IKLAN BERBAYAR

Sunday, December 30, 2012

HJ HADI GELABAH BEROK : JAWAPAN BODOH TARAF LONGKANG !



Menurutnya, beliau hanya akan menyatakan pendiriannya sama ada menarik balik atau mempertahankan Amanat Haji Hadi sekiranya permintaan itu dipenuhi.

“Saya minta supaya diberi peluang sejam oleh RTM dan TV3 secara live (langsung). Saya percaya kalau jawab di sini akan diputar belit.

“Biar satu jam berikan pada saya untuk saya jelaskan, lepas itu baru masyarakat boleh menilai. Tak kira bila kerajaan nak beri, Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan akan beri arahan," katanya selepas melancarkan satu program Pas di Rusila dekat sini hari ini.

di atas adalah petikan kata-kata hj hadi mengenai cabaran umat islam seluruh malaysia untuk beliau menarik balik amanat hj hadi pada tahun 1981.

ISU YANG MENGGAMBARKAN KETAKUTAN HJ HADI.

1) saya percaya kalau jawap di sini ( pada waktu sidang media tersebut) kenyataan saya (hadi) akan di putar belit.

belum pun bagi jawapan , hadi memberi alasan longlai. takde siapa nak putar belit kenyataan beliau.

pada saat ini jutaan umat islam di malaysia menunggu kenyataan hj hadi mengenai perlunya beliau menarik balik amanat yang beliau keluarkan itu.

isu nya bukan putar belit hadi ooi.

kenapa perlu DIALIHKAN ISU DAN WATAK SALAH KEPADA ORANG LAIN ?

2) selama ini hj hadi cukup teruja untuk melakukan apa jugak sidang media dan kenyataan media mengenai apa jugak isu.

kenapa hj hadi begitu takut untuk buat perkara yang kebiasaannya telah beliau lakukan ?

KALAU HJ HADI BAGI KENYATAAN MEDIA, MAKA ALASAN PUTAR BELIT TAKKAN TIMBUL LA HADI OI !

apakah hj hadi takut untuk memberikan fakta dan hujahan dalam bentuk rasmi sehingga terpaksa menyalahkan orang lain yang dituduhnya bakal memutar belitkan cerita ?

3) 12 hari diperlukan oleh hj hadi untuk menjawap desakan umat islam supaya beliau menarik balik amanat gila nya.

12 hari baru dapat jawapan ?
12 hari baru bukak mulut ?
apa payah benar hj hadi nak buat executive decision ?

RAKYAT DESAK HJ HADI TARIK BALIK AMANAT.


TAPI

HJ HADI RESPON SAYA TAK NAK KENYATAAN SAYA DIPUTAR BELIT.

4) kenapa perlu tv3 dan rtm ?

isu penyiaran secara live dan terbuka pada saat ini bukan lagi bergantung kepada media arus perdana la hadi ooi.

jangan alihkan isu.

jawap secara mudah dalam kenyataan media.
apa tak pernah buat kenyataan media ke ?
apa tak percaya pada live streaming ke ?
apa dah tak yakin pada malaysikinitv ke ?
apa dah tak yakin kepada pemberitaan haprakdaily ke ?

isu di sini adalah rakyat menunggu jawapan balas hj hadi mengenai desakan umat islam yang mahu beliau menarik balik amanat itu.

semudah itu. se simple itu.
12 hari hj hadi membisu.

kenyataan pertama keluar pulak kata dia takut cakapnya diputar belit.

kemudian nak kuatkan keyakinan dan yakin diri tak bersalah ,hadi  mintak kenyataannya diadakan secara live.

kalau nak live biarlah dibuat secara 2 way communication.

kau cakap dan ada orang lain pun cakap.

jelaskan pada pandangan aku hj hadi dalam keadaan cukup tersepit . rakyat semakin terbuka menilai isu dan fakta.

hj hadi gagal menjawap balas kehendak rakyat.

hakikatnya hj hadi juga gagal dan takut untuk menjawap isu memali, yang menjadi katalis ketaksuban ahli pas yang percaya kepada amanat seorang presiden gila.

aku cukup berkeyakinan kemunculan penulis CN AL AFGHANI telah mengecutkan perut hj hadi yang buncit kekenyangan jika dibandingkan dengan nasib malang anak anak memali yang dirembat tabungnya oleh pas .

hj hadi jangan jadi presiden yang tak paham soalan.
hentikan politik bodoh dan kolot kau tu.

2 perkaran yang wajib hj hadi buat.

PERTAMA

jawap balas desakan rakyat mengenai perlunya kau tarik balik amanat sakit otak tu.

KEDUA

jawapa balas dengan segera segala pendedahan cn al afghani mengenai isu memali yang jelas punyai kaitan langsung dengan amanat sakit otak kau tu.

wei hadi, jangan alihkan isu pada kenyataan saya bakal diputar belitkan kan lah...!

low class punya jawapan, taraf longkang !

kerana amanat hj hadi yang sakit otak itu, mengakibatkan ramai ahli pas mati sia-sia dalam perjuangan mereka di memali.

lihat pada amanat sakit otak hj hadi

lihat pada lukisan anak-anak memali. mereka mempercayai amanat hj hadi itu membawa syahid sedangkan mereka itu mati sia-sia !




di bawah pula.

lihatlah sendiri  kesan kerosakan 31 tahun amanat hj hadi yang sakit otak itu kepada ahli pas ...



146 comments:

Anonymous said...

Hadi awang..byk giler dosa ko.......pd umat Islam.......alasan ko umno kafir sbb umno berkerja sama dgn kafir membentuk kerajaan......tapi bila PAS berkerjasama dgn kafir harbi......Bleh pulak nampak Sgt otak ko biol. ...

Anonymous said...

amanat politik tu !

Anonymous said...

Kelakar tahap babi!

Yng mendesak HJ Hadi untuk menarik amanatnya adalah orang2 PAS.!

UMNO hanya dapat bola tanggung lalu smash!

Pun begitu berdasarkn perlakuan2 orang islam terpengaruh dgn amanat Hj Hadi, sudah sampai masanya HJ Hadi menarik balik amanatnya.Mungkin ketika itu beliau masih muda dan tidak terjangka amanatnya boleh merosakn minda pengikut2nya.


Hj Hadi oiiii...mentang2 berkelulusan dari Madinah ko tak akn buat silap ker?Dalam al quran dan hadis tak ada pun menerangkn lulusan madinah akan jadi maksum!
Porrahhhhh!!!!

Anonymous said...

NAK BAGI JAWAPAN MELALUI TV RTM DAN TV3 TAPI TV MACAM CCTV JUGA HANYALAH BESI JE BOLEH PERCAYA KE? KALAU ULAMAK PEWARIS NABI YANG BETUL AKAN SENTIASA BERCAKAP BENAR NO SPIN-SPIN MACAM HADDI DAN NICKKE NI. INSAFLAH HADDI DAN NICKKE OI SEBELUM MAUT MENJELMA, BAB AKIDAH JANGAN MAIN-MAIN

Anonymous said...

ustat publisiti .. kekekekeke

Anonymous said...

Otak beberapa org d atas taraf otak babi minta jpm tarik balik kitab. Mustika hadis dulu sbb dlmnya menceritakan batas iman dan kufur. Ha mcmana babi d atas jng la hujah mcam org tak de otak

Anonymous said...

agaknya haji hadi dah lupa,ada pemimpin golongan mereka menyeru agar pengikutnya memulaukan tv3 dan rtm.kenapa pula sekarang nak gunakan saluran tv untuk buat penjelasan. siapa yg nak dengar dan lihat?

Anonymous said...

6:55 mmg nak suruh org umno dgr penjelasan hj hadi org pas dh faham dh ada berani ke bagi hj hadi live d tv

Anonymous said...

Penjelasan buat apa? Memang sudah jelas. Yang perlu ialah forum debat! Hadi perlu disoal apa kah hukum mengkafirkan orang UMNO dan membisu dgn Melayu Islam dlm DAP dan Hukum orang Pas mengundi Dan menyokong DAP mengunakan alasan sama!

Kalau bagi siHadi Bawang menjelaskan dia Akan tafsir ayat Al-Quran dan hadis ikut suka dia Dan penyokong dia pun penyokong buta buta, walaupun jelas SALAH!

Anonymous said...

Cg zainol ko ingat sakit otak(gila)ko akan sembuh ke bila mentedarah hasil jualan buku yg d beri oleh umno.gila ko akan parah lg pbila kwn ko d baling sumpah ko hari2

Anonymous said...

Isu amanat ni beberapa tahun lalu pas minta berdebat dgn umno tp umno tolak ok la debat pun tak ape

Anonymous said...

Kaki KELENTONG AGAMA kerana gila POLITIK ni jangan diLayan je.......

Anonymous said...

Pencacai2 PAS ni kita semua jangan layan je, tak guna...semua dah kena 'brain wash'. Aku dari dulu dah cakap pergi scan serban Hadi Awang tu...pasti KOSONG. Pengikut dia apa lagi...

Jabalnur said...

6:58 Hang ni sakit apa? yang suruh Hj. Hadi Tarik balik Amanat sesat tu CN Al Afghani, bekas orang PAS, hang nak suruh orang UMNO dengar buat per?

7:02 Yang mentekedarah duit anak yatim memali hang tak kisah pun no?

7:05 ? Hangpa bolih debat ker...Jadi lembu dok demo tidok ataih jalan raya bolih ler.



Anonymous said...

hadi dah mengigil...mana kau mau lari ha?

aleq aliff said...

PAS...PIS.s..PUSS..!
PAST...PEACE...PUSH...!!! PUSH PAS...! PASTAWAY...! PAS kiPAS...berpusing2...PAS liPAS... kotor n jijik...PAS byPAS ke putajaya...PAS allagaPAS...komPAS....kaPAS...hamPAS...lePAS...hemPAS dan PAS tumPAS...byePAS...BYE HJ.HARDY BAWANG GORENG..BYE 2 FATH.NICKY AJISH...bye CAI 2 PASSSSS..
''takburrr....!!'' opss silap daaa.... ''take beerrrr''...!!!

Anonymous said...

RTM? Dia pernah dengar YouTube tak?

Anonymous said...

Yg minta live d tv tu hj hadi yg babi umno ketaq lutut ni pasai apa insyaallah pabila rakyat dgr penjelasan ni maka ramai yg akan tinggal kan umno,cai cai umno n termasuk non berok atas pokok setoi desak la rais jng benarkan hj hadi live d tv kahkah

Anonymous said...

ORANG MACAM NI BOLIH PERCAYAKAH.
OTAK TAK STABIL HARI ni YES ESOK NO. HARI NI ISLE ESOK KEBAJIKAN.
TV VIDEO DI BUAT DARI PLASTIK PUN DIA KATA BESI.
BOLIH PERCAYA KAH .
PI CHECK KAT PSYCHITRIST DULU .....JANJI CAKAP AMANAT NANTI CAKAP POLITIK....MANA BOLIH PERCAYA...........

Anonymous said...

PASAL BODOH LA AHLI PAS BARING TENGAH JALAN.....BODOHNYA PAS...WOIII..NAKMATI SYAHID LAA..

Tukang Komen said...

Hadi perlu jawab pada surat mufti Kelantan. Yg nak masuk tv watpe? Bagi full statement kt Haramkah dah ok. Masalahnya Hadi tak caya pd Haramkah sbb suka fitnah. keh keh keh.

Kalau dia ceramah kt tv3 mesti pastu unit amal Pas gi rumah ke rumah bawa tin milo kutip derma. Derma tuan2 adalah JIHAD. Amanat Hadi ambil kesempatan tentang duit. keh keh keh.

Anonymous said...

Minta menteri benarkan je hj hadi live kat tv tanpa syarat lps ni kita tengok pas akan hilang wang pertaruhan dlm pru kankan

Anonymous said...

8:00 setuju sgt

Anonymous said...

'DERMA KITA ADALAH JIHAD'. SONGLAP DUIT DERMA PUN JIIHAAAD!

GASAK DUIT MEMALI ADALAH JIIHAAD!
MELENYAPKAN DUIT KOHILAL ADALAH JIIHAAD!

KOMISEN TANAH DAN BALAK ADALAH JIIHAAD!

YEEEHAAAA! kah kah kah.

Anonymous said...

Mat Sabu jihad dibilik 121.

Anonymous said...

macam ayah pin....satu2nya ketua kerajaan langit yang masih tinggal di bumi...

Anonymous said...

8:00am

setuju...tak pyh dolak-dalik...bagi je...ini utk kepentingan umat Islam..

Anonymous said...

Tukang komen

hari2 isu ini dibangkitkan di TV1, TV3 & utusan...jd adalah lebih baik dijawab di media yg sama supaya audience yg sama yg mendapat feedback...

kalu benar2 mau dgr jawapan permintaan Hj Hadi bukan halangan...lain lah kalu kita nak main politik...

Anonymous said...

Anon 6:11

betul ke minda telah dirosakkan oleh amanat ni...? kajian ada? setakat sorang dua dipaparkan dlm utusan & blog GAP ni aku rasa karut la...

Anonymous said...

8:00 ,8:04 sgt setuju pas aka kalah dlm pru ayuh ini kempen hj hadi utk jahanamkan pas bg je ini peluang terbaik utk umno

Anonymous said...

Kalau menteri umno berani bermain politk dlm isu ini sila benarkan nampak sgt umno berpolitik dlm isu ini bkn nak cari kebenaran,

Anonymous said...

Tunggu apa lg mufti negeri pasir dua butir harussani kalau ko ada telo sila debat dgn hj hadi kalau mau kebenaran jng jd cai umno kalau ko takut ajak mufti kel dan beberapa tok gurau pondok kel lah samah jng ko tinggal tu hulubalang umno

IMAM KAMPUNG said...

JUJUR DAN IKHLAS DARI HADI AWANG MENGATASI SEMUANYA.
KALAU BAIK HATINYA...........KALAU TIDAK........
TETAPI DARI DULU LAGI AKU CURIGA DEGN AMANAT HADI NI.
SKRNG...APA YANG DIA TENTANG, ITU YANG DIA BUAT.
DIA TAKUT AKHBAR PUTAR BELIT, TAPI AKU TENGOK BELUM APA APA DIA DAH PUTAR BELIT DULU.
JANGAN LUPA PESANAN IMAM GHAZALI TENTANG BAHAYA LIDAH.

TV 1 KE TV3 ke TAK PENTING...YANG PENTING HADI MESTI JUJUR, KALAU TIDAK LAKNATULLAH ALLAH MENUNGGGU.............AMIIIIIN AMIIIIIIIN AMIIIIIIIN.

hangkedee said...

Politik makan tuan.Ambik kau balasan CASH dari illahi.kenapa Pas berkawan dengan kafir harbi DAP. PAS tak keluarkan Amanat kafir @ sebaliknya.Wal halal ku wal haramu.hadith melayu yang diguna pakai.....Pas.(parti aslam semalaysia.)sesat lagi menyesatkan.

Anonymous said...

Hadi awang nk jelaskan dlm tv......takpe kita suruh wartawan mingguan Malaysia pergi jumpa hadi buat temuramah pastu masuk dlm mingguan Malaysia. .....kita tgk apa yg dia nk kelentong. .....yg nyata PAS kata umno kafir berkerjasama dgn kafir.....mca Dan Mic.....tapi mcmana pulak PAS dgn DAP.....DAP yg terang 2 tolak Negara Islam pastu terus tukar Negara kebajikan Dan tolak hudud.....

hangkedee said...

Pertama dalam dunia kerajaan bersidang di bawah pokok.Iaitu kerajaan bahlul haprak PAS PIS PUS BARUA DAPIG.

Anonymous said...

9:04

biar betul...kita nak tgk apa Hj Hadi kelentong ke atau apa mingguan nak kelentong...??

Anonymous said...

Yang dia panggil wartawan buat press conference apa hal..? Dah semua media ada cakap je la.. Perangai munafik betul tak ingat dosa langsung.

Anonymous said...

Mereka kata tak percaya pada RTM dan TV3. Kenapa hendak disiarkan ditv kerajaan. Buatlah ditvPAS dan terus link dengan blog. Tapi masalahnya itu semua besi (kata hadi awang) tak boleh percaya.

Anonymous said...

Saya sokong diadakan penjelasan di TV. Tapi diikuti dgn debat. Baru power heheee. Mesti Anwar jeles Hadi kluar TV. Bakal PM la katakan.........

Anonymous said...

Tak boleh percaya tu la yg nak minta live tu ha skrg bg je la nape dolak dalik lg nampak sgt umno nak berpolitik lps ni minta det kutty bg penjelasan amanat beliau yg mengatakan kalau nak hukum sampai bila kita tak boleh maju apa macm

Anonymous said...

Saya setuju 9:30 adakan debat kalau harussani berani

Anonymous said...

tv-video-ytube tu besi...apa yg kluar didalam nyer tak bermakna langsung bila hj hadi on-air!!

cube nenguk cara nuar..kan sebijik..!!."aku bersumpah utk tidak bersumpah"...berdolah dalih

masuk tv semata nak terangkan dan tegakkan amanat--tidak akan kemana-ia menjadi polimik berpanjangan pulak!!..kecuali dia minta siaran langsung utk umum tarik balik amanatnya!!

Anonymous said...

kn rais yatim dh bg green light kt rtm...yg cai2 pr kecoh sgt nape....jmput tokoh2 agama yg xde phak2 mne2 skali hadir...buat sesi soal jawab lak...ade berani ke hadi awang??

Anonymous said...

Yg takut nak bg live kat tv tu knp bg je la lps hj hadi live bg harussani live plk ulas balik tu pun tak reti ke siapa yg munafik dlm soal ni

Anonymous said...

Tn hj ini dri dulu lgi dok pusing-pusing cakapnya.ingatlah masa depan umah utk kesejahteraan Islam Jgn haru haramkan pemikiran org Islam.tapi sapa nok ngaku buat salah.oleh itu pusing pusing ke lgi.....................memang dri muda lgi koko ko ialah sesat lgi menyesatkan

Tukang Komen said...

Mengaku salah atau tidak nak sampai satu jam? Hadi boleh mempertahankan amanatnya dalam harakah. Apa yg susah sangat. Amanat dia pun dulu untuk penganut pas. Yg mempersoalkan amanat itu hari ini juga adalah penganut dan bekas penganut pas. Apa yg susah sangat.

Yg susah sbb nak belit! Orang pas mana nak mengaku salah! Tu pasal orang kafir boleh jerit 'takbir' dan disambut oleh penganut. Semuanya betol je kalau diaorang. MB nak gi umrah kontraktor bayar pun 'bisa pak'.

Bersepah projek yg tak 'take off' di kelantan apa cerita? Pas dah macam Parti Apa Saja!

Anonymous said...

hahaha . adesss , provokasi punya komen x dibenarkan ? post nih bukan provokasi ke abam blogger ? kesian , orang agama dicaci orang yang cam xde agama disokong . umat lening parok .
mestilah kena kasi live , kalau media cetak lening semua dok putar belit orang cakap A dia tulis B , bukan boleh caya . semua cetak nak kasi puaskan kerajaan je . x fair langsung . kalau berani kasi live lahh , kalau rasa dah betul apa nak takut ? Allahu'alam .

Anonymous said...

mestilah kena kasi live , kalau media cetak lening semua dok putar belit orang cakap A dia tulis B..
......................................................................

Sy juga setuju jika diberikan secara live. Tetapi jika tidak diberikan sekalipun, itu bukan alasan utk Tg Hj. Hadi berdiam diri. Sy mahu melihat usaha TG Hj. Hadi dahulu. Keluarkan kenyataan utk menjawab surat majlis fatwa dahulu dan sebar luaskan. Kemudian adakan sidang media. Kemudian gunakan saluran yg dikuasai sendiri atau saluran umum dahulu, melalui blog PAS, media PR, Harakah, Youtube, twitter, facebook dan pelbagai lagi. Jika semua ini sudah dilakukan, dan masih ada suara-suara lagi, maka akhir sekali mintalah media dr kerajaan pula. Jika itu dilakukan maka org akan melihat yg TG Hj. Hadi telah berusaha sedaya beliau utk membersihkan namanya. Ini yg sy katakan tutup segala ruang yg ada utk dipersoalkan.

Tetapi yg saya faham isu ini menuntut Hj. Hadi menarik balik amanatnya, bukan memberikan penjelasan, kerana kesannya itu sudah dpt dilihat dan dibuktikan.

Anonymous said...

Hadi Awang sedang 'dibakar' oleh Amanatnya sendiri. Buku KAFIRKAH AKU? adalah hasil karangan Cikgu Non yang merupa salahsaorang dari pentaksub Amanat Hadi Awang dan menjadikannya pegangan aqidah mereka sehingga menagakibat kerosakan aqidah yang serius.

Hari ke13, Hadi Awang membuka mulut bukan untuk menarik Amanatnya seperti yang dituntut oleh Cikgu Non dan ramai lagi penganut agama songsang bawaan Hadi Awang tetapi sekadar meletakan syarat sebelum membuat sebarang kenyataan. Orang2 UMNO yang dikafirkan oleh Hadi Awang melalui Amanatnya sebenarnya tidak perlu melayan Hadi Awang kerana orang2 UMNO tetap dengan aqidah Islam. Yang patut risau dengan dosa2 mereka ialah penganut2 PAS yang menjadikan Amanat Hadi Awang sebagai pegangan aqidah mereka.

Hadi sepatutnya mengajak Cikgu Non dan penganut2 amanat Hadi Awang untuk berdailog atau apa pun yang boleh dilakukan. Tak perlu satu jam secara live ditv1 atau tv3. Hadi Awang juga patut memilih Kampung Benggol, Peradong, Kuala Terengganu untuk melakukan apa pun yang dia suka kerana tempat itu merupakan tapak menyemai Amanat songsangnya. Dengan memberi berbagai syarat menunjukan Hadi Awang hanya sekadar mencari helah untuk menutup segala dosanya dan mencari kambing hitam untuk dijadikan korban. Hadi Awang kelihatannya amat takut untuk berhadapan dengan kebenaran. Percayalah Hadi Awang akan mencari helah baru untuk mengelak dari membuat apa2 kenyataan berhubung dengan Amanatnya. Hadi Awang akan tetap menerima risiko sama ada dia menarik balik atau terus berpegang dengan amanatnya. Justeru bagi Hadi Awang tidak berbuat apa2 adalah lebih baik kepadanya dan PAS sendiri. Justeru alasan dan syarat mesti diletakan supaya dia dapat menghindari dari membuat kenyataan yang merugikannya dan PAS. Wallahualam.

komandomelayu said...

1006

sapa yg dok putarbelit sapa?
umur kau berapa ni yg sibuk nk pertahankan parti sesat ?ke kau kote pun bulu blum tumbuh?

Anonymous said...

Saya lebih baik dari Hadi Awang .

Anonymous said...

betul ke minda telah dirosakkan oleh amanat ni...? kajian ada? setakat sorang dua dipaparkan dlm utusan & blog GAP ni aku rasa karut la...

December 30, 2012 8:39 AM
---------------------------
HAH...KALO DAH KONPIDEN SGT XBERSALAH NAPE LAK TUNTUT ON AIR 1 JAM..APA IGT LU PM KA? BARU URA2 PASesat TUNTUT NAK JADI PM DAH MEROYAN? WAT PC CAM BIASA JERLA...

DULU MASA TABOR AMANAT LAHANAT TUH XKECOH PON NAK WAT ON AIR....SPIN BERBELIT2 MCM SERBAN KO GAK...

Anonymous said...

Bkn takut bhai..apa2 keputusan pun mesti dikaji dulu..klu bg hj hadi ckp jer tk best jugok.sebelah pihak. Yg best lepas hj hadi bercakap sejam live, diadakan jugak soal jwb dengan penonton/hadirin,pun live..haa ini mcm baru kellllaassss..

Anonymous said...

Hadi Awang tak boleh buat kenyataan dalam TV sebab TV itu besi . kah ... kah ... kah ...

Anonymous said...

PADA PENDAPAT AKU, BAGI JE. NAK TENGOK SANGAT APA SPIN DIA KALI NI.

SETIAP HUJAH DIA TU, AKU PASTI AKAN TERKENA BALIK PADA PAS. SEBAB APA YANG UMNO BUAT DULU, PAS PUN BUAT JUGAK SEKARANG NI. SO TAKDE HAL PUNYE.

HJ HADI SAJA NAK GAMBLE TU. SO WHY NOT GIVE HIM A CHANCE TO FOOL HIMSELF AND HIS PARTY? WHY I AM SO CONFIDENT? BECAUSE HE TOOK 2 WEEKS TO GET HIS COURAGE TO SPEAK. AND IT TOOK HIM 2 WEEKS TO THINK ABOUT THAT 1 JAM IDEA..KONONNYA NAK BERHUJAH LAAAA..HEHEHE

Anonymous said...

Alaa..bang aji adi ni nakal laa..declare jer la kt harakah tuh.tk kan harakah pun tk leh caya..sebenornye bang aji ooii,nk declare kt mana pun tk de masalah, semua dh link online skrg ni..nakall benci I!!

usin said...

perlukan 12 hari utk reka alasan pasal amanat gila dan sesat itu? dan alasan itu setakat nk guna TV1 dan TV3? apa punya idea daaa.... sebenarnya hj hadi ni dh habis idea kerana berada dipersimpangan antara dosa dan kelangsungan politik. jalan mati politik kau dah hampir sampai ke penghujung hj hadi oiii!!!

bomo melayu said...

Aku cadangkan kepada Kerajaan supaya Buku KAFIRKAH AKu dan AIR MATA MAMALI dijadikan buku TEK untuk rujukan disekolah2...biar semua generasi akan datang tahu punca sebenar perpecahan Umat Islam dimalaysia...biar orang yang orang yang bertanggung jawab tersebut merasa bangga...inilah hasil Ular Mak yang disanjung2 olih segelintir pengikut..

Anonymous said...

mcm ni je...nak live ke..muzakarah le..debat ke or apa saje..akhir kalam...jgn dilupakan ustaz natang tu,pengikut dia pun ramai gok..beri sdikit ulasan tentang AMANAT TUAN GURU ABD HADI BIN AWANG..DAN ISU TABUNG & AIRMATA MEMALI....Kan nampak cantek....baru ada umphhh....

komandomelayu said...

tambah ulasan kelebihan ladang rakyat pas berbanding felda dan keuntungan pelaburan Kohilal!

Anonymous said...

Komen sampah cmni x patut ada...bg la komen yg yg bleh wat org berfikir sket.

Anonymous said...

kERAJAAN PATUT BAGI C GILA NI BUAT LIVE, SBB TU HANYA ALASAN KETAKUTAN C GILA NI SAJA, TAPI APA YG DITAKUTKAN BILA C GILA NI BUAT SPIN, BERTAMBAH RAMAI LAGI ORG2 MELAYU YG SEMEMANGNYA MUDAH DAN TERAMAT MUDAH ( MEMPERCAYAI KENYATAAN MENGENAI HUKUM HARAM DLM ISLAM, TANPA MERUJUK NGAN AL QURAN DSAN HADIS NABI SECARA SENDIRI- CTH PSAL AMANAT C GILA NI..CUBA PIKIRKAN, NGAPA ANDA RASA ANDA PATUT , PERLU DAN WAJIB UTK PERCAYA? ) TERPEDAYA DGN KENYATAAN BERUNSUR ISLAM NI. BAGI SAYA TERDPT BNY TMPT LIVE YG BLH C GILA NI UTK MENJELASKAN YG KONON DIKATAKAN AMANAT TU, DAN SAYA SETUJU C HADI BLH GUNAKANNYA DULU SPT KWN KITA TADI KATAKAN, MEREKA ADA BNY SALURAN SENDIRI, SO BUAT PA NAK LIBATKAN TV1 N TV3? SEMUA INI DITIMBULKAN OLEH ORG2 PAS SNDIRI, BKN BN/UMNO YG TIMBULKAN, SO NGAPA NAK LIBAT KAN DIORG. TU LAH HADI DAN JUGA ORG2 PAS...KLU PUN NAK BUAT KAN DIRI TU TAKSUB, JGNLAH TERLALU TAKSUB NGAN SAPA2 ULAMA KA, PEMIMPIN KA, ORG2 PERSEORANGAN KA.., TAPI TAKSUB LAH PADA ALLAH. SKRG KAN DAH KENA BALASAN..

Anonymous said...

Bg jer hadi kluar tv. .moderator n soal jwb kite bg cn al afghani n UFB...ada brani ke hadi,kite wt live...hadi jelous ler UAI da kluar astro..hehe

Anonymous said...

Hj Hadi tak ada jawapan kepada isu ini... sebab itu dia cuba alih masalah kepada UMNO dengan meminta TV1 atau TV3 (yang memang di kawal selia oleh kerajaan BN)... dia harap tekanan beralih kepada kerajaan BN (Dia yang buat salah nak pindahkan kesalahan pada orang lain, apa raaa)... saya cadangkan BN bagi saje peluang kat Hj Hadi untuk muncul kat TV tu (kesian kempunan tu, selama ni tak masuk TV dan jika PR menang pun rasanya Hj Hadi takkan muncul juga sebab dikawal Anwar dan DAP)

Untuk keadilan, jika Hj Hadi (Baca PAS)letak syarat, BN pun letak syarat ... Penjelasan Hj Hadi perlu dengan pertanyaan bagi menjelas sejelas-jelasnya ... Pertanyaan perlu datang dari wakil UMNO yang berpengetahuan agama seperti Utz Fathul Bahri dan tidak boleh membawa penyokong semasa penjelasan tersebut sebab tahu-tahu saje lah penyokong PAS, bukan ada otak dan low class ... mereka akan terjerit-jerit tanpa tujuan dan menggelamkan fakta yang akan dikemukakan.....

Anonymous said...

MUNGKIN BAGI HAJI HADI,AMANATNYA UMPAMA MASAK NASI....HARI INI MASAK NASI,MAKAN,MASUK PERUT,ESOK DAH JADI TAIK...ATAU NASI YG TAK DIMAKAN,ESOK DAH BASI.TAPI ADA JUGAK YANG MAKAN BENDA BASI NI SEBAB OTAK DAN BENAK HATI DAH TERKUNCI DEK AMANAT HAJI HADI.........ITU SEBAB PENCACAI PAS CAKAP,INI ISU SUDAH BASI,BASI,BASI!!!!#$*

Anonymous said...

BAYANG KAN HJ HADI PM ?
APA AKN JADI PADA NEGARA MALAYSIA

BERTOBATLAH HADI
TAKUT KAU MATI DALAM KEADAAN SEKARANG

KITA LIHAT SAAT SAAT AKHIRNYA HAYAT HADI
JIKA HADI TIDAK BERTAUBAT

HADI ADA BAPA PENYESATAN
PUAK PUAK PAK TURUT PAS

MOGA HADI SERTA PENGIKUT BERTOBAT

Anonymous said...

sekarang ni banyak media baru kat internet ..selangor tv la..antara tv.. pilih la yg tu aje..kan ke kerajaan ni kafir jadi setelah sembelihan pun tak leh makan apatah lagi masuk dlm media..betul punya bangang pencacai pas sekelian termasuk hadi

Anonymous said...

Nok buak fuckwa songsang takut ulama majlis agame cepuk dahi mung, masuk youtube la Hadingok oi. Tahu youtube tu natang pegebende dok?

Anonymous said...

mmg Hadi sudah di ujung jalan...dia sudah ketakutan...jd di akhir2 perjalanan dia ni mari kita sama2 rayu utrk memberi dia ppeluang berucap live di media arus perdana secara live...takut apa...?

Anonymous said...

aku percaya dalam tempoh 1 jam, penuh dengan ceramah politik. ucapan konar baring dan spin. aky rasa hadi takkan sentuh tentang kesan dan akibat amanatnya. tapi mungin akan mendetailkan lagi teori dan hujah untuk mempertahankan amanatnya. benda dah berlaku. kalo nak tarikbalik dah lama dia akan lakukan. tapi hakikatnya dia sendiri membiarkan amanat itu berpuluh2 tahun lamanya.

Anonymous said...

Rais yatim dh setuju knp biawak2 umno kepanasan haha

Anonymous said...


penganut hamPas diajar supaya jauhi akhbar perdana,

akhbar parti ajaran sesat bolih baca.
akhbar parti kencing rakyaat bolih baca.
akhbar DAP lagi digalakan baca supaya mudah naik roket tuju kebulan.

presiden hamPas adalah manusia muinafik, cakap dan fatwanya untuk bagi perut dia buncit saja. puluhan tahun jadi jembalang menyesasatkan ramai dan ribuan juga telah mati kerananya.

manusia yang mempunyaai jati diri yang tinggi, tidak perlu merayu-merayu ucapanya untuk disiarkan diTV seperti hadi awang, hadi awang bila mati mayatnya akan dibahan ulat-ulat tak ada istimewanya dia, didunia yanh hidup sementara ini usahlah bongkak dan takabur.

Anonymous said...

kita terjah guna serapang tiga mata...
1. Kita attack isu tanah 33 juta d kelantan.
2. Kita attack lim guan eng anak haram kit siang yg timbul balik isu Kalimah Allah.
3. Kita attack pak adi yg mana amanat dia memutus silaturahim umat islam.

Depa nak tutup isu tanah di kelantan.
Depa guna isu kalimah Allah.
Depa guna isu amanat pak adi.

La ni sapa pandai, sapa pulak yg bodoh.

Anonymous said...

Hj Hadi walu pun dah tua, berbini dua namum perangainya masih macam budak2.Budak2kan bila dia buat salah dia akan cari jalan mcm mana nak lepaskan diri.Dia akan cari jalan yg mana dia tau orang tak bagi .Dan herannya kenapa pulak sekarang baru dia percaya kat media Kerajaan dan yg lebih herannya "percaya"lah pulak dia pada "peti besi".Masa isu cina doll dia kata tak leh percaya kat "peti besi"--bang kata Ustz Azhar Idrus...BENGONG MOOO......udin

Anonymous said...

PAS CACAT OTAK PENYOKONG SAKIT OTAK!!

MEREKA SEMUA PATOT DI HUKUM BUNUH SECARA "FIING SQUAD"

JGN SLAHKAN PAS MUSIBAT SAHAJA. PENYOKONG PAS MUSIBAT PON ADA OTAK BOLEH FIKIR DAN BEZAKAN ANTARA YG BAIK DAN YANG TAK BAIK. LAIN LAH KALAU PENYOKONG2 PAS MUSIBAT BEROTAK DI DALAM DUBUR!!

Anonymous said...

hadi sedang kepanasan. dibakar oleh bayang2nya sendiri, inilah jadinya apabila dikuasai oleh setan terkutuk yg direjam dan dibakar hingga hancur.

Anonymous said...

ana penyokong PAS, terlalu banyak perkara yang mengeciwakan, sebagai protes ana akan pangkah UMNO dan BN.

Ana juga akan meminta saudara mara,kawan2 dan kaum keluarga untuk pangkah UMNO dan BN pada PRU13 ini

kepada penyokong PAS sekalian marilah kita pangkah dan sokong UMNO dan BN pada PRU yang akan datang ini.

x tau lah macam mana hj hadi dan Nik Aziz nak jawab kat akhirat nih.....

x tau lah macam mana kawan2 kat dalam PAS nak jawab kat akhirat nih.....

sekian terimakasih

Anonymous said...

http://www.kelabchedet.com/modules.php?name=News&file=print&sid=232

Anonymous said...

Wahai UMNO dan Utusan Malaysia,bola tanggung adalah kes pemberian tanah oleh n.ajis kepada 2 ekor komunis tu.Serang habis habisan!!!Kisah amanat Hadi yang sudah lama menunjukkan dia adalah seorang ulamak kafir itu hanya akan menutup kisah tanah tersebut.PAS buat protes terhadap DAP pasal kalimah Allah semata-mata nak tutup kes penyelewengan tanah di Kelantan demi menyelamatkan n.ajis ulamak kafir sahabat syaitan.Kenapa hadi nak RTM dan TV3?Kenapa tidak TV PAS dan banyak lagi media pembangkang?Gunalah media kamu sendiri secara live dan tidak timbul diputar belitkan.Wahai Hadi kafir,kau yang terkenal dengan kenyataan dan hujah yang kau sendiri putar belit.Amanat gila itu menjadikan kau kafir dan bekerjasama pula dengan seekor lagi raja putar belit dan putar alam iaitu Al-Juburit.Bukankah TV RTM dan TV3 itu besi belaka?Golongan Bodoh Semulajadi (GBS)sahaja yang beriman dengan kamu.

Anonymous said...

Aku setuju dengan hukuman Firing Squad terhadap pengkhianat.

Anonymous said...

Cacing sedang kepanasan.

Anonymous said...

Kerana amanat ini keluarga saya sentiasa tegang. Saya sentiasa anggap Hj. Hadi sangat tidak adil, dia dan keluarganya hidup aman bahagia, keluarga kami hidup pecah belah. Saat itu saya sentiasa berdoa semoga Allah menunjuk kebenaran dalam hal ini. Hati saya sentiasa berkata bertapa berdosanya Hj. Hadi. Setiap waktu sehingga ke Mekah dan Arafah. Sekarang Allah telah mengembali kata-kata kepada dia balik.

Anonymous said...

Saya cadangkan pada masa sama mantan PM kita Yang Amat Berbahagia Tun Dr Mahathir pun diminta beri penerangan mengapa beliau menggelarkan Parti UMNO BARU itu parti syaitan. Baru orang ramai akan tahu cerita sebenar Simamat UMNOgok ini yang sebenar!

Anonymous said...

Kalau UMNOputar ini sudah insaf dan taubat ok la!

Anonymous said...

hj hadi ulamak jahat

Anonymous said...

TGHA bukan mengkafirkan AMNO tapi beliau berkata sesiapa yang mengata kan Politik itu suku dan Islam itu suku (maksudnya politik tidak boleh bercampur ngan Islam adalah Kafir)..jadi sila tanya diri tuan/puan adakah anda semua mengatakan demikian..jika ya maka KAFIR lah anda..itu pun tak paham gak ke..sebab tu la Mahadey kata yg tinggal dalam AMNO ni yg BODOH dan Bangang belaka.

Anonymous said...

hj hadi ulamak jahat.. n.ajis ulamak syaitan

Anonymous said...

Hanya satu sahaja parti syaitan di Malaysia iaitu UMNOgok!

Anonymous said...

TGHA bukan mengkafirkan AMNO tapi beliau berkata sesiapa yang mengata kan Politik itu suku dan Islam itu suku (maksudnya politik tidak boleh bercampur ngan Islam adalah Kafir).
..................................................................

Antara ucapannya ialah

"kalau kita berjuang dgn puak-puak ini, kalau kita mati kerana berlawan ini, mati kita adalah mati syahid, mati kita adalah mati islam."

Satu shj soalan sy, jika sy mati dlm keadaan sy tidak menyertai perjuangan melawan puak-puak ini, adakah mati sy itu tidak dikira sbg mati islam? Lalu jika sy tidak mati sbg mati islam sy mati sbg apa? Mohon pencerahan tuan.

Anunonama said...

Amanat Hadi Besi ni aku dah tak berapa peduli dah, yg pastinya aku TAK AKAN UNDI PAS apatah lagi PKR, DAP, atau PR.

Amanat tu pada aku, apa pun alasan pemimpin PAS walau siapa pun dia, hanya utk menempah api neraka; sebab tu Nik Aziz 'sediakan' syurga mereka sendiri. Lantak dialah nak berpolitik mcm mana. Didunia ni bolehlah putar belit lidah ...

HANYA SATU PERKARA YG AKU HERAN - Hj Hadi masih percaya pada TV ke? Kan ke benda tu sama dgn video? BESI. Boleh jadi saksi ke?

Anonymous said...

306 NI BAHALOL HABIS.............KESIAN....TAK TAU APA DIA TULIS...JAWA KATA GOBLOK...........

Anonymous said...

HADI AWANG LETAK SYARAT. BAGI MASA SATU JAM KAT TV BARU PUTUS NAK TARIK KE TIDAK AMANAT HADI .
ISLAM APE NI, ISLAM MANA ADA SYARAT. YANG SALAH TU SALAH, YANG BETUL TU TETAP BETUL.

HADI NI MEMANG ULAMAK BODOH BERLAGAK PANDAI.

KALAU BELIAU JUJUR DAN IKHLAS SERTA WARAS PEMIKIRAN NYA, SKRNG JUGA BELIAU BOLIH BUAT KEPUTUSAN, BUKAN LETAK SYARAT MASUK TV. DULU KATA TV BESI.

GAYA NYA AMANAT ITU MAKAN DIRI SENDIRI.

YA ALLAH TUNJUKKAN JALAN YANG BENAR.........JAUH KAN DARI KAMI ORANG ORANG YANG BERSIFAT MUNAFIK...LINDUGILAH KAMI YA ALLLAH...
AMPUNKAN DOSA DOSA KAMI YAALLAH..........
HANYA PADA MU SAHAJA KAMI SEMBAH DAN HANYA PADA MU SAHAJA KAMI MOHON PERTOLONGAN.....
AMIIIIN.

Anonymous said...

jika ya maka KAFIR lah anda..itu pun tak paham gak ke..sebab tu la Mahadey kata yg tinggal dalam AMNO ni yg BODOH dan Bangang belaka...
...................................................................

Apakah tuan tidak mengetahui akan ilmu mantik? Didam sukatan matematik ting 4 atau 5 dahulu ada satu bab yg dipanggil penaakulan mantik. Sedkit penjelasan:

Penaakulan matik melibatkan kenyataan dan akibat. Contoh:

Kenyataan : Haiwan yg bersayap boleh terbang
Akibat: Burung boleh terbang.

Ucapan Tg Hadi

Kenyataan: Sesiapa yg mati berjuang menentang puak-puak ini matinya mati islam.
Akibat : Sesiapa yg mati tidak berjuang menentang puak-puak ini matinya tidak islam.

Anonymous said...

Percaya penjelasan Hj Hadi bakal menjadi topik hangat awal 2013. Isu ini sebenarnya langsung tak memihak pada Hj Hadi A$. Tapi bentuk spin apa yang akan disampaikan akan dinilai rakyat.
Cuma harap Hadi Awang tak keluar ayat cam ni sudehhh.

"....ERRR RUPE RUPENYE UMNO KAPIR TAKDOK DALANG QURANG...."

Rasanya mau Nuar hempuk Hadi dgn kerusi roda Karpal Singh. Terus check-in ICU Hadi Awang dengan Karpal Singh-Karpal Singh sekali..

Anonymous said...

bertaubatlah hj hadi woiii....

sementara usia masih ada, badan masih sihatt...

itu je laa pesanan aku... jgn nak dalih2 lg laa...

org ramai tak sebiol pala otak ko hj hadi oii....

ko ada video dari harakah, apa ko nak takott, tgkp laa...

sajaa je laaa ko beri alasan, ...

besar mana pon jawatan donia ko, tp sifat tunduk dan takotkan Allah patut ada dlm diri ko...

kalau nak diikutkan, ini lah peluang terbesar yg hj hadi ada kalau nak mintak maaf pada umat islam..

apabila kemuncak pru13, dimana semua mata dan telinga rakyat dibuka...

kalau selepas pru13 nnt, mood rakyat dah tiada pada penjelasan hj hadi manakala impaknya tidak akan sama...

tu je la pesanan aku, sebagai umat islam aku dah lepas tjawab nasihatkan ko...

dari thn 81 aku observe politik dan pas...

tak ada satu pun yg elok, semuanya songsang akibat amanat merapu...

otai
subang

Anonymous said...

Mengikut hadis yg telah di riwayatkan Hadi Awang, dia telah menyatakan kamera itu besi maka ia tidak boleh dijadikan bukti. Ini bermakna penjelasan sejam Hadi Awang nanti. adalah TIDAK SAH hukumnya. (hukum PAS)

Walharammu, walhalalku.

Anonymous said...

Mustahil H.Hadi tak merasa bersalah dan tak merasa silap mengenai amananya itu,dimana dalam keadaan sekarang Pas sendiri pun sudah meninggalkan NI dan membelakangkan Hudud.Tapi,walau apa pun H.Hadi lebih malu dan takut kepada LGE Tok Kong dan Anwar al jubori utk mengaku kesilapannya,kerana kalau H.Hadi mengaku Umno akan di pandang tinggi,dan org Pas kehilangan modal utk menghentam Umno.Dalam bidang lain semuanya Umno ke depan jauh dari Pas,hanya ini modal karut ciptaan H.Hadi yg di gunakan utk merendahkan pengikut Umno.

Anonymous said...

Pemikiran tahap gampang....

ExPAS said...

politik cara pas adalah politik yahudi..bukannya politik cara Nabi SAW..
Jadi jgn le terpedaya/percaya kalo tak sokong PAS, tak masuk syurga dan jadi kapir..

Tengok sekarang ni.. PAS dgn Yahudi Zionist lebih kurang sama je keiblisannya

Anonymous said...

Mentaliti pencacai peenyokong ulamak sesat... baru kena dedah skit glabah spin buat fitnah. Patutnya ularmak korang jawab balik cg non... bukan salahkan umno. Dasar ulamak penyesat fahaman khawarij

Anonymous said...

Boleh percaya ke pada TV? TV kan besi dan kaca. Hadi kata besi seperti Video tidak boleh dijadikan bukti dan saksi. apa ke jadahnya mahu live di TV. Ini satu lagi fatwa perbohongan yang nyata dan berubah-ubah. Bolehkah kita bersaksikan orang yang sebegini? Sekejap boleh sekejap tak boleh. hari ini haram esok halal. Dah jadi munafikum...dimana kedudukan kaum munafikum?

Anonymous said...

anon 3.08,tolong tanya Anwar Ibrahim bakal P< Pas tu dia kafir ke tidak berdasarkan amanat Hj. Hadi tu.SEkarang ni,Pakatan yg nak terus pertahankan perlembagaan dan berpegang pada Buku Jingga tu kafir ketidak?.Atau kau orang ingat Buku Jingga tu sama dgn al Quraan,jadi kau org tak kafir mengikut amanat Hj.Hadi tu.

yogibear's season said...

Main bola yg pasti menang sokmo...

Alih jer tiang gol tu...!!!

Teloponglh Umno...!

Anonymous said...

Untuk tuan yg bertanya 3.43..mati tuan mati apa..mudah saja ..ambik politik suku dan islam suku..maka mati Tuan adalah mati sebagai KAFIR..

yogibear's season said...

Walaupong Ayoh Chik alih tiang gol tp persepsi penonton kata ...

Ayoh Chik sengelat..!

Anonymous said...

Untuk tuan yg bertanya 3.43..mati tuan mati apa..mudah saja ..ambik politik suku dan islam suku..maka mati Tuan adalah mati sebagai KAFIR.
...................................................................

Sy tidak bertanya tentang politik suku agama suku. Sy bertanya tentang kenyataan dibawah ini:

"kalau kita berjuang dgn puak-puak ini, kalau kita mati kerana berlawan ini, mati kita adalah mati syahid, mati kita adalah mati islam."

Anonymous said...

Btul bro,tp kite kene suh hj hadi declre plak dlu yg video ni adlh bkan besi...org kalu da wt salah otak dia akn bkisar utk mnipu n mlpaskn diri.zaman skrg ni kite susah nk cari org yg bnar2 sdar biarpon bsrban,berkot,brjubah..manusia lbh tkut manusia dr tkut tuhan.

LiwatOmega said...

ADA ULAMAK SEJATI
ADA ULAMAK KARUT
ADA ULAMAK TEROMPAH
ADA ULAMAK BISU
ADA ULAMAK TERJUN
ADA ULAMAK KEPARAT
ADA ULAMAK MERAPU
ADA ULAMAK TUA TAK SEDAR DIRI
ADA ULAMAK SEXY
ADA ULAMAK BUAT AMANAT
ADA ULAMAK TAK IKUT AMANAT DIA
ADA ULAMAK MUNAFIKKUN
ADA ULAMAK LIAH BIAWAK
ADA ULAMAK KO KO OK KO OK
ADA ULAMAK TERPEKIK TERLOLONG
ULAMAK.......OOOOMY ULAMAK

BERHATI HATI BILA BRGURU.........PESANAN dari aljuburri

Tukang Komen said...

KESIAN ORANG MUSLIM DI NEGARA LAIN KERANA TAK DAPAT PRATIK AMANAT HADI.
PAS KENA BUKA CAWANGAN DISELURUH DONIA.

TAPI JANGAN BUKA DI PALESTIN DULU SEBAB BERTAMBAH MASALAH MEREKA. MANA ADA MASA NAK LAWAN YAHUDI DAN BERLAGA SESAMA SENDIRI PASAL AMANAT HADI.

Anonymous said...

TGHA bukan mengkafirkan AMNO tapi beliau berkata sesiapa yang mengata kan Politik itu suku dan Islam itu suku (maksudnya politik tidak boleh bercampur ngan Islam adalah Kafir)..jadi sila tanya diri tuan/puan adakah anda semua mengatakan demikian..jika ya maka KAFIR lah anda..itu pun tak paham gak ke..sebab tu la Mahadey kata yg tinggal dalam AMNO ni yg BODOH dan Bangang belaka.

December 30, 2012 3:08 PM
------------------------------
YE LA...YG DOK DLM PAS SEMUANYA 'BIJAK2 BELAKE' ...SBB TUH LA KORNG PILIH 'ALKHALWATI' + ' AL JUBURI' + AL MAMPOZ BEANI" MNJADI PEMIMPIN...KALO HADI MATI JWBNYA AL KHALWATI 121 TU LA YG JADI PRESIDEN PAS....

WAKAKAKAKAKAKKAAKK...PRESIDEN PAS AL KHALWATI AL BAU BURITI....MENEPATI SLOGAN KEPIMPINAN ULARMAK....

KRN TRLALU 'BIJAK'LA MAKHLOK YG PUNYA SALAHLAKU MORAL KORNG AGUNGKN JADI PEMIMPIN...

muahahahhahahahahahhahahahhahahah

Anonymous said...

Kau bgado psal kapir, mati syhid ni wtpe...kalu kau da kpirkn org kau amik aje mayat tu kau bg kt LGE,yg mati shyid plak kau amik aje mayat tu trus kbumikn dgn t shirt2 dia skali!!!! kite manusia ni mmg suke bckp dr mlakukn...ada brani ke.SYURGA,NERAKA,DOSA,PAHALA smue RAHSIA tuhan..aku sndri pon xtau nth neraka ke syurga, hj hadi n nik ajis sndri pon xtau ke syurga atau neraka..AKU NK TUNGGU AMANAT MAHATHIR 2020.

Anonymous said...

Amanat HJ HADI (1981) vs amanat MAHATHIR (2020) kite tgok mane yg best skali hehehehe

mohd. natar said...

... Haji Hadi tak tahu kah bahawa TV dan video itu BESI?. Bolehkah dipercayai pada besi?. Perlukan 4 saksi kah Haji Hadi? ...

Anonymous said...

untuk 5.09 ..mudah aja..sesiapa yg menerima politik suku dan islam suku maka dia adalah kafir..jd sesiapa yg menentang mereka dan mati ..mati mereka adalah syahid..sebab mereka kafir...harap tuan faham..kalau tidak faham sila bertanya ulama AMNO..apakah kita menerima islam suku dan politik suku kita terkeluar dr islam..sila lihat mustika hadis keluaran JPM..ada 10 sebab kita menjadi murtad/kafir

Anonymous said...

untuk 5.09 ..mudah aja..sesiapa yg menerima politik suku dan islam suku maka dia adalah kafir..
..................................................................

Dan apakah org UMNO mengamalkan poltik suku agama suku? Jika dikatakan amanatnya adalah secara umum lalu mengapa di awal ucapannya dlm amanat itu disebutkan UMNO secara khusus seperti dibawah?

" Kita menentang UMNO bukan kerana namanya UMNO...."

Anonymous said...

Kalau UMNO dikatakan mengamalkan agama suku politik suku, pemimpin UMNO nampaknya tetap konsisten mendakwa bhw negara Malaysia ini sbg negara islam walaupun tidak diiktiraf oleh PAS. Tetap mempertahankan perlembagaan yg menyatakan islam adalah agama persekutuan. Sementara PAS yg membawa gelaran pejuang islam akhirnya menggugurkan istilah Negara islam dan digantikan pula dgn Negara Berkebajikan.

Anonymous said...

7:16


Tak payah tanya ulamak umno tp nak tanya ulamak PAS.

Sjak PAS bergabung dngn DAP dan PKR,mereka tlh menukar prinsip dari negara islam kp negara kebajikan.

PAS juga bersetuju untk meneruskan perlembagaan yng sedia ada serta menerima apa yng digariskn buku jingga(berasask fahaman sekular)

Soalan saya kpd anon 7:16 adakah PAS telah masuk kafir sebagaimana umno?



Anunonama said...

"POLITIK SUKU AGAMA SUKU"

Kerana fatwa ini SEMUA PEMIMPIN PAS jadi TIGA SUKU.

parang terbang said...

haji hadi lembu......kalau amanat makan tahi lembu keluar pun....puak pas tetap ikut punya....bodo pengikut pas sebijik macam kote anuwar ibrahim.......

parang terbang said...

haji hadi lembu......kalau amanat makan tahi lembu keluar pun....puak pas tetap ikut punya....bodo pengikut pas sebijik macam kote anuwar ibrahim.......

Zaeydee said...

Aku bila masuk komen blog ni... bahasa aku sama je...katalah gajah rimau pun..baik hj hadi, nik aziz atau yang sama waktu dengannya... dia orang buat toye je.. maki hamun kat orang lain...alih2..orang yang dimaki hamun tu pulak yang salah dan berdosa..itulah semangat pas dari dulu sampai sekarang...tak pernah berubah...cukup lengkap sifatnya.. riak.... takabur.... ujub..hasad dengki.. cemburi...wow pendekata cukup lengkap...dah kata guane...kalau dok rasa ilmu nya tinggi yang amat...masyaAllah!!

Anonymous said...

7:16

Mudah shj nak jawab soalan aku. .tapi kenapa tak jawab?

Aku anon 8:16PM.

Anonymous said...

AKU RASA HADI BOLEH MASUK TV. 1 JAM CONFORM LIVE BRO.

JAM 10 MALAM ( RAMAI YANG MENONTON )
ASTRO WARNA 132
MAHARAJA LAWAK MEGA (WILDCARD MENGANTIKAN SABON)

AKU YAKIN PASTI ORANG AKAN FAHAM PENJELASAN HADI.

Anonymous said...

betul ke minda telah dirosakkan oleh amanat ni...? kajian ada? setakat sorang dua dipaparkan dlm utusan & blog GAP ni aku rasa karut la...
..................................
Saya jemput tuan/puan ke Kg.Apal,Besut,Terengganu.Anda pergi tengok tanah kubur.Kubur asal kubur orang kampung bersama tapi sekat termakan amanat kerut marut kubur jadi 2.Satu PAS dan satu orang BN terletak bersebelahan dipisahkan oleh jalan.Tapi orang PAS ni tak malu..mula bagi wakaf lepas tu tuntut dengan kerajaan utk tanah kubur..Datanglah tengok weiii..bawa Hj.Hadi sekali,,,

Anonymous said...

anon 10:07 PM

bukan setakat kg apal, cuba jenguk2 tanah perkuburan kg gong duek, besut..mnda sama juga...kubur2 pengikut pas ditanam bermula dari belakang, kubur pengikut umno ditanam bermula dari depan..kat tengah2 kosong..

kalu buat majlis tahlil dsb, pengikut2 pas takkan ajak org umno dtg, walhal duk sebelah rumah je.

Anonymous said...

Memalukan ahlo2 hamPas dan PKR dapat pemimpin macam mat sabu kaki khalwat, hadi awang sorg munafik dan anwar berahim seorg penzina....dah terang tanpa di suluh....fikir2

Anonymous said...

Si pastor khalid pertahankan gereja ....macam mana pulak....si father nizar menyalakan lilin semasa mayat org kafir mampuz macam mwna plak? Tu semua ajaran wajid ke pada org islam versi hamPAS Ngok?

PecahPalakMikir said...

Mohon diberi peluang mendapat pautan http://pecahpalakmikir.blogspot.com/ di blog tuan yg habat ini
terima kasih

Anonymous said...

Yg kepanasan bangang2 pas la ngok!

Anonymous said...

kemera tue besi lah hadi

Anonymous said...

ramai nye lah macai umngok kat sini.....buka minda anda..jgn teralu sempit dengan suntikan umno....lapang kan dada...

Anonymous said...

BOLEH PERCAYAKAH KAMERA TV YANG DIANGGAP “BESI” ?
Berikutan desakan bertubi-tubi oleh beberapa NGO, serta beberapa individu termasuk bekas pemimpin PAS sendiri supaya Presiden PAS sekarang menarik balik “Amanat Hj Abdul Hadi b Awang” yang mengkafirkan ahli-ahli UMNO yang dibuat oleh beliau pada tahun 1980 an, Presiden PAS itu mula bersuara mengenai perkara tersebut dengan mengenakan syarat supaya beliau diberi peluang muncul di TV1 atau TV3 untuk menjelaskan isu tersebut mungkin sebelum membuat keputusan sama ada menarik balik amanat itu atau sebaliknya. Mengikut laporan beberapa akhbar, Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan telah memberi respon positif bersedia memberi peluang tersebut kepada Presiden PAS itu. Bagaimanapun, beberapa pihak tidak bersetuju ke atas permintaan Presiden itu dengan alasan masing-masing.
Pada hemat saya, YB Menteri berkenaan perlu meneliti permintaan Presiden PAS itu dari berbagai sudut termasuk sudut politik sebelum membenarkan Presiden PAS itu muncul di kaca TV berdasarkan factor-faktor berikut:-
i) Pertama: Semasa YB Hj Abdul Hadi bin Awang mengeluarkan “Amanat” itu pada tahun 1980an ianya tidak dibuat melalui mana-mana media kerajaan. Oleh itu mengapakah baru sekarang beliau meminta peluang itu sedangkan ahli-ahli PAS sendiri tidak percaya dengan apa yang disiarkan oleh TV milik kerajaan termasuk TV swasta yang mereka dakwa milik parti pemerintah. Adalah disarankan supaya YB Hj Abdul Hadi bin Awang menggunakan media “alternative” seperti “HARAKAH DAILY” milik PAS yang pasti tidak akan “bias” dalam laporannya. Ini adalah untuk mengelakkan sebarang tuduhan terhadap TV kerajaan atau swasta memenupulasi apa yang disiarkan, sama ada siaran secara langsung atau secara rakaman. Saya yakin ahli-ahli serta penyokong PAS bersetuju terhadap saranan saya ini.

ii) Kedua: Siaran TV adalah dengan menggunakan lensa kemera sedangkan YB Presiden PAS dan seluruh ahli PAS menganggap kemera sebagai ‘BESI” yang tidak boleh diterima sebagai bahan bukti di bawah system keadilan PAS. Jika pihak TV menyiarkan juga penjelasan Presiden PAS itu menerusi TV, percayalah seluruh kepimpinan, ahli dan penyokong PAS serta rakan sekutu politik PAS tidak akan menerima apa yang disiarkan oleh TV walaupun disiarkan secara langsung kerana mereka hanya akan percaya jika kenyataan seperti itu dilakukan di pentas ceramah PAS/DAP/PKR atau di Masjid/Surau dibawah kuasa mereka. Akhirnya pihak pembangkang akan menyalahkan TV dan kerajaan dengan membuat berbagai tuduhan dan tohmahan. Sedangkan kes yang telah diputuskan oleh Mahkamah tertinggi di negara ini pun dipertikaikan oleh mereka, inikan siaran TV.

iii) Ketiga: Dalam apa keadaan, biar media “milik” mereka menyiarkan kenyataan pemimpin mereka sendiri. Tugas media massa hanya petik apa yang disiarkan oleh media “milik” mereka itu untuk mengelakkan media kerajaan atau swasta di saman di Mahkamah atas berbagai alasan. Kesian media massa sekarang. Tugas mereka sekarang bukan sahaja menyiarkan berita tetapi termasuk sibuk membela diri masing-masing terhadap samam yang dikemukakan oleh pemimpin politik pembangkang yang secara tidak langsung mencari “ political mileage” kepada sepanjang masa.

Anonymous said...

Kaki melePAS... Busuk mcm bangkai beb..

Anonymous said...

H jAdi gelabah terdesak tahap cipan pandai le nak mintak siaran TV arus perdana...Malaysia kini TV , Selangor TV dan haparakdaily TV kan ade....takkan TV sendiri iaitu TV prncacai yahudi pun tak percaya lagi kah kah

Zaeydee said...

11.11...lapang dada kepala hotak hang..

Anonymous said...

Anonymous sesat said...

Untuk tuan yg bertanya 3.43..mati tuan mati apa..mudah saja ..ambik politik suku dan islam suku..maka mati Tuan adalah mati sebagai KAFIR.


------------------------

Cuba hang baca rukun Islam? Tahu apa rukun Islam? Maknanya sesiapa yang mengamalkannya adalah orang Islam. Mari aku baca untuk hang, aku tahu hang tak ada asas dalam Islam cuma belajaq dari ceramah ustad PAS saja. Hang baca elok2, no?

Rukun Islam ada LIMA (5) perkara:

1. Mengucap dua kalimah syahadah.
'Aku bersaksi tiada Tuhan yang di sembah melainkan Allah dan Nabi Muhammad pesuruh-Nya'. Pengertian syahadah ialah mengabdikan diri, hati serta pengakuan lidah bahawa tiada Tuhan yang Maha Esa melainkan Allah dan Nabi Muhammad adalah rasul-Nya.

2. Mengerjakan solat lima waktu sehari semalam.
Dengan mengerjakan solat kita telah menyerahkan seluruh jiwa raga meyembah Tuhan yang Esa di mulai lidah yang berzikir, tangan yang bergerak, mata, telinga dan fikiran yang berpusat dengan susunan rukun solat seperti yang diajarkan oleh Rasulullah.

3. Berpuasa di bulan Ramadhan.
Dengan berpuasa kita telah mengekang hawa nafsu serta segala keinginan terhadap makanan, minuman dan menjauhi semua larangan semata-mata kerana Allah untuk meningkatkan ketaqwaan kepada-Nya.

4. Mengeluarkan zakat.
Dengan mengeluarkan zakat kita telah menyerahkan sebahagian dari harta tersebut kepada mereka yang berhak menerimanya.

5. Menunaikan haji di Mekah.
Dengan menunaikan haji, kita telah melengkapkan diri sebagai seorang muslim. Segala kesusahan, dugaan dan cabaran yang ditempoh dengan rela hati dan sabar semuanya semata-mata kerana Allah.


Soalan:

1- Ada ka dalam rukun Islam sebut pasal gabungkan politik dgn Islam, baru hang Islam?

2- Ada ka dalam rukun Islam sebut pasal undi PAS?


Amanat Hadi jelas menyimpang dari ajaran Islam. Sebagai bukti adalah fahaman dari anon sesat atas.


Anonymous said...

"..mati tuan mati apa..mudah saja ..ambik politik suku dan islam suku..maka mati Tuan adalah mati sebagai KAFIR.."

woi pencacai PAS.. ayat quran@hadis mana ko ambik nak jatuhnya hukum kapir bila tak berpolitik..

Ko tau tak, sistem politik yg PAS dan UMNO dok amalkan skrng ialah sistem politik demokrasi yang dicipta oleh yahudi.. jauh beza (malah xsama pon) dgn cara Nabi SAW

suka2 ckp org lain kapir.. sedar tak sedar ko sndiri yg kapir nanti!

Anonymous said...

Dlm surat khabar Berita hairan..menyatakan yg Mufti perak tak nak berdiskusi ngan TGHA..sebab apa..sebab ilmu tidak cukup dan pulak takut silap2 semua org AMNO masuk PAS..

Anonymous said...

Apa webside ni? Adakah umat Islam yang memberi komen? Sampai perkataan bab* dan kesat sekali pada umat Islam sendiri? Webside syaitan kot? Sejak bila Allah yang maha kuasa mendidik umatnya sedemikian rupa? Sakit hati benar, tak kira support umno atau pas, adakah ni caranya?

Anonymous said...

Tak payah bising-bising la pasal benda ni...

Kalau UMNO berani..Anak jantan.Bagi la ruang kat TGHA jelaskan isu.

(Kalau berani la)

Ajak Cikgu Non debat secara live pun tak pa.Rakyat jadi hakim.

Anonymous said...

KPD PENGIKUT2 PAS, CUBA TENGOK HJ HADI SENDIRI. DIA IKUTKA AMANAT DIA?

HADI TAK PAYAH NAK BERDEBAT DGN SAPA2PUN, TAK PAYAH NAK TERANGKAN APA2 PUN SBB AMANAT HADI NI DGN DAH KAPUT:- TERBATAL DGN SENDIRINYA BILA HADI BERSENGGAMA DGN LIMKITSIANG & KARPAL SINGH DLM DAP & NUORBERAHI DLM PGAYR!!
DIA SENDIRI BERKERJASAMA DGN KAPIR HARBI & PEMIMPIN LGBT, TAKKAN AMANAT DIA SENDIRI DIA LUPA?????

antibohmau reborn

Anonymous said...

kenapa najib tak bertindak ye...takut atau tak tegas

Anonymous said...

haji hadi bawang...celaka

Komeng said...

YOUTUBE PUN BULEH AIIIIHHHH... 40JAM PUN BULEH HAIIIHHHHHH...!!

Anonymous said...

PAS PIS PUS kelihatan tidk tegas dan berperinsip berbanding Umno...ahli yg bermasalah spt moral dan kesalahan lain yg boleh memalu dn menjejaskan parti dsb terlalu lambat diambil tindakan...tak heranlah banyak isu yg perlukan penyelesaian dan pandangan parti terus tergantung tiada penyelesian spt isu kalimah Allah, isu dsai dn setopa dgn video X...tiada jawapan penyelesaian tegas...walhal rakyat inginkan jawapan tegas bukan jawapan klishe menuding jari kpd orang lain... agar parti dianggap berperinsip, konsisten serta berkredibaliti!...kan begitu?