Monday, June 3, 2013

NAJIB KEMARUK TRANSFORMASI:APAKAH SELEPAS NI MAJLIS RAJA-RAJA,POLIS DAN TENTERA JUGA AKAN DILETAK BAWAH PARLIMEN ???


tanpa ada ribut, najib selamba dek je umum SPR kini bawah parlimen.

apa salah SPR ?
takkan kerana demo bangang, SPR terus diletakkan bawah parlimen.

selama ini SPR tertakluk di bawah KUASA YDPA.
kini kuasa YDPA telah dipindahletakkan di bawah parlimen..

Anggota-anggota Suruhanjaya dilantik oleh Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong selepas berunding dengan Majlis Raja-Raja. Ketika melantik Ahli-ahli Suruhanjaya, Yang di-Pertuan Agong hendaklah memandang kepada mustahaknya diadakan suatu Suruhanjaya Pilihan Raya yang mendapat kepercayaan awam. Walaupun Perlembagaan tidak menyatakan peranan Perdana Menteri mengenai perkara ini, Perkara 40 - Perlembagaan mestilah dipatuhi, yang mana Raja tidak dibenarkan bertindak mengikut kepentingan sendiri kecuali tidak dinyatakan secara jelas; dalam semua kes, Raja mestilah mematuhi nasihat Perdana Menteri, dan mengadakan perjumpaan antara Suruhanjaya berdasarkan nasihat Perdana Menteri. Anggota Suruhanjaya mestilah meletakkan jawatan secara sukarela setelah mencapai umur 65 tahun.[3]

selama 3 tahun ini, SPR telah ikut cakap semua pihak.

sejak 1999, pilihanraya malaysia terutamanya SPR terus telus dan mengikut kehendak..

dulu kalau pru 1999, kotak hitam digunakan untuk kemasukan kertas undi parlimen dan dun, kini tak lagi. KOTAK transperan  SPR guna bagi meyakinkan semua pihak akan ketelusan SPR.

dulu waktu pembuangan undi pos ( polis dan tentera) tak ade pihak politik boleh tengok proses penngundian..kini tak lagi.. SPR siap bagi masuk wakil parti lagi boleh memantau perjalanan undi pos..

sejak tahun 2008, tuntutan NGO bersih telah ditunaikan secara mutlak..

mereka nak calit dakwat, SPR buat.
mereka nak rakyat luar boleh mengundi, SPR buat.
semuanya SPR ikut..

bukan setakat itu, PSC yang ditubuhkan oleh parlimen untuk memberi cadangan penambahbaikan pun SPR kata okay...

jadi, apa ke jadahnya najib takde angin dan ribut terus letak SPR bawah parlimen ?

apa lagi yang najib nak gadai ni ?

nauzubillah..jangan pulak lepas ni semata-mata gilakan perkataan transformasi, POLIS, TENTERA DAN HAL EHWAL AGAMA ISLAM YANG SELAMA INI BAWAH KUASA AGONG/SULTAN PULAK NAJIB LETAK BAWAH PARLIMEN ?????


APA MAJLIS RAJA-RAJA PUN NAK DILETAK BAWAH PARLIMEN JUGAK KE NAJIB ???

transformasi apa ke jadah ni ?? berentilah kemarukkan undi cinabeng lagi...UDAHLAH !

148 comments:

Anonymous said...

Cepat benor bertindak dalam hal ni..

Pengundi bumi yg menaikkan kamu bila nak dapat habuan... tengah dok tunggu ni

Anonymous said...

Kita perlukan pemimpin baru..
Pemimpin yang dengar suara hati pengundinya..
Kerana pengundi seperti kitalah yang memenangkan Najib..
Tapi apa Najib buat??
Melayan kerenah Anwar..
Melayan kerenah Pakatan..
Melayan kerenah demo jalanan..

GERAKAN TUKAR NAJIB #GTN ????

Anonymous said...

Ya kita perlu pemimpin baru...

Anonymous said...

nampaknya najib tak nampak bumiputeralah yg memberi kuasa kepadanya untuk terus memerintah...

Anonymous said...

DSN. Tolong pastikan cukup biasiswa untuk anak anak bumi ini kali lah. Skang time orang masuk u

Ini kali kasi cukuplah

Anonymous said...

TS Muhyiddin Yassin kami mahu anda jadi PM kami...untuk memperkasakan Islam melayu dan bumiputera.

Anonymous said...

Aku Hensem

Well, is time to change the leadership.

KALAU NAJIB SIGN TRANS PACIFIC PARTNERSHIP, MEMANG DIA PATOT KENE TUKAR.

Anonymous said...

kedudukan spr dalam negara sepatutnya bebas dari sebarang campurtangan kerajaan atau mana2 parti sama sperti badan kehakiman negara.
apabila ia diletak dan diselia oleh ahli parlimen, baik mansuhkn shj spr tu. tindakn meletakn spr tsb hnya lebih menjatuhkn status bebas dan kewibaan spr semata2. tgoklah bila pru14 nti, tidak mustahil para pmbgkang akan mengkritik dan menyalahkan lg spr krn diletakn dbawah parlimen sbgaimana kes dakwat kekal yg mana pmbgkng juga yg beria-ia mahukan, dan akhirnya muslihat mrk tercapai bila isu dakwat kekal dijadikn alasan menuduh spr menipu!

-bumi twu kaciwa

Anonymous said...

Camana nak buat Najib dengar ha..

Anonymous said...

Pemimpin Umno yg ada sekarang aku nampak hanya dr Zahid je yg boleh harap,yg lain kurang TS Muhyiddin pun tak nampak kelebihannya.Lebih baik kita pakat desak Tun bertanding semula dalam pemilihan Umno yg akan datang,kita lantik dia balik jadi Presiden.Tak jadi PM pun tak apa ,tapi pegangng jawatan Presiden Umno.Bila ada mana-mana ahli Prlimen yg ko,baru Tun bertanding p.raya kecil dan jadi PM.

Anonymous said...

Kalo ikutkan hati mmg aku x mau najib jadi PM.

Anonymous said...

sori GAP

sori

org umno skrg dah terpikir nak keluar umno

bukan tak sayang umno GAP

dah kecik hati sgt

kecik hati dgn najib

siapa yang sokong dia? kita org2 melayulah...yang dok kampung2 ni. yang kerja biasa2 di bandar ni. yang tak berapa pandai bercakap ni..yang diam saja, lebih byk berfikir

tapi apa yg najib balas?? panggil ceramah kempen, kita dtg. bersesak2 panas2 pun takpa. walaupun tak dapat duduk, makan besar mcm org cina..takpelah, siapalah kita...

dah ini nak letak spr bawah parlimen pulak. haritu nak bubarkan umno, tinggal parti tunggal BN. dulu lg batalkan ISA, AUKU. dulu2 lagi, biasiswa JPA diberi juga pada bukan bumiputra.

apa lagi ni....aku rasa serupa org kalah. najib seolah2 kemaruk sgt undi cina. pergilah najib, pergi. kami carilah pemimpin lain....



Anonymous said...

Akmar tulis tu mesti masyukkkk ... dapat beli rumah RM1 juta!!!

Anonymous said...



aku cadangkan zahid hamidi presiden umno.....

Anonymous said...

masalah pemimpin yg tidak mendengar denyut nadi rakyat....ini apakah dengan meletakkan spr di bawah j/kuasa parlimen akan memuaskan hati pembangkang? TIDAK SESEKALI!! kenapakah najib harus melakukan ini semua utk mengikut rentak pembangkang? saya amat kecewa sekali!

Anonymous said...

Datok Seri Najib.

Tak perlulah anda nak buat transformasi yang hebat2. Rakyat nak minta anda buat lah Transformasi Membasmi Rasuah tu dulu.

Banyak bukti dan insiden yang boleh dikaitkan dengan Rasuah. Saya ingin petik 3 kisah yang saya baca daripada Utusan Malaysia hari ini.

Kisah 1 : Dalam ruangan Forum, seorang pegawai penguatkuasa Pengecualian Duti Import Keluli mengadu mereka selalu kena tengking dan herdik dengan Pengurus Megasteel (jika tak silap syarikat ini milik William Cheng) dalam menjalankan tugas mereka.

Kesihan juga bila mendengar cerita dia. Tapi lebih kepada nak kata " Padan Muka Hangpa ". Mereka pegawai kerajaan yang ada kuasa. Mereka ada kuasa nak lulus atau tidak. Tetapi kenapa mereka dilayan seperti anjing kurap.

Jawapannya sangat mudah. Kalau mereka dan ketua2 mereka tak kena beli (makan rasuah) dengan Mega Steel, ada berani kah pengurusan Mega Steel nak buat macam tu.

Bila dah selalu duk makan suap yang diberi oleh Mega Steel, jangan lah nak harap Mega Steel nak layan dengan istimewa dan penuh rasa hormat.

Padan muka mereka, sepatutnya Mega Steel ludah muka mereka macam meludah anjing bila mereka lambat atau menolak permohonan Pengecualian Duti Import Keluli.

Peniaga Cina tak hormat Pegawai Awam melayu kerana benda macam ini lah. Jangan marah kan mereka, marah diri sendiri kerana peniaga cina tu berhempas pulas mencari duit sedangkan kamu hidup senang dan mewah kerana wang rasuah daripada peniaga cina.

Hj Ariffin

Anonymous said...

PM Najib = Bapa Kebodohan

Anonymous said...

Nampaknya Najib xmao mendengar suara hati pengundi BN tapi kalut nak pujuk puak pembangang...

Nampaknya UMNO pon kene wat transformasi...ubah pemimpin yg lebih berat pada penyokong bkn pemimpin yg sebok nak fofular di klngn pembangkang...

Najib makin lama makin mmbodohkn diri la....

Anonymous said...

PM Pak Lah = Bapa Tidur

Anonymous said...

Najib ni dah tak mau jadi orang melayu lagi gamaknya

Anonymous said...

Najib baca tweeter and fb je le... dia tak baca blog blog ni

Sapa yg active tweet and fb klu bukan red bean

Kalu nak ikut cakap red bean, dia bleh bertanding jadi presiden red bean la...

Anonymous said...

Anonymous said...
seems that anwar also have the similar problem as PM..

they both have wrong PUNASIHAT...Najib's Punasihat said that BN gets Chinese support, Selangor already in hand, higher number of seats in Penang, if not win, a very slim majority for PAS in Kelantan..

ANwar's Punasihat said, Putrajaya is theirs, Sabah belong to them, so sarawak, Kedah still with them, N9 is another new states for Pakatan..

but at the end both are loser..this is not happening...

guess who wins then?

The PUNASIHAT!!!

Anonymous said...

mmg la kerja pembangkang bermain dgn persepsi...hehehe

mereka bermain dgn persepsi yg spr tak teluss.... walaupon dah buat mcm2 dan comply dgn standard antarabangsa..

so lepas ni anwar jubo akan bermain persepsi yg katakan polis tak telus dengar cakap PM dan UMNOOO...

so adakah polis akan diletakkan di bawah parlimen...

lepas tu dengar plak anwar main isu kementerian kerja raya tak telus ...menjaga kroni UMNO...

so JKR pon bwh palemann.... wakakakaka..

last2 agong banyak kerja, PM jadi agong....wakakakaka... baru ada akaiii..

PM cuma jaga JPA saja... jaga perkhidmatan awam... naik gaji... bg bonoihh... promotion... dll..

yg lain2 seme bawah raja dan palimen.... serahkan pada rakyatt...

jenuh majlis raja2 bermeswarat... adoiiyaiii...ekekeke...


Anonymous said...

Red beans am
Rmy da lama di wujudkan, bukan baru, serang proton, serang Polis, serang sprm, serang sultan,serang ISA, Lynas serang rosmah, serang Najib, serang semua yg ada melibatkan Kerajaan BN, Bn n umno ikutbrentak tarian meka pada Hal BN n Umno tak tau muslihat meka, Najib ni tak baca pun apa kita all tulis, sebab Punahsihat Kata Rakyat Love PM..BebalYG DATANG SEMASA LAWATAN NAJIB D ATUR DIPAKSA HADIR RELA PAKSA, berbeza Cetamah Pakatan menarik ada isu, BN hanya tabur duit, rasmi sana sini, bangunan pun da lama siap nak rasmi apa ke jadahnya, Tak ada penceramah Umno Bn yg boleh menarik org ramai yg datang dgn sukarela, sanggup keluar derma, Umno BN tabur fuit, UNDO Zero..bebal Najib ini..elok lepas jawatan..Masih nak tubuh Makmal..pakalh tubuh Suruhanjaya, Najib dgn Mkmal..buang duit aja..

Anonymous said...

najib takperlu layan karenah org gila anwar ibrahim. semua yg dilakukan kerajaan tak betul. di api berzina ngan pelacor cina tu betul pulak. halal..

Anonymous said...

Macam tak sedar, terikut-ikut cara Red Bean Army menyerang PM. Atau memang RBA ni?

Anonymous said...

cukup le najib ..ko buat org umno sakit hati ngan perangai ko ...takda telur ..ikut jer kata pembangkang ...time ceramah cakap berdekah ..xkan undur baru 120k org buat perhimpunan kat kelana jaya ..telur dah masuk kedalam ...apa salh SPR ..ko nak masuk dalam parlimen...mana ada benda dalm dunia ni pembangkang kata baik kalu umno buat ...najib otakl letak kat lutut ...dulu layan penghapusan ISA ...wah najib bagusle dgr rintihan rakyat ...rintihan kepala abah ko ...yang merintih itu rakyat yag suka buat perangai ...dari kebodohan najib makin galak pembangkang buat demo ....akta AUKU wahhhh najib paham hati org muda...abah ko lah najib ...AUKU tue hanya sekat untuk pelajar masuk politik ..tapi still boleh mengundi ...tak semua manis itu madu la najib ...yang pahit itu adakala racun ...ko ingat melayu bandar ni sokong ko ke najib ...pikirle yang sokong ko org luar bandar ...jadi dengar keluh nadi orang bandar ...bukan layan pembangkang ...najib ko turun lah kalu takda telur ...ko ngan krismudin sama jer ...nak popular ...

Anonymous said...

NAJIB SLOGAN MONEY FOR VOTES TAK MENANG STRATEGY SALH - DIA DAH KALAH PERANG JADI DIA WAJIB PERGIIIIIIIIIIIII
DIA NI IKUT CKP NAZIR ORG KAYAK CIMB SUKAK CHINAK
KITA TAKMAU ORG SENANG JADI PM - NGARUT SEMUA PAKAI DUIT - NI STYLE ORG2 KAYA HOI WARIQ KU ROSMAH NAJIB NO GOOD

Anonymous said...

blogger dalam ni bukan nak tolong kerajaan serang skuad red bean army tapi duk cari isu yang tidak relevan langsung diketengahkan..tgk tiada sorang blogger yang betul hebat

Anonymous said...

Cuba kita lihat dr positif knapa d letak spr bgitu..
Tanya spr..
Bgus ke x?
Jgn kita hentam jeh...
Lbh baik snyap dr jd tin kosong..

Anonymous said...

Aku sokong..

Anonymous said...

Constitutionally, legally a commission (Suruhanjaya) is within the perview of the Yang DiPertuan Agong and not under Parlimen. Therefore it is not appropriate to put SPR under the Parlimen.

Anonymous said...

anon 3:04 =

nak serang RBA mendenya klu org kat atas tu masih berangan 'i love PM' klu pemimpin tegas, dgn sendirinya rba tu pun lenyap. kita hanya sayngkan UMNO, pemimpin, klu masih relevan dgn perjuangan agama,bangsa dan tanah air boleh ikut, klu nak menjahanamkan....sendri mau ingat la.

Anonymous said...

apa PR cakap dia ikut..

apa PR nak semua tertunai..

takpe lah...

BN lingkup...

bengap BN semakin terserlah

Anonymous said...

Ada sesuatu yang tidak kena disini.

Siapakah dibelakang Najib menasihati keputusan atas SPR.

Ada "hand of god" yang ditakuti olih Najib.

Atau Najib ada membuat ikatan "rahsia" dgn " sesiapa yg berkenaan".

Siapakah pemikir2 yang "bernas"

Anonymous said...

BETUL GAP..AMBIGA PUN BANTAH MOVE NI.KATANYA TIDAK IKUT PERLEMBAGAAN.

LU MEMANG ROCK GAP..

ABN News) - It is unconstitutional to have the Election Commission report to a Parliamentary Select Committee because the EC is supposed to be independent, Bersih co-chairperson Ambiga Sreenevasan said.

She was commenting on Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak’s announcement this morning that to strengthen the EC’s authority and credibility, the government would set up a special committee comprising Members of Parliament from the Barisan Nasional and the Opposition to oversee the commission.

“With this move, it is hoped the EC’s impartiality will not be questioned and the people’s confidence towards the commission is strengthened,” Najib said in his congratulatory speech to Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah on his birthday and investiture ceremony involving the presentation of awards and medals at Istana Negara today.

“To make the EC report to another committee is unconstitutional, because if you look at the Federal Constitution, it is supposed to be an independent body,” Ambiga told Malaysiakini.

Ambiga said the EC members have equal standing to a federal court judge and putting the EC under a committee is akin to putting the judiciary under another authority.

Anonymous said...

Sepatutnya najib kena fikir apa yang nak dibantu kepada melayu/bumiputra sabah sarawak yang bekerja dan menyokong BN menang PRU-13.

Bukannya dok jilat kaum cina DAP.

Tiada maruah langsung najib ni. Dia tak fikir ke semua ini.

Dikala melayu dok tunggu apa imbuhan darinya dan masih menunggu.

Cinabeng dan pakatan yang dapat manafaat sepantas kilat.

Wahai Ayahanda Tun M, mohon digerak semula jatuhkan najib seperti mana gerakan jatuhkan paklah dulu.

Dah dok layan jadikan BN parti tunggal dari Gerakan.

Ingat lah najib, yang menangkan ko adalah melayu yang sayangkan bangsa dan islam terbela melalui UMNO. jangan dikhianati amanah kami yang menyokong anda.

Dulu ISA dan Auku di gugur kan dan dipondankan.

Maaflah terpaksa meluahkan rasa kekecewaan ini.

Saya dan keluarga sayangkan UMNO. Tapi, tindak tanduk ko lebih menjuruskan UMNO kehancuran.

Kepada pihak mana nak kami mengadu selain UMNO? PErkasa?

Anda tak layak selaku pemimpin kami.

Anonymous said...

Kalau xbngkitkn isu ni,xde la org pkir yg buruk je.
Kalau gap letak yg elok2,ada lbh elok nya..
Byk lg isu lain..
Pasal bung pnya statemnt pnkut ka..
Pasal pnipuan ank anwar xd bg mkn ka..
Byk gap..byk isu lain..
dah lh piggy bin nk jhanamkn kita

Anonymous said...

Memang najib tak de telur... rosmah dah simpan dalam almari

Anonymous said...

Satu lagi tindakan Najib yang meragukan dan mungkin memakan diri sendiri.

Najib dah tiru cara Menteri Amaran yang menjalankan gagal tugasan di KDN dulu.

Bersiap sedia untuk mencari penganti yang sebati dengan perjuangan Bangsa Melayu tanpa tunduk kepada mana pihak.

Massalah adakah pemimpin2 yg berani melakukan segala - Cyber war, sekolah jenis kebangsaan, 505 dll.

Ayoh gerak sebelum terlambat

Anonymous said...

One thing Najib punya approach dia very responsif.

Apa yg rakyat nak, itu dia akan buat...sebab tu pembangkang langsung tak ada isu lagi...terpaksa creata isu baru yg susah kerajaan nak buat.

pasal SPR pun, tak ada masalah jika letak bawah parlimen sebab parlimen pun dibawah YDPA..

Ini pun cara Najib nak tutup mulut pembangkang...nanti pembangkang dah tak ada isu nak bangkit sekiranya kalah dlm PRU 14...

Kepada semua yg bagi komen dan kepada penulis diatas, kena faham apa madsud diletak dibawah parlimen..

tq

Anonymous said...

Inilah masalah najib,lembik sgt..tekan ckit dah sesak nafas..percayalah wlau apa perubahan sekali pn puak2 PR ni akan tetap pertikaikan selagi mereka tidak berkuasa...apa pasal najib ni dah mcm gelabah sgt hinggakan spr pn nak ubah..ibarat bagi bola tanggtung tuk smash kpd pembangkang.,apa nk takut sgt ngn puak2 baju itam tu?.belum apa2 lagi dah gelabah,.najib ohhh najib....tuk jadi pm malaysia perlukan seorg yg tegas,,bijak,lantang bersuara,,tahan tekanan,,rasanya najib tidak layak jadi pm msia

Anonymous said...

Kadang2 terpikir juga aq siapa pm ngara kita sebnarnye?? Mhon umno jgn lgi lntik mntri,prdana mntri, berdsarkn keturunan

Anonymous said...

Adakah PM D.S. Najib dah meminta perkenan DYMA...atau Majlis Raja-Raja Melayu....?

Tiba-tiba je umum SPR di Dawah Parlimen....

Kaji sehabis-habisan....
sedalam lautan......
setinggi gunung......
sepanas teras bumi.....

Baru Buat Keputusan.....

Anonymous said...

apa masalah sgt dgn spr... setakat ini pembangkang gagal membuktikan spr tidak telus...
pengundi hantu adalah lgu lama yg sentiasa diber nafas baru..

yg tidak telus dan tidak wajar adalah pembangkang dan Kerajaan perlu mengekang tidakan biadap dan tidak wajar mereka.. bkn menuruti kehendak mereka.. rakyat memberi kemenangan kpd bn krn menolak cara dan sikap PR dlm berpolitik.. tp malangnye sokongan dan kemenangan yg diber oleh rakyat dibalas dgn tindakan kerajaan menuruti kehendak PR..
kalau rasa sudah tidak mampu memimpin najib perlu berundur.. jgn jadi tikus membaiki labu..
ikut shj dasar2 pemimpin lama yg berjaya.. mereka memahami masalah akar umbi dan melaksanakan apa yg ptut diperingkat akar umbi.. bkn setakat gah meraih populariti diperingkat atasan semata2...

Anonymous said...

BANGUNLAH WAHAI YANG BERKUASA! MELAYU SEMAKIN DIBANGSATKAN DI BUMI SENDIRI!

KUALA LUMPUR 2 Jun - Seorang Ketua Jabatan Drama dan Teater di Pusat Kebudayaan Universiti Malaya (UM) dilucutkan jawatan hanya kerana menegur gaya penulisan skrip teater karya dua pelajar Cina tahun akhir universiti itu yang disifatkan mempunyai unsur-unsur perkauman.

Menurut sumber, ketua jabatan berkenaan yang sepatutnya melepaskan jawatannya pada Jun 2014, telah menerima surat daripada pihak pengurusan universiti pada 22 Mei lalu.

Berdasarkan surat tersebut, pelucutan jawatan sebagai ketua jabatan itu berkuat kuasa 1 Jun ini.

"Setiap pelajar yang mengambil kursus ini akan mempunyai seorang penyelia bagi menasihati karya yang mahu dihasilkan. Isu timbul apabila skrip teater pelajar di bawah seorang penyelia didapati mengandungi unsur-unsur perkauman.

"Apabila skrip dihasilkan dibawa ke panel penilai yang terdiri daripada lima orang (ketua jabatan tersebut dan empat orang pensyarah), pelajar dinasihati untuk mengolah semula skrip mereka," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Bagaimanapun katanya, salah seorang penilai berketurunan India yang juga merupakan penyelia kepada pelajar terbabit berkeras mempertahankan karya yang dihasilkan.

"Alasan yang diberikan penyelia itu ialah seni tidak seharusnya dibatasi oleh sesuatu isu," katanya.

Namun, empat ahli panel penilai tetap mencadangkan supaya sebelum teater berkenaan dipertontonkan kepada khalayak, skrip tersebut perlu terlebih dahulu mendapat kebenaran pihak polis kerana dikhuatiri menyalahi undang-undang.

Bagaimanapun, penilai yang juga penyelia berketurunan India itu telah bertindak bertemu dengan kedua ibu bapa pelajar berkenaan.

"Ibu bapa pelajar tersebut telah datang berjumpa Dekan Pusat Kebudayaan dan disebabkan bimbang perkara itu dihebahkan, dekan berkenaan telah mengeluarkan surat penamatan jawatan kepada ketua jabatan itu.

"Tindakan diambil tanpa ada sebarang usul periksa dan perbincangan terlebih dahulu dengan ketua jabatan (seorang Melayu) berkenaan," jelasnya.

Difahamkan teater tersebut menyentuh soal institusi raja-raja selain menyindir dengan mengumpamakan orang Melayu 'bodoh.'

Dalam masa sama, teater dimaksudkan tetap dipertontonkan kepada khalayak tanpa melakukan sebarang pengolahan pada 18 dan 19 Mei lalu

Othaman Ahmad said...

UMNO needs to change, i.e. Real Change back to Tun Mahathir's era. The current administration is already weak and poor and now with Najib's proposal to place SPR under the parliament, its getting even worst. Is'nt this is what Ambiga and gangs want?

Knowing that Anwar Ibrahim and Lim Kit Siang are irresponsible nuisances and menace to the nation, yet Najib dare to risk and jeorpadize such idiotic idea.

I can understand it is tricky to bring about change – it must be a delicate balancing act, but the fact is it must be done wisely. Otherwise, UMNO will disappear and become irrelevant as what Gerakan have become, and MCA & MIC too are on the verge of diminishing. It is as if, whatever voice from the people went to deft ears to Najib.

I have always admired Tun Mahathir and his spirit and energy to do what is right best for the nation, the Malays and Islam. In that sense, I still firmly believe in the struggles of UMNO and cannot trust PKR or PAS will ever come close to ever being able to protect Malays and Islam from the position of strength.

I am saddened when I see UMNO leaders who are weak yet arrogant, who choose to hang around despite clearly being a liability to the party’s struggles, UMNO being duped by unscrupulous members or advisors for their personal gains etc.

It really breaks the heart because we know that UMNO can be much better ......…if only it choose to do so.

The above outcry may be harsh, but I love UMNO and the nation more than UMNO leaders.

I hope Tun Mahathir will do something about it.

Othaman Ahmad
UMNO Membership No: 00320553

Anonymous said...

najib ada perancangannya..so kita dah letak dia sbgai leader bagi lah dia buat keputusan..ni sana ckp mcm ni yang kat sini ckp mcm ni..bg la dia sikit masa .sekarang dia dah sedar yg cina dah mainkan dia biarlah dia berttindak..kita pun tak boleh terburu-buru.kalau kita desak najib letak jawatan so apa bezanya kita dengan pembangkang..esok kalau muhyidin naik pun kita desak letak jawatan...sampai mati pun tak abis cite beb.

Tun Teja said...

Rafizi Pondan penghasut Negara menuduh SPR.

Laporan Teo Cheng Wee mengancam kerajaan Malaysia.

1. Dalam akhbar Straits Times Singapura pada tarikh 30 Mei 2013, Khamis, pembangkang kata mereka akan mengadakan perhimpunan “Black 505” diseluruh Negara untuk membantah pilihan raya yang lepas.

2. “Tiada perkara “negara membangun” jikalau Negara ini di bentuk dengan penipuan dan pembohongan,” ugut Rafizi dalam akhbar STS.

3. Mereka menghebahkan akan mengadakan perhimpunan pada bulan Jun di Perlis, Kedah, Kelantan dan Johor. Penasihat Agung PKR Johari Abdul berkata mereka akan menyambung perhimpunan tiap-tiap minggu sehingga SPR dibubarkan dan keluar dari kumpulan itu.

Aku mintak Rafizi Pondan ditangkap kerana menghasut dengan fitnah palsu terhadap kerajaan dan SPR.

Anonymous said...

NAJIB sedang paranoid dan fikirannya bercelaru. Harus segerea diberi rawatan psikaitrik atau dimasukan ke Hospital Bahagia atau Permai demi untukmemelihara kewarasannya untuk berfikir.

Najib akan buat apa sahaja untuk memuaskan hati pihal lawan. Kita Melayu jangan harap apa apa dari Najib. Kita kena berjuang sendiri. Wahani bangsaku, mari lah kita bersatu hatu dan mulakan gerak kerja mencari pahlawan Melayu sejati.

Najib telah transformasikan dirinya sendiri makan elok lah kita biarkan dia dengan labu-labunya.

Melayu mesti berjuang demi kesinambungan bangsa dan agama kita. Najib tidak boleh diharapkan. Pengkhianat bernama Najib harus disula.....

Anonymous said...

saya dh mulai hilang kpecyaan pd najib ni. jom pakat tubuh abn = asal bkn najib.


Othaman Ahmad said...

Saya ulangi.....................

Saya khuatir ketuanan Melayu akan hanya jadi satu sejarah silam yang akan dikaburi masa dan arus liberalisme, jika pemimpin UMNO masih alpa walaupun telah dikejutkan dengan ombak politik perkauman cina & fitnah anwar yang turut dibantu hartawan Cina, pihak gereja/evangelist dan Parti Sesat Pas.

Barisan pemimpin UMNO dalam kabinet sekarang adalah antara yang paling lemah pernah ditemukan. Sebagai contoh, Hishamudin sepatutnya ditendang keluar kerana gagal berfungsi sewaktu jadi Menteri KDN, di mana imej dan maruah pasukan Polis telah dilanyak hingga lunyai oleh pembangkang tanpa apa-apa pembelaan yang munasabah dari Hishamudin. Malah 8 anggota keselamatan kita gugur kerana 'bad decisionnya'. Kini beliau berada pula di Kementerian Pertahanan – saya tak tahu apa yang si lembut ni dapat pertahankan sekiranya negara diserang.

Selagi Najib dikelilingi tuan-tuan penasihat jahanam dan orang-orang Pak Lah, selagi itulah UMNO akan hilang kredibilitinya dan akhirnya hancurrrrrr.

Bangkit dan sedarlah Najib. Semoga Tun Mahathir dapat membantu memperkasakan semula UMNO.

"WITHOUT PREJUDICE,FEAR OR FAVOUR".

Othaman Ahmad
No. Ahli UMNO: 00320552

Anonymous said...

Saja nak tanya la. UM tu menatang apa. Universiti kah ? Kalau universiti orang apa dia punya TNC ? Cina kah ? India kah ? Melayu kah ?

Kalau TNC dia melayu, memang confirmed 100% TNC tersebut adalah Melayu Tongkoi (tunggul).

Tak pa Najib. Hang buat la berapa banyak transformasi pun kami tak kisah. Yang penting hang jaga cina sebab kerana cina lah hang dapat jadi PM.

PRU14 kita harap Pas tak lagi berkawan dengan DAP. Insyallah .. kami bukan benci dekat Pas, kami cuma meluat dengan sekoq dua pemimpin Pas yang Murtad dan Munafiq saja. Pemimpin Pas yang Murtad dan Munafiq ni pakat dengan DAP nak jatuhkan melayu (Umno).

Kami sebenarnya hanya mahu Umno menang saja, kalau pun Najib kalah pada PRU13 hari tu, kami apa peduli, Muhyidin ada, Zahid Hamidi ada, Jamil Khir pun ada.

Anonymous said...

PERDANA MENTERI YANG SUKA MAIN POLITIK SELAMAT (PLAYSAFE) PERLU DITUKAR DARI MENTADBIR NEGARA PERKAUMAN SEPERTI MALAYSIA. SEBABNYA PM YANG SYOK SENDIRI AKAN MELAKUKAN APA SAJA ASALKAN DIA SELAMAT DAN POPULAR.

DS NAJIB SERINGKALI DILIHAT TIADA PENDIRIAN, MALAH BUKANLAH SUMBER INSPIRASI MAJORITI ORANG MELAYU DAN AHLI UMNO DI NEGARA INI.
CEGAH SEBELUM PARAH!!! DS NAJIB WAJIB BERUBAH SEBELUM DIUBAH DEMI KELANGSUNGAN BANGSA MELAYU, AGAMA ISLAM DAN PARTI UMNO SENDIRI..

Anonymous said...

bye bye najib kita mau pemimpin melayu tulin bukan melayu elit

Anonymous said...

perlukan pemimpin ultra melayu spt muhyidin jtk menggantikn najib

Anonymous said...

Najib kena tukar bini...

Anonymous said...

Tindakan najib ni hanya membuatkan anwar n the black gang bersemangat utk berhimpun dan mungkin merusuh..sudah pasti anwar akan melalak bahawa spr tipu bab tuh skg spr letak bawa parlimen..tindakan yg tidak bijak najib

Anonymous said...

Kalau dah DS Najib tak boleh lg memimpin melayu UMNO, serahkanlah pada yang layak. makin lama Melayu makin lesu. Apa lagi kita nak korbankan kepada Cina DAP?

Melayu Perak said...

aku heranlah dengan pengkomen-pengkomen yang anti najib tuh....

apa salah najib....

tak nampak kah baktinya menjadikan malaysia sebagai negara yang maju....

aku rasa pengkomen nih pihak pembangkang....

tunggu peluang saja nak hentam najib...

aku tetap sokong najib dan hishamuddin....

Anonymous said...

tu pasal mereka nak tukar, nak ubah tp kesannya anak melayu bumi ini akan menyumpah tok nenek mrk beberapa generasi akan dtg

Melayu Perak said...

kalau najib diturunkan siapa pulak pm...????

biarlah keadaan semulajadi berlaku terhadap umno....

tidak akan berlaku pertukaran najib waktu terdekat atau bila-bila pun....

biarlah majlis perwakilan umno yang menentukan....

jangan lah macai-macai pandai-pandai ambil peluang mengapi-apikan penyokong umno/bn....

Anonymous said...

Betulah apa yang najib buat ni letakan SPR dibawah kuasa parlamen ...jadi nanti bila BN kalah masa PRU14 puak pembangkang dah tak boleh nak control SPR ....ada faham ......sendiri mau ingatlah .......

Melayu Perak said...

tak ada masanya najib nak layan kerenah semua orang....

kalau lu tak suka...boleh belah...blah indonesia...

sana lu melalak lah puas-puas....

Anonymous said...

Hoi Melayu Perak jangan jadi bodohla ....kalau najib turun ada ramai lagi orang didalam umno boleh memimpin lagi baik pun ada .....

Melayu Perak said...

sudah lah...lu lah yang bodoh...

ingat tukar pm macam tukar orang gaji ke..???

guna lah otak sikit....

kalau najib buat keputusan damaging malaysia amnya baru lah ada weightage...

ini pasal pokok goyang sikit aja dah nak kasi tebang....

lu bahlol pergi mampus lah lu...

komandomelayu said...

DSNajib kena utamakan agenda memelayukan negara iaitu tunjang kuasa bangsa sendiri demi agama Dan negara!!
Silakan tukar dasar terlampau ghairah untuk mentranformasi yg merugikan bangsa melayu Dan melemahkan agama Islam !!

Dalam tempoh 100 hari harus ada tindakan yg mempunyai impak besar kpd ekonomi org melayu Dan kuasa melayu keatas bangsa pendatang!!

Buang lah ah jib gor tu ganti dgn Najib razak !!

Anonymous said...

Cikgu rasa sudah tiba masanya Najib step down. Cikgu org kampung tidak mahu diperbodohkan lagi. Ramai paria Melayu yg jual khazanah negara si najibb pilih masuk kabinet. Orang kampung sekarang dah bijak..Better lantik pemimpin UMNO lain jadi PM. We kampung guys support UMNO tapi tak nak tengok UMNO yg sombong dan pentingkan diri sendiri. UMNO kena berubah, jangan sibuk dgn transformasi yg merugikan Melayu!

Anonymous said...

kami tak anti najib tapi kami sayang UMNO walaupun pemimpin UMNO byk terpalit dgn pelbagai skandal. kami tetap sokong walaupun hati kami remuk redam memikir 'dosa2' UMNO BN dr isu Perwaja Steel sampai la PKFZ sampai la NFC dlln yg sewaktu dgnnya kami tetap sanjung UMNO walaupun kami dicerca dimaki hamun krn membawa bendera dan bekerja keras merayu undi BN oleh pihak lawan. Bukan mengharap balasan cuma mahu terus melihat melayu berkuasa. Jgnlah UMNO terus dimusnahkan. Ada pemimpin UMNO yg kena taubat nasuha. berubah la seblm terlambat. perubahan itu perlu bermula dgn segera krn pihak lwn sudah pun bekerja utk melwn BN di PRU14!

Anonymous said...

lebih baik tolong pengundi bn dari dari layan anwar ibrahim dan 505 tu..

Anonymous said...

Najib tak pernah kena lalui zammn getir mcm tun m..tun razak..challenge yg beliau face b4 this too little in pru 1999 jer. thays why he is too kemaruk nak transformasi yg ntah apa2 ni.. sambung jer wwasan 2020 dah cukup baik..semua dah paham.

Anonymous said...

tolong la bagi tau najib, cukup2 la bab pilihanraya, kita tunggu pembangunan melayu je sekarang ni

Anonymous said...

kalu SPR dibawah parliment hanye kerana nak buktikan yg SPR ini bebas, parliment itu sendiri tidak bebas..lihat sahaja ahli2 parliment..BN mempunyai majority didalam parliment, tang mana yg bebas kalu SPR mengikut telunjuk majority parliment yg rata2 ahli BN? kalu majority parliment ahli PR bgmana pula?

itula sebab SPR perlu diletak dibawah kuasa Agong..Bila pembangkang mengatakan SPR tidak bebas bermaksud bahwa menuduh AGong itu sendiri tidak bebas..mesej apa yg cuba nak disampaikan, dan apa yg pembangkang mahu?

suma org tahu pembangkang ingin menghapuskan institusi diraja..meletakkan SPR dibawah parliment mengurangkan kuasa sultan, itu yg mereka inginkan..bukan pasal isu bebas atau tidak..Pembangkang telah skali lagi berjaya memperbodohkan najib!

Anonymous said...

Masalah 1

Beraraklah pembangkang membantah PPSMI dengan dikepalai oleh seorang Sasterawan Negara bagi mendaulatkan kedudukan Bahasa Melayu. Apa PM dan kabinet perlu buat?
Jawapannya: hapuskan PPSMI.

Masalah 2.

Beraraklah puak-puak riot, pencetus huru hara, penjenayah, pengganas mendesak ISA dihapuskan sebab menyalahi 'hak asasi'. Apa tindakan?


Jawapannya:
Tidak perlu dinilai(review) semula. Hapuskan teruskan ISA.


Masalah 3

Kaum Cina desak quota Bumiputra dikurangkan, beri 'keadilan' kepada mereka. Apa tindakan?


Jawapannya:

Hapuskan Kementerian Pembangunan dan Keusahawanan kerana kementerian ini hanya jaga Melayu, rasis. Liberalisasikan 27 sektor dan buka kepada bukan Melayu. Kurangkan quota biasiswa kepada 55% sahaja. Beri kaum lain 45%.


Masalah 4

Mahasiswa minta untuk menyertai politik dan tidak perlu belajar sangat sebab malas dan boring. Desak kerajaan benarkan mereka berpolitik. Tindakan?

Jawapan:

Pinda AUKU, benarkan budak-budak berpolitik 24/7. Politik diutamakan.


Masalah 5.

Kaum Cina tidak setuju Tanda Putera ditayangkan kerana berbau perkauman. 13 Mei tidak sepatutnya dicatatkan dalam sejarah Malaysia. Tindakan?

Jawapan:
Tunda penayangan Tanda Putera. Edit mana-mana babak yang 'sensitif'. Jangan peduli sangat fakta sejarah.

Masalah 5

AES mendapat bantahan dari pembangkang sebab kononnya di beri kepada kroni. Apa tindakan?

Jawapan:
Tunda AES hingga tempoh yang tidak dapat ditentukan(tunggu dapat 2/3 kot).

Anonymous said...

Ait!!!
takkan baru menang dah 'fly to the sky'???
ape cer beb jib???
gong xi fa chai boley act main gendang singa naga...
ape cer beb???
NEXT...turn kang Muhyiddin arising laa nampaknyer...
PAHANG...sorri ler..hampeh!
Chibai pahang!!! bentol kepala jiran aku kau pulun kat kuantan...

Anonymous said...

Apa dorang nak semua Najib buat tapi Pembangkap menfitnah dan memporak perandan agama bangsa dan negara yg mesti di ambil tindakan jer yang Najib tak buat...

GENDENG!!!!!!

SONTOLOYO!!!!

Zaeydee said...

Belajarlah dari ayanhanda TM..silap paklah kerana terlampau taksub dengan ketirisan.. silap pm najib pulak terlalu melayan karenah pembangkang.. camne ni..dia orang dah buat macam2 kat orang2 Melayu...kat Islam..kat raja2 Melayu..takkan tak paham2 lagi..ke nak suruh seluruh hamba rakyat bangun memberontak?

Zaeydee said...

Belajarlah dari ayanhanda TM..silap paklah kerana terlampau taksub dengan ketirisan.. silap pm najib pulak terlalu melayan karenah pembangkang.. camne ni..dia orang dah buat macam2 kat orang2 Melayu...kat Islam..kat raja2 Melayu..takkan tak paham2 lagi..ke nak suruh seluruh hamba rakyat bangun memberontak?

Anonymous said...

sudah sampai masanya, ds najib patut diberi peringatan bahawa orang melayu dan ahli umno bawahan sudah tidak tahan lagi dengan karenah beliau bila maruah bangsa melayu dan parti sering tergadai demi kelangsungan politik beliau..

apa maknanya seorang presiden umno selaku perdana menteri malaysia jika sanggup membiarkan bangsa melayu dan ahli umno sendiri dihina oleh pembangkang termasuk yang sepet matanya..

ahli umno bawahan sanggup dihina, difitnah, ditumbuk, sampai termuntah muntah membuat laporan polis demi mempertahankan maruah presiden nya namun apa yang diharapkan hampas belaka.

secara jujur, kalau presiden umno seorang melayu sudah tidak berminat menjaga kepentingan ahli bawahan serta orang melayu adalah baik supaya berundur saja. orang melayu tak suka pemimpinnya lemah, asyik kena tipu hidup hidup dan amat memalukan bangsa melayu sendiri.

Anonymous said...

aku tak paham arah tuju our PM la ni.....terlalu ikut rentak pembangkang...

Othaman Ahmad said...

Anom 05:49 pm

Saya setuju dgn anda. Najib tak perlu transformkan reformasi songsang Anwar & the gang. Reformasi asal dan tulen telah digariskan terlebih dahulu oleh ayahandanya, Allahyarham Tun Abdul Razak selepas peristiwa 13 Mei 1969 di mana Melayu ketika itu jauh ketinggalan walau kuasa ada di tangan pemerintahan Melayu (Tunku Abdul Rahman). Tun Razak tidak sempat menyempurnakan Dasar Ekonomi Baru (DEB/NEP). Penggantinya, Tun Hussein Onn tidak ada keupayaan untuk tansformasikan Reformasi Tun Razak. Hanya bila Tun Mahathir mengambil alih pemerintahan, barulah ianya dapat ditransformasikan. Hasilnya, Malaysia jadi contoh kepada Negara Ketiga dan negara-negara Islam, martabat melayu didaulatkan di sektor perindustrian, swasta maupun kerjaan, penerapan nilai-nilai Islam di pelbagai aspek seperti pentadbiran, insuransi, perbankan, imej keislaman pada mercu bangunan-bangunan (contoh putrajaya), pembinaan lebuh raya utara-selatan, pembinaan ribuan masjid/surau dan sekolah agama rakyat, ASB/ASN, kuota pribumi di universiti dan pengurusan di sektor swasta,
dll.

Hairan, kenapa Najib akur dgn kehendak puak Cina sedangkan mereka secara biadap tidak mempedulikan kebaikan serta kemurahan kerajaan BN/UMNO? Bukankah Wawasan 2020 Tun Mahathir itu lebih baik?

Salam hormat
Ex Son of Spura

Anonymous said...

Kita hukum najib. No more tranfomasi. Banyak kesilapannya.

Anonymous said...

Huruhara dibuat macam ini

Anonymous said...

Nak transform pun agak2lah....wahai PM hoi....banyak sangat transform....ikut ikut tekak...pembangkang..... lebih bail BN je yang jadi pembangkang. Masalah rasis dalam negara semakin merebak....bendung segera....dengarlah pendapat rakyat juga. TRANSFORM.....untuk hapuskan semua sekolah VERNAKULAR.

Anonymous said...

GAP anda jangan jadi terlalu pesimis. Ini adalah tranformasi demi menutup terus mulunh pihak yg sengaja mengkambinghitamkan SPR demi agenda mereka dan membuktikan sama sekali bahawa SPR adalah agen BN.

Anonymous said...

Yang penting pulihksn ekonomi melayu baik dikampong atau bandar, org cina dah maju tak payah dibantu lagi, tak payah nak ambil hati mereka bangsa tak kenang budi, diberi betis nak peha. Pesara kerajaan ramai yg miskin, rumah tanah tak de, mereka ni penyokong kerajaan, tapi apa yg kerajaan buat..janganlah layan pembangkang Dan cina je. PRU 14 nanti taulah akibatnya.

Anonymous said...

Pembetulan - SPR bukannya agen BN.

Anonymous said...

PM/UMNO kita harus segera melantik penasihat dan pemimipin macam Prof Datin Paduka Dr Ramlah Adam dan ramai lagi pejuang NASIONALIS Melayu dan Bumiputera lain, dan bukannya terus tunduk kepada kemahuan golongan asal kaum pendatang yang RASIS, yang asyik menjilat kaki penaja mereka, penjajah Bart-Zionis durjana. Sila lihat di http://www.bharian.com.my/bharian/articles/UMNOtakperluperhalusisyorjadikanBNpartitunggal/Article/ , UMNO tak perlu perhalusi syor jadikan BN parti tunggal, Oleh Hassan Omar, 2013/06/03:

..... Pusat Kajian Institusi Raja Malaysia di Universiti Malaysia Perlis, Prof Datin Paduka Dr Ramlah Adam, berkata cadangan itu boleh melunturkan kuasa politik Melayu.

Jika UMNO hilang identiti Melayu, tiada lagi parti yang mampu membela Islam dan kepentingan Melayu.....

Orang Melayu tidak boleh terlalu bersifat rendah diri dan asyik menjaga hati orang lain. Adakah dengan menyatukan semua parti komponen BN menjadi parti tunggal, masyarakat pelbagai kaum tidak lagi bersifat perkauman, tanyanya.....

MAKCIK Tempurung.

(PERHATIAN: ada PENYAMUN penakut disyaki dari DAP/PKR durjana yang sekarang meniru gelaran saya tetapi sebagai "Pakcik Tempurung/Temporung" untuk mengelirukan pembaca).

Anonymous said...

PEMBETULAN: PM/UMNO kita harus segera melantik penasihat dan pemimipin macam Prof Datin Paduka Dr Ramlah Adam dan ramai lagi pejuang NASIONALIS Melayu dan Bumiputera lain, dan bukannya terus tunduk kepada kemahuan dan angkara golongan asal kaum pendatang yang RASIS, yang asyik menjilat kaki penaja mereka, penjajah Barat-Zionis durjana. Sila lihat di http://www.bharian.com.my/bharian/articles/UMNOtakperluperhalusisyorjadikanBNpartitunggal/Article/ , UMNO tak perlu perhalusi syor jadikan BN parti tunggal, Oleh Hassan Omar, 2013/06/03:

..... Pusat Kajian Institusi Raja Malaysia di Universiti Malaysia Perlis, Prof Datin Paduka Dr Ramlah Adam, berkata cadangan itu boleh melunturkan kuasa politik Melayu.

Jika UMNO hilang identiti Melayu, tiada lagi parti yang mampu membela Islam dan kepentingan Melayu.....

Orang Melayu tidak boleh terlalu bersifat rendah diri dan asyik menjaga hati orang lain. Adakah dengan menyatukan semua parti komponen BN menjadi parti tunggal, masyarakat pelbagai kaum tidak lagi bersifat perkauman, tanyanya.....

MAKCIK Tempurung.

(PERHATIAN: ada PENYAMUN penakut disyaki dari DAP/PKR durjana yang sekarang meniru gelaran saya tetapi sebagai "Pakcik Tempurung/Temporung" untuk mengelirukan pembaca).

Anonymous said...

Aku pun heranlah bila baca komen org kat sini...

macam pembangkang musang berbulu ayam..pun ada..

Apa masalah korang ye...sakit jiwa ke???

Rileklah brader!!!

bagilah Najib chance!!

Dia ambil kepimpinan dari Abdullah pun semasa BN teruk...

Kalau ikutkan, BN dah kalah semasa PRU 13..Tapi sebab usaha berterusan oleh Najiblah, BN terus dapat bertahan...masih dapat berkuasa...Kalau Abdullah terus memimpin, dah tentu BN kalah.

Bagilah dia peluang...
4 tahun mungkin tak cukup...tengok 5 tahun lagi, insya allah BN akan menang besar. Yg penting kita sabar, istiqomah, melakukan penambahbaikan secara berterusan dan teruskan transformasi..

SPR kalau letak bawah parlimen pun apa masalah nye???
Parlimen pun dibawah YDPA

Anonymous said...

Najib ni org suruh masak nasi tapi dia buat bubur.

Najib ni org suruh kendong kuat2 tapi dia suka berlari sorang2 dan asyik terhantuk kepala.

Bagi lagi 5 tahun kampung jadi abu lah nampaknya.

Anonymous said...

Tunduklah setunduk tunduknya... Lepas tu melutut, lepas tu sujud, lapas tu bagi tengkok utk disembelih, last sekali kena panggang jadi b@#* golek. Huhhh!!! #@%%&@&&*/&%@++

Anonymous said...

CUKUP KE HIDUP DGN UNDI POPULAR 47%? TAK SEDAR LAGI KE MELAYU UMNO SEKELIAN? PALING ELOK UBAH TERUS KERAJAAN NO MORE UMNO/BN. ANYWAY THANKS DGN PINDAAN BARU AT LEAST KITE ORG MUDA ADA SIKIT KONFIDEN. TAPI MELAYU UMNO KENA INGAT 47%!!! 47%!!! 47%!!! JANGAN PERASAN HEBAT LA MELAYU UMNO WEY. NYAWA IKAN TU BHAI....TUNGGU SWING KAT SABAH SARAWAK JER. LINGKUPLAH BN TAK KIRALAH HEBAT MACAMANA PUN UMNO.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH..!!!!!
BILA NAK TUTUP BLOG? 47% WEY.

usin said...

aku pernah datang tengok ceramah mat sabu. yg buat aku geli hati mcm nak putus urat kentut ialah bila mat sabu gelarkan pm kita ni "NAJIB TRANSFORMER". hebat najib ni, takde ribut takde beliung tetap jadi transformer...

Anonymous said...

Betul bro saya setuju, ini akan menyebabkan Anwar dan gerakan Bersih tajaan zionis itu lemas di daratan. Pola pengundian kali ini berkemungkinan kekal sampai PRU 20 atau sehingga Pembangkang yg sebenarnya dibarisi oleh sekumpulan pemimpin yg hipokrit, penipu dan oportunis itu pupus .

Anonymous said...

APA HAL DENGAN NAJIB NI TAKUT SANGAT DENGAN PEMBAKANG KERANA KETAKUTAN ITU LAH MEMBUAT RAKYAT PECAHKAN UNDI MELAYU UNDI CINA MULA DAKWAT KEKAL AKHIR AKHIR MEREKA MAIN BALIK KERAJAAN LEPAS NI SPR DIBAWAH PARLIMEN LAGI BANYAK LAH MASALLAH AKAN DIHADAPI OLIH SPR BERMAKNA AHLI PARLIMEN BOLIH MEMBERI ARAHAN KEPADA SPR SEDANGKAN DI BAWAH YDPA PUN MEREKA BERANI SEDANGKAN SPR BEBAS DARI MANA MANA PARTI POLITIK ITU PUN PEMBAKANG TAK PUAS HATI SPR TIDAK BEBAS LAGI SELEPAS INI.

Anonymous said...

aku tunggu masa nak lawan najib ni...

Anonymous said...

Jom kite buat demo terbesar dlm sejarah asia utk singkir kan najib

Anonymous said...

sayang Islam,Raja Raja Melayu, Bangsa Melayu , UMNO, Negara nampaknya Najib perlu diketepikan..dia dah terlalu jauh hanyut

Bunga Jawi

Anonymous said...

PM NAJIB BUAT MACAMANA BAIK SEKALIPUN PUN DGN KAUM CINA TETAP AKU GERENTI MEREKA TETAP TAK AKAN UNDI KERAJAAN LAGI DLM PRU 14.......KITA BOLEH SAKSIKAN KEBENARAN KENYATAAN AKU INI DLM TEMPOH 5 TAHUN LAGI.SEBABNYA CINA BOLEH HIDUP SENDIRI TANPA SUBSIDI KERAJAAN.....

Anonymous said...

maaf sedikit pandangan dari saya.,pecaya la ramai yg kt SPR adalah dari pembangkang..cube kaji bgaimane byknya maklumat spr yg bocor..tindakan najib ada baiknya..cube bepolitik matang GAP ..

Anonymous said...

Kenapa lah msia dpt PM bodoh mengalah kan unta..

Anonymous said...

Merujuk kpd ulasan Anon June 3, 2013 at 4:06 PM....yg bertajuk:
BANGUNLAH WAHAI YANG BERKUASA! MELAYU SEMAKIN DIBANGSATKAN DI BUMI SENDIRI!

Kalau begitu Filem TANDA PUTERA yg bakal ditayangkan pada 29 OGOS 2013 ni pun tidak boleh dipertikaikan penayangannya.

Nampaknya ada pihak yg memusuhi filem ini kononnya akan menimbulkan kontroversi. Soalannya kenapa ada pihak yg bimbang sangat dgn Tanda Putera ni??? Apa kena mengenanya?? Mengapa menjadi terlalu sensitif dan defensif kerana filem itu berdasarkan kpd realiti dan kenyataan yg terjadi pada suatu masa dahulu. Ia juga berdasarkan kpd kajian dan fakta sebelum difilemkan.

Kalau di UM teater tu boleh diteruskan sehingga ada yg kena tindakan....jadi tak ada bezanya dgn Filem Tanda Putera ni.

Apa pendapat kawan-kawan sume???

Anonymous said...

Pemilihan pucuk pimpinan UMNO kian hampir. Semuga ahli ahli UMNO seluruh negara dapat berfikir secara waras dan memperbetulkan PERKARA PERKARA yang tidak betul DEMI KELANGSONGAN DAN KEDAULATAN RAJA RAJA MELAYU DAN BANGSA MELAYU.

DS Najib seluruh umat Melayu mengharapkan anda berhati waja seperti Almarhum Tun Abdul Razak - ayahandamu.




Anonymous said...

Apakah dengan meletakkan SPR di bawah Parlimen akan mengurangkan pengundi BN? Kalau ini benar maka BN tidak akan melakukannya dan akan MEMPERKUKUHKAN PEMBOHONGAN bahawa SPR bebas di bawah naungan YDPA sebenarnya dikawal BN dan mempraktikkan penipuan dalam pilihanraya demi kelangsungan BN sebagai pemerintah. Anda tidak harus berfikir pada peringkat dasar sahaja. Selami sehingga ke dasar dan jadilah orang yang benar-benar berfikir.

Anonymous said...

Apa kamu mau ? Najib sudah menyebab pru 13 menang lagi tak puas ? Kesian orang tua ni sudah tua rambut pun semakin kurang tak lama jadi Kojak. Jangan bagi banyak tekanan dia nanti sakit jantung. Anak bini nak bela. Nanti tak duit beli cicin belian kpd isteri. Tak duit bagi anak pergi sekolah. Nanti kereta kena terik. Terpaksa duduk rumah flat. Gaji dia cukup makan sahaja. Bagilah peluang dia sekali lagi...

Anonymous said...

Apakah dengan meletakkan SPR di bawah Parlimen akan mengurangkan pengundi BN? Kalau ini benar maka BN tidak akan melakukannya dan akan MEMPERKUKUHKAN PEMBOHONGAN bahawa SPR bebas di bawah naungan YDPA sebenarnya dikawal BN dan mempraktikkan penipuan dalam pilihanraya demi kelangsungan BN sebagai pemerintah. Anda tidak harus berfikir pada peringkat dasar sahaja. Selami sehingga ke akar dan jadilah orang yang benar-benar berfikir.

Anonymous said...

najib memang tidak berkebolehan dalam memimpin negara...

UMNO kena reject najib. gantikan dengan orang yang lebih layak..

tapi siapakah dia?

Anonymous said...

Commentators,
"I like your idea, but I don't like your language"....

Anonymous said...

bila spr di bwah parlimen,maka pembangkang dan kerajaan akan mengawal..so tk menyalak la pakatan bodoh lg nk salahkn kerajaan..GAP aku peminat ko,tlg jgn jdi bodoh mcm pembangkan..Skarang SPR di bwah YDPA pn apa yg dia buat,ramai SPR org pembangkang jugak..GAP tlg jgn jdi bodoh

Anonymous said...

syorkan najib lantik RM jadi senator,kemudian kita minta dia turun jwtan,jwtan tu bagi RM,lagi molek

Anonymous said...

dulu isa dah mansuh....org mcm anwar, lks dan tian chua naik tocang
bila letak spt bawah parlimen, pas, dap dan pkr naiklah tocang. umno makin ketepi akhirnya lepas kebelakang sekali dan terus tak ujud.

Anonymous said...

Ya ! Jika kita ingin berlawan pembangkang kita perlu pemimpian yg paling bersih seperti air jernih. Pemimpin haruslah tanpa kaitan gejara buruk seperti komision, under table, hantu Mongolia, 2 Ninja yg masih di jail, hantu Bangla, katak-katak, black out dll. Dengan ada kelemahan menjadi pembangkang senang main bola dia dgn suka hati. Sekejab kuat sikit sekejab lembut sikit. Tak habis-habis bola kena main. Tapi....siapa lagi yg sesuai ??????

Anonymous said...

tak tau lah apa dah jadi dgn najib ni....dah dapat mandat jadi pm terus giler kuasa. Makin lama dia makin tak dgr ckp orang yg susah payah undi dan pertahankan dia.
buang lah dia ni terus...bosan lahhhh

Anonymous said...


Serba sedikit Perjalanan Dato' Seri Najib Tun Razak

i. Perjalanan Najib sebagai Perdana Menteri akan tiba dipenghujung selewat-lewatnya pada pertengahan tahun 2014.
ii. Gerakan bertubi-bertubi didalam UMNO sendiri akan mendesak Najib untuk melepaskan jawatan.
iii. Punca gerakan ini bersuara adalah disebabkan kegagalan Kabinet yang dilantik beliau yang tidak menepati cita rasa orang Melayu
iv. Kegagalan Najib didalam memertabatkan golongan Melayu serta tuntutan orang Melayu, membuatkan orang Melayu terutama UMNO memboikot program Najib
v. Sikap berlembut serta mengutamakan kaum Cina akan membuat orang Melayu secara terangan membantah Najib.
vi. Ketiada serasian diantara hala tuju serta perjuangan Najib dan Muhyiddin menjadi ketara.
vii. Najib akan melepaskan jawatan diatas alasan 'ketidak tentuan kesihatan' dirinya.

Anonymous said...

Secara tak langsung ds najib dah tikam datuk zahid dari belakang melalui statement nik aziz. Baru nak naik dah dicantas.

Sebagai ketua no.1 dalam umno najib patut berhati2 dalam pengumumannya. Jangan cepat melatah, analisa dulu kebaikan atau keburukan bakal persepsi yg akan timbul. Jangan terima tugas sebagai perdana menteri tapi berfikiran sebagai peon.

Spr dah jadi kambing hitam. Statement khalid nordin pun tak membantu. Rakyat dah matang? Dia duduk bawah tempurung ke? Kita sedang berhadapan dengan pembangkang yg tak peduli peraturan. Umno bertepuk sebelah tangan aje.

Bila pembangkang kuasai spr melalui parlimen maka umno dan bn akan gigit jari.

Kita akan beri najib tempoh sehingga september ni untuk membuktikan dia masih sayangkan umno dan menunaikan janji dia adalah hamba kepada rakyat yang melantik dia jadi pm. Rakyat yang lantik dia adalah org2 melayu, bukan cina.

Kegagalan dia memenuhi janji2nya serupalah seperti manifesto pembangkang yg dia hina sangat sebelum pru13. 2x5 aje.

Kutukan oleh org2 melayu yg najib akan lalui sekarang adalah angkara yg dia buat sendiri. Jangan harap orang akan rasa kasihan kerana sebagai ketua, najib perlu berani dan menerima kritikan serta cepat mengambil tindakan yang sewajarnya. Takkanlah rakyat nak ajar satu per satu.

Jika dah tersesat, balik ke pangkal jalan. Jalan yg patut diikuti ialah jadi ketua kpd org2 melayu dulu kemudian baru boleh jadi ketua kpd semua kaum. Jangan syok sendiri.


Anonymous said...

Najib MUST go so is his cousin!!!. Ah Jib Gor 1 Cina.

Anonymous said...

ASLKM
ATOK NAK BAGITAHU KAWAN-KAWAN SEMUA
SEBENARNYA NAJIB ADALAH KUDA TUNGGANGAN KEPADA ANWAR .
SETIAP APA YANG ANWAR NAK SEMUA NAJIB LAKSANAKAN.
KAWAN-KAWAN SEMUA PERASAN KAN.
UBAH NAJIB
PM KITA NI LEMBUT
CAKAP PUN ALAHAI ROMANTIK
TAK ADA AURA LANGSUNG NAK NAIKKAN SEMANGAT

Anonymous said...

Yg ni CONFIRM Najibg SALAH!! aku tk support tang ni!! Najib semakin jelas xde kreadibilit lagi. Maknanya Najibg mengakui SPR tk telus? SPR menipu lah? dn Najib akui pengu0 ribu pengndi hantu 40 - 60 telah menangkan BN.. Najib juga mengesahkan BLACKOUT haramjdh tu berlaku..

YAA NAJIB sedang jemput kemarahan org UMNO!! mmg movement atas dasar ini tepat skali tuk tegur Najib!!

Anonymous said...

rupany NAJIB SEORANG YANG DAYUS!!
JKKA SUAMI DAYUS TK BAU SYURGA.. BERDOSA BESAR.. DAN BOLEH MINTAK CERAI!!

so GAP.. yg ini ko mesti sepakat dgn bloggers lain.. Najib dh MELAMPAU!!!

dia tk hargai UNDI kita org Melayu, dia xpandang pun UMNO sbg parti yg berjaya!!

AKU KECEWA!!!! SGT!!

Anonymous said...

nape Najib tibe2 semakin tunduk pd Nuar dn DAPiggy? di kena SIHIR ke? ILMU HITAM ke? kalo terok2 Rosmah pon Najib still ok.. ini mesti kene ilmu guna2 PR nih!!

aduhh.. npe UMNO dpt leader lembik2... tanda UMNO dh hujung hayat ke..

PLSSSS DO SOMETHING!!!!!

Anonymous said...

Kalau kita nak tahu kemana arah tuju kerajaan Ah Jib Gor kita cuma perlu dengar demand2 Anwar dan Ah Jib Gor akan melaksanakan nya.

Saya dah mula suspect dasar Transformasi Ah Jib Gor adalah berdasar atas isu isu yang di timbul oleh Anwar.

Anonymous said...

sebelum ini saya ade komen dan dan tidak berseteju dengan artikel GAP dengan cara tegurannya. tapi bab tajuk ini aku setuju 1000%. betul kata GAP tu. najib dah terlalu gilakan transformasi. pemimpin UMNO sekarang kena contohi ketegasan DR.M dalam membuat seuatu keputusan.

Esperalzi said...

Aku pun dah letih nak cakap GAP! Kan akud ah berkali2 tulis Najib Sial ni akan terus sialkan kita semua!

Esperalzi said...

Aku pun dah letih nak cakap GAP! Kan akud ah berkali2 tulis Najib Sial ni akan terus sialkan kita semua!

Anonymous said...

Tibalah masa majoriti berdemo untuk:
1. Kembalikan ISA
2. Kembalikan PPSMI
3. Letak semula SPR bawah YDPA
4. Pinda semula AUKU

Kasi ingat sikit ini Tanah Melayu yg punya, bukan Najib, bukan Anwar, bukan LKS, bukan Gerakan etc.
Kasi sedar semua orang jgn main2 sama isu Perlembagaan.....
Perlembagaan untuk lindung rakyat jelata, bukannya mainan politik.....
YDPA, sila mainkan peranan tuanku. Kami rakyat berlindung bawah payung Tuanku.

Anonymous said...

DULU AKU ORANG YANG PALING TEGAR SOKONG NAJIB...SKRG HATI DAH MULA TAWAR..DEK KERANA SI NAJIB NI DOK SUKA2 HATI DGR KERENAH PUAK2 PR NI..KALAU NK SGT SOKONGAN CINA..NAJIB SILA KELUAR DARI UMNO..MASUK GERAKAN..NANTI CINA SOKONG..ADA BERANI...SEDAR2 la najib ooooiiiii..

Anonymous said...

Anon 9:28

"I like your style, but I don't like how you say....it!"

Sama je tapi tak serupa...

Zaharuddin Abdullah said...

Naib boleh balik tong san lahhh

Anonymous said...

GAP

Kenapa takde yang tanya apahal Najib mesti buat 'deal' dgn AI sebelum GE13. Bukan Jusuf Kalla aje bekas hakim Indon yg jadi saksi pun dah sahkan.

Aku ada komen di blog lain teori aku Anwar ni 'decoy' je Najib yg 'Trojan Horse'.

Tun Daim dah cakap ini bukan pilihanraya presiden di mana tumpuan hanya pada 'presidential candidate and his running mate'.

Tak perasan ke sebelum, sewaktu dan sesudah pilihanraya tumpuan hanya pada Najib, Najib, Najib dan Najib. I Love PM misal nye.

Melayu kalau sayang Islam nye Hak Bumiputera nye mesti bukan harus, berfikir melepasi tahap ketahanan minda.....

Ramai bijakpandai melayu-muslim di Tanah Melayu beza nye hanya "sama ada berani buat cara lain...atau buat cara lain dari yang lain.."

Cuba tanya abang komando askar melayu tu. Kafirin cinabeng ni belum kenal kebangkitan melayu-islam.

Renung-renungkan lah.

OM - Melayu Luar Negara.

Anonymous said...

Cukuplah Pak lah buat krosakan. Najib pun nak tmpang skaki. Londehlah najib apa bnda lagi yg pak lah xlondeh hg londeh. Jngan bagi org mlayu protes x ke2 pra 14 ni. Msa tu dah trlmbat. Fkir2lah whai najib

Anonymous said...

Najib sama bangang dengan consultans dia! Bangan yang tak boleh diajar ni macam nilah gayanya. Apa ke punye tokai kepala hotak si pm ni keluarkan kenyataan macam ni? Habis tu bila parlimen bubar utk pru 14 nanti, dari mana datangnya kuasa SPR tu hendak buat semua kerja pru tu? Cuba pikir dengan tenang dan waras, mana datangnya kuasa SPR bilamana parlimen dibubarkan utk persediaan pilihan baru ahli2 parlimen nanti kalau SPR bukan lagi dibawah YDPA?

Cuba cer sikit wahai Najib , wahai penasihat najib semua? Bacalah sikit blog2 macam Din dan lain2 blog yg pro BN/UMNO ni. Janganlah perasan sangat KeElitan Melayu kamu tu? Engkorang ingat yang komen kat sini takde yang belajar kat obersea ke?

Anonymous said...

Pandangan aku, Najib ni hanya mahu jadi PM untuk kaum Cina saja. Itu pasal dia approve semua permintaan kaum ni. Sampai dong zong pun dia sanggup jumpa walaupun semua tahu ketua dong zong ni penipu besar! Apa barang perdana menteri jumpa dan bincang dengan penipu ada 2 phd tipu? tak kelassss beb!!!! Malu aku jadi Mealyu dapat pm lembab dan bangang macam Najib. Bertingkat2 malu aku bila Najib bawak masuk Waythamoorthy - si pengkhianat NOMBOR SATU negara -yang sepatutnya dah masuk kedalam dibawah ISA dan AKTA HASUTAN kerana kata2 dan perbuatannya yang menghina dan melancarkan perang keatas YDPA dulu! Itu pasal dia lari ke ENgland. Takut ditangkap. Dan sekarang, Najib bawak masuk dalam Kabinet! Itu ke kualiti dan syarat2 wajib utk jadi ahli kabinet, Najib? Takde kelasssssss!!!!! Shamefulness of the HIGHEST ORDER!!!

Aku nak PERDANA MENTERI MELAYU bukan cina bukan India! Ada paham?!

Anonymous said...

NAJIB IS TRYING TO PLAY A COPY CAT/CATCHING UP GAME AS WHAT NAZIR, HIS BROTHER (as govt adviser), HAS BEEN PLAYING IN CIMB.

LOVE THE CHINESE FIRST LOVE THE MALAYS LAST.


Just peek at CIMB (right from the top brass).

Arent the Malays capable and competent enough to run a LOCAL (GLC)Bank.

Practically Najib is having a mandate from the Malays to further enrich the Chinese neglecting the Malays in the process.

In Najib's own remarks

- Najib BERMAIN DENGAN PERSEPSI MENIDAKKAN REALITI.

ANYBODY CARES.

Waallahualam

Anonymous said...

aku dari dulu tak suka najib jadi pm sebab dia lembut. lemah lembut kepada orang beriman memang harus, tapi berlembut dengan penyembah syaitan adalah dilarang.

ya Allah, selamatkanlah kami dari musuh2 Islam, dan pemimpin2 gemalai kepada puak syaitan.

Anonymous said...

wahai melayu semua jangan pangkah pembangkang pada pru14, sebab protes pada najib, sebab yang untungnya dap, kalau dap dapat perintah malaysia susah besar kita bangsa melayu, cuma jatuhkan saja najib tu.

Anonymous said...

sekarang kita kena jadi melayu racist dan kita harus cari pemimpin yang racist.

Anonymous said...

Pemilihan UMNO nanti reject Najib ganti Muhyiddin...

Anonymous said...

SETUJU,, Gunakan saluran,, ask PM DS Najib letak jawatan, takda Fighting Spirit,, BN Kalah 7 Parlimen Di bawah DS Najib PRU 13, PM DS Najib Must Step down.

Anonymous said...

ini yg sy suka umno dan org2 umno..setia menyokong namun bijak menentang bila pemimpin dilihat hilang tujuan..cdgn yg paling tak masuk akal adalah parti tunggal..disuarakan pula oleh parti hampir lemas, gerakan..hanya mengali kubur sendiri..mujurlah ahli2 pantas membantah, kalau tak silap2 dilaksanakan..

cuma bila marahkan nyamuk jangan kelambu dibakar..yg penting fikirkan cara halau nyamuk2 tu..atau jika tiada pilihan terpaksalah tukar kelambu tp jgn dibakar yer..

kpd Pm cukup2 lah melayan kerenah2 pembangkang..mereka tu golongan tak bersyukur..bagi betis peha di gigit..tumpukan sepenuhnya kpd pihak2 yg menyokong anda yer..kemaskan ekonomi2 kaum tersingkir ni(muslim/melayu)

Anonymous said...

Ya kita spray pakai Bygon.....
Najib, pls. step down and let gone be bygone..

Anonymous said...

Bapa kemajuan cina

Anonymous said...

TIADA SIAPA LAGI YG BERTARING DALAM KABINET NAJIB DULU RAMAI JUGA YG BERTARING TAPI AKU TENGOK DAH TAK ADA LAGI TAK BERANI BERSUARA SIDANG PARLIMEN AKAN DATANG AKAU TAK TAHU LAH JANGAN LAH JADI TIKUS JATUH KEBERAS DAN DAPAT SEMUA TUTUP MULUT ANUAR KATA 1 SEMUA IKUT 1 TIADA 2 LAGI SIAPA PM ANUAR KE NAJIB.

Anonymous said...

Hurmat aku kpd najib ni dh makin berkurang...langsung tidak terfikirkah dia yg menyelamatkan umno selama ini org mcm kita ni...jika ditakdirkan pr yg menang, tak hairan jika dia terpenjara..itu pun masih tak kenang..lps itu buat tindakan yg bukan2 yg masih tak serik2 nakkan undi cina bangsat tu...ingatkan dia dh sedar!

Mari kita tumpu, naikkan Muhyiddin pulak..dh takde rotan, akar pun jadilah...kita skg ketandusan pemimpin2 melayu yg berani dan berwibawa..

Cikwan.

Anonymous said...

Apa susah ! , mengelaba tak hujong
pangkal. mula letak, SPR , letak
polis , tentra ?.... kemudian bubar
kan Dewan Negara ? Last time ,
bubar kan Dewan Rakyat berpalimen
biar takda langsung lagi senang...
balek la ke zaman Sultan Mansur Shah
yang tak da tolok banding nya di
antero dunia.
ada berani ?

Anonymous said...

Sangat banyak pengajaran kepada melayu hasil PRU 13, bagi melayu yg berjiwa melayu. kita pilih najib kerana melayu/umno. melayu yg terajui umno bolih saja digantikan kerana gagal memertabatkan melayu dan islam.

PRU 14 bolih dibilang dengan jari, tidak lama dihadapan kita, namun fobia kita terus berpanjangan kerana sekutu cina tikan kiri kanan yg hampir meranapkan usaha perpaduan pemerintahan dominan umno. janji kerajaan memberi bulan dan bintang tetap dibalas dengan taik busuk cina, persoalannya apakah kerajaan terus buta dan pekak???

مـلايـو مـوده لـوفـا دان سـاعة مـوره هـرغ ديري بـيلا دفـوجي دان دامـفو

KERAJAAN dan pemimpin melayu yg terpilih buanglah sikap penakut untuk menuntut hak dibumi sendiri dikalangan lain-lain bangsa. jika pemimpin yg dipilih masih berada ditahaf penakut lebih baik UNDUR DIRI SECARA TERHORMAT dan bagi laluan kepada mereka yg lebih berwibawa dan sedia menghadapi risiko dan politik hari ini.

RAKYAAT/MELAYU tidak ingin pemimpin seperti lembu dicucuk hidung, sedarlah dari mimpi dan tidur lena bila berada didewan rakyaat. RAKYAAT KITA kecewa jika PEMIMPIN yang berani kalah dalam PRU, NAMUN jalan lain masih terbentang luas dan berbagai saluran bolih diguna untuk menegakkan kebenaran dan menuntut keperluan melayu islam.

MELAYU PEMBANGKANG; PAS/PKR/DAP cuma tunggul reput dan dahan busuk kepada pengikut yg buta sejarah yg bernafsu nak menjulang presiden LGBT sebagai raja diputerajaya.

EPISOD dibulan akan datang kita mahu lihat berapa banyakkah kes-kes yg dibicarakan dimahkamah berhubung dengan protes pru dan hal-hal repot polis aduan awam. KES SERANGAN LAHAT DATU!!!!!! TENTU tip tup kes raja liwat negara dibicara semula,,,,,,,,

Anonymous said...


Merujuk Hj. Ariffin.

tu baru 1 contoh, mega steel dan berbagai konglomerat steel tak terbilang banyaknya.

RIBUAN perusahaan MELIBATKAN pemeriksaan dan kelulusan penjawat awam, sudah berzaman-zaman BERI DAN TERIMA rasuah terus berlaku. yang kaya bertambah kaya, yang miskin harapkan bantuan kebajikan masyarakat dan berSAMAmu TV3, namun ketelusan masih tidak ada penghujungnya.

PEMBERI RASUAH kebanyakkanya cina, PENERIMA RASUAH kebanyakkanya melayu. sekarang dijadikan modal pembangkang, penjawat awam kuat rasuah, TETAPI pembangkang tidak mau sebut PEMBERI RASUAH adalah sama juga sebagai BARUAH kerana tidak jujur dalam segala perniagaan secara tipu, rasuah atau seludup.

UNDANG-UNDANG dinegara ini sudah lengkap dan sampurna. KEGAGALAN kerajaan melaksana dan menguatkuasa menjadi sebab jelas mengapa sebahagian besar rakyaat dan sekarang menjadi satu trand pendatang asing tidak takut undang-undang MALAYSIA.

NAJIB tidak perlu POPULAR dan selalu dijunjung atau diampu, peranan dan tanggungjawab cukup besar yang mana kebanyakan warga negara berharap menjadikan payung kesejahtraan dan kemakmuran.

MELAYAN kerenah PEMBANGKANG yang tidak WARAS sebagai membuang masa dan merugikan gerak kerja NAJIB sebagai PM, MEMASUKI pengal ke 2 menerajui negara NAJIB seharusnya memberi keutamaan kepada tuntutan mejoriti rakyaat yang masih bergelumang dengan masaalah kehidupan; terutama kos sara hidup terus mendadak sedangkan pendapatan harian masih terbatas dan berada dibawah taraf kemiskinan tegar.

PERSOALAN;
1. MENGAPA KERAJAAN SANGAT TAKUT MENANGKAP/MENDAKWA MEREKA-MEREKA YANG TERANG-TERANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG?
2. RAKYAAT SUDAH PILIH KERAJAAN SEBAGAI PEMERINTAH, RAKYAAT PON TAU KESALAHAN KECIL SERING DIBERI TUMPUAN TETAPI PERBUATAN PEMBANGKANG MENGHURUHARA NEGARA DENGAN FITNAH, KERAJAAN SENYAP TIDAK BERTINDAK SEWAJARNYA.
3. BANYAK PERBICARAAN BERPROFIL TINGGI KESUDAHAN SEMUA PERTUDUHAN DINAFIKAN DAN TERTUDUH LEPAS BEBAS DENGAN ALASAN (TEKNIKAL)??? AKU PON TAU MAHKAMAH DUNIA.

JIKA spr dibawah parlimen, satu lagi tuntutan pembangkang yg NAJIB ANGGUK. masa sudah penghujung. SPR akan dijadikan LEMBU cucuk hidung bila pembangkang jadi pemerintah. hari ini tuduh kerajaan import BANGLA jadi pengundi hantu. AKAN DATANG spr ini sudah chop kertas undi yang pangkah pembangkang. INI TIDAK MUSTAHIL BILA BABI BERKUASA, apa nak harap kepada melayu pas dan pkr. HARI INI mereka kena lancau pon tak berani nak buka mulut melawan, harap anuar dapat jubur dah tak peduli apa lagi.

Wak rejo

Anonymous said...

Entahlah, apa ke bodo ajib bodo