IKLAN BERBAYAR

Friday, September 28, 2012

REAKSI ANWAR PADA BAJET HARI INI ?


18 comments:

Anonymous said...

.

Saya bukan laa kaya ... tapi saya sentiasa bersyukur kepada Tuhan kerana memberi saya tubuh yang sihat .

.

Anonymous said...

opocottt.......hahahahhahahaa

Anonymous said...

jika ada yang sama (mgkn yang dibocorkan oleh agen2 dia dlm kerajaan)..KERAJAAN TIRU IDEA KITA..NAMPAK SANGAT KERAJAAN TAKUT DENGAN PR...PR MEMANG BERJIWA RAKYAT...BLA BLA BLA

jika semua best tak sama dengan janji2 palsu dia..INI SEMUA HANYA GULA2 PILIHANRAYA KEPADA RAKYAT. RASUAH YANG NYATA..KERAJAAN AKAN BENGKRAP..BLA BLA BLA..

nampak tak? belum apa2 lagi...jawapan seumpama itu telahpun tersedia. tinggal tunggu wartawan tanya je..

Anonymous said...

Rakyat Malaysia akan membuat penilaian Antara BAJET DS Najib dengan BAR & JET Anwar Ibrahim.

malayoo mudah lupa said...

Sampai arini maseh aku tk lupa mcmana suffer golongan pertengahan dan bawahan masa dia jad mientri kewangan dulu,cukai kreta,paspot,interest rate dan mcm2 lagi dia naek kan, so skarang dia nk janji kan mcm2 utk d turun kan...dahh tk payah sampai bila pun aku tk kan percaya pada Manusia yg bernama ANWAR BIN IBRAHIM.....sesapa yg penah lalui zaman dia tau la kecuali mereka yg golongan "Malayoo Mudah Lupa"....kalo dia ikhlas nak tolong rakyat kenapa Selangor,penang,kedah,kelantan dia tk buat harga petrol,beras,tepulng dan segala brg keperluan lebeh murah dari megri yg di tad ir oleh BN?youngsters theyay not know this guy.....belum pun pegang jawatan atau berkuasa dh terbang guna private jet (tk kira la sponsor ke atau sewa ke) esok bila dh berkuasa korang blh imagine how luxury he is....jadi fikir2 kan la sebelum kita terkena buat kali ledua

Anonymous said...

yep....setuju dgn malayoo mudah lupa..time tu org nak bisnes susah ada ke interest bank naik lebih dari 8% sampai tauke2 ada yg bunuh diri.. cukai impot kereta naik serta merta.. pengumuman di lakukan hari ni, esok zappp terus cukai impot naik, lansung tak de tempoh. byk kereta tersadai di port kelang sbb dah tak de duit lebih nak byr cukai yg tiba2 melambung tinggi..Anwar Ibrahim; dulu, kini dan selamanya aku tak suka dia dan karakter dia..cara dia bukan nak memulihkan ekonomi negara tapi menjahanamkan lah ada..

Anonymous said...

malayoo mudah lupa,
aku sokong statement hang
orang nilah yang cuba meranapkan ekonomi negara masa dia jadi menteri kewangan dulu.Cukuplah jangan lagi tertipu kali kedua.

Anonymous said...

Anuar Tak Relevan! Nyanyuk Dah!

Anonymous said...

Melayoo mudah lupa yes aku setuju dgn hang 1000% sbb aku pun alami semua cukai dan intrest dia naikkan. Intrest loan bank 8% nak beli kereta baru x mampu bila kena singkir Tun M ambil alih intrest loan kereta turun smpai 1.8% baru aku mampu pakai kereta baru setelah pakai 3 x kereta 2nd hand. Wah skrg dia janji nak turunkan harga kau org bole percaya ke ?

malayoo mudah lupa said...

Tks fr all yr opinion.....jadi sama2 la kita mentesarkan seramai mungkin supaya jgn kita tertipu sekali lagi.....tapi aku tk paham manusia2 yg dgn mudah termakan janji mamat ni....sebenar nya aku dh muak nk dgr perangai PR ni harap2 biar depa kalah bungkus terus dlm PRU13 ni jadi lps ni org malayoo tk buang masa lagi dok layan cerita karoot depa....lagi 1 yg bahaya dgn PR ni sbb depa baek dgn DAP yg sentiasa cari peluang nk hancur kan Islam dn org malayoo...bahaya Beb..

pok ngah nik ajis said...

Statement Lokman nor Adam. . Nuar baru keluar jel. Beli rumah 6j. . Kereta rover 3.5cc harga. Ratusan ribu. ,. . Masa dok jel xda kerja dan gaji. . Bini ex doktor gigi. . Klinik sendiri xada. . Mana anuar sakau duit. .!!!???.masa kerja tpm dlm UMNO dah tentu sakau apa ada. . Sekarang UMNO xrelevan. . Macam kadiq. . Exmenteri penerangan. . Balun duit BN. .Buat banglo. . Sekarang baru nampak BN amalkan rasuah. . Bukankah 2 anak jin dulu duduk dlm bundlee UMNO. . .!!!

Anonymous said...

PENDUBUR &PENZINAH TEGAR SIAL!!!!

-Anti Hipokrasi-

Anonymous said...

Anugay ini sakit mental sebenarnya..
Video kuar siap gamabar main ngan cina doll dia buat deek jea..
Kalo org lain mungkin dah trrjun bangunan....
@ org pkr yg sakit mental kot...

Anonymous said...

anuar brahim sekutu soros penyangak duit sesiapa sahaja dan mana-mana negara yang pemimpinya bodoh. malaysia amat bertuah dikurniakan seorang bekas PM Tun Dr Mahathir yang berani menyangah tiori barat dan keluar dari kemelut kemerosoton ekonomi dunia ketika itu.

zaman berlalu, anuar dan soros masih tak mampos, tapi ramai manusia dan negara lingkup disebabkan mereka berdua. semalam kerajaan bentang banjet 2013, pembangkang nak pakai jengay jadi kitab ekonomi, baik kompolkan buku tersebut bakar saja dan abunya
dihanyutkan disungai kelang biar air jadi jernih untuk diminum pengikut2 PR.





Anonymous said...

SOALAN-SOALAN YANG MESTI DIJAWAB OLEH
SETIAP PENGUNDI YANG BAKAL MENGUNDI DALAM
PILIHANRAYA UMUM KE 13 NANTI

1. Presiden parti manakah yang telah menyerahkan Singapura kepada Lee Kuan Yew?
A. Presiden DAP
B. Presiden PAS
C. Presiden UMNO

2. Siapakah yang menyerahkan hak milik tanah Melayu di Genting Highland selama 999 tahun kepada Lim Goh Tong, dan menukar hutan hujan di situ kepada lubuk judi?
A. DAP
B. PAS
C. UMNO

3. Siapakah yang bertanggungjawab terhadap kehilangan 50 bilion saham bumiputera sejak merdeka?
A. DAP
B. PAS
C. UMNO

4. Siapakah yang menyusutkan keluasan tanah rezab Melayu yang ditinggalkan British hampir 50% sejak merdeka?
A. DAP
B. PAS
C. UMNO

5. Siapakah yang telah menyerahkan Pulau Batu Putih / Tanjung Pagar kepada Singapura baru-baru ini?
A. DAP
B. PAS
C. UMNO

6. Siapakah yang memberi arahan supaya membunuh orang-orang kampung di Memali, Kedah pada 19 Nov 1985?
A. DAP
B. PAS
C. UMNO

7. Negeri manakah peniaga / ekonomi Melayu lebih besar dari bangsa lain?
A. Negeri UMNO
B. Negeri PAS (Kelantan)

8. Siapakah yg menghilangkan RM 28 bilion setahun dgn audit negara mencatat audit yg pening kepala ?
A. UMNO/BN
B. PR

9. Siapakah yg me'lego' telaga minyak pada Berunai berjumlah 300 billion ?
A. PAS
B. DAP
C. UMNO

10. Siapakah merampas Perak ala samseng dan mafia ?
A. PAS
B. DAP
C. UMNO

11. Siapakah yg memberi arah supaya menyumbat ke dalam ISA MP dan rakyat dalam operasi lalang dahulu ?
A. Presiden PAS
B. Presiden DAP
C. Presiden UMNO

12. Siapakah yg selalu menaikan harga barang ?
A. PAS
B. DAP
C. UMNO

13. Siapa yg menolak hukum HUDUD selama ini ?
A. PAS
B. DAP
C. UMNO

14.Siapakah yg memberikan subsidi insentif pada kroni IPP, RM 19 billion tetapi pada rakyat subsidi mahu di hapuskan terus ?
A. PAS
B. DAP
C. UMNO

15. Siapakah yang menghapuskan kekebalan dan kuasa Raja Raja melayu sehinggakan boleh dibicarakan Raja2 di Mahkamah?
A. PAS
B. DAP
C. UMNO

Dan soalan cepuemas
Siapakah bela lembu dalam kondo?

A. Anwar
B Nik Aziz
C Kak Ijat

Anonymous said...

knpa jwpn sume soalan tu smda PR, PAS Anwar? knpa tak UMNO atu BN?

anti bohmau said...

SOALAN2 YG SI ANON NGONG NI MEMANG NAK SALAHKAN UMNO SEMATA2 WALAUPUN PIHAK PEMBANGKANG TIDAK PERNAH SELESAIKAN APAPUN MASALAH EKONOMI NEGARA!! KALU SERAH KA ANWAR...RANAPLA JAWABNYA!

YG DIA DUK MENTEKEDARAH SEGALA SUBSIDI MASUK PERUT DIA ANAK BERANAK SELAMA NI, DIA TAKNAK CERITAKAN PLAK??!!!!

GULA TURUN LAGI 20SEN, TAK NAK WAR-WARKAN KE?

PELAJAR PRA-U DAPAT BAUCER LEBIH TINGGI DARI rm200 KE rm250, TAK NAK WAR-WARKAN KE?

BR1M DITERUSKAN & DIPERLUASKAN KE SELURUH NEGARA, TAKMO CERITA JUGAK KE?

DAN YG PALING BEST, BONUS SATU SETENGAH BULAN GAJI BAGI PENJAWAT AWAM....YAHOOOOOOOOO!!!!! TAK NAK GEMBAR-GEMBURKAN KE?

PAKAR2 EKONOMI SEMUA KATA KERAJAAN BERJAYA KURANG DEFISIT DGN BUDGET MESRA RAKYAT NI!!!!

KESIAN JIKA DA LAGI PRO-PR KATA DIA TAK DAPAT APA2 KEBAJIKAN!! AGAKNYA DIA BUKAN RAKYAT NEGARA NI, KAN?

PR PUNYA PUNAISIAT EKONOMI NAK KLENTONG APA LAGI? MINYAK TURUN? MINYAK ANGIN TOKWAN DIA LA KOT????

Anonymous said...

Pencacai pembangkang hanya pandai bercakap dan menipu rakyat dgn fakta yg mengelirukan.Mereka hanya mempolitik semua keadaan dan ruang utk menang pilihanraya.Tapi aku amat yakin mereka tak pandai buat kerja kerana sikap mereka yg asyik menyslahkan org lain.Akhirnya bangsa melayu akan kecundang dgn nasib yg diletakkan pd cina dap...