IKLAN BERBAYAR

Tuesday, May 1, 2012

PAKATAN DAN KEBEBASAN MEDIA ? WTF

53 comments:

Jawajohor said...

SUNGGUH KAGUM DGN ANWAR.
DIA PUNYA TEMBERANG. FULAMAK BAIK PUNYA.
SOALA LAIN JAWAB LAIN.
TAK BOLIH JAWAB SURUH KELUAR.
INI KAH QUALITY PERDANA MENTERI.
KENAPA BAHLOL BOLIH PERCAYA DIA NI.
ADA AKU SAMPAH SEMATAA.
NASIB ADA ULAMAK TONGONG KATA VIDEO TU BESI.
ITULAH SEKUMPULAN ORANG BODOH BERCITA NAK TDBIR NEGARA.
TAK ADA CLASS LANGSUNG.

Anonymous said...

si lim guan eng dengan slogan CAT pon halau wartawan..

nuar al-jubs nak kebebasan media pon halau orang pada PC dia..

pok nik pon tak suka wartawan utusan / TV3 dalam PC dia..

cakap tak serupa bikin...nak umum kabinet bayangan pon sampai sekarang tak berani.

gen2felda

Anonymous said...

.

Marilah kita semua menjadi manusia yang bertanggungjawab , jujur dan amanah .

.

Anonymous said...

Inilah kebebasan media yang kita kehendaki....

Halau kepada yang bertanya soalan sensitif, cari wartawan yang jilat buntut kita je. Kebebasan ala BUKU JINGGAY.....

Ko orang awam ape tau??? Keluar dari bilik media ni. Kerja cara Islam la sikit (ikut cakap Ostat Jijan)....

Keh keh keh keh

Anonymous said...

nampaknya polytikus belum bersedia berdepan dengan wartawan rakyat

Anonymous said...

hahahahah "the rally was clearly hijacked byk Keadilan!!" hahahahahhaha I do agree...BERSIH maybe dalam tu ada juga penyokong BN sbb nak free elctoral election bukan hak milik mutlak pembangkang!! Hahahahaha GO GO BENJY!!!

Anonymous said...

yang anak buah LGE pandai pandai buka mulut buat apa daa

bukankah lebih baik diam dan kunci mulut?

Anonymous said...

Kebebasan bersuara ala FUCKATAN Lanun...

Bila soalan atau isu mmg kena diri mrk n depa xleh nak jawab...HALAU KUAR saja la...

Kalo di takdirkn depa yg tadbir negara..sapa2 pertikaikan depa,.. siap la kene HALAU JER dari negara ini. xpon depa cari jalan smp muflis si penentang mrk...

Tgk contoh kat negeri mentor mrk di Selatan tanah air kite...tu pon ramai Melayu BENGONG yg masih xsedar diri mnyokong HAIWAN2 rakuskn kuasa ini...

Terbelakah nasib org Melayu ditangan si putar alam ini???

Anonymous said...

sudah jadi satu ketetapan

melayu jangan buka mulut dalam dap kalau tidak lunyai

begitu juga bukan melayu kalau buka mulut dalam PKR maka sendiri mau ingat

Anonymous said...

Awal lg..tggu la jap2 lg ada la yg ngomen kata video ni dh diedit,video palsu..

Anonymous said...

Nota daripada seorang sahabat di Universiti Medina kepada Bersih 3.0


Bismillah....



Sebelum bersungguh-sungguh ingin menghapuskan korupsi pada pemerintah, rakyat harus menghapuskan korupsi pada diri mereka sendiri. Berapa ramaikah rakyat yang mengabaikan solat namun mengharapkan pemimpin seperti Umar Abdul Aziz? Berapa ramaikah rakyat yang menipu dalam urusan perniagaan namun mengharapkan pemimpin yang jujur dalam harta negara ? Berapa ramaikah rakyat yang sangat kedekut dalam bersedekah namun mengharapkan mereka mendapat harta negara dengan saksama ? Berapa ramaikah rakyat yang melanggar undang -undang keselamatan jalanraya namun mengharapkan mahkamah yang telus? Berapa ramaikah rakyat yang tidak peduli terhadap mesej kenabian lalu mengharapkan pemimpin yang memimpin dengan jalan kenabian ?



Sebelum rakyat bising mereka ditipu oleh Kerajaan, semak dulu adakah rakyat sudah berlaku jujur dalam urusan mereka dengan kerajaan. Masih ada lagikah rakyat yang tipu ketika 'punch card' di tempat kerja. Masih ada lagikah rakyat yang tipu 'office hour' dengan meng'ular'. Masih ada lagikah rakyat yang ambil M.C tanpa ada apa-apa keuzuran. Masih ada lagikah rakyat yang tipu 'claimn' untuk out station. Masih ada lagikah rakyat yang gunakan harta pejabat untuk kegunaan peribadi. Jika rakyat masih tipu kerajaan, maka tidak pelik kerajaan juga akan tipu rakyat.



Telah menjadi Sunnatullah bahawa kaum-kaum yang zalim itu diperintah oleh orang yang zalim.



Firman Allah: “Dan (penduduk) negeri itu telah Kami binasakan ketika mereka berbuat



kezaliman.” (Surah Al Kahfi, 18: 59)



Al-Walid ath-Tharthusi rahimahullah berkata, “Sehingga sekarang masih terdengar orang-orang



berkata, “amalan - amalan kalian adalah pekerja-pekerja kalian”, sebagaimana kalian sekarang ini;



maka seperti itulah kalian akan dipimpin."



Di dalam al-Qur’an terdapat ayat yang semakna dengan perkara ini.



“Dan demikian kami jadikan sebahagian orang-orang yang zalim itu menguasa sebahagian yang



lain disebabkan apa-apa yang mereka (masyarakat) usahakan.” (Surah Al-An’am, 6: 129)



Imam Ibnu Katsir rahimahullah menjelaskan (berkenaan ayat tersebut)



“Tiada orang yang zalim pun melainkan ia akan diuji dengan orang yang zalim. Dijadikan dari



kalangan orang-orang yang zalim, mereka dikuasai oleh orang- orang-orang yang zalim lainnya



Sebahagian mereka dihancurkan dengan sebahagian lainnya, dan sebahagian mereka disiksa



dengan sebahagian lainnya, sebagai balasan atas kezaliman mereka.” (Rujuk: Shahih Tafsir Ibnu



Katsir, Terbitan Pustaka Ibnu katsir, jil 3, m/s. 430)




“Wahai rakyatku! Bersikap adillah kepada kami! (Bagaimana mungkin) kalian mahukan dari diri



kami sebagaimana yang dilaksanakan oleh Abu Bakar dan Umar, sedangkan kalian tidak pun



mengerjakan sebagaimana apa yang mereka amalkan?!” (Siraj al-Muluk, m/s. 100-101).




Pemimpin itu asalnya adalah seorang Rakyat. Zalimnya seorang Pemimpin disebabkan zalimnya



seorang Rakyat, begitu juta sebaliknya

Anonymous said...

anak buah DAP nak jadi hero tetapi dia lupa bahawa PKR sudah ada hero tetap dan berpencen

elok cari makan cara lain bro

Anonymous said...

Bodo betui tanya lain jawab lain, ini ke kebebasan yg kau laungkan? Aku x paham masih ada lagi org2 yg bodo percaya kat nuar nie. Duduk muhasabah dan bukak minda sikit tgk mana yang betul penyokong pembangkang oii. Jgn main buta sokong je. Cina byk yg pi bershit 3.0 tapi tak merusuh macam mana anak haram melayu pembangkang. Pak nik bangga la kau bagi fatwa kata wajib siap sponsor lagi. Jangan melacurkan islam kerana politik.

Anonymous said...

ANON 1236 BOLIH BERI KULIAH KAT NIK AZIZ DAN HADI.
MEREKA DAH LUPA, PERLU DIINGATKAN.........

Bomo Siam said...

Bagi aku, jelas Anwar & Pakatan tewas ditangan anak muda cina tu! Tapi, begitulah setiap kali seorg polician...menjawab!

Bomo Siam said...

Kita dah pun tahu, bahawa DBKL dah dpt court order!

Kenapa Anwar jugak berada di kawasan tersebut? Jika diri sendiri pun gagal dikawal, bagaimana nak kawal protestor?

Leadership? Dimana?

Kenapa tak mohon order mahkamah utk masuk Dataran, sebelum court order DBKL kuaq?

Anonymous said...

DUNIA INI BULAT

APA YANG DAP BUAT PADA WARTAWAN AKHIR DITEBUS OLEH PKR

ITULAH MAKNANYA FAIR AND SQUARE

Anonymous said...

Bomo Siam said...
Kita dah pun tahu, bahawa DBKL dah dpt court order!

Kenapa Anwar jugak berada di kawasan tersebut? Jika diri sendiri pun gagal dikawal, bagaimana nak kawal protestor?

Leadership? Dimana?

Kenapa tak mohon order mahkamah utk masuk Dataran, sebelum court order DBKL kuaq?

May 1, 2012 12:57 PM

------------------------------------

Sebab ketua ko tu BANGANG...!!!! Orang bagi stadium, tak mau. Kalau nak jadi beruk dalam stadium pun takde sape yang larang. Dah setel perhimpunan, penganjur bayar la jumlah kerosakan.

Sekarang dalih sana dalih sini.... yang duduk sebelah tu lain kali boleh buat perhimpunan "DUDUK dan ISAP" dalam JAMBAN...!!!!!!

Anonymous said...

tok moh

betul ke bkl dah dapat court order?

kalau cam tu depa ni contempt ke?

Anonymous said...

tok moh

kalau contempt tak ada maaf bagimu di mana mana court di dunia ini

Bomo Siam said...

Walaupun Bersih 3.0 berjaya utk publisiti. Namun, GAGAL kerana tertipu dgn 'kelembutan' Polis serta leadership koordinasi Bersih 3.0 yg lemah!

Kegagalan utk DUDUK BANTAH di tapak Dataran Merdeka, adalah satu kezaliman Anwar buat protestor!

Ini maksud budak cina tu....!

Jika sesuatu terjadi pd protestor, siapa yg bertanggung jawab?

Anwar akan terus tuding jari pd Polis!

Budak tu jawab..."Kita bukan baru sehari dua HIDUP!"

Sebagai seorg yg dah tua, Anwar patut malu & tersipu!

Anonymous said...

dalam bab hubungan dengan media aku julang najib berbanding DAP

Anonymous said...

tok moh

depa bukan tertipu dek "kelembutan" polis tetapi tertipu dek kelembutan fatwa tukang garu dan "kejangoan" unit amali

unit amali pakai gusi tetapi kalau unit amali gunakan taring taklah jadi macam ini

Anonymous said...

anwar tak zalim tetapi budak cina itu yang bertanyakan soalan zalim

kalau budak cina itu bertanyakan soalan lembut gigi dari lidah maka tidaklah dia diusung keluar dewan

seterusnya tidaklah AIR MUKA dap jatuh bersepai

MURTAD BOMO SIAM BINATANG JADI JIN said...

Anwar Aljuburi jika keluar negara sering berkata Malaysia tiada kebebasan bersuara. Tapi Anwar Alpembohong kerana tak dapat jawab soalan terpaksa halau penyokong sendiri....beginilah agaknya kebebasan bersuara yang akan diamalkan oleh Anwar jika jadi PM..cakap tidak serupa bikin....

Anonymous said...

budak cina ini ada niat yang baik

dia nak tunjukkan pada dunia bahawa press conference anjuran PR adalah terbaik di dunia

namun niat untuk menyelam sambil minum air tidak kesampaian kerana ditunjukkan jalan keluar

harap harap dia jangan putus asa sebaliknya terus berusaha agar satu hari nanti hasratnya itu tercapai

Bomo Siam said...

Walaubagaimanapun.......

Jika ketokohan jadi ukuran, jelas Anwar lebih kedepan dpd Najib!

Pertama, Nak komen akan Anwar sebagai seorg PM...takleh lagi.

Najib! dah sah PM. Ketua pd rakyat!

Malangnya....TIPU rakyat!

Sebagai pemimpin pd rakyat, Najib tak patut tunjukkan diri & keluarga dia lebih mewah dari keluarga rakyat!

Jika ada rakyat yg nak makan sehari sekali pun sukar...Najib & keluarganya, patutnya...tak makan langsung!

Jika rumah rakyat beratapkan nipah! Rumah Najib mesti beratapkan plastik!

Klu tak sanggup...letak jawatan!

Itu baru dinamakan pemimpin!

Ini termasuk pd mana2 pemimpin kerajaan or pembangkang!

Anonymous said...

tok moh

kalau macam itu hanya tenok dan tapir yang memenuhi kriteri kamu tu

Bomo Siam said...

Aku guna Audi!

Najib patut guna Wira je!

Kuah kuah kuah...!!!

Bomo Siam said...

Pemimpin sepatunya ialah HAMBA ABDI pd rakyat!

Bukan sebagai tokeh pd rakyat!

Inilah antara punca2 tercetusnya BERSIH 3.0!

Inilah antara punca protestor maki polis, Bomba & ambulance!!!

yusraime said...
This comment has been removed by the author.
yusraime said...

Bomoh Siam 1:35pm...ko tengokkan sikit rumah Anwar,rumah Azmin tu macam mana gayanya? Rumah diorang atap nipah ke atap plastik?

Bomo Siam said...

Jadik, kesimpulan pd perbincangan kita hari ini ialah......

Punca terjadinya BERSIH 3.0 ialah kerana.....

NAJIB!!!

Betui tak, Jin!

Bomo Siam said...

yusraime 1:46,

Aku dah kata pd komen aku. Ianya termasuk suma pemimpin. Kerajaan & pembangkang!

Anonymous said...

Seorang pemerhati luar, Nicholas Xenophon(gambar) yang dijemput oleh Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk memantau perhimpunan Bersih 3.0, Sabtu lalu merupakan seorang anti-Islam.

Xenophon merupakan seorang senator bebas dari Selatan Australia selepas dipilih dalam satu pilihan raya di peringkat persekutuan pada tahun 2007.



Menurut rekod beliau dalam satu ucapan pada 17 November 2009 telah membuat kecaman serta penghinaan terhadap Islam dengan menuduh Islam sebagai sebuah organisasi jenayah yang berselindung di sebalik kepercayaan agama.

''Apa yang kita lihat adalah corak di seluruh dunia mengenai pencabulan dan jenayah. Berdasarkan pelbagai bukti, ini bukannya berlaku secara kebetulan sebaliknya dilakukan secara terancang.

Apa lagi yang takde dalam puak perusuh ni? puak komunis, puak sex sonsang, LGBT, puak anti Islam, puak pelopor murtad dikalangan umat Islam..beginilah contoh perkumpulan haram yang dibiayai oleh Zionist untuk memusnhakan sebuah tamadun negara Islam..

Bomo Siam said...

Tidak kira dari parti mana. Pemimpin yg melebihi rakyat termiskin dari segi harta dunia....patut ditendang!

Jika TGNA sekalipun...dia layak diterajang!

Kecuali pemimpin yg punya kelebihan harta akhirat!!!

Anonymous said...

anwar terperangkap jawapan soalan 'leadership' padan muka...Anwar

pd org cina yg tanya.. sapa2 boleh repost ke pembangkang..

aku dah 3 thn lebih hilang respect pd anwar ibrahim...

kita dok pulon2 simpati pd dia apa balasan dia..

bg aku anwar wajib balas budi pada penyokong ..org2 melayu yg dah selamatkan muka dia 1999 dulu...soal nk jadi PM da PATUT jadi no.2..

JGN ROSAKKAN BANGSA YG DA SUSAH PAYAH BELA KO DULU...!!! cuba tgk cina babi sekarang ...org melayu da mcm 2nd class skrg ni

yusraime said...

Bomoh Siam 1:51pm...yang ni aku sokong.

Bomo Siam said...

Jgn contohi golongan2 ARTIS lanaktullah!

Berlumba-lumba mempamirkan kelebihan fizikal pd peminat!

Mmuuaahhahahahaha...!!!

Anonymous said...

untuk menuju negara maju berpendapatan tingi pemimpin harus terlebih dulu maju dan berpendapatan tinggi

kalau pemimpin dok takuk lama dan buat benda sama maka sukarlah ianya tercapai

di sinilah kelebihan PM yang ada iaitu sentiasa memajukan diri dalam semua bidang (politik ekonomi dll)

Anonymous said...

N.ajis sepatutnya bukan di terajang tetapi sepatutnya kena back kick atau flying kick...

Kesimpulan yng bolih di buat ke atas bomoh siam.Selama dia menulis di entry GAP dia pun confius dia sapa jin atau manusia.Biasanya manusia begini di ketegorikan sebagai psiko.
Kenal boleh kawan jangan! muahahahaha......
muahahahahahaha.

Allahuakbar.

Anonymous said...

pemimpin yang asyik dibuai oleh aktiviti demorezi tak akan ada masa untuk memikirkan perkara lain selain memenuhi tuntutan perusuh

Anonymous said...

tok moh

harta dunia sukar diukur inikan pula harta yang tersaving dalam kehidupan selepas mati

kalau ada cara nak ukur jumlah harta selepas mati alangkah bahagianya

apapun ko dah ada caranya ke?

Anonymous said...

kebebasan berhiumpun harus selari dengan kebebasan media

Mungkin SUHAKAM ada komen yang lebih bernas

Anonymous said...

kalau itulah caranya pihak media dilayan makanya tidak hairanlah layanan serupa mereka dapat dari media arus perdana

justeru perbetulkan amali anda sebelum anda pinta orang tukar amali mereka

Anonymous said...

UNTUK BEBASKAN CENGKAMAN ORANG LAIN KE ATAS ANDA TERLEBIH DULU BEBASKAN CENGKAMAN YANG ANDA BUAT TERHADAP JUAK ANDA SENDIRI

Anonymous said...

freedom of speech will totally eradicated if these politicians rule the country.dengarlah cakap orang dulu ini tak,lalu suruh orang keluar sebab sifat tak nak dengar pendapat orang lain.mana ada ikut syariah cara ini.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=9ivd1yWgH8o

Anonymous said...

KEBEBASAN MEDIA PALA BUTOH LA BABI WOIII

Anonymous said...

Anuaq ni kasaq.Ada satu sesi tu wartawan tanya soalan dan dia rasa tekone dan tak upaya nak spin lagi dengan soalan tu, so anuaq beliak mata dan jawab 'awak jangan biadap'.

Ingat wartawan penakut ke.Freedom apa macam ni.

Anonymous said...

Tuan tuan dan Puan Puan yang dihormati sekelian.... Marina Mahathir tulis camni dalam blog dia @ malaysian Insider...

" Most were simple ordinary people, who just want to express how they feel and who really have no time for politicians.

Besides, which politician or political party, from any side, can mobilise anything as incredible as Global Bersih? " — rantingsbymm.blogspot.com

Jawapan GUA .... Alamak Marina...You must be kidding.... before, during, after, politicians everywhere....ada yang berpeluh peluh nak jawab the second famous "hands of god" @ signal utk "berubding dgn POLIS ..... come on! hahahaha.....you make me laugh!!!


-SUTRA-

Anonymous said...

kalo anwar jd PM ....dia nak pecat semua anggota polis ke?

Anonymous said...

NUAR S BASTARD SON OF A BITCH. HOPE YOU DIE FAST. YOU PIG BRAIN.