Thursday, June 13, 2013

MENGAPA AKU ARAH BANGSA MELAYU BOIKOT BISNES CINABENG ?


bagaimana caranya nak jahanamkan politik anwar ?
caranya adalah menjahanamkan segala bisnes milik cinabeng.
menjahanamkan dalam erti kata boikot.

boikot dalam skala seluruh bangsa melayu TIDAK MEMBERI BARANG SEPOSEN PUN WANG MEREKA KEPADA KEDAI CINABENG LAGI..

inilah antara punca mengapa blog ini, sejurus selepas pru 13 melancarkan serangan boikot barangan cinabeng.

harus diingat anwar menjanjikan bulan dan bintang kepada cinabeng.
segala milik melayu dan maruah islam dilacurkan oleh anwar.
cinabeng suka dan terpegun dengan gadaian politik sebegini.

kerana itulah cinabeng telah memberikan pukulan maut kepada BN.

di pagi hari pengundian, seluruh angkatan cinabeng beratur menggambarkan ketidaksabaran mereka untuk menukar kerajaan melayu.

sayang benda ini tidak menjadi. keputusan pru yang cinabeng harapkan tertubuhnya kerajaan cinabeng, tidak menjadi !

anwar panik kerana usaha tahap maksimanya melanyak lunyai HAK ISLAM MELAYU gagal.

maka dengan itu anwar terpaksa mengatur skrip low class seperti blackout,demo dan segalanya untuk menepis dan menyapu dalam karpet riak marah pengundi cinabeng kepada nya.

segalanya dialihkan kepada BN.
game anwar ini mudah dipelajari.

namun dikala anwar cuba menutup kelemahan, kita disini merungkai dan menyerang kepada GAME yang sepatutnya dilakukan .

game menhancurkan bisnes cinabeng lantas memberikan tekanan politik kepada anwar yang pastinya tertekan kerana cinabeng TELAH TERTEKAN.

kita tidak perlu menghancurkan harta benda cinabeng.
ini game low class.

apa yang perlu bangsa melayu buat untuk menekan maksima politik anwar, adalah MEMBOIKOT SECARA KONSISTEN BARANG CINA DAN KEDAI CINA.

duit dan harta adalah tuhan cinabeng.

sedikit  keuntungan yang berkurangan selama sebulan, akan merencatkan income cinabeng.

lagi kita boikot bisnes cinabeng, maka keuntungan yang selama ini mereka perolehi akan semakin berkurangan.

ingat bila margin keuntungan jatuh mendadak, mereka tidak mampu mengekalkan bisnes.

hutang akan bertambah, tunggakan hutang akan meningkat.
bila hutang meningkat cinabeng terpaksa meminjam ah long.
ah long akan mengenakan interest tinggi.

ketidakupayaan bisnesman cinabeng membayar hutang bank dan ah long akan menyebabkan keluarga dan masa depan mereka hancur.

akhir kata mereka akan membunuh diri atau lari.

sekolah cina kuat kerana bantuan maksima bulanan para peniaga cinabeng.

jadi bagaimana mereka mampu untuk meneruskan operasi sekolah cina sekiranya TIADA LAGI PEMBIAYAAN DARI BISNESMAN CINABENG yang bankrap akibat pemboikotan bangsa melayu...

ini adalah matlamat kita.
ini adalah matlamat terbaru perjuangan blog GAP.
ini adalah agenda politik baru.
ini adalah agenda melayu baru.

agenda politik melayu baru perlu menghancurkan bisnes cina sampai mereka tertiarap.

kita tak perlu usik dan jentik pun pengundi cinabeng yang tak sedar diri ni.

cukup sekadar kita boikot bisnes mereka dan mengalihkan pembelian kepada barang dagangan keluaran melayu belacan.

tempoh 5 tahun menuju pru 14 adalah terlalu lama.

jika sepanjang tempoh itu kita boikot, cinabeng akan hancur luluh !

hanya dengan menghancurkan ekonomi cinabeng, maka kita akan mempercepatkan pereputan politik anwar ibrahim..

cinabeng akan menyesal dek kerana anwar ibrahim lah, punca MELAYU MELANCARKAN BOIKOT KEDAI MEREKA..

dalam hati cinabeng pasti terdetik kata, pasal anwar aku kena !

GAME PERANG POLITIK PASCA PRU 13 PERLU BERTUKAR !
ini kali kita berperang politik di luar konteks politik.


95 comments:

Anonymous said...

Aku yakin gerakan ni berjaya. Tak ada sbb utk org melayu tolak boikot cina. Baik org umno atau pas, mesti setuju. Kempen kpd yg kurang guna internet kena ada jugak, supaya kesan lebih cepat.

Anonymous said...

Ya..sejak blog ni kempen boikot, aku dh mula cari kedai melayu..kalo g kedai cina pun aku beli barang buatan syarikat melayu je..nak tau barang tu keluaran syarikat melayu..tgk alamat kt brg tu..

Anonymous said...

Gerakan boikot ni sebenarnya sudah semakin menampakkan hasil cuma belum pada skala kemusnahan besar-besaran. Walauapapun aku yakin tempoh lima tahun sebelum PRU-14 akan menjadi satu mimpi ngeri bagi spesis babi haram jadah ni semua.

Tahun 2013-2018 akan menjadi satu tempoh yang amat lama umpama menanti satu millenium (1000 tahun) bagi semua cinabeng. Ini kerana selama tempoh 5 tahun ini, semua Melayu akan bersatu untuk menghancurkan terus bisnes cinabeng selumat-lumatnya tanpa belas kasihan.

Melayu semakin sedar akan kuasa membeli mereka yang selama ini telah mengkayakan spesis cinabeng yang sangat kurang ajar dan biadap secara melampau terhadap Islam, Melayu dan Institusi Raja. Melayu akan gunakan kuasa sakti mereka ini untuk mengubah aliran wang mereka dari mengkayakan cinabeng kafir harbi kepada mengkayakan usahawan Melayu Islam.

Orang Melayu pun dah semakin ramai menceburi bidang perniagaan sejak 10 tahun kebelakangan ini. Jadi tidak menjadi isu apabila Melayu mahu mencari produk & perkhidmatan alternatif. Dengan kempen boikot ini, semakin banyak peluang bisnes untuk Melayu ceburi kerana kesedaran pengguna Melayu mengutamakan bisnes bangsa mereka sendiri.

Kepada Melayu yang ada modal dan bercadang menceburi perniagaan, inilah masanya untuk anda bermula kerana berjuta-juta orang Melayu di luar sana sedang menunggu untuk membelanjakan wang mereka kepada usahawan baru seperti anda berbanding spesis cinabeng yang semestinya bukan Islam.

Anonymous said...

Aku, sbg org melayu, tidak ada masalah bila ada arahan atau brainwash sekalipun utk boikot barangan cina. Aku sokong 1000%! Skrg perbelanjaan aku lebih berhemat, beli seminggu sekali utk keperluan seminggu dan pastinya di kedai Melayu.

Anonymous said...

Gerakan boikot ni sebenarnya nak mengajar Cinabeng yg nak rampas kuasa pemerintahan dari orang2 Melayu. Jgn lupa ... PAS adalah barua yg menjadi tali barut kpd semua ini ... Boikot dgn PAS sekali! Jgn beli barangan PAS. Jgn beli HARAKAH! Jgn beli apa2 produk keluaran PAS! Jgn beli barang kedai orang2 PAS! Jgn makan di kedai makan orang2 PAS. Jgn naik teksi orang2 PAS ... biar orang2 PAS ini mampus bersama puak2 Cinabeng ... terutamanya di Kelantan, Selangor, Tganu & Kedah ... Biar tinggal orang2 Melayu UMNO saja di Negara ini memperjuangkan nasib dan masa depan orang Melayu ... tambah agenda boikot ... BBP:
BOIKOT BARANGAN PAS
BOIKOT BARANGAN PAS BOIKOT BARANGAN PAS BOIKOT BARANGAN PAS BOIKOT BARANGAN PAS BOIKOT BARANGAN PAS BOIKOT BARANGAN PAS

Hidup UMNO, dulu kini & selamanya ....

Anonymous said...

DULU KINI DAN SELAMANYA BOIKOT BARANG CINA DAN KEDAI CINA (AMOI CINA AKU SUKA HEHEHE)

Hamzah Junior said...

anwar tu... bile kdn collect je 3 pemimpin barua lahad datu compem mampus lah dier... masalahnya bila???... adoi.. ko tunggulah hari tu sampai wahai si pencacai kepada "mata satu". tetapi jika sampai sudah pun kdn x nak collect kau aku akan rosakkan undi. 2,2 x boleh pakai rupenyer. itu jikalah... ingat umno cakap aku ni.

Hamzah Junior said...

baik orang umno atau pas? hehe.. xde sape perasan ker? di negara kita ni jika melayu sudah pasti islam. jika islam juga pasti melayu. point aku, umpama jasad dan roh. mati sahaja yang memisahkan kita.

Anonymous said...

Bcl

Anonymous said...

Aku ni cina ..

Apa lah bodoh sangat melayu ni...

Bunuh business cina kapir lahanat niii.... Antara cara yang paling berkesan dan cepat untuk ajar cina kurang ajar ni...

Melayu belacan,, tempoyak, budu, cincalok dan tak lupa pada melayu keju...

Teruskan kempen bunuh bisnis cina kapir lahanat ni...

Inilah cara yang paling berkesan!!!

Aku adalah cina yang nak ajar kaum aku cara berterima kasih,,

Pukimak punya cina kapir lahanat!!

Anonymous said...

Aku ni cina ..

Bunuh business cina kapir lahanat niii....

Antara cara yang paling berkesan dan cepat untuk ajar cina kurang ajar ni...

Melayu belacan,, tempoyak, budu, cincalok dan tak lupa pada melayu keju..

Jangan jadi bodoh bagi kekayaan pada cina,,.

Teruskan kempen bunuh bisnis cina kapir lahanat ni...

Inilah cara yang paling berkesan!!!

Aku adalah cina yang nak ajar kaum aku cara berterima kasih,,

Pukimak punya cina kapir lahanat!!

Ghazali said...

Gerakan ini dirasakan akan berjaya dalam jangkamasa panjang. Saya sangat bersetuju dengan boikot ini kerana pengundi cina mengundi calon-calon dari parti bukan BN semata-mata kerana bencikan UMNO. Benih kebencian ini disemai oleh manusia yang kita semua tahu siapa. Diharap generasi muda cina berfikir semula mengenai undi mereka kepada Anwar. Manakala generasi muda Melayu diminta supaya lebih berhati-hati menggunakan kebebasan sementara yang mereka rasai melalui media sosial.

Ghazali said...

Gerakan ini dirasakan akan berjaya dalam jangkamasa panjang. Saya sangat bersetuju dengan boikot ini kerana pengundi cina mengundi calon-calon dari parti bukan BN semata-mata kerana bencikan UMNO. Benih kebencian ini disemai oleh manusia yang kita semua tahu siapa. Diharap generasi muda cina berfikir semula mengenai undi mereka kepada Anwar. Manakala generasi muda Melayu diminta supaya lebih berhati-hati menggunakan kebebasan sementara yang mereka rasai melalui media sosial.

Anonymous said...

namun dikala anwar cuba menutup kelemahan, kita disini merungkai dan menyerang kepada GAME yang sepatutnya dilakukan .

game menhancurkan bisnes cinabeng lantas memberikan tekanan politik kepada anwar yang pastinya tertekan kerana cinabeng TELAH TERTEKAN.

yheaaa, yheaaa, yheaaa, padam muka anwar dan cinabeng, dah kena dah anwar penipu jual cina penipu. mari kita lelong (boikot)!! lelong, lelong, lelong sampai kiamat!!!!

Anonymous said...

Lepas PRU13, aku bertekad boikot bisnes cinabeng. Aku dah bagitau semua ahli keluarga dan saudara mara..ini kalilah kita sama-sama boikot.

aku sedar diri. said...

Seruan semua penjawat awam yg ada kuasa berurusan dgn pembekal.inilah masanya kita menggunakan kuasa kita dan jati diri melayu kita.contohnya bekalan alatulis. Buy chinese last. Hidup melayu.

Anonymous said...

Apa nak pening kepala nak boikot boikot ni.Kalau nak total boikot mungkin ambil masa agak lama.....Senang saja.......bagi masuk warehouse warehouse hardware barat macam B&Q.......Wickes.Buat joint venture dgn GLC tempatan.This will level out the playing field and break the monopoly.Habis cerita

Anonymous said...

kuatkn & besarkn skala kempen ni... klu blh smpi kiamat kte boikot!!!

Anonymous said...

Kenapa Melayu Takut Jika Pakatan Rakyat Menang.

1. Kerana orang melayu tahu, Pas sukar untuk menjadi dominan dalam kabinet PR. Maka peluang pemimpin Pas jadi PM atau menguasai kabinet, tiada langsung.

2. Kerana orang melayu tahu, Anwar memang akan jadi PM tetapi penguasaan kabinet oleh DAP akan menjadikan Anwar tak ubah seperti " tunggul mati " sahaja. Anwar akan bertindak mengikut apa yang dipersetujui oleh DAP.

3. Kerana orang melayu tahu, sungguh pun Anwar adalah PM tetapi kedudukan Anwar ibarat " telor di hujung tanduk ". Ikut mahunya DAP, selamat. Tak ikut mahunya DAP, Anwar akan disisihkan melalui undi tidak percaya oleh ahli2 kabinet. Gabungan ahli2 kabinet PR daripada DAP dengan ahli2 kabinet PKR bukan melayu mampu menyisihkan PM yang tidak mahu ikut cakap bukan melayu.

4. Kerana orang melayu tahu, sekali kerajaan pusat jatuh kepada bukan melayu maka untuk mengambil balik bukan lah satu perkara yang mudah. Ianya tak semudah Umno merampas balik Kedah daripada Pas atau tak semudah Umno merampas balik Trengganu daripada Pas. Jika melalui proses demokrasi, saya rasa MUSTAHIL melayu akan dapat balik menjadi kerajaan.

Nota : Adakah siapa2 orang melayu fikir Pulau Pinang boleh dapat Ketua Menteri melayu satu hari nanti ? Sila lah berhujah jika anda yakin.

Terima kasih kepada melayu yang memberi undi kepada Umno pada PRU13. Kita2 yang mengundi Umno sebenarnya telah menyelamatkan melayu Umno, melayu Pas dan melayu PKR.

Hj Ariffin

md khairi said...

kepada semua melayu dan bumiputera teruskan baikot cinabeng ni..mereka dah lama dah kaya hasil sikap kita sendiri...terpedaya dengam harga yang lebih murah,jenama melayu yang dipaparkan ..begitu jelas penipuan yang mereka lakukan ..idup idup kita ditipu..apapun kesedaran yang ada perlu disemai dan diterjemahkan dalam tindakan..kalau kita nak tengok anak bangsa melayu menguasai ekonomi negara satu hari kelak ,kitalah pengeraknya mencatur kejayaan anak anak kita dimasa hadapan.sekiranya kita masih lagi melayu yang sama sebelum pasca pru 13 maka lupakan lah hasrat penguasaan ekonomi kerana yang menanti dihadapan lebih besar lagi kehilangan ketuanan melayu dibumiku ini..wassalam

Anak Bukit Jelutong said...

Salam.

Aku dah tak sabar hendak melihat "result" usaha murni ini.

Tetapi macam mana nak sampaikan usaha ini kepada mereka yang tak ada dan tak pandai melayari media baru ini.

Kalau dapat diusahakan sama bagi kumpulan ini, yang kebanyakannya sudah tentu tinggal di kampung-kampung, tetapi tetap kena cari dan dapatkan bekalan keperluan setiap masa.....lebih-lebih lagi bila Ramadhan sudah nampak berbalam-balam.Dan hari raya - banyak wang akan keluar....

Anonymous said...

Aku tengok makin banyak kedai speedmart dibuka dan ramai lagi melayu yang berduyun- duyun beli kat situ. Kena kuatkan lagi hebahan

Anonymous said...

Aku tengok makin banyak kedai speedmart dibuka dan ramai lagi melayu yang berduyun- duyun beli kat situ. Kena kuatkan lagi hebahan

Anonymous said...

kalau pi repair kete kedai cina selalu kene ketuk. barang tak rosak pun dikatakan rosak. kureng ajaqq tul la..

Anonymous said...

teruskan kempen...teruskan..teruskan teruskan...sokong 100000000000%

Anonymous said...

Tentera anai anai melayu kemaskan barisan!! Bergerak dan hancurkan ekonomi cinabeng!!

Anonymous said...

Disebabkan kempen kesedaran GAP, ak dah boikot kedai2 cinabeng..ak bagitahu mak bapak ak, sedara mara, kawan2 melayu supaya boikot kedai2 cinabeng ni...contohnya kedai ngeh oldbabitiam yg merata2 kat shah alam ni...kedai runcit cina, bengkel kereta cina, semua aku dah boikot..ini adalah jihad ekonomi...

terima kasih GAP

anti-CinaKiasu said...

Aku dah lama sokong kempen produk Melayau, Islam dan Bumiputra. Le ni,80% dari keperluan harian aku ni dah berpaling ke Melayu, Islam & Bumiputra. Bangsa yang mentekedarah khinzir tu boleh pi balik Tanah besaq mak-bapak depa tu naik tong san.

Anonymous said...

MELAYU KENA BUAT MCM BIASA..JGN NMPK SGT KITA..DEPAN DIORANG KITA BAIK,TP BELAKANG KITA TIKAM..KITA BUAT MCM MANA YG DIORANG BUAT KAT KITA..DEPAN MCM BIASA,TP BELAKANG BOIKOT..HAHAHAHA..

Anonymous said...

Kau punya kempen tak kemana lah GAP. Setakat penyebaran maklumat melalui internet, berapa peratus orang melayu yang celik internet serta membaca blok kau. Aku percaya kau ada cara lain yang lebih baik supaya sasarannya sampai diceruk rantau.

Anonymous said...

Perpaduan Melayu

Saya dah banyak kali sebut di merata blog. Dan saya tak yakin pemimpin melayu baik yang politik mahu pun yang agama akan berjaya menyatu padukan orang melayu. Sebab setiap pemimpin politik atau pemimpin agama, bila nak satukan orang melayu, benda pertama yang akan terbit dalam kepala hotak mereka adalah " adakah penyatuan ini akan menguntung aku ? ". Congak punya congak punya congak, last sekali berkata lah hati kecilnya, " lantak lah melayu berpecah, setidak2nya aku dapat survive kerana mereka berpecah ".

Melayu nak bersatu ? Tak payah rujuk mana2 kitab lah, tak payah nak cari hadis soheh kah tak soheh, tak payah lah nak petik mana2 ayat atau surah dalam quran. Buang masa saja, confirmed tak akan menjadi punya.

Nak bersatu. Pergi belajar daripada orang cina, berguru dengan mereka. Mereka nak bersatu tak pun mereka rujuk kepada pemimpin politik mereka, tak pun mereka minta tok2 sami mereka baca ayat2 daripada kitab agama mereka. Mereka bersatu sendiri2 saja.

Tengok macam mana cina bersatu hati pada PRU13. Bila cina naik meluat dengan Umno, cina MCA kah, cina Gerakan kah atau cina SUPP kah mereka diam2 bersatu dengan cina DAP " Ini Kali Kita Mesti Jatuhkan Umno " maka 95% pengundi cina beri undi kepada DAP walau pun pemimpin2 MCA, Gerakan dan SUPP bermati2an berkempen untuk BN. Semua cina bersatu kerana mereka meluat dengan Umno, mereka tak meluat dengan BN, mereka tak meluat dengan MCA, Gerakan dan SUPP. Tapi kerana 3 parti tu berada dalam satu kem dengan Umno maka pengundi cina memaksa diri mereka untuk meluat seketika (masa PRU saja lah) kepada ketiga2 parti itu. Cerdiknya mereka.

Melayu sepatutnya bersatu ikut cara orang cina. Kita juga ada sikit rasa meluat kepada Umno, dulu2 pun kita memang ada juga sikit rasa meluat kepada Pas (meluat kita kepada Pas dengan Umno ni lebih kurang saja). Tapi bila Pas bergabung dengan DAP dalam satu kem, perasaan meluat kita kepada Pas semakin bertambah2 kerana meluat semula jadi kita kepada DAP yang tak pernah padam2.

Sewajibnya, sebagai warning kepada Pas " kalau Pas nak tegakkan pemerintahan islam dinegara ini jangan lah kamu percaya dengan bantuan daripada orang kafir " kita orang melayu sepatutnya 95% memberikan undi kepada Umno supaya Pas kalah sungguh2 supaya lain kali dia lebih berhati2. Kita beri pengajaran kepada Pas, bukan kita nak bunuh dia. Selepas itu kalau Umno pulak besar kepala, lupa diri, PRU14 datang kita ajar Umno cukup2. Kalau macam itu lah cerdiknya kita orang melayu, tak ada satu parti pun yang akan berani mengabaikan melayu dan islam.

Pada pendapat saya, itu lah satu bentuk perpaduan yang paling Effective and Practical jika orang melayu mahu mereka mendapat perhatian dan pembelaan sewajarnya daripada parti yang membentuk kerajaan.

Hj Ariffin

Anonymous said...

Alhamdulillah. Ini satu kesedaran yang patut ditanamkan demi Agama, Bangsa, dan Negara. Kita melakukannya kerana hati kita terluka dengan tindak-tanduk yang dilakukan oleh kelompok yang kita anggap kawan. Tetapi ternyata kita kena main. Kita dipermainkan dengan dodoian kata manis di hadapan kita.

Dengan izin Allah kini diserlahkan kepada kita semua bahawa mereka ini (sekurang-kurangnya 97% daripada mereka) bertelunjuk lurus tetapi kelingking mereka berkait.

Kita Melayu sudah tidak ada tempat lain. Inilah negara kita. Maka itu kita menyayanginya tanpa sebarang usaha untuk menumbangkannya.

Kelihatannya melaksanakan boikot ini susah tetapi jika kita semua beristiqamah dan nawaitu yang tegas dan betul, InsyaAllah kerja kita diberkati Allah. Wallahu'alam.

Agamigir.

Anonymous said...

Melayu nak bersatu ? Tak payah rujuk mana2 kitab lah, tak payah nak cari hadis soheh kah tak soheh, tak payah lah nak petik mana2 ayat atau surah dalam quran. Buang masa saja, confirmed tak akan menjadi punya.

Hj Ariffin

June 13, 2013 at 11:17 AM

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ko jangan kata petik mana2 ayat atau surah dalam quran. Buang masa saja, confirmed tak akan menjadi punya.

sesungguhnya Al-Quran itu pertunjuk bagi orang2 yang beriman, Allah jua yang dapat menyatupadukan hati manusia.

Anonymous said...

belum cuba belum tau

Anonymous said...

Anak Bukit Jelutong

Anda mesti pernah makan di restoran yang 'upmarket' dengan pelayan (waiting-service ie. Waiter&Waitress).

Ambil konsep ni - bagi budak2 yang ada basikal ke motor ke keliling kampung ambil order door-to-door. Kemudian kumpul semua order bagi kat abg2 yang ada lori kecil ke besar lagi bagus. Beli barang order tu secara borong kat kedai melayu-muslim.

Kemudian buat home-delivery order tu.

Boleh buat cara ko-op jadi perkongsian gotong royong atau bisness persendirian, terpulang.

Saya yakin konsep order & home-delivered ni boleh jalan sebab terbukti di luar negara di Amerika, Australia yang saya sendiri lihat di mana keluasan geografi negara2 ni jauh lebih besar dan terpencil.

Cuba usahakan.

Sekadar berkongsi pengalaman.

OM - Melayu Luar Negara

Anonymous said...

PRU14 orang Melayu turun beramai2 mengundi BN...lepas itu kita tangkap pengundi hantu cinabeng....kita suruh mereka cakap melayu...klu tak fasih bahasa melayu?? itu bukan orang malaysia...kita suruh baca rukun negara dan nyanyi lagu negaraku...klu tak tahu?? tu bukan rakyat malaysia???? tapi pengundi hantu??

Anonymous said...

Copy & paste nampak? Pusing2 kat forum bunyi kau sama je.

Melayu sebenar nye tak bodoh, tak malas, cuma baik terlalu baik.

Skrang ni psycho kau camne pun dah tahu dah!

Anonymous said...

Setuju!!!

Anonymous said...

Tuan Hj Ariffin, hanya 3 perkataan yang dapat saya ulas lewat tulisan Tuan: TEPAT, PADAT, HEBAT.

Anonymous said...

Kenapa ekonomi org melayu/bumiputera tak pernah mencapai 30% sasaran seperti dalam DEB selama ini walau lebih 40 tahun dilancarkan? Ini ialah kerana orang melayu kurang menceburi bidang peruncitan, iaiti membuka kedai2 runcit, mini-market, supermarket dan hypermarket. Tak dapat dinafikan kita ada banyak juga SMI @ industri kecil melayu/bumiputera keluarkan barangan melayu, tapi banyak juga tak mampu bertahan kerana sektor peruncitan melayu yang lemah kerana banyak selama ini dikawal oleh kaum cina. Di peringkat permulaan kempen boikot barangan cina ini, kita cuba tumpukan dulu kepada sektor peruncitan yang menjual barangan keperluan asas dapur, makanan dan harian, kerana sektor inilah yang paling selalu kita mencari barangannya untuk dibeli. Sektor2 lain kita akan tembusi pula kemudian. Yg nak ditekankan sekarang ialah, memonopolikan sektor jualan barangan runcit @ harian ini secara berleluasa. Jika melayu sudah mengawal sektor penjualan runcit, insyaAllah kilang2 SMI industri produk melayu/bumiputra akan mampu berjaya. Kita akan hanya mengambil dan menjual barangan keluaran melayu sahaja setelah itu, sedangkan sekarang ini kita dapati kedai2 cina sukar untuk menerima barangan syarikat melayu untuk dijual di kedai mereka.

Anonymous said...

InsyaAllah, kempen ini akan berjaya
sekiranya MAJORITI Melayu Islam Mesia
bertekad sepenuh hati, jiwa & raga...

Dengan izin Allah jua, sama seperti KEGAGALAN cinabeng kafirun & melayu
kufur nikmat nak menghancurkan
kuasa Melayu Islam majoriti.

Cer kita Melayu Islam Mesia
senaraikan kejadian2 Allah Ta'ala
selamatkan kita semua...

1) PRU 13
2) pemecatan AlJubs dari kabinet
3) perlantikan Tun Dr M sebagai PM
4) memerdekakan Mesia melalui TAR
5) menyampaikan Islam ke dunia melalui Rasulullah S.A.W.

Anonymous said...

aku buat bisnes gerai makan kecilan..kami selalu pakai 2 susu tin sehari..dulu kami amik yang murah walaupun beza seposen..tp sekarang aku boikot mereka..dan mula beralih ke jenama saji seperti diiklankan oleh GAP..walaupun mahal 10 sen aku tetap beli..harga sebuah perjuangan tu. so 30 hari darab 2 tin dah 60 tin kan? besar jugak impak aku..tu baru susu blum lagi barang kedai yang lain.. korang mcmana?

QalamQabut said...

Mata aku kelabu kot, tak nampak pun link yang jelas untuk pengunjung lawati blog2 yang senaraikan barangan keluaran Muslim dalam usaha Boikot Bisnes Cina ni.

So, ini salah satu daripadanya: http://bbcdrasmi.blogspot.com/

Baca juga ugutan yang diterima oleh admin blog ini (dalam komen pertama) di sini: http://bbcdrasmi.blogspot.com/2013/06/jimmy-wong-biadap.html#sthash.ZcuqXUDN.dpbs

Bantu membantulah sesama kita, terutamanya dalam usaha mencari makanan yang halal dan suci.

Anonymous said...

BELI BARANGAN RUMAH DARI SYARIKAT FELDA SPT SAJI. BOIKOT OLDTOWN!!

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Iklankan produk dan perniagaan anda atau barangan terpakai yang ingin anda jual di laman web www.produkmuslim.info

Terima kasih

Anonymous said...

Aku cadangkan bloggers buat kempen melayu jauhkan dari makan dikedai kedai makanan milik orang cina. Sekarang ni masih penuh dengan melayu bertudung dan berkopiah walaupun tak tentu halal haramnya,

Anonymous said...

Wujudkan rangkaian kedai dan perniagaan melayu di peringkat nasional secara agresif. NGO2 dan persatuan melayu/Islam semua mainkan peranan secara aktif dalam menggerakkan jentera memajukan ekonomi bangsa melayu/bumiputera. Adakan senarai perniagaan dan barangan melayu dalam bentuk 'Yellow Pages' supaya mudah untuk dibuat rujukan terhadap barangan/perkhidmatan yang ingin dicari. Kukuhkan rantaian perniagaan melayu dengan memperkenalkan ahli2 perniagaan masing2 supaya saling bantu-membantu. Kedai2 runcit melayu mohon untuk mengutamakan barangan keluaran melayu/bumiputera sahaja. Jangan layan permintaan pemborong Cinabeng untuk tempatkan barangan mereka di kedai2 melayu. Aku jangka kalau kita mulakan gerakan boikot barangan mereka seperti ini secara aktif dan serius, insyaAllah mereka akan mula terasa kesan kemusnahan beransur-ansur empayar perniagaan yang mereka sedang monopoli sekarang.

Anonymous said...

JANGAN LUPA EDARKAN RISALAH JIHAD EKONOMI MELAYU ISLAM/BUMIPUTERA DISETIAP MASJID/SURAU DISELURUH MALAYSIA..LAKUKAN SEGERA !!

Anonymous said...

Tn. Haji, perenggan akhir menusuk qalbu..

Anonymous said...

PAS bisnes air liur jer..
Hanya layak jd. jurucakap DAP...

Anonymous said...

admin. boleh tak buat list shopping complex yang mana melayu punya dan yang mana cina punya. biasanya org melayu bandar shopping kat giant, tesco, aeon dll. senang nak boikot.

Anonymous said...

berjaya ke kempen nie.. xpenah plak aku dengar cine kate alamak bisnes aku nk bangkrup... yg aku asik dengar alamak bile melayu nk maju, walhal peluang utk melayu amatlah byk..

Tun Teja said...

1. Anwar is a fatally psychopathic virus. His strength must be destroyed at all cost to stabilise the country’s political situation. He is a perpetual homosexual political leader.

2. He targeted SPR or Election Commission to achieve his insane ambition.

3. He smashed SPR or Election Commission as scapegoats in his evil manipulation through his explosive slanders and lies injecting and mutating into the minds of the new generations of all races as well as the old low-minded Malays.

4. His daughter is his mirror seen from his buttocks. Wan Azizah is blind and mentally blocked wife.

Anonymous said...

Tn. Haji, perenggan akhir menusuk qalbu .. Anon June 13, 2013 at 3:01 PM

Terima kasih.

Sebenarnya orang cina dah lama dah duk cari makan dengan Umno melalui cara ni. Mereka minoriti tapi kerana status mereka sebagai " undi penentu " maka Umno terpaksa layan, kalau tak layan any time mereka boleh bagi undi dekat Pas.

Untuk PRU14 ni, gilir kita lah pulak nak ketuk kantong Umno. Masa PRU13 cina ketuk kantong Umno sikit punya banyak apa, cina minta apa saja Najib mesti bagi. Tapi last sekali Najib kena kencing dengan cina hidup2.

Pada hal melayu yang tak minta apa2 ni lah yang dengan ikhlas hati undi Umno supaya Najib dapat jadi PM.

Sekolah agama, maahad tahfiz, sekolah pondok, mesjid dan surau dalam kawasan luar bandar .. ini lah masa korang nak minta dekat Najib. Dia bagi kalu, PRU14 korang sokong dia supaya PRU15 dia bagi lebih lagi.

Wahai orang melayu jadi lah " Pengundi Yang Bijak "

Hj Ariffin

Anonymous said...

Sokong gap,lg2 pasal pagi2 semangat cinabeng nk pi undi tumbangkan kerajaan..aku undi pagi jugak,mmg tergezut cinabeng je yg penuh..
Apahal pun,mgkin ni lah masa nya melayu bangkit kuasai ekonomi..
Paling tidak wawasan keramat 2020 kebanyakn org melayu yg maju di tanah sendiri,bukan wawasan utk cuma melihat bangsa lain maju..
Perancangan Allah lebih hebat untuk umatnya,wlpn melayu ketinggalan,ttpi melayu hidup dgn islam..
Sbgaimana patahnya rancgn jahat kafir dan melayu yg xsedar diri smasa pru lepas..

Anonymous said...

Aku setuju sesangat melayu sama bumiputera belum maju. Dek kerana tu kerajaan kena bantu lagi melayu dan bumiputera sgn perhebatkan DEB dari sasaran 30% ekuiti bumiputera ke 50%. Bahagian cina kena kurangkan lah mr.

Anonymous said...

Kita tekadkan AZAM, tetapkan IMAN teruskan momentum Tentera Anai-Anai ni.

1. Kalau barang yg kita nak beli tu orang Islam/bumiputera tak buat jadi terpaksalah beli barang keluaran bukan bumiputera tapi JANGAN beli keluaran cina terutamanya yg terpampang nama cina......kalau dah tak ada, beli BARANG KELUARAN ASING spt dari Unilever (Eropah), Kraft (US), Procter & Gamble (US), Reckitt Benckiser (UK), Danone (Perancis), KAO (Jepun). Kebanyakan syarikat-syarikat tersebut kepunyaan orang asing tapi ada kilang di merata negara. Mereka ialah pembuat barang-barang rumah spt makanan-biskut, sabun cuci, sabun badan, shampu, pencuci tandas, lantai dan sebaginya . Nak tahu lebih lanjut rujuk kat (http://en.wikipedia.org.) Baik bagi duit kat orang asing dari bagi kat cina. Kekawan kalau dah tak de barang Islam/bumiputera baru beli yg lain.

2. Selalu BACA siapa PEMBUAT/PENGELUAR PRODUK yg tertulis di belakang barang tersebut.

3. GOODMAID pengeluar sabun, pencuci lantai dll ialah syarikat Cina Malaysia yg dlm iklan jawatan kosongnya menghendaki pekerja yg boleh berbahasa MANDARIN (maksudnya org cina). Begitu juga dgn syarikat Cina yg lain, sume sama je. Berapa kerat sangatlah Melayu, India yg boleh cakap cina??? Jadi pkir-pikirla sendiri....

4. Hendaklah kita war-warkan kpd sume pekedai-pekedai runcit supaya jual barang keluaran dan kita nak beli barang Islam/bumiputera je.

5. War-warkan kpd tauke kantin, restoran, gerai makan, peniaga kuih sebab mereka membeli barang runcit secara BORONG.

6. Biasakan beli barang runcit dan lain-lain di kedai KR1M, Mydin, kedai FAMA, Felda, Agromas. Dgn itu peruncit akan menambah stok order barangan tersebut lebih dari biasa.

Anonymous said...

SIBUKNYE MELAYU..APA KU LI SEDANG WAT AGAKNYE
some one ....said...


Tengku razaleigh need another 23 parliamentarians to support him during the parliament sitting to overthrow Najib but that also depend on PR. If PR really sincere in its fight for the betterment of this country and it's people, its time to be united and change the UMNO leadership in the parliament rather then through UMNO agm. We need a new PM that can be acceptable to all the races and less corrupt.


.

QalamQabut said...

Tn. Hj. Ariffin ada cakap Cina ni minoriti tapi kerana status mereka sebagai " undi penentu "...

Tapi PRU13 dah buktikan status itu tidak lagi betul dan relevan. So Najib sepatutnya tidak perlu kowtow dengan Cina lagi. Dan jangan sakitkan hati orang Melayu yang menyokong dan membantu dia untuk terus pegang tampuk pemerintahan.

Bgi aku tak perlu sangat nak boikot habis2an perniagaan Cina. Mulakan dengan makanan yang jadi darah daging kita biar bersih dan suci tubuh badan kita dari anasir yang meragukan, yang tawarkan ilmu agama dan pengetahuan kita. Insyaallah barangan lain akan menyusul bila jihad kita semakin kuat dan berkembang luas.

Dari penelitian aku, usaha kita sudah menampakkan kesan. Peniaga Cina sudah tidak seceria dan seramah dulu, tahu tindakbalas kita akibat pengkhianatan terancang mereka pada 5 Mei dulu.

Anonymous said...


Saudara semua kalau nak tahu pasal produk, servis, barang Islam cuba tengok kat sebelah kanan Blog GAP ni ada "PORTAL HARIAN (MESTI BACA !)"...."click" MUKMINBRANDS. Blog Mukminbrands ada senarai, servis, kedai orang Islam dan sebagainya. Kan GAP dah sediakan tu.

Anonymous said...

Ada gak orang kita yang tak yakin dgn kempen ni. Teman nak cakap, kalau dia orang tak bankrap pun kurang-kurangnya untung dia orang susut, susut bebenor sampai terasa bebenor payahnye. Reti yop??

Anonymous said...

tolonglah boikot..rasis malay ini..bagi melayu yang rasis ni, tolonglah tengok barang yang anda guna sekarang, sy bleh pasti 80% buatan cina, bolehkah cari penggantian ke? tolonglah boikot, tak payah gunalah smartphone, barangan sebarneka, product eletronik dan computer yang anda guna sekarang ni, kerana semuanya barang buatan cina..

Anonymous said...

anon 5:07, RBA tak bergaji.. mungkin beliau melayu.. iaitu melayu yg berjiwa kecik: tak mampu nak buat yg besar terus tolak untuk buat benda kecil: ini lah benda yg islam tak ajar. Dlm Islam, jika tak mampu nak buat benda besar jgn ditolak utk buat benda kecil, jika mulanya tak mampu nak buang 100%.. mulakan la dgn buang 1%.... pastu 10%.. pastu 50%... pastu buang 100% cina!!.. bingo!

Anonymous said...

anon 5.07 tu bodoh,dia ingat dalam dunia ni tak ada cina semua org mati.dia ingat dlm malaysia ni kalau cina bangrap melayu tak makan. memang mungkin susah sikit pada mulanya setahun dua tapi lama kelamaan akn jadi normal dan akan lebih berjaya.Cuma kita kena ingat gengster melayu utk berdepan dgn gengster cina dlm keadaan ni mesti padu dan kental..AYUH HELANG PUTIH!

Anonymous said...

teruskan hingga berjaya. istiqamah itu penting. anggapla ini suatu jihad untu menyelamatkan bangsa, agama dan negara. itu matlamat kita wahai wira2 melayu

Anonymous said...

Anon 5.07, mungkin kau bukan melayu pun sebab itu kau merendah2kan usaha melayu untuk boikot barangan cina. Walaupun siapa kau, kami tak kisah kerana ibarat anai-anai, walaupun kecil tapi dengan usahanya yang berdikit2 mampu merobohkan sebuah rumah yang besar akhirnya, biar pun memakan masa bertahun2 lamanya. Kita perlu ingat, business kaum cina dah lama bertapak di Tanah Melayu ini sejak sebelum merdeka lagi sebab itu mentaliti kita tak dapat lari dari beli produk cina. Kaum cina dah lebih 50 tahun berniaga, orang melayu mungkin masih baru dalam perniagaan ini, tapi insyaAllah dengan usaha yang gigih, konsisten dan bantu-membantu sesama melayu, empayar perniagaan kaum cina akan mampu kita tumbangkan kelak.

Anonymous said...

Kawe ni Cino Kelate … kawe lamo doh bekawe denge Melayu di Kelate ni … tapi hok ghama nyo Melayu Pahh … Kami buke setakak bekawe, tapi doh jadi mace woghih … kerak sangak dok gi maghi ghumoh … Kawe suko denge cagho oghe2 Melayu di Kelate ni … panda bejua (beniago) mace oghe Cino jugo … Kawe napok selamo Pahh dok peghitoh Kelate ni, tak dok gapo masaaloh pong, deh … ame dama sejahtegho … Sebak tu, kawe meme dok pakoh Pahh lamo doh ... Pahh: dulu, kini de selamonyo ...

Ye jadi masaaloh nyo ni, bilo yo maghi kaca puok2 nate UMNO ni … Puok2 daja ni peghanga jahak, kenak ... deki tengok oghe sene ... Tengoh Pahh dok peghitoh molek2, puok2 sete ni maghi nok bagi pecoh beloh ghakyak Kelate. Kawe puji, kawe suko denge cagho Tok Gughu ... tok kigho Melayu ke Cino ke, kalu kito ikuk apo hok Tok Gughu ghoyak, semuo kagho jale molek ... Kawe ni, wala pong buke Isle, tapi, ake bedighi teguh belake Tok Gughu sokmo ...

Bekene-e kempeng BOIKOK nate daja UMNO ni, nok sughoh boikok baghe Cino lahanak tu, kawe tok ghisa sangak ... tapi, bilo Anonymous said... June 13, 2013 at 6:52 AM ... ghoyak nok ajok boikok barenge Pahh, hok ni kawe maghoh ... kawe, kalu pasa Pahh, kawe gocoh pong nok ... Hok sungguhnyo, boikok barenge Cino pong, kigho tok patuk ... Yo maghoh sangak pasa Cino tok pakoh BN, pasa gapo ... Tak dok makno kalu ghoyak adil, bebah, demokrasi. Doh kalu tok buyi oghe pakoh pati laing, dok wak gapo pilihe ghayo, wak satu pati sajo ... buyi yo peghitoh sampa kiamak ...

Hj Ripeng, June 13, 2013 at 11:17 AM pong, kawe nok waning! Mu jange2 cubo2 nok hino Pahh ... kecek molek sikik ..

Tak guno punyo Melayu UMNO basak, hare jadoh, ... kawe beghani maki demo sbb kawe ghama geng Pahh ... Kawe nok amik kesepakte di sini, nok seghu semuo ghakyak Kelate khah nyo de semuo ghakyak Msia amnyo ... maghi kito pakak ghama2 sokong de pakoh Pahh dale PRU14 nanti ... untuk iduk selamak dunio de akhirak ...

IDUK PAHH MAPUH UMNO ... IDUK PAKAKTE MAPUH BARISE ...

Ikhlah daghi:
PHOO KHEE MAK (CINO PAHH)
KOTO BAGHU, KELATE DARO NA-ING.

Anonymous said...

Jangan lupa, dalam kita dok gerakkan tentera anai-anai Melayu untuk hancurkan bisnes cina rasis, mereka dah lama gerak bagai anai-anai dalam segala macam pentadbiran peringkat tinggi kerajaan dan GLC.

Mereka juga sebahagian daripada budak tingkat 4 zaman pak lah dan mereka juga yang dibawa masuk oleh melayu liberal ke dalam pentadbiran Malaysia dan GLC. Tengok apa dah jadi kepada Petronas sekarang? Teraju? UDA? CIMB? Dan banyak lagi.

Sedar-sedar habis semua Melayu disingkir daripada pentadbiran kerajaan dan GLC.

Mungkin GAP boleh bangkitkan perkara ni. Ingat isu hangat sekarang - Omar Ong!

Anonymous said...

Well well that someone is really an asshole to the highest degree in believing that old skunk can do anything for the betterment of the bumiputeras. Someone said that the gaffer himself was a big chink lover during his younger days.

QalamQabut said...

Mak oiii... ternganga gak aku baca komen Cino Pahh bernama PHOO KHEE MAK ni... Memang aku tak sangka DAP ada bela sekor babi RBA dari Kelate. Ingatkan kandang kat Penang, Perak, Selangor n KL saja.

Apa pun wa tabik sama lu la PHOO KHEE MAK kamu... pandai keluarkan baka baru macam ni...

Anonymous said...

Dok laa ,aku pong ore klate jugak.Aku ghasa mung ni ,buke laa ore cino klate.Mung ni ,aku ghasa ore pahh totok...sebabnya mung kecek dari ati yang penuh denge beci,dende dan banyok lagi sipat-sipat hudoh hok TUHE lare.

Jange gitu sedara kito,Kalu TUHE nok kito balik-paih gak..lagu manoo?..Namo kae ,hok kito beci selamo ni,jadi hok kito saye pulok .Pahtu hok kito saye setengah mati loni jadi hok kito beci habih ghin.
Ko guano demo???

Anonymous said...

Masih banyak yg belum sedar apa yang sedang berlaku di DUNIA NYATA..kafir cuba membolot..
Tadi lintas Econ..ve atuk2 tu masih blm kenal lagi mereka sedang masuk Mulut NAGA.

Anonymous said...

sebelum nk boikot sapa2 cermin la diri sendiri dulu...

Anonymous said...

Teruskan sebarkan Program Jihad ekonomi ..agi idup agi ngelaban

Anonymous said...

Kita pakat ramai-ramai niat utk menolong perniagaan saudara Islam kita dan mencari yang Halal. Bagi mereka yang tak bersetuju, terpulang, tak ada sape yang paksa pun. Tapi bagi yang mahu menolong sesama Islam sila hayati hadith Nabi saw di bawah. Yang tak setuju dan tak nak terima hadith Rasulullah ni pun tak apa, tak payah bising-bising, sendiri punya pilihan, tak ada sape suruh pun.

Dari Abu Hurairah r.a., dari Nabi SAW, yang bersabda :
" Barangsiapa yang melapangkan seorang mukmin, suatu kesusahan dari kesusahan-kesusahan dunia, nescaya Allah akan melepaskan dirinya suatu kesusahan dari kesusahan-kesusahan di hari kiamat." (Riwayat Muslim)

"Barangsiapa yang menolong memenuhi hajat saudaranya, maka Allah akan memenuhi hajatnya pula." (Riwayat Ahmad)

"Orang-orang mukmin dengan orang mukmin yang lain adalah seperti struktur binaan yang saling menguatkan antara satu sama lain." (Riwayat HR. Muslim).

Mudah-mudahan Allah memberkati kita, Insya Allah.


Anonymous said...

Cermin diri Yakini produk Muslim. .baiki kelemahan..JIHAD EKONOMI ALLAHUAKBAR

Anonymous said...

Untuk anom 7.46 pm,

Kalau anda rasa berat hati nak memboikot Cinabeng,terserahlah pada anda.Tiada yang memaksa.Pun begitu,janganlah pula menyindir-yindir.

Anonymous said...

Cina negara China kami takda hal... yg kami nak boikot cinabeng malaysia yg tak undi kerajaan Melayu . Cinabeng ni semua patut diajar sebab sangat tamak haliba macam babi kandang macam lu...

Anonymous said...

boikot terus boikot.. sampai cinabeng gantung diri

salim hasan said...

Memang betul "ANGKATAN SOLDADU" CINABENG beratur panjang pada hari mengundi lalu dari semuda 21 tahun hinggalah ke tua bangka yang nak mampus ,Mereka cukup yakin kerajaan Melayu Islam Umno dapat mereka tumbangkan dan diganti dengan kerajaan Dajal mata sepet .Namun dengan kuasa Allah
yang sebalik nya terjadi dimana TERTEGAKNYA KERAJAAN MELAYU ISLAM BUMIPUTERA 100 PERATUS .Cinabeng sudah kalah perang ngan melayu .so pihak yang menang perang mesti lah mahukan harta rampasan perang,

Anonymous said...

Aku rasa PUAS HATI kerana sudah lebih sebulan aku tak beli barang kat kedai cina laknat. Kereta pun aku dah tak hantar kat wokshop cina penipu.

Tak ada masalah pun. BCL sudah jadi ABC.

Anonymous said...

Salam tuan salim hasan.

Aku tertarik dengan statemen tuan mengenai harta RAMPASAN PERANG.

Kita telah mula dengan BCL apabila kita merampas kembali duit kita dari peniaga cina.

Kita patut tumpukan pula kepada merampas budaya dan bahasa kebangsaan semula. Kita akan merampas semua sekolah2 rasis venakular dan jadikan sekolah satu aliran. Itu jihad kita.

fifahnazri said...

WOWWWW!!!! LOGIKKKK!!!!

Anonymous said...

Buang masa boikot barang Cina kenapa tak jual barang lebih murah daripada Cina ???? Orang Cina pandai kira siapa jual murah siapa dapat niaga. Dengan jual murah orang Cina akan semua beli barang Melayu. Percayalah......

Anonymous said...

Teringat dulu isu ayam. Pasal nak matikan bisnes penternak Melayu, sanggup jual ayam pada harga kos. Lepas tu pulak, bila stok dah berlebihan, sanggup bakar anak ayam hidup-hidup. Ni memang jenis rasis setan.

Anonymous said...

Assalamualaikum saudara semua,

Yakinlah dgn Allah swt. Janganlah kita ragu-ragu sebab yang memberi rezeki kita ialah Allah. Tinggal lagi kita disuruh berusaha dan tawakal kpd Allah.

Mulakanlah dgn langkah demi langkah dan istiqamahlah. Semua perkara akan mengambil masa, itu sebab Allah jadikan siang dan malam silih berganti utk kita saksikan kebesaranNya tentang masa. Allah juga jadikan semut dan lebah utk kita ambil contoh pengajaran yang tersirat. Semut dan lebah makhluk Allah yg halus, langsung tidak berakal dan bertulang membentuk koloni, bersatu dan istiqamah.

Pandanglah setiap ciptaan Allah dgn mata hati dan akal. Di situ nanti kita akan dapat jawapannya. Apakah kita masih tidak yakin dgn Allah swt?

Firman Allah swt dalam Surah Saba' ayat 39 yang tafsirnya :

"Katakanlah wahai Muhammad sesungguhnya Tuhan-Ku memewahkan rezeki bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya di antara hamba-hamba-Nya dan Ia juga yang menyempitkan baginya dan apa sahaja yang kamu dermakan maka Allah akan menggantikannya dan Dialah jua sebaik-baik pemberi rezeki".

Firman Allah swt (Surah al-Anfal, ayat 46)yang bermaksud:

“Jangan kamu bercerai-berai sebab kamu akan lemah dan lenyap kekuatan itu.”

Subhanallah. Apakah kita masih ragu-ragu dan tidak yakin dgn Allah swt? Sesungguhnya Allah swt dan Rasulullah saw tidak sekali-kali berbohong dan adalah benar semata-mata benar.




Anonymous said...

Tengku razaleigh need another 23 parliamentarians to support him during the parliament sitting to overthrow Najib but that also depend on PR. If PR really sincere in its fight for the betterment of this country and it's people, its time to be united and change the UMNO leadership in the parliament rather then through UMNO agm. We need a new PM that can be acceptable to all the races and less corrupt.

- what sort of bullshit talk is this? clearly Najib gave his all but some ignorant fucks conveniently forgot about this. Fuck you mate

Anonymous said...



oi cina pas!!

cina tetap cina...makan babi dan tak sunat

open season utk cina2 kiasu..hamun maki ludah dia org ni

bangsa bangsat!

no chinese...no more pigs

Anonymous said...

sejak kempen ini dimulakan, seposen pun tak dapt kat kedai cina. tiga kali sebulan saya ke kedai mydin. barangnya lebih murah dari kedai cina. contohnya susu low fat 1L baru RM4.39, mana boleh dpt kat kedai cina cekik darah. untuk keperluan diluar jangka, saya membeli dikedai muslim. mahal sedikit kira sedekah.

hanizam said...

Spesis tak sedar diri ni memang macam tu...tak tahu berterima kasih...

pandanlah tentera jepun dulu dok cari kepala dorang untuk dipenggal....

dah macam spesis yahudi, sebab tu Hitler cari orang yahudi bunuh dulu, sebab akan datang Hitler tau ape bahananya kalau berbaik dengan Yahudi macam sekarang ni...

tengok jelah ape yang yahudi buat kat seluruh dunia...

aku bukan rasis, tapi tulah kebenaran yang kita perlu renungkan kenapa tentera Jerman dan Tentera Jepun dulu cari spesis macam ni...

Azahari Rahman said...

bila uda tak dapat dara ni ler jdnye....hehe

Anonymous said...

Saya sayangkan bangsa saya.saya sayangkan bangsa melayu.saya pun akan mwmbantu boikot ini.bersatulah melayu.

-pak harun-

jonnyszetalk said...

Saya tertarik dengan ayat akhir;
" GAME PERANG POLITIK PASCA PRU 13 PERLU BERTUKAR !
ini kali kita berperang politik di luar konteks politik."
Saya setuju.Saya benarnya dah sangat letih & muak dengan politiking politikus ini.Boleh dikatakan politiking di negara kita sepanjang tahun berterusan hingga bertemu PRU berikutnya.Politikus² ini kebanyakannya meletakkan agenda parti melebihi negara & rakyat.Mereka lebih kepada partisan jauh sekali sebagai negarawan.
Saya sokong kempen boikot ini.Saya terkejut dulu bila terjumpa FB DAP anjurkan kempen boikot barangan FELDA.Melayu perlu bersatu hati untuk mempertahan..
إسلام, إيكونومي, بڠسا دان تانه أير

Anonymous said...

Setuju dgn cadangan korg..syabas gap!!!

Anonymous said...

Syabas Hj..tepat pd hujahnya.