IKLAN BERBAYAR

Tuesday, November 20, 2012

AMEKAW ! FATHUL BARI BAGI 'SEBIJIK' KAT KALID GEREJA !



52 comments:

Anonymous said...

Jumping smash

Anonymous said...

bola tanggung dpn net

Anonymous said...

Lambung cili Padi sekali jatuh dalam mulut sendiri...

Ame Kawwwww.......

Anonymous said...

Straight kena kelangkang....k.o terus

Anonymous said...

Kah kah kah kah kah.... ulama express... patut la pandai ceramah dalam gereja je... dah berapa yang peluk Islam semenjak Khalid Gereja ni 'berdakwah' dalam GEREJA.... cer cite cer cite.....

Anonymous said...

Terbaik!

Anonymous said...

Aku cukup benggang, nama je blajar tinggi-tinggi tapi masih benggap lagi.

Anonymous said...

itu la akibat ckp tak pikir fuhhhhh panassssssssssss

Anonymous said...

Best of the Best

Anonymous said...

Lipat pari....

Zasssssssssss kena telur Khalid gereja..
perghhhh. ..pecah telur khalid gereja..
cisss telur dah tembelang rupamya
patut la Khalid Gereja mulut bau longkang
ptuihhhh...

Khalid Samad klu bertanding lagi di Shah Alam aku yakin dia akan kalah.Aku yakin sebab doa KO PAS akan berpatah balik kepada mereka.Lagi satu Khalid Samad nie walaupun belajar tinggi tp bodoh orangnya.Apa sumbangan dia kepada penduduk Shah Alam?Zerrrrrrooooooooooo!

pstt klu nak tengok orang bijak..tengok UFB bagi soalan yng mengenakan Khalid Samad,mengingatkan aku kepada seorang imam sunni yng mengenakan imam syiah dengan cara yng sama.

Anonymous said...

Dengan bangga & tanpa disedari,
Khalid Gereja umumkan dia blaja di
Brighton & Leeds, siap tulis taun
skali...tapi Allah Maha Besar,
Khalid Gereja sendiri TAK NAMPAK
diri dia sendiri ANAK DIDIK britis
laknat!!!

Tak pa, nanti Khalid Gereja leh
salahkan Ameno sbb agak2nyahlah...
sape tanggung Khalid Gereja blaja
di UK dulu???

MAK BAPAK dia kah atau Ameno kah
atau mungkin kah hamPASshit kah???

Anonymous said...

smash body kena tang dahi.. 21-0

Anonymous said...

Ustad Azhar Idrus,
Fulamakk N.ajis.
Dr Rani.
serta ostad2 pas yng terperasan lebih islam serta terperasan Allah swt akan memilih mereka utk ke syurga.

Lihat dan dengar lenggok serta adab bahasa mereka ini serta fakta2 yng di berikan.

Bandingkan cara mereka dgn cara UFB berhujah.
Bagi yng faham erti ilmiah memang UFB yng terbaik menepati ciri2 seorang ilmuan.



Anonymous said...

Apa tak bodohnya, timb presiden/naib presiden parti dia bodoh semulajadi.

Anonymous said...

Brighton dgn Leeds tu kat Timur tengah ke...? Kalau yg kat UK tu, Yg aku nampak gereja byk la..

Anonymous said...

Tersembur kerepek aku bila baca apa yang UFB tulis....sweet and simple tapi pedehnya macam luka kena perah asam limau....

Nih Khalid Gereja oi...ko pergi England tu sapa punya usaha yang membuka peluang belajar kesana haa???? Tak lain tak bukan, UMNO/BN tau.

Lagi satu ko belajar ke Jepun tu, sapa punya usaha haa??? Itu dasar pandang ke timur ilham Tun M dan sokongan UMNO/BN tahu tak.





hanizam said...

niatnya nak tunjuk kat orang ramai dia belajar kat sana lama...tempat belajar pun memang bagus...

tapi ape yang nak ditunjukkan, menampakkan kebodohan yang amat sangat selepas mengutuk sesedap rasa...

belajar pun kerajaan taja...kalau dia kata pinjam, belum tentu dah
habis bayar...

tapi tak kiralah pinjam @ ditaja, jangan gigit tuan yang dah bagi kita kesenangan & jangan mudah lupa diri dengan nikmat yang diberikan oleh ALLAH...

bukan semua yang dapat rasa macam tu...

Wallahua'lam...

Anonymous said...

FUUHHH...SEKALI KENA SEKEH DAAAA...TERUS TAK RETI NAK JAWAB BALIK..HEHE

Anonymous said...

Memang puak-puak ni kuat mengigit, kalau org UMNO dia tuduh anak didik British, habis tu dia kita nak panggil apa? Anjing Suruhan British @ Anjing Pengesan British @ Barua British.

hanizam said...

paling best, dia smash baeekkk punya...

terbaaekkk dari ladang...ha..ha..ha...

lari tajuk skit...

hari ni aku seronok tengok giliran MP Ampang kena balik dengan blogger BN...dulu dok carik salah orang...

kali ni keluar artikel, dalam masa 4 tahun jadi MP, keta 3-4 bijik, mahal pulak tu...

ape yang dipersoalkan, kenalah jawab dengan baik...rasanya, dia akan ugut akan saman blogger...

biasalah, taktik PAKATAN...kalau bukan fitnah, jawablah...

Anonymous said...

Aku ada kenal seorang cikgu dari Amerika. Dia dah mengajar di banyak sekolah international. Dia kata, dalam banyak2 sekolah yang dia pergi, kurikulum British yang paling bagus sekali. (Dia bandingkan antara Amerika, Australia, Canada dan British).

Ada orang dah dapat pelajaran yg bagus tapi boleh lagi mengutuk dan mencerca. Tak mahu bersyukur langsung.

Anonymous said...

SAPA TANGGUNG KHALID SAMAD BELAJOR, AKU RASA TENTU SAHRIR SAMAD
EH BAPA DIAORANG ORANG YANG SAMALE, SAHRIR TU ORANG PR KE ATAU ORANG UMNO,
KEHHHHHHHH

Anonymous said...

Salam Bro,aku ucapkan tahniah kepada UFB kerana memberi kenyataan yang ringkas tetapi dalam maknanya.Tahniah UFB

Anonymous said...

AKU NAK TANYALE, KHALID SAMAD (PAS) ADA TAK DOA KO KEPADA SAHRIR SAMAD (UMNO), ADIK BERADIKLAH KATAKAN, MACAMANA YE ADIK DOA KEHANCORAN ABANGNYA SENDIRI, KELUAR DARI PERUT YANG SAMA

Anonymous said...

Brighton & Leeds tuh dekat Sekinchan kotttt....

Tu la ..sonok sgt mengutok akhirnya terkutok diri sendiri...malu weh...

Jatoh spendar khalid gereja....

muahahahhahahahhah

Anonymous said...

Kalau Malu SIkhaLID oi ngko letakkan muka ngko kat lobang jamban lepastu ngko tarik pam

Anonymous said...

GAP
Haa...haa...haa I like!

Anonymous said...

Apa sumbangan Fathul Bari pada kerajaan dan islam diMalaysia ni?Fathul Bari ni penasihat kepada kerajaan?Fathul Bari dah banyak dapat perbetulkan perundangan serta hukum islam negara ini?Apakah Fathul Bari boleh menasihati pemimpin negara bagi merealisasikan negara ini sebagai negara islam sebenar-benarnya?

Anonymous said...

Pengerusi nasional DAP Karpal Singh hari ini dengan keras menafikan kenyataan Ketua Dewan Ulama PAS Datuk Harun Taib berhubung kesediaan Pakatan Rakyat untuk melaksanakan hudud.
MP Bukit Gelugor itu malah menyifatkan Harun "menyimpang jauh daripada kebenaran dan berniat jahat" apabila turut menyatakan bahawa beliau hanya kelihatan tidak bersetuju dengan hudud.
"DAP sejak sekian lama berulang kali menegaskan pendirian kami terhadap pengenalan hudud di negara ini.
"Hudud tidak boleh wujud dalam Malaysia yang merupakan negara sekular," tegas Karpal dalam satu kenyataan hari ini.
Tegasnya, DAP tidak akan bertolak ansur dalam perkara itu kerana ia penting kepada asas kewujudan parti itu.
Beliau merujuk keputusan Mahkamah Agung (kini dikenali sebagai Mahkamah Persekutan) pada 29 Februari 1988 yang menetapkan Malaysia ditadbir undang-undang sekular.
"Sudah pasti, saya sentiasa tidak bersetuju dan secara terbuka menyatakan alasan kepada pendirian itu berdasarkan peruntukan Perlembagaan Persekutuan dan tafsirannya seperti ditetapkan mahkamah tertinggi negara ini," katanya.

Anonymous said...

HARON BAGI BOLA TANGGONG KERAPAL LIBAS KASI MASUK GELANGGANG PR SENDIRI, PADAN MUKA

Anonymous said...

4.11pm..

Cuba tukar mentaliti tuan, jgn jadi mcm anwar, bila ada isu yg jelas terhadapnya akan di balas balik dgn isu yg lain sedangkan isu yg ketengahkan tidak dijawab.

Cukuplah anwar seorang yang berperangai begitu, tuan tak perlu ikut rentak anwar,

Anonymous said...

80 DiChiba (CIBAI) Jepun

Anonymous said...

STONE COLD STUNNER !

Anonymous said...

macam mana nak memerintah ni?cakap x serupa bikin...

Anonymous said...



Brighton dan leeds kat mna yer..?????yb Khlid gereja...??ni mesti kna jubur dgn mat sallehhh...
belajar dlm gereja...pe cer...

Servant of God said...

Alahai, Khalid. Gitu punya terang jerangkap samar, ko langkah masuk gak.

Takdenyer aku nak kata kau bijak der...

Anonymous said...

anon 4.11..UFB nie dh nyatakan pendirian die menyokong undang2 Islam dilaksanakan..CSL pertikai hudud, die g terangkan secara ilmiah..CSL betulkan pendirian tolak hukum hudud ala PAS yg mmg haramjadah..kalu die nak tukar trus mmg susah la..tp at least ade usaha..dr perjuang hudud secara retorik je..mungkin barisan kepimpinan muda UMNO yg akan bersama UFB dlm melaksanakan undang2 Islam..skang nie ramai ahli UMNO yg muda2 dan yg senior2 di akar umbi nie menyokong undang2 Islam dilaksanakan..

Anonymous said...

Anon 4.11, UFB tlg mengingat kpd yg dah melencong... Dan takbur...

Anonymous said...

bodo punya UFB...org belajar saja kat sana...budak2 nk score point mcm ni la..

Anonymous said...

samada Khalid bodoh tak reti smash balik budak ni atau saja malas nk layan..

Anonymous said...

4:11pm

Soalan tuan adalah yng terilmiah dan tereducated yng pernah keluar dari penyokong PR(mungkin penyokong PAS) selama blog GAP ini wujud!Tahniah!

Mungkin tuan terlalu membaca tabloid PR dan blog2 yng pro pembangkang,sebab itu tuan tidak begitu mengenali UFB serta fungsinya di dlm menyampaikan ilmunya kepada masyarakat.

Sesekali cuba tuan meluangkan masa sekiranya ada kesempatan menghadiri kuliah UFB.Kalau tidak pun tuan boleh merujuk kitab gogle di you tube untk membuat satu kesimpulan berkenaan UFB.Kemudian tuan bandingkan dengan kuliah2 politik (agama?)yng di sampaikan oleh ustad2 PAS seperti Azhar Idrus yng suka cakap perkataan Natang (Binatang)!

UFB memecahkan kebuntuan umat islam cthnya dlm isu medoakn UMNO KO,berdasarkan sirah nabi serta pendapat2 para ulamak muktabar bersandarkan hadis sahih(rujuk video blog Abu Aqif).

Kesimpulanya kehadiran UFB adalah sebagai alternatif untuk golongan muda membuat rujukan
dalam isu yng kotroversi.

Sebagai cth ulamak PAS tidak pernah memberi alasan secara jelas besandarkn hadis dan nas memangkah PAS masuk syurga?Menyokong umno menjadi kafir!Islam membenarkan murtad!
Kbanyakan ulamak PAS memberi jawapan berdasarkan kepentingan politik!

UFB ada jawapan yng jelas!





Linda said...

Politik oh politik

kawan jadi lawan

lawan pula jadi kawan

...................

Anonymous said...

Tercabut gigipalsu aku baca blog ni pasal khalid gereja. Dahla tu beruk ni kacang lupakan kulit rupanya dapat biasiswa dan segala pastu tak kenang, budi ...

Anonymous said...

6:01

Mungkin ko terlepas debat UFB dan Nasaruddin Tantaik.

Sebab tu ko kata UFB bodoh.

Tetapi berdasarkan debat tersebut memang satu nusantara dapat menilai Nasarudin Tantaik ilmunya zero dan bodoh semulajadi.

Apa yng aku nak cerita, Nasaruddin Tantaik adalah ketua pemuda PAS dan di lantik sudah tentu melalui undi.Apa yng menarik kalu dah ketua pemuda bodoh dah tentu yng mengundinya lagi bodoh.

6:01 aku percaya ko salah seorang daripada yng mengundi Nasaruddin Tantaik.Bodoh semulajadi hehe!

usin said...

maaf krn terpaksa menggunakan perkataan BODOH. camanelah yb ni tak tahu (BODOH) soalan yg akan memerangkap diri sendiri. bravo UFB kerana dh kantoikan yb yg reti berckp tp tak reti apa yg dia ckp. "yb murai"....

Anonymous said...


Anonymous said...
Apa sumbangan Fathul Bari pada kerajaan dan islam diMalaysia ni?Fathul Bari ni penasihat kepada kerajaan?Fathul Bari dah banyak dapat perbetulkan perundangan serta hukum islam negara ini?Apakah Fathul Bari boleh menasihati pemimpin negara bagi merealisasikan negara ini sebagai negara islam sebenar-benarnya?

November 20, 2012 4:11 PM

cuba tanya diri ko sendiri apa sumbangan ko kat malaysia ni? perjuangkan kemerdekaan?lawan komunis yang bunuh orang melayu islam? lawan cina masa 13 mei?

Anonymous said...


Khas utk 4.11 n 6.01

Boleh bungkus masuk guni arr...junamkn kt teluk siam...jerung nakmakanpun pikir 2kali arr....busuk punya bangkai... Ntang'

Anonymous said...

Anak didik British ni menang pilihanraya je terus masuk gereja tanda terima kasih pada rakyat.... pelik bin ajaib... dah semakin kurang ke masjid kat Malaysia ni...?????

Anonymous said...

tak nafikan khalid gereja tu memg tinggi ilmunya.LEED la katakan..tp syg 1000 x syg..ada ilmu tapi AKAI xde...letak kat kepala lutut je..low class punya degree....muka bawa sial.

pok ngah nik ajis said...

UFB. . sumbangan yg berbaloi utk kerajaan. . Dgn hujah yg sederhana dan berminda. . .

Apa pula sumbangan tantawi kpd negara. . UFB tidak berbohong ketika berhujah. . .Tapi tantawi berbelit lidah menghurai tahalul siaysi. . Begitu juga mujahid yusof rawa sewaktu nurul mengeluar kenyataan kebudakkan. . .Apa jasa mujahid . . .Adakah menegur kesalahan rakan debatnya. . ,!!!!??????

Anonymous said...

bravo ustaz ufb, kantoi sudah khalid gereja, padan muko,mulut mcm longkang,sama dgn geng dia zuraida mat lampir. bodoooo

Anonymous said...

itu pon masa dia dok belajo dulu pakai duit biasasiswa kerajaan ....

masa tu punyaaaa laaa berharap sangat dapat tawaran biasiswaaa ...
maklum laaa budak sekolah pandai zaman tuuuu.....

kerajaan yang dia nak bagi pelingkop sekarang ....


bodoh tahap gaban ...

"hasil nak kutip ...
pokok nak tebang ... "