IKLAN BERBAYAR

Friday, July 12, 2013

HARI RAYA JANGAN BELI BARANG LETRIK SYARIKAT CINABENG !


jangan beli barang letrik kat sen heng.
jangan beli kat sen q.
dua dua ni ada pertalian , dua dua cinabeng.
syarikat letrik ni terpaksa guna zizan untuk promosi barang mereka sempena raya.

masa pru 13 lepas, syarikat inilah yang mempopularkan perkataan listen listen listen dalam iklan radio hit.fm, sebagai mengajuk kes yang pernah hot sebelum itu.

tolong jangan bagi seposen pun duit melayu kat cina.
nak cari barang letrik, kedai lain melambak.
giant,mydin dan tesco ada. jaya jusco pun ada promosi.

tolong fokus fokus fokus.
ingat tujuan kita ganyang bisnes cinabeng ni untuk apa ?
supaya DAP dan lain lain penjalang cinabeng tak berani lagi usik hak islam dan melayu.

tiba masanya untuk kita fokus pada pru 14, pastikan cinabeng ni di bawah telapak kaki melayu !


67 comments:

Anonymous said...

beli brg letrik kat pasaraya cam tesco atau giant lebih murah. sbb bisa diorang markup dalam 5% je. klu seng heng mahu 15%. aku dah cek byk tempat. pasaraya lebih murah.

Fikir Tajam said...

Salam Ramadhan GAP,

Giant tu bukan Cinabeng punye ke?

Anonymous said...

GIANT,TESCO BUKAN CINABENG BRO.
AEON JEPUN PUNYA.

SEMALAM GUA PERGI TESCO, PROMOSI BARANG RAYA MEMANG MURAH. ESP ELECTRICAL GOODS.

Anonymous said...

Orang Perak, tolong beli kat Hub Brite...100% Melayu punya...setting kedai pun cantik..x silap dah ada 5 branches. Lagi...authorized SHARP vendor..

Anonymous said...

harvey norman sapa punye? (sbb ade org ckp ni j.v melayu - cinabeng) ntah btl ntah tidak, psl supervisor die ako tgk byk cina, melayu jd kuli jela. ako nk msk rmh bru b4 raya so ako nk bli brmg eletrik sume utk rmh ako ni. tlong sapa2 info mn2 kdi elektrik melayu. xkn nk bazir 40 -50k dkt cinabeng ni kot. klu blh kdi elektrik yg tkini. mohon bantuan. ako area k.l

Anonymous said...

jgn beli barang letrik jenama pensonic...dh la xelok..umah mak aku kt kg beli dvd player pensonic lingkup..mesin bsh mak aku pon lingkup..smlm adiah kawen aku..kwn bg blender jenama pensonic pon lingkup..sng ckp brng pensonic ni lngsung xde kualiti..aku xpenh bli pon jenama bodo ni..dh la cine punye..jom sama2 boikot..bli brng buatan jepun lg elok..

Anonymous said...

KEDAI TAYAR MELAYU DI BANDAR MACHANG, nama TIEY KUIN ENTERPRISE alamat PT 4925-1, Kampung Hutan Kuin 18500 Machang Kelantan, Lepas traffic light jln Machang ke Tanah Merah Kelantan. Marilah tukar tayar di Kedai Tayar Melayu. Servis bagus harga murah, semua jenis tayar baru dan tayar second hand pun ada. Aku baru tukar tayar MPV aku minggu lepas. Hubungi EN.YIE 019-5119124 / 013-9157000 Untuk tukar tayar kereta anda .
HIDUP KEDAI TAYAR MELAYU ...he he he BCL BOIKOTT

BRO GAP patut senaraikan kedai kedai tayar Melayu seluruh Malaysia kat blog ni utk senang rujuk . Bisness tayar bagus sebab ada 10 JUTA KENDERAAN di Malaysia masa ini ...hari hari org tukar tayar botak dan tayar rosak .......

Anonymous said...

Untonglh org perak dapat kayakan peniaga melayu..johor semua cinabeng, terpaksa pegi maidin @ tesco.

Anonymous said...

Sapa duduk area kl cepat bantu kwn kita ni info kedai melayu kat mana, aku duk jb tak tahu..40k byk tu klu bg kat cinabeng.

Anonymous said...

Kat jb kedai melayu ada kat kg melayu majidee nama lan...tayar(x brapa ingt nama kedai)

Anonymous said...

GAP..tolong buat satu list produk cinabeng dgn list kedai melayu, nk bg kat sdara2 kwn2 suruh diorg tampal kat rumah..kadang keliru sbb cinabeng selalu guna nama melayu dan ada yg pakai tulisan jawi lg..jasa anda amatlh dihargai sangat2..

Anonymous said...

Nak kan kepastian, Giant tu bukan cinabeng punya ke? Dan Tesco mat saleh UK punya?

Anonymous said...

Sekiranya terdesak xder outlet Melayu beli kat Pasaraya besar2 atau yang Public listed companies, setidaknya ramai Melayu diambil bekerja dsitu dan akauns mereka tak le senang lenang Cina cuba tipu bila bayar income tax.

Alrite, saya perlu kettle letrik dan blender baru... Peniaga Cina tak dapat RM400 duit saya!

Anak saya tak lama lagi masuk rumah baru, peti ais, washing machine, dryer, kettle, rice cooker, aircon semua perlu... Sori Apek.. RM9K lagi dari keluarga kami tak akan masuk direct ke poket kamu!

PADAN MUKA, kita sokong ABC, ABCD

Anonymous said...

siapa prnh beli brg di senq & senheng..? Cek betul2..
tv tu dpt baru atau display.?
Takut2 nak beli brg baru dpt yg terpakai buat demo di kedai.
byk org dah terkena..

Anonymous said...

teruskan!!!! good move gap!!! ayuh bangsaku marilah sahut seruan ini!!! bulan yg penuh berkat marilah kita doakan agar gerakan memartabatkan ekonomi islam ini akan berjaya!!! marilah kita berusaha!!!

Anonymous said...

MARI KITA SAMA2 PROMOTE KAN KEDAI MELAYU KAT AREA RUMAH KITA SEBAGAI RUJUKAN OK!!!
KEDAI SPEK MATA AREA KUANTAN 100% MELAYU:
AINON HAYATI (JLN MAHKOTA)
AMY & MASTURA (DEPAN MEGAMALL)
PRISMA (JLN IM DEKAT SECRET RESEPI IM)
JGN BELI KAT KTN PARADE..SEMUA CINABENG PUNYERR!!

Anonymous said...

JENAMA RAMLY UNTUK FROZEN FOOD!!!

Anonymous said...

abc selamanya

Anonymous said...

Sesiapa yg pernah kerja dgn compny nih mesti tahu betapa rasisnya geng2 diorg dlm nie...
Kalau nak tahu try apply kerja dgn senq atau senheng.

Anonymous said...

Buat pengetahuan admin rata2 mereka yg dlm cmpny nih anti umno dan melayu..
Org DAP byk dlm nih..
Cuba msuk kn spy2 berlakon sbg pekerja..nanti tahulah sndr..

Anonymous said...

Giant CINABENG punya

Anonymous said...

Peniaga melayu apa salah nya advertise peniagaan anda dlm blog ni.mim atau parpukari free

Anonymous said...

Klang dan shah alam ada tak?

Anonymous said...

kalau terdesak sgt cr best denki @ harvey...
carefore yg skg jd japan cmpny pun ok jgk...

Anonymous said...

Aku pon nak pindah masuk rumah baru. Mungkin sebelum raya haji kot. Memang aku ada bajet RM10K untuk barangan elektrik macam :-

-Peti sejuk
-Mesin basuh
-Water dispenser
-Coffee maker
-Penunu gas
-Penyedut asap
-Ketuhar
-Blender
-Penyedut Hampagas
-Penghawa Dingin
-TV Plasma
-Dan banyak lagi yang aku akan beli kalau bajet tak cukup.

Semuanya aku akan beli di Aeon. Biar padan muka ko semua cinabeng. Melepas lah ko duit RM10K aku. Kahkahkahkah....seronok aku dapat buli cinabeng. Jom kita semua Melayu buli cinabeng raya ni dan sampai bila-bila pon.

(Tahun lepas aku beli kereta dari company Melayu. Tak pernah beli kat cinabeng.)

Anonymous said...

Boikot boikot boikot!

Anonymous said...

Harvey norman australia punya...salesperson ramai melayu...saya beli ipad kat sana sbb kedai machine sales cina je.

Anonymous said...

Ye giant cinabeng punya. Jangan tertipu dengan komen2 dalam ni. Ada yang dari red bean Army.

Anonymous said...

Betul-betul. Kedai machine adalah milik cinabeng, tumpang jenama Apple US tapi pemiliknya di seluruh Malaysia adalah cinabeng babi. Jangan beli barangan Apple di Machine.

Anonymous said...

Usaha Jaya menjual lampu-lampu. Usaha orang Kelantan. Saya tahu yang kat Malim Melaka. Dia kata ada branch kat Bangi. HQ kat Kota Baru. Salaam

Anonymous said...

Boleh tanya kat branch Malim Melaka. Tel: 06 337 1602

Anonymous said...

Saya beli 4 buah aircond hari tu. Mitsubishi with inverter. Yang menarik kata salesmannya tidak bising. Lepas pasang, 2 bising. Complain kat pemasang macam-macam alasan diberinya. Complaint kat kedai - dia kata dia akan hantar orang cek. Hingga hari ini - dah empat bulan - tak ada sesiapa pun yang menjengah dari atau dihantar oleh Seng Heng.

Anonymous said...

Betul. Bukan Cinabeng punya. Dah kena bought over 2 tahun laku (kalau tak silap)

Anonymous said...

http://sensecredaccountability.blogspot.com/
Semua kat sini mesti baca blig ni!!

Anonymous said...

Tahniah!!! ABC...BOIKOT!!!

Anonymous said...

Boikot, boikot, boikot. SHOW NO MERCY!!! Jom kita Melayu semua buli cinabeng sampai mampos diorang merempat. Aku nak tengok lepas PRU-14 nanti semua cinabeng duduk bawah kaki Melayu. Semua Melayu wajib pastikan kejadian ini betul-betul akan berlaku.

Anonymous said...

sekaran aku perasan promosi Hari Raya dr pekedai2 Cina di Ipoh ni mmg luar biasa. siap pacak signboard kat simpang2. sblm ni tak pernah lak diorang buat gini.mgkn deme dah terasa kesan boikot orang Melayu. apa komen Yop2 Ipoh?

Anonymous said...

biar cinabeng perabih duit buat iklan2 ni...kita buat bodo je...
kat kedahpun sama..aku dapat rasakan ada momentum dari seruan jihad ini di sini...tentera anai2 makin bertambah saban hari..

boikot sampai lunyai!!!inikalilah kita ubah cinabeng!!!!

Anonymous said...

boikot tetap boikot selamanya...
ABC ABCD BCL....

Anonymous said...

Kalau semua tempat tadi tak ada, beli di Courts Mamoth (milik Malaysia Retail kepunyaan Maruritius dan Australia 50/50 punya sejak 2007 dibeli dari pemilik Melayu dan British. Barang-barang semua model terbaru (apa yg Seng Heng/SengQ ada), tapi elok beli cash kalau tak mau bayar interest tinggi. Kalau beli cash rasanya harga di Courts paling murah, tapi bersedia jugak stock availability (bergantung pada barang yg popular) kena tunggu lama, sebab beli cash Courts bagi 2nd priority i.e. ready stock utk pembeli credit saja.

1MELAYUXxX said...

BUMIPUTERA = ;-)XxX ABCD = :-(000

Anonymous said...

demi menyahut kempen ABC,BCL:-

TUKAR TAYAR KERETA DIKEDAI MELAYU
REPAIR AIR-CON KERETA DIKEDAI MELAYU
ISI MINYAK KERETA DIPETRONAS MELAYU(kena pastikan kerana ada petronas diuhasakan oleh cina)
SEMUA KERETA AKAN GUNAKAN INSURAN TAKAFUL.(3 buah telah saya tukarkan ke takaful sebuah lagi akan saya tukar bila tamat tempuh)
BARANG KEPERLUAN HARIAN BELI DIKEDAI MELAYU/ISLAM
BILA KEPASAR BELI IKAN,SAYUR SERTA DAGING DIKEDAI MELAYU/ISLAM.

otai JB said...

Bro kat johor ada, YESS SUPPORT, milik bumiputra. Barang elektrik dia lagi murah kalu d bandingkan gan courts maut, samaada cash @ instalment. Banyak jg branch kat sekitar JB

Anonymous said...

kemudi timur anak orang melayu.beli kedai org melayu mampus kau seng heng.seng q sewel.ah tan

Anonymous said...

tesco tu sime darby punya.. giant tak tau sistem jualnya mcm mana..

Anonymous said...

tesco.. sime darby punya.. pasti
aeon jepun rasanya beli carefour..
tapi giant tak pasti... dulu memang cina.. adakah dah dibeli org lain???

gap tolong clearkan.. jgn org salah..

Anonymous said...

Aku sokong kata Anon-July 12, 2013 at 10:59 PM.......biar cinabeng perabih duit buat iklan2 ni...kita buat bodo je...

Betul, biar meka perabih duit meka tapi kita beli kat tempat lain. Sokong!

Anonymous said...

Kawan-kawan nak beli barang elektrik beli kat AEON (Jusco)....AEON ni Jepun yg punya.

Aku cek profile company tu lembaga pengarahnya 3 Melayu, 3 Jepun, 1 mualaf Malaysia (pengarah Urusan -MD) dan 1 cina (pengarah eksekutif). Websitenya: aeonretail.com.my

AEON ni join venture Jepun-Malaysia, atas jemputan dan idea dari Tun Mahathir masa kempen pandang ke timur dulu.

Anonymous said...

Bonuslink yg kita dok swipe tu cina cilaka punya...sekali swipe cina punyalah suka.
Oleh itu, tiada istilah Bonuslink dlm hidup melayu.Bonuslink bermaksud " Bonus utk cina"?...

Anonymous said...

Boleh beli dari amazon.co.uk. Saya beli av receiver (home theater amplifier) 7 channels jenama Sony (kalau beli dari cinabeng RM3-4 ribu). Mula saya dapatkan permit dari Suruhanjaya Tenaga (percuma). Saya order dari amazon uk. Barang sampai KLIA, PosMalaysia hantar surat bagi tahu jumlah cukai saya kena bayar (+-30% harga barang)dan minta salinan permit dengan bayaran perkhidmatan RM50 utk proses barang di KLIA. Tak sampai 2 minggu saya dapat barang, puas hati, barang murah lebih setengah dari yang cinabeng jual. Semua barang elektrik termasuk TV dan speaker boleh import cara ni

Anonymous said...

Terima kasih kerana share benda ni..

Fikir Tajam said...

Slmt berpuasa dan terus istiqamah bbc. kita mesti bersatu jahanamkan bisnes cinabeng.

Old town white coffee sedang dibina di blkg tesco cheng. BOIKOT!

di cheng, Melaka ada 1 farmasi hijrah milik dr jalil. ada 2 buah klinik melayu: klinik arimas & klinik dr maiza. ada klinik gigi bratisya milik melayu. Sokong mereka.

Anonymous said...

Anonymous said...

KEDAI TAYAR MELAYU DI BANDAR MACHANG, nama TIEY KUIN ENTERPRISE alamat PT 4925-1, Kampung Hutan Kuin 18500 Machang Kelantan, Lepas traffic light jln Machang ke Tanah Merah Kelantan. Marilah tukar tayar di Kedai Tayar Melayu. Servis bagus harga murah, semua jenis tayar baru dan tayar second hand pun ada. Aku baru tukar tayar MPV aku minggu lepas. Hubungi EN.YIE 019-5119124 / 013-9157000 Untuk tukar tayar kereta anda .
HIDUP KEDAI TAYAR MELAYU ...he he he BCL BOIKOTT

BRO GAP patut senaraikan kedai kedai tayar Melayu seluruh Malaysia kat blog ni utk senang rujuk . Bisness tayar bagus sebab ada 10 JUTA KENDERAAN di Malaysia masa ini ...hari hari org tukar tayar botak dan tayar rosak .......

July 12, 2013 at 5:07 PM

------

Thanks for the info, Bro.
Ada sapa2 tahu mana nak cari kedai tinted cermin kereta MELAYU sekitar Machang, Tanah Merah?

Anonymous said...

Giant & guardian under dairy farm internatinal.HQ based kat hong kong.klu tgk kat malaysia top management semua cinabeng.yg susun brg kat rak tu je melayu.

Boikot je.jgn fikir byk

Anonymous said...

raya niii akak tak tukar langsir......tak beli baju baru......nak sokong boikot.

Anonymous said...

Anonymous said...

raya niii akak tak tukar langsir......tak beli baju baru......nak sokong boikot.

July 13, 2013 at 9:00 PM
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

akak nak beli baju tak salah, boleh beli, tapi pastikan pada muslim.

Anonymous said...

TAHNIAH!! TERUSKAN USAHA WAHAI MELAYU ISLAM!! TAK PERNAH ALGI AKU TGK MOVE YG BERCAMBAH BIAK DARI ORG ISLAM DAN MELAYU MACAMNI.. ALHAMDULILLAH!!!

AYUH BANGSA KU, AYUH UMAT ISLAM KITA SAMA2 BERJUANG TEGAKKAN EKONOMI UMMAH..INI PERJUANGAN DI JALAN ALLAH!

AMBIL KEBERKATAN RAMADHAN UNTUK MERINTIS SINAR KEJAYAAN!!

Anonymous said...

kalau macam tu beli kat AEON lah

Anonymous said...

cinabeng dok guna lisa surihani utk iklan air Marigold dan iklan Ali Cafe hari2 masuk dlm buletin utama...padan muka ko cinabeng..

Unknown said...

di tempat saya dah ada kedai spare part melayu. 2 buah kedai dah. harga murah sgt2. kurang2 pun 15% dpt utk satu barang. Bandar tasek Mutiara, simpang 4 pulau pinang.
phone number #0194147125 (mazlan)

Anonymous said...

AKU KATA BELI BARANG MELAYU KALAU TAK ADA JANGAN BELI APA APA PUN HARI RAYA NI BARU PUAS DUIT TAK HABIS BAGI KAYA CINA JE FAHAM TU ORG MELAYU BELI BARANG MELAYU SAJA.

Anonymous said...

Panas bontot nampak

Anonymous said...

alamat lengkap 2 ekor babi
alvin tan babi 1
vivian lee babi 2
semua ada di
http//malayrightsblogspot.com
kasi mati , halal lagi wajib
selamat menjalankan tugas

Anonymous said...

aku beli peti ais n washing mesin .. di tesco bukit indah .. beza dgn sen q dekat rm200 jugak ..

sen q memg mahal ..

Anonymous said...

utk makluman kedai elektrik YESS SUPPORT di sekitar johor bukan milik melayu bumiputera..

CINABENG yg punyer ..

aku da check..

ada kekosongan jwtn sales representative dlm YESS SUPPORT n resume submit kpd ms Li Zhuang / Ms Wee 07-8636188, submit your detailed resume to lizhuang@yessupport.com.my / elisawee@yessupport.com.my

bole buka website dia bro
http://www.yesmember.com.my/usr/pagesub.aspx?pgid=32

BOIKOT CINABENG SMPAI DIORG MELUTUT MINTAK NYAWA DARI KITA DLM PRU14 NANTI ..HIDUP MELAYU!!!!!!

Anonymous said...

1. Giant sah cinabeng punya.
2. Tesco bukan Melayu tapi Sime Darby ada saham dalam Tesco dan SIme Darby dikuasai Melayu.
3. Tesco tak sekat barang2 Melayu macam Giant dan pasaraya cianbeng yang lain.
4. So kalau tempat anda ada Giant dan Tesco pilih Tesco, muktamad.
5. Kalau masuk Giant, cari barang Melayu jer, kalau takde jangan beli apa2, cari KR1M atau COOP 1Malaysia.
5. Orang dulu berjihad sampai menumpahkan darah dan mempertaruhkan nyawa melawan komunis.
6. Kita hari ini pakai duit dan kesungguhan untuk tolong ekonomi Melayu sahaja.

Anonymous said...

bodoh...lantaklah nk beli barang dgn cina pun...diorang rajin...org melayu byk rasuah. cina pun ada jgk islam...