IKLAN BERBAYAR

Thursday, May 30, 2013

MELAYU KASI SEBAR LAGI DAN LAGI SAMPAI LINGKUP CINABENG



Published with Blogger-droid v2.0.10

50 comments:

Anonymous said...

terima kasih bro. harap dapat disenaraikan lagi dari masa kesemasa. i support your effort.

Anonymous said...

Tuan, senaraikan lagi brgan cina dan bumiputera..... sebarnkan lagi..lagi..dan lagi dan..lagi dan... biar dari sekecil brgan hingga ke sebesar besar brgan..... KITA TENGOK LAGI 2 BULAN... SIAPA BELA HANTU... TOK MOH BOLEH GERENTI.... TUAN HANTU AKAN MERACAU PAS KENA JAMPI ABC...BCL....

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA....

Anonymous said...

Sy sokong...
dn sy sebarkan trutama di laman2 sosial lebih cepat utk disebar....

Anonymous said...

Bagus2 trruskan usaha boikot barang cina laknat ni.. Tah bila nk sedar diri.. Selagi nuar laknatullah hidup selagi tu le depq biadap...

Anonymous said...

INGAT perbelanjaan RAYA puasa Nanti jgn 1 sen pun perbelanjaan kita pi Kat cina...pok ka lio depa.

Anonymous said...

Bro GAP, buatlah versi hitam putih lebih murah kos nak cetak. Minta tolong sesiapa taip balik dalam bentuk hitam putih paparkan kat blog ni. Aku memang mendidih dengan puak cinabeng babi harbi ni dari dulu lagi. Kita tak perlu menumpahkan darah, cukup dengan kempen boikot ni sahaja semua cinabeng babi harbi jath miskin dan bunuh diri.

Anonymous said...

Terima kasih! Tolong update senarai dari masa ke semasa.

Anonymous said...

salam, mintak buat komplen kepada FB agar remove page ni yg boikot barang UMNO. https://www.facebook.com/pages/BUP-BoikoT-UMNO-product-Fans-Club/140604002660130

sebab FB page Boikot Barangan DAP tu dah kena remove by FB.

Anonymous said...

Sesiapa yg bercadang nak tukar h/phone,i-pad dan apa jua gadjet, apakata tunggu 2-3 bulan lagi baru beli. Sebab business ni 90% cina control. Yg paling best 99.9% comfirm cina DAPig.. Kalau nak beli carilah kedai melayu or india.. ABC BCL

Anonymous said...

GAP...
listkan sebanyak2 yg boleh.. harap di *.PDF kan... senang nak download dan kasi print dlm bentuk buku kecik.. masuk ke kedai.. boleh check tengok list.. ;)

Anonymous said...

Kini ada bihun buatan muslim di pasaran..
BIHUN SUFI keluaran usahawan FAMA Johor…
Pengedar / Agen diperlukan

hubungi saya di 017-9009 775..
insya Allah saya akan bantu..
sama2 la kita mencari yg halal…

Anonymous said...

Pusat Pengedaran Bihun Sufi Kawasan Selangor dan KL
Bertempat di Klang Sentral, berdekatan station bas ekspres sani terletak pusat pengedaran bihun sufi.

Anonymous said...

Pusat Pengedaran Bihun Sufi Kawasan Selangor dan KL
Bertempat di Klang Sentral, berdekatan station bas ekspres sani terletak pusat pengedaran bihun sufi.

Anonymous said...

semua sos BUMI HIJAU produk melayu dari kempas.sos cili dia mak aihh terangkat!

Anonymous said...

pengusaha mee dan kuew tiauw muslim....brand name(mee kak mah)....
contact no.. 017-3782058 / 019 2141630....di jamin halal...tiada boric acid and so forth...110% sure
mee kuning can last up to 1week...kuewtiaw upto 4days...kuew tiauw halus as well as kuew tiaw kasar..
Memerlukan pengedar di kawasan pantai barat.... harga RM 0.90 for 400gm + - ,but negotiable if planning to take in bulk...Berama kita lunaskan fardhu kifayah...~

Anonymous said...

Tokey2 kuih raya dah mula survey brg2. Tolong diorg cari kedai yg supply kelengkapan biskut raya yg jihad compliance. Kedai cina mahal gilerrrr.. Sombong nk mampossss ngan melayu.

Anonymous said...

assalamaulaikum kami pengeluar bihun Cap Mahkota
bihun keluaran bumiputra 100% halal dan yang penting syarikat Muslim.syarikat kami juga sedang berusaha untuk mendapatkan pekerja dari kalangan balu2 untk menampung kos menaikkan taraf ekonomi golongan asnaf..sambil anda membeli dan mengedar dlm masa yg sama anda membantu mereka secara tidak langsung mendapat pahala dan berkah
untuk keterangan lanjut blh email
kami juga mencari pengedar di setiap negeri
dinzly_86@yahoo.co
019-7857007 fazrul
06-7946856

Anonymous said...

Assalamualaikum sahabat-sahabat yang sentiasa menyokong produk mee Delimaz.
Untuk sesiapa yang berada di Shah Alam, mee kuning Delimaz boleh didapati di kedai Az-Zain Shah Alam, sek 15. Sabtu ini ,25 Mei 2013, diadakan majlis sambutan ulangtahun ke-5 Az-Zain. Anda semua dijemput hadir. Info lanjut boleh like page Az-Zain Shah Alam

Anonymous said...

http://www.facebook.com/meeDelimaz


Assalamualaikum sahabat-sahabat yang sentiasa menyokong produk mee Delimaz.
Untuk sesiapa yang berada di Shah Alam, mee kuning Delimaz boleh didapati di kedai Az-Zain Shah Alam, sek 15.

Anonymous said...

SAYA PENGUSAHA DAN PEMBEKAL MEE KUNING.
JENAMA "MEEKITA"
TIDAK ADA PENGAWIT
TIDAK PAHIT
TIDAK BERUBAH WARNA BILA DIMASAK
TIDAK BERBAU ATAU RASA KAPUR
TIDAK KEMBANG BILA DIMASAK

KETERANGAN LANJUT SILA HUBUNGI PUAN ROZA
0122593904. BOLEH DIDAPATI DSEKITAR KG JAWA, PASAR KLANG DAN ANDALAS.

Anonymous said...

Pernahkah anda makan Bihun yang keras dan liat?Pernahkah anda terlewat bangun dan tidak sempat menyediakan sarapan pagi untuk keluarga?
Adakah anda yakin kesucian dan status halal bihun yang anda masak?
Lupakan semua itu,kami adalah pengedar Bihun jenama Bihun Sufi.BIHUN SUFI telah diperakui tahap kesucian dan kebersihan melalui pentauliahan Sijil HALAL Majlis Agama Islam Melaka dibawah seliaan JAKIM, Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia Bhg. Keselamatan Makanan, ISO. Produk kami disahkan selamat untuk dimakan dan tidak mengandungi bahan pengawet. Pemakanan mengikut sukatan yang diperakui tahap keselamatan adalah diiktiraf tidak akan memudaratkan kesihatan. tiada lemak tepu dan kolesterol.

Sangat mudah disediakan,cuma rendam dalam air sejuk selama 10 minit.tidak perlu rendam semalaman.Anda pasti sempat menyediakan sarapan pagi untuk keluarga.

Boleh dapatkan dari kami dengan menghubungi no 0105455564 (faizal) untuk sebarang pertanyaan dan tempahan untuk kawasan bangi dan kajang

Anonymous said...

Satu hari nanti pasti tokei2 babi cina tendang pekerja2 melayu terutama di pasaraya pusat membeli belah bila business mereka terjejas..tapi boikot tetap boikot..

Anonymous said...

join group ni kt fb. byk info pasal brg2 bumi n cina

1.Twitter: www.facebook.com/BBCDrasmi
2.Youtube: www.youtube.com/BBCDrasmi
3.FB Account: www.facebook.com/BBCDrasmi
4.FB Page: www.facebook.com/BoikotBaranganCinaDAP
5.FB Group: www.facebook.com/groups/BoikotBaranganCinaDAP

Napoleon Hill said...

I am in charge of my destiny .

Anonymous said...

Aku pegi pasaraya billion takde jual minyak masak saji. Semuanya sri murni, cap pisau, buruh dll. Semingu lps tu pun sama. Bangla tu ckap takde stok.

Anonymous said...

melayu yang nak jual barang promosi kat sni http://produkmuslim.info/

Anonymous said...

Ingat semua! Walaupun malas nak buat kuih raya sendiri, bila nak beli kuih raya, jangan beli kuih raya yang cina buat. Ni dah la malas, beli kuih raya nak murah terus ambil yang cina punya. Berhati-hati mydin sendiri pun banyak jual kuih raya cina buat.

Anonymous said...

Gula jenama CSR tu Robert Kuok punye, gula jenama Perai Syed Mokhtar punye. So kena betulkan list atas

Anonymous said...

Ha ha ha, tong gas kedai cina pun aku dah pulangkn, ambik deposit balik 50.00., tukar, beli kedai islam, gas petronas lagik. Wakaka.. Sumbangan kecik aku, melayu marhaen, belacan lak tu. Boikot cina dah jadi hobi aku.

Anonymous said...

Blh pos tak....aku duduk kat ipoh

Anonymous said...

Bagus gap.teruskan fokus pd boikot barang cina.hingga kita berjaya.

Anonymous said...

Gula CSR ni wat den confius ni..leh sapo tlong confirmkan ...nnti slh maklumat parah la

Anonymous said...

TERBAIKLAH. AYUH BANTU EKONOMI BUMI. CARI KEDAI BUMI TERMASUK SERVIS KENDERAAN

Anonymous said...

Ade red bean army (Anon 2.18am) yang memang nak confused kan kita. CSR sekarang dimiliki oleh Tradewinds Berhad, dan kita tahu Tradewinds Berhad pula dimiliki oleh Syed Mokhtar. Gi tengok website CSR.. http://www.central-sugars.com.my/about.htm

Anonymous said...

dah print dah..

baru hari ini aku perasan bahawa peniaga cina memang caj kaw2 kat customer melayu.

biasanya aku malas tukar bateri remote. hantar je kat kedai berhampiran sebab sibuk. tapi hari ni saja2 je nak buat sendiri berapa kos tukar bateri. bukak tak sampai seminit. carik bateri kat pasaraya rm6 je. pasang balik tak sampai seminit. selama ni aku kena caj rm25. cibai betol!!! so lepas ni, BCL!!!

Anonymous said...

BETUL..BETUL..TONG GAS MEMASAK AKU PUN DAH TUKAR KEPADA PETRONAS. SUPPLIER MELAYU JUGAK. KEH KEH KEH

Anonymous said...

boikot buah2 tempatan. kebanyakkan sume cina yg tanam. mkn buah dada takpe. kalo nak minum arak cari jenama san miguel yg dibuat di philipine sbb produk tu melayu yg punya. hahaha

Anonymous said...

Minta pengeluar2 bumi melabelkan produk bumiputra supaya senang utk pengguna buat pilihan lainlah kalau bumi juga mengharapkan cina beng beli brg mrk. Jgn haraplah...

Anonymous said...

Kpd peminat2 tegar rumah ayam dan urut bawa2 lah bertaubat, tak blh lama pun dlm beberapa bln ni tak yah la gi rumah ayam cinabeng tu, kalu tak tahan sgt buat je la sendiri dr bg duit kat cinabeng tu, dpt juga jimatkan duit..

Anonymous said...

Ham ka chan..tiu nia ms ka hai....lu sohai

Anonymous said...

Aku nak beritahu, CINA ni sudah lama boikot barang Melayu, termasuklah ahli perniagaan mereka tidak akan sewa kalau bangunan itu pemiliknya Melayu. Bangunan UMNO di jalan macalister penang kosong bisnesman mereka tak mau sewa,,sudah lama dah..kita baru nampak.rahmat tsunami cina.

paritjawa said...

peniaga runcit mohon tolak barang2 bukan bumiputra masuk kedai korang

Anonymous said...

Citer basi..ni la org bongok..semua org melayu dah tau..san miguel citer bohong..citer lama bukan pasal arak...

Lu cina kui lu ingat melayu bodoh..

Anonymous said...

Sape yg belum baca kisah san miguel...boleh baca kat blogger kedah..

Supaya tau kisah sebenar.

Anonymous said...

Katanya sekarang dah milik Syed Mokhtar. Berhati hati maklumat yg diberi. Cina kui pun byk.

Anonymous said...

Ha3.... Cam haram anon 2:57... Tapi betoi jugak.. Apa pun BCL, ABC DIUTAMAKAN...!!!

Anonymous said...

sila search di facebook "Sokong Produk Melayu Islam" utk dpt kn lebih byk lagi list barang melayu/bumiputera...

Anonymous said...

Kalau tak salah aku
Penyanyi Allahyarham R Azmi pernah popularkan ABC....ABC...ABC.....

Anonymous said...

Aku nak share faveret aku. Kicap kipas udang keluaran Zara food milik bumiputera. Sedap pon sedap!

Anonymous said...

Satu lagi kalau nak beli rumah, beli kereta, beli insurans atau apa2 produk pilih lah agen2 melayu, ramai agen yang berkebolehan dan insyaAllah ambil yang halal jer...ABC BCL