Saturday, December 1, 2012

PIALA AFF : MALAYSIA VS INDON.. JOM PENUHKAN BUKIT JALIL !


ada perkara perlu dititik beratkan dalam perlawanan malam ini.

pertama, pertahanan malaysia perlu terapkan gaya permainan man to man marking. 

harus kita akui, 2 player utama indon yang boleh mengancam gawang gol malaysia adalah andik dan ellie aiboy.

kedua mengemas dan memperkukuhkan bahagian midfiled malaysia.

ketiga.. jangkaan aku safee sali akan dikawal ketat oleh defender indon... jadi kepada mat yo, wan zack gunakan ruang ini untuk mencipta gol.

kepada kunalan dan mahali jasuli, sila teruskan operasi kacau bilau kan gawang indon dari sayap kiri dan kanan.

akhir sekali kepada seluruh penyokong, pastikan anda memenuhi stadium bukit jalil.

dari pemerhatian aku, jika stadium penuh maka mood player malaysia akan menggila manakala indon akan sedikit kaget !

PASTIKAN KEMENANGAN UNTUK HARIMAU MALAYA !

29 comments:

freethinker said...

.
.

Anonymous said...

kunalan dh injured n tak diturunkan...kunalan akan digantikan dgn najib..

Anonymous said...

Matang la bro.

Anonymous said...

jangan la dok campur bola dgn politik,
betul kata member tu kena matangla sikit...
Insyaallah Malaysia akan menang!

Anonymous said...

kalu najib main mcm kunalan..aku akan sokong najib main.letak la sapa pun..janji harimau menang..

Anonymous said...

kawan banyakan selawat
selalulah melawat
jangan selalu lewat
jangan suka pada peliwat.
Najib masih bolih tendang bolih, nik aziz bolih ke.

Anonymous said...

Aku tak minat bola. tapi aku rasa PERIT dan sukar untuk Malaysia mengang dengan gol margin besar. Walau macamana pun doaku semuga Malaysia menang perlawanan malam ini dengan selesa,

AMIN>

Anonymous said...

Betul itu saja GAP satu lagi main kena pantas mara ke hadapan bukan passing bola ke belakang lepas tu dapat pihak lawan kemudian kilam kabut bila gol masing masing menyalah orang. Lepas tu semamgat pemain lain merundum. Bangkit harimau bangkit teruskan juang mu demi maruah negara

Anonymous said...

ratah mereka semua , harimau malaya.....
aaaarrrgggghhhhhhhhhaaauuuummmmmmm

Anonymous said...

Otak freethinker sama seperti isi komennya....

KOSONG.....kesian

Kelab Generasi Baru Otak Lembu Masuk UMNO said...

aku ingat malaysia boleh balun indon 4 - 0

Anonymous said...

AT THIS MOMENT KITA DAH BALUN 2-O. YEAH! YEAH! GO TIGERS GO....THE ROARING TIGERS.

Anonymous said...

Cuba lihat spin dari Malaysiakini...

KJ: Kemenangan pro-A bukti orang muda kembali pada Umno

Ahmad Fadli KC
4:26PM Dis 1 2012

Kemenangan besar kumpulan pro-Aspirasi dalam pilihan raya kampus dan populariti presiden Umno dalam media sosial bukti jelas golongan muda sudah kembali kepada Umno, kata Ketua Pemudanya, Khairy Jamaluddin dalam ucapan penggulungan perbahasan persidangan agung Umno ke-66.

"Kalau kita tengok Facebook, penyokong Datuk Seri Najib lebih 1.25 juta berbanding ketua umum mereka yang tidak sampai 200 ribu sahaja," katanya merujuk kepada Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Menurutnya tawaran pendidikan percuma Pakatan Rakyat jelas ditolak mahasiswa melalui pilihan raya kampus yang dimenangi kumpulan pro-Aspirasi yang menyokong kerajaan.

"Kalau itulah tawaran mereka kepada mahasiswa, referendumnya adalah pilihan raya mahasiswa.

Beliau turut memuji keputusan kerajaan meminda Akta Universiti dan Kolej Universiti (Auku) yang disifatkannya tepat sehingga membolehkan mahasiswa bergiat aktif dalam Kelab Penyokong Barisan Nasional di universiti masing-masing.

"Hari ini apabila Auku dipinda ramai lagi mahasiswa buka baju sokong Umno," tegasnya.

Beliau turut menyahut seruan Ketua Puteri Umno, Datuk Seri Rosnah Rashid Shirlin agar sayap Pemuda dan Puteri bekerjasama menubuhkan akademi kepimpinan untuk golongan muda.

Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Jalil yang menjadi penggulung terakhir di antara tiga sayap parti mencadangkan agar Barisan Nasional lebih cakna dengan golongan ibu tunggal melalui pembentukan polisi khusus untuk golongan itu.

Beliau sendiri bersedia menggembleng Wanita BN untuk menghantar satu pelan menyeluruh kepada kerajaan untuk tujuan itu.

http://www.malaysiakini.com/news/215658

Anonymous said...

pepah aje garuda sampai patah sayapnya.

Anonymous said...

TAHNIAH HARIMAU MALAYA
MENANG 2-0

SIAP SEDIA UNTUK MENENTANG THAILAND

Kelab Generasi Baru Otak Lembu Masuk UMNO said...

natang beruk betul! polis malaysia ni tak de hati perut langsung kat orang Melayu. baru je tengok bola kena saman pulak. orang sibuk2 tengok bola dia sibuk2 buat road block. dekat dengan rumah pun kena saman jugak.. memang gila babi!

Ms Pearl said...

GAP,

hari ni tekejar kejar. tak sempat tengok pun tadi. sampai rumah tinggal lagi 3 minit nak tamat.

p/s: kat PWTC tadi petang dengar penggulungan PRESIDEN UMNO. lepas tu? 2 jam kat hotel seri pacific sebelah PWTC tunggu car jockey ambil kereta tak sampai sampai hmmmmmm

Anonymous said...

Msia lwn thai main kat mana?

Kelab Generasi Baru Otak Lembu Masuk UMNO said...

keje sapa nak patah tulang... sia2 jer dpt duit felda.. kena bayar saman sapa seribu..

Anonymous said...

GAP...

eksperimen rajagobal semakin menjadi!!kahkahkah!!!!

Anonymous said...

Mohon keluar malysia la weh atau dpk pulau bidong sorang kalu tak sir kena saman gak duduk molek2

Kelab Generasi Baru Otak Lembu Masuk UMNO said...

bukan aku sorang jer.. kesian kat budak2 lain... lepas tengok bola habis kena saman... saman tertimbun..

Anonymous said...

Klu pr mng kompom xde road block, buleh wat kacau bilau..

Anonymous said...

Padan muke.. Wekk..

Anonymous said...

Bodoh btl otak lmbu ni,org cter psl bola dia cter psl duit felda lembu ni anak felda ke sibuk2 psl telda.

Anonymous said...

Bolasepak juga boleh jadi penyebab penyatuan dikalangan rakyat utk terus menyokong TANAH TUMPAHNYA DARAHKU itu pasal puak ANUwar cuba ubah topik lain.. diakan anti-Malaysia.

GAP KEMBALI said...

GAP...

eksperimen rajagobal semakin menjadi!!kahkahkah!!!!


December 1, 2012 11:49 PM

hehe eksperimen aku sebenarnya lagi menjadi.. kritik rajagopal sampai boleh bangkitkan harimau malaya.

hehe

Anonymous said...

Kagum DS Najib walaupun H Malaya kalah, walaupun kecewa beliau sentiasa positif dan memberi kata semangat agar bangkit semula. DS Najib adalah seorang yang sangat mengambil berat sanggup turun ke padang memberi kata2 semangat. Yang lain terutama pembangkang menang dipuji kalah dikeji.

Anonymous said...

BETUL LA POK NIK BOLEH GANTI KUNALAN KE? TAPI TAK APA POK NIK BOLEH MINTA BANTUAN SYAITAN