Monday, October 29, 2012

ANWAR ITU PEMBOHONG : PEMBOHONG ITU ANWAR.



PENULIS yakin di saat ini, Anwar Ibrahim sedang mengarahkan punahsihat-punahsihat bahasanya mencari perkataan-perkataan melayu lama yang boleh disamakan dengan “janji pilihanraya” atau yang biasa disebut, manifesto.

Anwar sudah tidak boleh guna perkataan manifesto sebab rakyat sudah tahu sekarang pendirian Pakatan Rakyat mengenai manifesto ini – bukan perjanjian, seperti yang disebutkan Menteri Besar Selangor, Khalid Gagap Ibrahim.

Dalam hati Anwar menyumpah kebodohan Khalid mengungkapkan perkataan tersebut terlalu awal.  Memang itulah maksudnya bila janji lebih 30, laksananya 1 (itupun bukan semua dapat), tapi cara disampaikan itu kena betullah, jangan nampak sangat.

Luah Anwar, dalam hati.

Tapi macam orang buang angin juga, apa yang sudah terlepas disebut, terlepaslah, bukan boleh tarik balik semula.  Sebab itu perlu dicari perkataan baru untuk menggantikan ayat ‘manifesto’ yang dicemarkan Khalid.

Sekarang rakyat sudah tidak boleh dengar pun janji bulan bintang Anwar sebab tahu bukan nak dilaksanakan sangat, asal dapat kuasa sahaja.  Apa yang berlaku selepas itu, serah pada Mahkamah, lagipun pakar putar belit undang-undang, berbaris dalam Pakatan harami ini.  Itu yang terkeluar ‘janji bukan manifesto’ tu.

Politik macam inilah yang rakyat perlu elakkan sama sekali.  Kita rakyat nak lihat hasil.  Kalau dalam manifesto tulis air percuma, kita tahu dapat air percuma.  Bukan lepas dapat kuasa, baru kita tahu air percuma itu hanya untuk rumah bawah saja, yang rumah atas tidak dapat sebab tak pakai meter individu tapi meter pukal.

Macam ‘hidden cost’ pulak.  Ingat jual tiket kapal terbang saja ada ‘hidden cost’, janji pilihanraya kepada rakyat pun ada ‘hidden cost’ juga?

Begitulah rendah maruah rakyat dibuat Pakatan haram ini sampai janji kepada yang mengharap pun dia main isu teknikal semata-mata nak lepas janji.  Paling hina, tukar nama pakatan pembangkang, masa buat janji guna nama Barisan Alternatif (BA), dah dapat kuasa tukar nama Pakatan Rakyat.

Semuanya akal Anwar Ibrahim nak melepaskan diri dari bertanggungjawab.

Toksah percayalah puak-puak ini lagi ya.  Anwar tipu berjuta orang bukan baru.  Ingat lagi pembohongan terbesar 16 September?  Macam confident saja nak bentuk kerajaan, hingga tengah malam itupun “we have the numbers”, “we have the numbers”, tapi dah masuk 5 tahun dah, haram pun takde.

Ingat ni, Anwar pembohong, jangan percayakan dia dan apa yang keluar dari mulutnya pun.

MYKMU

24 comments:

Anonymous said...

ngat ni, Anwar pembohong, jangan percayakan dia dan apa yang keluar dari mulutnya pun.
--------------------
ANUWAR RAJA PUTAR ALAM...
SAPA2 YG DOK CAYAKAN ANUWAR NEH MST ADA 2 SBB JER 1. WANG HENGGET 2. KUASA...

YG KEKAL MNYOKONG ANUWAR IALAH GOLONGAN YG XDE PENDIRIAN ATAU MUDAH DI BELI ATAU PON GLNGN YG ADA KEPENTINGAN DIRI..TAPI GOLONGAN YG BRPENDIRIAN/BRPRINSIP DLM HIDUP DAH LAMA TINGGALKN ANUWAR...

Anonymous said...

...sekarang ni hari2 ada ruangan Apa Kata Anwar dlm utusan sewaktu dia dlm UMNO begitu lancang mulut menghentam PAS & DAP.

...patutnya ruangan artikel tu ditukar ke: "Apa kata Bapak Penipu", barulah cili kasi taruk.

...kesian PAS, kena tipu hidup2 dari dulu smpai sekarang...apela malang nasib kau lebai bodoh!

-nik ajis mahafiraun-

Pikachu said...

Anwar nie memang kaki penipu...di seorang politician yang berjaya sebab die memang kaki penipu!
percaya lah korang kepada manifesto2 PR nie ble dh kne sepak seko2 kat muke kalau PR amik alih malaysia nk menangis lagi x guna dah wakakak

Anonymous said...

Orang politik macam anwar mana tahu malu...kadang kadang suka juga dengar kelentong anwar...tengoh telatahnya macam badut...

Servant of God said...

Aku heran macam mana penjilat2 PR boleh kata si Anwar ni boleh selamatkan Malaysia nih, padahal satu apa pun dia tak pernah buat untuk Malaysia.

Laa ni tgh ramai penyokong2 PR mari GAP nih, aku harap korang dapat beritahu aku, macam mana korang boleh percaya orang tak sudah2 mungkir janji untuk membawa pembaharuan.

Tolong citer sket, nak gak aku tau.

Anti Munafik said...

Janji PR pilihanraya terdahulu:

1. Cukai turun (untuk yg miskin: hapus) tapi tak terhapus jugak.
2. Hari ni menang esok kilang arak Carlsberg kat Shah Alam roboh (tapi dah 4 tahun tak roboh2 jugak)
3. Arak tak boleh jual (tapi dah rampas pulang balik)
4. Air percuma untuk SEMUA (tapi dah menang meter individu je dapat, orang miskin duk rumah flat tak dpt)
5. Keutamaan kepada rakyat terutamanya miskin: tapi YBK nak bina UiTM tak boleh kerana kepentingan diri sendiri.
6. Telus dan tulus- tapi isu pasir, lori sampah dan mcm2 lagi. SELCAT macam kucing tidur, tak buat apa2.

JANJI akan datang pun mesti ada hidden cost jugak punya.Alasan: Kalau PR menang Putrajaya, baru boleh laksana.

Atau ada macam2 alasan baru bole tuntut. Atau pun tuding kerajaan terdahulu. Atau jual aset.

Tak payah PUNAISIHAT, nenek aku pun pandai.

Pirrahh..

Ingat. Menipu itu salah satu ciri2 munafik.

Anonymous said...

Dari kami ditipu umno harbi,baik kami pilih PR..ternyata umno semakin terdesak menjelang pru...lori kontena pr sedang rancak buat roadshow..umno plak sibuj bergaduh rebut kerusi..hahhaha

Anonymous said...

tu bukan lori kontena la bongok...tu keranda bergerak utk puak pr!

Anonymous said...

bagi peluang pr buat roadshow badut.....,bohong dan kelentong...yg bersurat pun tak tertunai inikan pula lidah tak bertulang dan manis mulut tanam tebu dibibir sahajalah.....

Anonymous said...

1:13


Ko baru launch(pinjam perkataan inggeris ni dari Mahfoz )ker?

Aku harap ko tak makan babi masa launch tadi.Sebab Timbalan Presiden PAS kata dia sanggup makan babi bersama DAP dari makan ayam halal bersama umno.

Maklum lah korang nie bila ketua meliwat korang ikut kena liwat.Tak mustahil bila ketua makan babi korang boleh terikut ikut makan babi.

Mat Sabu sendiri kata umno makan ayam halal ko masih nak kata umno harbi.Apapun aku harap ko gembira berketuakan seorang peliwat.

Tapi kenapa ramai sangat orng saman kerajaan negeri Selangor ar.Mereka berkumpulan.Mereka kata pru12telah bagi undi pada PKR?Aku dengar dia orang kata kerajaan PKR penipu.Dan mereka akan ajar pd PRU 13.








Anonymous said...

PRU ke 13. Mari Kita gentoo saps yang Kenak!!!!

Anonymous said...

Dari kami ditipu umno harbi,baik kami pilih PR..ternyata umno semakin terdesak menjelang pru...lori kontena pr sedang rancak buat roadshow..umno plak sibuj bergaduh rebut kerusi..hahhaha

October 29, 2012 1:13 PM
-------------------
XABIS2 WAT ROADSHOW...CAKAP BUNYIK SAJA KENCANG TAPI HASIL MEMERINTAH 4 NEGERI...HAMPEH.....

YG NAMPAK BRJAYA IALAH DGN MNJUAL SGL ASET ORG MELAYU UTK MENAMBAH SIMPANAN (?)..TAPI UTK RAKYAT MARHAEN APA YG DPT?..

TUDOH BN AMALKN KRONISME, NEPOTISME TAPI PAKATAN HARAMjadah YG MNDOMINASI KRONISME & NEPOTISME...ANAK, MAK, BAPAK, MENANTU, SEPUPU SEPAPAT, MADU , SYAITANIRROJIN SEMUANYA ADA DLM PAKATAN...

PAKATAN HARAMjadah....ONLY NATO...
NO ACTION TALLLLLLKKKK ONLY...

Servant of God said...

Anonymous said...

Dari kami ditipu umno harbi,baik kami pilih PR..ternyata umno semakin terdesak menjelang pru...lori kontena pr sedang rancak buat roadshow..umno plak sibuj bergaduh rebut kerusi..hahhaha

October 29, 2012 1:13 PM

----------------------------

Kamu tak faham ker, bebuat tak faham?

Aku tanya, apa yang membuat kamu sokong PR? Aku nak tau itu jek. Kalau kau kata PR lebih boleh dipercayai, kongsi2lah bukti ngan aku. Aku pun nak tau gak.

Anonymous said...

Nak undi PR ke... hihihi.... kata SPR Menipu .. Camna kau nak menang ... bahalol.

Anonymous said...

Sape- sape yang nak ngundi Pakatan tu, lebih baiklah jangan gi mengundi sebab SPR penipu... Kalau gi jugak takut jadi munafik.

Pekong Pondan said...

Anwar did it in the shitta hole..., shitta hole..., shitta hole...
Anwar did it in the shitta hole..., in Saifuls pretty buttock.
(Song: The three little pigs)

Pig 1: Anwar Ibrahim
Pig 2: Lim Guan Eng
Pig 3: Hadi Awang

Uncle Saya said...

i love anwar.....aksi dia dalam cite porno lebih hebat dari western duhh....

Anonymous said...

Baik pilih pr?hahahaMemang suka lah dap nak jadikan kau kuli diorang nnt.kihkihkihkih

Anonymous said...

Camner nak undi PR??? PRU kali ni pun mungkin PR tak masuk bertanding... kata nak boikot kalau 8 tuntutan tak dipenuhi. Nak boikot sangat ke??? LABUN (TIPU) JE LEBIH....

Anonymous said...




GAP ... jika anwar penipu...


Datuk sri hj. Najib tu ape?

DSN tuu KIAI BESAQ umno ko?


kikikik......

Anonymous said...



rasa2 nak pangkah DACING.... tp bila pi kedai semua orang dah tak nak pakai DACING, maka pun malu jugak asyik pakai dacing senget yg lama tuu.... terjugak bila nak berubah... bila nak maju..... alih2 PRU12 dulu aku tak jadi pangkah dacing... takut orang kata kolot sangat... hehehe

kali pun aku cari2 orang pakai dacing ... tapi dah tak jumpa... mat bangla jual sayur ikan tu pun TOLAK Dacing.....

lagi sah DACING tak boleh pakai.... banyak pilihan lain selain dari DACING!
PRU13 selamat tinggal DACING penipu ku..........

Servant of God said...

Anonymous said...



rasa2 nak pangkah DACING.... tp bila pi kedai semua orang dah tak nak pakai DACING, maka pun malu jugak asyik pakai dacing senget yg lama tuu.... terjugak bila nak berubah... bila nak maju..... alih2 PRU12 dulu aku tak jadi pangkah dacing... takut orang kata kolot sangat... hehehe

kali pun aku cari2 orang pakai dacing ... tapi dah tak jumpa... mat bangla jual sayur ikan tu pun TOLAK Dacing.....

lagi sah DACING tak boleh pakai.... banyak pilihan lain selain dari DACING!
PRU13 selamat tinggal DACING penipu ku..........

October 29, 2012 10:15 PM

-----------------------------

Tak payah nak berpura2 jadi pengundi atas pagar laa. Takde sapa yang waras betul cari ilham kat kedai runcit laaaa, wahai bangang.

Anonymous said...

Masa kecilku ku teringat nik aziz ulamak besar pas cabar mahathir bersara dia akan bersara. Dah berbelas tahun ku tunggu nik aziz kotakan kata2.

Nik aziz berpuitis ramai nak dia jadi mb.bila rakyat desak letak jawatan nik aziz berpuitis lagi dia tak akan turuti desakan pendesak!

Baru ku tau sahabat nik aziz anwar ibrahim.dua2 kaki penipu.betul kata nabi bila nak tau perangai seseorang lihat sahabat2 dia.

Dua2 kaki penipu mcm dap harbi!kesimpulan pemimpim pr tak layak dipanggil pemimpin.sesuai benar
PENIPU RAKYAT!

Mau undi pr?selamat tinggal penipu rakyat!

Anonymous said...


mana ADA AKU TIPU..
KALAU AKU TIPU pun..tipu SUNNAT..