Wednesday, October 1, 2014

NAIK 20SEN. KORANG NAK KOMEN APA SILALAH..,

92 comments:

Anonymous said...

I lap u bn......kikiki

Anonymous said...

Saya amat mengalu alukan langkah Kerajaan menaikkan harga minyak sebanyak 20 sen. Satu langkah yang bijak. :-)

Anonymous said...

Jangan minyak naik harga lepas tu layan tuntutan rasis mca tambah peruntukan kepada sjkc yang tidak menyumbang apa-apa kepada perpaduan negara.

Anonymous said...

kata2 ah jib gor tak boleh pakai lg..mana dia kerajaan yg mendengar denyut nadi rakyat? sudah la najib, lepas pru 14 bn dh boleh berambus dari putrajaya!

CucuAtok said...

Tak Tau nak komen apa dah.........Tunggu sajalah.....kena lauk ka sayur ka atau apa apa ka....

IslamDanMelayu said...

{\rtf1\ansi\ansicpg1252
{\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 ArialMT;}
{\colortbl;\red255\green255\blue255;\red34\green34\blue34;\red255\green255\blue255;}
\deftab720
\pard\pardeftab720\partightenfactor0

\f0\fs26 \cf2 \cb3 \expnd0\expndtw0\kerning0
\outl0\strokewidth0 \strokec2 parti lawan duk sibuk himpun pengundi ntuk pru akan dtg BN duk sibuk buang pengundi setia. ni bukan langkah bijak, kalau ya pun nk bg penjelasan soal keadilan dngan org luar, plancong, bukan masa ni. penjelasan ni patut diberikan sejak dr kenaikan hrga minyak sblum ni lgi. Brim bg byk mnapun, geng kiasu tetap ambil dan pangkah DAP jugak. Ntah2 last2 duit Brim tu abis dekat minyak sja. masa akan dtg, harga minyak naik lg nk bg alasan apa pulak? Rakyat yg Melayu ramai miskin dan kerja tk seberapa. Tolong la cerdik sedikit buat keputusan.

Anonymous said...


APA DAH JADI ? APA NK JADI ? JGN AR SAMUN POKET RAKYAT. ISUE NI YG PR TUNGGU2 NK HENTAM. BAGI PULAK PELURU. NASIB BAEK PRU LAMBAT LG.
MUNGKIN ADA YG BERCITA2 MENJADI PERDANA MENTERI BN YG TERAKHIR?

SelamatkanUMNO said...

Komen aku..

CELAKA Najib.. kau sibuk nk bg BRIMM tp kau korbankan keperluan seluruh rakyat Malaysia yang lain.

Kau memang CELAKA Najib. Cina 98% menolak kau.. tp kau bersungguh2 mahu melayan puak celaka ini. Maka kau juga celaka. Dana utk sekolah parasit Cina kau nk tambah?

Model ekonomi apa yg kau pakai Najib sudah GST beban kan rakyat skrg kau naik sekaligus petrol dan diesel.. 20 sen..
tk pernah2 turun2 lagi dah petrol ini melainkan naik.

Punasehat2 celaka kau Najib mmg mengkambing hitamkan UMNO BN.

Kesan buruk pd ekonomi dgn menaikkan petrol sedangkan kau tk sediakan prasarana pengakutan awam yg baik kpd seluruh rakyat..

kemana wang2 ini kau nk bawa?

Najib.. kau menunggu masa sahaj untuk jatuh.. kami bersabar hny akrn sygkan UMNO.. sbb UMNO shj parti benteng buat kami..

tp kau gunakan UMNO untuk kepentingkan kau wahai NAJIB LAKI ROSMAH!

Hayat politik kau sbg PM takkan lama..
PRU14 titik akhir buat Najib.

Anonymous said...

Tipah tertipu rupanya...........

Ini lah dikatakan AMBIL DUIT RAKYAT DIUTAMAKAN UNTUK MENJANA KEWANGAN NEGARA MALAYSIA !!!!!

PEMIMPIN YANG BIJAK DAN KEJAM !!!!

Anonymous said...

Lagu mana nk sokong umno-bn skrang ni gap...
Isa najib yg hapus
MeCD najib yg hapus
Akta hasutan najib jgk bakal mansuh
Subsidi rakyat najib yg hapus
Yg miskin melayu dulu..
Yg kena tax tgi melayu jgk...pendapatan x seberapa
Harga kereta mahal,kerajaan suruh rakyat berhutang spy bank sentiasa ade bisnes spy industri pulak sentiasa ade bisnes,pusing blk rakyat kena...
Yg miskin sapa dulu??
Hutang kereta sampai 9thn!
Minyak plak mhl

Mcm mana nk undi umno-bn skrang?
Sebab sentimen melayu?
Pegi mampuslah...umno sendiri musnahkn melayu.
Umno x jaga melayu,umno jaga kwn2 umno yg kaya.

Brim dah janji najib nk bg naik lg
Janji ditepati katanya
Melayu peretengahan mcm aku ni mampus dulu

Cuba ko ckp gap...apa sebab nk undi umno lagi spy najib berkuasa lagi...apa sebab???

UndurNajib said...

the ending PM.. Najib akan disingkirkan tak lama lagi sebelum PRU14.. jika kita sayangkan UMNO dan Malaysia..

itu shj mesej jelas dan tegas buat hukuman pd si bodoh si lembik bernama Najib ini.. 1MDB berbillion dana tu dia bazirkan skrg rakyat pula dihukum? Wahid Maybank tu cerdik sgtlah jd punasehat elit PM.. tapi org2 elit ini tetap tidak kenal siapa rakyat!


Pemimpin yg bijak dan berjiwa rakyat akan fikir mcm mana kos hidup rakyat dikurangkan. Skrg naik petrol ibarat menaikkan semua perkara.. sbb itu ibu segala kos.. rantaian.

Kalau xbagi BRIM belum tentu harga roti canai naik.. tp beri BRIMM dan naik harga petrol diesel confirm harga ikan kembung pun akan mencanak naik..

Celakalah Najib!

Anonymous said...

Kalau kita sayangkan UMNO BN dan Malaysia mulakanlah gerakan undur Najib. Pak Lah terima hukuman apakah Najib dilayan istimewa wlaaupun lebih teruk dan lembik dr Pak Lah? Tak sudah2 menjilat Cina tp majoriti rakyat lain dihukum.

Pemimpin yg bijak dan berjiwa rakyat akan fikir mcm mana kos hidup rakyat dikurangkan. Bukan ambik jalan bodoh mudah dan singkat mcm ini.. siapa punboleh jd PM kalau bab nak naikan itu ini.. ini menandakan Najib memang lemah dan tidak cerdik (bodoh)

Skrg naikkan harga petrol diesel ibarat menaikkan semua perkara.. sbb kedua bahan itu ialah 'ibu' segala kos..dan kenaikan..kesan rantaian.

Kalau takbagi BRIM harga roti canai takkan naik.. tp naik harga petrol diesel confirm harga ikan kembung pun akan mencanak naik.. so Najib ini akalnya sudah berada di alam lain agaknya? Untuk apa beri BRIM jika margin kos sara hidup naik semua orang tak kira orang kaya atau miskin, jadi apa kesannya BRIM atau tak lebih pada tipu helah?

Celakalah Najib!

Anonymous said...

Naik 20 sen tu bagus dan kenaikkan sebelum raya haji tu terbaik. Najib memang memahami hati kami rakyat jelata.

Anonymous said...

harga barang akan tetap naik yang turun adalah moral rakyat dan buktinya lihatlah kutukan, cacian di laman2 sosial. ye la sapa tak marah bila poket rakyat kena usik

Anonymous said...

bukan blog gap ni macai najib ke?tersiarkah kritikan saya kepada najib dalam komen ni?

Anonymous said...

Kerajaan perlu menampal kebanyakan ketirisan dan lubang sumber pedapatan. Contoh bagaimana sekumpulan pegawai kastam boleh membiarkan hasil kerajaan berbillion RM hilang kerana rasuah. Cukai yang "lesap" bkan sikit tapi satu jumlah yang mampu menampong subisidi minyak. Ini baru satu contoh. Banyak lagi yang boleh diselidik dari sumber projek dan inisiatif kerajaan. Tak gitu?

Anonymous said...

Terima kasih najib..bye2 BN
Cukuplah aku pangkah bn selama ini..

Anonymous said...

Terima kasih najib..bye2 BN
Cukuplah aku pangkah bn selama ini..

Anonymous said...

Bro..

melayu islam yang tegar sokong umno selama ni mungkin akan melihat pas baru yg dah DIBERSIHKAN dari elemen anwar, pasma, syiah, kominis, mat gereja, liberalist pluralists, dan dari trojan trojan bertopeng wayang JIM-ABIM --- sebagai ALTERNATIF YG AMAT yang lojik....

kalau golongan ulama PAS serious dalam pembersihan ini, kukuhkan sunnah waljamaah 4 imam itu, elak kan statement dan doa doa public yg nonsense dan bodoh, ikut pekerti Nabi saw yg bijaksana dan adil SAMBIL MENGUTAMAKAN saudara saudara islam dan yg beriman pada Allah dan RasulNya...stand tall against dap pkr dalam segala perkara demi melindungi islam, melayu islam, institusi raja raja wakil islam Negara....saya rasa, tak payah kempen, there will be a major swing, tsunami melayu ge14...putrajaya is very possible.....

pemuda pas kena berani. tegas, dalam hal hal melindungi hak hak islam, melayu islam, raja raja amirul mukminin wakil islam Negara....the opposite of Pemuda yg liberalists, pluralists, pengampu dap-pkr yg di sana...


ni jer option yg pas ada...kalau tak, memang 101% LONGKOP....kalau masih nak bermanjan manja dengan dap pkr setelah apa yg berlaku...hidung tak mancung pipi tersorong sorong...maka, dunia tak dapat, akhirat pun tak dapat....

Anonymous said...

Bn bole kalah pasal isu ni..

Anonymous said...

ATAS PAGAR
Aku pun tak tahu nak kata apa lagi. Selayaknya orang pertama yang memimpin UMNO sekarang ini diturunkan dan ditukarkan kepada yang lebih baik dan berkualiti yang tidak hanya mendengar cakap punaisihat dan consyaitan yang entah apa-apa. yang nyatanya rakyat makin terbeban dengan pelbagai kenaikan dan kerenah politik yang dah macam haramjadah. Jangan kata minyak naik 20sen sahaja rakyat tak terbeban.

Anonymous said...

Tun M tarik balik sokongan pada Najib, sebab Najib bodoh macam pak lah juga. Baru saja sokongan BN nak pulih sebab kebodohan PR. BN tunjukkan bahawa ianya lebih bodoh dari PR.

Anonymous said...

Bodohnya BN. Nak tambah BR1M sampai kena buang subsidi. Kos sara hidup dah tinggi, CPI dah 3.2%, Lepas ni ekonomi pun akan hancur. Bila makin ramai minta BR1M makin bertambah, apa pula nak dibuat.Yang Pasti PRU akan datang, rakyat akan memberontak sekali lagi seperti PRU 2008.

Anonymous said...

Mahu tak mahu kena terima hakikat bahawa harga minyak akan tetap naik dari masa ke semasa . Kena belajar hidup berjimat cermat . Tak kira lah siapa pun yang jadi Perdana Menteri , harga minyak akan terus naik dan naik . Kalau ada pemimpin negara yang boleh kekalkan harga minyak tanpa kenaikan , bermakna satu hari nanti negara akan jadi muflis .

Sudah terlalu lama kerajaan terlalu manja kan rakyat dengan pemberian subsidi yang tak masuk akal . Contoh nya pelajar sekolah tak perlu bayar apa apa untuk kesekolah . Mana ada negara didunia ini yang buat macam ini selain Malaysia .

.

Anonymous said...

Najib PM paling bodoh kat Malaysia, lagi teruk dari pak lah.
Tindakan ni dah sah AKAN bunuh karier politiknye.(you'll reap what you sow, man..)

Tindakan ni, golongan rakyat tak kira apa parti, dan bangsa, agama - PAs ke PKR ke DAP ke BN ke tak BN takde parti ke Bebas
semua akan rasa.

Kita orang tak nak BR1M. bagi aku, buat macam mahathir dulu cukup. subsidi kekalkan, BR1M tak yah bagi, gaji minimum tak umum pun takpe. Yang penting barang murah. Dulu gaji aku seribu lebih aje- takyah BR1M pun takpe, tapi barang murah tak terasa sangat. Rumah nak sewa pun ok lagi. Ini duit rasa macam air. Tambah ada anak. Ni blum anak nak sekolah punya cite.

Consetan yang nasihat najib mana nak pikir, terutamanya si wahid ni. Ni lah padahnye pilih menteri yang asal ceo bank, pikir nak untung aje. gaji ceo mana nak rasa macam kami ni. Tak yah cite nak pandu bmw, nak bina keluarga dgn suasana sederhana pun susah skrg ni.

Menteri macam ni najib takyah pilih pun takpe. pilih aku je la. aku pun pandai, takyah history jadi CEO pun aku bole ckp kat najib, kalau macam ni solution korang. Takde ke otak yg macam Tun. Ko tgk Tun handle matawang kita mcam masa gawat tahun 90 an je cukup. Memang bijak. nak harap anwar ibrahim, suruh pinjam MIF aje. Ni semua menteri sama spesis dgn anwar ibrahim jugak ni.

Consetan dan Menteri puji-pujian terlalu banyak kat keliling najib. Bayar bilion consetan, result hampeh. Yang tak boleh terima dek akal yang kata average purata isi rumah tu 5,000 ribu lebih? Hei, takyah g jauh, kilang kawasan aku ni hah, bila tanya, korang laki bini gaji berapa haa?, Diorang senyum je, itu gaji executive (itu pun kalau bini kerja sekali) bolehla cerita. Ratanya selalu executive ke atas 20% dari workforce. 80% supervisor ke bawah, apa rational nye kalu kata average pendapatan RM 5,000? Gile apa. Tau tak najib gaji seorang yg berijazah rata2 sekarang RM 1,500 aje starting(bukan semua orang kerja kerajaan la.. bodoh.. dan bukan semua orang kerja swasta yang syarikat besar2.. syarikat cina lagi la mana mau ambik, baik ambik bangsa sendiri). Lagi parah kalau ambik course mengarut kat u lps tu susah nak dapat kerja, terpaksa kerja pasaraya takpun kFC. Dahla policy korang 60 tahun baru nak pencen.

Masalah kerajaan ni letak otak kat lutut. Nak buat benda drastik serentak. Gile apa. Belum cite GST punya isu reda, korang naikkan minyak, dan agenda bodoh hapuskan akta2 sana sini, dan polisi2 bodoh tak pikir panjang. . Eiiyy.. bodohnye.

Tolong buang najib dgn bininya si pembazir tu.Ko suruh org berjimat cermat, tapi bini ko sendiri pembazir duit rakyat. Sebelum cut cost rakyat, tolong cut cost diri sendiri dulu. Suruh bini duk rumah diam2, takyah ikut sgt ko punya foreign official visit. Ni Bini ikut ko jalan2 sana sini, sampai kerajaan punya official work pun bini ko handle (itu sebab dulu menteri wanita takde pun takpe..).. ini semua orang tau. Orang dah sekolah la beb, ada ijazah semua bagi. Teknologi pun canggih. Orang boleh nilai, bukan zaman politik bapak ko dulu2. Omputih melayu semua orang boleh baca.

Kalau TS muhyiddin tak naik jugak ganti mangkuk tak guna ni, aku rasa aku takyah ngundi la PRU akan datang ni. Buang masa aja. Nak undi DAP (tempat aku selalunya DAP pembangkang), tangan aku tak sanggup.
Ibarat aku nak kena pilih antara buaya, rimau dengan singa.

Baik duk umah diam2, pikir nak cari duit.

Buat pengetahuan GAP, aku ni takde parti. Golongan atas pagar. Mana2 yg tak menguntungkan rakyat, bangsa melayu dan islam, aku takkan pilih.

-Seorang rakyat marhaen yang tengah memikirkan nasib masa depan-

Anonymous said...

Alhamdulillah. Naik 20 sen aje. Negara jiran lebih tinggi.

Ahbz

Anonymous said...

SEPATUTNYA KERAJAAN YANG CERDIK NI NAIKKAN SEHINGGA RM2.00 BUKAN SEN 20. BARULAH DAPAT BAGI BR1M BERKOYAN-KOYAN. APALAH PUNYA NGOK KERAJAAN NAJIB NI.

omong said...

Komen aku

Confirm BN akan tumbang

Anonymous said...

Ceq pakai Viva jaaaa....tak pakai Hilux ,BMW mcm jiran ceq....!! 2 kupang jaa..kaaaann

Anonymous said...

dikatakan nak beri subsidi kpd golongan sasar iaitu yg tggl di pedalaman dan kampung2. mereka pakai motor dan kereta kecil katanya.
tp yang bayar cukai siapa?bukan ke golongan pertengahan yang dtggl di bandar? otak pak menteri dan pemandu dah mabuk ketum jugak rasenye..

Anonymous said...

Apa lah salahnya naikkan lepas Raya Haji.. Mcm pantek jugak so Najib ni.. Sial laa.. Penasihat apa yg dia ambik ni..

Anonymous said...

Takda nak komen apa..naik minyak pun kita masih lg mampu beli mibyak banding unah..cuma nk nkomen menteri sukan kita yang tak pandai bg statement pasal pingat emas kena tariik..dia ingat ujian dadah tu mcm ujian dadah kat rembau kr..ini world dh bro..dah salah tk payah fight la sebb malaysia sendiri menghaaram kan dadah..patut tendang je atlet tu.wat malu je.nk fight org ambik dadah watpa..heran heran..patut jd menteei tegas la sikit..ni tak dua kali lima jugak..

Anonymous said...

bayar je lah.

Mat13 said...

Memang sengal betul pemimpin ni...aku dah naik meluatlah pulak dengan BN ni. Kurang subsidi untuk bagi BRIM kat cinabeng yang dah confirm tak undi BN. Aku ni tak dapat BRIM tapi tanggungan ramai.Lepas tu minyak naik.APa yang aku dapat dari kerajaan BN ni.Lepas tu nak naikkan sangat tengok time yang sesuailah....ni dekat nak Raya lagi haru. Ko dapat idea dari mana ni Najib ooooiiii. ke ko memang tak heran pun dengan rakyat pertengahan ni.

Anonymous said...

terima kasih kerana tak naik sampai lima puluh sen. dua puluh sen cukup untuk bagi 2 ekor panda makan. kalau lebih dari 20sen, panda mungkin kena obes. kos rawatan untuk panda sangat mahal. ingat tu. jadi kenan jaga panda lebih sikit dari jaga rakyat. maklum lah bukan senang nak nampakkan Negara ini macam Negara china.

Anonymous said...

Aku setujuuuuuuuuuuu sangat.
Kau cakap la kat najib..tak cukup lagi naik ni..patut naik sampai rm4.....duit rakyat banyak lagi..suruh la dia pergi jalan jalan dgn rosmah kat oversea..

Anonymous said...

Di Malaysia nak popular TURUNKAN harga minyak....Tengok Je Anwar top masa PRU pasal janji naik je esok harga minyak TURUN.

Isu 20 sen berkait dengan kos hidup itu persoalanya...ramai risau tak makan nasi berlauk daging sayur telor dan ikan.Mereka tidak mahu makan nasi hanya satu lauk dan satu sayur..ya la budget la katakan.
Malam pulak kena masak kira dah tak boleh makan luar ya la budget la katakan.....

PRU masih jauh Najib mempunyai banyak masa untuk merangsangkan ekonomi.Di Malaysia rakyatnya hidup membazir dan cintakan dunia.

Najib tahu nak menang besar PRU kayakan rakyat jadi subsidi perlu di rasinalisasikan...Ketirisan minyak bukan la takat ratus juta seperti yg diketahui rakyat jelata yg bodoh bab ekonomi,

Di Malaysia pegawai kastam je merugikan ratus juta agak2 la minyak brape ya?Billion beb.

Agak2 la pemimpin2 UMNO sejak merdeka hingga sekarang rumah mereka macam istana tak?

Jadi jgn risau la Najib tak sapu duit itu dia akan bangunkan ekonomi..

Yang hairan kenapa ya puak pakai kereta 1.8 ketas menceceh macam orang GILA????

Anonymous said...

Gaji MB Selangor and Exco naik 400% punya, tidak bising pun. Merebut nak jadi MB & Exco.

Anonymous said...

Minyak naik 20 sen.
Rakyat Naik minyak 200%

Paling terasa sbb waktu ni nak raya haji pulak tu.
Bila minyak kompom Harga barang akan naik punya. Org nak buat persiapan raya. Barang Dapur pasti akan mencanak naik.
Kesempatan baik utk peniaga mencekik darah.
Rakyat tercekik, darah pun naik..

Najib mmg.... Eii mendidih darah aku..
Selalu buat keputusan TAK KENA sama sekali.

Benda yg dah elok nak dihapuskan mcm AKTA HASUTAN
Skg minyak pulak naik.
Lebih baik hapuskan Brim berbanding minyak.

Dan tolong hapuskan KONSETAN YG TAK BERGUNA SE SEN PUN. Sampai BERBILION HABIS SBB KONSETAN NIE.

Akhir sekali ..........

NAJIB KENA TURUN
NAJIB KENA TURUN...
NAJIB KENA TURUN......

Gantikan dgn Muhyidin.....

Anonymous said...

haahahahahaha,...sabar jela.

Anonymous said...

Macam la kao orang semua bijak bistari ahli ekonomi. Kalu pandai semua kenapa kao oaring masih berada ditahap ini

Anonymous said...

tokok buleh isap, kedai kopi buleh lepak, pil kuda buleh sebat........ Minyak nak suruh orang tanggung.

Anonymous said...

Biasalah,

takkan kon** je yang boleh naik.

Anonymous said...

hope benarkn kembali penggunaan kuda or lembu or kerbau sebagai medium pengangkutan..

Anonymous said...

Aku teringat akan kata seseorang....

"Kalau nak sokongan rakyat tanpa berbelah-bagi, jangan kacau poket rakyat."

Sekarang, apa dah jadi ? Kerajaan BN bukan saja dah kacau poket rakyat. Malah, sehingga dah sampai tahap kering-kontang poket rakyat.

Anonymous said...

TAHNIAH KERAJAAN YANG PRIHATIN !!!!

Anonymous said...

TAHNIAH KERAJAAN YANG PRIHATIN !!!!

tukang masak rumah najib said...

aku dah tau minyak nak naik ,sebab aku kerja kat rumah najib...aku dengar masa di tengah makan malam dengan bini dia...dia cakap yang dia dah letih jadi PM ,tak cukup rehat,penat,sakit kepala,dan macam-macam lagi..so sebagai seorang isteri yang penyayang ,,datin sri telah menasihatkan PM agar menaikan harga minyak ..sebanyak 3 kali kali pertama semalam ,kali ke 2 pertengahan 2016 kali ketiga akhir tahun 2017..pembentangan bajet 2017 pulak jangan bagi bonus,,mansuhkan brim,,awal 2018 buat pilihanraya ke 14.......keputusannnya..dato najib boleh rehat dengan tenang lepas tu,,,tak payah jadi PM..kan bijak cadangan saya tu kata datin seri dengan bangga sambil menyuap nasi dengan sambal belacan..

tukang masak rumah najib said...

aku dah tau minyak nak naik ,sebab aku kerja kat rumah najib...aku dengar masa di tengah makan malam dengan bini dia...dia cakap yang dia dah letih jadi PM ,tak cukup rehat,penat,sakit kepala,dan macam-macam lagi..so sebagai seorang isteri yang penyayang ,,datin sri telah menasihatkan PM agar menaikan harga minyak ..sebanyak 3 kali kali pertama semalam ,kali ke 2 pertengahan 2016 kali ketiga akhir tahun 2017..pembentangan bajet 2017 pulak jangan bagi bonus,,mansuhkan brim,,awal 2018 buat pilihanraya ke 14.......keputusannnya..dato najib boleh rehat dengan tenang lepas tu,,,tak payah jadi PM..kan bijak cadangan saya tu kata datin seri dengan bangga sambil menyuap nasi dengan sambal belacan..

wan jamak said...

harga minyak akan terus naik.. bukan saja naik, malah akan habis satu masa nanti. kalau malaysia tak bergerak kearah penggunaan tenaga nuklear, malaysia pasti akan bangkrap atau terpaksa berlutut meminta ehsan utk membeli tenaga dari negara2 luar..

Anonymous said...

Sempena Hari Raya Korban ni...jangan tanya apa yang kerajaan korbankan untuk kamu...tanyalah apa yang kamu korbankan untuk negara...

Anggaplah kenaikan harga minyak sebagai pengorbanan rakyat untuk negara....

Anonymous said...

Minyak naik, harga keperluan harian naik naik, harga makanan naik, naik, naik, kos sara hidup naik, naik, naik, naik. Pembaziran wang rakyat naik, naik, naik, naik, naik.
Yg tak naik, populariti BN. So kepada YB YB BN yg telah dipilih oleh rakyat utk menolong rakyat 'AWAS'. Hidup kami semakin tertekan oleh ketidakcekapan YB YB sekelian...

Anonymous said...

Ini semua salah si assmin aiskrim mb selangor. Kalau dia x jd mb tentu x naik harga minyak. Sepatutnya KERAjaan pukiarr slngor guna la duitt 3 bilion tu utk turunkan harga miyak di slngor

Anonymous said...

Kepada Ah Gib Gor, Menteri Maybank, Menteri KPPDN @ 'Cap Ayam' dan pelbagai yang lain - ko orang nak naik kan 20 sen harga minyak tak apa tapi aku nak tanya ko orang semua - ko orang dah pikiaq ke the 'chain reaction' disebabkan oleh kenaikan 20sen harga minyak yang ko orang terutamanya Menteri Maybank dan Menteri Cap Ayam cakap 'ciput' ni. Ko orang tak pikiaq ke kepayahan rakyat Marhean terutamnya yang 'Middle Class' ni.

Yang kaya macam ko orang tak apa lah - semua gomen tanggung. Yang miskin boleh dapat BR1M. Ni yang 'Middle Class' ni - siapa yang nak tolong kami ni. Ko orang dok cakap hasil yang ber'beliun'2 dari potongan subsidi ni akan dapat digunakan untuk faedah lain. Mana dia???? - kami dari 'Middle Calss' ni tak nampak apa kejadah pun??? Ko orang ingat baik2 sikit - time Pak Lah Al-Tiduri biaq kan harga petrol naik sampai RM2.70, BN hilang 2/3 majority undi parlimen. Ini semua penangan golongan middle class dan macai2 PR. Kali ni, kalau ko orang tak buckle up, kami yang 'middle class' atas pagar ni don't mind bagi undi kat parti yang mengerti kepayahan hidup kami. Kalau ko orang tak percaya, tunggulah PRU 14 atau PRN Sarawak ni nanti.

Jangan sampai BN terhapus dari bumi Melaya ni kami kerjakan nanti....

Anonymous said...

Maaf sekadar bertanya.. saya telah ditakdirkan menjadi pencacai PR...tetapi mutu makian saya masih kurang memuaskan hati bos saya...
Adakah sesiapa yg bermurah hati memberi tunjuk ajarkan tentang makian dan carutan yg berqualiti

Macai Berhemah

Anonymous said...

Nuar brahim pnah habaq lagu ni "hari saya jd pm,esok hrga minyak turun lima kupang!!!!!!"

Anonymous said...

AKU JADI BENCI DAN MELUAT NAK MENYOKONG UMNO/BN LAGI....KEPUTUSAN YG PALINGGG BANGANGGGG OLEH KERAJAAN.....MENJADIKAN RAKYAT SEMAKIN MARAHHH DAN PARAHHH....

BERSEDIALAH UTK 'DITALKINKAN' PARTI MELAYUUUU UMNO YG DAH MAKIN LAYUUU DIKERJAKAN OLEH PEMIMPIN YG POPULIS....JUGA AHLI2 NYA YG HANYA PANDAI ANGGUK2 DAN GELENG2 DEMI KEPENTINGAN PERIBADI....

Anonymous said...

najib sial

Anonymous said...

hm... tak payah bagi subsidi minyak... biarkan harga minyak mengikut pasaran dunia......
21Billion setahun yang diperuntukkan untuk subsidi minyak baik lagi baik dijadikan modal untuk pembangunanm pembuatan dan makanan.

Esok2 nanti bila minyak petrol dah abis nak bayar gaji kakitangan kerajaan dan projek mega pun dah tak dapat lagi...

Bila harga minyak naik nanti ramailah mula nak cari kereta berteknologi hijau... baru lah ingat nak berjimat... ha ha ha...

Ramai dah lupa masa minyak naik sampai RM2.70 seliter dulu.... Macam2 R&D dibuat dan digunakan... cthnya penggunaan NGV banyak digunaakan sekarang sebab minyak masa tue RM2.70 seliter... lepas ni bengkel NGV leh bukak semula dah... :P

Semua ni ada hikmah nyer...
Aku ni pengguna motorsikal.. tak terkesan sangat... naik kereta pun seminggu sekali je....
-jangan jelous- :D

Melayu Perak said...

najib terbaik......

naik 20 sen pun masih dibawah harga di singapura,filipin,indonesia,thailand,vietnam,uk,usa.....

hangkedee said...

Bravo... Dia belajor dari mentor nya yg kuat tidur

hangkedee said...

Terbukti cerita cerita lagenda Tun M betul.... Pembodek ramai menasihati pembesar yg bengap tahap gaban..

Anonymous said...

minyak naik tak marah sangat, redho je.. tp yg marahnye, ade si tolol kononnye nak beri penjelasan, tp asyik dok ngungkit dah bagi itu ini kat rakyat.. dok ulang2..

Anonymous said...

Umno nak jaga melayu??? Dengar2 sprm tgh berurusan dgn seorang ketua bahagian yg songlap 300juta..

300JUTA tu beb..KETUA BAHAGIAN je...

Anonymous said...

Setuju. Dahla xdpt brim..kena tax bagai...

Tunggulah penangan kami!

Anonymous said...

Korban kepala pundek.

Ko tgk pemimpin2 tu ada yg berkorban? Kereta mewah..rumah mcm white house..isteri dan anak menteri dok enjoy sini sana asyik pi oversea..

Untuk membuktikan semua pemimpin turut berkorban untuk negara..dicadangkan agar potong gaji depa 20%. Jika minyak naik lagi 10sen seliter..potong lagi gaji depa 10%. Amacam? Sanggup?

Anonymous said...

Ado aku kesah...20sen ajak,naiklah 50sen ke rm1.00 ke barulah gempak.
Aku sokong PM 100%.

Anonymous said...

Ado aku kesah...20sen ajak,naiklah 50sen ke rm1.00 ke barulah gempak.
Aku sokong PM 100%.

Anonymous said...

Yang terkesan bukan individu semata2.industri2 semua menggunakan minyak. nak kata kapal terbang, kapal, lori semua guna minyak. mana plak datang NGV untuk tu..
nak kata apa lagi.. PADANLAH MUKA!... sibuk cara hidup orang akhirnya kena tipu kaw kaw..

sekarang ni bukan masalah orang tu minum arak ke, kaki disko ke, tapi hemah untuk jaga kebajikan rakyat.

negara europe, apa maksiat pemimpin mereka tak buat, tapi hemah mereka untuk jaga rakyat mereka adalah tertinggi..

INI, hari2 cerita orang tu buat camni, buat camtu. aku bukan kesah sangat parti ni (DAP ke PAS ke BN ke). Tapi yang tak jaga rakyat memang kena la..

Tp apa boleh buat, ramai nak jadi bodoh, esok dah dekat pilihanraya kena tipu balik..

bagi aku padan mukalah padan muka, padan muka

padan lah muka.. jadi BODOH, asyik nak perati hidup orang...

HAHAHAHA

Anonymous said...

Betul tu, tak payah beri subsidi minyak. Baru rakyat yg tak bersyukur tau langit tinggi atau rendah. Kerajaan bukan naikkan harga, cuma kurangkan subsidi. Itu pun nak merungut. Harga pasaran minyak dunia jauh lebih tinggi. Baki subsidi 21 billion tu pun 1/3 darinya dinikmati oleh penyeludup. Dgn pemberian BR1M dah lebih dari cukup utk menampung kenaikan 20 sen tu.

Anonymous said...

Saya sanga-sangat berharap kerajaan menghapuskan terus subsidi petrol, cuma 28 sen je pun yang tinggal, asyik mengungkit je, Tak pe rakyat akan cuba survive, kita tengok BN boleh survive ke tak di PRU14. ada bran.

Anonymous said...

Naik 20 sen pun nak heboh satu Malaysia..


Memang otak udang...


Tak faham matematik...

Rakyat diperbodoh

Anonymous said...

Mintak ampunla nak undi bn. Lagi menyesal dulu tak undi anwar kalau tak harga minyak mesti dah turun, ini kita undi bn hadiahnya minyak naik terus

S.A.Hamid said...

Sekarang makanan dah mancanak naik. Sekeping roti canai dah jadi rm1.00 sebiji. Inikah bentuk kerajaan untuk rakyat. Selogan Rakyat DiDahulukan dah dibakulsampahkan.

Anonymous said...

Tetibe je rakyat jadi marhaen..bwa hilux alphad..estima..naik sorang2..enset ribu2..perot lak boncit2..pastu ckp kerajaan dzolim.....ada akai ke

Anonymous said...

Beruk semua....... Mana Ada free kat dunia. Nak kawin pun kena bayar..... Bayar sendiri la bodoh. Kalau semua bersubsidi mampos la. Yang kenyang pikimak penyeludup kat sempadan bahalul.

Anonymous said...

Minyak naik tak pa sebab masih boleh diterima..masalahnya barang2 semua turut naik secara melampau juga nanti...jadi kalau kerajaan melalui agensi-agensinya seperti KPDNKK dan sebagainya tak mampu nak kawal kenaikan harga barang dan perkhidmatan baik kerajaan jangan ambil langkah nak naikkan harga minyak dulu..cari alternatif lain untuk mengurangkan beban subsidi minyak.

Anonymous said...

Pasal 20 sen je saham dosa ko dah berlambak lambak maki hamun... Tahniah tahniah...

Anonymous said...

20 sen naik buat ko papa kedana ke? Bercerai berai ke rumahtangga ko pasal minyak naik?

Anonymous said...

Tukang masak rumah najib konon...kikiki

Anonymous said...

Pemimpin BN =proton perdana.. Pemimpin PR= tukar proton kpd camry.. Sapa yg kepala pundek Sbnrnya?

Anonymous said...

Klu BN terhapus, rakyat pun mampus... Percayalah.. PR bole janji mcm mcm skrg utk memenangi hati rakyat sb dia tak memerintah, tapi klu dia dah memerintah jgn haraplah rakyat bole duduk goyang kaki mcm senang lenang mempulun subsidi.. BN terhapus subsidi pun dihapus terus.. Ini baru dikurangkan 20 sen pun masih tak bersyukur.. Bukanya di batalkan terus subsidi tu..

Anonymous said...

Elehhh ko mmg PRngok pun...

Anonymous said...

Difahamkan sudah beratus ratus macai PRngok telah masuk hospital mental kerana minyak naik 20 sen.. Dan sudah ade kes bunuh diri dilaporkan kerana 20 sen kikiki.. Macai budak sekolah lolipop 20 sen pun nak nangis

Anonymous said...

takde movement nak nyahkan najib macam depa buat kat pak lah dulu ker?

senyap aje..

Anonymous said...

Sampai jem jalanraya..bawa alphard..estima.hilux naik sorang2..minyak mahal ke..?....tetibe pulak rakyat jadi marhaen..pelikkkkkkk

Aku Melayu Rasis said...

dah surut pun kemarahan segala rakyat jelata! menantikan saat mengundi PRU14 nanti akan semua rakyat jelata lupa segala api kemarahan petrol naik 20 sen ini. Makanya UMNO/BN akan diundi semula, maklum saja MELAYU MUDAH LUPA. Maka akan bertahtalah semula si najib pink ini dikerusi PM dan menanti masa untuk menaikkan lagi harga minyak atas alasan "menampung kos BRIM untuk rakyat miskin"
Kesimpulan disini-selagi rakyat jelata ini bernama rakyat melayu Malaysia, buatlah apapun yang menyebabkan kemarahan, ianya cuma KEMARAHAN HANGAT-HANGAT TAIK AYAM!
Petrol naik 20 sen, harga barang naik berkali ganda, kos sara hidup meningkat, yang miskin bertambah miskin, yang kaya bertambah bergaya, yang pasti-UMNO/BN TETAP BERTAHTA!

Anonymous said...

komen semua org yg teratas ni...semua ny bodoh belaka...semuany melayu2 haramjadah...sedap tekak sndiri je...bru 20 sen...melalak mcm anjing trsepit...elok jdi anjing...buat malu...aku bkn penyokong bn...tpi aku reda...bkn kita mati...aku tk prnah tengok org kebuluh mati..negara dn peminpin msih brfikiran...tk mcm dsini,bru naik jdi prmerintah...abis org brniaga/org kurang brada dihalau/dusir....bkn saja 20 sen tpi bringgit-ringgit mknny....bkn rakyat...tpi untk parti dn kaum2 yg sewaktu dgn ny...mna lbih baik...

Anonymous said...

20 sen la buat kita brjimat cermat, ukur baju lah dibadan sendiri, merokok, merayau tak tentu hala ko tak kecoh plak haduhhh macai

Anonymous said...

20 sen ni dia sampai nak bunuh diri

Anonymous said...

Pundek2 PR pakai kete mahal2 ko tak bising pun, haduhhh macai ketum

Anonymous said...

PR matematik hancus