Saturday, May 11, 2013

FARID REDZUAN MENTERI : JANGAN BUAT GILA LAH !


betul ke hantu gigi ni berangan nak jadi menteri penerangan ?
kata aku tak payah.
apa kualiti untuk menjadikan alasan dia layak jaga rakyat ?
KLIK SINI

30 comments:

Anonymous said...

GAP...gua fikir betullah cakap lu...tarik Rahim Noor jadi senator....lantik dia jadi Menteri Dalam Negeri.....bagi dia lebamkan mata Anwar lagi sekali...heheheh

Anonymous said...

Harapan kepada DS Najib agar menolak mana2 individu yang melobi utk jawatan! Orang ini kebiasaanya memberi sokongan membawa rebah.


GAP mcm mana dengan UMB (Unit Media Baru) UMNO? Mcm x berfungsi langsung aku tengok.

bentara guru said...

sape jadi menteri penerangan tu aku x ksah sgt.tpi jgn ulang kebodohan rais yatim.asal ada berita.ada rais.ada rais ada berita..dgn iklan yg begitu plastik skali di rtm..emm naseb dah bersara.

Anonymous said...

pliz, jgn carik padah.. tolong lah. jangan la keluar idea2 sewel di waktu2 begini, sure heboh nanti dibuatnya!

Anonymous said...

Khairy mahu jadi menteri..mmg bodoh..kerja halal hub, ktm lingkup.

TV3 berita & lagu2 BN menyebabkan BN dibenci..

Tapi ada satu lagi peluang menang jika kedua2 calon PM ini berani.:-

1. Jika Nuar bersumpah tak meliwat..8 juta undi PR dlm tangan..

2. Jika Rosmah diam, pakai tudung penuh mcm Shahrizat sebelum Jan & kekal dgn sifat itu selamanya..6.5 juta undi dlm tangan (PAS member akan sokong Najib)

Anonymous said...

menteri penerangan mestilah seorang yg kreatif dalam menerangkan dasar, bukan si bebal yang dok ulang pendekatan basi dan memualkan. bukak tv1 terasa macam tahun 80an je walau sekarang dah tahun 2013, aduiiii.. apo la nak jadi. jgn cakap "ini tv kerajaan, bukan TV swasta", tu namanya nak makan pelempang. ikutlah zaman, apa dgn menjadi kerajaan kita tak boleh nk kreatif? lagi satu radio klasik tu tolong jgn digaul sebagai saluran nasional utama, radio tu top sebab nilai klasik / nostalgia lagunya, bukan info beritanya. mohon dipertimbang. hormatilah rakyat, sayangi rakyat, kita tetap boleh undi tanpa perlu di propa 24 jam, yg penting kerajaan buat kerja dgn jujur ikhlas, tak ada sapa nak marah...

Anonymous said...

Di minta NAJIB jangan buat pemilihan menteri cabinet yg bodoh bodoh, semacam mana cara dia memilih "winable" candidate semasa PRU13.KJ tidak boleh dinaikkan menjadi menteri...kalau pemilihan masih bodoh lagi, eloklah Najib berundur dari jadi PM. Rakyat dah penat nak defend stupid decisions!

Anonymous said...

kita mau bukti, bukan propa yg berlebih2. kalau kerajaan bagus buat kerja, kita tetap sokong la...

Anonymous said...

khairy tak payah la join kabinet, cukuplah berbakti untuk rembau dulu. sedar diri awak tu antara punca utama tsunami pru 12 dulu, ke dah lupa? jgn buat gila ye, thanks khairy, please la ya kalau nak BN kekal.

Anonymous said...

farid redzuan jadi mc sure heboh sudah la.. sori ye datuk.. jgn main2 ini bukan datuk punya jalan.. elok datuk maintain siri singgah sahur setiap tahun, lebih molek begitu

Anonymous said...

kellaaazzzz kau nyah! gila ke apa

Anonymous said...

kak ros pakailah tudung elok2, jgn berjambul2, aurat itu perkara penting dan rakyat muslim melihatnya. tunjuklah tauladan yg baik buat rakyat, kalau kita jaga perlakuan, orang pasti sayang. hentikan menempel sebelah suami anda juga, bagi dia buat kerja dengan aman. jangan jadikan diri anda bahan cacian orang secara berterusan, nanti menyesal tak ada guna. hormatilah undi kami pada BN.

Anonymous said...


Hapuskan SRJK(C)..

Anonymous said...


Rosmah kena pakai tudung..

Bosan said...

Bagi aku khairy kena ada dalam kabinet sebab dia memang nampak mewakili suara orang muda yang banyak dah takda dalam umno. Dia berani dan mempunyai idea idea yang baru. Bagi aku jangan ada hishamudin paling penting.

Anonymous said...

no no no!!

nanti awwwwwwww sure heboh!!

Anonymous said...

Dah lima tahun sandang ketua pemuda umno\bn apa ada suara kj nih.... Menempel event orang ye le... Idea xde

Anonymous said...

BUMIPUTERA FIRST

Anonymous said...

Ya....lantik rahim noor jadi menteri kdn..nannti anuar and gang chepat kena sidai kat ampaian..

jijan mali said...


Ribut berlalu, kiambang bertaut.

Penduduk Malaysia mesti bersatu terutama sekali bangsa teras iaitu MELAYU DAN BUMIPUTRA. Ayuhlah kita kuatkan semula ekonomi MELAYU dan BUMIPUTRA. Kita dah tahu siapa gunting dalam lipatan kita sekarang ini. Sedar lah bangsa MELAYU DAN BUMIPUTRA semua. AYOH KITA BERSATU UNTUK MALAYSIA TERCINTA!!!!!!

Anonymous said...

Hehe setuju!!!!bukan setakat lebam mata, nak meliwat pun kena fikir 10000x takut lebam lak batang pelir lebam kena dusyum dgn tan sri!!!

Anonymous said...

Sepanjang nak tunggu pru14 nanti raranya suasana lagi akan panas dari yang lepas..untuk melawan suasana berikut, mestilah dilantik menteri KDN yang tegas, berani dan bertanggungjawab yang tidak ada kepentingan mahu jaga mana2 pihak atau undi kaum tertentu..

aku rasa kempen sana sini dah berbunyi nak menteri KDN yang baru..rasanya Najib nak dengaq kata kita dak dok suruh lntik Rahim Nor jad Menteri KDN?

kalau Najib x mau ikut juga inilah jawapannya...INGAT Najib, kami ni MELAYU yang memenangkan BN..Kami mahu apa yang terbaik untuk NEGARA kami..Kamu sebagai ketua hamba kepada pengundi BN harus pertimbangkan suara kami pulak..Ataupun kalau aku ni MATA SEPET baru terhegeh2 nak dengar kot

Anonymous said...

Akui beliau ada pengalaman dalam bidang penerangan, penyiaran, tapi rasanya lebih baik kalau tidak berada dihadapan,kerana untuk berada dihadapan menggalas kepentingan bangsa, agama dan negara bukannya kerja mudah.

Anonymous said...



anon 5.33

tulisan byk propa...muloottt kurang ajar....



takbirrrrr

Anonymous said...

Di Malaysia Calon Wakil Rakyat amat bertuah sebab ada HARDCORE & DIEHARD SUPPORTER....Hampa tak buat apa pun the voters still give their ABSOLUTE SUPPORT !

Anonymous said...

Lantik Tun Faizal (UMB) jadi senator. Boleh jadi menteri penerangan.

Tengok ler hasilnya nanti... hahaha

Anonymous said...

Najib tengah pening palak..sudah tentu dia akan pilih puak bebal ini,.iklan harinrayabdan krismas pun x tau bezakan..dia KJ nya kwan..tak gitu..

Anonymous said...

Sejak dua menjak kj keluar aja di tv..ada udang dlm mee ke? Dia da mula lobi daaaaa

Anonymous said...

Aq x minat kj.. Dia punca kemerosotan undi bn qd pru12 dulu.. Najib kna fkr2 la,jgn lantik kj nijd menteri kbinet dia..merosakkan umno je kj ni

celana biru said...

Siapa yang berada di debelahnya?
Lain macam aja. Jangan buat gilalah.