IKLAN BERBAYAR

Friday, June 29, 2012

AHLI PAS MAKIN MUAK DENGAN PAS ! TAKEBEER !

59 comments:

6803man sarawak said...

Apa pun..aku tetap undi pr pada pru13 nanti.demi keadilan rakyat sarawak.

Anonymous said...

.

Merokok merbahayakan kesihatan jadi kurangkan merokok .

.

Anonymous said...

Insya Allah aku tetap undi UMNO BN PRU13 nanti demi agama bangsa dan keselamatan negara tercinta

Semoga Allah Ta'ala berikan kemenangan besar buat UMNO BN dan teguhkan Malaysia dgn kepimpinan yg digeruni musuh2!!

*anon 1.59 demi Anwar pelucah negara..

6803man sarawak said...

Korang ambik la taib mahmud.aku nak tukar ngan km baru.3o tahun da taib mmerintah bn.hasil kaya negeri s'wak lesap ntah kemana.
Anwar kau gelar pelucah..tapi dya tetap melayu islam mcm kau.pelucah mcm mane pun dya,dya bukan dari bangsa aku.

warisan tmk said...

Pemimpin dan penyokong PAS macam sudah tidak percaya lagi kepada Padang Mahsyar, Hari Pembalasan dan Syurga dan Neraka.

Dulu mereka bolehlah kata nak tegakkan Islam, nak laksanakan Hudud dan sebagainya. Tetapi itu semua telah diketepikan demi mendapat sokongan DAP dan undi Cina yang majoritinya bersama DAP.

Jelas, halatuju perjuangan PAS bukanlah Islam lagi.....tetapi hanyalah semata-mata untuk kuasa politik dan habuan kebendaan dari kuasa tersebut.

Jadi, sekiranya masjid dan surau diperalatkan untuk menjatuhkan KUASA MELAYU/ISLAM, dan MENAIKKAN DAP, bersediakah pemimpin-pemimpin dan penyokong PAS untuk berhadapan dengan kemurkaan dan siksaan pedih dari Allah swt di Padang Mahsyar, di hari Pembalasan dan di neraka jahannam nanti.

Ingatlah, Nik Aziz pun akan ditutup mulut CELUPARnya di hari akhirat nanti. Nik Aziz tidak mampu memberikan 'syafaat' kepada ahli-ahli PAS, malah tidak akan dapat membantu dirinya sendiri...

Tukang Komen said...

Dulu pas melalak pasal islam sekarang sengap sungi. Sibuk membontot kemana Dap ada pas ada sama. Nak tau apasal exco pas di Selangor tak dapat portfolio agama? Sebab tak layak kerana menyesatkan. Bab kebajikan pun tak dapat.

Tukang Komen said...

Memang betul kata GAP, ahli pas dah ramai yg menyampah dengan parti sendiri. Mereka nak keluar ada malu2 sikit. Tempat aku ramai yang dah tak aktif. Fatwa Nik Aziz dan perangai Mat Sabu yg buat mereka tawar hati. Ditambah pula sikap membela Anwar. Ramai kalangan mereka yakin Anwar seorang peliwat disebabkan tak berani bersumpah. Majoriti yakin dengan penjelasan Hassan Ali dalam soal ini dan isu murtad. Habislah pas.

Anonymous said...

seburuk taib mahmud, dia tak pernah hina orang sarawak MASIH PAKAI CAWAT.

ini stail politik baru.

Anonymous said...

rakyat semakin sedar akan propaganda overkilled UMNO/BN terhadap PR & reformis ..... satu persatu "kerosakan besar" UMNO & pemimpin2nya..............

hayat UMNO/BN hanya bergantung kepada politik wang dan melayu2 yg bermentaliti subsidi saja.........

sebab itu UMNO/Bn tidak berhajat kepada PILIHARAYA BERSIH, BEBAS DAN ADIL .. bahkan sesiapa yg menuntut pilihanraya BERSIH dianggap musuh utama bahkan UBN cuba doktrinkan kepada rakyat bahawa pendemo2 BERSIH sebagai tindakan tidak demokratik dan dianggap musuh negara serta anti Melayu atau anti Islam! Itulah nasib Ambiga mangsa konspirasi politik kotor kumpulan ultra-partisan UMNO!!!!!!

PEMBOHONGAN & FITNAH KONSPIRASI POLITIK KOTOR UMNO SEMAKIN PARAH SEJAK ERA MAHATHIR SEHINGGA NAJIB SEKARANG.....

menjadi kewajipan rakyat untuk BETULkan semula institusi kerajaan & negara supaya berada pada landasan PERLEMBAGAAN & DEMOKRASI yang betul yang benar2 mendokong aspirasi rakyat!

PRU13 ... no UMNO, no BN....in total!

Anonymous said...

VOTE FOR PEOPLE POWER!
VOTE FOR PR!

BN IS VAMPIRE POWER ... SAY NO TO BN

YOU SAVE NATION!

Anonymous said...

Poyo je man sarawak ni. Percaya sangat dgn Anwar dia tak tahu Anwar hanya mahu kuasa politik saja. Semua janji2 PR dinegeri Pakatan langsung tak tertunai. Dlm PR Sarawak DAP paling berkuasa sudah tentu kaum cina akan ambil peluang merompak apa yg ada. Habislah bumiputera Sarawak..

Anonymous said...

PEOPLE POWER MEANS MAJORITY AND BN HAS MAJORITY. VOTE BN MEANS YOU SUPPORT PEOPLE POWER AND YOU DID SAVE THE NATION.

FORZA ITALIA! SUPPORT BLUE!

6803man sarawak said...

He3..PR baru berape org kat s'wak bro..ko bygkn taib da 3o pgg s'wak.aku langsung xbangga dgn pembangung yg ada kat s'wak.berbanding dgn chedet yg memerintah m'sia xselama taib,byk pembangunan yg ada kat s'mnanjung..mcm cendawan tumbuh.tapi kami kat s'wak walaupun bergelar negeri yg kaya dgn balak,petroleum dll..masih ramai yg belum menikmati kemudahan asas.klu pendalaman wa xheran.tapi kwsn yg bukan pendalaman juga masih byk yg belum merasai elektrik,jalan raya.fikir2kn bro..atau elok bro ikut aku balik s'wak.akan aku buktikn..

6803man sarawak said...

Fikir la dgn matang bro..xkn taib nak hilang undi.taib bijak menjaga bangsa s'wak.bijak juga mengatur strategi mengumpul harta.taib bukan bodoh..
Penah denga harga undi rm5?

Anonymous said...

Cakap orang putih konon fuh..fuh... Generasi yang lahir 1983 tolong pangkah barisan nasional sayang anak anak dan cucu cicit kita pangkah barisan nasional...kalau nak anak cucu cicit merempat pangkah lah pakatan rakyat..

Anonymous said...

AKU DAH UNDI BN SEJAK PAS BERSEKONGKOL DGN ALJUBURI YG PALING AKU BENCI DALAM DUNIA. SAPA YG SOKONG ALJUBURI ADALAH MUSUHKU

nabi ajees said...

org cina mengaku bidayuh? apa hal ko bro? cina mmg tak layak perintah sarawak.

kalo dah bangsa cina tuh ngaku jak lah. jgn nak baling batu sembunyi tangan.

Anonymous said...

kebebasan bersuara:
aku sokong anwar..& pimpinan PR...

Anonymous said...

politik bn VS politik pr

komponen bn kuat bincang bab survival ketua parti masing2 dan perkauman -kutuk mengutuk kaum/puak2,
sedangkan PR bincang isu2 nasional & kebajikan rakyat

PR bagus! PR patriotik! PR demokratik!

Anonymous said...

pencacai PR gelabah dah kat sini...promote habis...syok sendiri... Saya undi BN... Tapi tak harapkan apa2 subsudi kerajaan pun... Perasan sungguh ?. Yg banyak bising golongon PR ni yg merungut tak habis2 ... PTPTN pun tak nak bayar lebih teruk ...

Anonymous said...

Yang perkauman DAP.. PAS...diperkudakan...PKR parti anwar bukan parti rakyat pun...

Anonymous said...

pas nak negara islam macam mana agaknya dan di kata kerajaan zalim bagi pendapat saya kerjaan banyak menyediakan tempat berebadah kelau nak sembahyang semua tempat kerajaan barisan nesional arahkan spt perhantian bas,pam minyak,gedong perniagaan,spt gaint,carfore,jusco,dan banyak lagi selain mesjid dan surau semua ada tempat semabahyang kebanyakkan tempat itu bukan orangn islam punya tetapi negara kita diprintah barisan nesinol orang islam berkuasa kita boleh arah untuk orang pas,pkr,umno hendah sembanyang menyambah allah cuba kita lihat negeri jiran kita adakah tempat seperti di malaysia ni jadilah kita orang bershukur atas nikmat allah

Anonymous said...

PKR "FATHER OF ALL KONGKEK"

Kongkek Rakyat.

Kongkek Agama.

Kongkek Bangsa.

Kongkek Negara.

Kongkek Mat Jambu

Kongkek Isteri Orang.

Kongkek dlam Jamaban

Kongkek Pelacur.

Kongkek Wang Rakyat.

Yang Lain korang tolong sambung.

Kalau PKR perintah Negara ini akan jadi Negara Kongkek.

Anonymous said...

Hah! isu nasional apa yg PR bincang... ? Ok... Pembangunan camne? Kelante takde pembangunan tau... Perkara asas air keroh pun tak dpt selesai... Rakyat kelantan terpaksa keluar nk dpt kerja... Pi mydin ..speedmart .. Kerja2 counter pun mereka sanggup... Jauh berhijrah nk cari makan..

Anonymous said...

anon 9.34am

HANG LUPA SATU LAGI KONGKEK"KONGKEK BONTOT"

Anonymous said...

SIAPA TANG LEBIH RAMAI BERATUR AMBIL WANG BRIM KALAU BUKAN MELAYU PKR DAN MELAYU PAS,, BODO NAK CAKAP BANYOKK

Anonymous said...

saya pun nak pilihanraya bersih... Yg kotor selama ni..PR... Silap2 pengundi hantu banyak pengundi PR! Demo bersih tu provokasi je... Nak dunia nampak BN jahat... Sebaliknya dunia da tahu anwar jahat... penyokong PR jahat ... Merosakkan harta benda awam...

Anonymous said...

Orang sarawak bukak blog sendiri lah ..anti taib... Pengkomen blh fokus kelemahan taib di sarawak...

Anonymous said...

Ya...bomo sarawak... Buat blog sendiri...

NIK NAJIS mati simpan muzium. said...

Anon, June 29, 2012 5:23 AM kenapa lah bodoh sangat.. kenapa kau tak Anuar J, mana dia dpt duit nak bayar semua pembelanjan dia, keluarga dia dan party dia? Anak2 dia semua dah keje ke? bini dia keje ? Anwar J keje ke? So mana dia dpt duit nak bekanja? bill rumah, travel, belanja dapur, kerete2 dia semua tak payah bayar ke ? minyak kereta? semua tu Ahli PKR byr kan ke? kalau lah betul semua tu AHLI PKR byr kan atau ada org besar support tak ke tu namanya jantan simpanan.. kalau dia jadi PM tak ke dia kena bayar balik budi baik org yg simpanan dia dulu... kenapa nak kita pilih org yg dayus ni.. Jantan makan duit haram. so org PR yg bodoh tolong tanya soalan ni pada diri sendiri...
kalau lelaki yg tak boleh nak support keluarga sendiri dan amik dana luar atau harap belas kasih ehsan org kaya. TAK KE JANTAN CELAKA ATAU DAYUS NAMANYA.. tahu buat anak2 banyak lepas tu minta belas ehsan org....

NIK NAJIS mati simpan muzium said...

taib mahmud pula.. dia memang org kaya bukan hasil dari sarawak. kalau dah lama tu aku agree. tapi kan dah dijanjikan pertukaran oleh najip... apalah nak di risau. kalau dia tak tunai kan janji kita bantah arr apa susah.. ingat kan hari ni janji, tukar. besok dah boleh tukar? nak kena cari siapa yg caliber.. pilih yg pemdiam, nampak warak. sekali mcm pak lah mcm mana.. org yg terlampau baik hati.. rosak sarawak tu.. Najip tengah kenal pasti org yg jujur,amanah dan disuka org pemimpin dan last rakyat sarawak suka pada pemimpin tu...
jgn benci seseorang kerana org lain.. look, see and judge it yourself... pakai akai lah mamat.

Anonymous said...

^^nama klakar siot^^ @anon 10:22 AM

NANM mati simpan muzium said...

kepada manusia bodoh yg percaya kepada human right atau freedom of speech ke, expression ke atau apa kejadah lah... yahudi dan barat sengaja buat this movement to destroy islam movement... study have shown only by implementing this movement they can succeed destroying our value and way of Muslim believe and practice. the west is not follow what they are preaching... Watch how they crack down occupy Wall Street protesters?
Why they beat, spray and even keep them in an unknown temporary jail. Is this Human right or freedom of Speech? Why they doing let the protesters just protest? As it is their culture and they believe in Human right? Why when talk about Islam movement only they have to come out about human right. Because Islam prohibit all of things and if we think back all this will and able to cause damage instantly or prolong such as beer, non halal food, sex. For does idiot WEST and yahudi, this is human choice, they (HUMAN) have the right to choose…. So my friend, Pls don’t talk about this rubbish human right or freedom of …
Whatever you do you will be answering it yourself when you face almighty. No one goin to take the over sin that you have done… that for sure...

http://www.apologeticsindex.org/usa-00.html
http://www.amnestyusa.org/research/reports/usa-wrong-court-wrong-place-wrong-punishment-five-alleged-%E2%80%98911-conspirators-to-be-arraigned-for-capi

NIk NAJIS mati simpan muzium said...

agree totally kat
June 29, 2012 9:50 AM,
June 29, 2012 9:34 AM
June 29, 2012 9:52 AM
Lepas buka blog sendiri kita org Bn boleh tolong comment juga.. kalau asik PR aje comment tak heat lah cerita korang nanti... nanti bila kau dah buka blog and bila nak buat cerita tolong taruk title di taib mahmud makan harta rakyat sarawak sampai miskin rakyat sarawak ... ni cadangan aku lah...

to anon, June 29, 2012 10:39 AM, aku bukan tak hormat kepada ulama PAS tu tapi apa yg dia lakukan buat aku benci pada dia dan malu dgn title yg dia dapat. sebagai ulama dia kena jadi perantara untuk membaik kat buka melagakan. dia di satu side yg menguna kan al quran dan hadis untuk menghalal perbuatan yg tak betul. Contoh kalau UMNO kasi duit pada rakyat haram atau rasuah (bukti gombor tak ada) kalau dia siap salam dgn duit(ada gombor) ohh tu tak haram atau rasuah.. halal,haram atau rasuah kena tengok siapa yg bagi ke? Yg paling classic lah bila ada org saksi kes zina. di suruh pulang org tu, malam mo sembahyang hajat. pagi kite jumpo lagi. pagi dtg lelaki tu. nik najis ckp semalam ampo dah semahyang hajat and allah dah ampunkan dosa si belaku zina tu.... apa punya ulama ni.. najis abis lah... pada pemimpin PAS atau org PAS, ceh minta maaf lahh. AMPAS tu NAJIS HABIS lahhh.

Anonymous said...

PAS bole ke mentadbir negara? Sedangkn dalam pakatan wlpon ahliPAS paling ramai tapi kedudukan PAS umpama melukut di tepi gantang...suara PAS kadang2 langsong xpakai..every thing semua keputusan DAP yg tentukan...

Peranan PAS paling besar n teragung dalam pakatan cume sbg ANJENG , BABI n LEMBU samada dok baring kat jalan, dok lawan pihak keselamatan n dan yg penting jadi perisai yg sgp mati demi keselamatan kafir(harbi) ch Ambiga....hu hu hu

Dan peranan PAS yg paling hina sekali ialah mngkafirkn saudara seagama mrk n brgerak utk mnumbangkn kerajaan pimpinan org Islam utk menaikkn ketua mrk yg KAFIR(harbi?)...

Inikah yg di katakan pejuang Islam wahai PAS?????

kahak kahak haktuii

Anonymous said...

Gimmick Najib dalam dongeng "Transformasi" GTP:

mampukah UBN hapuskan perolehan kontrak diserah terus kepada kroni tanpa tender?


IPP?
MAS?
Felda?

Anonymous said...

Sbb tu la aku kat Selangor nie dah x derma kat surau tmpt aku lagi...aku derma kat tabung anak yatim je...pas selangor tunggu masa je nak bungkus je...boring beb bila surau/masjid jadi tmpt berpolitik...ustaz pas yg mengajar tu pengecut, bila ckp pasal politik x bagi jemaah tanya...dia cerita pasal politik pun bila saat akhir ceramah dia...masa tu jemaah dah nak start solat fardu...sbb dia tau ramai dtg nak solat je...aku sugggest buat masa nie kita derma je kt tabung anak2 yatim dari derma kat surau or masjid yg ada politiking.

Anonymous said...

WHAT THE HECK PR PEOPLE POWER...CORRECTION ITS PUNAI POWER...HA...HA..HA...

DULU KINI DAN SELAMANYA UMNO DEMI AGAMA, BANGSA DAN NEGARA.

Anonymous said...

Cronism projects: umno's mockery people actions

NIK NAJIS mati simpan muzium said...

to Anon, June 29, 2012 12:53 PM

kau tak suka ke kerajaan MELAYU kau protect MELAYU punya interest? kau sedar tak apa yg kau ckp kat adalah periuk nasi org MELAYU kau sendiri. kalau ikut pun kau nak open to market.... bodoh habis lah kau... hanya org bukan melayu aje nak mati kan monoploy mereka sendiri.. mungkin kau on of them arrr. kalau dorang opening tender..
malaysia top 20 richest man 16 org cina, 3 org melayu dan 2 org indian
melayu ranking 5,11 and indian 2 and 15 dan lain semua cina.. kalau open tender kau guna akal bodoh kau and fikir baik2. siapa yg kau rasa akan dpt pegang kuasa org melayu.. kalau kau ckp jgn ckp gitu... suruh org kayass cina derma kat PAS million2 lah....

Anonymous said...

UMNO kena ambik blk Selangor nie...so that masjid/surau x jadi tmpt politik

Anonymous said...

Anon 12:53 ni budak mentah... Tulis takde fakta pun... Main terjah je.

Anonymous said...

anon 12.53...budak hingusan...tukang lap kote bengkok bang nuar...mna la tau..untung2 dpt naik pangkat...tukang pasang jubur k bang nuar...


takbirrrrrr.....

Anonymous said...

Surau Dataran Maybank, Bangsar, hari2 ceramah mesti selit politik pas...letih dengar

Anonymous said...

Dah jadi mcm syria berperang baru padan muka korang sume.

Anonymous said...

betui tu bro.... kalu buat kat masjid tmpt aku...mau aku ludah muka setat paihh tu...

balotelli

Anonymous said...

Bunyi mcm orang yg kcewa ja..hahaha

Anonymous said...

Syukur la bro, taib mahmud mmg xnk bg kemudahan orang mcm ko....membazir ja...ko pandai kritik owg,diri sendiri pon arapkan bantuan...ye dok???

Anonymous said...

Keadilan la sgat.....cer citer ap je keadilan yg dyorang perjuangkan??

Anonymous said...

Terbaek!!ni mkan dy!!dy mmg dasar bengap bro..xsuke tgok bangse dy berjaye...nk bantu,dikatekan kroni umno la,ap la,anon 12.53 mmg suke bangse dy mundur..ye dok??

Anonymous said...

Daripda ko,jd pencacai anuar bengkok,mnyalak mcm anjing kurap...syukur la bro dengan rezki Allah.....kalo ko ad sumbngan mcm che det ke najib ker,baru r nyalak..puas?!!!

Anonymous said...

Kalau nak cuba, boleh laa cuba buat di Masjid Jamek Batu 14 Puchong. Kalau nak berpolitik dlm masjid, kami akan halau mcm anjing kurap.

Anonymous said...

bank islam, universiti islam, tabung haji... jakim, jais, muis, ..sumernyer islam laa.. masuk hiwsy pon x yah rissu nsk kena semsyang atas rumput ek... aku kejer pemaju... perunding bangsa lain pon sampai paham nak jalankan pembangunan haratanah kena ada surau/masjid.... apa yng zalimnys terhadap islam.... kalo DAP tu patotla diorang benci... ini yng kaum x sedor sedor.. x nak sokong dah la... tapi jangan la ingt dia jer yng islam..... pastu yng dah kantoi maksiat n laknat dibenarkan.... sejahat jahat orng melayu dia x khianat agama punyer...

Anonymous said...

cakap cam kononnyer pandai... baru baca harakah mcam dah tau senua pasal kontrek... sesilap kalo diorang kontrek pon x nampak... sesilap apa pon x jalan...

Anonymous said...

liPAS liPAS syiahhhh !!!

Anonymous said...

Parti Ajaran Sesat woiii apa yg peliknya. liPAS liPAS taik ni suka mempergunakan ISLAM untuk politik. xpa balasan ALLAH itu pasti

Anonymous said...

Kalau pr tu baik dah lama aku sokong dorang. Bila aku mula nak sokong ada jer taik yang dorang tabur. Merata rata pulak tu. Jadi seteruk teruk BN lebih teruk lagi pr . So morale of story kau pilih pr aku tetap pilih bn. Lagi satu aku nak bagi tau anwar tu bukan bangsa aku dia ada adalah mamak penang yang bersengkokol dengan yahudi perancang pemusnahan iraq dan membunuh ratusan ribu manusia. So orang ini yanf mrnjadi pilihan kau walaupun dia bykan bangsa kau.

Anonymous said...

Demokrasi hotak kau. Pr tu ada demikrasi ke. Cuba kau baca blog anwar. Bedegar cakap pasal kebebasan bersuara hak asasi manusia Demokrasi total kebebasan media. Tapi bila vagi konen sikut pasal dia terus tak keluar. Itu demikrasi kay cakap ? Kau ni tolol ke bahalol. Aku rasa dua dua. Sekurangnya kat blog nu kau kutuk penulis ke gonen ke dorang tetap siarkan. Ini blog pro bn tapi tetsp siar juga komen yang mengutuk kerajaan. Ini baru betul demikrasi. Demokrasi PR adalah demonstrasi

Anonymous said...

Vote pr meaning vote for sodomiser . Vote pr means vote terrorist communis. Vote pr this counrry will become chinese state. Malays will be skaved in thier own country. Reject chauvinism dap hampas and parti klentong rakyat.