Tuesday, July 17, 2012

FAKTA KANTOI DEMO OREN BUSUK.


kredit kepada bloger penaminang.

24 comments:

Anonymous said...

Takyah komen lah!!

Kompom Parti Islam Sesat Musibat PAS memang Haram Jadah.

Pencacai dan Socai Melayu PAS/PAS pulak Bnagsat Otak tarok pat Lobang Dubur.

Anonymous said...

Yang baki lagi tu jin dan syaitan... tak nampak ke??? Pembantu dan rakan baik tok guru diorang tu......

Hasil kerjasama dengan sami-sami yang pakai baju warna oren... takebeer..!!!

Anonymous said...

hahahaa..posmen lagi tererr ! yang kaya setiap kali Demo ialah Cina cetak T Shirt macam2 kaler...puluhan ribu ringgit cina dapat !...MELAYU DAPAT APA ? MAT SABU DARI FELDA MANA ???

hanizam said...

Anon 12.53PM....

ko tanya Mat Sabun ni dari felda maner, semua orang tau mamat ni dari "FELDA MAH BAU BURIT TU ADA LAGILAH..." dalam GUGUSAN Rancangan BILIK 121...

ha..ha..ha..

Anonymous said...

Nampak sgt penganot PAS BODDDOOOO...

PKNK pon berebot beli saham FGVH..nak beli byk tapi cume dpt 500 unit jer....

Itu menunjukkn apa yg di lakukan oleh kjaan thdp FELDA sbnrnya brMANFAAT tapi krn DENGKI dan BODDOO makanya penganot PAS mmbantah dan mmbangkang krn hny itu saja yg depa tau buat...kalo nak mmbina jawabnya tunggu kiamatla pon xkan dapek di buat...

keh keh keh...lebih baik prhimpunan oren wat perhimpunan menutup muke depa dgn SPENDA oren lagi bagoz sbb bole tutop keBODOHHHHan mrk...

PAS mmg diwujudkn utk mmprlihatkn kebodohan penganot2nya...

Anonymous said...

Saya pun sangat cemburu tengok berapa mewahnya orang Felda. Felda Bukit Cerakah di Meru dekat Puncak Alam adalah yang terakhir di buka kerajaan pada hujung 1989 dan paling cepat dapat imbuhan.
Yang mewah sekarang semuanya yang beringat simpan wang setelah dapat pulangan bila pemaju ambil tanah.

Yang joli-tergolek-dog sampai ke Indonesia dan kawin-lagi-satu masa dapat durian runtuh, sedang menyesal sekarang. Orang macam inilah yang kebanyakanya menentang menyenaraian FELDA.

Saya yang beli rumah di Puncak Alam pula rasa tertipu oleh Rozali.

Tawkey Syabas ni pun satu. Bukannya elok perangai pun. Kaki belit.

1997/98 promote kat TV3, rumah berkualiti, Taman pancutan air mani, Nilai rumah naik 10x ganda dalam 10 tahun, Sekolah ada 50 biji, Ada Bengali Guard >>>Cantikkkk....Terpengaruh iklan, saya beli kena beratur panjang, macam nak mengundi piliharaya. Ingatkan dekat Taman Cahaya Bukit Cerakah, Shah Alam. Alih-alih jauh di Meru rupanya. Nak daftar anak sekolah, kena pergi Kuala Selangor pula. Dah jadi orang Kuala Selangor sekarang ni. Sampai sekarang, benci pada TV3, terasa diperdaya untuk beli rumah Puncak Alam Housing. (Dulu, Bukit Cerakah Development Sdn.Bhd.)

1997/98, satu kampung di Kedah kecoh pasal boleh beli rumah kat Puncak Alam. Semua orang ingat Puncak Alam tempat orang kaya-kaya. Alih-alih tergendala 2 tahun setengah kena tambah sewa rumah, baru pindah masuk. Hari pindah masuk hujan lebat, 2 bilik tingkat atas bertakung air hujan 1 inchi atas lantai.

Dalam tahun pertama, banyak paip utama pecah di tepi-tepi jalan, di sekitar kawasan. Nak jaga imej dan kerugian tukar paip bawah tanah, dikurangkan tekanan(pressure), air jadi slow. Bila time puncak orang guna air, terutamanya awal pagi orang nak pergi kerja, air keluar meleleh saja. Selepas 7 tahun, paip air naik ke tangki pulak bocor dalam dinding. Meleleh ke ruang tamu dan menitis depan porch. Naik lumut hijau di dinding. Terpaksa tutup valve, langsung tak boleh pakai 2 bilik air diatas. Tinggal satu bilik air di bawah saja. Tangki dah tak ada air spare kalau bekalan terputus. Retak pada dinding pun mula timbul, terutama pada beam.

Orang tengah kelam-kabut claim ganti-rugi lewat siap rumah, boleh bina Surau Hj.Ismail (Nama Bapa dia?) pula. Bukannya ada dalam plan pun. Siapa yang beli rumah keliling padang(ada taman mainan), kena bayar lebih RM2000. Alih-alih padang jadi kecil. Dah la ganti-rugi pun, bayar 30% saja.

Hampeh betul. Ingatkan dulu nak tolong Pemaju Rumah yang sebangsa. Boleh la juga berbangga tengok ramai orang Melayu kaya-raya. Untung-untung anak cucu boleh tumpang cari makan. Tapi malang, dengan niat baik nak tolong, aku di belit bangsa ku sendiri.

RD

Anonymous said...

kesimpulannya, pencacai dan pendemo PAS mmg nampak dungu dan bodoh..senang diliwat oleh mat sabun dan parti ajaran sesat (PIS)...

*perhimpunan oren dah jadi perhimpunan orang2 bodoh...

-pengundi atas pagar

Anonymous said...

20k celah mana entahla labu, tapi bab saham tu silap haribulan esok klua pulak fatuak baru beli saham takpo, sokong jange..
Anuwar lebih bijak dlm hal ni dia tak bantah dia tahu kalau Pakatan menang PRU ini antara yg mampu menyumbang. Lantik kroni dia jadi bos habis cerita. PAS JE YG BODOH.

hanizam said...

anon 1.07PM RD....

sekarang puncak alam dah lain sejak ada UiTM...harga rumah dah melonjak semula...dulu harga lelong setakat 40-60K rumah teres, celah gigi je boleh dapat...

Sekarang??? semua dah naik balik...

cuma pada aku, rumah flat kat sana kalau buat investment, lambat sikit nak senangnya...walaupun dikatakan student yang menyewa, kalau ada projek perumahan Low Cost kat sebelah depan (simpang masuk), tu kira ok untuk investment...tapi kena hati-hati, kena tengok sape pemajunya...

MAAF MOD lari tajuklah...

Anonymous said...

yang ramai tu bukan anak felda pun ... saje aje nak kasi ramai , tak caye siasatlah sendiri .. ngaku konon. tunjukkan anak felda tak sokong ... wei kami dapat RM 15,000 la... tu sebab jealos....

Anonymous said...

Anon 1:07..

nampak sangat tak berilmu dari sudut perniagaan hartanah..dan keluar tajuk.. dari ramai ramai hang sorang ja byk kompalin.. patut bersyukur skrg nilai umah hang dah naik melambung... dekat kampus UITM Puncak Alam, Hiway LATAR, dikelilingi pembangunan perumahan... aku cuma nampak satu ja hang tak bersyukur, tu yang macam mcam bala menimpa umah hang.. satu hang tunjuk kesalahan orang empat kesalahan tunjuk pada diri sendiri... mampuih la hang..

Anonymous said...

Kalau dah macam beruk... Beruk lah perangai nya.

Anonymous said...

PAS menanggung dosa kerana mengajar orang FELDA tidak bersyukur... Aku anak FELDA, merasa perubahan yang sangat pesat di FELDA REDONG 1, semuanya ada.. PAS tak perlu mengajar kami... kehidupan kami jauhh beratus ganda senang dari kehidupan penduduk kampung yang masih melarat dikelantan negeri n.ajis.. Aku hidup di KL dan biasa pergi seluruh luar negara. MALAYSIA jauh sangat harmoni dan tenang untuk bekerja mencari rezeki.. PEMBANGKANG the loser hanya berbohong. betul slogan PAS FOR ALL the Muslim and Malay ruined culprit di Malaysia.. PASSIAL.

Anonymous said...

Tengok aura muka Mazlan Aliman dah boleh agak dah lah bodoh bongok lak tu! Macam mana PAS pusat boleh lantik dia pegang jawatan.



Aku anak felda Airtawar.

anis wana said...

pas terlalu bodoh skrng ni!!!!!!

Anonymous said...

Oren tumbang awal dlm euro bro...satu mata pun x dpt bro...yellek...kosong...kosong....sama le dgn group oren tu...hahaha

yogibear's season said...

Terbaik Penaminang!...

Pak Hasan! Bila nk hantar borang Jati kat PKNK?

Woi! Jawatankuasa Pemandu Bas.. ops Pas Pusat..maap, brek tak makan ka?

Bas hang pakai brek basikal eh!

anti bohmau said...

GAP,

kalu org ramai pergi ke perhimpunan aman yg dianjurkan UMNO/BN, puak2 pr terutama pencacai pas akan kata mrk dibayar sekian2...

abis tu, kalau dibayar apa salahnya? kami juga rakyat Malaysia yg berhak mendapat bantuan/subsidi yg kerajaan berikan.

tp kami bukan makan sorang2... sesetengah subsidi tu kami syer plak dgn kamu pencacai pr..subsidi petrol, diesel, gas, beras, minyak masak, gula, tepung sampaikan bas henti2 pun kerajaan tampung lagi subsidi supaya kamu2 dlm pr yg miskin sengkek boleh kemana2 naik bas sangkut2 tuh!
phuh! melahap sakan tp tak reti nak bersyukur & berterimaksaih langsung. ajaran tok guru, kan?

Anonymous said...

lepas ni demo amenda plak..

demo lynas...

dap ngan pkr demo

warna apaplak...tu

Anonymous said...

PAS ni klu kelentong rakyat No 1. mrk kata FGVH patut digantong dri senarai bursa saham Malaysia krn tidak mendatangkan kebaikan. Inilah cara PAS kelentong rakyat. Dlm masa yg sama sebuah kerajaan PAS sanggop menghabiskan berjuta-juta duit rakyat semata-mata untuk mendapatkan saham EGVH milik Felda. Ini satu lagi sifat "TALAM DUA MUKA" PAS untuk menipu rakyat.

Dgn membeli saham EGVH mengunakan duit rakyat, ini berarti PAS tentunya sudah percaya dn yakin tentang kebaikan yg akan dibawa oleh EGVH kpd peneroka dan masyarakat. Kalau ianya baik untok negara, Apa perlunya PAS adakan demonstrasi dan kecoh2?????????.

Anonymous said...

Melayu bangsat je yg komplen pasai fgv. Dpt tanah pon freee... Sedar la diri tu c kit...mak pak atok nyang kome x beli pon tanah tu......dpt free.. Ade keleng dpt felda? Ade cina dpt felda? Melayu pon x sume la.... Sbb tu x nmpk kelng ngan cina kat oren...

Melayu peneroka felda ni mmg bangsat!!!

Anonymous said...

Nak dekat Kong Hee Fatt Chai nanti oren cina belilah.

Anonymous said...

Salam, Aku mintak buat pemimpin2 OREN + BERSHIT + OMEGA no plan buat berpuluh2 lagi himpunan anjing2 PR ni di seluruh negara

Dgn cara ini pencacai mereka sendiri akan LETIH dan BOSAN dan akan temui betapa BODOH dan BAHLOLnya di cacaikan oleh parti2 pemerah rakyat-PR ni.

Mereka akan saturated dgn rasa bodoh, dan tiada consequence terhadap significant himpunan bodoh tu..

Yes...come on anjing2 PR.. go on with all the shit!!

Anonymous said...

Pas BODOH!SOMBONG!