Sunday, May 18, 2014

JIKA UITM YANG BERJASA PADANYA PUN BOLEH DITIKAM..INIKAN PULA PENGUNDI !


punyalah nak tunjukkan liberalnya pemikiran, UITM yang memberikan kejayaan pendidikan kepadanya pun BOLEH DITIKAM..

jika institusi yang berjasa kepada hidupnya pun boleh DITIKAM, APATAH LAGI PENGUNDI.


36 comments:

Anonymous said...

Cine MCA kapir tu baik sangat keh?

kah kah kah said...

Kesian kat mak bapak yg dpt anak mcm nie!
Diperkudakayukan oleh DAPigs.. Melayu jenis nie tak layak dibagi undi, hairan parti hamPAS boleh lak sokong perempuan mcm nie! tak nak bagi tarbiyah ke kat dia.. kah kah kah kiok!

Pak Kadiaq said...

WAH.. DI DADANYA TERTERA LOGO PARTI ISLAM SEMALAYSIA.. TENTU BANGGA HADI AWANG & MAT SABUN.. !

Anonymous said...

DAP bijak letak anak melayu kacukan cina....semata mata utk pancing undi orang Melayu...Jangan bagi 1 undi pun pada DAP..TOLONG JANGAN LUPA SEJARAH...PESAN PADA SEMUA PENGUNDI MELAYU TELUK INTAN

Anonymous said...

Kesian pulak aku tengok kat PAS . Jadi lembu kepada Tuan besar DAP . Takpe laa jadi lembu ..... janji boleh masuk syorga .

.

Anonymous said...

Bro GAP,

Ini buat renungan melayu-muslim-bumiputera sebelum kuasa politik hancur ikhlas dari OM - Overseas Malay (Amerika)

Setelah 46 Tahun ditendang keluar dari Malaysia dan artikel ini ada dah 3 tahun lepas!

Aku copy & paste sebab kekadang link tak menjadi.

Andai boleh GAP cuba buka cerita permulaan UMNO di Singapura dan sejarah Kesatuan Melayu Singapura dari sebelum tertubuh nya UMNO di Malaysia!

Perjuangan 'Melayu-Moden' sekitar tahun permulaan 1900s di Singapura, namun tidak dinafikan perjuangan beratus tahun 'melayu-lama' sewaktu melawan penjajahan Portugis, Belanda dan Inggeris.

Bagaimana melayu di-tipu tanah Kampung Melayu (Malay Settlement) yang berstatus GRANT dari zaman British Colony ditukar ke TOL - Temporary On Lease Title antara banyak sejarah tanah milik muslim-melayu sewaktu kemuncak sebanyak 2/3. Bagaimana hartanah sudah berpindah milik sehingga tinggal sekangkang kera saja diwaktu semasa 2014?

Sebelum satu-satu nya peninggalan Tanah Melayu dirampas, adakah ini yang melayu-muslim yang bersama PKR dan PAS idamkan???

Sambung di bawah :-

MELAYU MELUKUT DI TEPIAN GANTANG

Anonymous said...

"MELAYU MELUKUT DI TEPIAN GANTANG"

Dear PM

Without the shadow of both MM and SM hovering over you, I think it will be easier for you to make a fresh start to remake Singapore in your image.

No doubt, your immediate priority will be on re-engaging with the younger generation, maintaining economic growth and improving the welfare of all Singaporeans, particularly the poorer sections of our society.

But I like to urge you also to take a fresh look at a problem that has festered like an open wound since independence 46 years ago.

I refer to the ambivalence of the PAP towards the Malay minority; on one hand, I believe, it sincerely wants to build a harmonious and progressive multiracial nation but on the other hand, it continues to harbour distrust against the community and restrict its members from participating in National Service and the security services.

Almost every Malay male from my generation onwards has a personal tale or two to tell of their unhappy experiences while in uniform. Many did not even have the opportunity of putting on a uniform.

As a former Brigadier General, I am sure you know the situation better than me and there is no need for me to elaborate, except to say that the time has come for a fresh start.

Many Malays have still not forgotten that in Aug 09 MM said in Parliament that Malays should not expect ‘’equal treatment’’ anytime soon as the Singapore Pledge on equality for all was only an ‘’aspiration’’ and not an ‘’ideology’’ and therefore it would take a long time to realize.

Just close your eyes and imagine for one moment what it feels like to be a Malay in Singapore.

If I have a son and he turns 18 years old today, he is likely to be held at arms’ length in the name of national security because of his name and religion.

But the son of any new immigrant from Timbuktu or Shenyang or Ulan Bator or Burunkundu will be warmly embraced and treated on equal terms with their Chinese, Indian and Eurasian peers.

Aside from having deep roots here over several generations, I have also paid my dues and made my little teeny mini contribution to the nation. Does it make any sense?

I know many Singaporeans including Malays prefer to ‘’close their eyes and shut their ears’’ on this issue, thinking that by burying it under the carpet, it will over time magically go away.

continued next line....

Anonymous said...

continued from above....

The problem with MM is that his undoubtedly unpleasant experiences at the hands of the Umno ultras impelled him to unjustifiably regard our little red dot as the Israel of the Malay world.

This is MM’s baggage that he has carried with him for almost half a century from the time when Singapore was in Malaysia. It is time you jettisoned it.

You must agree that events at home and the region since independence in 1965 do not warrant the extreme extent that Malays had been marginalized in the island’s defence and security services.

The vast majority of Malays are loyal and patriotic. They want nothing more than just to be treated equally like any other Singapore citizen.

The challenge for you now is how to make the Singapore Pledge a living reality by reconciling the Malay yearning for full equality with the PAP obsession on maintaining Chinese dominance and security.

In my No Hard Feelings memoir published in 08, I said that SM was not a seat warmer, but a system warmer because he preserved the system that he inherited and kept it in good order – after tweaking a little here and there – before passing it to you.

‘’Yes, Singapore continued to grow. So did the salaries of ministers and members of Parliament and the gap between the rich and the poor, while the curbs on political freedom remain intact,’’ I added.

I then asked whether you too would want to be a system warmer.

I am glad that you have decided otherwise, judging from the way you have conducted yourself in the recent general election, which, I would say is the cleanest and fairest polls fought by the PAP since independence.

At least, I know no opposition leader will be bankrupted or hounded out of the island.

I hope you will keep up the momentum of change for a better Singapore where all irrespective of race, religion or social class can have a place under its immense shade.

If there is any PAP leader who can right the wrong to the Malays, it is you.

I have confidence in you because I have been reliably told that you have been meditating daily for years.

Anyone who walks the path of meditation, and believes in the power of the qi and absorbs its benefits, will acquire a tremendous empathy for the ordinary man and the underdog and a deep sense of fair-play.

Seize the moment. History is watching.

Ismail Kassim

17 May 2011

Anonymous said...

Inilah kejayaan destini anak bangsa, dah ditolong bagi pandai, tapi makin bodoh pulak.

Anonymous said...

Aku rasa, 100% cina akan undi DAP, sebab diorg tau pompuan ni cuma proxi dan tak ada apa2 hak membuat keputusan dan pencalonanan betina ni cuma experimen mengaburi otak Melayu. Dan melayu akan terbelah dua, confuse nak pilih melayu atau cina. Hasilnya, 40% + 20%, 60% kemenangan di pihak DAP. BN kalah lagi pru ni, dan parlimen akan diserikan dengan kehadiran betina petualang bangsa ni. Namun BN harus bekerja all out. Pemuda UMNO, masih nak berlagak n ego dgn oengundi mcm kat sg limau ker... Tepuk dada tanya hati, BN di ambang menopos, org makin tak pandang. Buat sesuatu sebab DAP pernah berada di ambang MAUT sepuluh tanun lepas...!

anti-LGBT , PR dan Ad-Dajjal said...

Perangai tipikal 'Betty Na' akibat perangai terkutuq keluarga puaka Bang Non AlJuburi Wal Liwati Ad Dajjal. Pengundi MeIslam an Melayu wajib tidak memangkah 'Betty Na' babi DAPpigs ni.....

Anonymous said...

Melayu sekarang sanggup jadi barua asal sampai matlamat mereka, manusia akhir zaman.....

Anonymous said...

Melayu sekarang sanggup jadi barua asal sampai matlamat mereka, manusia akhir zaman.....

tukang telek said...

'Melayu mudah lupa'. Inilah jenis melayu apa yg dikatakan oleh Tun Mahatir ketika dulu.

Anonymous said...

Dah jadi pengkhianat bangsa . . . nak buat macam mana.

Anonymous said...

hahahha....stupid dicks...hope you scuk your own to make you understand how the world works better...otherwise you'll be forever have your pig head stuck in our own ass....stupid as hell...what to do...time to read, play marbles in the ladang...then only read malay newspaper and watch malay news, dramas and movies...and study in uitm...or utm...for dick's sake.....

Anonymous said...

Anak aku nak daftar masuk UiTM puncak Alam bulan 6 nih..Aku yg.siapkan semua boring ...Bertapa susahnya kerana antara syarat kemasukan adalah kena buktikan mak,bapak,anak punya surat beranak tertulis berketurunan MELAYU..


kepada Diana sofia...APA JASA DAP UNTUK KAU BERKHIDMAT DENGAN MEREKA SEDANGKAN YG.MENDIDIK KAU ADALAH INSTITUSI YG.PALING DI BENCI DAP????????

BETINA TARAF APA KAU NI HAA???

gen2felda

Anonymous said...

Inilah jenis si-BETINAJALANG-PENJILAT-DAPBANGKAI!

Kerana si ISLAM/MelayuLIBERAL ni dah TERPUKAU dgn. undang-undang dan falsafah “demokrasi-hak asasi kesamaan-kebebasan (mutlak)” - si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS; dan terus merasakan diri mereka para ‘Intelektual’ tapi sebenaqnya BODOH-mcm-LEMBU!

Sedangkan budaya si KAPIRDAJAL sebenaqnya adalah 'BARBARIC' (tak bertamadun), yg. menghalalkan keganasan melampau, penggunaan dadah/alkohol sesuka hati, bertelanjang/berkelakuan lucah depan awam, pelacuran/pornografi/seks bebas termasuk seks HOMO-SODOM, MEROGOL BINATANG, menggugurkan anak (abortion) dsbnya - lihat di akhbar (ANTI-ISLAM) di http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2561478/Miley-Cyrus-gives-away-gold-leaf-rolling-papers-wearing-marijuana-leaf-leotard-Bangerz-tour-Canada.html , Miley Cyrus gives away rolling papers made of GOLD before wearing marijuana leaf leotard on Bangerz tour in Canada, By Daily Mail Reporter, 17 February 2014; dan di http://www.dailymail.co.uk/news/article-2352779/Bestiality-brothels-spreading-Germany-campaigner-claims-abusers-sex-animals-lifestyle-choice.html , Bestiality brothels are 'spreading through Germany' warns campaigner as abusers turn to sex with animals as 'lifestyle choice' By Matt Blake, 1 July 2013!

Lihat juga si KAPIRDAJAL yg.mahu mahkamah US berikan HAK ASASI KESAMAAN-KEBEBASAN utk berkahwin dan MEROGOL KOMPUTERnya – lihat di http://www.dailymail.co.uk/news/article-2623231/Is-real-life-Her-Army-veteran-wants-MARRY-laptop-says-computers-preferred-sexual-object.html , Is this the real-life 'Her'? Army veteran who wants to MARRY his laptop says computers are his 'preferred sexual object', By Wills Robinson, 8 May 2014!

Dan lihatlah di Singapura, yg. dulunya sebahagian TANAH MELAYU ISLAM kita ni, budak sekolah pun digalakkan jadi si puak SODOM demi hak asasi "kesamaan-kebebasan"; sebab itu juga ada anak-anak Islam/Melayu S'pura yg. dah jadi puak Sodom - yg. paling seronok tentu si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, yg. mana S'pura adalah pengkalan utama ZIONIS/Israel di Asia Tenggara (lihat di http://miazarraannur.blogspot.com/2014/05/sekolah-di-singapura-promosi-gay.html , SEKOLAH DI SINGAPURA PROMOSI GAY ???!!!, Posted By MiaZarra AN, May 17, 2014 ; dan di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, Wednesday, September 2, 2009!)!

Sebab itulah jugalah sampai Mak Nyah yg. berjanggut pun boleh dijadikan juara “Eurovision” – dan si Sodom ni bukan main diagungkan di seluruh Eropah; maka si Mak Nyah SODOM ni dgn. angkuh berteriak waktu kemenangannya “We’re UNSTOPPABLE” (lihat di akhbar anti-ISLAM - http://www.dailymail.co.uk/news/article-2625266/Our-golden-girl-Britains-Molly-Smitten-Downes-battles-bring-Eurovision-UK-immediately-backed-Twitter-But-enough.html , The winner is the Wurst: Bearded Austrian drag act Conchita triumphs at Eurovision and Britain’s Molly is beaten into 17th place, 10 May 2014)!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN ISLAM/umatnya, Kesultanan Melayu, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

tobeng said...

Ini jenis Melayu tak sedar diri,species sikitol.Kalau uitm x terima dia masuk,silap2 cuma layak masuk kolej swasta aje.Kalau dia x suka uitm kenapa dia masuk sana?

Banyak2 kerja dia boleh pilih,dia pilih jadi talibarut.

Nokharrommm..

Anonymous said...

Ini la cara generasi baru berpolitik perjuangan demi bangsa, agama dan negara dah tak syok.Tapi lain bagi orang cina , dari yang dari dulu sampai lah orang muda cina sekarang masih kekal demi bahasa cina,budaya cina dan penguasaan cina dalam ekonomi dan politik .Pendek kata dari dulu sampai sekarang melayu cuma layak jadi alibaba dan alat. Kalau susah bising sama kerajaan.Itu saja.

Anonymous said...

Kenalah tu...kiasan orang tua-tua....menggigit tangan yg memberi umpama melepas anjing yg tersepit

Anonymous said...

Memang betul UITM telah berjasa kepadanya.

Tetapi........ terdapat pensyarah2 di dalamnya yang menambah tugas mengajar dengan meracun pemikiran pelajar2nya dengan hasutan2 bencikan kerajaan BN terutamanya UMNO. Mereka ini semuanya hard-core. Mereka tidak boleh digula2kan dengan kenaikan gaji atau pangkat. Itu semua tidak boleh mengubah pendirian anti-BN mereka. Mesti mereka2 ini dibuang dengan tegas.

Selagi pensyarah2 seperti ini tidak dibuang, selagi itulah kudis ini tidak dapat diubat.

Saya percaya Dyana dan rakan2nya yang lain telah dihasut oleh pensyarah2 mereka.

Anonymous said...

Rosmah tak pkai tudung bukan main mangkok hayun hamPAS kutuk . pempuan tak sedar dek untung beljr murah kat univ kwrajaan tak pkai tudung bukan main dipuja puji. Hai ntah la hamPAS sebab tu korang sembhyang hajat beratus kali pun korang tetap tak dapat gnti umno untuk tadbir negara ini. Korang jaga jer la kelantan yang korang jaga mcm hidup segan mati tak mau tu

Anonymous said...

anon 9:20..makcik sambal belacan..

apa masalah makcik ni..punya teruknya bahasa awak...maki hamun ..caci hina org sesuka hati..awak tak takut dosa..hidup kita ni hanya sementara..cari lah pahala sebanyak mungkin..bukan menimbun dosa memaki org setiap hari..tuan tanah nie akan dapat habuan dosa jugak..jgn sampai muflis di hari pengadilan padang masyar nanti...pahala yg ada akan diberi kpd semua org yg makcik caci maki setiap hari..bertaubatlah..lebih baik brzikir memuji Allah daripada mencaci dan memaki org.

marsanmarsolo said...

Mak dia tahu ... kalau masuk UMNO .... tak akan kemana ... Masuk DAP dan menjadi calun tentunya secepat kilat akan dicanang seluruh Malaysia dan secepat itu juga anak dia akan popular.. Pandai ....pandai ... SEMUA INI TAK LEBIH NAK JADI GLAMOR

Anonymous said...

Kenapa dia masuk TAR..?

Anonymous said...

inilah manusia tak kenang budi, diberi madu dibalas tuba, masa nak belajar cari kerajaan melayu sudah berjaya dia nak merosakan kerajaan melayu sekali gus agama persekutuan.

oiii Dyana kalau kerajaan Dap memerintah jangan harap ler ko nak masuk Uitm, ko hanya akan dijadikan pelacur saja, lihat dirumah pelacuran anak bangsa dia sendri dibawa dari cina untuk dilacurkan, inikan pula ko bukan bangsa dia....

Anonymous said...

Tak ada pula PAS petikai tentang pakaian perempuan nie. Klu dgn UMNO bukan main lagi siap ketluarkan fatwa wali selipar

Anonymous said...

Tentang pakaian perempuan nie PAS tak pertikai pula. Dgn UMMO siap keluar fatwa wali selipar.

Anonymous said...

Adik ipar aku org Johor, nak masuk T NB tak dapat sbb Topman dia orang Kelantan, smua ambik org Kelantan. Lepas tu lawan kerajaan...

Anonymous said...

Mungkin budak ni masuk dap sbb benci dan dendam yg keterlauan kepada umno. Tindaka yg didorong oleh perasaan seperti itu hanya meroasakkan diri, ugama dan tanah air melayu.

Anonymous said...

Dap kalau letak calon melayu mesti yang ada darah cina. Kalau takde, pakai calon cina yang menyamar melayu. Kalau pun terpaksa pakai calon melayu betul, mesti jenis yang sanggup menggadai maruah melayu.

Anonymous said...

1.28 am. Kau tak tahu lagi ke? PAS ada dua kitab. Kalau kena batang hidung dia rujukan akan dibuat pada kitab "Y". Contoh ayat dalam kitab "Y": "Bersekongkol dengan orang kafir kerana tahaluf siyasi hukumnya harus." Tapi bila kena dengan UMNO mereka akan membuat rujukan pada kitab "X" ia itu satu kitab misteri yang ada dalam simpanan "ularmak" mereka sahaja. Beberapa contoh ayat dalam kitab "X": (1) Bersekongkol dengan orang kafir hukum jadi kafir. (2) Mengundi calun kafir hukumnya jadi kafir. (3) Melantik orang kafir sebagai ketua hukumnya jadi kafir. Perkara 1, 2 dan 3 ini tidak lagi kedengaran semenjak PAS bersekongkol dengan DAP dan PKR tetapi sangat popular sebelum itu. Mungkin kitab "X" sudah hilang dari simpanan tok guru PAS atau disorokkan dibawah katil - takut orang-orang baru PAS jumpa!

Anonymous said...

budak betina tu glamour je yang lebih..itu pun blog pro bn yang buat dia tambah glamour..
buat tak taw jew..pedulikan saja..dia menang atau cina bn menang pun bukan ada apa untung.. dia belum merasa lagi jd wakil rakyat melayu dap.. kita tengok jew sampai dia letih.. harap punahsiat pak najib jangan pulak mengada ngada nanti..

Anonymous said...

Betina ini sama taraf dgn PELACOR CINADoll yg masuk keMalaysia setiap ari...hanya beza nya dia CinaDoll kasi jual tuu Hole..Dia lACUR bangsa Halfbreed dia..yg part MELAYU TUUU..

Anonymous said...

anon MAY18 10.25,
aku pun meluat sama macam pendapat ko. Aku rasa MAKCIK SAMBAL BELACAN ni bukan manusia yang ada akal, dah macam beruk kena belacan melenting sana sini tak tentu pasal. Kalau tak stuju pun janganlah sampai begitu skali. Dahlah paste benda yang sama, memaki carut pulak tu!
Aku fikir makcik ni taik Pakatan kot..saja buat komen buat2 Nampak orang kita ni busuk, takde malu maki sana carut sini.