IKLAN BERBAYAR

Monday, June 3, 2013

TERBARU :8 SYARIKAT UTAMA YANG PERLU DI BOIKOT BANKRAPKAN..KERANA SOKONG DEMONSTRASI JALANAN !



68 comments:

Jiwa Paradox said...

AKU SOKONG. MINTAK IZIN COPY GAMBAU

Anonymous said...

JIHAD MAYA PERLU SEIRING

Bukankah pelik apabila anak saudara komusis baru 2 tahun pegang kerusi eksko perak tetapi boleh dapat modal untuk melabur dalam 99 mart?

Soalnya, macam mana ahli parti sosialis boleh berubah dari anti kapitalis kepada super materialistik...mampu mengumpul harta menerusi jawatan awam?

Tetapi apa yang lebih pelik, pelanggan 99 mart di tempat saya adalah 90% mukmin! Mukmin mungkin tidak sedar wang mereka secara tidak langsung akan disalurkan kepada Red Bean Paria.

Kebanyakan mereka tidak perasan kerana mereka (mukmin) tidak dapat maklumat tentang latarbelakang pasaraya di mana mereka berbelanja sakan adalah sumber rezeki golongan Paria maya.

Anonymous said...

Alhamdulillah.
Terima kasih kepada MUKMINBRANDS akhirnya secara realiti, kita sudah ada BLOG IKLAN UTK PRODUK MUSLIM. Semua produk Muslim boleh DIKUMPULKAN dalam SATU BLOG. Saya mohon IZIN dari MukminBrands utk mewar-warkan kpd semua saudara kita.

KEPADA SEMUA PARA PENIAGA, USAHAWAN, PENGELUAR, PEMBUAT BARANGAN MUSLIM,
SILA DAFTAR DAN IKLANKAN:-

1) BARANGAN dan PRODUK yang anda keluarkan
2) KHIDMAT atau SERVIS yang ditawarkan
3) PERNIAGAAN yang anda jalankan
4) MAKLUMAT/INFORMASI utk dikongsi bersama

Di http://www.mukminbrands.com

DAFTAR DAN IKLAN ADALAH PERCUMA.

Silalah layari “BLOG mukminbrands.com” utk mendapatkan informasi barang/produk/servis Muslim.

Semoga Allah SWT memberi berkat, rahmat dan melindungi saudara yg mereka-cipta blog ini, yang mana secara amnya dapat memberi manafaat besar kpd berjuta-juta umat Islam.

HALAL ITU FARDHU.
Terima kasih, wassalam.

Anonymous said...

Kepada semua pembaca wanita yang ingin memotong rambut, set, washing, inai or rebonding di seremban boleh pergi ke plaza angsana (sebelum ini plaza ampangan) di ampangan seremban. Banyak kedai melayu disana terutama dibahagian atas. Terdapat juga spa muslimah disana.

SKL said...

Salam Tuan, mohon dipautkan link blog saya www.sematankelawas.com di blog Tuan.
Saya sebagai blogger baru telah memautkan link blog Tuan di blog saya.
Terima kasih.

www.sematankelawas.com

SKL said...

Salam Tuan, mohon dipautkan link blog saya www.sematankelawas.com di blog Tuan.
Saya sebagai blogger baru telah memautkan link blog Tuan di blog saya.
Terima kasih.

www.sematankelawas.com

Anonymous said...

Syabas dan tahniah atas usaha ini

ALahaI sI LunCAi said...

SYABAS BRO,

INI PERJUANGAN YANG MESTI DISOKONG SEPENUHNYA. MARI BAYANGKAN EKONOMI KITA TANPA CINA.

Rahmat Alim said...

Nak kempen sikit, setiap hujung minggu saya sekeluarga berbelanja di Mydin USJ untuk keperluan mingguan, maklumlah keluarga besar. Apa yang hendak diberitahu, disamping jihad ekonomi dan memajukan ekonomi usahawan muslim, apa yang diperhatikan adalah
1) Tiada ruangan untuk produk tidak halal, minuman keras.
2) Ruangan untuk produk IKS
3) Pilihan produk Muslim yang meluas.
4) Yang penting setiap kali masuk waktu solat bagi kawasan subang akan dimaklumkan dan azan berkumandang, surau yang besar dan ramai yang berjemaah.

Apa-apapun, walau dimana kita berada amalkan "Hanya Produk dan Perkhidmatan MUSLIM menjadi pilihan". Mulakan dengan satu, dua dan seterusnya, bertatih dahulu In Shaa Allah kejayaan milik kita

Anonymous said...

gap...
serius aku sakit hati baca kat link paper ari ni

http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130603/dn_12/Ketua-jabatan-UM-tegur-teater-berunsur-perkauman-dilucut-jawatan

haramjadah betui geng ni kunun seni tak harus dibataskan dengan sesuatu isu.bila sasterawan negara tulih novel interlok geng ni marah plak konon racist.skrang dia yang racist tapi orang lain plak kena pecat.tak paham aku apasal kerajaan takut sangat dengan suara suara haramjadah ni.sikit sikit jaga hati.hati orang kita ni sapa nak jaga.yang kerajaan main ikut jer.bangang je

Anonymous said...

yang mana ketua jabatan melayu apa semua tu tak payah layan sangat la non malay tu.

ni malaysia.ikut la rukunegara

Anonymous said...

@Rahmat Alim< Insya Allah demi Negara, Agama, dan Bangsa itu akan kita jalankan secara istiqamah. Sila sebarkan sebelum terlambat. Insya Allah.

saffron rice said...

Org cina cerdik banyak produk yg di gunakan nama Melayu atau pun Nama Islam sedangkan mrk sebenarnya nak ckp mengunakan bahasa Melayu terlalu jijik,,, kita boleh kurang kan kan pengunaan barang yg di keluarkan olh Cina atau tidak di gunakan terus tapi cuma masalahnya tak banyak tempat yg ada jual barang2 Melayu atau barang2 melayu tiada quality ,, kita lihat sekeliling kita di mana ada banyak barang2 yg di keluar kan olh sykt Melayu di jual?,, kita beria ria tidak membeli keluaran Cina dan sanggup pergi jauh utk mendapat kan barang Melayu adakalanya kita terpaksa membayar lebih,, tapi org politik melayu kroni serta baruah kontrator ahli politik melayu tak behenti henti mkn duit Cina dan jual harta org melayu pd cina kemudian cina jual semula pd org Melayu dgn harga yg tinggi,,, kita harus beri tekanan pd mrk semua tekasuk pasaraya besar yg tidak mahu menjual produk Melayu serta sykt melayu harus mengeluar kan product yg berkualiti tinggi agar Cina blh jahanan

saffron rice said...

Org cina cerdik banyak produk yg di gunakan nama Melayu atau pun Nama Islam sedangkan mrk sebenarnya nak ckp mengunakan bahasa Melayu terlalu jijik,,, kita boleh kurang kan kan pengunaan barang yg di keluarkan olh Cina atau tidak di gunakan terus tapi cuma masalahnya tak banyak tempat yg ada jual barang2 Melayu atau barang2 melayu tiada quality ,, kita lihat sekeliling kita di mana ada banyak barang2 yg di keluar kan olh sykt Melayu di jual?,, kita beria ria tidak membeli keluaran Cina dan sanggup pergi jauh utk mendapat kan barang Melayu adakalanya kita terpaksa membayar lebih,, tapi org politik melayu kroni serta baruah kontrator ahli politik melayu tak behenti henti mkn duit Cina dan jual harta org melayu pd cina kemudian cina jual semula pd org Melayu dgn harga yg tinggi,,, kita harus beri tekanan pd mrk semua tekasuk pasaraya besar yg tidak mahu menjual produk Melayu serta sykt melayu harus mengeluar kan product yg berkualiti tinggi agar Cina blh jahanan

Anonymous said...

Tuan, semoga usaha tuan bejaya insyaallah. Kita bermula dengan kelarga, saudara-mara, jiran-jiran kita. Jom kita sebar sebanyak mungkin gerakan kempen barangan cina ni. Terima kasih.

Anonymous said...

BANYAKKAN EDARAN BARANGAN TERSEBUT KESABAH SARAWAK DAN USAHAKAN PEMBORONG BUMIPUTERA JIGA RANGKAIAN SPT KSM

Anonymous said...

Sebelum ni setiap bulan aku habiskan rm600 beli barang di tesco..tapi tidak sekarang.. aku dah tukar ke mydin. Selagi aku boleh cari kedai melayu..aku pastikan tiada ruang utk brg cina

Anonymous said...

GAP, aku ada cadangan. Apa kata buat karnival barangan hasil bumiputra dan melayu.

Anonymous said...

Sila layari http://www.mukminbrands.com untuk posting terbaru jenama-jenama Islam dan Bukan Islam di Malaysia. Sebar-sebarkan. Sebarang pertanyaan atau cadangan, sila kemukakan kepada admin@mukminbrands.com

Anonymous said...

Salam Anon 8:32,
Bukankah Tesco di Malaysia adalah joint venture antara Sime Darby dan Tesco Plc? Masih kepunyaan Bumiputera.

http://www.simedarby.com/Other_Businesses.aspx

Anonymous said...

Anon 2:36,
Alhamdulillah. Tiada masalah untuk berkongsi tentang MUKMINBRANDS. Sebarang aduan, kesilapan fakta atau apa-apa saja cadangan, sila kemukakan kepada admin@mukminbrands.com.

Terima kasih...

Anonymous said...

Bagi info kat semua muslim, print dan sebarkn masa solat jumaat, tiap2 minggu...bri tahu pd kawan lain dn hebahkn kaedah sebaran pd muslim..x perlu print besar2 janji ada d pringkat awal...

Anonymous said...

.
CINA SUDAH KECUT PERUT..READ THIS
CHA COMMENT

Hello All, just to share my Global View.....

The picture now is simple, globally, Malaysia government is viewed as rejected by the local Chinese due to the racial discriminative policy, as well with other main race in the country for the corruption practices and now stepping up the aggression on the Chinese race - be it UTUSAN daily slamming, King's speech comments, business boycott, etc.

The more UMNO doing this type of act, the more sympathy it is going to draw to the Cina (domestically or international) since they are the minority and the higher the pressure on the minority race, the closer they will stick together. Probably the PM has some good advisers telling him to continue with this tactic.







.

Anonymous said...

Setuju sgt2..

Anonymous said...

terbaik. akan boikot sampai lingkup

Anonymous said...

Hari ini saya nak berbelaja barang dapur di pasaraya Maidin.mgkin di Maidin Subang Jaya.
Utk pengetahuan, saya sebelum ini berbelanja di NSK Sentosa Klang.jd dengan boikot produk cina haramjadah ni sy menyokong 100%.wang saya akan mengalir ke bangsa saya sendiri.
Sorry lah cina.ini kalilah.....

Anonymous said...

Ubah.....
Dari produk cina ke Produk Melayu.
Boikot produk cina!!!!!......

Anonymous said...

Workshop melayu..

Shamsul workshop.
Lorong setia 2G.
Taman Setia, Jalan Johan Setia.
Klang.

Service mmg terbaek!!!...
Pomen n pekerja x sombong.peramah...
No hp xde.

Anonymous said...

Kurang bersetuju bahawa barangan keperluan harian / barang dapur keluaran syarikat bumiputera kurang kualiti. Ia lebih kurang sama saja tetapi barang keluaran bumiputera terjamin kebersihannya dan boleh digunakan tanpa was-was tetapi faktor-faktor tambahan ialah ianya membantu ekonomi bumiputera, pengeluar juga membayar zakat. Kaedah ini macam rangkaian piramid ummah dan masyarakat bumiputera.

Anonymous said...

tiap bln teman belanja brg2 keperluan di my din dr dulu..hehe..dah lama dah..teman bangga bila terjadi pekara2 yg menyedarkan kome..akhirnya..

Anonymous said...

Aku selalu jugak pergi ke Mydin Bangi. Dengan adanya list barangan keluaran melayu-bumiputera dekat blog, lebih mudah aku nak beli belah. Sambil membeli sambil menglingkupkan ekonomi kafir harbi cina babi.

mae said...

tak berapa guna kempen ini. satu masa pemimpin tertinggi melayu akan buat dasar menolong orang cina yang terkesan. bukan tak faham sikap bacul pemimpin melayu bila berada diatas.

Anonymous said...

kita kena ingat, bila kita beli barang melayu islam kita ada akad, "saya jual ye, saya beli".. bukan kah akad ni di tuntut, duit kita pergi kepada pembayar zakat..tapi kalau beli barang kafir, ianya dah tentu untuk maksiat, judi,mengunjungi amoy,minum arak,nombor ekor,.. jadi Tanya diri sendiri,,.kemana kita mau keberkatan duit kita..

Anonymous said...

Workshop kereta melayu..

SAS Auto,
No.29, Jalan Industri Putra 1 Off Jalan P14J,
Presint 14, Putrajaya

Service mmg terbaek!!!...
Pomen n pekerja x sombong.peramah...

Mari kita sokong bisnes muslim.

Anonymous said...

Sepatutnya kita juga beri perhatian rangkaian pemborong melayu.

Hampir semua pemborong dan pengedar kepada peniaga melayu pun orang cina.

Perlu sedar hakikat ini. Jadi, kerajaan patut galak dan wujudkan kelas pemborong melayu dan muslim.

Anonymous said...

Melayu / Muslimin Muslimah pula hasilkanlah lebih banyak perkhidmatan / produk yang baik kualitinya dengan harga yang berpatutan.

Anonymous said...

MEREKA TAK AKAN BANKRAP HANYA KERANA KITA BOIKOT PRODUK MEREKA KERANA ADA DIANTARA MEREKA SEMEMANGNYA KAYA RAYA DAN MENJALANKAN PERNIAGAAN DILAIN2 NEGARA TAPI SEKURANG2 NYA KITA TUNJUKKAN YANG KITA BOLEH BERSATU APABILA KEPENTINGAN ORANG MELAYU DAN ISLAM DIROBEK2 OLEH MEREKA.

KITA PERLU TANYA PADA DIRI SENDIRI APA SUMBANGAN KITA UNTUK MENUNJUKKAN PROTES KITA TERHADAP PUAK EXTRIM YANG RASIS DAN KURANG AJAR INI. KALAU INI SATU2 JALAN UNTUK TUNJUKKAN PROTES MAKA LAKUKANLAH.

Anonymous said...

Kongsi pengalaman. Ada juga cina bukan Islam tapi lafazkan " saya jaui "

Anonymous said...

terbaekk.. banyak info bumi disini.. TQ

boikot tetap boikot

Anonymous said...

Insha Allah,bila berjuta org kita berbelanja untuk brg kita,duit tu berjuta juga utk org kita meningkatkn kualiti dan kuantiti brg bumiputera..
Bila byk brg bumi,lbh senang kita nk brsaing..
Biarpun bangsa mereka xbnkrap kerana d support gabungan usahawan mereka yg dpt duit dr prniagaan lain mereka yg mungkin xhalal bg kita..
Tetapi,lama kelamaan mreka tak boleh tampung juga,krana trlalu byk kdai mreka,xbole dorg nk suport..
Kita tgk dlm masa 2 thn je..yg pntg xde sorg pn org kita pi bli pd mereka n sevis mreka..

Anonymous said...

Semua perkara mesti rasis terhadap cina.

Malang melayu, kita bagi betis kpd mereka (Cina), nak peha rupanya.

Mohon penyokong BCL, lakukan inisiatif... cetak byk2 boikot serta sokong BCL dan edar ke leterbox-2 rumah melayu dan muslim.

Lakukan secara sukarela, demi bangsa, agama dan negara tercinta. rasanya ini lagi berkesan sementara di gelanggang maya.

Anonymous said...

Blogger GAP,

Saya sokong dan cadangan Anony 1.37 PM amat bernas sekali.

Ayuh buat satu entri pakat cetak buat edaran kepada peti surat melayu/unit flat/apartmen juga di surau/masjid.

Ramai yang akan tahu dan alert dengan kempen yang kita usahakan.

Sokong BCL...Sokong BMF. Ayuh kita semua.

joe42 said...

Saya dan keluarga sokong.

Anonymous said...

yep,sy juga skong,ngo mana yg nk buat begitu..
kalo mau skongan dana,letak saja lah no akaun..
Tp kenalah ngo yg bole d percayai..
Wlpn msuk 5rm boleh dah flyers 20kping..
20 org dah dpt tahu..
20 org juga mgkn support bcl..

Anonymous said...

boikot Air Mineral MESRA Petronas (cina), sokong Alla Fonte

http://1.bp.blogspot.com/-BIoqAqTlsKc/UIHVvaD7GkI/AAAAAAAABvg/xIa7p4miHSI/s1600/Alla-Fonte-12ft-x12ft1.jpg

ANTI RASIST said...

BAGUS BLOGGERS SEKALIAN DALAM KEMPEN MENGGALAKKAN PEMBANGUNAN EKONOMI UMMAH DALAM MEMBOIKOT PRODUK2 DARI PENGELUAR YANG MENJAHANAMKAN NEGARA. TAHNIAH!

SAYA DAN KELUARGA SAYA SUDAHPUN BOIKOT PRODUK/KEDAI NON MUSLIM, SEBELUM INI BELANJA KIRA2 RM250-RM350 SEBULAN DI GIANT, MAKA SEKARANG SUDAH DITUKAR KE MYDIN.

USAHA INI TELAH SAYA KEMBANGKAN PADA ADIK BERADIK KELUARGA MEREKA DAN SAUDARA MARA DI KAMPUNG. ALHAMDULILLAH MENDAPAT RESPONSE DAN TINDAKAN YANG POSITIF. DAN MEREKA NEKAD UNTUK MENYEBARKAN PULA PADA YANG LAIN-LAIN..

KEEP UP UR GOOD WORK BLOGGERS!! MOGA USAHA ANDA MENDAPAT MENDAPAT PAHALA BERGANDA DARI ALLAH.

Anonymous said...

Bagus gak idea ni.
Saya sokong sokmo.

Anonymous said...

Banyak jenama barangan makanan yang mengguna mukadimah melayu/jawi.

Melayu juga tertipu dan malas nak selidik asal usul barangan tersebut.

Kena rajin dan sayangkan bangsa dan agama

Anonymous said...

Aku dah tak shopping di kedai2 milik cina
Aku sokong mari kita hancurkan kuasa ekonomi cina ni
Jgn bagi mereka peluang untuk menindas Melayu lagi, seperti mana yang mereka lakukan selama ini

Anonymous said...

ada sesapa yang tahu??

Jenama air minuman seamaster yang banyak terdapat di Mydin tu keluaran bumi atau sebaliknya.

mohon pencerahan

Anonymous said...

Terbaik.boikot perniagaan cine merupakan satu langkah bijak untuk mengajar CINA CINA di malaysia ni supaya tahu apa itu KENANG BUDI....
Jgn bagi CINA peluang...kita hapuskan monopoli ekonomi mereka secara halus,perlahan walaupun 1000 tahun diperlukan............

War Lead said...

kita lihat hasilnya dalam tempoh 5 TAHUN INI.

Usaha Boikot dan Semanagt ini wajib dikembang luaskan dan momentum itu ditingkatkan.

Mara Terus Mara!!

Anonymous said...

SEAMASTER tuu keluaran cina totok, jauhkan diri anda. carilah Air Mineral Alla Fonte keluaran MOFAZ! sedap halal bermineral.. suci

Anonymous said...

Luahan hati anak pewaris syarikat Allahyarhamah Hajjah Aminah bt. Hassan.

Saya adalah salah seorang ahli keluarga Alamrhumah Hjh Aminah Hassan pengusaha Aminah Hassan Sdn Bhd. Saya terpanggil untuk memberi penjelasan berhubung pertuduhan jahat ini.

Disini saya melahirkan rasa kesal diatas pertuduhan ini. Saya dengan ini menafikan sekeras-kerasnya bahawa perusahaan Aminah Hassan adalah milik bangsa cina, malah buat pengetahuan umum setelah kematian Almarhumah Hjh Aminah, kesemua pemegang saham merupakan anak-anak kandung Almarhumah sendiri yang berbangsa Merlayu dan beragama Islam. Jika kurang percaya, saudara boleh check dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia.
...
Tolong berhenti dari menabur fitnah buruk seperti ini. Bagaimana orang Melayu hendak berjaya jika bangsa sendiri saling fitnah memfitnah. Bangsa lain (yakni pengusaha makanan bangsa lain) tidak pernah menabur fitnah ke atas perusahaan ini malah yang sering dengki adalah bangsa kita sendiri. Sungguh memalukan.

Perkara ini bukan sahaja menjejaskan perniagaan malah mengaibkan orang yang telahpun menghadap ilahi yakni Almarhumah Hjh Aminah sendiri.

SUMBER:
http://suarahatimelayu.blogspot.com/2013/05/produk-aminah-hassan-keluaran-melayu.html

Patutnya sekarang kena tarik balik boikot ke atas produk Aminah Hassan. sama ada korang percaya atau tidak?, terpulang kepada akal waras masing-masing dan Dato' Nadzim dari PPIM sendiri telah mengesahkan perkara ini, Harap maklum.

Anonymous said...

Kepada pewaris syarikat Allahyarhamah Hajjah Aminah bt. Hassan:

Saya terpanggil nak mengulas penafian ini.

Inilah kali pertama saya terjumpa penafian sebegini. Sedangkan telah lama kempen dijalankan sementelaah ketiadaan produk jenama aminah hassan di pasaran buat sekian lama.

Untuk makluman, saya peminat setia sos cili aminah hassan, sedap lagi enak dimakan. Mungkin beli sebab namanya orang muslim.

Jangan seperti kicap tamin yang dikhabarkan banyak pihak juga telah dialibabakan oleh pemodal cina.

Kepada pewaris tadi, tanggungjawab anda untuk memberi penerangan dan penjelasan. Seperti saya sebutkan tadi, ini kali pertama saya jumpa statement penafian. Persoalan, adakah anda benar-benar pewaris atau Red Bean Army yang mahu mengelirukan peminat setia kempen yang dijalankan GAP dan lain bloggers.

Silalah tampil buat statement melalui media ke atau tv3 ke.. mungkin mazidul boleh bantu. InsyaAllah kami sedia mendengar dan boleh menarik pemboikotan tersebut.

Sila buktikan. tk

Anonymous said...

Maklumat boikot barang Cina ni tak meluas beritanya. Orang kampong masih belum banyak kesedarannya. Hari sabtu dan minggu kedai cina di pekan-pekan dan kampong sesak dari pagi sampai ke malam. Kedai Melayu pun masih ditakuk lama. Masih tak meningkat prestasinya. Kita nak boikot cina ni sampai lunyai kena ada gerakan secara menyeluruh. Tak ramai orang buka blok Gap. Kita kena buat pendekatan supaya semua orang melayu kena bergerak mulai sekarang . Kena ada kepala atau ketua dlm kja tak bergaji ni. Jgn harap YB setempat nak buat keja. Mereka tak ada masa. Sibuk dgn agenda kerajaan dan pribadi. Aku dah pstate 1000 copy flayers untuk edaran di Alor Gajah. Tak cukup. Modal no hal. Ada nak buat kja.

Anonymous said...

betul..

saya sokong.. lama tak nampak sos cili Aminah Hassan di Mydin Subang Jaya dan Jusco.

Anonymous said...

Anony 3.45PM,

Benar.. saya sokong. Modal setakat fotostst flyers boikot no hal punya.

Tapi, kena ada ketua dan tentera anai-anai yang nyata (yakni orangnya dan sukarela pergi edar flyers).

Semua ni jihad gak. walau tiada gajipun.

Anonymous said...

Saya dah tak caya dgn najib yg lembik Dan lemah.

Anonymous said...

Aku dh lama boikot setakat termampu.....boikot tetap boikot walaupun apa keadaan sekalipun....

Anonymous said...

Suka hatilah asalkan u happy. No happy jangan beli.....

Anonymous said...

Untuk makluman, pihak cina dap telah lama mboikot barangan bumiputera. COntohnya, minyak masak saji, tepung gandum bumiputera x djual di pasaraya. Minyak masak, tepung yg dijual adalah pelbagai jenama keluaran cina dap.

Anonymous said...

Aku dari dulu pergi petronas,mydin,beli baju kat jakel kat kompleks pkns,makan restoran dan gerai melayu walaupun aku mampu semuanya utk berbelanja dikompleks mewah yg dipunyai oleh org china kerana aku bnyk memikirkan survival perniagaan orang melayu sebab aku orang melayu kalau aku tak tolong orang melayu bangsa asing sudah pasti tak tolong orang melayu ........inillah jihad yang telah aku lakukan puluhan tahun dulu sebab aku orang berniaga tahu berapa banyaknya orang melayu telah ditipu....olleh cina...aku memang rasis ....dari dulu....sampai akhir hayatku aku bantu melayu automatiknya Islam akan termartabat. Mungkin diakhir kehidupan ada juga sedekah Alfatihah darpda orang melayu/Islam...yang aku bantu inilah jihad..yang Allah SWT perintah kepada umatnya....walaupun hari ini aku mampu ada segalanya aku tetap bangga sebab aku orang melayu .......Melayu Maju Islam Termartabat....inilah falsafah hidup aku ..Syukur kepada Allah SWT diatas kurniaan rezeki kepadaku...kita perlu berubah...berusaha berdoa dan bertawakal........Amin...Mulakan hari ini...walaupun sudah terlambat wahai bangsaku......

Anonymous said...

FOMCA perlu memantau harga di giant. kerana harga yang dipaparkan tidak sama dengan harga dalam sistem bar kod. ini lah cara menipuan pada pengguna.

Anonymous said...

Kita perlukan semua org melayu mempunyai semangat spt anon 04/06/13 12.50 pm...saya juga dh 7,8 th mengutamakan peniaga dan produk melayu/islam...nka harapkan kaum lain, jauh panggang dari api...tp masaalahnya semangat kekitaan bangsa kita tidak cukup kuat..walau pun kita sering ditipu, didiskriminasi, dihina dan diperleceh kaum hidung tinggi tu, tetapi hati sebahagian mereka langsung tidak ada rasa sensitif dan ingin membalas...saya sekeluarga mmg buy chinese last...barangan robert kuok mmg out of list..

Cikwan..

Anonymous said...

Kita perlukan semua org melayu mempunyai semangat spt anon 04/06/13 12.50 pm...saya juga dh 7,8 th mengutamakan peniaga dan produk melayu/islam...nka harapkan kaum lain, jauh panggang dari api...tp masaalahnya semangat kekitaan bangsa kita tidak cukup kuat..walau pun kita sering ditipu, didiskriminasi, dihina dan diperleceh kaum hidung tinggi tu, tetapi hati sebahagian mereka langsung tidak ada rasa sensitif dan ingin membalas...saya sekeluarga mmg buy chinese last...barangan robert kuok mmg out of list..

Cikwan..

Anonymous said...

kami sangat melayu. orang kata melayu pekat dan islam pekat. Sebelum ni kita berlembut dan flexible. teruslah usaha kita samua boikot. Jangan beli langsung barang jualan atau pun servis cina-cina derhaka. Beli je dengan orang melayu. Mahal sikit tak pe. Orang melayu kuat lebih-lebih lagi dia islam.Bersatu teguh dan jangan bercerai ya orang melayu. wasalam wbt.

Anonymous said...

Aku suggest supportla brgan keluaran Bumiputera, Halal.. Air Mineral berzaman dah aku beli Alla Fonte, MOFAZ..korang bila lagi.. 03-77286802 ni nmbor dier