IKLAN BERBAYAR

Monday, June 9, 2014

MACAMANA KITA GANYANG YTL, MACAMTU JUGAKLAH KITA GANYANG CINA TAK SEDAR DIRI YANG LAIN !


ada benda melayu terlepas pandang.

YTL dalam satu forum mempertikaikan mengenai tata urus niaga dalam malaysia.

dia yang jadi billionaire, boleh mendahulukan akan rasuah sebagai kononnya amalan kuat menjalankan bisnes di malaysia.

tambah beliau lagi, IDE MENGENAI AGAMA DAN RETORIK BANGSA wajib diberhentikan .

selang sehari, kelompok melayu yang banyak memendam semangat anti cina tak sedar diri,  mula balun kiri dan kanan.

permohonan maaf YTL pada hakikatnya tak kuat dan nampak dilakukan dalam keadaan terpaksa nak jaga periuk.

mana mungkin segala kenyataan itu dianggapnya sebagai salah erti.

teks ucapan di bawah..

KUALA LUMPUR, June 3 — Malaysia has to free itself from the constraints of “crony capitalism” and stop racial and religious rhetoric in order to compete on the global stage, business tycoon Tan Sri Francis Yeoh said today.

The group managing director at YTL Corporation and eldest son of founder, billionaire Tan Sri Yeoh Tiong Lay said 85 per cent of YTL’s business are in Britain, Singapore and Australia because these countries do not tolerate corruption, practice meritocracy and stand for the rule of law.

cukupkah kita stand off setelah beliau meminta maaf ?

buat kerja kalau nak habis, kasi habislah.

bestari net adalah satu sistem yang tidak efisen.sistem biol YTL antaranya FROG POND,FROG VLE dan sistem SPS ternyata menyusahkan guru yang terpaksa menaip secara manual segala inputnya..

macamana sistem namanya frog, macamtu jugaklah lembapnya frog dalam projek YTL .

lihat komen dalam forum di bawah..

Said an industry player: “If indeed they are the winner, it is shocking as they are an unproven service provider. They also do not have fibre so how are they going to offer the services?”



The industry player also pointed out that the tender specifications for 1Bestarinet seemed vague and cautioned that he hoped the project would not suffer the same problems faced by a similar project in the past called Schoolnet. 

YTL dapat projek ni namun yang kelakarnya...infra milik TM yang digunakan.

kalau YTL kata efisensi dan kapabiliti patut jadi ukuran projek, secara automatiknya YTL dari awal dah ...... GAGAL.

bak kata bloger TFK..

Dasar manusia tidak mengenang budi. Seluruh kekayaannya diperolehi daripada kontrak-kontrak dengan kerajaan tetapi apabila kontrak-kontrak tersebut tidak lagi diteruskan atau bahagiannya sudah dipotong sedikit untuk diberikan kepada pihak lain, manusia seperti Francis Yeoh sudah mula bercakap tentang ketidakadilan. Selepas mengumpulkan kekayaannya di sini, dengan wang yang diperolehi dari kontrak-kontrak kerajaan Malaysia, boleh pula mengembangkan perniagaan di negara-negara yang dibanggakannya, sekarang dia nak bercakap tentang kronisme dan perkauman?

mangkok ni bila pulak ?

14 comments:

Anonymous said...

Its time to do real battle.

Buy Malay First and never Chinese.

For a start JAKIM has to put up the actual JAKIM Halal signs at all shopping outlets just to remind the consumers what is halal and what is not.

Its protecting the rights of the consumers.

Anonymous said...

MAKE IT INTO LAW.
ALL PRODUCTS AND PREMISES MUST BE LABELLED HALAL FOR MUSLIMS.
MALAY MUSLIMS NOW MUST SHOW THEIR STRENGTH.
WE HAVE BEEN QUIET ALL ALONG AND PEOPLETAKE ADVANTAGE, THINKING WE ARE WEAK.
BANGUN MELAYU, BANGUN....DI BUMI MELAYU.

Samsudin bin Mohd Arshad said...

Dia ambil alih dari bapak dia. Apakah bapa dia bebas dari perasuah? Mana ada cha yg tak bagi rasuah selagi ada pulangan lumayan.

Bila dah kaya hasil duit melayu, sembang tentang negeri org putih yg serba bagus kononnya

Tak sedaq diri. Tok nenek dia mai malaxsia pun berhutang tambang tongkang. Sehelai sepingang. Sanggup jadi night soil carrier.

Banyak sangat makan cadbury.

Anonymous said...

Si PENDATANG/PENCEROBOH-Cina-RASIS-CELAKA ni patut diHALAU saja dr. Tanah Melayu ni dan gelaran 'Tan Sri'nya diLUCUTkan segera! Dalam artikel tu, dia juga telah begitu licik MENGHINA/MENGGERTAK Islam/umatnya termasuk hak, identiti dan sejarah BUMIPUTERA kat Tanah Melayu pusaka nenek moyang berzaman kita ni!

S'pura yg. ditawan dariTanah Melayu ISLAM kita dgn. bantuan MOSSAD, dan terus jadi pusat MOSSAD-Israel/CIA terbesar di Asia (lihat di -http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, Wednesday, September 2, 2009) dan MENINDAS BUMIPUTERA Islam/Melayu-mcm-SAMPAH, serta Israel yg. terus MERAMPAS/MEROMPAK tanah pusaka dan membunuh BUMIPUTERA Islam Palestin dlm. GENOSID yg. berterusan, tak korup kononnya dan "stand for the rule of law"?! Dasar si Cina-BANGKAI-tak-berpelajaran! Ini jenis Cina-otak-LONGKANG!

Dan si Australia/Britain, yg. asyik menyerang dan membunuh umat Islam dlm. GENOSID di Afghanistan, Iraq, Libya dsbnya utk. MEROMPAK kekayaan Dunia Islam dlm. minyak-gas-minerals- termasuk di bawah bawah NATO (yg. juga disertai Israel) tak korup kononnya dan "stand for the rule of law"?! Memang dasar si KAPIRDAJAL Cina-otak-BABI!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Salam tuan Admin,
Tapi saya rasa terkilan sebab krajaan Malaysia masih bodoh, buta, tuli dan sangat bangsat (agak kasar bunyinya, tapi saya akan jelaskan).

Mengapa?
KERANA MEMBERI DIRECT NEGO UNTUK PROJEK POWER PLANT BARU (TRACK 4A) kepada ytl.

Sebagai staff pemain industri, saya agak terkejut mengapa kerajaan masih lagi bagi direct nego kepada bangsa yang asik menghentam kerajaan.

Mengapa kerajaan TIDAK PERGI KEPADA BIDDING seperti power plant sebelum ini?

atau jika mahu direct nego, MENGAPA TIDAK DIBERIKAN KEPADA KONSORTIUM SIPP DAN TNB?
mengapa perlunya ytl dengan share yang besar?

kerajaan tidak belajar dari sejarah sebelum ini?bila Malaysia blackout, ytl tidak mahu supply elektrik melalui power plant dia di johor, tapi memaksa kerajaan membeli elektrik dari plant dia di singapura, DENGAN HARGA YANG SANGAT MAHAL.

Bodoh sangat ke menteri2 kerajaan Malaysia?
Bodoh sangat ke management di Energy Commisioner?
inilah sebabnya saya menggunakan kata2 kesat, kerana kerajaan Malaysia yang terdiri ramai menteri Melayu, tapi sangat bodoh bila membuat keputusan berkaitan projek mega kerajaan Malaysia.

cuba tanya, ytl tue mampu ke design power plant berbanding TNB?
Malangnya keputusan kerajaan nie, sangat malang dan BODOH.

Anonymous said...

Point anda saya sokong.. ramai jugak yang berpendapat seperti saudara.

CucuBahaman said...

Satu Pengajaran dengan Satu Tamparan!!! Adakah Melayu masih mudah lupa?

CucuBahaman said...

Bangun...Melayu Bangun...diBumi Melayu!!!

Anonymous said...

Utk anon June 9, 2014 at 9:45 PM,

pemilik blog ni mngkn blh highlightkan isu yg anon June 9, 2014 at 9:45 PM cuba sampaikan. ada fakta di situ

bongkarkan semua orang2 dalam kerajaan yg dh kena suap dgn ytl ni.
pelik btul kerajaan bn nie, dok kasi muka kat si celaka di Malaysia.

Unknown said...

Jika Mandi biar basah, jika telajak perahu tak yah kelokkan, benamkan aje....meka dah tunjukkan taring, kuku kita simpan dah lama....gatai plak lama tak cakau.... Cakau2 manja...biar berparut... Jenis gini pendendam, bila dah kaya, harta dah banyak, dlm diam meka nk kuasa.... Jgn bg muka..!

Unknown said...

Jika Mandi biar basah, jika telajak perahu tak yah kelokkan, benamkan aje....meka dah tunjukkan taring, kuku kita simpan dah lama....gatai plak lama tak cakau.... Cakau2 manja...biar berparut... Jenis gini pendendam, bila dah kaya, harta dah banyak, dlm diam meka nk kuasa.... Jgn bg muka..!

Anonymous said...

Iya tepat sekali. Bukan bodoh tetapi sebenarnya mereka ini bijak sebab mungkin ada keuntungan yang besarrrrr.. Dan akibatnya kitalah yang diperbodohkan oleh mereka mereka..

Anonymous said...

Benar saudara..
Antara sebab kenapa golongan /generasi muda malu untuk sokong kerajaan BN/UMNO. Banyak sangat perkara/deal yang tidak masuk akal dan skandal dalam tadbir urus negara. FKFZ, NFC....

Anonymous said...

Lu giler giler ganyang krajaan gila gila sokong cina lg best lu melayu hangat hangat taik ayam bg seratus kat sorang dua ekor melayu bukan ja tanah maruah pun cina leh beli so pi jd bodoh kat tanah melayu