IKLAN BERBAYAR

Wednesday, June 27, 2012

PERKASA SUDAH BIKIN STRAITS TIMES SINGAPURA PANAS !



Straits Times deplores the protest by Perkasa group.

1.    Lester Kong rebukes Perkasa leader Mr Ibrahim Ali.
           He regards Mr Ibrahim Ali as a highly emotional person.

2.    Lester Kong seeks solace when pro-Singapore political analyst think tank Ideas Wan Saiful Wan Jan harasses   a suspicious question at Malaysian diplomats.

Mr Ibrahim Ali deserves the right to demand Singapore High  
Commission to express their apologies for their staff’s involvement in Bershit 3.0.

HS

28 comments:

Anonymous said...

Marilah kita menjadi manusia yng bertanggung jawab jujur dan amanah.Jangan jadi macam n.aziz,h,hadi dan anwar ibrahim.

pagar plastik said...

ada najib, hisham anifah heran?

semua pemimpin2 M'sia lembik2 mcm bubur tempoyak!

Tun Teja said...

1. Lester Kong wants to clear the air again to defend Singapore diplomats in KL. He labels Mr Ibrahim as ‘the fiery independent MP from Pasir Mas’. What is wrong with you, Lester Kong? Do you have a problem? Several of your favourite politicians from DAP like LGE,Karpal Singh, LKS to name a few whom they used very strong, outrageous language to reproach Malaysian government in their speech you kept quiet. You never report negative about them. But why do you pick on YB Mr Ibrahim Ali?

2. You choose Wan Saiful Wan Jan to copy his remarks so that you can support his conflict against Malaysian government. You hope Singaporean readers can form bad ideas about Malaysia, this is part of your contribution to back up DAP.

Tun Teja said...

Mujur ada pemimpin yang Melayu tulin seperti YB Ibrahim Ali hendak menegakkan negara tanah Melayu ke arah kedaulatan tinggi, bukan senang untuk mempertahankan kebenaran Malaysia pada zaman ini, kerana ramai orang Melayu seperti parti pembangkang PKR,PAS dan DAP yang sengaja buat tak tahu tentang keadaan politik negara mereka yang dicabar dengan kesesakan pendustaan, fitnah dan bantahan dari race-chauvinist yang mahu menggulingkan kerajaan BN yang beraspirasi jernih menuju kemuncak kemajuan pada 2020.
Saya pun sokong Perkasa, kerana perjuangan mereka sangat bertiangkan 3 asas Negara Malaysia.JATI dan TIBAI, diharapkan dapat menggembeling tenaga menghentam Suaram, pegawai think-tank yang cakap kosong seperti kentut busuk mereka.

gasing said...

pak lah lembek, najib bodek.

Anonymous said...

Jangan biarkan tanah tumpah darah ku ini dipermainkan olih orang luar. Biar putih tulang jangan kita berputih mata...

MAT13 said...

jom kita mulakan peperangan dengan singaporean.....kita kacau sama dia balik

Aliffnajmi said...

MAT13, S'pore vs M'sia... mmg itu yg DAPig sedang rancang dan idamkan.
Anwar pulak suruh Indo vs M'sia.
PAS pulak ajar bermusuhan sesama Islam.
PR membawa bencana belaka.

hangkedee said...

Cina singapork asalnya cina malaysia juga itu pun Juak juak bahlol biol Hampas pkr tak sedar diri jadi barua untuk menjahanamkan Melayu Islam .tekebeer.

Uni Osagi said...

Diplomates here and diplomates there. Anwar still tried to mate Saifule in his shit hole.

Anonymous said...

pagar plastik apa nk hairan
hari2 makan bubur tempoyak
semua peminpin2 malaysia malas nk layan
kalau layan nanti abis jubor mereka terkoyak....


paham maksud tuan puteri....


takbirrr....

Anonymous said...

dulu idola korang (lky) juga bawak temasek bercerai dari tanah melayu.

sekarang ini anak buah lky menyesal pulak.

kalau idola korang tak ceraikan temasek, tentu untung banyak ma.!

antaranya: korang mungkin dapat kuasa penuh di tanah melayu.

kesimpulannya: kolang manyak mijak tetapi kolang ala juga molohnya he he.

sulaiman aklaken said...

Jangan campuri hal Politik MALAYSIA la..cilaka punya diplomat..balik singapork la..jadi batu api kat tempat org..balik la..cilaka!!

Anonymous said...

Singapork sudah cuak bila sumber sumber dlm negara mereka hampir habis di mentekedarah oleh anak anak vavi dari tanah besar cina yg dtg ke singapork.

Lu ingat ini indon ka??? Sini ada UMNO. Lu takkan berjaya. Setakat duk tepi jalan bawah panas mentari pegang sepanduk LGBT atas arahan ambiga je la...

Lepas tu kantoi, lepas tu tak mengaku.
Heh, what a looser...

Anonymous said...

segagah Uncle Sam dari segi ekonomi akhirnya terduduk jua.

dalam konteks sama, tak faktor yang membolehkan ekonomi Temasek kekal berkembang selama-lamanya.

makanya, jangan hairan kalau dalam tempoh tak berapa lama, Temasek akan alami apa yang negara maju alami iaitu kemerosotan.

joe42 said...

rakyat singapura memang bodoh dan kurang ajar!

Anonymous said...

.
kalau hongkeong akhirnya 'ibarat pinang pulang ke tampuk' maka jangan pelik kalau satu hari nanti Kota Singa akan pulang ke pangkuan Tanah Melayu.

Anonymous said...

Kemerosotan dan kemudian hampir muflis mcm kat europe nun.

So....singapork..welcome to the bankrupt club countries.

Anonymous said...

Rakyat singapork mmg camtu...
Org nyaniy lagu bolasepak pun dah gelabah. Mcm tak penah pegi tgk bola europe plak..

Apa ke teruk bebeno diorang ni?

Anonymous said...

segagah-gagah Uncle Sam dari segi ekonomi akhirnya terduduk dan tergolek dog jua.

dalam konteks sama, tanpa adanya faktor yang membolehkan ekonomi Temasek kekal berkembang selama-lamanya. macam-macam kemungkinan boleh berlaku.

makanya, jangan hairan kalau dalam tempoh tak berapa lama, Temasek akan alami apa yang negara maju alami iaitu kemerosotan/kemerunduman.

Anonymous said...

Eee...tak nak aku singapork masuk tanah melayu. Biar dia sensorang kat bawah nun. Kecik, dan sempit. Masuk highway malaysia baru boleh pecut. Lepas tu kena saman dgn polis malaysia.

Menambahkan pendapatn pdrm jugsk. Heheh..

Anonymous said...

harta? berapa banyak harta yang Temasek ada?

kalau harta Qarun boleh pupus,

kalau harta negera matahari terbit boleh berkurangan,

apa sangatlah harta lky, kan kan

Anonymous said...

PERKASA..Wack the singapore diplomat pigs..they deserved to be sodomised by the malaysian goverment.

Anonymous said...

IT DOSENT PAYS TO BE NICE TO SINGAPORE.KIASU YANG TERAMAT.HIGHTIME MALAYSIA STOP PROSPERING THY NEIGHBOUR.ORANG BERBUDI KITA BERBAHASA....TAPI SINGAPOREANS MEMANG UNGRATEFUL CREATURE....OR IS IT TOO MUCH DRINKING AIR KUMBAHAN YANG TELAH DI PROCESS.BELAJARLAH BERTERIMAKASIH PADA THE WATER THAT YOU RECEIVED.JANGAN BERLAGAK SOMBONG...AFTERALL SINGAPORE BUKAN BESAR MANA PUN....LAGAK KIASU AJE YANG LEBIH. THE THREE DIPLOMATS MACAM MANALAH BOLEH JADI PTD EK.

PAS Bapok said...

Some assholes think that Al-Juburis dirty coalition will give way for DAP to overtake entire Malaysia and merge to Singapore.

Tun Teja said...

Singaporean Bershit 3.0
1. Regina LOW Kay Yin (regina_low@mfa.gov.sg), First Secretary (Political) yang turut memakai baju kuning BERSIH 3.0.

2. Philomena AW Li Fen (philomena_aw@mfa.gov.sg), First Secretary (Political).

3. Ariel Eunice TAN Hwi Tiang (ariel_tan@mfa.gov.sg), Deputy High Commissioner and Counsellor.

Anonymous said...

Malaysia patut ajar dulu Bangsat2 yang di dlm Negara. Perkukuh Bangsa dan Agama baru mudah menangani masaalah yang datang dari Bangsat2 di luar.

6803man sarawak said...

Hmm..ape nak buat.