IKLAN BERBAYAR

Wednesday, May 15, 2013

BOIKOT KEDAI CINA SAMPAI BANKRAP !





46 comments:

Anonymous said...

Boikot Barangan Cina (B.B.C.) sekarang demi masa depan anak cucu kita. Jika anda mahu Melayu Islam terus berkuasa di bumi Malaysia, ayuh kita beramai-ramai memboikot produk-produk dan bisnes-bisnes bangsa DAP yang banyak menggunakan bahan-bahan haram.

Anonymous said...

OKey!

Anonymous said...

bagi yang dah biasa boikot barangan Israel untuk kita nyer brother in Palestine, benda ni mudah saja!

boikot!!

4815162342 said...

Kah kah kah kah kah.....

Bangsa DAP semua dah terbakar. Akibat mau tumbangkan kerajaan Melayu, sekarang lu olang punya bisnes pun kita Melayu boleh bagi tumbang maaaa.....

Kah kah kah kah kah.....

Anti Bangsa DAP said...

Bro GAP,

Harap semua blogger pro-UMNO boleh buatkan senarai pemboikotan mengikut kategori. Jangan lupa sertakan sekali senarai alternatif untuk rujukan pengguna Melayu Islam. Antara kategori yang aku cadangkan :

1) Barangan runcit seperti tepung, gula, garam, susu pekat, malt coklat, kopi, teh, mee, bihun, biskut, sardin, roti, nugget, patty burger, fish n chip, minyak masak, ubat gigi, sabun mandi, syampu, kosmetik, minuman kotak, karbonat, tin atau botol, jus buah-buahan, kordial.

2) Pengedar dan jurujual peranti elektronik seperti smartphone, PC laptop & desktop, tablet, printer & ink, accesories yang berkaitan.

3) Automatif seperti showroom kereta, wakil penjual, jurujual kereta, pusat servis, kedai tayar, alat ganti & komponen, pusat membaiki dan yang berkaitan.

4) Francais yang dikuasai kaum Cina seperti kopitiam, minimarket, supermarket, makanan segera, stesen minyak tertentu dan sebagainya.

5) Jenama-jenama besar yang sememangnya dikuasai oleh kaum Cina seperti Maxis, Digi, P1, U Mobile, Tesco, 99 Speedmart dan sebagainya.

Nota : Sesiapa yang ada idea kategori baru, sila tambah. TQ.

Anonymous said...

Banyak restoran Mc'D dipunyai oleh Cina penyokong DAP. Mari kita boikot ramai-ramai. Banyak lagi burger yang sedap dan murah boleh dimakan seperti OTAI dan NINETYNINE yang sememangnya Melayu yang punya.

Burger Mc'D bukannya sedap pun. Dahlah mahal, rasa macam makan bangkai pun ada. Dari banyak berbelas-belas ringgit beli sebijik burger Mc'D, lebih baik beli 3-4 bijik burger OTAI atau NINETYNINE yang lebih sedap dengan harga yang sama.

Anonymous said...

BETUL..

SAYA DAN KELUARGA TELAH BERJAYA.

BULAN INI SAJA PERBELANJAAN KAMI YANG BIASANYA 2K-3K SEBULAN KEPADA C TELAH DISALURKAN KEPADA M..

ALHAMDULILLAH..

Anonymous said...

ye. buy muslim first.

Anonymous said...

SAYA DAN KELUARGA TELAH PUN MEMINDAHKAN SIMPANAN KE BANK YANG BUKAN DIKUASAI C.KAMI KINI MEMBELI BELAH DI KEDAI-KEDAI MELAYU.
INI PILIHAN KAMI.

Anonymous said...

arwah ayah org PAS totok, mak org UMNO tegar. since ako pandai pki duit mak ayah ako da ajar jgn mbeli dkt kdi @ dpt kn product cina ni. so korg pn kna ajar ank2 korg dr skrng mcm ako ajar ank ako. sbb nnt otak akn set x mo bli dkt kdi @ product cina ni. cume jgn hangat2 mcm hal palastine 2.

best regrads
T.S

Anonymous said...

Aku Hensem

GAP jangan la moderatkan komen
Gelombang BCL tgh hebat ni

Anonymous said...

Buy chinese last forever

Anonymous said...

Woi perasan hensem,

Den sokong. Gelombang BBC tgh berkobar ni GAP.

Anonymous said...

Teman memang lama dah kurangkan pergi kedai depa ni. Old town, Massimo, speedmart memang dah jadi sejarah dalam hidup teman. Sekarang dah ada BBC lagilah bekobar semangat teman..

Anonymous said...

aku dan keluarga dah lama tak masuk kedai cina dan tak beli barang cina bank pun aku aku masuk duit dalam BSN saja pasaraya besar aku berbelanja di maiden aku rasa puas kalau berbelanja di kedai melayu dan islam.

Anonymous said...

AKO PUN TAK NAK BELI BRG CINA TAPI TERPAKSA GAK KRN BRG MELAYU PUN DR PEMBEKAL CINA.DULU ADA BRG MELAYU DI SG. PENCHALA DAH DIBAN PULAK DEK ORG MELAYU SENDIRI.

Anonymous said...

Cakap tak serupo bikin.tak nak boli makanan cino tapi mentekedarah onak.

cikgu det said...

Read bean army ingat melayu no bodoh macam pas ke...hehe

Anonymous said...

puak ni tak sedar diri. perguna melayu untuk menjatuhkan negara sendiri. anwar adalah dalang besar. pengkhianat bangsa.

Anonymous said...

Dari senarai GAP ini.. cuma satu je yg aku pernah beli.. tepung cap sauh tu je.. yg lain tak pernah beli/guna pun.. dan mulai hari ini cap sauh tu pun akan aku buang ke laut!

Anonymous said...

komunis nak kuasai malaysia secara halus. melayu dalam pakatan masih tak sedar diri. diperalat anwar yg kemaruk kuasa tu.

Anonymous said...

puak ni tak sedar diri. dah bagi betis nak peha. kita mesti bangkit ajar mereka secara halus.

Anonymous said...

memang akan ada yang memperlekehkan usaha ini..tapi sedikit2 lama jadi bukit..bayangkan 1 keluarga stop rm500 sebulan kepada peniaga itu. jika 100 keluarga? boleh gulung tikar beb.

yang pasti mr.bean army and gang sedang panas bontot.. dulu kemain lagi nak boikot produk felda kan?sekarang rasakan pula tindakbalas orang lain..hehehe

Anonymous said...

byk barang pengganti lain yg boleh kita beli selain barang DAP ni.

Anonymous said...

cari kedai pomen kete/moto melayu. kedai cina mula2 dia bagi murah, lepas bila kita dah jadi regular customer dia cekik kita balik dalam diam.

Anonymous said...

roti massimo mmg aku tak makan.. old town white coffee dah 3 thn aku tak msk.. bukan setakat sejak aku dah tahu share holder old town ni salah seorg nya nge dan nga yg dap perak pegang.. dah lah tu sejak kes kaki katak dlm kuah dulu.. aku lansung tak msk..
GAP, elok juga yg berita yg kes kaki katak ni disiarkan semula..rasanya ramai yg tak tau atau lupa..

Anonymous said...

TESCO MALAYSIA milik SIMEDARBY

Anonymous said...

INGAT..................

Alif Ba Ca
Asal Bukan Cina

ABC
Asal Bukan Cina

BBC
Boikot Barangan Cina

BCL
Buy Chinese Last

Alang-alang menyeluk perkasam, biar sampai ke pangkal tangan. Alang-alang mandi, biar sampai basah sekali. Bangkitlah Melayu......!

Anonymous said...

amat bersetuju...juga kedai2 lipas.

Anonymous said...

Tak perlu buat gerakan boikot barangan cina.....sebaliknya buat gerakan yg berterusan untuk tingkatkan serta kukuhkan ekonomi muslim.....letak Islam di tempat paling tinggi....Inn sha Allah perjuangan kita diberkati....

Anonymous said...

Betul saya sokong kita buat niat kerana Allah and Islam. Lebih berkat. Saya pun mmg dh lama buy muslim product first. Ayah saya mmg dh ajar begitu. Utk wedding saya 2 tahun lepas pun 90percent saya spent kat muslim. Alhamdulillah. Semoga rezeki kita semua sebagai mukmin diberkati & diperluaskan olehNya. Amin.

Anonymous said...

gua sokong 100%....niatkan untuk islam...yg pasti peniaga islam akan bayar zakat...so zakat diagih pd org islam balik..ini jihad ekonomi islam...mari kita lakukan...takbir...

Anonymous said...

Hapuskan SRJK(C)....boikot makanan dan barangan Cina. Utamakan Bumiputera..

Anonymous said...

Boikot AIR ASIA juga....YAY!!!!

Anonymous said...

Boikot dayang tan ustaz abi body uztazah azhar dia orang ni guna barang cap dap. Awas sesiapa bersetongkol dengan dap kita boikot.

enie said...

Ok...akan ku sertai boikot ini juga...BCL!

AkuSayangMalaysia said...

SENARAI PRODUK KELUARAN BUMIPUTERA ISLAM

1. Roti - Gardenia (Syed Mokhtar Bukhary)
2. Minyak Masak -Tiara (FGV-FELDA)
- SAJI (FGV-FELDA)
- ALIF (Sime Darby)
- ADELA (FGV-FELDA)
3. Susu Pekat Manis - SAJI (FGV-FELDA)
- ALIF (Sime Darby)
4. Susu Cair - Saji (FGV-FELDA)
5. Mee Segera - SajiMee Saji (FGV-FELDA)
- ADABI
6. Beras - FAEZA
- Langsat Biru (JUARA SELERA –SG ACEH)
- Langsat Hijau (JUARA SELERA)
- Juara Selera
7. Garam – HALAGEL (garam bukit)
8. Kicap Masin/Manis - Kipas Udang
- Tamin
- ALIF (Sime Darby)
- Rohaya
- JALEN (Johor)
9. Sos Cili/Tomato/Tiram - ZUZA (Kedah)
- Rohaya
- ADABI
- Pelangi (FELDA)
10. Cuka Buatan - Mudim
- Rohaya
11. Tepung Gandum - FAEZA
12. Tepung Perasa/ Goreng - ADABI (tepun ayam)
- ADABI (tepung Cucur Ikan Bilis, jagung, udang)
13. Rempah Masak – ADABI, Brahim’s, FAEZA, AGROMAS, Imans
14. Kunyit – AGROMAS
15. Jagung Tin manis – ADABI
16. Pasta spaghetti – ADABI
17. Santan Paket – ALIF (Sime darby)
18. Taucu – JALEN, Tamin
19. Jus Pekat Buah2an – Tamin
20. Perasa Ros Sirap – Rohaya, Tamin
21. Mayonis -Mayo Saji (FELDA)
22. Marjerin - Pelangi Delima Oil(FELDA)
23. Sos Tomato Pelangi (FELDA)
24. Jem - Peanut SunBear (FELDA)
- Jem Strwaberry – AGROMAS
25. Kopi 3-in-1 - ADABI-Tongkat Ali Cordyceps (5-in-1)
i. -Kopi HANG TUAH (2-in1, 2-in-1)
26. Biskut Coklat - GOODKISS (Noraini's Cookies)
27. Frozen Daging Burger/ Nugget - RAMLY, NAFAS, AYAMAS
28. Sardin Agromas
29. Sardin Pertima
30. Bihun Sufi
31. Mi Kuning Sufi
32. Kuey Teow Sufi
33. Garam Sufi
34. Sos Lada Hitam Sufi
35. Sos Cili/Tomato Sufi
36. Kicap Masin/Manis Sufi
37. Tepung Goreng Sufi
38. Minyak Masak Sufi
39. Telur Cap Sufi
40. Ubat gigi Najwa
41. Ubat gigi Halagel
42. Tepung gandum Cap Bidara
43. Jus minuman Safina
44. Syampoo D'herbs
45. Bihun Kampung
46. Rempah- Imans
47. Rempah-Brahim's
48. Bihun- FAEZA
49. Jeruk Buah2an- jenama PAK ALI
50. Kedai Kasut Sukan - ALIKHSAN
51. Kuah Rojak/Garam Belacan - ZUZA, PAK ALI, FAMA



MILIK CINA BUKAN ISLAM-BOIKOT!

- ROTI MASSIMO
-ROTI Hi5 – SILVER BIRD (kek, pelbagai jenis roti perisa)
-BERAS JATI – SERBA WANGI
-BIHUN JATI
-BIHUN eCOBrown
-BERAS RAMBUTAN
-FROZEN- SAUDI burger, nugget, potatoes
-KOSMETIK - SAFI
-BIHUN EKA-FATIMA
-KOPI-SUPER POWER KOPI
-MUNCHY'S BISCUITS
-MINYAK MASAK SERI MURNI (FFM-Robert Kuok Group)
- SRI MURNI nugget
-MARINA Nugget
-MARINA Tune
- PowerRoot Ali Cafe
- PowerRoot Oligo Cereal
- PowerRoot 9SPOT ISOTONIK
- Malta
- NutriMalt
- Teh Cap Masjid
- Teh Guru Cap Masjid
- Old Town White Coffee
- Minyak masak Knife
- Minyak masak Cap Buruh
- Minyak masak Naturel
- Minyak masak Daisy
- Drinho ALL DRINKS
- YOE’s All drinks
- Isomax Isotonic
- HomeSoy
- Farm Crows Butter
- Pasaraya EconSave
- Pasaraya KK mart
- Pasaraya 99 SpeedMart
- Pasaraya Billion
- Pasaraya Pacific


Kepada Melayu dan Islam.. JANGAN DOK BAGI ALASAN LAGI ORG ISLAM XDE BUAT PRODUK.. INI DH BERLAMBAK..

Melainkan dlm hati perut tu dh sebati dgn makanan Cina Kafir!

Anonymous said...

Kena buat senarai barangan islam kat website perkasa atau NGO Melayu, ni asyik tulis kat mana-mana nanti kita tak tahu yg puak sana selitkan barangan mereka. Oleh itu kita cuma buka website perkasa utk tahu mana barangan org Islam dan mana bukan. Serta berikan orang Melayu alternatif kedai mana yg harus ditujui di kawasan masing-masing.

Anonymous said...

Org2 melayu yg beli insurans dr org2 cina tu bawa2 lah sedar sikit ramai lg agen melayu yg berkaliber skrg ni.. Jgn lah jd kan alasan sbb diorg servis bagus.. Diorg tu byk yg berpura2 je dpn kita belakang kita dok ckp mcm2.. Setidaknya2 agen2 melayu ni bayar zakat, drpd bg duit tiap2 bln kat diorg akhirnya duit tu digunakan utk menjatuhkan melayu.. Satu lg yg merokok tu bawa2 lah stop bantu yahudi ni.. Hisap rokok elektrik biarlah diorg kata bahaya drpd bg duit kat diorg utk bunuh org islam yg lain. Lg bagus tak yah hisap rokok langsung, ada brani ka?

Melayu Perak said...

anon 12.48 am.....

aku dah lama ikut saranan ko...

bagus tuh....

dulu aku penghisap rokok tegar beli kat kedai cina habis 3 kotak sehari lebih kurang rm 25.....

sekarang nih tak lagi...aku hisap rokok elektronik....hanya ada 4 bahan kimia dari rokok 4000 bahan kimia...lagi sebotol perisa boleh tahan seminggu hanya rm 8...maknanya aku jimat rm 24 sehari...lagi aku tolong orang melayu....100% penjual rokok elektronik semuanya melayu....

Anonymous said...

pi kedai ah chong nak repair kete. lepas cek-cek, ada barang yang tak rosak pun dia suruh tukar. dia ingat aku ni bodoh ke? hati2 lah korang. diorang ni nak cekik darah je. mula2 baik, dah jadi customer tetap dia cekik kita balik. hampehh betul la

Anonymous said...

Aku setuju boikot kedai c. kita ajar mereka yang memang kurang ajar pun (hehehe). Perbelanjaan rumah aku sebanyak 3-4 ribu akan aku salurkan ke kedai Melayu terutama Mydin..BUKTIKAN supaya siapa yang berkuasa sebenarnya. Tanpa umat Melayu bisnes mereka akan hancur..

Anonymous said...

Banyak franchise juga milk cina. Mcdonalds, 7eleven, Kenny rogers, burger king, starbucks, coffee bean...

Shopping besar juga milk cina. 1 utama, pavilion, mid valley megamall dll.

Banyak barang juga dibekal open syarikat Cina. Coca cola, sprite, f&n,Milo, nestle dll.

Kalau nak boikot memang rugi sendiri punya taraf hidup. Saya fikir cara ini kurang baiklah..

Anonymous said...

saya mencadangkan mydin buka kedai borong dan runcit di sandakan sabah

Anonymous said...

boikot apa lo rasalah tengok dirii laa pemimpin macamana jaga rakyat atau jaga perut sendiri sehingga semua ekonomi dan contrak di alibabakan nak cepat kaya ambik saja 5% sudah cukup biar rakyat mengemis dibumi sendiri mati kelaparan yang penting kroni hebat nah jadinya apa dah jadi boikot he boleh kah ada milo cola garam gula tak payah lah makan saja lah bos bos nebobos

Anonymous said...

PRODUK BUKAN HARGA TAMAK :
Sokong produk melayu www.ninzacorp.com/iuventus.html
Halal of Jakim
Tembus pasaran antarabangsa