Monday, June 18, 2012

STRAITS TIMES SINGAPURA BALUN BN DI 4 BUAH NEGERI !



Selangor

The doubts of upcoming general election is still lurking in the minds of Singapore S T.

1.    Carolyn Hong boosts the wishes of DAP's supporters by undermining the strength of BN. She rejoices when she hears the positive news from DAP’s assemblyman Ng Suee Lim.
2.    PR according to her is in good light.
3.    Political analyst Ong Kian Ming foretells delusive talk that PR will retain Selangor. Carolyn Hong brainwashes foreign voters in Singapore by painting dark pictures of UMNO. 
She spreads lies again by blaming BN that created phantom voters.
She controls Singaporean readers’ perceptions that BN supporters come only from rural areas.    
------------------------------------------------------------------------

Johor

Teo Cheng Wee feels strickened by the positive BN majority voters. But still TCW wants to release from the hard press himself for securing several places for DAP seats. TCW however aims to manipulate Malaysian voters in foreign country like Singapore to vote for opposition. 
-----------------------------------------------------------------

Penang

Teo Cheng Wee’s way of over-blandishing the rapid development in the state of Penang under the rule of DAP.
He touts Penang as an example of achievable government. Arrogant  LGE the chief minister brags about himself to Singapore Straits Times because he targets foreign voters in Singapore to vote for DAP.
----------------------------------------------------------------

Kelantan

Reme Ahmad describes Nik Aziz as an unvulnerable, diminutive  spiritual leader. He copies the  flattery of Nik Aziz as a clean and humble man from a DAP supporter.
Can his statement be believed? What about his family, clean or corrupted?   
Reme Ahmad reports that analysts cannot discard their obsessions of negative values in UMNO. 
----------------------------------------------------------------------------
H.S.

96 comments:

Anonymous said...

PRU13

VOTE FOR PEOPLE POWER!
VOTE FOR PR!

BN IS VAMPIRE POWER ... SAY NO TO BN

YOU SAVE NATION!

Anonymous said...

seluruh dunia semakin bencikan zalim-munkar UMNO... serta sikap EGO & KORUP umno/BN...

sempitnya dunia kepada para PENZALIM!

anjing said...

Anon 6:18....
Betul....BN@UMNO lebih teruk dari Yahudi, Zionis, Israel...parti politik palin baik dan unggul di atas muka bumi ini ialah DAP....kaum yang paling mulia ialah Chinese....tidak korup....tidak zalim...tidak menipu...bersih 100%...boleh tolaransi.....

Anonymous said...

DAP pemakan babi? keh keh keh

Anonymous said...

seluruh dunia semakin bencikan zalim-munkar UMNO... serta sikap EGO & KORUP umno/BN...

sempitnya dunia kepada para PENZALIM!

June 18, 2012 6:18 PM
.................................................

amboi sampai satu dunia benci umno ya???aduh2...kat mana ko dapat info tu???ko setakat nak cakap baik gi cakap kat tokong cina...dapat gak pahala sami buddha yg korang sanjung sekarang....

ni nak tanya sikit..dari ayat ko tu nampak mcm ko dah putus harapan betul dgn pemerintahan skrg..k la MCM MANA KLU LPS PRU13 NI UMNO BN MASIH MEMERINTAH?? ko masih nak stay kat negara yg diperintah oleh rejim yg tersangat zalim ni????

Anonymous said...

UMNO/BN: JANGAN EMOSI, JANGAN GUNDAH GULANA ... dihari2 terakhir mu ..... bawalah bersabar ..Allah yang menentukan...


Petikan Harakah daily:

BAGAN SERAI: Belum reda isu kemasukan bekas Ketua Setiausaha Kementerian Tanah dan Koperasi Prof Datuk Dr Nik Zain Nik Yusof menyertai PAS, kini seorang lagi bekas pegawai kanan kerajaan mengikut jejak langkah sama.

Terbaru, bekas Ketua Jemaah Nazir Kementerian Pelajaran Malaysia, Tuan Haji Ahmad Zabidi Shamsuddin malam tadi menyerahkan borang menyertai PAS.

Beliau menyerahkan borang permohonan keahliannya kepada Mursyidul AM PAS, Tuan Guru Dato’ Bentara Setia Nik Aziz Nik Mat ketika Himpunan Hijau ke Putrajaya Peringkat Negeri Perak,semalam.

Beliau berkhidmat di dalam kerajaan selama 33 tahun dan di Kementerian Pelajaran hampir 10 tahun.

Ahmad Zabidi juga pernah menjadi Pengarah Pelajaran Negeri Terengganu dan bertugas sebagai pengetua di beberapa buah sekolah.

Dalam ucapannya sulungnya berkata, disepanjang beliau berkhidmat di kementerian pelajaran, pelbagai kezaliman dan penindasan berlaku.
Katanya, kuasa politik pemerintah telah menguasai pentadbiran kerajaan.

“Orang yang tidak menyokong BN akan dikenakan tindakan dan mereka ditukarkan jauh dari tempat asal,” katanya di hadapan 30ribu hadirin.

Ujar Ahmad Zabidi, tindakan itu semata mata guru-guru tersebut tidak sehaluan dengan kerajaan dan bukannya atas kesalahan yang berat.

“Yang tukar itu bukanlah Pengarah Pelajaran tetapi tindakan tersebut atas desakan oleh pemimpin Umno dan BN ,” jelasnya.

Beliau menjelaskan, tindakan seperti ini masih berterusan dan lebih giat dibuat oleh pihak Kementerian Pelajaran atas arahan oleh Umno dan BN.

Tambahnya, antara faktor lain mendorongnya menyertai PAS ialah dasar yang diperjuangkan oleh Umno ketika ini berkisarkan sistem sekular ciptaan manusia.

Turut menyerahkan borang keahlian PAS ialah AJK Umno Bahagian Gopeng Tuan Haji Nazri Nordin yang bergelumang lebih 30 tahun dalam parti itu kini hilang keyakinan dan melihat perjuangan PAS adalah benar serta mewarisi perjuangan Rasulullah.
template joomla

Servant of God said...
This comment has been removed by the author.
Servant of God said...

Seluruh dunia?

Pegh... setakat ini saja ke komentar dari pas?

Anonymous said...

dua dua kat atas ni dap...!!!

dia mana kisah pm melayu ka bukan melayu ka...

PM SINGPORK BULEH MELAYU KA ??? DAH LAMA CINA JAGA TU...BG LA MELAYU PLAKKK

Anonymous said...

1,2 pegawai tinggi masuk pas
100,200 pegawai rendah masuk umno
hee..hee..hee..

Anonymous said...

1,2 pegawai pencen tu tak dapat job le tuu...
elok le masuk pas
kalu dah pencen tu
duduk kat masjid aje lee..
nak cari apa lagi
masa dalam kerajaan pun bukan bagus sangat pun
borak aje lebih

Anonymous said...

UMNO/BN: JANGAN EMOSI, JANGAN GUNDAH GULANA ... dihari2 terakhir mu ..... bawalah bersabar ..Allah yang menentukan...
.................................................................................

amacam klu kita terbalikkan UMNO/BN kepada PAS/PR????

huhuhu!!!ramai2 pakat nak sokong pas apa nak dikecoh???ini lah demokrasi....cuba kalau puak yg dalam pas tu masuk umno???apa reaksi korang???mcm bontot beruk kena api je.....

huhuhu!!!masuk pas pun belum tentu undi pas kot..oppppssssssss!!! nak tiket syurga je kot......ada balane lg ke??ramai yg nak pencen dah ni......

Anonymous said...

aku harap ko sokong personality nya...bukan pasal dia masuk pas..

jgn bila kluar nanti ko kutuk plak..

ingat lg kata madey pada anwar..lompar pkr sah ...lompat bn xsah.. ha kan dah kantol

Anonymous said...

Gempag...!Najib mohon masuk PAS dan seluruh anggota Polis termasuk menteri KDN mohon masuk PKR....hehehe...habis semua masuk pr. Apa macam...? Umno tak betul tapi BR1M sapu...Cuba g minta kat PR apa dapat...?Bangaaaang..! Oleh Sang Jebat

Anonymous said...

Masuk keluar parti tu biasale bagi politik malaysia yang mempunyai ramai manusia katak. semuanya berkepentingan peribadi sahaja, nawaitu hanya untuk tembolok sendiri sahaja, kalau nak berjuang ikhlas mengapa tidak menyertai UMNO yang mempunyai kuasa untuk ke arah itu. Cuba imbas kembali, yang banyak menyertai PAS adalah orang2 yang ada nama tetapi tidak laku di bahagian UMNO jadi nak survive diri masuklah PAS boleh jadi penceramah dibawa ke hulu kehilir untuk menjaja berbagai fitnah dan tomahan terhadap UMNO. Tapi yang menyertai UMNO kebanyakan adalah rakyat biasa yang memang terbit dari keikhlasan diri mereka sendiri. Jadi kesimpulannya PAS adalah parti tempat longgokan manusia sampah yang bukan sahaja tidak berkualiti bahkan membawa wabak merbahaya yang boleh memudaratkan ummah.

Anonymous said...

hebat Tuan Haji Ahmad Zabidi Shamsuddin ni...hampir 30tahun beliau tutup mata dgn kezaliman yg beliau cakap kan... kenape yer dah bersara baru keluar isu kezaliman dari mulut beliau...

Anonymous said...

BOLEH SINGPORE BERJANJI TIDAK AKAN MENYERANG MALAYSIA SECARA FIZIKAL
SERang2 akhbar ni boleh tahanblagi

kena ingat kekuatan military tentera udara SAF.. ADALAH 10 Kali ganda dari kita'..setiap kali kita beli flight baru...depa mesti beli flight yg xsama yg boleh kill disadvantage flight baru.. dari segi moral depa menang..dari segi fizikal flight mrk menang..

lebih2 lg mreka ada pelatih flight terbaik dari tel aviv. yahudi. S.A.F. mereka jaga cukup baik. jet jatuh di johor..xsampai 20m juruterbang hilang.. dlm masa 30m tentera darat boleh smpai muar..begitulah keupayaan mrk dlm perang..pru13 peluang terbaik singpork melebarkan empayar...

melayu gaduh sesama melayu..depa masuk daun.. masa afrika dulu sampai sekarang bergaduh sesama sendiri.. satu ekonomi pun xdapat naik..ingat tu cinak2 sekalian..

lihatlah seluruh donia..amerika akan suply senjata kedua pihak.. tp yg masuk jaga keamaann amerika jugak..

sekarang melayu tgh stem brgaduh sesama sendiri..sapa yg timbul peluang dpt jadi TPM..DAN SETERUSNYA BILA KUASA MAKIN KUAT..PM BUKAN MELAYU akan tcapai XSAMPAI 10 thn..

dulu file2 penting dlm genggaman PAP'.SEKARANG DLM TGN DAP..melayu2 ceredik ada simpan apa2 file dap/pap?

Anonymous said...

WHAT IS THE MAIN HIDDEN AGENDA OF SINGAPORE ON MALAYSIAN POLITIC? OBVIOUSLY THEY HATE MALAY TO LEAD MALAYSIA. THEY WANT CHINESE TO LEAD. WHAT THEY DID NOW IS ESPIONAGE POLITICALLY AGAINST MALAYSIA.

SINGAPORE AND PAP ARE RACIST!!!!!!!

Anonymous said...

Kepada Anon 6:18.

Kamulah Melayu yang tak sedar diri dan tak tahu diuntung.

Aku cabar kau give up Malaysian Citizen dan duduk di Singapura. Baru kau tahu langit tinggi ke rendah.

Bangang punya Melayu kau Anon 6:18

Anonymous said...

BILA MELAYU BODOH LAGO DIBODOHKAN OLEH CINA LAKNAT...

BANGANG BILA MELAYU YANG ALIM DILEBUKAN OLEH CINA LAKNAT...

BENGONG NYA MELAYU BILA TANAH MELAYU JATUH PADA CINA LAKNAT...

Anonymous said...

NI VIDEO LAGI CLEAR SOUND PUN CLEAR ZUL NORDIN
CERAMAH BELIAU DIGANGGU PENGANUT PAS SONGSANG...


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xlkZSeUXUG8



SAYA HARAP BUAT SATU KESIMPULAN SELEPAS TGK VIDEO NI..APA KESUDAHANNYA ORG2 MELAYU DI SINI...

hangkedee said...

Buat penyokong tegar hampas pkr barua Dapig.bawa bawa pergi bercuti di singapork tinggal di sana 2@3 minggu kemudian berceramah agama di sana agar kamu mempelajari bagaimana PAP membisukam melayu melayu singspork"are you ready to eat pork everyday in the ship"juak pas tahu bahasa german ni?

Otak geliga said...

To anon 6.13PM

kau tau tak PR ni dah mcm Golum dlm the lord of the ring....kahkahkah

cara jalan, perangai & bunti sebijik....tanya pakar sound effect dlm PAS mcm mana bunyi Golum...kahkahkah

SAVE MALAYSIA FROM GOLUM
vote for UMNO
vote for BN

Hidup Agama Islam, Bangsa Malaysia & Negara

Otak geliga said...

Anon 6.18PM

byk sgt tgk filem kartun ni....sian hang....hahahahaha

Anonymous said...

apa cita
sastrawan negara shit
ahli pas seumur hidup
belum mati lagi
dah kutuk pas
ini ke pulak sinik zin dan siahmad zabidi
kalu dah pencen tu buat le cara orang pencen
buat marah anak cucu aje

Otak geliga said...

Anon 6.37PM

mereka tu mmg dah lama sokong PAS, cuma masa kerja dgn kerajaan, depa x boleh lebih2 sgt...dah x terikat, pulun gaji pencen barulah boleh balum UMNO kaw2.....UNDIkan rahsia....x gitu???

lain la kalau Arroyo atau Bush atau Lee Kuan Yew masuk PAS, baru gempaq....hahaha

sabar ye dik non....x habis2 dgn CGI effect dia.....:)

Anonymous said...

Yang sokong PAS DAP dan PKR semuanya bongok2 belaka...bongok memang bongok..jadi kuda tunggangan..jadi keldai..lepas PRU13...BN masih memerintah Malaysia..jgn harap org Melayu sokong bongok2 ni...

Otak geliga said...

takut ada yg tak paham dgn istilah Golum tu

Golum tu kan kepingin sgt dgn Cincin....kahkahkah

ni bukan cincin berhantu DS Rosmah, tapi cincin tu mewakili Malaysia....mcm mana bunyi Golum???....kahkahkah

Otak geliga said...

Singapork dah boleh balun Mas, harap2 surat khabar Mas bolehla cuit2 Singapork ni....sudah HALAL....hehehe

Anonymous said...

bagi aku senang jer...kalau BN tak bagus sekarang...apa yang PR buat lebih bagus. Yang dah dibuat...kalau takat cakap2 jer...budak gila pun boleh cakap.

Anonymous said...

hallo
pada pegawai kerajaan berpangkat diatas tu
kalu ada niat nak sokong pr
pencen sekarang juga
jangan tunggu 60
kalau macan nik dengan si mamat zabidi tu
elok le ko makan taik yang ko berakkan pagi esok
dasar tak kenag jasa..

dari pegawai kerajaan di bawah

Anonymous said...

Warga emas hamil 'lahirkan' 12 anak sotong

12 SEOUL: Seorang wanita berumur 63 tahun di Korea Selatan dilaporkan 'menghamilkan' 12 anak sotong selepas dia memakan calamari sotong goreng).


Difahamkan, warga emas itu berjumpa doktor selepas mulutnya berasa tidak selesa dan hasil pemeriksaan mendapati anak sotong telah melekat di bahagian gu si, lidah serta pipinya.


Doktor terpaksa melakukan pembedahan untuk mengeluarkan sedozen anak sotong didakwa terhasil daripada sperma yang terdapat pada calamari tersebut.


Disember lalu, seorang wanita di Jepun yang memakan sotong mentah jug a terpaksa menjalani pembedahan untuk mengeluarkan sperma haiwan itu dari mulutnya

AMARAN KEPADA MEREKA YG SUKA MAKAN ICE CREAM..TAKUT MELEKAT JANIN KAT KERONGKONG PLAK..

Anonymous said...

Warga emas hamil 'lahirkan' 12 anak sotong

12 SEOUL: Seorang wanita berumur 63 tahun di Korea Selatan dilaporkan 'menghamilkan' 12 anak sotong selepas dia memakan calamari sotong goreng).


Difahamkan, warga emas itu berjumpa doktor selepas mulutnya berasa tidak selesa dan hasil pemeriksaan mendapati anak sotong telah melekat di bahagian gu si, lidah serta pipinya.


Doktor terpaksa melakukan pembedahan untuk mengeluarkan sedozen anak sotong didakwa terhasil daripada sperma yang terdapat pada calamari tersebut.


Disember lalu, seorang wanita di Jepun yang memakan sotong mentah jug a terpaksa menjalani pembedahan untuk mengeluarkan sperma haiwan itu dari mulutnya

AMARAN KEPADA MEREKA YG SUKA MAKAN ICE CREAM..TAKUT MELEKAT JANIN KAT KERONGKONG PLAK..

Anonymous said...

6:13&6:16pm,budak bodoh tahap Adam Adli &the gang.......

Weiiii bengap lu tertinggal info la bro...baru nie berlansung Seminar Antarabangsa Fiqh Mentaati Pemimpin di Malaysia.Untk pengetahuan otak bengap lu yng hadir adalah ilmuan2 agama dari negara2 islam termasuklah mantan Timbalan Seikhkul Azhar.Pandangan mereka tentang Malaysia sungguh menakjubkan.
Sudah aku katakn hanya orng bengap shj yng sealiran pendapat dgn anon 6:13&6:18.

Ahli akedemik Ahmad Hamad al Jilani dari arab saudi berkata mana2 parti politik yng menggunakan isu agama sprti hudud sbagai modal untuk menang sebenarnya bdukan mencari keredaan Allah ttp hany mencari keredaan pengundi.

Ttp N.Aziz hanya menggunaka perkatan lapuknya untk membidas pandangan tersebut.."itu dia punya pasal...."

Dlm waktu yng sama telah ada 3 report polis terhadap penipuan projek Dnar emas yng sangat dibanggakn oleh penganut2 agama baru PAS PIS PUS di negeri kelantan.Dari penipuan untk membina jambatan hinggalah skandal ladang rakyat dan scandal pembiayaan hj rm 60,000 serta bantuan kerajaan pusat rm600juta untk rakyat kelantan tidak minum air kotor hinggalah tidak dapat menyediakn pekerjaan selain kota baharu yng kotor serta tandas awam tidak terurus,juara HIV,Juara penyuludupan,juara penceraian,juara penagihan dadah, ADAKAH PENTADBIRAN SEBEGINI PILIHAN PENGUNDI? OH TIDAKKKKKK......!

PKR?parti semangat 69.Ketuanya penyokong gay,penyokong agama pluralisme,telibat sacandal sex serta pernah 2x di dakwa meliwatdi mahkamah.Terbaru terlibat dgn scandal rm3bill yng cuba di sembunyikan melalui ugutan ketika masih menjadi mentei kewngan.Suka mencipta fitnah cth kes pembunuhan Al tantuya.Dialah satu2nya ketua pembangkang yng suka memburukan negara sendiri.Banyak lagilah klu nak cerita dengan bukti. INI KAH MANUSIA YNGPATUT KITA PILIH UNTUK MENJADI PM MALAYSIA??????
OH.........TIDAKKKKKK?

DAP..parti rasis yng pernah di kaitkn dgn tragedi 13mei bila menang PRU1969 di K.Lumpur.Bercita2 menjadikn Malaysia sebuah republik dan menghapuskn sistem raja berperlembagaan.Menolak islam sebagai agama rasmi persekutuan.Penipu rakyat ckp tak serupa bikin.Lidah bercabang itulah pemerintahan yng di amalkn di P.Pinang.Adakah mereka telus membangunkan P.pinang....porahhhh hanya orang bengap shj yng sanggup mengatakan mereka sukses.Yng jelas parti ini telah berjaya "membabikan " PAS.

Alangkah kelakarnya parti2 di dlm Pakatan Rakyat yng belainan tujuan dan cita2 di saran kn oleh ORANG2 BENGONG supaya memilih mereka.

Oleh itu bertindaklah dngn bijak dengn memilih BN yng telah terbukti membawa Malaysia ke pd kemakmoran!

Undilah Barisan Nasional sekiranya anda sayang pd genarasi akan datang!

Bomo Siam said...

UMNU la ni dok sibuk ketuk rumah org2 Melayu......

Ketuk rumah cina, anjin ligan!

Ketuk rumah india, gelap, tak nampak apa!

Kesiannnnnnnn....!

Mmuuaahhahahahaha...!!!

Otak geliga said...

bukan la BM....UMNO la ni sebok duk luku/ketuk kepala Melayu, India, Cina PR...depa ni dah jauhhhhh dr jln lurus.....skit lagi nak masuk sungai penuh buaya.....hehehehe

Bomo Siam said...

TGNA mai Bagan Serai, dia sedekah doa pd penduduk setempat & pengunjung.

Muhyidin mai Taiping, sedekah konsert pop!

Woi UMNU! Masih nak ketuk rumah org2 Melayu ka?

Mmuuaahhahahahaha....!!!

Bomo Siam said...

Hampir 5000 keta & 10,000 motorsikal hadir pd konsert pop Jelajah Janji Ditepati UMNU di Kmtg, Taiping kelmarin.

Keta sebigik -RM100

Motorsikal - RM50

BAS - masih belum dpt maklumat!

.....budaya UMNU ketuk pintu!

Kuah kuah kuah...!!!

Otak geliga said...

itu sudah menjadi tanggungjawab dia utk beri sedekah dlm bentuk doa

tapi jgn lupa supaya dia berdoa & disusuli dgn usaha utk selamatkan penduduk Kelantan yg susah nak dpt ayaq bersih.....doa tanpa usaha x berguna

Otak geliga said...

BAS katanya dpt la RM3000 sekepala....kayo...kayo....UMNO ni betul la....skit2 rasuah...ni aku bila nak dpt ni???

Bomo Siam said...

Alooo cina2 Johore!

Itu WWW1 mana punyia plate no aaa..?

KL or Johore?

Gua manya pening maaa....!

Mmuuaahhahahaha...!!!

Otak geliga said...

sapa2 cina johor jawap k....kalau cina singaporkpun boleh jawab.

Cina singapork la yg plg boleh dipercayai

Bomo Siam said...

BN to focus on Malay voters.....!

Kuah kuah kuah...!

Mmuuaahhahahahaha...!!!

Otak geliga said...

apa yg peliknya dgn fokus pdd malay voters???.....ermmmmm?????

Bomo Siam said...

UMNU/BN teramat gerun dgn Perak voters.....!

Jgn cuba nak gula2kan kami melalui KERAJAAN NEGERI HARAM tika ini...!

Rampas hak rakyat secara bacul. Menidakkan amanah voters pd 2008 yg lalu.

Jgn ingat kami lupa pd itu suma!!!

usin said...

2-3 katun pencen masuk pas boleh pangkah 200 - 3000 undi ke? yg masuk pas tu jin ke org? yg sekampung masuk umno tu pulak takde tangan nk undi?

Anonymous said...

sapa2 blog pr yg kita buleh berperang on line ...anon pun buleh

aku dah 40% part time berperang..

bgtau hamba ...hamba hulubalang baru xsabau nak pelangkung barusa2 dap yg ingat PM bukan melayu mustahil tu..

mana tempat nak berperang ni...aum aum aummmm...

Anonymous said...

Setelah lebih 30 tahun berkhidmat dlm kerajaan, lepas pencen baru nak cerita BN zalim? Apalah nasib PAS dpt org mcm ni. Aku gerenti pencen dari kerajaan zalim BN pun dia makan juga. Tahniah orang PAS!

Otak geliga said...

laaaaa masih meroyan lagi pasai kena "rampas"...hahaha

sapa ajar main lompat si katak lompat???....kahkahkah

rakyat tak lupa & Adun praktik....ok le tu....hehehe

Bomo Siam said...

Bagi cina & india, depa tolak BN pasai UMNU tipu MCA, Gerakan & MIC.

Bagi kami Melayu di Perak, UMNU dah khianati kami...!

Masihkah UMNU nak focus on Malay voters???

Otak geliga said...

Anon 11.07PM

bagus2....semangat mcm ni yg kita mau....sorry tak boleh tolong sbb aku pun x tau mana tpt blog-PR yg buat mcm blog pro-BN & sepanas blog GAP

Otak geliga said...

Cina & India tolak BN masa PRU-12 je.....tapi Cina mungkin sampai PRU13...India ramai dah sedar

Cina syok la sbb dpt tanah 999tahun & gerai2 x roboh

Melayu tolak BN sbb protes bukannya BENCI terus....jgnla PERASAN sgt...kahkahkah

Bomo Siam said...

usin 11:06

Yg 15,000 mat rempit serbu sambut Muhyidin tu.....

Dah daftar undi ke belum?

Macam bekas OCPD Gopeng cakap, bior le undi dia & isteri serta anak2 cuma 6 undi, asalkan yg dengor crita dia masuk PAS berpuluh-puluh ribu org!!!

Otak geliga said...

SEMUA tak daftar lagi....tak perlu risau....hehehe

Bomo Siam said...

Aku ni, memey suka pi dengaq ceramah. Tak kira dari pihak mana pun. Aku suka dengaq pendapat org!

Cuma bila UMNU buat ceramah, kurang selesa sikit, muka penceramah sukar dilihat........!

Asap rokok berkepoi-kepoi!!!

Anonymous said...

bomo siam...

Hang baca haramkah sbb tu kata orng india tolak umno.
Penah dengar tak mb selangor kena tunjing jari dngan orng2 india di Ijok?

Hang mana pernah ambik tahu Gobind Sing kena maki celaka dengan orng2 india di pucung.

Yng hang tahu seorng india bernama AMBIGA pejuang hak murtad muahahaha.
Bangsa cina susah mau cakap ar bangsa nie memang terkenal dgn taktik tikam belakang woooo..

Bomo Siam said...

Woi GAP!

Hg ingat NST Spore tu macam utusan ka? Ketandusan bahan & iklan!!!

Kuah kuah kuah...!!!

Otak geliga said...

mana asap x berkepoi2 kalau apa yg UMNO kata kena tepat pada sebijik2 kepala pemimpin pembangkang.....berasap la kepala2 pencacai2 PR....hahahaha

Otak geliga said...

NST Singapork tu dpt dana utk hancurkan Malaysia je...kalau tak, dah lama berkuborrr...nasib baik ada Mas.....hehehe

Bomo Siam said...

Kah kah kah....!!!

UMNU kata Melayu murtad disebabkan Ambiga...!

Makin berkuranglah undi mu UMNU.

Masihkah to focus on Malay voters?

Mmuuaahhahahahaha...!!!

Bomo Siam said...

OG,

Hg jgn dok perli bab MAS nie....!

Mau dok ingat, Tony Fernandes dah sure tak undi BN...!

Kuah kuah kuah...!!!

Mai kita perabis duit GLC!

Mmuuaahhahahaha...!!!

Anonymous said...

Dah memang keluaraga dia ahli PAS tentulah dia kena sokong nanti tak cium syurga..so tiada yang pelik..

Anonymous said...

Bagi cina merentah baru semua puehh hati kot...tak gitu Musangkerr...emuaahh muaaah

Bomo Siam said...

MAS & GLC menuju kehancuran.....

Kah kah kah....!

Dont worry! Dpt VSS laie.....60 bulan latest pay!

Mmuuaahhahahaha...!!!

Otak geliga said...

Ambigala kepala penggalak murtad di kalangan Islam......UMNO nak halang supaya org Islam x murtad....PR pulak beria2 buat tak tahu, siap jadi pencacai lg...hahaha

Undi Melayu & Org Islam mmmg penting sbb itu adalah rakyat Majoriti

tp bagus juga kalau PR pk UMNO buat dek je ngan voters lain...hehehe

Otak geliga said...

Tony dr dulu mmg x undi BN...sapa kata dia undi BN???...BN ni baik selalu jd scapegoat...niat BN nak membantu tapiiii...hehehe

bukan duit GLC je habis, dgn negara2 sekali habis kalau PR memerintah...hahaha

Otak geliga said...

laaaa mana hang tau MAS & GLC menuju kehancuran???...biasalah dlm perniagaan ada pasang surut...tersilap catur, HABISSSsss

yg utama bukan nak tunggu MAS/GLC hancur atau mengkritik je tapi sumbangla dr segi idea utk diperelokkan...kan bagussss...hehehehe

nak suruh PR ambil alih???...bukan setakat HANCUR tapi terus tak wujud dah....hahaha

Bomo Siam said...

Hari2 la ni UMNU taboq duit merata ceruk kpg! Siang malam! Bersyusyun-syusyun cash dlm keta ketua puteri.....

Itu tandanya UMNU tgh 'kelupoq' (tak paham, tanya org Kedah)!

Sebab itu kita kena ingat pesan org tua2 dolu2 kala....

Klu nak bela lembu, bela atas padang, bukan dlm KONDO!!!

Kuah kuah kuah...!!!

Anonymous said...

Aku dengar jugak tapi rasa bertambah meluat lagi adelaar kat PAS..lebih lgi kat tua kutuk nik ajis..rasa nak ludah jeeer.

Otak geliga said...

duit dlm keta ketua puteri ja ka...hang ni mmg gatai la bomoh...skodeng anak dara ja kerjanya....kata nak dgr pendapat 2 belah pihak, tp tujuannya tuuu ja

ni org tua2 kata sambil kencing, tadah & minum....hang rentikanlah buat lagu tu no....hahaha

Bomo Siam said...

OG,

Kita tepikan politik kejap!

Hg terrer pasai econ kan, apasai Tony bole untung, MAS manjang terpeleot???

Amat tak paham lah akan daku ini.

Bukankah Tony tu baru setahun jagung....! MAS pulak hampir seusia dgn UMNU!

Sorry...ada sikit2 politik!!!

Otak geliga said...

sapa suruh MAS anta gara & gari dia duk lama2 kat hotel mahal???....tgk AA dah la tidor sekejap, tu la gara tu la gari tu la maid....jimat tuuuuu....hahahaha
tu satu ja...nak tau byk tanya kat Tony....byk rahsia dia simpan...hahaha

Otak geliga said...

Tony tu kan cuma setahun jagung dlm terbang2 ni...tp dlm main duit2 ni PAKAR lama tu...xperience dia sorangpun dah kalah MAS...ye ke dok???....hahaha

Bomo Siam said...

OG, non politics matter!

Betui ka aku dengaq kabor....

Pomen AirAsia beli spannar no 11 - RM75.

Pomen MAS beli spannar no 9 - RM950 seunit???

SportRim MAS....kou luieee???

Bomo Siam said...

Tapikan....aku more suka trip ngan MAS....senyap & selesa!

Dia punya suspension, best giler!

Tony punya....bergegaq- berayun! Nak sampai Bandung, macam naik T90!!!

Kuah kuah kuah...!!!

Nak pi tidoq dah...nak pi bendang awai pagi...!!!

Otak geliga said...

biasalah...AA beli spanar khas utk kapal terbang je, tapi MAS beli yg serbaguna....tu yg mahal

sportrim, tayar, kusyen semuaaaa sama ja, serbaguna...ini betul2 bukan dugaan....hehehe

Otak geliga said...

biasala harga murah, dpt padan dgn harga la....tapi belakang bengkok sekejap je....yg penting MURAH & SELAMAT....x gitu

ok la....pi la tido, jaga bini hang elok2....hehehe

akupun nak beradu....esok nak jumpa VVVVVVVVVVVIP

Anonymous said...

Vote PR is vote homoskes and LGBT

Anonymous said...

Ya keee? ??? .....bukan ke seluruh dunia dah tahu anu war tu kaki penipu...

Anonymous said...

Sebenarnya org2 yg macam ni la yg buat jabatan kerajaan jadi lembab, bila keja tak iklas tau mkn gaji buta lepas tu kutuk org yg bagi gaji untuk makan anak bini..mane tak benak namanya.....memang elok dia masuk parti hamPAS tu dan yg lain2yg masih makan duit dari kerajaan tu baik berhenti la ramai lagi yg nak berkeja dengan iklas.

Anonymous said...

hamPAS pulak ketuk kandang kinzir bagi buah limau.....pas tu kena sondol jubo ha ha ha.

Tukang Komen said...

CINA PAP DAN DAP YG RASIS MEMANG BENCI MELAYU. KALAU BOLEH MEREKA NAK BODOHKAN DAN ALATKAN MELAYU. MEREKA BERJAYA BODOHKAN MELAYU PAS DAN PKR.
MELAYU UMNO JAUH LEBIH PINTAR DAN BIJAK. SELAGI UMNO PERINTAH SELAGI ITU KETUANAN MELAYU WUJUD. BUAT APAPUNLAH INSYA'ALLAH UMNO/BN KEKAL MEMERINTAH.

Anonymous said...

Bagus la tu kat bagan serai mejoritynya cino bagan......tu yg n.ajis doa kan.......doa utk apa ya.......supaya cino bagan tu msk pati isle hamPAS ke????

Anonymous said...

Bagus la dia bagi untuk benda yg berfaedah......dari dibagi duit untuk buat kecoh dan menyusahkan rakyat mcm bershit ari tu oleh n.ajis lagi membazir.....membazir amalan saitan...

Anonymous said...

Lu aaa mukan penin tapi bebal looooo

Anonymous said...

Memey laaa pasal hanya org melayu yg menyokong BN sahaja yg tahu tanggungjawap,iklas dan beramanah....

Anonymous said...

Ko patutnya kena ingatkan si anu war tu dulu supaya jgn nak rasuah wakil rakyat BN untuk lompat msk pr.....dia yg dulu bacul dan buat keja haram tu....

Anonymous said...

Orang masuk PAS/PKR selepas pencen diorg punya pasal la.Susah hati sgt kenapa..yg berkhidmat dlm kerajaan pun kalu sokong pembangkang takda hal,bukan duit bapak korang byr gaji diorg.Mmg ramai org gomen yg menyokong pembangkang cuma takda la mengelupur melalak-lalak mcm korang kat GAP ni.Jgn mare.

Anonymous said...

Mereka dh dpt hidayah dan kesedaran selepas pencen.Waktu masih berkhidmat mgk byk halangannya.Ini semua ALLAH SWT yg tentukan.Kita jgn berburuk sangka dan berdengki-khianat dgn pilihan mereka.Mungkin esok lusa giliran korang pulak.Yg penting keikhlasan.Ramalan hamba, besar kemungkinan lebih ramai bekas-bekas penjawat awam yg telah tamat perkhidmatan akan menyertai pembangkang.INSYAALLAH.

Anonymous said...

anon2....

org2 pencen msuk pas aku peduli apa...aku ni msih brkerja....lambat lagi nk pencen....umno mmg zalimmmmm...kau nk tahu..ada ke umno/bn bule beri BR1M,buka klinik 1 malaysia,buat jalan sana sini,tempat pmbangkang pun dia buat...buat pmbangunan dn mcm2 lgi....mmbazier wang rakyat....
spatutny umno/bn buat surau jer...
bule la ramai bekumpul mngumpat/lepak...klau mati mcm mana nk tabur duit dlm kubur....rakyat perlu tabur duit dn utk simpanan masa nk ke sorga nnt....ini mmbazir wang rakyat buat mcm2 benda...zalim betul UMNO/BN ni....



take beeeer for sorga !!!

Anonymous said...

Homosexuals want PKR to rule.
Communists want DAP to rule.
Deviant scumbags want PAS to rule.

Clear up the religion and accept only Al-Qur'an and the authentic sunnahs of Rasullulah. No bida'h at all in the religion.
You may sing but never recite any Islamic in a singing tune. It is mockery of Islam. Homosexuals must be executed if found guilty. DNA evidence and 30 withnesses is enough.
Barian Nasional is the only solution for Malaysia

Anonymous said...

"video tape dia, dia bole percaya tapi video tape papa dia dia tak percaya"

otak kelabu asap
banyak sgt spin sampai mesin spin dah rosak sampai berasap. tu yang tak bole nak bezakan kebenaran dengan khayalan tahap golum

kahkahkah

RH said...

It's the leaders who get these ppl to attack our system, and of course it's the collaboration with DAP.

Abu Garcia said...

STS ni sibuk apa? PAP perintah Singapork secara authoritarian dan nepotism tak mau kecoh pulak .... ini semua angkara anasir PR lah ni ....

Tun Teja said...

Saya perhatikan kebanyakan komen yang ditulis disini merupakan perbualan yang tiada hubungan dengan tulisan artikel yang dipaparkan di akhbar SST ini. Mereka menggunakan bahasa lingo dan ejaan yang digunakan adalah kebawah taraf sekolah, susah mahu difahamkan oleh pembaca yang mahu mendapat idea-idea baru dari si pengomen ini.
Walau bagaimana pun saya ucapkan terima kasih kerana ramai juga pengomen yang menunjukkan balasan dan jawapan sama ada positif dan sebaliknya. Memberikan jawapan dengan gaya fikiran mereka sendiri. Itu amat digalakkan.

Saya harap pengomen semua dapat berkongsi idea bersama-sama dengan menulis bahasa yang senang difaham, tulisan dan ejaan yang betul supaya pembaca tidak menimbulkan kurang persefahaman. Justeru, ramai kita semua akan dapat belajar mengatasi sesuatu masa’alah atau perkara politik yang tidak ada kesimpulan di kalangan masyarakat sejagat.

Saya bercadang pengomen akan menulis komen dengan ikhlas dan jujur dari fikiran, minda serta ilham, dengan memberi fokus kepada tajuk dan kandungan artikel yang tertera di halaman ini. Dengan itu semua pembaca dapat mengetahui ilmu dan cadangan yang baik dari penulis komen-komen tadi. Tidak ada kesalahan jika pengomen menulis dengan cadangan yang radikal, asalkan bukan menyebelahi pehak pembangkang. Tetapi pengomen harus menulis komen yang menyokong BN, itu lebih afdal dan berunsur kegemilangan dan kesinambungan ke arah pencapaian 1 Malaysia.

Anonymous said...

MELAYU DLM PAS BOLE MINTA JD RAKYAT MELAYU SINGAPOR BARULAH MEREKA TAHU TINGGI RENDAHNYA DUNIA....HEHEHE LANTAK KAU MELAYU LAYUUUUUUU HAMBA DAP