IKLAN BERBAYAR

Thursday, April 26, 2012

SELANGOR BANGKIT : MENIAGA MENIPU CARA KALID.


Pengambilalihan Hutang Talam Corp Meragukan

 Kerajaan negeri menggunakan mekanisme yang tidak ada semak dan imbang (dengan izin check and balance) dengan pembelian hutang oleh Selangor Industrial Corporation Sdn. Bhd (SIC) yang tidak memerlukan kelulusan Kementerian Kewangan untuk membuat pinjaman dari CIMB Bank yang membiayai pembelian hutang.

 Adalah pelik tiada kos konsultansi dalam proses pengambilalihan dan penebusan hutang Talam Corp ini seperti yang diakui oleh YAB Menteri Besar.

Mesti ada dokumen perjanjian dan yuran guaman. Difahamkan SIC perlu menanggung kos guaman dan konsultasi sebanyak RM 700 ribu.

9 comments:

Bomo Siam said...

Apa yg MBKhalid buat tu salah ka? Mahkamah dah jatuh hukum ka? Berapa tahun kena?

Antara dia ngan anak Toyo, sapa masuk dulu...?

Reverse Gear said...

Meniaga style yahudi.. man Khalid belajar eh? dari punahsihat ekonomi selangor kot?

Anonymous said...

janji pada pengundi lain, apa yang dibuat lain sama sekali.

kesimpulannya- anda undi anda dapat..

contohnya- kalau kronisme yang anda undi makanya aktiviti kronisme yang anda dapat.

Anonymous said...

justeru- tepuk dada tanyalah selera

Anonymous said...

kalau betullah mahkamah Umnu yang kontrol makanya aku rasa kalid yang masuk dulu.

KEH KEH KEH

Anonymous said...

kalau tak silap Talam itu kroni yang punya. BETUL ke...

Adi Kencana said...

Habislah duit rakyat Selangor kena rompak dgn Pakatan Haprak!!

BUKTI JELAS AMBIGA & BERSIH SENGAJA NAK CETUSKAN KEKACAUAN! Baca di sini...

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous said...

@ Bomo Siam sekurang kurangnya MB khir diadili cara bersih tanpa ada halangan UMNO.
Tapi.. Apasal Kalid Gagap ni sengaja mengambil alih syarikat yg nak bankrap? sengaja nak tambah hutang Selangor kah? atau sengaja nak menyelamatkan syarikat tu. Apahal? syarikat ni kroni dia punya kah? atau ini syarikat ana yg punya? maklumlah diakan asal dunia korperat. Ish ish ish......

Anonymous said...

fekah celaka jadi layer dia.. komisen masuk lagiiiiiiiiii