IKLAN BERBAYAR

Thursday, February 23, 2012

PERTAMBAHAN PENGUNDI, KENAPA ANWAR PANIK ?

pada 13 februari 2012 anwar mengeluarkan kenyataan akan kerisauan beliau mengenai pertambahan pengundi yang  berlaku di selangor. dakwa anwar hampir 200 ribu pengundi baru terdapat selangor.

peningkatan pengundi yang mendadak ini berlaku SETELAH berlaku pilihanraya 2008.

kenapa anwar nak risau ?
apa yang anwar nak risau ?

SPR telah mengeluarkan kenyataan bahawa selepas pru 2008 dan hingga ke saat ini, terdapat hampir 4 juta pengundi baru yang layak mengundi .

pertambahan pengundi baru ini juga pernah berlaku pada zaman reformasi.

selepas pemecatan anwar, terdapat hampir 650 ribu pengundi baru telah mendaftar. jumlah pendaftaran ini dikabarkan merupakan signal sokongan golongan muda terhadap anwar...

namun 650 ribu pengundi ini tidak layak mengundi pada pru 1999. pembangkang mendakwa hampir 650 ribu pengundi baru yang mendaftar sejurus peristiwa reformasi itu merupakan kumpulan yang menyokong mereka.

kali ini pertambahan pengundi baru berlaku sekali lagi.

anwar bagitau ada 200 ribu pengundi baru di selangor. ia peningkatan membimbangkan.

apa adakah anwar sudah menghidu awal bahawa peningkatan pengundi baru di selangor ini merupakan signal ketidaksabaran pengundi baru untuk menolak pakatan di selangor ?


36 comments:

Anonymous said...

Dah ade bau-bau kena tolak dari rakyat Selangor ke?? Rileks la Padayappa Sivaji Aljuburi. Kalau kalah pun China Doll tetap boleh kasi service tip top buat Sivaji....

Kah kah kah kah

Anonymous said...

Syabas Khairi kerana memberi penerangan yang jelas mengenai perdagangan Israel. Kebanyakan pemimpin BN lambat sehingga isu ini berjaya di manipulasi. BN bukan saja kena work hard tapi work smart.

Pengundi Baharu said...

Dua dah tahu Rakyat Selangor bertahan sepenggal je.

Anonymous said...

bertambah pengundi pun dia risau.. mana tau dlm 4 juta tu pun ada pengundi PKR..

Anonymous said...

Apa tak paniknya, pencacai lubang jubor PKR kat blog ni pun dah mula sepi pasal TERLAMPAU BANYAK TERTELAN TAIK LEMBU NFC.

LEMBU JANTAN BETINA PKR tu dah terkencing-kencing dlm seluar, bertima-timba banyaknya!

Anonymous said...

pembangkang sudah nampak jalan keluar dr selangor setelah pelbagai masalah melanda rakyat serta ketidakcekapan pentadbiran,awal2 mereka sudah sediakan jawapan sekiranya selangor jatuh ke tangan BN nanti,pengundi hantu 200ribu.Anwar xmau bawa jugak ke hantu2 israel dtg mengundi di malaysia

Anonymous said...

pala bapak peliwat ni berjambul...

org tak daftar salam kjaan, org daftar salah kjaan gekk..

sbb tu la peliwat ni dilaknat Allah swt...

semua org nak diliwatnya...

ANWAR EJEN ISRAEL said...

Kepada ahli ahli politik UMNO.

Korang ni kan...

Gedebak gedebuk depan belakang kiri kanan kena tinju dgn pas dan pkr. Bila dah kena batang idung baru nak bergerak..


Contoh, isu fitnah konon kapal zim tu kapal israel. Bloger jugak yg beri penjelasan.

Lagi, contoh si Anwar balun pasal konon kita ada hubungan dagang dgn Israel. Korang buat apa??

Senyap semuanya kecuali KJ. Tahulah rakyat bhw anwarlah yg menyebabkannya terjadi.

Walaupun ia bukan hubungan dagang secara terus, bau bau bacang kata org, tapi orang kampung, org Islam cukup pantang dgr nama ISRAEL.

Kat sini KJ nmpak ada usaha nak patahnya peluru dari pihak pembangkang. Tp marah aku pada KJ pasal tingkat 4 belum abis lagi. To be gentlemen aku ucapkan terima kasih pada dia.

Yang lain mana?? Takkan nak harapkan DSN je?

Korang ni tau berpolitik ke tak ni???

Maaf cakap la..aku hangin betul dgn sikap membisu tunjuk baik org org politik belah UMNO ni. Orang tgh berperang, dia boleh mcm takde apa apa.

ANWAR EJEN ISRAEL said...

Aku tak harap korang jadik ekstrem mcm anwar. Yg takde pun tak pasal pasal nak panik mcm isu pertambahan bilangan pengundi ni...

Tapi, kalau pembangkang tembak, takkan korang nak bertahan je??

Mana tahan kalau perang mcm ni??

WAKE UP!!!

Anonymous said...

Bapak penipu anak pon kaki penipu yang kena tipu pula orang PAS bodoh macam mangkuk berayun. Kena tipu sebab kepala mereka bodoh sombong

Anonymous said...

Anwar panik saje nak bikin kecoh..kalau tak bukan anwar namanya.

Yg pasti, muka keroh nak mampos..

Anonymous said...

Ni gambar latest anwar ke??

Peh..dah rupa yahudi dah aku tgk.

Anonymous said...

siyal punyer BABI nih, baik pegi balik Tel Aviv jer!!!

Anonymous said...

ANWAR EJEN ISRAEL.. gua sokong lu. Ahli-ahli politik UMNO tak mau menang PRU-13 ni kot. Nak beri peluru hidup terus pada peliwat supaya menjadi PM ke??? Kalau macam tu cakap je siang2, tak payah kami pertahankan kebenaran untuk anda.....

Anonymous said...

walahi wabilahi watalahi.....aku adalah salah sorang pengundi baru.....pasti akan undi bn pru13 pastikan pakatan haram jadah hancur....dasar penipu...berlakon dsebalik perjuangan rakyat....pegi jahanam pakatan klu bn buruk 10 kali buruk lagi pakatan sial....menjahanam kan negara...

Anonymous said...

oiii! punahjahat, apa yg ko risaukan sangat pasal pertambahan pengundi tu. Pengundi baru tu bukannya syaitan tapi manusialah. Bukan juga manusia yang tak tau malu macam ko.

ANWAR EJEN ISRAEL said...

Anon 9.31pm,

Diorang ni lupa agaknya kenapa orang melayu bg undi protes. Bukan sbb sokong sgt dgn pembangkang, tapi marah dgn kelalaian, ketidak apaan diorang ni.

Anonymous said...

SDR GAP,SEBENARNYA PERTAMBAHAN PENGUNDI AKU PERCAYA ADALAH PENGUNDI PEMUDA PEMUDI CINA DAP YANG MAJORITI.SELURUH NEGARA DAP BERKEMPEN SUNGGUH2 AGAR ANAK CINA MUDA MENDAFTAR SEBAGAI PENGUNDI.

ANWAR SENGAJA BUAT2 RISAU UNTUK JADI ALASAN SPR SEKONGKOL DENGAN KERAJAAN KONON BUAT PERKARA TAK BETUL.

MASA DAH SUNTUK TAPI BELUM TERLEWAT AGAR ANAK MELAYU YANG CAPAI KELAYAKAN UMUR MENDAFTAR CEPAT.TOLONG INGATKAN KAWAN2,SAUDARA MARA YANG KITA KENAL SUPAYA CEPAT MENDAFTAR SBAGAI PENGUNDI.

MAJORITI TAPI TIADA SUARA APA GUNA!
MOHON KORBAN SIKIT MASA SAJA BERBARIS KAT PEJABAT POS UNTUK BANGSA KAMU.

Melayu Perak said...

tengok video nih bukti anak-anak anwar ibrahim tersenarai dalam syarikat kapal yahudi yang berlabuh di malaysia....

http://medan-info-kita.blogspot.com/2012/02/video-klip-gempaarr-nama-anak-anak.html

Anonymous said...

ANWAR EJEN ISRAEL...Aku memang setuju dengan sdr,mereka semua dari Menteri hinggalah yang ada jawatan peringkat cawangan UMNO macam kayal aja.

MEREKA DOK SYOK SENDIRI,DOK PERASAN SAJA.ALEH-ALEH DAPAT PROJEK DAPAT PINGAT,AKU BUKAN NAK UNGKIT BRIM PUN DEPA KATA TAK LAYAK KERANA TAKADA TANGGUNGAN,HAKIKATNYA PENDAPATAN DEKAT ANGKA ZERO.CINA CINA DAP BERATUR PANJANG TU, DAPAT BRIM.

NAK SEDAPKAN HATI,AKU INGAT KATA2 INI ASK NOT WHAT THE COUNTRY GIVE YOU,ASK WHAT YOU GIVE TO THE COUNTRY.

Anonymous said...

JANTAN SIAL NI WAJIB DI TOLAK !!!!

Anonymous said...

Assalamualaikum GAP.
Saya melihat raut wajah gambarnya yang tertera dicoretan tuan itu agak menakutkan.....dengan mukanya yang agak cengkung dan mata nya yang besar seolah olah mahu terkeluar dari lobang matanya. Adakah itu rupanya yang terbaru?. Apakah tafsirannya jika dianalisakan dari rupa wajahnya yang demikian?. Tolong bagitaujika mengetahuinya. Salam dari EMENEM.

Anonymous said...

Aku duduk Selangor...dah x sabar mengundi BN nie...awal2 pagi lagi nak p mengundi...atuk yg main pelacur cina doll tu...p la bertaubat, berhenti la main politik sblm malaikat maut amek nyawa

Anonymous said...

kempen: mari dpt satu je undi..

1 kawan 1 undi..

janji.. ok... start esok 1 je..
tulong drivekan masa lunch.. ok..?

sheikhh...dah daftar undi...jom makan.. jom daftar ...aku pun nak chk gak''

DIGI(dap kot) SMLM SIAP HANTAR ic no..CHECK SPR 0.20 Sen..

Anonymous said...

Janganlah asyik melekehkan DSAI.

Mungkin disuatu hari beliau
berubah hati dan insaf, kembali kepangkuan UMNO mcm mama?

Anak sungai lagi berubah. inikan pula hati orang.

Aku yakin DSAI sayangkan UMNO.
UMNO yg tak mau terimanya kembali setelah keluar penjara.

ALLAH SWT dapat mengampunkan dosa makhloknya walau sebesar mana pun dosa yg dilakukan,
MENGAPA UMNO TIDAK?

Mungkin Politik dan kuasa menutup akal waras sesama insan.

Aku retap manaruh harapan DSAI akan mengubah caranya sekarang kpd yg lebih ISLAMIC dan dituntut Islam.

Akhirnya DSAI kembali kepangkuan UMNO.
INSYAALLAH.

Nothing Impossible In Politic...

Servant of God said...

Anon February 24, 2012 2:13 AM,

Kalau anwar nak masuk balik UMNO, jangan bagi dia.

Mana2 PM atau sesiapa saja yang nak terima, aku akan tolak orang tuh.

anwar bukan sebarang manusia. Dia racun bernyawa. Dia dah masuk UMNO dulu, nak hancur Malaysia ni jadinya.

Jangan harap aku nak terima setan nih.

Anonymous said...

alaaaaa..saja je tu buat2 risau. takkan korang tak kenal modus operandi mamat ni??

Anonymous said...

anon 2:13am

jadi kalau masuk umno balik, pembangkang nak sanjung jugak ke anwar tu? aku yakin confirm akan kena seranah 24jam sehari. yang kena taiknya nanti umno jugak.
takkan lupa kisah dulu2 kot?
dulu bukan main kutuk anwar sampai terkeluar gelaran al juburi.
bila dah kena buang dari umno, punyalah sanjung sampai jadi imam mahdi la, anugerah tuhan la, ada video, video pulak dikatakan besi la..
apa punya tuuuur daaaa..

Servant of God said...

AEI February 23, 2012 8:50 PM,

Aku pun setuju ngan kau. Sungguhpun aku memang benci ngan KJ tuh, tapi untuk ini aku terima kasih kat dia.

Yang satu2 orang kuat UMNO yang kat atas tuh, terutama yang dalam kabinet, kenapa diam? Kalau malas, sila berundur.

Untuk backbenchers, korang pun diam gak kenapa? Yang aku nampak ada bersuara dua-tiga menjak nih, si Dahlan dari Kota Belud. Yang lain, bising pasal Shahrizat. Bukan nak tolong defend UMNO, nak kutuk sharizat jek dia tau.

Korang tak malu ke kami tukang sorak kat bawah nih yang tolong lawan? Kami tukang sorak, tukang buat air, tukang bawak towel, tukang sapu stadium pulak yang turun ke padang.

Kalau setakat penjawat awam nak diam, aku faham laa.

Tapi korang wakil rakyat, ahli parlimen. Kenapa diam? Diam bukan bermaksud korang winnable candidate. Diam ni tak berguna.

Korang tahu siapa wakil rakyat yang terkenal kerana suka diam? Pak Lah. BEKAS PM.

Aku faham yang aku ni bukan siapa, kami tukang komen di blog ni pun siapa sangat laa, tapi aku harap korang BN backbenchers faham erti tanggungjawab. Kalau kami suka orang tak buat apa ni, kami biar je laa Pak Lah tu perintah.. faham tak?

Tun Teja said...

Muka anwar macam muka samseng banduan bermirip syaitan iblis! Kalau dibezakan dengan Tun Mahathir, juga Najib mereka mempunyai wajah yang suci bersih dari kekotoran fikiran.

Anonymous said...

Kenape korang tak suka KJ eh?

ce citer

Anonymous said...

Masih ramai lagi yang tidak mendaftar terutama orang Melayu

Ketua kampung, ahli jkkkkkk & wakil rakyat mesti main peranan suruh penduduk mendaftar. Diorg boleh plan pegi setiap rumah untuk suruh mereka ni mendaftar

Anonymous said...

MPKOTABELUD tu aku memang salute!
Lantang bersuara menggunakan fakta bukan auta dan sangat kritis.

He has a good sense of humor though, judging by what i read in his twitter

Anonymous said...

Aku ni salah sorang yang 200,000 tu. walaupun dulu layak mengundi, tapi tak daftar, tapi dah terantuk kepala masa PRU 12 dulu baru lah sedar, memang aku akan pangkah BN. Inilah dinamakan "blessing in disguise".

Anonymous said...

kalau kurang pun komplen..dah bertambah pun komplen jugak? otak anu war dah x senter..takut pada bayang2..dia tau pakatan haram dah nak lingkop!

Anonymous said...

Cepatla pru!!!! aku dah tak sabar lagi ni.. si biol aljuburi ni xhabis2 perasan rakyat bersama dia

nak muntah