Thursday, June 26, 2014

KENAPA PERKASA DESAK PENGERUSI PETRONAS LETAK JAWATAN ?


KLIK SINI

12 comments:

tobeng said...

Orang macam shamsul ni tak boleh diharap memyokong bumiputera.Ini species liberal macam najib,kj,saifudin,nazri dan ramai lagi dalam umno.

Siapa yg lantik shamsul ni ye?

Sia2 aku sokong petronas sebab aku ingat nak tolong bumiputera rupanya pengerusi petronas sendiri berideologi malaysian malaysia.

Anonymous said...

Bila nak pencen....

Tembak la gomen....

Konon handal.....

Padahal dia nak nutup pekong dia...

Saipa masa berkhidmat x berani nak kritik...

Pegiidaa....

Anonymous said...

satu ketika Tanah Melayu, lama-lama depa kata Malaysia

satu ketika Tanah ini Melayu empunya, lama-lama komunis kata tanah ini depa yang punya

satu ketika Melayu adalah pengguna petrol brand Petronas terbesar, apakah nanti depa akan kata Melayu bukan pengguna terbesar?

Anonymous said...

Dia memang tidak layak menjadi presiden Petronas menggantikan Tan Sri Hassan Merican.

Anonymous said...

Maka tak hairan lah Mustafa Ong boleh bertindak cara berleluasa mempromosi kepentingan cina dlm PETRONAS, rupa rupanya ada pelindung yang pro kpd cinabeng bertaraf Pengerusi...apa kata Tun M, bukan kah ia masih lagi sebagai Penasihat PETRONAS. SOKONG sangat sangat di tendang keluar saja mana mana pihak yg telah jadi sombong dan angkuh terhadap aspirasi kerajaan ala NEP.

Anonymous said...

SYUKUR ALHAMDULILLAH dgn. KETEGASAN PERKASA kat si-mamat-LIBERAL-Bisul-NYANYUK ni! Dasar si Islam/Melayu-LIBERAL, PENJAHANAM agama, bangsa dan negara di Tanah Melayu, PUSAKA nenek moyang kita ini, dr. sebelum dijajah si KAPIR LAKNAT British-ZIONIS dan mana-mana puak PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL yg. asalnya dibawa si PENJAJAH buas tu!!

Patutnya di buat lapuran POLIS kerana si LIBERAL-NYANYUK ni dah melanggar antara undg-undg ASAS PERLEMBAGAAN mengikut WASIAT RAJA-RAJA MELAYU, di mana DYMM YDPA adalah PELINDUNG hak keistimewaan BUMIPUTERA mengikut Perkara 153 Perlembagaan Malaysia - jadi si mamat-LIBERAL RASIS ni dah MENGHINA DYMM YDPA/Kesultanan Melayu, kaum Bumiputera dan undg-undg PERLEMBAGAAN!

Lihat kuasa EKSEKUTIF DYMM YDPA melindungi hak keistimewaan Bumiputera ISLAM/Melayu dan Bumiputera lain, termasuk dlm. pekerjaan, pendidikan, biasiswa DAN SEBAGAInya, di - http://zanas.wordpress.com/kembalikan-kekuatan-orang-melayu-62-tahun-yang-lalu/artikel-153-perlembagaan-malaysia/ :

Artikel 153 Perlembagaan Malaysia

Artikel 153 Perlembagaan Malaysia memberikan tanggungjawab kepada Yang di-Pertuan Agong menjaga hak keistimewaan orang Melayu dan penduduk asal Malaysia, secara kumpulannya dirujuk sebagai Bumiputera. Artikel mengspesifikkan bagaimana kerajaan pusat melindungi kepentingan kumpulan-kumpulan ini dengan mendirikan kuota kemasukan ke dalam perkhidmatan awam, biasiswa dan pendidikan awam. Ia juga biasanya dianggap sebagai sebahagian daripada sosial kontrak, dan biasanya dikatakan sebagai pertahanan legal bagi ketuanan Melayu — kepercayaan orang Melayu bahawa mereka adalah penduduk asal Malaysia.

Berikut adalah penyataan penuh Artikel 153 Perlembagaan Malaysia.
Perkara 153. Perizaban kuota berkenaan dengan perkhidmatan, permit, dsb. bagi orang Melayu dan anak negeri mana-mana antara Negeri Sabah dan Sarawak.

(1) Menjadi tanggungjawab Yang di-Pertuan Agong untuk melindungi kedudukan istimewa orang Melayu dan anak negeri mana-mana antara Negeri Sabah dan Sarawak dan kepentingan sah kaum-kaum lain mengikut peruntukan Perkara ini……

Makcik Sambal Belacan.


hangkedee said...

Ah jib gor lebih teruk lagi dari al kuat tiduri

Anonymous said...

Melayu memang bodoh. Masih lagi percaya apa cina cakap. Shamsul ni old school fikiran dia. Patut resign je. Tak boleh diharap. Dia jadi ceo petronas pun sebab dia melayu. Boikot prtronas!!

Anonymous said...

PERKASA patut cadangkan SHAMSUL buka PETRONAS sendiri baru bolih cakap suka hati dia.

Ramai lagi CEO GLCs yang bersikao macam Shamsul.

PERKASA patut serang habis2an.

Anonymous said...

Dah tak lama dah dia pegang jawatan ni. Abis kontraknya, berambus la, boss dia pun sama.. Menghitung hari la katakan..

Anonymous said...

Perkasa mesti serang melayu penjilat cina sampai lunyai

Anonymous said...

Apakah ini antara agenda untuk mengagalkan kepentingan Melayu