IKLAN BERBAYAR

Wednesday, February 29, 2012

ALAHAI CHUA JUI MENG.

Johor PKR chief Dr Chua Jui Meng, who was also among the panellists, also concurred with Dzulkefly that the rift is evident. However, he opined that race-based politics are becoming “irrelevant”.

itulah petikan kata chua jui meng (CJM) sewaktu menghadiri diskusi anjuran sinar.

CJM kata politik berlandaskan ras sudah tidak relevan.

ya betul telahan itu, tapi fakta itu hanya layak untuk digunapakai untuk orang macam CJM.

dia kalah dalam pemilihan parti MCA, kemudian lompat masuk parti caca marba ala rojak macam pkr...

sepatutnya audience tanya CJM, jikalau waktu pertandingan merebut kerusi presiden MCA tempoh hari dia menang.... 

adakah CJM akan kata race based party (sebut MCA) sudah tidak lagi relevan ?

jawapannya mungkin tidak. 


17 comments:

Anonymous said...

CJM, you did ok in MCA
kalah menang tu adat bertanding. kenapa nak merajuk masuk pkr pulak
Nasihat aku - bersaralah!

Anonymous said...

habih nak suh masuk UMNO keparat ke

hangkedee said...

Nak masuk Pas kena POTONg Lan cau

Fenomena said...

masuk kubur ngan ko skali ...

Anonymous said...

ekekekek..... alahaiii chua jui meng...

org cina sendiri ckp nama pangkal surname keluarga chua ni mmg suka tikam belakang ....

kalau di muar, nama chua dan teo mmg ramai...

sesiapa yg menguasai cina bakri, mereka menguasai cina satu msia...

di sini tempat ketua2 komunis cina bermastautin, selepas kepala2 mereka samada di penggal atau di halau dari yong peng, batu pahat dan segamat oleh kiyai salleh...

ni cerita dulu2 laaa.... selepas era komunis berakhir...

komander2 komunis cina byk yg settle down di muar, disitu mereka bina kekuatan mereka semula...

betapa kurang hajarnya cina jalan bentayan dan di pasar babi bandar maharani, begitulah cerita betapa bangsat dan komunisnya hati mereka....

tapi chua jui meng yg kununnya cuba nak menghempit kekayaan anwar yg dipercayai mengawal master akaun 3 billion oleh SD dato' murat...

dan anwar juga yg songlap duit BNM sebanyak 40 billion masa jadi menteri kewangan dulu, hanya tinggal angan2 bagi chua jui meng...

bukan senang nak masuk inner circle anwar dan assmin, hanya mereka saja yg mengawal master account, sbb mereka berdua kongsi segala2nya...ekekeke...

chua jui meng tak byk bawa kerosakan pada BN, tak byk pengaruh, tak dipercayai, dan akhirnya chua jui meng hanya layak dikudakan anwar saja...

duit tak dapat, tapi duit sendiri yg banyak yg habis dibelanjakan.. hehehe..

mcm tu la gaya anwar menipu, janji sana , janji sini, dapt perintah putrajaya, I janji bagi u semua projek di johor...

last2 anwar sendiri yg arahkan DAP muar tikam chua jui meng, mengelupor la chu jui meng terkebil2 bila kene tikam..... hahaha..

nak balik semula ke MCA sudah tak diterima, nak continue duit kocek dah pokai, berapa byk lagi nak kene belanja...hahaha

akhirnya keluar statement race base politic is irrelevant, hahaha....

padahal muka sendiri muka cina, nama sendiri nama cina, agama sendiri agama buddha, amalkan budaya cina, makan babi dll...

tapi tiba2 kata politik bangsa tak releven,.... dia ni boddo ke tonggong...

kalau di indon yg org cina dilarang guna nama cina, amalkan adat dan budaya cina, tak tonjolkan agama , maka boleh la di katakan politik bangsa tak relevan...

tapi ni sekola cina, kawan dgn cina, business cina sket pun tak boleh usik, alih2 kata bangsa tak relevan...

aku ingat dia ni dah byk sangat makan babi agaknya, tak pon dah teruk otak dia kene liwat dgn anwar... ekekekeke....

Ms Pearl said...

hmmm CJM

dulu masa jadi menteri kesihatan. nampak 'kebagusan' dia sebagai pemimpin.

I pelik kenapa dia merendahkan tarafnya dengan join club ahli ahli yang kecewa (PKR)

tapi okey juga at least I tahu CJM rupanya tak suka hak "keistimewaan) melayu. Dulu masa dengan MCA berlakon saja rupanya......

Anonymous said...

anon 2.06pm,kepala bapak ko..mak bapak ko penah kena liwat dengan anwar ke?spesis binatang ko ni.

Anonymous said...

TUN MAHATIR KATA PAS BOLIH LANTIK KIT SIANG PRESIDEN PAS BARU. AKU SETUJU.........
DAN CADANG CHUA JOO MENG TIMBALAN PRESIDEN !
APA KATA. ?

Anonymous said...

TUN MAHATIR KATA PAS BOLIH LANTIK KIT SIANG PRESIDEN PAS BARU. AKU SETUJU.........
DAN CADANG CHUA JOO MENG TIMBALAN PRESIDEN !
APA KATA. ?

Anonymous said...

Anon 233 ni anak SUNDAL KE .

pas bakal pm said...

LKS PRESIDEN PAS BARU...

MESTI PAS MENANG BESAR KALI ...BOLEH JADI PM LAGI

LKS LA. PM BARU KITA KAHKAHKAH

Anonymous said...

SI SIAL NI BUKAN DOKTOR HAIWAN TAPI DIA SENDIRI YANG HAIWAN!!!

Anonymous said...

bro cjm.......kau cakap party berlandaskan ras tak relevan ?....kalau bukan unmo yang memegang tampok pemerintahan yang berlaku adil pada semua kaum.....aku percaya 13 mei akan berulang lagi.....pada masa tu baru kau tahu langit tu tinggi ke rendah.....kenapa tak nak terima hakikat yang sebenarnya.....

Servant of God said...

Chua, ooo Chua.

Adakah ini bermaksud kau setuju menghapuskan sekolah jenis kebangsaan, wahai Chua?

Ingat, politik ini pada asasnya hanyalah refleksi apa yang terpendam dalam hati rakyat.

Kalau politik berdasarkan politik semakin menjadi irrelevant, maka apa yang diperjuangkan oleh parti politik, termasuk pilihan sekolah sesuatu bangsa, juga menjadi irrelevant.

Hmm... tak sangka gak ek si Chua nih berani nak hapuskan sekolah jenis kebangsaan ek? Peghh...

Anonymous said...

Saya suka pembangkang hari2 saya suka bangkang apa saja kerajaan buat saya bangkang, saya sangat suka jadi pembangkang, hobi saya ada bangkang, bangun tdor saya terus bangkang, yang paling saya suka bangkang ialah tol batu3 saya akan terus bangkang smpai smpai kerajaan tutup tol batu 3 , tol lain lantak lah, saya memang suka bangkang, tol batu3 memang menyusahkan saya hari2. Saya lah pembankang yang hebat.


Saya lah pembangkang dinegeri selangor...... Pru13 nnti kami akan bangkang lagi.

Anonymous said...

HELLO CHUA JU MENG. wA TAU lUTU OLANG KECEWA. kASIHAN DIA KASIHAN DIA!!!!!!!!!!

Ayah Man said...

Chua Ju Meng, you have lost your significance regardless where you choose to be or positioned yourself.
Whenever you are in the Pakatan crowd you are so ordinary and seldom get noticed.
People come to know about you when someone say " itulah MCA punya orang yg kecewa dgn MCA dan dah taada tempat utknya '