Thursday, October 4, 2012

ANALISA BAJET PAKATAN : KENYATAAN AKHBAR.


KLIK SINI

129 comments:

Anonymous said...

KUALA LUMPUR 4 Oktober: Jumlah ‘dislike’ yang jauh melebihi ‘like’ pada rakaman Youtube sesi #TanyaNajib 2013 melalui Google Hangout malam tadi jelas menunjukkan warga maya, kebanyakannya orang muda menolak kepimpinan Perdana Menteri itu, terutama mengenai Bajet BN 2013.
Ketua Penerangan Angkatan Muda KEADILAN (AMK), Lee Khai Loon berkata, sangat pelik apabila percubaan Najib mendekati orang muda ditolak melalui jumlah ‘dislike’ yang direkodkan.
Najib berinteraksi secara langsung dengan rakyat menjawab soalan berkenaan Bajet 2013 dan rakaman sesi itu dimuat naik di Youtube rasmi beliau sendiri dan saluran Astro Awani.
Pada rakaman itu sebelum ia ditarik balik, jumlah ‘dislike’ penonton adalah 1,409 dan ‘like’ pula 605, manakala di saluran Astro Awani, jumlah ‘dislike’ adalah 1,774 berbanding ‘like’ sebanyak 90.
Bagi menutup malu, video itu turut diprivatekan sebelum itu. Ini jauh berbeza dengan sambutan terhadap #BorakAnwar yang mendapat sambutan hangat dalam acara sama baru-baru ini.
“Orang muda tak mahu lihat Najib cakap banyak sangat, sebaliknya sahut cabaran debat dengan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.
“Najib juga hanya beri jawapan selamat dan retorik…soalan kritikal dan penting tidak dilayan,” kata Khai Loon ketika dihubungi.
Malah Najib juga tidak menjawab soalan oleh Khai Loon seperti ketidakhadiran beliau ketika Anwar membahaskan Bajet 2013 dan pertembungan peranannya sebagai Perdana Menteri dan Menteri Kewangan.
“Walaupun Najib tidak jawab (soalan kritikal), orang muda bijak dan akan menilai kelayakan beliau sebagai Perdana Menteri, khasnya ketika pilihan raya umum akan datang,” kata Khai Loon lagi.
Anwar merupakan pemimpin pertama di Malaysia dan Asia Tenggara memanfaatkan Google Hangout pada 17 Oktober lalu.
Setakat ini, jumlah ‘like’ pada rakaman sesi yang dimuat naik di saluran ‘Anwar Ibrahim’ adalah sebanyak 1,352 manakala ‘dislike’ hanya 163.

Anonymous said...

Apabila mamat tablet satu malaysia bersuara, nmpak kerendahan iq nya..

Ada kah gaji minimum yg di buat pmbangkang boleh menakutkan pelabur.. Kat singapore tu gaji depa tinggi2.. Xde plak pelabur lari.. Makin meluas wilayah ekonomi depa dan pasti mereka juga bertambah bangga keatas penguasaan pulau batu putih n tanjung pagar..

Anonymous said...

I'm first

Anonymous said...

Ayuh muda mudi,

Kita terjemahkan protes bajet roti kosong 2013 di perhimpunan 3 nov ini

Anonymous said...

Hahah tipu helah PR Laknatullah lagi.. masuk ramai2 dislike, lepas tu yang pelik yg dislike tu lebih banyak dr jumlah bilangan ditonton, tk ke pelik. Maknanya dlm satu IP ada banyak akaun Google/Youtube yg mausk just utk dislike.

setakat 1352 yg jadi hantu dislike adakah boleh wakili 2 juta lebih yg tweet Najib masa merdeka? Rejim Pakatan Haram Penipu sudah gelabah dgn sokongan org Muda yg menolak PR terutama di kampus2 IPTA.

Jadi desperate akan buat apa shj utk tipu rakyat.

Anonymous said...

Kah kah kah,

Awat takut sangat ngan bajet pakatan. Sampai lah ni asik duk kupas bajet yg dibentang pakatan..

Kejayaan moral buat pembangkang kerana abis semua media perdana mengupas bajet mereka..

Anonymous said...

Ayuh Orang Muda, kita terjemahkan protes Janji Dibohongi, Menifesto Dimungkiri.. Org Muda tidka mahu politik kotor-ganas-fitnah mengambil alih negara.
Selamatkan Malaysia!
Kami Pilih Malaysia!
Kami Pilih Mengundi!
Janji DITEPATI!

Anonymous said...

Kah..kah.. tiada siapa takut dgn bajet Haram Pakatan Haram yg entah dr mana sumber raw data input utk hasilkan Bajet HARAM tu.

Cuma kupasan demi kupasan utk menelanjangkan kpd rakyat dan aspirasi muda bahawa Pakatan Haram maish sedang enak MENGENCING rakyat, tiada rasa malu tidak realistik, jauh sekali holistik, manifesto pun boleh dipijak2, bajet HARAM lglah xde nilai..

kah..kah.. mengelupur anjing2 PR utk nafikan Bajet 2013 utk rakyat.

JANJI DITEPATI.. tolak PEMBOHONG dan BAJET PLASTIK!

Anonymous said...

Nak terjemahkan kat mana, kat hangout google najib kah..

Pasai pa duk tarik program tu n privatekan, pasai yang terjemahkan tu sikit sangat ke sambutannya..

Khi khi khi

Anonymous said...

Puak fuckatan haram...apa-apa lah. Kita jumpa di peti undi nanti.

Anonymous said...

kah..kah..kah Bajet HARAM Anugay xde langsung peruntukan khusus utk Islam.. kah..kah PAS kena kencing lagi dan sama2 mengencing rakyat utk hidupkan sekularisme baru Malaya!

Kah..kah..kah org Muda terpelajar sudah beri signal jelas 18/20 IPTA besar telah menolak Pakatan Kencing..dr menjadi alat PERKAKAS ANUGAY dan REJIM HARAM YAHUDI, mengutamakan demokrasi syaitan-ganas-LIAR-demi utk memenangi syaitan dan kemunculan DAJJAL!

Kita wajib sedar dan tolak penyambut2 DAJJAL ini!

Anonymous said...

Kah..kah..kah setakat nk manipulasi dislike dgn like aku pun blh tlg buat.. tp buat apa nk menipu kan.. tweet 2 juta dlm 1 jam tu anjing2 cai Haram terlopong tu.. 2.6 juta dlm masa sejam apa maksud tu?

Kah..kah..kah.. replicate akaun byk2 dlm google dr IP Address yg sama lepas tu publish dlm media2 HARAM PR utk katakan rakyat tolak Najib..kah..kah..

kah..kah anjing2 PR sudah takutt... sudah kecut telor utk hadapi PRu13... rakyat BANGKIT!!

Anonymous said...

Beberapa hari selepas najib membentangkan bajet 2013, rakyat malaysiA yang bijak pandai telah menunjukkan protes keatas bajet roti kosong itu dengan menterjemahkan di program hangout google beliau sehingga program yang sepatutnya berlangsung lebih 20 jam itu di pendekkan menjadi lebih kurang dari sejam dan diprivatekan..

Dan sekali lagi, rakyat yang bijak pandai itu juga akan menuju ke stadium bukit jalil 3 nov ini bagi membantah total bajet yang dibentang oleh roti tanpa telur ini.

Anonymous said...

kah..kah..kah.. anjing2 PAS dn PR mmg suka bergayut kt Youtube sbb xde keje..asyik melantak duit HARAM dn duit BR1M keje mnalas.. so senang le nk dislike byk2.. kah...kahh Najib pun tau rakyat Malaysia berketrunan Pakatan Haram bukannya baik.. jahat laknat punye.. manipulasi fitnah mesti dihapuskan..

HANCUR PAKATAN HANCUR!

toksah leh dok main2 dgn like dislike mcm budak hingus tadika PASTI.. mcm bodoh je stail anjing.. be proessional lah.. apple to apple.. tunggu lah PRU 13, mengelupur lah anjing2 HARAM PR..

xbrani tu PAS kawasan2 buat culaan.. angka kalah tu BESAR..kah..kah...kah...kahh

Anonymous said...

nak komen budjet Pembangkang kunun....pigiiidahhh....pooodahhh!!

budjet keluaran BN lagi tak guna......ade ke rumah mampu milik rega smpai RM400,000.00 hengget...ape ingat rakyat gaji besau sgt kee??? pulak tuh berkira nak naikkan gaji...contoh paling mudah ialah, janji kenaikkan gaji untuk pengawal keselamatan, pon takde telor nak bahas.....sonyapppp......

Najib cakap ,dlm budjet 2012,nak bagi saguhati pd pasara Polis...sampai la nie habuk pun tarak...dasar penipu punya presiden UmNGOK...(sila lihat dlm akhbar sinar)...nak berdebat pasal bajet dlm Perlimen pun takut....

bukak mata sikit ooiiii pengampu UmNGOK....semua barangan keperluan dah naik.....beras pun naik rega.....ini bukan pasal ketuanan melayu lagi..dah lama UmNGOK jual hak org melayu pd bangsa asing.....

"Sabah Berubah,UmNGOK Rebah" ...."ABU"..

Anonymous said...

kah..kahh...kah takut giler PR dan anjing2 mereka dgn Budget 2013 yg cukup memeningkan kepala Anugay dan menyengat PR.. sehingga terpaksa buat Bajet AIR KETUM utk tipu rakyat... hkah..kahh..kah

Anonymous said...

macamlah bajet BN tuh ada sentuh pasal pembangunan Islam.... BANGANG!!!!

Anonymous said...

kah..kah..kah anjing2 cai2 HARAM PR takut abis dgn serangan bajet 2013.. kah..kah takut negara muflis..kah..kah takut benor dgn duit ringgit kah..kah..

Weii anjing PR..rumah mampu milik atok ko ke yg ckp Rm400,000??? Atua bunglow 4 juta Anugay die nk jual murah ??

Rumah mampu milik diletakkan under RM200,00 di bndar2 besar bongok oiii.. manakala paling rendah ialah Rm35,000 ler wahai dajjal2 pemfitnah oii..

kah..kah..kah kantoii bohongg lagi..

weii Bajet AIR KETOM PR janji kondom free utk GAY LESBIAN ke??

kah..kahhh..kahh

Anonymous said...


buat bajet dalam jet..

bajet bodoh tak leh pakai

pembangkang jangan terjerit jerit

satu apa pun tak leh pakai..

Anonymous said...

3 nov ni kita tengok, bajet pakatan atau bajet bn yang menjadi pilihan..

Khi khi khi

Anonymous said...



buat bajet dalam jet..

bajet bodoh tak leh pakai

pembangkang jangan terjerit jerit

satu apa pun tak leh pakai..

Anonymous said...

kah..kah..kah ade sekor anjing kurap PR merayap2 kt sini geram dgn bajet 2013 yg nk peruntukkan RM 100 jut autk DANA WAKAF ISLAM dan SEKOLAH2 AGAMA diseluruh negara.. weii anjing ANUGAY mana berani janji RM100 juta utk Islam.. nnt mengamuk le paderi2 di Sabah dan Sarawak dan DAP Lahanat tu...

kah..kah..kahh dajjal2 PAS mengelupor lagi.. kah..

no harm lah to BN

Anonymous said...

Kah kah kah,

Dah 55 tahun berkuasa, baru nak bagi duit utk dana wakaf islam..

Sorry too late, but however thanks..

Vote sure for PR as always

Anonymous said...

kah..kah..kah..
ni dengar sini anjing2 HARAM PR..
yg DISLIKE2 video Najib ni org yg sakit mental.. sbb najib bukan suruh org berzina..Najib suruh kongsi pendapat..

tp anjing2 GILA PR yg sedia masa mengadap PR xde keje lain..pemalas..penipu..pemutar belit ini mmg sedap2 lah dpt ruang memfitnah..

Kalo yg view pun baru 480 org mcm mane dtg 1700 org yg dislike..???

kah..kah... PR upah polong ke toyol ke masok byk2 dlm PC ber IP tunggal..? kah... kah.. kahh desperate abis lah puak2 lahanat ni dgn Najib hahaha...

No harm bro.. dislike lah byk2.. tunggu PRU13 nnt kah..kah..kah...kah 18/20 IPTA tolak GAY TUA Pakatan HARAM..

kah..kah..kahh.. org muda sokong JANJI DITEPATI..

kah..kahh..kah..meroyan siottt anjing2 PR..

Anonymous said...

kah..kah..kah.. bangangnyer anjing sekor ni..
berbillion UMNO BN kasi duit utk Islam.. mak bapak ko dulu menikah di masjid mana? ke mak bapak ko menikah si SIAM bro anjing? Kalo minakah halal di masjid.. Masjid2 tu British buat ke Israel buat?

Bukankah UMNO buat? JAKIM tu Amerika ke yg kasi duit? kah..kah..kahh

anjing2 kelaparan..menggigit2 shj sampah2 ditepi jalan..kah..kahh...

dulu kini dan selamanya JANJI DITEPATI!

Anonymous said...

Kah kah kah,

Orang muda sokong kerajaan..

Abis yang ramai2 orang muda masa bersih 1 hingga 3 tu diimport dari zumbambwe ker?

Sebab tu lah orang bujang n mahasiswa antara golongan penerima bajet 2013 yang dibentang si pemilik nama roti tanpa telur itu..

Pasai apa? Lu pikir lh sendiri

Anonymous said...

kah..kah..kah.. RM 100 juta beb Bajet 2013 utk dana Islam.. meroyan DAP lahanat panasss dgn Najib..

kah..kah..kahh Bajet AIR KETOM PR beli jet bape hatus juta? Jet FALCON 900 with stewardess China Doll ka??

kah..kah..kah masjid di Kelante kubah tercabut.. kenapakah 22 tahun bergelumang dgn tabung tin milo, tabung Memali berjuta2.. masjid xde repair.. duit lesap..

kah..kah..kah Pork Nik selipar jamban harus menjawab..kah..kah..kahh

Anonymous said...

Pah,

Butang baju aku mana pah..

Kah kah kah, janji capati si roti kosong

Anonymous said...

Kah..kah..kah.. org muda2 mana yg membodohkn diri dri Bershit 1-2-3 tu kah..kah aku nmpak tokong tua janggut putih panjng tu.. paria betina, china2 doll local n imported, sekor dua betina2 PAS bergedik2 melalak2 smpai pakai niqab.. kah..kah.. itukah bilangan yg akan memenangkan pemimpin BAJET AIR KETOM???

kah..kah..kah mak bapak ko penah ajar tk matematik juta2? lawan ribu2? kah..kah.. BODOH betingkat2 anjeng2 PR ni..

kah..kah...kah.. BAJET AIR KETOM- beli JET FALCON byk2..kasi Presiden ANUGAY terbang cari China Doll.. kah....kah...

Anonymous said...

kah..kah..kah..
sekor anjing PR ni xblh nk jawab.. pusing2 fitnah rata2 pastu meroyan paggil betina..
kah..kah..kah.. BUDUH weii.. wa ckp lua la.. cai2 PR ni bukan bijak pn tmbh2 cai2 PAS.. gigi pun kuning.. bodoh sbb tu DAP leh kencing enak..

kah..kah..kah.. BAJET AIR KETOM- kondom free monthly for GAY PARTY kat DATARAN ..kah..kah...

Anonymous said...

#@@@&%^**(&)()(~@##$#$#Y%$Y^%^&$&II^ pru 13 133 13bila bila .. br1M xkali

Anonymous said...

kah..kah..kah..

BAJET AIR KETOM Anuwar GAY.. kah..kah air percuma sudah beribu org mau saman di mahkamah ler anjing2 oii..

kah..kah..kah.. JANJI DIBOHONGI! kah..kah..kah..

Anonymous said...

....>>>>>>>>>,????????????????????????????? !!!!!!!!!!!! barua umnok/...busuk!!@@@%^&*IIY

Anonymous said...

weii anjing PR..ko lari mane.. jum le bahas BAJET AIR KETOM..

BAJET AIR KETOM kasi kt mak bapak ko bape ratus haa?? BAJET AIR KETOM dpt diskaun bape hinggit nk beli Keta?

Aku nk beli HONDA CIVIC.. BAJET AIR KETOM nk kasi hage bape ??

kah..kah..kah.. 25 ribu? kah..kah?

Anonymous said...

baka bangalll

Anonymous said...

kah..kah..kah barua2 dan dajjal2 HARAM PR sudah mengamuk bile xboleh debat..
kah..kahh..kah kan hangpa suka debat2..
jum le debat wei anjing..

setakat BAJET AIR KETOM GAY TAU tu senang2 je nk bahas.. kah..kah..kah..

xde input data.. tibe2 kuar output. kah..kah.. BAJET GAY STAIL..

kah..kah..

input data amik kt Israel ke bro?

kah..kah..kah...kah..

Anonymous said...

Kah kah kah

Br1m kasi aku amik..

Undi bui kat pas... Kah kah kah

Apa lagi lpas ni najib nak kasi bagi aku undi kat dia plak..

Kah kah kah..

Anonymous said...

Untung rakyat bila pembangkang kuat

Kah kah kah

Anonymous said...

bajet naajib....


lawatan luarnegara: rm 30,ooo/ malam

cincinn bini: rm 24juta

kadang lembu dlm kondo ijat: rm 300per night

pencen pkfz



Anonymous said...

warga maya dan golongan muda tolak najib ?

KESIAN

CUBA NAFIKAN KEBENARAN DALAM PLIHANRAYA KAMPUS YANG TERANG TOLAK IDE POLITIK PAKATAN.

DREAM ON AMK
DREAM ON

Anonymous said...

kah..kah..kah.. BOMO SIAL import masok lah kite lawan debat..kah..kah..

BAJET AIR KETOM ade janji Haji sponsor tk utk Paderi2 PAS? kah..kah..kah..kah
mengamok le DAP..BAJET AIR KETOM mana boleh kasi pd org Islam byk2..

kah..kah..kah..Bajet 2013 mengekalkan subsidi pergi HAJI tau.. spesel rate yg plg murah di rantau ini tauu...kah..kahh..kah

haji Pork Nik xpe.. ahli bisness sponsor.. kah..kah..kah satu kepala 50k punya bajet..wow.... kah..kah..kahhh Ariffahmi si menantu Bapak jugak untung..kah..kah..kahh

Anonymous said...

NAjib bajet ..........

belanaja anak arwah aminah altantuya.... rm 1 juta

Anonymous said...

kah..kah..kah..
Anugay menabong setai hari dari kecil utk kencing rakyat die dirasuah jet..kah..kah..

die jeles dgn Rosmah tu..kah..kah..kah..

Anonymous said...

mabuk todi........ bajet pru13

Anonymous said...

MACAI PR sudah merepek nk meroyan.. meyeru2 pulak mendiang Altantunya..
weii bongok.. bangang..Pok Nik sial tu xajar ko ke kapir mne leh panggil arwah.. bodoh.. mak ko dulu pelacor ke dpt anak biadab!??

Anonymous said...

kah..kah..kah..kah.. siyokknyerr melihat aksi2 panasss hanjeng PR kt sini..kah..kahh

PR BAJET AIR KETOM mmg mabok todi sbb HARAM..bnde mabok mmg HARAM ..kah..kah..kahh

Anonymous said...

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$99999999999999999999999999

fulus mesti masyuuuuuuuuuuuuk .... tk pangkah BN jahanam daaaaaaaaaah

Anonymous said...

Kah kah kah,

Bajet bn bajet menagih simpati..

Kah kah kah..

Rakyat untung bila pembangkang kuat.. Harap2 bn juga akan kuat selepas pru 13 bagi memastikan kesimbangan kuasa dengan kerajaan pada masa itu

Anonymous said...

kah..kah..kahhh.

BAJET AIR KETOM ANUGAY menjanjikan gai minimum sektor swasta?

KAH..KAHHH..KAHHH... TIRU NAJIBB... sialnyer ANUGAY ni.. dulu ckp membebankan pelacor...opps silap..pelabor.. kah..kahhh..

Krn Najib buat benchmark RM900 sudah memadai.. GAYTUA nk mabokkan rakyat dlm BAJET AIR KETOM nya.. jnji Rm1,100 gaji min..kah..kahh..kah nmpk sgt nk based on fact n KDNK..

BODOH melanton2 rupanye PR HARAM ni..kah..kah..kahh

Anonymous said...

bajet 2013

br1m ambik
bantuan amabiiiiiiiiiiiik

pangkah BN .....

tukar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kjaan

Anonymous said...

kah..kah..kah mmg hanjeng2 HARAM PR melahap pulus.. sbb tu suruh jilat air kencing cina DAP pn sanggup.. kah..kah..kah..

stkt BR1M ni xsabar2 le hanjeng2 PR ni nk menyamun..kah..kah..kah spesis muka xmalu.. Tuhan pun xde nk berkati lah rezeki hanjeng2 HARAM PR ni..kah..kah..kah..

Anonymous said...

Kah kah kah

Syioknya tengok pencacau bn tengah mengelupur kepanasan dan tngah mencari idea bagaimana nak terus menangkis kemaraan pembangkang..

Kah kah kah

Anonymous said...

kah..kah..kah.. kutuk2 tp melahap jugak BR1M.. kah..kah..kah stail anjing kurap tepi jalan.. menyalak2 tp suap makan jilat habis smpai ke punggong..kah..kah...

cian.. PR xmmpu nk sediakan JANJI DIBONHONGI dlm BAJET AIR KETOM..

kah..kahhhhhh..kahhhhh (gelak besar sket tgk anjing2 lapar ni...)

Anonymous said...

Betui tu anon 12:56

Kita tukarrrrrrr kerajaan

Anonymous said...

kepada hanjeng2 PR sekalian.. bg mana yg ade senak seudara yg jd ostad/ostazah yg mahu sertai J-QAF kerajaan BN UMNO LORD REID.. sila dapatkan borang2 online di laman kementerian Pelajaran..

kah..kah..kahh..kah ostad/zah PASberg menjilat2 dgr berita ni.. kah..kah.. jilat hasil dasar UMNO BN jgk..kah..kah..kahh..

Anonymous said...

Kah kah kah,

P. Ramlee pun dulu dah awal awal bagitahu amno tu sarkas,

Rakyat jer lmbat nak tangkap maksudnya

Kah kah kah

Anonymous said...

kah..kah..kah.. ade skor je syaitan kt sini..tp replicate sokong2 sesama sendiri kah..kah..kah..

sokong2!! TUKAR GAY TUA tu masok ke Sungai Buloh Inn lepas pRU13 nnt..kah..kah..kah


Pork Nik kite simpan kt Muzium Kelate..opss silap2 mane behh.. Muzium Negara.. kasi mekap muka tebal2.. letak dlm cermin.. MB paling ANTIK dlm sejarah MALAYA...

kah..kah..kah..kahhh..

TUKAR PAKATN TIKAR..HANCUR PAKATAN HANCUR..kah..kah..kahh

Anonymous said...

kah..kah..kahh P.Ramlee tu dh ckp jgn percaya pd Menteri Nikah Kawin (Pork Nik-PAS).. dia buat undang2 Isle tp dia yg langgar..die yg suka hati ubah pinda..wow jelas beb..
kah..kah..kah... Menteri PASOLA dgn Kerajaan Bawah Pokok (NIZAR SARKAS).. kahh..kah..kahhh mu bijak2..

Anonymous said...

kah..kah..kah.. BAJET PR >>>>> BAJET AIR KETOM= HARAM!!

Anonymous said...

BAJET AIR KETOM : GAYTUA nk turunkan hage JET.. tp nak HAPUSKAN PR1MA? nk HAPUSKAN aje kah..kah..kah..

meleleh beb air kencing ANUGAY dijilat2 enak oleh MUDA MUDI PAKATAN HARAM..kah..kah..kahh..termasuk betina2 PAS gedik (kes depan mahkamah dulu..gedik mcm pelacor..)

kah..kah..kahhh

Anonymous said...

Kah kah kah,

Mahkamah dah macam macam pi.. Tapi sampai lah ni x sangkut pun satu kes..

Last2 yang sangkut, puak depa juga yg kena..
Khir toyo pe citer?
Duit nfc bila nk pulang balik?

Nasib baiklah geng2 korang still berkuasa,

X dapat bayangkan apa jadi ngan korang pas pru13

Ada yang bunuh diri nnt x tahan malu.

Kah kah kah

Anonymous said...

Bajet PR >>>>> BAJET AIR KETOM = Mengkhayalkan..memabukan..menipu lagi memudharatkan...


kah..kahh..kahh.. JOM OMEGA ABG MANA JIJAH..?? kah..kah..kahh.. kotor2..

Anonymous said...

kah..kah..kah.. mahkamah dh berpuluh kali tangguh.. DNA dh jelas dlm dubur.. rakaman video dh terang 99% tulen.. kah..kah...kah..


ape lg yg nk dikencingkan.. kah..kah..kah nasib baek lah Anugay Tua tu YAHUDI tlg protect... kah..kah..kah..

Anonymous said...

Bajet PR >>>>> BAJET AIR KETOM = minyak mau murah banyak2 senang nk isi banyak2 dlm JET FALCON.. kah..kah..kahh

Anonymous said...

Kah kah kah..

Balik2 isu sama jer..

Tapi bila pi mahkamah, asik kalah jer pasai evidence xde..

Kah kah kah

Anonymous said...

Kah..kah..kah kaunseling BINI org pukul 3 pagi lepas tu fitnah pulak UMNO punya keja..kah..kah..kah..

setan dlm seluar die yg lahanat UMNO yg kena..sial lah PR ni..
kah..kah..kah..

Anonymous said...

Kah kah kah,

Tapi sampai lah ni anwar masih bebas siap boleh naik jet lagi...

Kah kah kah.. Bukti x cukup kuat kah

Anonymous said...

kah..kah..kah.. evidence ke tk evidence.. sumpah atas nama Allah pun takot beb.. masok masjid citer politik smpai kena ludah xmalu2 jg..kah..kah..kah..

Maqasid syariah konon kah..kah..kah.. die yg bantai china doll..kah..kah...kah.. video 99% tulen.. perot xsama..kah..kah bajet kecing hancing lagi..kah..kah..kah

Anonymous said...

kah..kah..kah difitnahnya polis kena racun arsenik yg hnya boleh idup beberapa minggu..

kah..kah..kah lobai2 BAHLOL PAS punyelah caye smpai leleh air liur sokong GAYTUA tu..kah..kah..

tgk2 smpai skrg arsenik boleh balon China Doll kaw2 punya..kah..kah..kah arsenak... kah..kah..

Anonymous said...

Kah kah kah..

Malu aku nak terangkan kat cucu2 aku nanti bila depa besar..

Atok2 awat malaysia bg tanjung pagar n pulau batu putih kat singapore.. Tergamam aku nk jawab..

Kah kah kah

Anonymous said...

kah...kah...kahhh Bajet PR Bajet SENAK PEROT.. kah..kah...kah..

manifesto xpyh tunai.. so apa yg kena tunai? kah..kah..kah RM 3billion utk lompat katak Sarawak..kah..kah...kah...

GAYTUA penipu ni ker yg nk jadi Piiiii Eemmmmmm ......kahhh...kahhhh..kahhh...

Anonymous said...

kah..kah..kah.. malu2 nyer.. nk citer kt anak2 cucu kiter nnt bakal Piii Emmm penah melanggan pelacor.. eiii dosa besar tu atok.. kena rejam sampai mati atok.. si tua kutuk tu xlayak lg idup Atok.. kah..kah...kahh..

nizbzam said...

Laaaaa ya ka?awat hang tk p wat report benda yg salah tu,
P la wat report klau btui,atau pun hang dgq kt kdai kopi ja.klau tk dak teloq tk yah sembang deraih la no,sian kt hang
mulut dok hingaq juboq penuh kurap teloq kecik pulak tu.

Anonymous said...

Atok.. dulu Atok penah ckp ader sorng Pakcik Tu penah kena tangkap dlm Hotel Perdana.. tp nape die lepas ye atok??

Atok.. nape kalo kite join PASberg kite wat dosa pn xde kire2..? nape diorng sesat cmtu ATOK??

kah..kah..kahhhh.kahhhh

Anonymous said...

Kah kah kah,

Liwat satu failed,

Liwat dua pun fail,

Videoseks lagi lah failed..

Liwat tiga dalam pembikinan..

Kah kah kah.. Last2 pru13 paling lama hndak dibubarkan..

Anonymous said...

Malu beb nk citer kt ank cucu kite.. cmne nk citer nt susah le.. KOMUNIS yg tembak bakar tikam idup2 rakyat dn org Melayu Islam dikatakan WIRA.. aduhhh.... versi sialan anjing tahap melampau apakah ini yg mahu diterapkan pd anak cucu kita..itulah PASPISPUS.. kuda tunggangan DAPig

Anonymous said...

kah..kah..kah.. liwat sana sini tp takot nk sumpah..kah..kah..kah..

Liwat dh liwat.. pelacor dh balun.. bini kawan pn dh balas..kah..kah..kah bas mewah pn dh dapat...jet sudah rasa..kah..kahh...

kerusi Pii Emmm je lg belum dpt2.. NAUZUBILLAHH...


Anonymous said...

Kah kah kah,

Klu mat sabu x buka citer bukit kepong,
Kita pun x tahu nadib yg dialami waris bukit kepong..

Kah kah kah.. Janji capati

nizbzam said...

Laaaaa ya ka?awat hang tk p wat report benda yg salah tu,
P la wat report klau btui,atau pun hang dgq kt kdai kopi ja.klau tk dak teloq tk yah sembang deraih la no,sian kt hang
mulut dok hingaq juboq penuh kurap teloq kecik pulak tu.

Anonymous said...

kah..kah..kah..kah muka sama...perot xsama..kah..kah..kah..

di mahkamah dunia boleh leh pakai peguam2 lidah cabang paria2 tu.. di mahkamah Mahsyar.. tahulah ANUGAY...

Anonymous said...

kah..kah..kah...cai2 yg menjilat2 lendir Anugay pun tahu itu berlaku..tp demi Putrajaya...ku pejamkan mata.. nnt dh jd Pii Emmm kami ugut dia..kahh..kahh..kah..

Anjing2 kurap stail.. JANJI masyokk... halal haram belakang kire.. kah..kah.. Pork Nik tibai mcm2 dh ok jer.. kah..kah..kah.. Lojing botak.. menantu ku kaya raya.. anak ku juga sennag.. kah..kah...

tin milo tetap berisi..kahh...kah..kah BAJET AIR KETOM punye pasal..kahh..kahh

Anonymous said...

Kah kah kah,

Dicadangkan semua mahkamah ditutup, kita buka satu saja mahkamah utk orang bersumpah..
Pelajar2 law supaya tukar kursus..
Kah kah kah..

Umno duk ajar pengikut dia yang sumpah tu menunjukkan orang itu bersalah atau tidak..

Kah kah kah

Anonymous said...

kah..kah.kah.. Mat Sabu kaki betina silap langkap..igt pegi sokong komunis DAP kasi satu jawatan besar lgi kt Penang..kah..kah..kah tgk2 kena halau dgn ahli keluarga wira2 negara tu..kah..kah..kahh..

Baru kita tau Laki Normah ni Syiah rupanya...kah..kah..kah entah solat bapa kalio sehari tu..kah..kah..

Anonymous said...

Kah kah kah,

Sumpah orang umno quran pun pegang terbalik

Kah kah kah

Anonymous said...

kah....kah..kahh..susah sekular habis rupanya Pakatan Haram..kah..kah..kah.. takut nk sumpah sbb byk buat DOSA.. kah..kah..kah.. sumpah utk bersihkan fitnah dan cari redho Allah...


kah..kahh..kah... kecut telor abis cai2 anjing GAYTUA ni pun. bile sebut psl sumpah ...kah..kah.. mahkamah tetap jalan..anjing2 ni risau sgt lah yer..kah..kah..DNA dlm dubur pun leh bebas naik jet sana sini...kah..kah.. zalim2 UMNO kah..kah..

Anonymous said...

kah...kah..kahh..hanjeng PR sekor ni xleh nk pikir jauh dh ke..kah..kahh

AL-Quran terbalik pulak mana hukum dia pakai pulak...dlm Buku Jiggay ade ke?? kahhh..kah..kahh..

dgn org yg xbrani pegang Quran dlm masjid?? kah..kah...kah...

Anonymous said...

Kah kah kah

Sabah berubah umno rebah..

Kah kah kah..

Anonymous said...

kah..kah..kahh BAjet PR >>>>>> BAJET AIR KETOM = harga keta jual timbang kilo utk kasi murah..kah..kah..kah...kah kasi YAHUDI masuk beli..kah..kahh

Anonymous said...

Kah kah kah,

Orang yang pegang quran tu terkantoi mengaku jadi bapak ayam..

Kah kah kah..

Anonymous said...

Bajet HARAM PAKATAN >>>>>> BAJET AIR KENCING ANJING =

Bajet PR 2013 akan menelan kos RM234 bilion dengan pendapatan sebanyak RM197 bilion, bermakna defisit 3.5 peratus.





kahhh..kahhh..kahhh duit ade 197 billion..tp mau belanja 234 billion...kah..kah..kah..kahh adoiiiiii... geli ketiak aku.. bodoh giler2 cai2 HARAM PR ni..kah...kah...


MATH Algebra mana korang belajar ha??? kt PASTI PASberg ke?? kah..kah..kahhh

Anonymous said...

Kah kah kah,

Bajet najib bajet capati, tebar jer besar isinya sikit,

Kah kah kah

Anonymous said...

kah..kah..kahh cai2 HARAM PR meloyar buruk yer.. air ketom GAYTUA menjadik..kahh..kah..kahh

masok sumpah dlm masjid dlu la gaytua...cai2 tlg escort kut3 UMNO kacau..kah...kahh..kah.. pilih le masjid mane2 yg GAYTU tu berkenan.. kite turun ramai2.. no hal..

kah..kah..kah ade brani ke hanjeng2 sekalian? kah..kah..kahh..

Anonymous said...

kah..kah..kah..

jap2 cai anjing HARAM PR, ape kelas aku kasi ko figures..ko main balas dgn capati??? bodoh giler psywar ko, mcm pelacor kelas paling bawah punye payment..kah..kah...kah...

opsss lupa..mmg cai2 PR BUDUH n BAHLOL sbb tu leh jd anjeng2 di Dataran merdeka.. kah..kah..kah...

Anonymous said...

Kah kah kah,

Math korang lagi teruk, jual air 3 sen beli balik 50 sen.. Kali kan lah dngan 55 tahun korang perintah..

Kah kah kah..

Anonymous said...

BAjet PR >>>>>> BAJET AIR KETOM = hasil 197 billion.. mau belanja 234 billion..wowww kah..kah...kahh..

JANJI DIBOHONGI..MANIFESTO DIMUNGKIRI!! MAMPOS PAKATAN MAMPOS...(aku petik dr lirik betina2 PAS di dpn mahkamah jln duta dlu..)

kah...kah..kahh..

Anonymous said...

Kah kah kah,

Sultan johor hadiah jerp rega 150 k tapi korang beli dngan harga 650 k..

Kah kah kah,

Math ajaran tabika kemas kah

Anonymous said...

kah..kah..kahh..kahh

BAjet Air Kecing PR >>>>>>> Income = 197 billion (lepas tarah habis duit Pertonas)

Pastu spend = 234 billion... kah..kah.. kahh... math longkang utk hanjeng2 PR yg meleleh air luir melahap DUIT tu..kah..kahh..kahh... kebulur!!

Anonymous said...

kah..kah..kah.. trolling aku kt hanjeng sekor ni jadik jugak yer..kah..kahh..kahh

BAS mewah kerusi urut GAYTUA.. woww beli lori sampah out dated.. naik jet pulak.. kah..kah..kahh

cai2 kt Cerok Tok Kun (kwsn GAYTUA) jalan tar pun xckup tebal..kah..kah.. mlm2 meraba2 line putih dah padam.. last UMNO tlg kasi cat dulu..kah..kah..kah<<<<<< nk jd Pii Emmm weii kahh..kah..kahh

Anonymous said...

Kah kah kah, pasai math korang yang terlebih piwer tu lah hutang negara meningkat ke 500 billion lebih..

Kah kah kah..

Anonymous said...

kah..kah..kahh..

SPRM bukak siang mlm, email, surat layang semua terima..kah..kah.. tp hantu TBH sudah kasi warning lu org jgn report sama SPRM...nnt lu org sndri kantoi.. kah..kahh..kah...

Anonymous said...

Kah kah kahh

Pencacai bengang pasai ada orang baik hati nak sponsor jet ke anwar..

Kah kah kah

Anonymous said...

kah..kah..kahh
hanjeng sekor ni sudah mau main angka..kah..kah..kah standrd dh naek skit ye..td taraf pelacor menaupause.. kah..kah..kah..
Emmm..kah..kah..kah..

hutang Krn Selangor baje Billion hanjeng? Hutang Talam saje dh 1 billion..hoohooho.. PUNASEHAT Rm1 boleh main JET FALCON wohohooo...

kah..kah..kahh...

Anonymous said...

kah..kah..kah
Anugay sudah mula main rasuah pra-Pii Emmm kah..kah..kahh.. deposit dgn jet dulu.. pasni lain2 dtg lah lagi..kah..kah..kah...hanjeng, ko fhm tak?

suap awal2 nnt kontrak berbillion masok kah..kah..kahh.. bape ramai kroni2 Anugay ehh mase die jd TPM.. kah..kah..kah..

Anonymous said...

Kah kah kah,

Last last lembu duduk dalam kondo.,

Kah kah kah

Anonymous said...

Bajet PR >>>>> BAJET AIR KETOM = hapus tol.. hapus tax keta.. hapu PTPTN..hapus itu ini..kah..kah..kah mane duit nk masok weii?? SOROS kasi ke??

kah..kah..kahh..tax kondom hapus tak?? GAY ramai support nnt..kah..kah..kahh

Anonymous said...

Kah kah kah,

Najib bengang pasai xde orang mau sponsor dia naik jet..

Kah kah kah

Anonymous said...

kah..kah..kah lembu xduduk dlm kondo le hanjeng, sbb xde bukti scientific od hich-tech pulak yg tnjuk lembu dulm kondo.. kah..kah... RAFIZILEMBU ade la kot kondo..kah..kah..


tp kondo yg ade china doll tu byk kali jg le GAYTUA tu singgah..

KAHHHH..KAHHHH..KAAAHHHHH....

Anonymous said...

kah...kahh..kahh
hanjeng HARAM PR, naik jet tu saje2 ke mamat tu nk kasi kalo ko nk naik?

Bapak ko dgn Anugay agak2 sape yg mamat tu nak kasi naik jet? Sbb ape bapak ko xlayak naik jet Falcon tu? sbb..sbb..sbb Anugay bakal jd Piiii Emmmm kan..kan..kan.. kah..kahh...

projek berbillion billion masyokkk lah nnti.. 20 biji jet FALCON lagi boleh beli..kah...kah...kah... BUDUH2 cai2 PR..

Anonymous said...

Bajet PR >>>>> BAJET AIR KETOMM = kah..kah..kahhh

input data dr Menteri Kewangan Israel kah..kah..kah...

Anonymous said...

kah..kah..kahh..gaytua dn hanjeng2 nya bengang Najib buat Bajet direct smpai pd rakyat.. Gaytua mati akal.. ken atriu balik konsep2 Najib...

kah..kah..kahh jilat jgn xjilat kaki Najib ye...kah..kah..

Anonymous said...

MEMANGLAH BAJET PAKATAN NI KENA ANALISIS.

PASAL NAK TUNJUKKAN KEPADA RAKYAT BETAPA MENIPUNYA FACT N FIGURE YANG PAKATAN JANJIKAN.

BAJET BANKRAPKAN NEGARA !

Anonymous said...

Bajet Fuckatan... bajet Omega, hilang lepas main dengan chinadoll, tu pun masih tak mengaku... malu la wei.

Kah kah kah kah kah... orang muda tolak peliwat, orang gila suka penzina bernama Dr. Al-Juburi... sape la bagi gelaran Dr. kat budak general degree tuh???

Anonymous said...

Hati-hati dengan bajet Pakatan Haram ni, harta anak yatim pun sanggup mereka rampas semata-mata politik, tapi Allah Maha Berkuasa, kat dunia Allah dah tunjuk siapa yang bertindak zalim. Harta anak yatim bukan harta mak bapak pemimpin haram Pakatan la woooiiii.... ingat la tu sikit...!!!!

Anonymous said...

Bosan dengan tipuan tipuan pembangkang...
Penat aku dengar dan baca...

Tak ada pulak pembangkang buat apa apa pemvagaruan...waima kat negeri negeri dorang...
Yang ada cumalah menyambung sahaja apa yg telah d laksanakan oleh pusat dan bekas kajaan negeri...

Tapi d cop dan d staped dengan nama dorang...


Kalau itu sesapa pon pandai...

Mana peginya ....

Kononya kreatif ....mcm dlm manifesto dan janji janji kalau menang tu.....???

Tipu ajeeer....
Hmmmmmm.....boring aku..

Anonymous said...

Alahai....
Jumlah viewer berapa orang tu....
Cerkire cerkire...!!!!

Anonymous said...

Bodohnya budak ni....
Bute ke apa....???
Tak tahu sepak terajang politik ...jangan sibuk sibuk....
Nanti nampak bodoh...

Anonymous said...

Tapi ngko amik gak....
Kalau tak bagi....
Engko yang paling galak buat bising.....

Kahkahkah....hahahajayammmmnaaa....!!!!

Anonymous said...

Mampos anak cucu ko lepas ni....

Anonymous said...



Atok2 awat malaysia bg tanjung pagar n pulau batu putih kat singapore.. Tergamam aku nk jawab..

JAWAB LA.. KERANA KITA DAH DAPAT PULAU SIPADAN DGN LIGITAN..KAWASAN PERAIRANNYA LEBIH BESAR DPD S'PORK tu Cu.. setakat Pulau batu putih tu besar taik palat je..

Anonymous said...

dislike youtube boleh dikira sebagai tak sokong kerajaan. ni pendapat paling bangang penah aku baca.

aku tgk video anwar tp aku menyampah gila babi & aku tak klik dislike pun. so nak kira mcm mana? awat bangang sgt org pr ni?

Anonymous said...


opp lupa nak gelak...

kah kah kah....kihh kihh mampos ko PR

Anonymous said...



Atok2 awat malaysia bg tanjung pagar n pulau batu putih kat singapore.. Tergamam aku nk jawab..


KO LAH ATOK YANG PALING BANGANG DI DUNIA.... ATOK YG TAHU MENUTUH JE DAPAT ANAK PAS TU DAPAT CUCU TAPI MASIH BANGANG LAGI.... KAK KAH KAH KAH....

Anonymous said...


Anwar Aljuburi

Anonymous said...



Bajet PR...bajet jubor...hahaha

Anonymous said...


PAS gadai agama...semua halal.

Menjubor pn halal...sebab tu depa angkat Aljuburi ketua depa..

Anonymous said...

kah..kah..kah.. anjing2 PR lari menikus dgn hujah2 simple..kah..kah..

BOMO SIAL punye ilmu sihir sudah xjadik..kah..kah..kah..

bodoh bangang stail PR cmni nk perentah Malaya? nk jd Pii Emmm woo GAYTUA nkmampos tu..kah..kah.. xhingat lubang kubor..asyik pikir lobang haram... kah..kah..

Anonymous said...

Bajet Pakatan Haram >>>>>>> BAJET AIR KETOM ... HARAM lagi MENGKHAYALKAN....hahahahaa...

Pekong Pondan said...

They look like old time Carburator Dung. Homosexual Punk.

Anonymous said...

MUAHAHAHAHAHAHAHAHA !