Thursday, October 4, 2012

KUALITI PERBAHASAN BAJET OLEH PAKATAN MEMBUATKAN PARLIMEN MACAM MUZIUM MONYET !


low class.
takde standard.

semalam hampir 2 jam aku tengok youtube sesi perbahasan bajet 2013 oleh backbencher BN yang dibacakan oleh khairy jamaludin.

15 minit pertama aku tengok speaker pandikar amin mulia memang jelas kelihatan mukanya yang naik angin melihatkan perangai beruk ahli parlimen pakatan yang suka provok arahan speaker.

tian chua macam dilihat sengaja bakor line speaker pandikar.
disuruh duduk disuruh diam disuruh dengar arahan tian buat pekak je.

selama 15 minit benda ni berlaku.

asas perbahasan bajet ni mudah. waktu anwar bahaskan bajet, dilihat tiada siapa pun dikalangan ahli parlimen BN yang kacau atau cuba provok anwar yang boleh membuatkan pandikar naik angin.

ini isu giliran membahas.

bila giliran backbencher BN , monyet pakatan mula buat provokasi yang low class. tak menggambarkan standard mereka dalam uphold dewan yang mulia.

monyet terbaik adalah tian chua, kalid gereja samad dan bapak segala monyet adalah dr hatta ramli.

betapa rendahnya kualiti perbahasan kuala krai sampai dia terpaksa provok nama 'bapak mentua' khairy dengan tujuan nak bakar line lantas mengacau sesi perbahasan.

perlukah dilakukan ejekan berulang kali menggunakan nama bapak mentua macam budak-budak sepertimana yang dilakukan oleh dr hatta dalam sesi perbahasan.

aku bercakap mengenai kualiti dan standard.

jelas kuala selangor dr zul ada menampakkan sedikit otak yang rasional dalam membahas isu.

lepas sejam, pandikar aku nampak dah belah.

digantikan dengan timbalan speaker tak silap aku wan junaidi kot.

keadaan lepas sejam lagi bertambah gampang bilamana kalid samad dah bertindak macam kera dalam parlimen. terjerit terpekik terlolong macam gampang.

beb.

aku suka sesi perbahasan. yang BN betul aku sokong yang pakatan betul pun aku setuju.

kita bercakap mengenai isu.
kita bercakap mengenai kupasan isu.
kita bercakap mengenai permaslahan isu.
kita bercakap mengenai penyelesaian isu.

fakta di atas meletakkan parlimen  adalah tempat yang paling sesuai membincang pro dan kontra sesuatu dasar apatahlagi ianya melibatkan perbahasan mengenai bajet negara.

namun bila dewan sebegini dijadikan pusat rekreasi kera dan monyet beraksi, macam dah takde tamadun hingga terpaksa main nama mak bapak bagi aku ianya dah keterlaluan.


last year khariy balun cukup cukup pasal bajet anwar.
tahun ini anwar diberikan peluang bercakap mengenai bajet tanpa ada gangguan.

adalah menjadi amalan parlimen untuk kumpulan penyokong kerajaan diberi laluan membahas isu bajet.

namun bila ianya dikacau dan diprovok dalam skala muzium monyet, aku makin menyampah lah lagi dengan stail pakatan ni bawak isu rakyat.

emosi mereka dalam membahas isu macam monyet berebut pisang.
sungguh gila
sunggu low class.

bila tiada ilmu dan kemampuan berhujah mengenai fakta dan angka, pakatan terus berubah menjadi kera dan monyet.

HAPRAK DALAM DARJAH YANG TERTINGGI !

72 comments:

Anonymous said...

MEMANG MEREKA SPECIE BEROK KOT......

Anonymous said...

PR lansung takde kelas. Buat mcm kedai kopi. Ni la pemimpin yg di puja.... Geli hati pon ada

Anonymous said...

Gerombolan pembangang tuh mai dari planet lain...PLANET OF THE APES.......

muahahhahahhahahah

Anonymous said...

Roti najib ada dtang x..

Lagi lah low class

Anonymous said...

Dulu kat perak dorang bersidang di bawah pokok..
Tak heran bila ajak berbincang diparlimen, dorang buat macam zoo.

gen2felda

Anonymous said...

Sebab itu PM dan menteri kabinet yng lain blah dari sesi perbahasan krn mereka lebih arif dengan perangai pembangkang.Lebih baik bercakap dengan beruk yng sah beruk dari bercakap dng beruk jadi2an.

Anonymous said...

Heran in ajaib siapalah yng telah bagi undi pada monyet2 ini?
Klu dah wakil mereka mcm monyet tentunya yng mengundi mereka pun spesis yng sama!

Anonymous said...

pembangkang mesia low class.. sepanjang tahun.spanjang masa berkempen..

dan

sepanjang masa berpolitik..
..

aku agak2 rakyat mula muak
..

cuba chk kengkawan kat pejabat amcam ada trill benda aku ckp ni kan..

stdn u pun da paham rentak pembangkang..
alih 2 mahasiswa2 sokong sikalang sudah boring..dgn anwar


haaaa padan muka..

Anonymous said...

Najib tugas banyak,kau ada???

Tugas kau makan subsidi je..ingat saudara.kuhkihkih

Anonymous said...

Bila lah pru13..

X sabar nak muzium kan umno utk selama lamanya..

Pembangkang mmg dah biasa kalah, tapi mereka terap bertahan..
Cuma nk tengok aPa umno akan lakukan bila kalah..

Mahathir orang yang awal cabut ke sri lanka..

Anonymous said...

Orang yang arif ialah orang yang tidak melayan perngai kebudakkan macam pencacai pr..macam ni ke nak jadi pemimpin negara?umur meningkat,perngai saling tak tumpah macam budak2 sekolah rendah..Allah maha kaya,nak tunjukkan mana baik mana buruk.nilailah sendiri :-)

Anonymous said...

Masa dah suntuk, kalau tak bangun dan cakap nanti peliwat tak nampak. Habis peluang untuk dicalonkan dlm kabinet bayangan.

Anonymous said...

macam hampehh puak2 pembanggang ni..

tak boleh jawap terus jadi berok.. memalukan.. perangai mcm berok

Anonymous said...

Tuan2 dan Puan2 rakyat Malaysia,
Saya cadangkan kita masuk-kan session Parlimen ini kedalam TV supaya rakyat dapat menilai MP2 mereka tak kira dari BN mau pun PKR. Dgn ini kita tengok class MP2 yang di pilih olih rakyat Malaysia. SETUJU!

Anonymous said...

Berani ke roti kosong bagi live parlimen ke tv..

Tngah mimpi ke apa

Anonymous said...

Sibuk sangat ke najib..

Sampai ada masa buat hangout.. Tu pun x sampai sejam dah quit pasai lebih ramai yg dislike berbanding like..

Tulah jadi bila setiap aktiviti yg dibuat, kena upah duit minyak n makan..

Anonymous said...

Kah kah kah... roti-roti cap beruk beraksi dalam parlimen?? Tu nak warmup sebelum 3 nov ni, lepas tu nak tunjuk skill beruk kuning mereka dalam stadium pulak....!!!!!

Anonymous said...

8.46

Itulah tahap keintelektualan korang. BN kalau kalah jadi pembangkang la ngok!

Tp ko perasan tak pembangkang menang atau kalah tetap mcm berok.Selangor dah tentu mereka yng pegang sidang DUN pun jadi berok.Perak jngn ceritalah, pusat beruk krn mereka bermula dari bawah pokok.

Apasal lak Mahathir nak lari Srilangka?Alangkan Amerika dan zionis Israel pun dia lawan nikan pulak Anwar kaki kelentong cisssss. .apa kelasssss

Apapun jngn bermimpi korang akan menang PRU13...Semua saudara mara aku dah keluar dari PAS dan PKR.Insyaallah BN/umno akan menang.Seandainya kekalahan itulah qada dan qadar Allah swt maka BN/Umno akan tunjukan bagai mana menjadi pembangkang yng ada classsssssss....di Malaysia!

Anonymous said...

bapak beruk kuning lari lintang pukang ke Perancis, kekononnya nak beri ceramah pasal hal ehwal muslim... muslim moderate atau islam liberal??? Pandai la bapak beruk Al-Jubur tu... siap ade gelaran 'Dr.' lagi... ntah bila buat pHD ntah...

Dr. Aljuburi... wah, hebatnya nama tu...

pasesat said...

puok2 FUCKatan haram memang jenis beruk kotei bengkok.....anak haram kelahiran Dajjal bermata satu berselingkuh dgn PASetan......

Anonymous said...

Beruk-beruk kuning memang dah biasa bermesyuarat bawah pokok, apa nak dihairankan...

Beruk-beruk tu berguling atas jalan pun selamba je. Tengok la bila kalah PRU-13 nanti, rasanya ada pulak beruk yang beraksi panjat pagar Seri Perdana kot...., tengok la siapa bapak beruk-beruk tu....!!!!

Anonymous said...

Sama lah aku,

Semua sedara mara aku dah keluar umno.. Tak nak depa stay kat usus yang sedang membusuk tue..

By the way, sapa bakal menteri besar utk selangor n kelantan bagi pembangkang kedua2 negeri tue

Anonymous said...

Teringat aku ada sekor beruk suka melambai terlepas dalam Parlimen tempoh hari. Lepas angkat sumpah pakai lilitan beruk kuning sambil laung bubarkan DUN...

Kah kah kah kah... tentu dah sewel beruk lambai tu... Sakit sebab jatuh dari kerusi empuk... tak lama lepas tu beruk tu terbabas sorang-sorang depan Istana Kinta... alahai, bertambah kesian beb....

Kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Tapi yang steady beruk duduk kat Komtar tu, dah nak terkantoi sebab jadikan Melayu sebagai kuda tunggangan mereka, boleh pulak kasi rasuah RM50,000 pada Melayu yang anti-rasuah. Sekali Melayu anti-rasuah dah tau perangai sebenar beruk Penang tu.... la ni tak ingin dengan fuckatan yang membusuk sampai lubang jubor tu... lagi teruk beb...

Kah kah kah kah kah kah

profGAY said...

anuWAR al jubor dapat gelaran DR lepas lulus Pacak Hole Dubur (PHD)....

Anonymous said...

Pembangkang kat selangor lagi low class..

Asyik skip dewan jer..

Anonymous said...

Jangan lupa rakyat Malaysia, beruk-beruk fuckatan nak beraksi pada 3 Nov ni kat stadium... bagi la ruang beruk-beruk tu nak beraksi. Lepas mereka beraksi tutup je pintu-pintu stadium tu, pastu tembak je sekor-sekor beruk tak reti bahasa tu....!!!!

Kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Selagi muhyidin x amik alih tugas sebagai presiden umno, next pru kami sekeluarga akan boikot pilihanraya..

No bote from us either to bn and opposition..

Kami benci dengan perangai rosmah

Anonymous said...

profGAY said...
anuWAR al jubor dapat gelaran DR lepas lulus Pacak Hole Dubur (PHD)....

October 4, 2012 9:32 PM

-------------------------------

Memang kena dengan Dr. Aljuburi tu...

Membusuk sampai ke lubang jubor... korek.. korek.. korek...

Anonymous said...

Yeh.. yeh... kita benci rosmah dengan sokong Dr. Aljuburi.. korek.. korek.. korek...

Teruskan menjadi beruk-beruk di stadium pada 3 nov nanti....!!!! pun korek... korek.. korek...

Kah kah kah kah kah

Anonymous said...

9:26

ye ker?kenapa sedara mara korang tak tolong pro M menang masa pilihanraya kampus aritu.Kemenangan proA antara tanda2 korang akan tewas pru 13 takan tak tau hehe.

Aritu Anwar lari kekedutaan Turki lepas pru13 lari ke Israel kot.

Anonymous said...

Anwar memang ada PHD. Permanent Head Damaged

Anonymous said...

ITULAH...BILA MONYET-MONYET TU DAPAT BUNGA..DAPAT PISANG..MMG MCM TU LAH... SEBIJIK MACAM MONYET...REAL MONYET, BEROK..
SAYANG SUNGGUH...SPEISIS YG MCM NI JADI PILIHAN MEREKA...

Anonymous said...

Cit, nak sembelih ayam pun menggigil, ada hati nak tembak orang...
Kahkahkah

Anonymous said...

beruk2 FUCKatan haram yg ada kat DEWAN tu asalnya baik....tapi dah terlalu banyak sangat minum kencing al jubor....itu pasal la perangai jadi psiko skit.....!!

Anonymous said...

DASAR BEROK MEMANG GITU.
KAT MANA PUN MASIH PERANGAI BEROK.

TAKUT ANAK ANAK PUN IKUT MACAM BEROK.

DUDUK KAT JET PUN MACAM BEROK.

Anonymous said...

Kalau itu yg jadi ukuran, cepat2 propose najib bubar dun..

Zul Baha said...

Beruk kat sarkas pon bolih diajar...tp BEROK PR nie ikut Cikgu dia...BEROK JANTAN bernama Anuar Ibrahim.....

Zul Baha said...

Beruk kat sarkas pon bolih diajar...tp BEROK PR nie ikut Cikgu dia...BEROK JANTAN bernama Anuar Ibrahim.....

Anonymous said...

Masyallah...sungguh keji komen2 yg menghina sesama manusia dan menyamakannya dgn binatang..
kamu semua bertaubat laa..takutlah akan balasan Allah nanti..

Anonymous said...

Anonymous said...
Kalau itu yg jadi ukuran, cepat2 propose najib bubar dun..

October 4, 2012 9:51 PM

------------------------------

Nak propose pilihanraya awal?? Bile tu?? Bulan ni?? Nak kene marah dengan Hadi Boroi sebab buat PRU masa musim haji???

Kah kah kah kah kah... buat la kat Selangor, Kedah, Penang dan Kelantan yang tak takut kalah sangat tu dulu....!!!!

Kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Beruk kuning yang beraksi masa BERSHIT 1, BERSHIT 2, BERSHIT 3 akan beraksi lagi pada perhimpunan bersama bapak berok 3 Nov ni... semua berok-berok Fuckatan dijemput hadir...

Anonymous said...

Hantarkan saja mereka naik jet peribadi ke Planet of the Apes...sebab mereka hanya layak tinggal di sana.

Anonymous said...

Anonymous said...
Beruk kuning yang beraksi masa BERSHIT 1, BERSHIT 2, BERSHIT 3 akan beraksi lagi pada perhimpunan bersama bapak berok 3 Nov ni... semua berok-berok Fuckatan dijemput hadir...

October 4, 2012 10:00 PM

------------------------------------

Wahai berok kuning, berok hijau, berok merah R, berok jinggay... jangan malu-malu... sediakan ongkos untuk di masukkan dalam tin milo bergerak nanti. derma anda akan dapat highway segera ke sorga pork nick nanti..

-pesanan dari Dr. Aljuburi, Perancis-

Anonymous said...

Anwar memang ada PHD. Permanent Head Damaged aka Kencing Kuat

Anonymous said...


Anwar Aljuburi...PAS gadai agama demi politik.

Anonymous said...

Apa la nak jadi dengan pemimpin Pengencing Rakyat ni. Harta anak yatim pun sanggup mereka rampas. Inikan pula nak harap mereka jaga kebajikan rakyat Malaysia.

Tolak PR, kebumikan Pakatan Haram.

Anonymous said...

Lepas PRU ni dengar khabar kat Selangor nak tukar MB, jangan katakan MB, kerajaan negeri yang ada sekarang pun patut dicampak ke longkang.

Anonymous said...

Jumpa Peguam di Paris Bukti Anwar Dalang Pembohongan Scorpene/Altantuya

Anwar Ibrahim dikatakan berada di Paris, Perancis selepas menghadiri Ceramah Mega Konvoi Royalti di Shah Alam. Perkara ini disebutkannya sendiri ketika berucap di program tersebut.

Katanya, peguam-peguam yang mengendalikan skandal Scorpene ingin mengambil kesempatan bertemu beliau berhubung perkembangan terbaru kes tersebut dan beliau akan mengambil kesempatan itu untuk bertanyakan tentang perihal ‘komisyen’ yang terlibat dalam urusniaga itu.

Lalu, kembanglah hidung penyokong-penyokong Anwar, bangga kerana ada Mat Salleh ingin berjumpa Anwar.

Langsung tidak terlintas di fikiran mereka tentang apa kena mengena Anwar dengan pembelian scorpene kalaupun benar terdapat keraguan dalam urusniaga tersebut?

Anonymous said...

Jangan lupa kita tengok berok-berok beraksi dalam stadium 3 Nov ni. Jangan lupa bawak band tunjuk punggung kesukaan puka fuckatan tu eh.... mari nyanyi sambil menjilat buntot oleh TAIK KABURATER

Anonymous said...

KUALA LUMPUR 4 Oktober: Jumlah ‘dislike’ yang jauh melebihi ‘like’ pada rakaman Youtube sesi #TanyaNajib 2013 melalui Google Hangout malam tadi jelas menunjukkan warga maya, kebanyakannya orang muda menolak kepimpinan Perdana Menteri itu, terutama mengenai Bajet BN 2013.
Ketua Penerangan Angkatan Muda KEADILAN (AMK), Lee Khai Loon berkata, sangat pelik apabila percubaan Najib mendekati orang muda ditolak melalui jumlah ‘dislike’ yang direkodkan.
Najib berinteraksi secara langsung dengan rakyat menjawab soalan berkenaan Bajet 2013 dan rakaman sesi itu dimuat naik di Youtube rasmi beliau sendiri dan saluran Astro Awani.
Pada rakaman itu sebelum ia ditarik balik, jumlah ‘dislike’ penonton adalah 1,409 dan ‘like’ pula 605, manakala di saluran Astro Awani, jumlah ‘dislike’ adalah 1,774 berbanding ‘like’ sebanyak 90.
Bagi menutup malu, video itu turut diprivatekan sebelum itu. Ini jauh berbeza dengan sambutan terhadap #BorakAnwar yang mendapat sambutan hangat dalam acara sama baru-baru ini.
“Orang muda tak mahu lihat Najib cakap banyak sangat, sebaliknya sahut cabaran debat dengan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.
“Najib juga hanya beri jawapan selamat dan retorik…soalan kritikal dan penting tidak dilayan,” kata Khai Loon ketika dihubungi.
Malah Najib juga tidak menjawab soalan oleh Khai Loon seperti ketidakhadiran beliau ketika Anwar membahaskan Bajet 2013 dan pertembungan peranannya sebagai Perdana Menteri dan Menteri Kewangan.
“Walaupun Najib tidak jawab (soalan kritikal), orang muda bijak dan akan menilai kelayakan beliau sebagai Perdana Menteri, khasnya ketika pilihan raya umum akan datang,” kata Khai Loon lagi.
Anwar merupakan pemimpin pertama di Malaysia dan Asia Tenggara memanfaatkan Google Hangout pada 17 Oktober lalu.
Setakat ini, jumlah ‘like’ pada rakaman sesi yang dimuat naik di saluran ‘Anwar Ibrahim’ adalah sebanyak 1,352 manakala ‘dislike’ hanya 163.

Anonymous said...

tak dak kelas takpa...jgn tak dak teloq...

Anonymous said...

tu laaa kalau nak tau hormon orang muda suka perangai macam tuh. lagi brutal lagi naik stim. skrang mana ada pakai2 samada betul ke tidak. janji telen baik punya. waa dulu dislike najib dan like nuar. pasal per? pasal gaya brutal tu lah! sebut pasal klas/tak klas waa hanya klas spr/srp jah.

Anonymous said...

Betui betui,

Sampai ada gelaran roti najib.. Baru kena sergah ngan singapore, abis dia bg tanjung pagar..mmg betui xde telor

Pasai pulau batu putih, kata win win situatiom.. Tang mana nya winning situation for malaysian. Even local nelayan pun x leh masuk area tu..

Anonymous said...

Apa program yg najib buat mesti x dapat sambutan.. Terbaru kes google hangout yang kejap ada kejap diprivatekan..

Nasib ko lah najib, nak sangat cuci mangkuk tandas tingallan mahathir...

Anonymous said...

monyet undi monyet laaa....

Anonymous said...

wa wa... seronoknya berok2 kuning kali ini..

ntah apa yg seronk sgt pun tak tau..

seronok lah untuk beberapa bulan lagi..pas ni 3 ekor je yg tinggal kat parlimen tu..he..he.. yang lain balik semula bawah pokok ketapang dok bergayut tempat lama..

kepala berok pi paris naik private jet lagi ke..dah perasan jadi pm tu senyum meleret dalam jet..ha ha angan2 mat jenin..

pas balik paris jijah kena cek kepala bengkok bapak berok tu.. takut2 masih basah lagi pekena ayam paris pulak..





Anonymous said...




buat bajet dalam jet..

bajet bodoh tak leh pakai

pembangkang jangan terjerit jerit

satu apa pun tak leh pakai..



Anonymous said...

Rasa2 Nya pr yg ke zoooooo

aloya said...

Bodoh punya beruk fuckatan, kekalahan teruk pilihanraya kampus pun masih berangan konon nak memerintah Malaysia..


Jangan meroyan la syaitan! kahkahakha

Anonymous said...

Kumpulan pro-establishment, Aspirasi Mahasiswa mencatatkan kemenangan besar dalam pilihan raya kampus di 17 daripada 20 buah universiti awam apabila memenangi 543 kerusi daripada 620 kerusi yang dipertandingkan
Pro-Aspirasi menumpaskan lawan tradisi mereka Pro-Mahasiswa (Pro-M) yang dilihat sebagai pro pembangkang
Keputusan itu berdasarkan pengiraan undi rasmi bagi pemilihan majlis perwakilan pelajar (MPPP) institusi pengajian tinggi awam (IPTA) bagi sesi 2012/2013

Universiti-universiti yang dimenangi oleh Pro-Aspirasi ialah
Universiti Teknologi MARA (UiTM); Jumlah kerusi – 50; Pro-Aspirasi menang – 50
Universiti Malaysia Perlis (UniMAP); Jumlah kerusi – 31; Pro-Aspirasi menang – 31
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM); Jumlah kerusi – 27; Pro-Aspirasi menang – 25; Pro-M – 2
Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA); Jumlah kerusi – 24; Pro-Aspirasi menang – 24
Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM); Jumlah kerusi – 28; Pro Aspirasi menang – 28
Universiti Putra Malaysia (UPM): Jumlah kerusi- 47; Pro-Aspirasi menang – 39; Pro-M menang 8
Universiti Utara Malaysia (UUM); Jumlah kerusi – 36; Pro-Aspirasi menang – 34; Pro-M menang – 1; Bebas – 1
Universiti Malaysia Sarawak (Unimas); Jumlah kerusi – 13; Pro-Aspirasi menang – 13
Universiti Sains Malaysia (USM); Jumlah kerusi – 45; Pro-Aspirasi menang – 39; Pro-M – 3; Bebas – 1
Universiti Sains Islam Malaysia (USIM); Jumlah kerusi – 24; Pro-Aspirasi menang – 24
Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI); Jumlah kerusi – 29; Pro-Aspirasi menang – 24; Pro-M – 4; Bebas – 1
Universiti Malaysia Pahang (UMP); Jumlah kerusi – 24; Pro-Aspirasi menang – 22; Pro-M – 2
Universiti Malaysia Terengganu (UMT); Jumlah kerusi – 20; Pro-Aspirasi menang – 18; Bebas – 2
Universiti Malaysia Sabah (UMS); Jumlah kerusi; 38; Pro-Aspirasi menang – 36; Pro-M – 2
Universiti Malaysia Kelantan (UMK); Jumlah kerusi – 14; Pro-Aspirasi menang – 10; Pro-M – 1; Bebas – 3
Universiti Teknologi Malaysia (UTM): Jumlah kerusi – 54; Pro Aspirasi menang – 48; Pro-M – 6
Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM); Jumlah kerusi – 14; Pro-Aspirasi menang – 14
Sementara itu, satu-satunya universiti yang dimenangi secara jelas oleh Pro-M ialah Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) apabila mereka memenangi 19 daripada 28 buah kerusi yang dipertandingkan
Di UKM, Pro-Aspirasi hanya memperolehi sembilan kerusi
Di Universiti Malaya pula yang menawarkan 43 kerusi, Pro-Aspirasi menang 21 buah kerusi manakala Pro-M pula memenangi 20 kerusi
Dua buah kerusi lagi diumumkan sebagai seri dan perlu melalui proses pengundian semula esok (Khamis)
Di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) yang menawarkan 31 kerusi, pengundian terpaksa diadakan semula pada suatu tarikh yang akan diumumkan kelak kerana terdapat masalah teknikal kepada sistem pengundian elektronik yang baru diperkenalkan tahun ini
Menurut Timbalan Rektor (Hal Ehwal Pelajar) UIAM, Datuk Dr Mizan Hitam berkata, keputusan pilihan raya tidak dapat diumumkan secara rasmi berikutan terdapat masalah teknikal semasa proses pengundian elektronik
“Catatan terakhir menunjukkan sebahagian undi tidak dapat direkodkan kerana proses penyulitan tidak lengkap,” Katanya dalam satu kenyataan, sambil menambah bahawa pengundian semula dijangka akan dilakukan dalam tempoh seminggu – mstar online

Anonymous said...

APA DOK CITE PASAL LIKE & DISLIKE HANGOUT NAJIB BANYAK KE SIKIT,YG PENTING KERAJAAN YG ADA NI TETAP MEMERINTAH BEB, LU TENGOK LA NANTI , SAYA NI FREE TAK BELAH PARTI MANA, TAPI MELIHAT DARAI KECENDERONGAN AKAR UMBI, RATA-RATA AKAR UMBI YANG MENGUNDI YANG KATA, YANG DOK MELALAK NI BUKAN NGUNDI PUN,SAJA SUKA BUAT KECOH LALANG LA KATAKAN.

Anonymous said...

elehhhh...pemimpin ko tu bru kena sergah dh lari g kedutaan turki..podah la. nizar kn ketua zoo dh lupa ke..

Anonymous said...



Masyallah...sungguh keji komen2 yg menghina sesama manusia dan menyamakannya dgn binatang..
kamu semua bertaubat laa..takutlah akan balasan Allah nanti..

AKU 100% SETUJU NGAN KO.. Tapi kenyataan yg kurang ajar akan di balas kenyataan yang kurang ajar gak..

Anonymous said...



UKM ni memang dah lama lubok PAS.. Kebanyakkan Pensyarah, kaki tangan, pelajar semua pro PAS... Jadilah ko melayu yg buta tuli tak tau bersyukur.. ko duduk dalam kepompong ko je.. Melayu yang tak tau di untung.. payah nak mengucapkan terima kasih kepada kerajaan.. patutlah universiti ko universiti yg paling lo profile di Malaysia.. cuba lah ubah minda ko org ni sikit.. UM aku tak heran berperangai anti kerajaan.. kerana banyak makhlok cina..

Woi orang lain dah bukak mata ko org dalam kepompong ko lagi..nasib produk UKM pun ntah apa2....

Anonymous said...

Puak2 pakatan haram kecoh dislike like..bodoh benda tue bole manipulate sesape je bole dislike beribu2 kali.. Nak tunjuk kekuatan sebenar pro a menang besar!baru ukuran sebenar siapa kuat..udah2 pakatan haram duit haram suaram nak jatuh kerajaan rakyat!

Aku doakan malaysia aman tanpa digugat puak2 pengkhianat mintak tolong orang asing! Soalan aku kenapa suaram ahli-ahli bukan islam?

Mau jatuhkan kerajaan islam malaysia?

Anonymous said...


MONYET PAKAI CINCIN, JADILAH MONYET BENGONG. AHLI PARLIMEN TAHAF BABI YANG DIKETUAAI RAJA LIWAT, ALJUBURIT TIDAK LAH HAIRAN PERANGAI MEREKA SERUPA ANAK-ANAK HARAM YANG TAK ADA BAPAK. JIKA DIPARLIMEN PON PERANGAI BEGITU; BERTAMBAHLAH DAHYSAT KERUYNTUHAN MORAL HARI INI AKIBAT BUDAYA LBGT YANG DISOKONG JUGA OLEH BAPAK KETUA PEMBANGKANG DAN SASTRAWAN NYANYUK NEGARA.

Anonymous said...

Anon 7.38

Pr raja spin janji nampak gah even rakyat dah meluat. Pru 13 bn kembali gagah pr tak hargai peluang diberi rakyat.sokongan rakyat makin kuat.

Anonymous said...

Ya Allah..mengapa begitu keji perangai mereka yg membuat komen menghina manusia sebagai haiwan beruk & kera..mereka semua telah melampaui batas..

Ingat lah dosa bila membuat komen yg menghina dan memaki.. tuan tanah blog ini..percuma saja kamu mendapat bahagian atas semua cercaan itu..masih ada pluang untuk bertaubat..Allah Maha Pengampun..Maha Mengetahui..amin

Anonymous said...

bubar dun? ko ni vangang jugak ye.. bukan puak pr takde telor ke nak bubar serentak? takut?

saja je najib tunggu mandat tamat so mandat dun pun otomatik tamat..so takde dah pilihanraya berasingan..hihihi

Anonymous said...

bubar dun? ko ni vangang jugak ye.. bukan puak pr takde telor ke nak bubar serentak? takut?

saja je najib tunggu mandat tamat so mandat dun pun otomatik tamat..so takde dah pilihanraya berasingan..hihihi

anti bohmau said...

GAP,

kita tak payah nak memaki hamun puak2 pr ni sbb setakat ni MAJORITI masih bersama BN/UMNO, Insyaallah.

dlm setiap perkara negatif yg pr lakukan hanya 1% rakyat gila bersama mrk...yg lain2 masih waras & mahu kekalkan keamanan yg ada, Insyaallah.

pas out, dap terover the moon (pas) & pgayr is totally lgbt, by sight!! SIGH!!!!!! Oh Allah!