Monday, July 16, 2012

STRAITS TIMES SINGAPURA PERLEKEH GUBALAN AKTA HASUTAN. MACAMLAH DIA DEMOKRASI BENOR !


Straits times singapura memperkecilkan penggubalan akta hasutan.
aku nak peringatkan straits times singapura.

macam hebatlah 'gaya demokrasi autokratik' korang tu jika dibandingkan dengan malaysia.

Singapore Straits Times anticipates weakness in the repeal of Sedition Act.

·        Carolyn Hong undermined Malaysia ’s repeal of Sedition Act. She diverted her dissenting views to the     adverse  effect of Peaceful Assembly Act.  

·        Carolyn Hong stressed the demands from treacherous opposition leaders Karpal Singh, P. Uthayakumar,          a former Hindraf leader to drop all sedition charges.

·        Lim Guan Eng demanded Karpal Singh and other leaders to withdraw their existing charges.

·        Phil Robertson, a watchdog’s Asia division seemed to mock at the new law.

·        Lim Chee Wee, president of Malaysian Bar interpreted the current Act insulting to fundamental liberties.

        
            Those treacherous opposition leaders deserved to be charged and the government should not be  lenient by submitting to their demands.  Lim Chee Wee clearly supported the opposition party.

27 comments:

Anonymous said...

Dasar pemerintahan kafir harbi memang takkan rela sampai bila pun bila kerajaan yang diperintah oleh orang Islam akan menampakkan kemajuan. Tetapi ada juga golongan buta perut masih ingin bersubahat dengan kafir harbi DAP. Entahlah.

Anonymous said...

SEPERTI MAT SABU YANG LEBIH RELA MAKAN BABI DENGAN LIM GUAN ENG DARI MAKAN AYAM DENGAN NAJIB. MAT SABU BABI SETIA PELIHARAAN DAP.

Anonymous said...

.

Merokok merbahayakan kesihatan ... kurangkan merokok .

.

Anonymous said...

menghasut itu adalah perbuatan iblis

teknik menghasut yang dikuasai oleh barat dan Zionis...menyaksikan timur tengah porak peranda.

Anonymous said...

najib balaci cina.........DAP dapat perak semua tanah tol and lombong bagi cina........dpt kat BN balik melayu apa pun tak dpt.......Najib sekrang terlalu memanja kan cina yg terang terangan tak sokong BN..naper la magkuk sgt.........apa dia ingat org felda je mengundi BN...harapkan PAS dh tentu jadi kuda tunggangan pas......lawak la.PKR melayu auta mcm india kat kelang

Anonymous said...

Khalifah Dapster tak takut pada sedition kerana ada "saman".

Khalifah PAP tak bimbang pada sedition kerana ada ISA.

Parti agama tak bimbang pada sedition kerana ada "doser dan paler" untuk menakut-nakutkan sedition.

PEMERHATI

Anonymous said...

De Fakto tak heran pada sedition kerana ada status "anugerah tuhan"?

kikkk kikkk

Anonymous said...

dengan adanya khidmat terjemahan di laman maya, even Om Puteh boleh menyamar jadi tok Arab di lama maya.

Even Dapster boleh menyamar jadi penganut ajaran sesat di laman blog; dan even LGBT boleh menyamar jadi golongan lurus.

malah ada ramai lagi di dalam talian yang mengintai peluang untuk jadi "imam mahdi palsu".

makanya waspadalah selalu.

Anonymous said...

namun, paling klasik tetapi terlepas pandang ialah perihal 'pap' bertopengkan 'dapig' di laman maya.

muahhhahhhhaa!

Anonymous said...

sebut imam mahdi ........aduhai melayu..camna la leh jd camni...majlis ulama majlis ugama..segala yg tinggi berkaitan ugama ada tapi sepi senyap dan membisu seribu bahasa...imej islam mmg dh jadi bahan bualan walaupun insitusi yg patut dpend dia ada jd kucing yg ketakutan dgn anjing

Anonymous said...

sedition is a devilish plot. if the plot is allowed to proceed, the end result is certain--chaos and destruction.

Anonymous said...

Dalam diam-diam sebuah agensi milik Kerajaan Pas, dimana agensi tersebut diketuai oleh seorang MB Pas yang mana terdapat juga wakil rakyat dan orang-orang Pas dalam agensi itu telah memohon 1 juta unit saham Felda ? Muahaaaaaaa hampir setiap hari PAS hentam FELDA tapi diam diam beli saham milik FELDA... MUNAFIK.

Anonymous said...

Tak payah nak heran kalau NST singapor tulis macam tu..itu semua skrip anuar...orang semua tak bodoh macam penyokong haprak pembangkang..yang tak tau berfikir. Kaldai model.

Anonymous said...

Semasa Himpunan Hijau yang berlangsung di Kuala Selangor, Presiden PKR Wan Azizah membuatkan penyokong-penyokong PAS menjadi gamat, apabila Mat Sabu disebut sebagai kawan lamanya.


Mungkinkah mereka gamat kerana mengetahui kisah lama Mat Sabu-Wan Azizah seperti diceritakan di SINI?


Bagi pemilik video Minaq Jinggo, penyertaan Wan Azizah dalam majlis berkenaan dianggap sebagai sesi pemanas badan menjelang PRU13.


Dari apa yang diucapkan oleh Wan Azizah, ternyata yang didahulukan adalah proseskan mempertahankan suaminya, Anwar Ibrahim.


Andai PR berjaya mengambilalih Putra Jaya pun, pastinya Wan Azizah anak beranak jenuh mempertahankan suaminya. Masalahnya sekarang, serangan-serangan keatas Anwar datangnya dari kalangan mereka yang pernah bersama Anwar (bekas ahli-ahli parlimen PKR yang kini Bebas), malah termasuk serangan dari Dr Hasan Ali
..........................

Anonymous said...

UMNO N ARISAN DI SERANG DARI DALAM DAN LUAR.
PAP SPORE DAP PAS PKR BERGANDING TENAGA TUMBANGKAN KERAJAAN MELAYU MALAYSIA.
MEREKA NAK MALAYSIA JADI SPORE.
CHINA KONTROLBSEMUA.
MELAYU PAS PUN ANTU MEREKA JATUHKAN MELAYU....DAN ISLAM.
PAS BODOH SEBODOH MAANUSIA. AKAL BINATANG YANG TAK PANDAI BERFIKIR.
BERSEKONGKOL DENGAN CHINA KAPIAQ.

Anonymous said...

PAS memang bodoh. Siapa yang tak tahu !

Anonymous said...

singagapork di pimpin oleh diktator lee kan toi

Anonymous said...

there must be an inciting 'voice' that incited the Imperial Army to start a War.

so by looking back are we going to say it is the IA right to start a war, even though it was clearly linked to an incitement?

by not taking proactive step to prevent element of incitement to incite..., the end result in the case of IM was the atomic tragedy.

Anonymous said...

Macamana surat khabar Singapura beri komen mengenai demokrasi di Malaysia sedangkan tiada kebebasan di sana.

Duduk sembang2 kat Singapura lebih dari lima orang pun dah kena intip dengan SB mereka.

Semua hidup telah di atur oleh kerajaan. Adakah itu kebebasan namanya.

Haiya....itu lu ko kok ko kok tapi itu ekok manyak tahi yoooo. HAI YOOOO

Anonymous said...

BILA HASUTAN DITELAN BULAT-BULAT

siapa yang hasut agar Pak San Ali tidak lagi di berikan platform menjalankan tugasan rasmi membanteras kebobrokan? tanpa ada hasutan, Pak San tak jadi macam sekarang.

dan lihat betapa mudahnya parti lama Pak San termakan hujah penghasut ke tahap menjadikan penghasut lebih layak didengari berbanding pihak penghapus kebejatan.

MARHAEN

Anonymous said...

KENAPA SAR MAHU DI TENTANG?

HASUTANNNN!!!

SIAPA???

***nirrojim!!!

Anonymous said...

kenapa surau roboh???

hasutan!!!

siapa???

kapitalism!!!

Anonymous said...

.
.


pas parti bodoh menyesatkan umat....jauhi diri dari menyertai pas..

.
.

Anonymous said...

Khe khe khe...singaPORK pon masih gunapakai ISA..tu pon puak pakatan haramjadah masih dok kata kjaan singaPORK veri tolerate....pale BAPOK mu...mmg dasar pakatan haramjadah BODDDOOOO....

PUKR Pondan said...

This kind of discussion is not suitable for a retarded like @Bomo Siam.

Tun Teja said...

Sedition Act.
Under section 3(1) of the Sedition Act , those acts are defined as with the tendency of:
(a) to bring into hatred or contempt or to excite disaffection against any Ruler or against any Government;
(b) to excite the subjects of the Ruler or the inhabitants of any territory governed by any government to attempt to procure in the territory of the Ruler or governed by the Government, the alteration, otherwise than by lawful means, of any matter as by law established;
(c) to bring into hatred or contempt or to excite disaffection against the administration of justice in Malaysia or in any State;
(d) to raise discontent or disaffection amongst the subjects of the Yang di-Pertuan Agong or of the Ruler of any State or amongst the inhabitants of Malaysia or of any State;
(e) to promote feelings of ill-will and hostility between different races or classes of the population of Malaysia; or
(f) to question any matter, right, status, position, privilege, sovereignty or prerogative established or protected by the provisions of part III of the Federal constitution or Article 152, 153 or 181 of the Federal Constitution.
1. So we can think of the rationales why Lim Guan Eng, Karpal Singh, Mohamad Sabu and Anwar Ibrahim demanded the charges against LGE’s maverick comrades to be withdrawn from their existing charges if not given even immunity. Is it justified the government should rescue these crooks who had caused so much turbulence in Malaysian economy and ‘tarnished reputation’ in global politic? No punishment for these crooks?
2. We can see from this event, when Seditious Act is repealed and replaced with National Harmony Act, whether all sections are obsolete, and the new National Harmony Act is implemented. Pakatan Rakyat will definitely quench their thirst to pay revenge to the government and abuse whatever is deemed legal; the example has already shown such as abusing the ‘human right’ by Suaram, street demonstration Bershit 3.0, Himpunan Hijau, Himpunan Orange under the cloak of democracy.
3. We will never dream of Opposition party leaders like Lim Guan Eng, Karpal Singh, Hadi Awang, P.Uthayakumar, Anwar Ibrahim, Ambabiga, Irene Fernandez, Nik Aziz, The Bar Council to hold hands with BN and join into a big one-party system. These people are sub-standard in human judgement, they use justice and freedom for their own standard, not universally human standard in Malaysia consisting multi-ethnic with Malays as bumiputera.

Anonymous said...

Orang umno walau di toreh kulitnya akan tetap keluar darah yg berwarna merah tapi orang pas kalau d toreh kulitnya walaupun secara logiknya akan keluar darah warna merah tapi mereka tetap akan mengatakan bahawa darah mereka warna hijau. Mereka ini orang pas bolehlah kita ibaratkan seperti belalang kunyit. Belalang kunyit saja d dunia ni darahnya berwarna hijau. Suka hinggap d lubang taik. Perangai pun mcm taik.