Monday, June 16, 2014

BUKAN ORANG KITA PUNYA PRODUK.



14 comments:

Anonymous said...

AYUH.....kita mulakan kembali BOIKOT BARANGAN CINA Haramjadah..

Anonymous said...

Cokelat Cadbury tak boikot ke?

Dah senyap terus?

Anonymous said...

kaum sepet/kopet ni panjang akai. Depa pasti dah merangka langkah bijak utk elak rugi bila Melayu mula memboikot. Bolehkah dipastikan bukan depa yg mendalangi produk muslim kelak? Bolehkah dipastikan sistem alibaba takkan berulang semula dimasa depan? Dikhuatiri botol2 tu cuma ditukar label jer...

kerana kebanyakan Melayu suka kerja2 senang jer, nak untung atas angin, namanya pun manusia, sedangkan JAKIM pun tak boleh diharapkan sgt, kebimbangan inilah yg tak boleh tidak turut menular dlm hati.

salim hasan said...

MUNGKIN RAMAI TAK TAHU LADYS CHOICE JUGA PERNAH TERPALIT DGN ISU BABI SATU KETIKA DULU!!

Anonymous said...

Cadbury dh ok la

Anonymous said...

99Speed Mart terletak hanya 600 meter dari rumah saya. Tapi saya tak pernah jejak kaki pun di situ. Dia mula bertapak bisnes di situ dalam 5-6 bulan yang lalu.

Masalahnya ialah, di deretan kedai-kedai di situ ada 2 kedai provision Mamak Islam (malah yang sebuah tu betul-betul terletak bersebelahan Mini Market)dah berniaga berkurun lamanya di situ.

Pelik bin Ajaib, 99.9% penduduk Melayu di sekitar Mini Market ni berduyun-duyun menjadi pelanggan tetap di situ. MasyaAllah.

Melayu-Melayu ni patut ditarbiahkan. Selama ni mereka melanggani kedai Mamak di situ (ada yang bawa buku 555 pun). Tapi serta-merta bertukar arah.

Kalau harga lebih 10 sen pun di kedai Mamak tu, kira sadaqah saja. Tapi Kedai Mini Market tu dia songlap RM1 pun towkay-towkay mereka tak tahu. Maksudnya: 10 sen bermakna amat-amat kepada Mamak Islam. Tapi RM1 towkay mata sepet tak pandang sebelah mata pun.

Fikir-fikirkan.

Alifmimyaro.

Anonymous said...

Pengguna dah menjalankan tugas memboikot barangan cina....tapi mengeluar tak ambil kesempatan tuk promosi barangan mereka lah...tempat aku sendiri nak cari keluaran saji sakit sikit....

Anonymous said...

tolong senaraikan semua produk melayu islam (selain kat atas) beserta dgn gambar colour . mudah nak kenal.

Anonymous said...

tolong senaraikan semua produk melayu islam (selain kat atas) beserta dgn gambar colour . mudah nak kenal.

Ali said...

Behatihati, jangan terlalu menonjol. Boikot secara am bolehh. Kawan tu banyak duit, sat lagi kene saman jadi macam PAPAGOME!! Berani bio bertempat, tindakan mesti PINTAR, kalau setakat BIJAK orang boleh makan kita..Bila kene saman berjota mane nak cekau? pada depa senang sahaja, kita bukan berduit punnnn. Nak suap pun tercungapppp.

Anonymous said...

Produk ni ada sijil halal KKM ker?

Dyll said...

Saya pun kalau bershopping bulanan, seboleh2nya mencari produk Saji, Faiza, Jalen dll yg berkaitan dgn keluaran org2 Melayu....

Anonymous said...

boleh bagi info kat mane nak dapatkan minyak masak alif atau saji kat area batu caves/selayang/hulu selangor? kebanyakan kedai takde stok...yg ada cuma pisau,buruh dgn sri murni?

ada komplot ke?

Anonymous said...

Ye banyak kedai sekarang tak de stok minyak masak saji dan lain2 yang melayu punya. Pengedar cina tak nak beli n edar.