Sunday, July 22, 2012

TUANKU SULTAN JOHOR BERI PENGAMPUNAN KEPADA 8 BANDUAN.

mati hidup semula.
ada diantara banduan ini bakal hadapi hukuman gantung.
ada diantara mereka dipenjara seumur hidup.

di bulan ramadhan yang mulia ini, Tuanku Sultan Johor telah memberi perkenan untuk melepas bebaskan 8 banduan istimewa.

alhamdulillah , perkenan Tuanku ini telah memberikan harapan baru kepada 8 banduan yang dimaksudkan.

moga dengan berkat ramadhan ini mereka boleh kembali menjadi insan berguna kepada agama bangsa dan negara.

jelas dan nyata, Tuanku Sultan Johor memang berjiwa rakyat.

DAULAT TUANKU !


19 comments:

Anonymous said...

.

Merokok merbahayakan kesihatan ... kurangkan merokok .

.

Anonymous said...

Elok juga mereka diberi peluang kedua. Dah tentu mereka mempunyai rekod yg baik semasa dalam penjara. Harap mereka ni dipanggil dalam ceramah2 motivasi untuk anak2 muda. Pengalaman mereka tu real. Dah tentu tangkap sedeh bila mereka curahkan isihati bila berpuluh tahun buang masa dlam penjara. Lagi satu, harap masyarakat terima mereka dgn baik.

Bangga aku jadi anak Johor. Daulat Tuanku.

P/s Ceramah mereka lagi menginsafkan dari ceramah artis hijrah.

Anonymous said...

bukan nak sentimen...aku tgk dlm tv macam orang seberang ja yang ramai dibebas...haru pasni balik negara asal dan masuk semula guna id lain..tu dah biasa bagi mereka..

Anonymous said...

Tapi kalau Bomoh SundalSiam, Zat, Pencacai dan Socai DAP di penjara tolong jgn bebaskan sebab Musibat Anak2 Haram ni menyusahkan Agama Bangsa dan Negara.

Anonymous said...

Apa kata kita ambil mereka ini jadi ahli motivasi lagi berguna untuk masyarakat. Ini ambil artis tak laku yang baru pakai tudung . Betulllllllll tak .perjalan hidup yang hebat dapat membantu dan mendidik generasi baru tentang erti kehidupan. Ex prisoner.

Anonymous said...

alangkan khalifah yang diiktiraf oleh nabi berdepan masalah persepsi inikan pula masyarakat dan pemerintah sesudah itu.

dalam kata lain perpecahan bersebabkan pemahaman berbeza bukanlah perkara kontemporari tetapi telah wujud sejak dulu lagi

justeru, kehebatan umah selain ilmunya harus dipandang pada upaya penyatuannya.

Anonymous said...

kenapa tuhan masih benarkan emperor negara matahari terbit terus menjadi sebahagian dari sistem pemerintahan di sana

jawapannya mungkin bermacam-macam tetapi apa yang ketara adalah sang emperor terus mampu menjadi simbol penyatuan rakyatnya.

Anonymous said...

kenapa HITLER tidak berjaya dengan misisnya untuk menawan dunia

jawapannya adalah jelas kerana kebenciannya kepada sesama manusia

Anonymous said...

kenapa tidak banyak parti berlandasakan agama capai kejayaan setelah bertahun-tahun mencuba

jawapannya adalah berbagai tetapi sebagai penganut kita faham bahawa apa saja yang tidak mendapat pertolongan tuhan sudah tentu tidak berjaya

Anonymous said...

kenapa sebuah organisasi itu terus memimpin

jawapannya sudah tentu kerana tuhan benarkan

Anonymous said...

Apa komen melalut2 10 anon diatas tu? keluar tajuk...

Bomo Siam said...
This comment has been removed by the author.
kingnek said...

bomo siam dalam jel? salah tempat tu, wad mental hospital lebih serasi dengan si bomo. aku kadang2 baca tulisannya sampai ketawa, betulnye merapu, tak masuk akal, tak tahu apa motifnya siang malam komentar di blog GAP

Anonymous said...

queen england masih bertakhta kerana tuhan benarkan

nah queen yang ada masih mampu menyatukan rakyatnya dan ini satu yang positif.

begitu juga Man U mampu menyatukan peminat bola sepak dunia dengan itu akan berada lama atas takhta bola sepak!

Anonymous said...

namun queen juga manusia, queen juga umpama penjaga yang mana hak sebagai individu dan sebagai sebuah institusi harus dihormati jua

kalau queen mahu dikritik biarlah kena pada isu, adab dan tidak bertentangan dengan amalan dan budaya.

makanya, jangan hairan kalau queen akan bertakhta lebih lama kerana queen pada hari ini hanyalah simbol penyatuan dan keamanan

Anonymous said...

KENAPA NIK AZIZ TAK TURUN TAHTA

JAWAPANNYA...KERANA KALAU NAK TAHU...ITULAH DIA NIK AZIZ...KERANA DITURUNKAN UNTUK JD MB KELANTAN SAMPAI BILA2..


KALAU BETULBBAGAI DIKATA...AKU RASA DEMI ISLAM...BAIK KITA TUKAR NIK AZIZ JADI KM PENANG..GUEN ENG JD MB KELANTAN...

NIK AZIZ BERPELUANG MENGISLEEKAN BERIBU2 DAP DI PENANG

RAKYAT KELANTAN PUN UNTUNG

HILANG TOK GURU
BERGANTI KHALIFAH...PERKHHH..


.

Anonymous said...

sesuatu kepimpinan bertahan bukan kerana satu sebab saja.

hayat kepimpinan berpanjangan dalam konteks yang kamu bincangkan mungkin kerana:

tidak banyak melakukan pembangunan makanya tidak banyak kemusnahan.

tidak banyak kemusnahan makanya tidak banyak insiden negatif yang menjejaskan perjalanan hayat.

SEKADAR PANDANGAN

Anonymous said...

PEMBANGUNAN AIR XDA..AIR ASAS KEHIDUPAN FIZIKAL..

TP XPA XBANGUNKAN SIS AIR YG BAIK XBERDOSA PUN..

XDA DLM QURAN PUN..

KALAU XNAK BUAT 'AIR' DAN XBANGUNKAN DISKO2 ...RASA2 buleh buat...no problemm

aku pun xsokong disko2 ni...tp apasalah nya bangunkan sis air yg lebih baik...xda salah pun...

jejakazman said...

itulah hikmahnya jika kita sentiasa mendoakan kesejahteraan mereka yang berkedudukkan tinggi...mereka berupaya merubah sesuatu keadaan dengan pangkat yg mereka ada....itulah hidayah yg allah berikan....itu lebih baik dari mendoakan kehancuran mereka...