Thursday, June 6, 2013

KEHANCORAN CINABENG BERMULA DENGAN INI...


komen menarik gerakan boikot bisnes cinabeng..

Objektif boikot barangan cinabeng adalah untuk mengurangkan populasi spesis cinabeng di Malaysia sebanyak 75% menjelang tahun 2020. 


Bagaimana ini boleh berlaku? Apabila cinabeng miskin akibat kejatuhan bisnes mereka atau ketiadaan peluang pekerjaan, cinabeng akan : -


1) Membunuh diri termasuk ahli keluarga mereka.
2) Berhijrah ke luar negara.
3) Mengurangkan jumlah anak-anak mereka kerana masalah kos sara hidup.



Selepas objektif ini tercapai, Melayu akan : -


1) Menguasai segenap peluang perniagaan dan kekayaan di Malaysia.


2) Lebih ramai usahawan dan ahli perniagaan Melayu menjadi kaya (50% populasi Melayu sekarang akan menjadi sangat kaya).


3) Populasi Melayu akan bertambah secara berganda kerana kemampuan kewangan mereka untuk mempunyai ramai anak dan cucu.


Ingat semua tentera anai-anai, memboikot barangan cinabeng adalah satu-satunya cara untuk kita mengurangkan atau 'menghapuskan' terus populasi pemakan babi kaum pendatang muka tak tau malu ini dari bumi Tanah Melayu warisan nenek moyang kita.
June 4, 2013 at 4:00 PM

71 comments:

Anonymous said...

Cerpen ke fiksyen lawak ke tak kira lah, janji setiap kali kita tak beli untung cinabeng jatuh. Kalau dalam sehari tu 10 orang Melayu boikot cukup la, sebulan dah berapa profit loss cinakui.

Anonymous said...

Sikit takpe yg penting berterusan......
Sedikit sedikit lama lama jadi gunung everest yg sudahpun berjaya ditawan oleh generasi felda......TERUSKAN BOIKOT - BCL ABC - ANDA PASTI BOLEH.!!!

Dyg Peace said...

Bangga terasa bila hari2 shopping sekarang. .hampir 100% barangan bumiputera & muslim dan Kedai Muslim juga. Ingat!!! Cina mana beli barang keperluan sangat seperti gula, teh, kopi sebab diaorang kata barang2 ini menjejaskan kesihatan. Jadi pembeli tegar adalah orang Melayu sebenar2nya. Walaubagaimanapun. .thanks GAP!! Best ceritamu yang sangat lawak tapi maksudnya sangat mendalam!!

Anonymous said...

Kaw. kami semua Melayu - 98%BN..

Kedai2 berdekatan harapkan customer dari Kawasan ini.. Hari ini satu kedai Cina dah gulung tikar, sejak PRU13 xder pelanggan.

Kedai jual dan servis motor dah duk gelisah, mungkin dapat rasa cubitan juga...xder org kpg kami masuk!

Padan muka... dulu terang2 tunjuk mereka tu kuat DAP, dah kena calit tahi kami..

Bersama ABC

Anonymous said...

Berat, tapi tak mustahil. Kalo DAP yg dah nk pupus boleh naik mendadak, inikan pulak boikot nih. Cuma kena tambah kesedaran kat Melayu n bumiputra lain2. Kaw luar bandar lebih senang nk bunuh cina. Buat ceramah ekonomi melayu sebulan sekali kat setiap parlimen/dun, gerenti berjaya. Pilih beberapa kawasan utk jadikn experimen dgn gerakan all out. Bila ada tmpt berjaya, tmpt lain akan semangat nak ikut, mcm Anon 4.02 ckp tu. Kalau MARA campur tangan lagi syok.

Anonymous said...

Sekali sekala cuba pedajal kn cina2 ni. Tak nk servis keta pun masuk tanya2 harga. Pastu tanya dia kedai melayu kat mana... Saya lagi suka kedai melayu maaaa..., pastu blah! Lama2 diorg sakit hati, sakit jantung, kojol terusss.

Anonymous said...

kalau kereta Perodua & Proton, moto modenas boleh terus tak pergi kedai dorang..

Nasib baik Mahathir dah wujudkan industri otomotif..banyakla melayu teknikal sekarang

Anonymous said...

amat mengerikan..tetapi benar & boleh berlaku di Malaysia jika tiada DEB

http://aku-tak-peduli.blogspot.com/2013/06/hanya-di-malaysia-sahaja-cinabeng.html?spref=fb

Anonymous said...

Tahniah GAP. Kita Kena ujudkan Kedai tyre dan juga hardware. Gesa GLC adakan kedai2 tersebut

Anonymous said...

Syabas GAP, semoga melayu urban pun sedar pentingnya jati diri, kali ini biar dia tengok kita tunduk dan kita pandang dia penuh rasa curiga, lama lama padam dia. Teruskan amalan sebagai Muslim Konsumer.

rizal said...

Produk cina byk bahan2 tk halal...byk capuran babi...cap halal pun dorang boleh tipu itu tandanya ada bahan2 haram

Anonymous said...

Gap kita pedajjal cina. Kita belajar macam anwar pedajjal bn.

Anonymous said...

Gap tolong lancarkan kempen rumah dan hartanah malaysia untuk rakyat malaysia

Cinabeng ni sangat pandai buat rumah mahal mahal dan jual kepada orang asing sebab orang melayu tak mampu beli

Sedarlah bagi penduduk bandar hampir 2/3 gaji akan pergi untuk pembiayaan rumah. Benda inilah yg kena jaga sebaik baiknya

Polisi tun tidor membenarkan pemilikan asing masing diteruskan kerajaan umno semasa sebebas bebasnya. Adakah kesedaran kah pada ds najib akan perkara ni?

Usaha membantu rakyat dengan prima akan gagal dgn sendirinya bila push demand factor pemilikan asing ini menjadi insentif kepada developer developer yg tamak untuk terus membina super condo/service apartment/terrace hse yg amat mahal

Melayu semakin hampir menjadi pengemis di negara sendiri. Tokey tokey cina akan jadi billionaire dgn duit disimpan di luar negara




Remy Idham said...

Amin....

Anonymous said...

ditempat aku dah ada kedai melayu 2/3 kedai juga yg dibuka disitu juga terdapat 1 kedai cina tapi telah bungkus tutup kerana tiada pelanggang org melayu anak anak sekolah semua pergi ketiga tiga kedai melayu kawsan tu mejority org melayu campor cina sikit dan kaum kaum lain berhampiran kem tentera muking dap sedar kawasan itu kebanyakan org melayu mereka telah bina rumah rumah yg mahal untuk kaum cina menduduki kawasan itu dan muking 3/4 tahun lagi kawasan itu bukan lagi kawasan melayu.

Anonymous said...

Saya sokong ini. Sarawak kena ditolong, banyak kami tak mampu dan tak tauk cara. Buatlah seminar disini mungkin dari parlimen keparliamen. Hububg kami. Resouces banyak tapi kena digunapakai untuk mendapat menafaat.....hanya perlu nasihat..cina tetap kita tak suka dalam dunia ini..

Anonymous said...

Orang kata melayu mudah lupa diri.
Tp dlm bab BOIKOT ni melayu tidak sesekali mudah lupa.
Ingat produk cina...ingat boikot!!!...

Anonymous said...

Punca BOIkOT produk cina ini adalah kerana LGE n papa kesayanganya LKS.
Kejatuhan bisnes cina ini adalah kerana 2 ekor diatas.
Kaum cina harus menyalahkan mangkok 2 ekor ni diatas apa yg berlaku.

Anonymous said...

Aku sudah hilang simpati dgn cina.
Makin aku pandang, makin mendidih darah aku tgk cina2 tu.
xpe...aku akan pastikan yg kaum cina akan merempat di bumi melayu ini.
Kita bg mereka 1 tahun jek...bisnes mereka akan jatuh...umpama anai2.

Anonymous said...

Wow! This blog looks just like my old one! It's on a entirely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!

Here is my blog candy crush Saga Cheats

Anonymous said...

Nak mengurangkan populasi cinabeng di Malaysia sebanyak 75% menjelang tahun 2020 juga benyak bergantung pada kualiti melayu yang sedang dan telah menjadi kaya raya. Melayu elit yang kaya raya dan berkuasa lupa asal usul dan berfikiran liberal akan menjadi pengkhianat begitu juga pemimpin2 melayu yang cium jubor cinabeng. Pengisian semangat nasionalis melayu perlu diperkukuhkan. Dengan kata lain perlu jadi rasis. Mari kita sama2 hancurkan ekonomi cinabeng!!! Mampos lu cinabeng!!!

Anonymous said...

aku memang dah lama kempen buy chinese last. sejak dulu lagi. niat aku nak bantu Bumi sebab aku tahu cina pun buat benda yg sama. aku pilih bank islam/melayu, kedai melayu, beli kete kat salesman melayu dan lain-lain.

Anonymous said...

Sya berharap dalam masa 4 tahun nie, pihak kerajaan BN struktur semula ekonomi melayu, biar melayu monopoli barang kegunaan melayu, melayu skrg dah bersedia bukan mcm melayu dulu, mereka sudah tahu asas perakaunan, untung & rugi. Kita dah tak mau lagi pemborong, peniaga cina sabotaj dgn menaikan harga then menuduh kerajaan BN plak...please kerajaan BN jangan hampakan kami

Anonymous said...

AKU DAH MULA MASUK DAN KELUAR TANGAN KOSONG DARI KEDAI CINA....HAHAHAHAHA

Anonymous said...

akupun dah mula boikot barangan si sepet tu... boikot barangan dia org tu bermakna kita juga mengurangkan kebergantungan ekonomi kat sepet tu disamping mengurangkan penggambilan pekerja2 asing yg makan gaji dengan mereka... tulah bila kaya ambik bangla dan nepal. masa miskin org melayulah yg byk tolong kayakan mereka...

Anonymous said...

Yg ada omak2 tuh tolongla kempen n slow talk kat depa tentang betspa sumbangan yg mrk lakuln dgm mmboikot sgl yg related dgn cina mmberi faedah n 'baraqah' trhdp ekpnomi org ISlam..sy lihat msh ramai makcik2 yg 'skeptical' tjdp kempen ini..

Yg plg xtahan ada yg brkata 'mana bole org melayu ifop tampa cina!' Wtf....tiapkali sy shopping mst ada mcik yg sy dekati n brkempen.....

Anonymous said...

terbaik. teruskan usaha. semoga perniagaan bumi lebih maju.

Anonymous said...

bro... sadis..i like

Anonymous said...

Bro,
Apa kata you all buat sticker tampal kat kereta macam DAP buat "Ini kalilah" atau kelantan buat "Tukar"! Rasanya ramai yang tak tau kempen BCL dan ABC.

Anonymous said...

Pemimpin pemimpin UMNO perlu peka dan bertindak atas agenda DAP nak mengCinakan kawasan kawasan Melayu atau mengSingaporekan kawasan kawasan Melayu. Jangan biarkan lebih banyak Singapore dan tempat tempat maksiat berkembang biak di seluruh negara. Asal PP adalah milik kerajaan melayu Kedah dah jadi negeri cina, jangan biarkan lebih banyak negeri Cina menguasai negeri negeri melayu. Jangan asyik sibuk nak jadi pemimpin untuk jadi kaya tetapi tak tahu mencatur masa depan anak bangsa dan negara sendiri.

Anonymous said...

wah...blh guna idea tu...jnji bg dia sakit hati...rasis aku..aku rasis

Anonymous said...

saje mau kasi tau sama semua belacan.
paparich sri gombak dengarnye dah naikkan harga setiap hidangan antara 2-3 ringgit.

taktau la ni strategi memburukkan kerajaan (harga naik=salah BN) ataupun pelanggan makin kurang,untung merosot.untuk naikkan untung,kene naikkan harga.

ape2 pun,teruskan usaha kita ni.jgn2 hangat2 tahik jek.

tp kedai hardware,bengkel kereta,kedai tayar milik melayu tetap susah nak jumpa...frust.

Anonymous said...

Salam,

Sekadar cadangan. Gap sudah post artikel tentang ABC, BCL dengan kerap.

Jadi sebagai sokongan, kita kongsikan pengalaman kita memboikot dalam ruangan komen. ceritakan tentang barangan apa yang kita boikot dan penganti kepada barangan tu.

Cerita tentang kedai yang kita boikot, kedai/barangan orang islam yang kita jumpa. kongsikan semua yg sewaktunya dengan kempen boikot ni.

dua hari lepas saya dengan rasminya menjadi pelanggan tetap bengkel moto melayu. sekarang sy guna minyak masak saji atau alif sahaja, beras faiza.

gap teruskan usaha, pastikan post BCL sentiada ada, dan kita ceritakan pengalaman kita untuk pastikan kempen sentiasa PANASSSSS!

CK

Anonymous said...

Teruskn boikot brg cina dgn daya usaha 200% dgn lebih sistematik dn lebih halus lg konsinsten. Prcayalah majoriti cinapig akan kembali myokong kerajaan apabila terasa perit serta susah krn mereka ni mmang bngsa penakut utk hidup atau brniaga dlm myusahkn dn trtekan. Oleh itu teruskn boikot sampai bila2 utk mlyu menunjukn khebatan kuasa yg ditangan bagi mgajar cinapig ultra kiasu alias yahudi laknatullah

Anonymous said...

SAYA MEMANG DAH LAMA BOIKOT..ABC+BCL NI.

SEMALAM ROUND SATU KLANG NAK TUKAR TAYAR. CARI KEDAI MUSLIM TAK JUMPA. TUKAR GAK KAT KEDAI SIAL NI..DAH MEMANG BANGSA PENCURI ANAK HARAM.. DUIT YANG SAYA LETAK KAT COMPARTMENT DASHBOARD PUN DIA SAPU..

TAK BANYAK CUMA $45..BUAT STANDBY BAYAR TOL JER.. MEMANG SIAL BANGSA NI MEMANG PENCURI.

ABC+BCL

Anonymous said...

Mulai hari ni saya nobatkan bro gap sebagai "Champion Perpaduan dan Jihad Ekonomi Islam, Melayu dan Bumiputra"

Anonymous said...

Hahahaha, mak aku penyokong tegar PAS dah join kempen ni. Mak aku cakap dia boikot barangan cina bukan sebab nak sokong UMNO ke apa tapi nak tolong Melayu jadi kaya. Mak aku cakap patutnya UMNO jangan bagi muka dengan bangsa cina dalam apa sahaja peluang untuk menjadi kaya di Malaysia.

Bagi aku biar diorang semua mampos dan Melayu menjadi bangsa unggul di Malaysia.

Anonymous said...

Aku dok area Kundang dekat-dekat Sg. Buloh. Sini memang banyak Melayu bukak bisnes kecuali kedai tayar dan servis kereta. Dulu aku beli barangan di The Store (cinabeng punya) tapi lepas kempen boikot ni aku beli di kedai runcit Melayu Acheh kat sini.

Aku rasa kempen boikot sahaja tak cukup. Perlu ada lagi dua peringkat untuk kita menguasai ekonomi Malaysia.

Pertama :

Tingkatkan kesedaran di kalangan Melayu untuk menceburi pelbagai jenis perniagaan yang selama ini dikuasai oleh cinabeng.

Kedua :

Meningkatkan kesedaran di kalangan Melayu untuk membelanjakan wang mereka kepada bisnes dan produk Melayu sahaja.

Kalau dua perkara ni dilancarkan secara besaran-besaran, memang konfem spesis cinabeng akan pupus sebelum PRU-14.

Anonymous said...

Alhamdulillah

Anonymous said...

Barang2 di mydin pun mereka masih jadi pemborong... Akhir2 ni mereka agresif check stok da habis utk mereka tambah...nampak mcm mereka terpaksa bagi supply banyak pada kedai2 bumipuetra... Kalau pemborong orang kita lagi baik..inshaAllah akan tercapai

Anonymous said...

Mintak MARA luaskan pinjaman perniagaan untuk bukak bisnes berkaitan automotif. Buat satu jenama supaya semua Melayu tahu ini kedai milik usahawan Melayu. Atau buat label perniagaan seperti 100% MILIK BUMIPUTRA. Aku syok sangat kalau MARA berani buat macam ni.

Anonymous said...

MARA tolong ler buat bengkel Motor+Kereta bersepadu 2 dlm 1, belum ada lagi trend macam ni kat malaysia, hire laa budak2 IKM, ILP , KPTM ... ramai trainee2 yg boleh diambil dari institusi2 ni

Anonymous said...

Saudara Saudara Seislam dan semelayu ku ...tolong saudara saudara semua agar masuk FB Rasmi Dr Mahathir Mohammad kerana disitu artikel Tun banyak CINABENG aka CINABBI menghina hina Melayu...

sila masuk ke FB Rasmi Dr Mahathir segeera saudara saudara ku sekalian...

Sudah sampai masanya kita serang mereka dari segenap sudut..kerana cinabeng ni perlu disamak semula sepertimana 13 mei baru mereka sedar kalau tidak jgn harap Bangsa sama taraf Yahudi Zionis ni nak sedar

Anonymous said...

Dengan berusaha menjayakan usaha ini demi mempertingkatkan ekonomi umat Islam dan sahabat-sahabat Bumiputera kita yang tidak memusuhi Islam ianya merupakan Jihad yang besar ganjarannya di akhirat nanti, insyaAllah.

Anonymous said...

Keep it up!!

Anonymous said...

Di terengganu banyak kedai hardware melayu,
Kalau di kuala terenganu satu satunya kedai hardware melayu ditengah puluhan hardware cina ialah GNR hardware di Pulau Kambing, mari penuhkan kedai ini. Tolong..

btw, ada contractor cina sudah cakap berlembut dgn saya nak projek, dalam hati aku: BUY CHINESE LAST.

TQ GAP

Anonymous said...

Saya kalau cerita politik dah rasa mcm muak selepas pru13 tapi kalau cerita ttg memperkasakan peniaga melayu saya memang berminat. Walaupun saya tak sokongan umno tapi saya amat setuju untuk membantu peniaga melayu untuk meningkatkan Ekonomi. Tahniah kepada admin blog ni.

Anonymous said...

Keluarga hantu roti.. Tiap hari mesti ade. Sekarang kedai Kek KINGS dan Kedai Kek SECRET RESEPI kehilangan pelangan tetap. Kami dah tak akan masuk!

Tiap harijadi anak2 pasti beli kek dari SECRET RESEPI... nah, bye bye forever, tak akan lagi melabur walau satu sen kat situ!

Repair alatan letrik kat rumah biasa panggil Apek repairman. Anak2 kita berpendidikan tinggi, bhgn mechanical/electrical/automotive engineering dll.

Panggil saja rakan2 anak (masa lapang mereka), macam kacang saja mereka dapat repair dan tukar parts yang rosak.. benda2 tu mudah tapi anak2 kita tak di beri motivasi, sekarang adalah masa.. Wang RM400 masuk kocek Cina, elok lagi masuk dalam kocek anak2 Melayu!

Syabas semua!

Anonymous said...

Kalau nak beli kereta beli kat kedai kawan aku melayu tulin Di G-mart Corporation Sdn Bhd/Moscorp Sdn Bhd ada Kg.Melayu Subang diKajang diJohor Kedah dia menjual sema jenis kereta daripada Perodua Proton Toyota Honda termasuk kereta import mewah Mercedes Bmw Toyota dan motorsikal berkuasa besar serta berbagai lagi jenis kereta aku teramat berbangga dengan pencapaian kawan aku ini aku doakan dia terus berjaya.....kalau nak beli boleh tel dia punya
pejabat ..03 78471722 Tuan Hj Wahid Bin Lasiman....garenti angkat kalau tak sibuk atau meting..ataupun manager dia Tn Hj Anuar..En Musa...aku tak mahu satu sen pun komisyen yang penting beli dgn orang melayu....

Anonymous said...

sapa tahu dimana kedai nak tukar tayar kereta bumiputera dalam KL dan Selangor? mari share, aku nak tukar tayar 2 bijik kereta.

Anonymous said...

Sokong.tetap.sokong...
Sejak kempen aku dah xbeli kt kedai cina.trmasuk.the store..
Aku pi mydin atau kdai mamak brg runcit..
Kedai haiwan pn aku cr melayu punya je..
Xde sembarangan dah beli kt mane2 kedai..
Mmg skarang kalo masuk kedai cina dorg layan ko sgt baik xmcm dlu..
mmg nmpk lah kempen ni berjalan...
Dan boikot akan trus boikot..
Masa di tunggu2 dah sampai..
Aku berharap mereka2 yg telah tuhan berikn tggjwb dn jwtn utk bersuara boleh mnyokong dn memperhebatkan lg jihad ini...

Anonymous said...

Apesal kalo ade ape2..mesti "kawan aku"....kenapa x yg punya tulis komen sendiri...hehehe...muskil la..

Anonymous said...

Genting mesti dibankrupkan
jgn pegi pulau pinang. Tadak apa yg menarik dan kotor.

Anonymous said...

kalau pembaca blog ini yang mahu tukar tayar atau khidmat bengkel kereta di Putrajaya.

Di Presint 14 ada Bengkel Kereta Melayu. No. 29, Off Jalan P14J, 62050 Putrajaya.

Harga service boleh runding... baru ni aku tukar tayar kereta 2 biji. Ok harganya.

Sejuk mata aku lihat orang sendiri pandai pomen keta.

Simpan no. ini 03-8888 9544

Sokong BCL. Ayuh melayu kita sokong.

Anonymous said...

Setakat ini.

Aku tak jumpa flyers BCL di surau-surau dan masjid tempat aku di shah alam.

Tiada yang nak ambil inisiatif ke?

ye.. kerja tak dpt duit.

Tapi mesti sokong BMF dan BCL

Anonymous said...

Berbelanjalah di kedai muslim.

Boikot cina x sedar diri.....

Anonymous said...

wei melayu yang ada modal ajak member2 kamu yang ada modal share buka bisnis yang cina konker, agar BCL dapat dihapuskan terus..

Zul Baha said...

Dari bulan lepas PRU13 ,aku dah mula BOIKOT CINABENG nya kedai..Biasa belanja bulanan aku pi NSK...tapi now .....sori NO MORE......aku pi MYDIN or Kedai 1MALAYSIA,,,biar jauh sikit dari tempty aku tinggal tapi rasa KEPUASAN YG TERAMAT2 bila CINABENG nie dah xdpt rasa duit aku...

Anonymous said...

Jangan lupa dapatkan produk coop di koperasi seluruh negara...

Anonymous said...

sokonggg..... boikottt.. cinabeng sampai jadi gila

Anonymous said...

camne nak boikot p my maiden nak beli pamper ngan susu anak pun x de..

Anonymous said...

Boikot semua kedai Dap.dalam.parlimen.yg Dap menang

Anonymous said...

Melayu jual barang jangan ambil untung lebih sangat

Anonymous said...

Ini Blog tak da lain nak tulis hari-hari cakap boikot. Sikit hari macam Papagomo goreng sendiri. Pergi jual kain lagi baik.....Kah Kah Kah

Anonymous said...

Bro remote control dekat tangan kau. Tukar channel Malaysiakini la.

Anonymous said...

boikot brg dap bermakna mereka x dapat lagi menggaji org asing...pilihan ditangan anda........

Koru said...

bagus!!! ape kata kla GAP senaraikan kedai2 cina untk diboikot secara bulanan. contoh : bulan ini di pahang kita boikot kedai TManja. bila dh bankrupt,kita boikot kedai lain plak.

Anonymous said...

Untuk makluman kedai Tayar melayu ada d subang perdana, paya jaras dan damansara damai

Anonymous said...

teruskan jihad ekonomi..

sedarlah kita sudah jauh ketinggalan dalam ekonomi sedangkan ini tanahair kita..

kita yg kayakan mereka terutama kedai2 di kwsn melayu..sedih baru2 ni tengok pakcik tu beli kopiah pun kedai cina..mereka2 ni perlu disedarkan..

rapatkan kembali jurang ekonomi..hasilkan produk2 halal dr muslim..skrg produk halal sape terajui?..kenapa begitu?..sebab kita sentiasa menyokong bisnes mereka..berhentilah menyokong dan sokonglah prosuk2 Muslim, kedai2 muslim..

Anonymous said...

isi minyak isilah di PETRONAS..sebab tuan punya petronas majoritinya melayu

Anonymous said...

red bean army kat komen di atas dah gerun GAP kempen jihad ekonomi secara konsisten..dia ingat melayu ni tak tahu kekuatan dan kelemahan cina agaknya..kuatnya di bisnes dan lemahnya jugak di bisnes..jadi skrg sudah tiba masanya muslim menguasai sekurangnya 50% bisnes..

mereka hanya seronok kita berpolitik 24 jam..memaki hamun sesama kita..dan akhirnya mereka ambil kesempatan untuk jadi kaya raya..skrg bila melayu/Islam nak bersatu dlm bisnes, baru mereka merasa persiangan sihat..

nantikan kebangkitan kami RBA..melayu tak kan mundur selamanya dlm bisnes..

buang jauh2 dengki, iri hati..kita maju ke depan wahai bangsaku..