Tuesday, March 13, 2012

WARTAWAN MALAYSIAKINI GAGAL MATEMATIK.

typical malaysiakini.
tajuk setiap artikel senantiasa nak nampak gempak.
tapi isi takde, kosong.


semalam wartawan malaysiakini abdul rahim sabri keluarkan artikel. HUNDREDS join sabah rally...


ada beza antara perkataan hundred dan hundreds.. 
ada beza antara perkataan  seratus dan beratus.
malaysiakini bagitau HUNDREDS (beratus) orang berdemo di sabah.


ini macam punya foto kira 'HUNDREDS' ke wahai malaysiakini ?
lu punya spin politik sudah tak tajam la beb.
lu punya pusing cerita makin tak laku.
aku perhatikan video youtube bawaan malaysiakini.
kebanyakannya sekadar cecah 300 view sahaja.
ternyata pemberitaan overkill malaysiakini secara tak langsungnya membunuh imej pakatan.


kepada wartawan malaysiakini abdul rahim sabri, tolong pi belajar balik asas matematik .

102 comments:

aloya said...

kahkahkah bukan hundreds la..

patut guna 'bunch of monkeys' were demonstrating..


Wakakaka

Anonymous said...

Rafidah: Shahrizat tak korban untuk Umno, negara

Bekas Ketua Wanita Umno Tan Sri Rafidah Aziz membidas Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, dengan mendakwa menteri wanita, keluarga dan pembangunan masyarakat itu tidak membuat sebarang pengorbanan sebenar dalam mengumumkan yang beliau akan 'meletakkan jawatan'.

Bekas menteri perdagangan dan industri antarabangsa itu berkata tempoh jawatan menteri yang dipegang oleh Shahrizat akan luput pada hari lantikannya sebagai senator berakhir pada 8 April.

Justeru, katanya pengumuman Shahrizat pada Ahad lalu langsung tidak membawa sebarang makna.

"Berundur? Apa berundur...? Tidak timbul isu berundur atau meletakkan jawatan! Tidak ada apa-apa untuk berundur kerana secara sah beliau tidak lagi menjadi menteri pada 8 April...

"Jadi, sebenarnya, tiada langsung pengorbanan kerana ia hanya satu urutan peristiwa," kata Rafidah yang dipetik akhbar Malay Mail hari ini.

Semalam, pemimpin BN termasuk Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin memuji pada Shahrizat kerana membuat pengorbanan besar "dengan mengumumkan bahawa beliau akan 'meletakkan jawatan' apabila tempohnya sebagai senator berakhir.

Rafidah, antara pemimpin paling awal mendesak Shahrizat untuk berundur dari kabinet, berkata keengganan Shahrizat meletakkan jawatan semasa tempohnya sebagi senator masih sah telah mencemarkan nama baik Umno dan kerajaan.

Menurutnya lagi, keputusan Shahrizat untuk terus memegang jawatan Ketua Wanita Umno akan turut menimbulkan masalah.

-------------------------------

umnu..oh umnu..engkau sama engkau sama melayu sama islam pun bertekak dan hasad dengki tak habis2..dua kali lima jer..jadi pemimpin masing2 dan memmbesarkan tembolok sendiri..ini lah wajah umnu!!

ayuh rakyat m'sia kita sama2 tukar k'rjaan dlm pru 13..

Anonymous said...

GAP!

Apasal foto tu amik shot sebelah tepi je?

Wakakakakakaka...!!!

Camera2 buatan UMNU memang udah dikenali mempunyai kelemahan disegi angle point.

Target gambaq Agung, tup2 nampak firstlady @ ketua menteri wanita dok depan.

Bodyguard dok belakang!

Wakakakakakakaa...!!!

Anonymous said...

KATA KARAM SING, IBARAT MONYET DAN BERUK, MEMANG SEAKAN SAMA

spesis sama sebab sama2 UMNO!

SEPUSING SEPUSAT SEMUANYA-APA PUN PR TAKE PLACE..BONGKAR SEMUA

Nama saja orang Islam, tapi tiada sifat malu. Kalau kat negara lain seperti Korea , China, Jepun, UK, USA, Perancis, Jerman walaupun negara kafir, namun atas nama rasuah, seleweng wang negara tanpa banyak soal cepat cepat letak jawatan. Kalau kat negeri China dibicarakan dan hukum tembak sampai mati. Apa nak kata, Malaysia ialah negara segala bentuk kemungkaran. Tipu, fitnah, rogol, bunuh, seleweng wang negara dibiarkan berkembang segar tanpa tindakan kerana ia adalah mainan para pemimpin negara dan kroni mereka.

Anonymous said...

GAP!

Asal Malaysiakini je, hang taji..!

Bila nak balun....Utusan?

Mmuuaahhahahahahaha...!!!

Anonymous said...

memang betul kata rafidah,.syarizat menteri lembu ini.. bukan letak jawatan kerana jawatan menteri dan sebagai senator juga akan tamat pada 8 haribulan..dan bukan letak jawatan,.kerana pada 8 haribulan semua jawatan yg dipegangnya akan luput (expire).cuma orang bodoh dan menteri2 umno saja yg percaya syarizat ini letak jawatan

Kalau sayangkan negara sharizat patut 'dedahkan'
siapa lg pemimpin umno yg bermasaalah,
Inilah masanya beliau dedahkan kpd rakyat , seramai yg boleh
pemimpin umno mana yg kaki 'metakedarah' harta rakyat..

aloya said...

penuh pencacai taik pr page ko ni GAP, blog pembangkang boring kot..


muahahaha

Anonymous said...

memang betul kata rafidah,.syarizat menteri lembu ini.. bukan letak jawatan kerana jawatan menteri dan sebagai senator juga akan tamat pada 8 haribulan..dan bukan letak jawatan,.kerana pada 8 haribulan semua jawatan yg dipegangnya akan luput (expire).cuma orang bodoh dan menteri2 umno saja yg percaya syarizat ini letak jawatan

Kalau sayangkan negara sharizat patut 'dedahkan'
siapa lg pemimpin umno yg bermasaalah,
Inilah masanya beliau dedahkan kpd rakyat , seramai yg boleh
pemimpin umno mana yg kaki 'metakedarah' harta rakyat..

Anonymous said...

hundreds of monkey laa , sekali dengan orang utan dan musang kat sana kahkahkah.

hahaha ambik tepi ke tengah ke , macam tu jelaaa gamaknya . takde bezanya pun . Yang kamera Pakatan Rasuah ambik sampai beratus-ratus tu semuanya haiwan tuu

aiii ambik gambar depan belakang pun jadi isu ka ??? yang anwar main belakang tu laa korang dok puja dan sembah , gilaa punya musangka ,

Anonymous said...

layarilah laman portal web berita terkini DAN PERCUMA freemalaysiakini2

Anonymous said...

Pembangkang mana ada blog , semua fitnah jee dan tukang jadi lembu DAPigs kahkahkah Pak haji PAS semua hanya taraf tukang lembu DAP !!!

Yang penting apek lim pegang telur nik ajis tu .. elok laa sama-sama kaki rasuah !

Anonymous said...

aloya oh loya...

bagus lah tu kami boleh baca kedua2 belah pihak..kata demokrasi..

nampak nya bila kami fikir2..memang banyak betul nya penyelewengan yg didedahkan oleh pihak pembangkang..gud job..bagus ada pembangkang yg kuat..baru rakyat tahu perangai pemimpin2 m'sia!!!

Anonymous said...

Aq setuju...nama je Islam..tapi tiada sifat malu...

NAK MALU APE OOOIII....KALO ANU 1 DONIA DAH TENGOK ,dok trjuntai2...

Kalo pmimpin len di mana2 negara, trlibat dlm apa2 skandal mmg akan letak jwtn..tapi kat Malaysia...diangkat dan di agongkan jadi pemimpin lagi, malah di katakn sebagai ANUGERAH TUHAN oleh bini dia....

kah kah kahak kahak..kahak..

Anonymous said...

anon2 umno!!

jelas sangat mudah menilai menteri2 umno ni, depan rakyat berlakon akrab, namun hakikatnya mereka ni sebenarnya dah lama berpatah arang demi merebut pangkat dan kedudukan, yg mereka buat bukanlah utk membela rakyat tapi berperang sesama sendiri utk melindugi keluarga dan kroni yg terlibat dgn harta dan perniagaan yg bernilai jutaan ringgit.siapa rafidah?..siapa sharizat?..malang sunguh kaum wanita khusus nya dan malaysia am nya kerana mempunyai pemimpin spt ini, cukup2lah anda berdua, kalau terasa diri berdosa beretaubatlah...ingatlah ajal datang tak dijangka, harta anda seumpama karun tak boleh dibawa mati..skrang pakai tudung dah tak nampak jambul...........alhamdullilah, harap 2 biarlah iklas jangan main wayang dah lah...................

Anonymous said...

Rasuah memang salah sapa kata tak salah bodoh punya Pakatan Rasuah .

Kat kedah tu bergolak sebab rasuah berleluasa laa semuanya nak makan rasuah habis azizan pun nak sapu duit jugak tapi tu laa buat Jawatankuasa PEMANDU , akhirnya pemimpin PAS kat kelantan dan keluarga mereka pun nak sapu sekali duit berpuluh juta oiiii , Kat Penang hebat berbillion-billion , PAS hanya jadi tukang angkat taik jee . nak makan rasuah sama-sama tapi tak boleh orang PAS pada mata DAP taraf mereka rendah takde kelas punya manusia hahaha.

Anonymous said...

anon 10:28

bodoh nya engkau diperbodohkan oleh datuk T...hahaha..entah mana pelakon lucah kau ckp anwar..

banyak lah dosa kau memfitnah..mengumpat..mengeji anwar..tak takut ker panas api neraka..tunggu jer lah balasan dari Allah untuk puak2 yang memfitnah!!

Anonymous said...

Kak Ijat menyingsing lengan.
Seperti wanita dirampas suami.
rafidah pun tau bukan letak jawatan.
moga ringan bahu najib kini.

"Berundur? Apa berundur..
Tidak timbul isu berundur atau meletakkan jawatan!
Keborosan begini rakyat mundur.
Duit negara pemimpin belanja sakan.

Anonymous said...

Macam tu laa sifat anon ambiga yang menggalakkan seks bebas , buat bersih pun dah mengaku dapat duit dan dana dariapda US hahaha nak letak muka mana lagi oiiii

Anwar tu lagi terang dah ternyata ada video bogel TAPI mai orang yang takde otak kata video tak boleh dijadikan bukti , meh kalau anak beranak kau dah kena rogol dan rakam mailaa cakap macam tu oii bodoh punya PAS.

Rasuah ni tak payah cakaplaa habis harta selangor kena kebas dengan Pakatan Rasuah , sekarang ni dorang target hutan bukit belacan , habis company kat situ kena tutup sebab Pakatan Rasuah nak jual tanah quarry kat situ oiiii . Kat kedah azizan kat kedah nik ajis kat kelantan sama-sama berebut harta rasuah oiii, jawatankuasa PEMANDU rasuah .. hahahah

betul anon kat atas tu , habih berbillion duit rakyat penang dan selangor dah kena kebas.

Anonymous said...

wakakaka... lawan kak pidah, lawan kak jat... lawan jgn x lawan... bantai dia, bantai... hahaha (tu baru sikit Allah tunjuk kuasa)...

Anonymous said...

0+1+0=BUTUH PR

Anonymous said...

anon 10. 33

kahakahkah marah kau rupanya dengan dewa kau yang kaki seks tu , pigilaa kau konon fitnah . woii bodoh itulah anwar pujaan kau !! dah laa kaki bontot lepas tu kaki betina kahkahkah elok laa sama dengan kau yang bodoh .

Anonymous said...

aloya 10:23,

Wakakakakakaka...!

Blog pembangkang, tugas UMNU la pi serang!

Aku suka serang je, depend...aku tak minat!

Blog apa kejadah klu penuh ngan 'kata setuju' je?

Anonymous said...

kami nak baca blog pr pulak...malaysiakini..lebih telus..lebih sopan..lebih bertamadun dari blog haprak umnu..
buat berdosa jer terbaca tulisan kau org yg mencaci 24 jam..

Anonymous said...

10:38,

Kak Fidah balun Kak Ijat...

Itu tanda PAS bermasaalah tuu...!

Anonymous said...

malaysiakini ?? kahkahkah mai laa cita pasal islam keluar kat Malaysiakini tu , habis komen orang semua yang anti islam dan menghina islam , hahaha bodoh betul .. kau ni baca pakai apa bontot kau ke macam anwar yang kaki bontot tu !!!

Tapi aku tak heran sebab anon Pakatan Rasuah kat sini semua penjilat ambiga , seorang yang anti islam dan antara orang kuat untuk buat IFC dan juga penyokong LGBT hahaha pergi laa oiii kat malaysiakini tu , itulah tempat lalat taik macam kau semua

Anonymous said...

10:41,

Elok le hangpa pi....

Aku sorang pun bole jaga puak2 nie...!

Nama aku nak tinggalkan blog GAP nih?

'Over my dead body!'

Anonymous said...

alamak otak tumpul musangka ,kononnya tapi otak lembu macam azizan kena PEMANDU hahaha , kau ni hanya layak jadi lembu kepada DAPigs jee , tukang baring atas jalan .. dan tukang pencacai ambiga yang anti islam tu .

Anwar kau tak layak pasal muka kau macam haiwan , anwar nak yang jambu sampai coffee boy pun boleh sama-sama pergi oversea , gilaaa laa tu ! pakai duit rasuah laa apa lagi !!!

Anonymous said...

10:36,

Hg punya pantun kurang gramatis..!

Tgk nie....

Kak Ijat tunjuk lengan
Letak jawatan waktu petang
Esoknya, laki road to jel,
SESAMA PARTI BERMUSUH JANGAN
KELAK DI SORAK SPECIES ORANG
MACAM ARAB NAK LAWAN ISRAEL.

Anonymous said...

Yang penting wartawan malaysiakini memang bahlol dan penipu ... ni apa penyokong Pakatan Rasuah kat atas ni cite pasal Israel , sebab anwar akan menyokong keselamatan Israel kah ! memang malu laaa , macam anon kat atas cakap ambiga pun dapat dana daripada NDI antara organisasi yang menyokong kuat penubuhan negara Israel !

Nak pusing cerita pun janganlah jadi macam Malaysiakini kepunyaan DAP yang anti islam tu beb . pemcacai Pakatan takat low level mai menyalak macam anjing .

Anonymous said...

10:48,

Pasai lembu2 ni klu bole jgn sebut waktu la ni.

Anonymous said...

Pegi le berambus.menyemak je.

Anonymous said...

11:04,

Apakah salah & dosanya Israel tuu?

Ce cerita....

Anonymous said...

korang agak2 kalu sepoloh sen darab berapa kali mus*** send comment ... berjuta dah tu...


macam kumpul point mydin la tu..
punya la tarak kerja lain..

hang punya kerja ada basis payment tak??
1000 campur 0.10 sent darab koment per day.. '

ok la tu..

Anonymous said...

11:23,

Aikk..! Dlm hg dok taji Malaysiakini, tup2 kona mai kat aku, pasai apaa....?

Udah tenggelam punca ka?

'Kulaan Niring Takuhiring'

Anonymous said...

anon(kununnya) 11:23,
'punya la tarak kerja lain..'

Aku la ni dah senang lenang...

Takyah nak penin2 pikiaq pasai kerja!

Anonymous said...

Ramai ke, tak ramai ke, yg ikut demo, itu tak jadi isu, kerana BN mendengar denyut nadi rakyat. BN tetap prihatin dan cari jalan penyelesaian. BN open minded ma.

Anonymous said...

Musang kalau duk bertandang rumah gap berjam jam. Tak malu ke.tadi aku lintas depan rumah ko.sunyi je. Pegi le balik kemas rumah ko musang.

Anti Jumud said...

banyak lagi kera dan beruk kat tepi hutan tu berbanding yang dok berdemo dapat sekupang dua..........Cehhh!

Anonymous said...

org sabah tak dak masa la nak layan org semenanjung yg busuk hati. di sabah aman damai.

Matt said...

pak musang, apa dalil naqli dan aqli yg kata bagus hang 'berkelahi' dgn org Islam UMNO ni?

yg eloknya org Islam PAS dan org Islam UMNO bersatu.. baru bagus, kan Nabi kata berkelahi sesama orang Islam akan menghilangkan keberkatan..

Anonymous said...

hi abg musang syg....abg nak pisang hehe meh ayang suapkan saaayanggg kat musang

Anonymous said...

11:46,

Bila pulak hg ngendap rumah aku nie..?

Rumah aku tgh renovate la!

Kemas amende, aku anak beranak temp tinggal kat Suria BMLT!

Apa punya terjah..!

Anonymous said...

Rasulullah s.a.w. bersabda: “Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?”
Para sahabat menjawab: "Bagi kami orang yang muflis ialah orang yang tidak memiliki wang mahupun hartabenda”.
Lalu Rasulullah SAW bersabda lagi: "Sebenarnya orang yang muflis dalam kalangan umatku ialah mereka yang pada hari Kiamat datang dengan membawa pahala amal solat, puasa, zakat dan haji tetapi semasa di dunia mereka pernah mencaci maki orang, menuduh tanpa bukti, memakan harta dengan zalim, membunuh dan memukul sesuka hati. Lalu pada hari kiamat, orang yang di zalimi akan menerima pahala amal si penzalim. Jika pahala amalnya telah habis (diberikan) sedangkan kesalahan dan dosanya semasa di dunia kepada orang yang tidak berdosa masih banyak, maka Allah S.W.T akan memberi pula dosa orang yang dizalimi itu kepadanya sehingga semakin berat bebannya, lalu Allah S.W.T campakkan dia ke dalam neraka.”(Riwayat Muslim).

Anonymous said...

12:02,

Mai dah jingay nie...!

Aku blah.....

Assalamualaikum!

Anonymous said...

ada jugak yg ckp baik baca blog pr dan malaysiakini lebih bertamadun tp dok mai msk blog gap bg komen ala2 tak brapa nak bertamadun tu kenapa? nmpk sgt bodohnya. kalau dah msk blog gap bg komen mcm tu means baca la jugak tu... ntah2 dalam sehari berjam2 dok tunggu entry terbaru gap...keep on tekan button refresh. sama la mcm musang tu... satu hari brapa jam abg musang habiskan bil letrik dgn bil network ngadap blog gap ni? kdg2 tgk dah mcm TAHAP KEMARUK pun ada jugak la.... kesian.

Memphous Beean said...

walaupun aku tak sokong PAS ato pembangkang, kurang2 diorg nih kreatif utk take advantages masa2 kemuncak nak PRU nih. Ada org2 UMNO ato BN kesah?

Pasal apa diorg gunakan tanah adat nih? sebab ramai pribumi 'terusir' dari bumi sendiri akibat pencerobohan syarikat2 besar di bawah naungan kerajaan. Contoh isu tanah di kota Marudu dan di Long Pasia. Ada KM Sabah (UMNO) ambil peduli? Kalu nak tahu syarikat mana yg dpt konsesi projek habiskan tanah adat nih, cuba tanya org yg 'bersedarah' dgn Haris Salleh tuh!

Mereka tersangat yakin bahawa rakyat percaya BN adalah pembela terbaik mereka...

Ya... benar. BN adalah pembela terbaik rakyat dlm menghabiskan duit rakyat!!!!

Anonymous said...

meme pashit bermasalah. . .
sebab tu la ijat dgn pdah tak leh ngam. . .

pejuang hamas. . .

Anonymous said...

Beginilah tamaddun yang pembangkang mampu terapkan. Berpolitik cara macam ni memanglah mudah kerana tak perlu guna minda sangat. Bahayanya apabila rakyat yang tak berdosa di adu dumba.

Anonymous said...

musang sendiri tulis pastu sendiri blah. . .
tak da sapa yg sayang kat hg. . .

hg ni lauk jer kat sini. . .

pejuang hamas. . .

Anonymous said...

Maksud aku blog hang tu.sunyi je

Anonymous said...

UMNO merosakkan umat dengan kegagalan polis tangani DADAH.... jenayah pembunuhan semakin berleluasa.. jiwa manusia semakin ganas & liar..... kanak2 semakin tak selamat.... HIsham KDN kembang hidung bila kononnya dinobatkan sebahagian 'negara paling selamat didunia" ...... sama juga najib kembang mulut .. kononnya ekonomi berkembang pesat dibawah pemerintahannya.....

MENGAPA PEMIMPIN2 MELAYU SUKA SANGAT DIPUJI & DIPUJA .. MENGADA2 & SUKA DIAMPU???????????? .... HAKIKATNYA AGAMA, BANGSA & TANAH AIR SEMAKIN TERANCAM!!!! -- DENGAN DADAH, MURTAD, BOROH ASING, RASUAH, KELEMAHAN TADBIR URUS, JENAYAH BERAT, CETI HARAM, GANGSTERISM, ....... polis & jentera kerajaan terlalu lemah & perlu REFORMASI TOTAL bukan gimmick or mockery !!! ..... sikap hipokrasi & opportunis orang politik yg berkuasa melayulah punca utama!

MELAYU PERLU "REVOLUSI MENTAL" & "BUDAYA POLITIK BARU" .. spt impian Allahyarham Dato Senu Abdul Rahman dalam bukunya ................ MELAYU PERLU PERKASA POLITIK BARU BERSAMA PAS & PKR............ PRU13..ABU!!!!!!!

Anonymous said...

INILAH RUPA BLOG PEMBANGKANG.. BANGANG TAK? Jangan lebih2 dulu akupun layan gak hahaha.. Cara dia sempoi semuanya cerita melalut lalut tanpa fakta yg tepat dan bukti. Persoalannya ditimbulkan hanya bermuls dgn anggapan kalau betul takpa tapi dlm 85% tak pernah betul. Fitnah je lebih..... Kita yg percaya gak tanggung dosa lebih dari pahala

Anonymous said...

mcm la puak pas danpkr tak kembang bila dipuji. . .

pejuang hamas. . .

Anonymous said...

INILAH RUPA BLOG PEMBANGKANG.. BANGANG TAK? Jangan lebih2 dulu akupun layan gak hahaha.. Cara dia sempoi semuanya cerita melalut lalut tanpa fakta yg tepat dan bukti. Persoalannya ditimbulkan hanya bermuls dgn anggapan kalau betul takpa tapi dlm 85% tak pernah betul. Fitnah je lebih..... Kita yg percaya gak tanggung dosa lebih dari pahala

pos yg sebenar sorry anon diatas td

Anonymous said...

musangka@BABIka

stop posting irrelevant comments lah!

the more you send your idiot and stupid comments, the more people will eventually know how dumb the Fuckatan supporters like you are!

like I said before this, your brain is full of shit lah!

nak berhujah, tapi cakap pusing2 macam budak terencat akal!

better donate your brain to babi lah this time!

maybe the babi can put better use of you malfunctioning brain!

Anonymous said...

Malaysiakini is obviously the tools of FUCkatan Haram

Anonymous said...

Bodoh ko pergilah tgk youtube
rakyt dah muaklah dgn PR ni tau demo..rusuhan..tuduh orang lain..salah sendiri tak mengaku....mcm babi perangai..kerja x buat...jawatan nak..pandi kutty punya adun..

Anonymous said...

Haha
Dah malaysia kini macam puki babi
ko sapa nak aku liwat buntot ko kahkah

Anonymous said...

wartawan mkini memang kaki barua... suami shahrizat dah dibicara di mahkamah... so kita tunggu keputusannya.. perbicaraan yang adil. bukan macam liwat punya orang, belum bicara lagi dah tuduh macam-macam, konspirasi lah... shahrizat, berundurlah walau apapun. Lebih baik dari jadi gentlemen daripada dua ekor exco kedoh dah tarik diri lepah tu jilat ludah balik, lapor nak tangkedarah pangkat dan jawatan, sampai tubuh jawatankuasa. ini apa manusio takdok prinsip,sepenggal dah jadi huru hara.... ayuh kita tukar kerajaan negeri dibawah pr pru 13...

Anonymous said...

Seperti biasa yang makan Taik DAP dengan PKR adalah PAShit.

Terus terang, PAShit ni dah tak ada maruah ke? Opss lupa pulak, memang la tak ada.. hehehe..

PAShit oh PAShit, buat malu je la...

Anonymous said...

Biarlah musangka tu...dia kan badut sarkas kat sini ;)

Anonymous said...

Sakit hati tengok berok2 di malaysiakini pasal statement Shangri-la confirm payment made by PM. Teruk betol dia org kutok PM. Kebanyakannya memang ca ya nun alif. MCA tak buat kerja ka, dok harap UMNO saja nak fight for BN. Bila Shangri-la kata PM bayar, masih dia org minta bukti. Buat apa nak kasi bukti sebab awal2 lagi dah kata, Shang kena arm-twisted by BN, kalau kasi bukti pon bukti palsu, PM akan tipu jugak. So tak payah la kasi bukti, semua bukti akan dispin sbg palsu dan konspirasi Shang & BN.

Anonymous said...

otak pembangkang tak tau ke
aku 20thn dlu udah tahu

kalau bagi ..bukti palsu
kalu xbagi ..sorok bukti la
lebih baik diam..tp bila diam.. diam kena jawab rakyat..

aku dengak PM suka ajaq high class punya...mcm 16sep..kena perak yg kena 16sep
melompat kapal sink..''Anwar kena Bertaubat...''

jgn main2 monyet...siap la kau..

Anonymous said...

Orang PR bukan gagal matematiks saja tapi gagal semua subject.

Sebab diaorang semua bebal dan bahlol.

Musangka adalah satu contoh. Tak tau bezakan antara buruk dan baik. Pemimpin2 mereka mantat isteri orang di anggap baik dan di sokong.

Kebanyakkan pemimpin2 mereka semua berkelakuan maksiat.

Anonymous said...

Ko mmg jenis sial la Musangka

Anonymous said...

Anggapkan musangka tu sekadar penglipur lara dalam blog ni, dia tolong naikkan ranking GAP saja sbb banyak entri. Aku selalu skip saja bila musangka punya entri, ngabeh boreh jo baca komen dia.

Anonymous said...

INILAH PARTI YANG TELAH MENGANGGU GUGAT KEAMANAN NEGERI KU SABAH. MAMPUS KO PKR DAN PAS.

DAP TELAH LAMA BERTAPAK DI SABAH TAPI TIDAK PERNAH LAGI BUAT PERANGAI BERUK MCM PAS DAN PKR. BIKIN MALU ISLAM JAK

DAP TU RAMAI ORG NON MUSLIM TAPI ADA JUGAK ADATNYA

SIAL PAS SIAL PKR.

Anonymous said...

Malaysiakini kata semua UMNO buat tak tak betul dan semnua org UMNO bodo, tanpa melihat sejarah yg sebenar.

Oleh kerana 70 peratus Bumiputra sokong UMNO jadi Malaysiakini kata 70% Bumiputra bodo.

Oleh itu sebagai Bumipurta kita perlu serang habis-habisan Malaysikini, dan pecacai mereka yg samada Bumiputra atau bukan.

Mereka (Malaysikini) hendak membandingkan kemajuan di Singapore & Hong Hong dg dg Malaysia, pada hal kita semua tahu Hong Kong & Singapore telah pun maju semasa mereka mula menerima kemerdekaan dulu.

Sementara Malaysia tidak mempunyai apa2 sumbar kekayaan (bijih timah pun sudah habis di gali oleh penjajah) yang ada hutan belantara saja. Kekayaan hanya di perolehi dg kerja keras kerajaan BN.

Memang senang bagi org yg goyang kaki dan tak buat apa2 kerja untuk mencari kesalahan org yang bekerja.

Dan kalau mereka yang memerintah Negara Malaysia ini aku fikir Malaysia sudah jadi seperi Kampucia atau pun Bangladash saja.

Anonymous said...

ANON 10.24pm
Anwar ada main belakang kau ker.bapak kau ker mak kau ker Confident aje kata Anwar main belakang.Laknattullah kau.

aloya said...

anon 10.27pm

aku pun ada baca la blog pr, tapi byk yg fitnah dari yang betul..

sebok mengata pemimpin BN mcm2 tapi apa yang pemimpin boleh bagi? yakni dari sudut pemerintahan??

aku taknak berpemimpinkan peliwat, pemantat bini orang, dan penjual agama demi undi..

kau ok?

Anonymous said...

SHAH ALAM - Hotel Shangri-la Kuala Lumpur menafikan kos katering bagi majlis pertunangan anak Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Nooryana Najwa ditanggung oleh Jabatan Perdana Menteri.

Sebaliknya menurut pengurusan hotel itu hari ini, pembayaran dibuat oleh Najib sendiri.

Kenyataan itu sekali gus menafikan tuduhan Jingga 13 dan PKR sebelum ini, mendakwa Pejabat Perdana Menteri menanggung kos RM409,767.

Menurut kenyataan itu, Hotel Shangri-la Kuala Lumpur ada menerima pengesahan tempahan katering di luar pada 2 Jun 2011 bagi satu majlis di Seri Perdana Putrajaya yang dijadualkan berlangsung pada 17 Jun 2011.

"Adalah menjadi prosuder biasa setiap tempahan yang dibuat hendaklah disahkan. Bagi majlis ini, ia disahkan pada empat hari sebelumnya iaitu 13 Jun.

"Majlis berkenaan adalah pada 17 Jun dan pembayaran keseluruhannya dibuat oleh perdana menteri pada 30 Jun, bukannya dibuat melalui Pejabat Perdana Menteri," kata kenyataan itu.

Sebelum ini, Najib menafikan majlis pertunangan anak perempuannya itu bersama warga Khazakhstan, Daniar Nazabayev menggunakan duit kerajaan.

Katanya, perbelanjaan pertunangan anak perempuannya tidak ditanggung oleh Pejabat Perdana Menteri sebagaimana didakwa oleh sesetengah pihak,” kata mesej menerusi Twitter di bawah akaun Pejabat Akhbar Perdana Menteri (Msia PM Press Office).

Mesej susulan pula menyebut, “Pejabat Perdana Menteri akan mengeluarkan satu kenyataan berkenaan dakwaan dalam waktu terdekat.”

Semalam, Jingga 13 meminta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat berhubung isu tersebut.

http://www.sinarharian.com.my/nasional/majlis-tunang-shangri-la-nafi-dakwaan-pkr-1.31934

Pencacai taik pr ja percaya Keldaian Daily punya tuduhan..

kahkahkahakah

Anonymous said...

apa beza dgn pemimpin2 pakatan? semua pun tak mesra rakyat. kat tempat aku ni ada bn ada dap ada pkr..tapi tiga2 tak pernah nampak batang hidung...(bukan batang berjuntai ye..hahahaha)

so toksah kutuk pemimpin kerajaan je, pemimpin pembangkang pun sama. tak guna!

Anonymous said...

MUSANGKA TAK PUAS HATI GAP BALUN MALAYSIAKINI? SURUH GAP BALUN UTUSAN?

BLOGGER PEMBANGKANG ADA BALUN KEADILAN DAILY?

budak sabah said...

ape bodo org2 sabah aku ni, korg xnampak ke pembangunan skg kat sana? ape lg korg nak? org2 kampung ade tanah n rumah besa2, name ke org kampung tp kaya2..bersyukur la..ke sume ni org2 PKR dr smnjng bwk ke SABAH? x pn org sabah yg bodo2 g smnjg leh termakan ngan fitnah pkr? klu btol la, buat malu ja korg ni

Anonymous said...

wow..skrg dah heboh pasal gamabr photoshop DYMM Agong dan Rosmah tu..

puak2 pakatan punya kerja? tak takut dosa fitnah ke? oooi musangka, what say you? masalah angle point ke atau masalah fitnah puak2 hang?

Anonymous said...

Ada ka PAS kat sabah...

hahahahaa

Kami orang2 sabah tidak akan menyokong pendukung Yahudi dan tukang rembat bini orang

Orang Kota Belud

Anonymous said...

Pejabat PKR kat semporna pun tak bayar sewa hahahahaaaaa


Mana ada org Sabah percaya pengkhianat Agama...


Pengundi Kampung Muhibbah LD

Anonymous said...

suka hati kau org lah...

bayar pakai duit sendiri ker..duit k'jaan ker..???

fitnah ker..betul ker..???

bagi aku..Allah Maha Mengetahui..

kalau kau org tipu pun..tipu laa..

balasan dari Allah sentiasa menunggu kelak..

buat lah sesuka hati..cakap lah sepuas hati..

kubur masing2 jaga lah..ada aku kisahhh...

Anonymous said...

Kami peneroka2 dari Silabukan Sabah menyokong tindakan menghalang tukang hasut PR masuk Sabah....

Jangan kacau kami kami ndak mau parasit masuk Sabah..

Ok ru bang ka lu tu tau mun mangan duit pasil aje ... panjahat lu

Anonymous said...

mana ada pemfitnah wujud d sabah, setahu kami urang2 sabah ni tau menghargai kemakmuran dan jasa kerajaan BN pada kami bukan macam parasit memuji komunis walaupun dulu datuk nenek monyag kita disiksa dan dibunuh dengan kejam oleh komunis.

bagus orang2 parasit ni belajar sejarah bah dulu.

kah orang2 PR ni gagal SPM semua sebab itu buta sejarah.

Kg Air Tawau - pada idik

Anonymous said...

hahhaaa

kami dari persatuan leluhur Bugis Sabah lebih ramai ahlinya dari orang2 yg dtg buat kecoh ndak tentu pasal ni...

Persatuan kami sokong BN

Budak Tawau jugak said...

PEMBANGKANG TERUTAMANYA PKR MEMANG DATANG BIKIN MASALAH SAJA DI SABAH. ITU PBS PUN SUDAH INSAF.
KASI NYAH PKR DARI NEGERI KAMI!

Anonymous said...

Bah kami mau tau bah pasal si Ostad Badrul ni apa cerita bah dia ni....


tolong konon kamu komen sket .... dia ni kan dari parti PKR...

Anonymous said...

Rafidah "Belasah" Lakonan Penipu ShahRizat..





Bekas Ketua Wanita Umno Tan Sri Rafidah Aziz membidas Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, dengan mendakwa menteri wanita, keluarga dan pembangunan masyarakat itu tidak membuat sebarang pengorbanan sebenar dalam mengumumkan yang beliau akan 'meletakkan jawatan'.

Bekas menteri perdagangan dan industri antarabangsa itu berkata tempoh jawatan menteri yang dipegang oleh Shahrizat akan luput pada hari lantikannya sebagai senator berakhir pada 8 April.

Justeru, katanya pengumuman Shahrizat pada Ahad lalu langsung tidak membawa sebarang makna.

"Berundur? Apa berundur...? Tidak timbul isu berundur atau meletakkan jawatan! Tidak ada apa-apa untuk berundur kerana secara sah beliau tidak lagi menjadi menteri pada 8 April...

"Jadi, sebenarnya, tiada langsung pengorbanan kerana ia hanya satu urutan peristiwa," kata Rafidah yang dipetik akhbar Malay Mail hari ini.

Semalam, pemimpin BN termasuk Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin memuji pada Shahrizat kerana membuat pengorbanan besar "dengan mengumumkan bahawa beliau akan 'meletakkan jawatan' apabila tempohnya sebagai senator berakhir.

Rafidah, antara pemimpin paling awal mendesak Shahrizat untuk berundur dari kabinet, berkata keengganan Shahrizat meletakkan jawatan semasa tempohnya sebagi senator masih sah telah mencemarkan nama baik Umno dan kerajaan.

Menurutnya lagi, keputusan Shahrizat untuk terus memegang jawatan Ketua Wanita Umno akan turut menimbulkan masalah.

--------------------------

amik kau..

umno2..semua pemimpin nya bermasalah!!!

Anonymous said...

Kami d Sabah ndak mau minum Teh tarikkk

BN bagi kami minum airr bersih bukan mcm kelantan...


itu pun ada hati mau ajar kami d sini...

lu pikir la sendiri

ceramah lebih2 pun tak guna kalau kebajikan rakyat diabaikan.

NATO la diaorang ni

Anonymous said...

Kamu pikir kami dsabah ndak tau ke perbuatan PR ni...

daripada video seks sampailah sokong yahudi semua dia buat

Anonymous said...

kat KL banyak kelas tuisyen, subjek matematik pun ada...

Anonymous said...

olan jangan shuka denga ceremah itu pasal losak hati pigi maken aje teliga tutup ahti senan.maken selap minun selap tido selap sume selap pilanraya pigi holiday semenanjung

Gintak said...

Saya orang sabah dan telah menyaksikan perhimpunan tersebut. Tapi dikatakan hundred tak sampai pun seratus. PAS jangan harap boleh masuk Sabah. Orang Sabah bukan bodoh macam orang Kelantan yang tidak tahu membezakan agama Islam dengan parti politik yang hanya bercakap tentang Islam. Tapi tingkah lakunya tidak ubah seperti orang Yahudi.... PAS dan PR akan terkubur tanpa nisan di Negeri Sabah dalam PRU akan datang...Sabah bah itu....

Anonymous said...

umnu..oh umnu..engkau sama engkau sama melayu sama islam pun bertekak dan hasad dengki tak habis2..dua kali lima jer..jadi pemimpin masing2 dan memmbesarkan tembolok sendiri..ini lah wajah umnu!!

ayuh rakyat m'sia kita sama2 tukar k'rjaan dlm pru 13..

March 13, 2012 10:15 PM

-------------------------

Tukar kerajaan??

Dah tukar pon. Selangor, Kelantan, Penang, Kedah apa dah jadi?? Bukan bertambah baik!! HANCOR!! RABAK!! MUSNAH!!

Buang Karen saja!!!

Anonymous said...

Ha ha PR dan PAS mau memperjuangkan tanah di Sabah ? lebih baik berambus dari Sabah sebelum kamu dibuang ke Laut China Selatan dalam pilihanraya akan datang. Kamu fikir orang Sabah tidak pandai jaga hak sendiri. Siapa tidak kenal dengan PKR yang banyak kelentong dan temberang terutama ketuanya Anwar. Sokong Yahudi, sokong lelaki dengan lelaki, sokong murtad, sokong komunis dan... minta kawan2 dari semenanjung tambah.

Anonymous said...

amik kau..

umno2..semua pemimpin nya bermasalah!!!

March 14, 2012 10:01 AM

---------------------------------

PEMIMPIN PAKATAN RABAK MEMANG BAIK2 BELAKA!!

PANDAI MANTAT BINI ORANG!!

PANDAI MANAT STOR KUNYIT!!

SUKA CIOM BAU PU_I!!

PANDAI BUAT AIR MILO DI KELANTAN!!

PEMIMPIN BERTARAF NABI!!

PEMIMPIN PELIWAT BERTARAF IMAM MAHADI!!

KALAU NAK SAMBONG SATU BLOG GAP NI TAK CUKOP!!

YANG PALING SDIH PENYOKONG PR SUMUA GOBLOG!!

Anonymous said...

Aku singgah pat BLOG GOBLOG MUSANGKA tadi.

Satu kotek pon takde!!

Kosong!! Gersang!! mcm Musang yg pandai menyemak pat Blog orang lain

Anonymous said...

GAP se harus nya buat mcm Blog MelaysiaKini dan Haprak Daily!!

Yang pro Blog musibat tu jer yang di siarkan.

Jadi badot2 mcm Musangka aka Anak sepuloh aka zat tak menyemak pat sini!!

Anonymous said...

Anonymous said...
Kami d Sabah ndak mau minum Teh tarikkk

BN bagi kami minum airr bersih bukan mcm kelantan...


itu pun ada hati mau ajar kami d sini...

lu pikir la sendiri

ceramah lebih2 pun tak guna kalau kebajikan rakyat diabaikan.

NATO la diaorang ni

March 14, 2012 10:04 AM

-----------------------------

Komen saudara memang bernas!!

Amat baik dan berfakta!!

Orang2 PR ni GOBLOG otak taraf ota udang!!

Orang2 PR kalau nak tau saudara kita ni kta korang NATO meaning NO ACTION TALK ONLY!!

Hahahahahaha

Anonymous said...

Anonymous said...
Kamu pikir kami dsabah ndak tau ke perbuatan PR ni...

daripada video seks sampailah sokong yahudi semua dia buat

March 14, 2012 10:06 AM

-------------------------

Amek mko Musangka GOBLOG!!

Orang Sabah jauh lebih cerdik dari ko!!!

Musangka Badot PR!!

Gaman said...

dui dogok! ramai butul urang sablah tawau pegi komplen! mantang2 ko org punya ketua kaki pompuan mcm si bung dan kaki pembuhung mcm si Apdal, ko org ckp sokong BN? nda sadar, sablah sana byk IC projek UMNO, sama warna lagi tuh, warna mirah!

bahalol amin tu pun puak2 kamu jugak kan?

wey ciladeng, tawau chai..

boleh blah pegi makasar!

Anonymous said...

dsabah ni org kuat buat kerja bukannya banyak bercakap macam pembangkang

betul lah PR ni NATO

Anonymous said...

eeeeeeeeee ramai jugak berok /kera rindukn bulan.....wakakakakakaka

nk pisang...


takbirrrr....

Anonymous said...

Ini la rupanya orang yang sot buat demo hari tu.. bikin susah orang saja, jalan jem mo pigi kerja pun susah.. puiiii..

P/s : SAYA LAMBAT DATANG KERJA HARI TU SEBAB DEMO INI...

Anonymous said...

ANON 12:39PM

DUI NA..

JANGAN KAU BEGITU BA GENG.. KALAU ITU IC MIRAH KAU MAU CAKAP..KENAPA BAHALOL AMIN JADI PEMIMPIN PKR?

NAAAA..APA KAU MAU BILANG? MASI MAU SOKONG ITU PKR? KAU MIMANG PALUI BAH!

Anonymous said...

KAMI SEDAR BETAPA GETIRNYA ISU PERKAUMAN DI SABAH.. SEBELAH BARAT JARANG BERSATU DARI SEBELAH TIMUR SABAH KONONYA SEBALAH TIMUR BANYAK BERASAL DARI MAKASAR N MINDANAO. MANA YANG ADA BUKTI MANA YANG TIADA DOKUMEN KASI TANGKAP JAK DENGAN POLIS/IMIGR/ NDAK PUN REPOT DGN SPRM..


SABAH ITU TELAH DIHUNI OLEH MSYKT BERBILANG KAUM. KETIKA SABAH JOIN MALAYSIA PENDUDUK2 YANG ADA DI SANA/LAHIR DI SANA ITULAH YANG DIKATAKAN ORG BUMIPUTERA DI SANA.


AKU BERBALIK KEPADA ISU DI ATAS.

BAGI AKU SENANG JAK KALAU POLITIK KOTOR ALA2 DISEMENANJUNG TAJAAN PKR DAN PAS YANG BERGURU DENGAN DAP NAA MAKIN SIAL LAH NEGERI KITA NI.

DI SABAH KALAU BETUL ADA ORANG2 PAS SILA TUNJUKAN PERIBADI YANG MULIA YANG MCM MONYET SIAL.. KO TAHU PERATUSAN ISLAM DAN NON MUSLIM DI SABAH.... ??? MCM MANA MAU TUNJUKKAN ISLAM ITU SYUMUL KALAU AHLI PAS MACAM SIAL SENDIRI
CERAMAH POLITIK JAK LEBIH.. KDG-KDG CERAMAH AGAMA PUN LAGI BANYAK BERCERITA PASAL POLITIK.

PAS KALAU KO MAU MASUK SABAH GUNA CARA PENDEKATAN LAIN DI SABAH. SENTIMEN2 AGAMA PATUT KUAT KO MAINKAN BUKAN NYA MEMAKI HAMUN CELAKA..

KO TAHU BETAPA HARMONINYA MASYARAKAT SABAH WALAU PUN ADA CUBAAN TIPUKAN API2 SENTIMEN AGAMA DAN PERKAUMAN..

CUKUP2LAH KAMI DI ZAMAN PBS.. KAMI SENDIRI RASA DAN LALUI ZAMAN ITU. MUJUR BILA MASUK UMNO DAN BN.. KESATUAN POLITIK BERASASKAN KAUM MAKIN BERTOLERASI.. PBS PUN KINI DALAM BN..

PAS, KLU KO BETUL2 BERJUANG UNTUK AGAMA KO TIDAK AKAN BERSEKONGKOL DENGAN PENGADU DOMBA SEPERTI PKR DAN DAP MELAINKAN KO JUGAK BERPERANGAI BEGITU WAHAI PAS HAMPAS.

SABAH TATAP HARMONI KINI DAN SELAMANYA