Monday, August 29, 2011

BUKIT KEPONG : KARPAL SINGH SAHKAN MAT SABU LAHANAT KOMUNIS !

KUALA LUMPUR 29 Ogos – Pengerusi DAP, Karpal Singh hari ini berkata, 25 anggota polis yang mempertahankan balai polis Bukit Kepong pada 1950, Datuk Onn Jaafar dan Tunku Abdul Rahman adalah pejuang kemerdekaan sebenar dan perkara itu tidak boleh dipertikaikan.

DAP LAKNATULLAH BIDAS PARTI ISLAM YANG TAK MEMBELA PEJUANG ISLAM DI BUKIT KEPONG.


186 comments:

Ghazali said...

Saya merasakan PAS dan Mat Sabu khasnya sekarang ini amat desperate, amat terdesak hingga sanggup melakukan apa sahaja...saya maksudkan APA SAHAJA...untuk kepentingan dan kejayaan politik mereka. Good Luck kepada PAS dan Mat Sabu

mohamed said...

Karpal tu buat sekadar "damage control", kot...

Takut hilang undi Melayu...yang makin curiga... terhadap PR..

Anonymous said...

AKU SOKONG MAT CAKAP.NAK KENE COVER BALIK LA.NAMPAK SGT DAP KAT BELAKANG KALO TAK CKP MCM TU

Anonymous said...

sudah lumrah tuan empunya anjing lebih cerdik dari anjing belaannya

Anonymous said...

asal keluar je dari pemimpin pAS penyokong yang taksub sokong membutakayu.kalau dia kata si tua tu penolong imam mahdi rasanya diorang pun percaya

rakab said...

Mat Sabu betul-betul dah jadi badut.

Cakap merapu,...lepas tuh tak mahu mengaku !!

Kena belasah segenap penjuru !!.

Pemimpin parti PAS buat tak tahu !.

DAP dan Karpal Singh jauhkan diri......tak mau terpalit...

Anonymous said...

kapal pusing cari publisiti.bangsat cacat ni pun lidah bercabang.dah tau mat sabu ni bagi statement paria.dia nak jadi pembela la plak.

pejuang hamas...

Anonymous said...

cantikkk..hidup mat sabu...puak cacai kata depa bukan melayu depa orang isleee...lagi cantikkkk.....hidup isleee...dah azaann mari berbuka.bismillah....allah hom maa.....amin...

Anonymous said...

tak kisahlah apa kata DAP .. mmg mat sabu dah buat salah besar .. jadi mintak maaf jela.

dia nak orang iktiraf mat indra kata jangan dihina mat indra ..

dia hina orang boleh pulak .. bodoh kan ?

Anonymous said...

DAP MEMANG DAH GANTI PAS....'CANTEEKK..

MARILAH KITA MASUK DAP RAMAI2 ...

SO ADA DUA PARTI BESAR... BN vs DAP JE KAT MESIA NI.. MERIAHHH...

Anonymous said...

Pas dan harakah dah tersilap langkah bebb..

Tukar tiub melalui hisam gay dan harakah sudah keluar artikel tergesa2 utk pertahankan mat sabu...

Ada ka kata sebelom 31ogos1957 kalau lawan kjaan semua halal sebab lawan kjaan british..hehe

Boddo betul...

Jadi, kalau komunis bunuh polis masa tu halal sbb polis british..

Kalau komunis bunuh org kg pun halal sbb org kg pensimpati british...

Kalau komunis perintah seminggu malaya sebelom british dtg semula slpas jepun kalah pun bagus dan baik...

Komunis bagus bakar rumah org kg dan bakar hidup2 org melayu pun bagus masa komunis perintah...

Pehhh... Hebat pas.. Bila hudud palsu pas dah tak laku skrg nak jadi cikgu sejarah...

Tanya mat sabu, mcmana plak skrg ni slpas tanah melayu merdeka, kalau lawan kjaan dan nak tumbangkan raja2 melayu, macamana plak??

Npk sgnt pas melalui mat sabu dah tersilap langkah..

Mat indera yg dah mati cuma diangkat jadi perwira..mentang2 org tu dah mati..

Angkat la cinpeng kata kan cinpeng layak jadi PM bukan tuanku... Takkan takutt kutt??

Kata nak kan undi cina...

Anonymous said...

Dap pulok memperjuangkan Isle..

Anonymous said...

pas dah jadik DAP

PKR pun jadik DAP

APA NAK JADIK NI...

LANTIK JE JADI KAPAL JADIK KETUA PAKATAN DAP
TERLEBIH AFDAL...

Anonymous said...

Aku rasa dap sudah buat keputusan mau sendirian pada next pru. Dap tak mau parti terbabit dgn isu konek anwar dan dilihat tak dak integriti. Sbb tu dap sudah mula koner baring dlm byk isu dgn pas. Cuma pas saja muka tak tau malu mahu peluk kaki dap. Hehehe.. Pelok pelok jgn tak pelok, harakah ada, boleh justify apa2 pun. Penjilat2 mereka cuma baca harakah saja apa nak takut.

Anonymous said...

DAP SEDANG CATUR LEADER2 DAP MELAYU...

BAKAL MENTERI BESAR DAP PERAK-majority kerajaan sebenar DAP DAN DIMANA UNDI2 Dap kuat...


pas.. pkr.. masih lena...yg kaya mat sabu kasi tukang juai bngsa sendiri'....keparat!! sapa2 ada batu bata sila lecutttt..

Anonymous said...

Statement dap di uk yg dah mula pertikaikan anwar merunsingkan PAS. Jalan terbaik adalah angkat komunis jadi pejuang rakyat. Isu ni bakal menyakskan kebangkitan mca, bukan semua cina sayangkan komunis waima cina dap sendiri benci komunis.

Anonymous said...

Kesian Mao Sabu. Nik Ajis lambat sangat keluar fatwa. Kali susah sikit sebab tengah cari dalil beb komunis.

Takpa Kalipa Karpal dah keluar fuckwa dulu, selamat kan keadaan.

KontolMu said...

Undi PAS bermakna Undi Komunis!!
Undi DAP bermakna Undi Komunis!!
Undi PKR bermakna Unid Yahudi!!
Fikir-fikir Umat Melayu Islam di Malaysia.
Keturunan Mat Sabu Keturunan Komunis. Kesian anak cucu Mat Sabu tak pasal-pasal kebutaan dan kejangkalan Mat Sabu tentang Sejarah Malaysia.
Mat Sabu dan PAS jika inginkan Undi Cina dan India jangan sampai gadaikan Islam dan terkini Mempersendakan Perjuangan Pahlawan Negara menentang kezaliman Komunis.
Mari kita orang Melayu kutuk habis-habisan Melayu bernama Mat Sabu ini turun temurun kerana mewirakan Komunis Malaya yang ternyata zalim. Tidak kira Komunis tu Melayu ke Cina ke memang mereka tu zalim.
Bengongnya Mat Sabu Pemimpin No. 2 PAS (Parti Asuhan Syaitan).

nok said...

teruskan bang Mat Sabo...tiada hal punya ,Malaysia negara demokrasi bebas bersuara...depa tak puas hati habis2 depa report Polis itu aje....bukan depa nak sumbat bang Mat di bawah akta ISA...depa tak berani punya...Menteri KDN bapok kedi...

habis2 dia bagi amaran..tambah2 bang mat nak saman utusan lagi depa takut...pemimpin umno memang penakut.....tambah Najib , rosmah jeling aje kecot telor dia cakap bedegar2....Kalau Polis panggil bang Mat jawab aje lah itu fitnah Utusan Malaysia...buat penafian macam bang Nuar..spin sana spin sini...silap2 boleh menang....gomen zaman Najib bukan gomen Mahathir.....teruskan....

yam said...

8.20..betui ...

commmunist satu fahaman..

pas bangang anggap komunis = cina

komnis merakyat negara..semua sama ..semua rakyat naik basikal...sampai skrg rakyat dia naik basikal..

NAMUN SEJARAH masa negara russia meletus falsafah ni...depa.mahu tentera free2..( bila mrk mula berkuasa...byk quran2 dibakar -jejak rasul..thats why byk negara islam muncul bila rusia berpecah..tgk sendirilah..depa nk satu fahaman senang printah..tiada doktrin agama utk menetang mrk!!!).. depa bukan nak merakyatkan.. tp cara nak sokongan RAKYAT..MANISNYA FAHAMAN INI..

SO TGKLAH NEGRA RUSSIA YG SUNGGUH BESAR...DUIT BERBILION2 Utk TENTERA !! Peluru berpandu nuklwar terbanyak dunia !!!

SO APA YG PENTING..KUASA DAN SENJATA.. !! MERAKYAT TU MENIPU JE..

so pikir la byk kali wahai mat sabuuu...

Anonymous said...

PAS DAYUS!... nak sgt undi cina undi bukan Islam... berkawan lagi dgn si kafir NAH HARBI! Nah rasakan... yg kamu puja puji tempelak kamu balik... masih tak sedar diri kamu hanya digunakan mereka. mereka tak hingin dan x ikhlas pun dgn kamu...

jgn salahkan KARPAL la kalau dia tempelak kamu balik org pas... sb PEMIMPIN KAMU SEMUA BODOH! kamu patutnya tahu siapa karpal yg sejak dulu ckp LANGKAH MAYAT AKU DULU KALAU NK JADIKAN NEGARA INI NEGARA ISLAM. kamu nk berkwn jugak dgn kafir yg mmg tak layak kamu jadikan kawan... NAH! RASAKAN...

masih mahu melalak ke org2 pas? masih ego lagi dlm harakah? sdgkan DAP dh awal2 memisahkan diri dr kumpulan kamu... sudah2 la tu wahai saudara seislam dlm pas... hari baik bulan baik ni cubalah mulakan hubungan baru... tinggalkan la pemimpin kamu yg dah terang2 diperguna oleh DAP dan mempergunakan kamu semua atas nama Islam...

Anonymous said...

TO KARPAL:

U CAN SPIN A LITTLE HARDER TO MAKE US BELIEVE THAT U R SINCERE... DO TRY OK...

the truth is either u deny it, either it is contradict, i personally don't buy it. Don't ever think that people especially the Malays doesn't realize u r now PLAYING SAFE!

like i said karpal... do try a little harder...

TO PR:

SEE U IN PRU13!

amieiezam said...

orang yg cakap dan lupa akan apa yang dia cakap...maknanya dia cakap tak guna otak!!!

Anonymous said...

kapak sing tak akan sokong komunis kerana tadak keturunan sing jadi komunis, perlu diingat keturunan sing berasal dari askar upahan kerajaan british yang amat setia kepada ratu elizeberth dan mereka berjuang bermati-matian melawan jepun dan komunis di malaya jadi sekiranya mereka menyokong komunis bermakna mereka menghina perjuangan dan kematian datuk nenek moyang mereka menentang komunis di malaya ini. bukan macam lelayu yang mudah lupa bagaimana komunis membunuh, membakar nenek moyang dan kekejaman komunis kepada agama islam di tanah besar cina puak-puak pas buat tak tahu hanya kerana undi cina dap pas menjual segalanya. takes ke beer pas takes ke beer

Anonymous said...

INGAT KOMUNIS PERNAH BAKAR AYAT2 KITAB2 AL QURAN..


TEGAKAN FAHAMAN MEREKA KE SELURUH DUNIA...

email2 berantai dikesan dlm pentadbiran kerajaan sendiri..dlm mengkomuniskan pemikiran rakayt terutama org melayu

.

.

Anonymous said...

disamping menyalahkan umno apakah yang pas buat terhadap budak melayu tuh, berdakwah kepada mereka, oh tidak aku rasa akan kiamat dunia kalau pas turun ke gelangang masyarakat dan berdakwah kepada remaja yang rosak akhlak seperti mat rempit, bohsia dan remaja lain yang bermasalah, kenapa? jawapnya mudah mencari salah orang adalah kerja yang paling mudah di dunia ini, mengutuk orang adalah kerja yang paling menyeronokan, buat kerja fuh minta maaf la kerana budak bohsia dan mat rempit dan lain-lain remaja bermasalah tak akan bagi derma kat puok pas kalau pas gi dakwah pada depa, dan belum tentu budak-budak tu terima dakwah pas tadi. jadi daripada terasa dimalukan olih remaja bermasalah dan tidak dapat habuan derma lebih baik kutuk umno dalam ceramah dan lancarkan tabung derma, take beer pas take beer

Anonymous said...

nak tunggu anaksetan10 punya komen....

Anonymous said...

.


DIMANA ADA PAS DISITU ADA FITNAH


.

Anonymous said...

.


DIMANA ADA PAS DISITU ADA BARUA


.

Anonymous said...

ape lah hang ni semua...

takkan lah mat sabu tu babun sgt...

mesti ada yg tokok tambah ni...

ape2 pon kita maafkan lah juak juak amngok kat sini...

janji, PR menang pru13. ok.

Anonymous said...

Anak babi 10 pengikut komunis belum koment.. Mungkin tgh pegi minum beer dgn mat sabu di malam raya ni..take beer...

Anonymous said...

ANJING PR ADA KAT SINI...BALUN ANJING NIE....KONGKET DIA PUNYA MAK KALAU PRU13 PR MENANG....SIAL

Anonymous said...

Anjing pr sama dgn anjing komunis.. Pegi mampus kau pas.. Pg la ceramah dkt Muar psl bkt Kepong, aku bole simbah asid kt muka jual pas babi laknat..

Anonymous said...

cakap macam taik, dah agak dah PAS la ni tak macam dulu....La ni yg ada mcm anak haram...agama saja tinggi tapi rupanya tak cerdik langsung...

Anonymous said...

salam tuan,
mohon laporkan sekali kepada pihak polis berkenaan blog ni yang tak habis habis menghasut dan cuba memutar sejarah.

mat sabun kata konon dia tak ingat,tapi mamat bangsat ni jadi macam burung belatuk.sokong je.memang haramjadah puak pas ni

lepas tu mengaku ustat.entah mahafiraun kelantan bila nak letak jawatan ntah

http://g-82.blogspot.com/2011/08/anak-muda-kena-tau-bahawa-umno-barua.html

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

polis biasa. diulangi polis biasa dimana-mana balai polis daerah di serata dunia hanya menjalankan tugas menjaga kemanan.

polis dalam kategori ini semestinyalah bebas politik. polis bukit kepong juga menjaga keamanan iaitu satu tugas mulia meskipun pada masa itu British yang mentadbir.

yakni, kalau depa gugur ke bumi dalam usaha menyekat pembentukan sebuah pemerintahan komunis, maka ia semestinyalah dikategorikan sahid!

makanya adalah menjadi satu kebebalan kalau ummah mempertahankan tindak tanduk komunis tetapi dalam masa sama tidak mempertahankan pasukan polis.
ini jelas bersifat provokatif.

akhirul kalam, bayangkan kalau pembangkang berkuasa dan kalau pemikiran songsang ini dibiarkan mempengaruhi pemikiran generasi semasa maka apakah impaknya?

apakah akan ditukar anggota keselamatan yang profesional ini dengan unit amal itu dan ini (yang bertaraf amatur dan totok politik) cuma kerana pasukan keselamatan yang ada itu pernah bertugas menjaga keamanan bawah kekuasaan seteru politik pembangkang?

Fikir-Fikirkan

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

kalau dulu parti isle sibuk dengan program tarbiyah, tetapi sekarang ini depa sibuk dengan kegiatan perang psiko maya untuk nampak lebih dominan berbanding Dap yang kini ditaksubi para penyokong dari kalangan minoriti.

NUAR TOTE BENGKOK said...

Harap jangan ada yang terpengaruh dengan lakunan mat syabu dan kerpal singki.Yang sorang akan dapat lebih simpati dan yang sorang lagi nak clearkan image tunda tunda.muehehehehehe
Lim familly dan kroni tak perlu lagi bersusah payah sebab kuda-kuda hijau dah boleh diharap menghancurkan perpaduan melayu

Anonymous said...

Anak 10, InsyaAllah soleh & solihin jangan pulak yang rempit & rempiah harap nya.

Apsal Karpal Singh yang keluar kan fuckwa dulu ini. Ulat Mak PAS masih berdiam diri lagi, kaget kot bru tau Mao Sabu memang bebal, dulu masih was was sekarang teperanjat beruk di buatnya. Hang elok tinggal tuan bebal hang pi keje utk Karpal Sigh aje.

Anonymous said...

http://www.facebook.com/Pendedahan.Ekslusif
seekor lagi puak komunis telah diketahui.. mari kita report polis

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
whiteorange said...

Apakah Mat Sabu akan meminta perlindungan Polis penjajah jika berlaku ancaman keatas dirinya akibat mulutnya yang celupar??

Balai Polis mana agaknya yang akan menerima report dia???

Anonymous said...

anak 10 tengah kongkek untuk tambah bilangan pengundi hantu !!

Anonymous said...

Persaingan dalam kolek pembangkang menyaksikan kekuatan parti isle dan parti dapig adalah seimbang.

Ini bermakna akan ada pihak yang akan cuba sesuatu bagi memecahkan keseimbangan ini.

Tujuannya ialah agar sama ada parti isle atau parti dapig yakni satu pihak saja berada di puncak kuasa.

Kalau dua isu berturut-turut iaitu murtad dan komunisme telah mencalar imej parti isle, siapa yang paling beruntung? parti isle atau dapig?

Makanya, dalam merungkai isu ini jangan lupa peranan tangan-tangan ghaib yang ada kepentingan, yang secara tidak langsung dapat menguasai kemudi kolek pembangkang.

Fikir-Fikirkan

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

majoriti ummah tidak rela pembangkang mentadbir mereka dan mereka lebih tidak rela kalau parti isle sekadar menjadi pelengkap kuasa atau pelengkap agenda pihak berkepentingan semata-mata.

Anonymous said...

SALAM AIDIL FITRI..

APA YG PSYOP PKR DOK SIBUK LAGI NI

KAPAL SIGN DAH BAGI FATWA DAP

[ingat fatwa DAP ADALAH YG TERTINGGI DLM PAKATAN]...

SAPA brani sanggup bantah..,, panglima pas kena langkah mayat dia dulu la..(ingat ada hamba Allah klu stament JGN KACAU KAPAL...LANGKAH MAYAT DIA DULU!!!)

byk psyop PKR kat sini nyamar pas ...kah kah kah..



berapa dpt sebln brother ...sian ...hari raya pun kena keja jugak

bekas pas...
.

Anonymous said...

politikawan antinegara isle sedar bahawasanya meskipun 100% penyokong pembangkang memberikan undi tidak berbelah bagi namun itu adalah tidak cukup.

makanya atas sebab itu politikawan antinegara isle ini berani berterus terang dalam menyanggah dakwaan politikawan ummah dalam isu siapa pejuang kemerdekaan yang sebenar.

Fikir-Fikirkan

Anonymous said...

Anak 10, Fuckwa Karpal tu memang tepat bagi menyelamatkan DAP (rational), yang betul kita akui, tapi tak sabar lah nak tunggu fatwa geli dari Ulat Mak PAS.

Tapi, Mahpus tolong jangan buka mulut kau bukan Ulat Mak hanya Ular didalam Semak sebebal Mao Sabu Toh (nama Komunis dia).

Anonymous said...

Anaksepuloh....

Aib nya Bangsa Melayu adalah sebab perbuatan PUAK MINORITY MELAYU PEMBANGKANG YANG BENGAP DAN BAHLOL..

Jadi lah Pembangkang yang berwibawa dan krefible. Hentikan lah bersandiwara wahai Sore losers!!!

Anonymous said...

kalau isu bukit kepong dijaja bagi tujuan menaikkan rating parti isle di mata golongan buke isler makanya strategi berkenaan adalah satu kesilapan.

ini kerana isu sebegini di satu pihak (pihak minoriti) dianggap positif tetapi di satu pihak lagi (golongan majoriti) ia menjengkelkan yakni membawa impak negatif.

Fikir-Fikirkan

Anonymous said...

utusan meloya akan di saman oleh MS selepas raya ini.. satu lagi putar belit fakta oleh utusan yang sentiasa di kawal oleh BEER END..

Anonymous said...

dalam kata lain, tak salah parti isler bersaing dengan dapig tetapi janganlah kesannya berupa yang ini:"yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran".

Fikir-Fikirkan

Anonymous said...

BAPAK SIAMANG SEDANG MENCARI SIAMANG SIAMANG NYER!!!

Anonymous said...

DI MANA DA PAS DI SITU ADA KEBODOHAN!!!

DI MANA ADA PKR DI SITU ADA KEBEBALAN!!!

AnNisbah said...

Apa yg kita semua saksikan selama ini kpd parti2 politik yg kucar kacir adalah angkara sekor DAJJAL.

Dajjal ni akan mencari pengikut dari golongan manusia yg darah panas dan suka memberontak spt org2 muda yg baru nak mengenali dunia dan org2 dewasa yg jumud. Tapi semua yg mengikut dajjal ini akan rosak dan terhina.

Langkah pertama dajjal ialah menjadi ketua kpd pergerakan pelajar. Apa dah dilakukan oleh golongan2 pelajar ini?

Kedua dia menjadi ketua kpd pergerakan islam dan menjadi gunting dalam lipatan. Apa dah terjadi kpd abim dan pergerakan islam?

Ketiga selepas pengaruhnya bertambah kuat dia dilantik menjadi menteri dlm kerajaan. Apa dah terjadi kpd pemerintahan umno?.

Apabila kejahatannya terbongkar, dia menjadi ketua pembangkang. Apa dah terjadi kpd dap dan pas?

Kini sentuhan dajjal melanda mahkamah. Apa dah terjadi kpd proses keadilan?

Dajjal ini akan berterusan utk mencuba menjadi ketua kpd kerajaan dlm cara apa jua kerana negara malaysia ini amat unik dan menjadi perhatian seluruh dunia walaupun kecil tapi roh islamnya kuat dan diberkati Allah swt.

Marilah kita merdekakan negara ini dari dajjal laknatullah ini.

Lailahailallahuwallahuakbar. Allahuakbarwalillahilham.

Salam aidilfitri buat semua. Maaf zahir dan batin.

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

psyop PKR yg nyamar pas da tukaq gambaq bini 4 ala2 pas pada DOA waraq ala Tok guru wali selipar..

selamat bertukaq imej semoga bahagia..

Anonymous said...

Mat sabun kata nak saman polis pasal Bersih 2.0 tapi tak saman2 juga dasar cakap bohong

komandomelayu said...

ANAK10

MAKIN LAMA MAKIN KAU HINA ALMARHUM TUNKU ABDUL RAHMAN BAPA KEMERDEKAAN NEGARA YG BERDAULAT.

KAU TAK LAYAK LANGSUNG HIDUP KAT BUMI TANAH MELAYU NI! BANGSAT!

komandomelayu said...

ANAK10

MAKIN LAMA MAKIN KAU HINA ALMARHUM TUNKU ABDUL RAHMAN BAPA KEMERDEKAAN NEGARA YG BERDAULAT.

KAU TAK LAYAK LANGSUNG HIDUP KAT BUMI TANAH MELAYU NI! BANGSAT!

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Mao Sabu, hang minta maaf aje le, lagi banyak hang cakap lagi bodoh hang nampak, lagi malu kawan kawan hang terutama Ulat Ulat Mak PAS, kesian kat dia orang tu. Kesian juga kat Kak Normah, jangan nanti tak keluar rumah pulak dia.

komandomelayu said...

ANAK10

HANG CAKAP PANDAI BERDEGAR2 TAPI BODOH SETINGGI GUNUNG SEMANGGOL?

BOLEH KAU SERAH MARUAH BANGSA KAT DAP JADI KETUA? PAS MEMANG BODOH!

TU SAMA LA SERAH LACURKAN KUASA ISLAM KEPADA DAP! BODO!

ANACONDA said...

BISMILLAHIRAHMAN NIR RAHIM...

ASALAMUALAIKUM WBT...

DGN PERASAAN RENDAH DIRI, AKU KOMENTAR BERGELARAN ANACONDA SERTA SEISI KELUARGA AKU INGIN MENGAMBIL KESEMPATAN UNTUK MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN KEPADA SELURUH RAKYAT MALAYSIA TIDAK KIRA APA ANUTAN AGAMA KORANG, APA PENDIRIAN POLITIK KORANG ATAU APA SAHAJA DAYA PEMIKIRAN KORANG...

AKU SAYANGKAN UMNO DULU, KINI & SELAMANYA, PENDIRIAN AKU JELAS...

AKU AMAT KAGUM BAHKAN MENGHORMATI DGN CEO BLOG GERAKAN ANTI PKR INI YG MENCETUSKAN SATU SINDROM KETAKUTAN YG AMAT GEMPAR OLEH JUAK2 AL HARAMI FUCKATAN...

SELAIN DARI ITU KAMI SEKELUARGA JUGA MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN NEGARA KITA YG KE 54 INI...

KORANG PELIHARALAH KEMERDEKAAN INI UNTUK D WARISI OLEH ANAK2, CUCU2, CICIT2 BAHKAN PEMEGANG AMANAH MASA HADAPAN...

AKU MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KEPADA KOMENTAR2 PRO UMNO SEPERTI KOMANDO MELAYU, ANAK PERAK, KARL, USIN, WHITEORANGE SERTA YG TAK TERSENARAI (JGN AMBIL HATI) KERANA BERKABOLARASI DGN AKU DLM BERTEMPUR DGN JUAK GAMPANG HARAM JADAH YG MAHU MENGGADAIKAN MARUAH BANGSA, AGAMA & NEGARA...

BERMULA SELEPAS INI, AKU AKAN BERANGKAT PULANG KE RMH KELUARGA MERTUA AKU D MUAR JOHOR UTK BERHARI RAYA, INSYA'ALLAH AKU PULANG SEMULA KE SHAH ALAM DLM RAYA KE TIGA, D PANJANGKAN UMUR, AKU AKAN TERUS MEMBALUN SELEPAS ITU...

AKU ANAK YATIM PIATU, EMAK & ABAH AKU DAH MENINGGAL, SBGI ANAK SULUNG DARI ENAM BERADIK TANGGUNGJAWAB SEBAGAI ABANG SULUNG TELAH AKU TUNAIKAN TERHADAP ADIK2 AKU, KEBETULAN ADIK2 AKU SEMUANYA SUDAH BERKAHWIN...

KEPADA PENYOKONG2 UMNO/BN, KORANG SEMUA ADALAH AGEN PERUBAHAN, PULANG KE KG HALAMAN BISIK2KANLAH KPD KAUM KLRGA D KG AGAR KITA TEBUS SEMULA KESILAPAN 2008...

DGN LINANGAN AIR MATA SYAWAL YG MENINGGALKAN RAMADHAN, AKU PINTA IZIN PD KORANG SEMUA UNTUK PERMISI...

"""AKU MENULIS BUKAN KERANA NAMA"""...

"""AKU MENGUNDI BUKAN KERANA CALON"""...

"""SELAMAT HARI RAYA & SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN"""...

ZZZAATTTTTTTTTT !!!...

Anonymous said...

Anak 10, hang keje dgn Karpal aje lah, tu pun kalau dia ingin.

Anonymous said...

MELAYU BELUM MERDEKA SEPENUH NYA SELAGI MASIH ADA MINORITY PEMBANGKANG MELAYU YANG BENGAP DAN "SORE LOSERS".

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

KHAS KPD YG XADE ANAK

commmunist 1 fahaman..
pas bangang anggap komunis = cina
komnis merakyat negara..semua sama ..semua rakyat naik basikal...sampai skrg rakyat dia naik basikal..

NAMUN SEJARAH masa negara russia meletus falsafah ni...depa.mahu tentera free2..( bila mrk mula berkuasa...byk quran2 dibakar -jejak rasul..thats why byk negara islam muncul bila rusia berpecah..tgk sendirilah..depa nk satu fahaman senang printah..tiada doktrin agama utk menetang mrk!!!).. depa bukan nak merakyatkan.. tp cara nak sokongan RAKYAT..MANISNYA FAHAMAN INI..

SO TGKLAH NEGRA RUSSIA YG SUNGGUH BESAR...DUIT BERBILION2 Utk TENTERA !! Peluru berpandu nuklwar terbanyak dunia !!!

SO APA YG PENTING..KUASA DAN SENJATA.. !! MERAKYAT TU MENIPU JE..

so pikir la byk kali wahai mat sabuuu...

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

anak 10 tengah kongkek untuk tambah bilangan pengundi hantu !!

August 29, 2011 11:30 PM
_____________________________________________

FUYOH BRO BRUTAL SIAK!! TAPI KOMEN YANG BAIK ARH BRO!!

Wahkahkahkah.....Kah.........Kah..........Kahakzz.......PTUI !!!!

KONGKEK JGN TAK KONGKEK!!!!!


MELEKAT PAT MUKA ANAKSEPULOH!!

Anonymous said...

DAP CERDIK PAS BODOH.APASAL KARPAL BUAT STATEMENT GITU,PASAL DIA TAK MAU PARTI DIA TERPALIT DGN ISU INI.YG BODOH DALAM ISU INI PAS LE.RAKAN KOMPONEN DIA CUCI TANGAN.MAKIM BYK ORG BENCI PAS SKRG

Anonymous said...

Naksud Karpal Singh Mamat Sabu bodoh.

Anonymous said...

sekejap sokong sabu.. sekejap sokong nasha
sekejap sokong umno plak...

..jgn kalut.. lepah raya dptlah duit tu... depa terlupa tu...cuba2 lah call head quartes..

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
asaklate said...

salam semua..

Salam Aidilfitri, Maaf Zahir Batin.

rasa dah jadik tabiat sesetengah org melayu, suka / bangga sangat kalo nampak macam membesarkan / meninggikan / melebihkan bangsa lain.

ada sesetengah Melayu yang rasa kalo melebihkan bangsa lain tu macam best sgt. kalo melebihkan bangsa Melayu itu sendiri, mcm tak ada standard.

kalo Karpal Singh pun tahu menilai perjuangan wira-wira negara (diharap Karpal ikhlas dalam kenyataannya), kenapa ada Melayu yang buta hati, pendek akal, tergamak menidakkan jasa-jasa wira -wira negara terdahulu ? kenapa sungguh rendah martabat Melayu yg berfikiran demikian. jika sekalipun hendak menunjukkan sikap liberal atau keterbukaan sekalipun, janganlah kita menghina bangsa kita sendiri.

perumpamaanya begini, jika kita bergaduh sesama adik beradik kita sendiri pun, bertumbuk, berterajang bagai, di saat susah payah kita suatu kita nanti, adik beradik kita itulah yang akan ada untuk menolong kita nanti. nak harapkan orang lain ? satu dalam sejuta kalau ada pun..

janganlah kita melampau-lampau dalam sesuatu perkara, bersederhana itu adalah lebih baik dalam segala hal.

p/s: bukan niat mengajar sesiapa, sekadar mengingatkan diri sendiri.

rakab said...

Lariiiii.....Anak sepuluh !!

Komando melayu dengan Anaconda dah datangggg...!!!

Mampuih hang kena maki nanti !!!

kah!kah!kah!

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Anak Sepuluh,

kau masih ingat lagi lagu 10 budak hitam? Lepas sekoq sekoq padam. Aku bukan doakan anak2 hang tapi itulah nasib melayu kalau berbosskan DAP. Anwar dan Hadi semua kena padam. Hang kata apapun dalam pakatan DAP tetap berkuasa.

Bewak Pas.

Anonymous said...

Anak Sepuluh,

kau masih ingat lagi lagu 10 budak hitam? Lepas sekoq sekoq padam. Aku bukan doakan anak2 hang tapi itulah nasib melayu kalau berbosskan DAP. Anwar dan Hadi semua kena padam. Hang kata apapun dalam pakatan DAP tetap berkuasa.

Bewak Pas.

Anonymous said...

kalau ada pun rakaman Mat Sabu cakap Sokong komunis.... semua tue tak bermakna...sebab kan Haji Hadi cakap...benda besi...mana leh cayaa...hahahaha..caya lahhhh...Sialllllllllllll

Anonymous said...

anaksepuluh said... anon 12:29,

Seumur hidup aku, aku tak pernah mintak sedekah pd sesiapa. Tak pernah bermajikan dgn sesiapa! Pantang tok nenek aku bertuankan org lain, walaupun utk sesuap nasik! Freelance seumur idup & alhamdulillah aku mampu punya keluarga yg besar!!

----

huh ... jangan bongkak jangan takbur, nanti jap lagi Allah tarik balik nikmat tu camne..

sama cam mat sabu cakap tak guna otak :)

patutlah abang mat idola mesti kena jadi cam abang mat sabu .. hehe

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
zat said...

Anon 12:32AM

Takde sapa yg tgh promosi ideologi komunis..apa yg diucapkan adalah fakta yg ada juga melayu2 yg bukan UMNO memperjuangkan kemerdekaan.. malah hakikatnya PKM juga menentang penjajah utk kemerdekaan walaupun tujuan mereka tidak boleh kita terima..kerana penentangan2 ini lah British mau melepaskan malaya itupun atas 'terms' mereka..mereka hanya negotiate kemerdekaan dgn UMNO & gabungannya..di sini lah sudut yg mempertikaikan watak UMNO di dlm mencapai kemerdekaan malaya...

rakab said...

Nik Aziz kata ,..'jangankan DAP, kalau syaitan nak bekerjasama pun kami terima'.

Yang nih apa pula tafsiran hang ??.

Jawab Anak sepuluh !!.

komandomelayu said...

ANAK10

TUNKU ABD RAHMAN YANG BAWA TUN M KE DALAM UMNO.APA YG TUN M HINA?
TUN M ANAK KEDAH TAK PERNAH DERHAKA KETURUNAN SULTAN KEDAH!

TAPI HANG YG MELAMPAU TERLEBIH CACI ALMARHUM YANG MEMERDEKAKAN TANAH MELAYU DENGAN SECARA HIKMAH DAN BIJAKSANA TANPA MENUMPAHKAN DARAH SEMACAM DI INDONESIA!

HANG JUGA DERHAKA KEPADA ALLAH KERANA SEKARANG KAU MENDUSTAKAN QADAK DAN QADAR KETENTUAN ILAHI TERHADAP SELURUH KEBENARAN PERJUANGAN NEGARA!

LUCUTLAH AQIDAH HANG KELAK KERANA PERCAYA QADAK DAN QADAR ADALAH TERMASUK DALAM RUKUN IMAN!

ORANG BERAYA DENGAN BERKAT KEAMANAN PEJUANG KEBANGSAAN BUKAN BERKAT PENGGANAS KOMUNIS!

KE HANG NAK RASA KETUPAT PELURU M4?

Anonymous said...

depa skrg bukan pandang buruk gereja ka komunis ka..janji org melayu yg core mereka tertipu agar setune. dgn gereja..setune dgn kalmax komunis....

strategi kita lain ..kita bawak kaum2 lain agar serasi dgn islam dan bangsanya ..bila menang senang printah...

depa bangang nak.mampus..dah menang terpaksa ikut cakap DAP..KOMUNIS GEREJA SEMUA...

dah lah gitu. akidah siang2 lagi dah sesat . pengikut. sesat lantaklah...(ingat 1tu.. 3tuhan...satu lg langsung xde tuhan.. dua2 sesat jauh punya...)

memang KEJAM SUNGGUH PEMIMPIN PKR PAS..MENGAINAYA RAKYAT ASAL NEGERI NI

.

Anonymous said...

Anak 10....

Ada ker sek. UMNO????? Setahu aku yang banyak mengajar kat sek. Kebangsaan tue pun ada yg sokong pas....??? macam mana pulak tue!!!!
nak suruh berenti ker cari sek. bukan bawah kerajaan pimpinan yg sedia ada..

Anak 10 sek. dulu sek. Pas?DAP?PKR?nak tahu gak...

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Hehehhe....Ciannn aku nengok bdak2 pas, terkial2 nak tegakkan benang basah...

Terkial2 nak pertahankan komunis dimalam raya....

Nasib ko la bdak2 pas..jadi pencacai cina komunis...

Aku sokong umno. Semua pemimpin umno islam. Hehehe...

Anonymous said...

mukmin beri undi pada Pas agar Pas jadi ketua pada Dap tetapi depa tak sangka yang Pas akan jadi badut Dap di Perak. kini mereka telah sedar iaitu undi untuk Pas adalah sama juga undi untuk Dap.

rakab said...

Zat,

Brittish berikan kemerdekaan bukan kerana tekanan komunis,tapi kerana nak menyekat pengaruh komunis dari merebak di asia tenggara.

komandomelayu said...

APA YANG HANG DOK MERAPU HARI SENTRAL? HANG HINA AIDILFITRI!
KE HANG NAK MAMPUIH KENA LANGGAR BAS KAT PUDU SENTRAL?

Anonymous said...

Lepas hudud pelesu pas tak laku sehinnga pemimpin mereka sendiri buang hudud..

Maka pas belumba2 nak jual nama Allah, bila tak berjaya jual maka sokong murtad..

Skrg nak ubah sejarah dan kata komunis baik, bunuh polis bagus sbb polis british...hehehe

Lawak malam raya...

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Pas perlu sedar satu fakta iaitu Pas bertanding dalam kawasan yang didiami oleh majoritinya anti-komunis walhal dap bertanding dalam kawasan yang majoritinya pro-komunis.

rakab said...

Dengan memberikan kemerdekaan ,maka orang melayu,cina dan india menolak ideologi serta perjuangan komunis.

komandomelayu said...

ANAK10

HANG BERLAGAK,RIAK,TAKBUR DAN KUFUR NIKMAT REZEKI DENGAN HINA GELI CUCUK KAD MAKAN GAJI KERAJAAN?

HANG TU MURAH REZEKI KERANA LIMPAHAN PEMBANGUNAN YG DIJALANKAN OLEH UMNO LA BONGOK! BUKAN PARTI KOMUNIS.

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

peluru angin dah mula..

Anonymous said...

ANAKSEPULOH NI BENCI SANGAT DGN UMNO. TAK DAPAT PROJEK KE?

Wakahkahkah.........

Anonymous said...

Pas patut fokuskan kepada usaha untuk ambil alih peranan UMNO tetapi bukannya menyimpang ke arah mengambil alih peranan DAP -- mengagung-agungkan pengganas.

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
rakab said...

Anak sepuluh,

Apa yang besarnya pasal cuti ?.

Bercanggah dengan syarak ke ??.

Sungguh pun tiada cuti , tapi banyak upacara keagamaan telah diadakan.

Yang mana lebih afdhal ??.

Anonymous said...

MAMPOS PON BAIK!!!

BUANG KAREN DAN MENYEMAK JER PAT BLOG NI!!

Anonymous said...

UMNO- Parti kurap

Anonymous said...

Komando melayu, selamat hari raya maaf zahir batin, taun ni aku beraya di mentakab. Sini semua sedara mara alhamdulillah masih umno, dakyah pas susah nak masuk mungkin sbb kami semua dah dididik dari kecil dgn didikan sempurna dan cukup kasih syg. Kami tak diajar benci dan bongkak mcm pas ajar. Kalau anuti fahaman pas sampai mati pun tak akan tahu hadis nabi saw diantaranya berbunyi tak masuk syurga sehingga kamu berkasih sayang sesama ummat.

komandomelayu said...

TU YANG AKU KATA HANG CAKAP BESAR MCM PANDAI TAPI BODOH BESAR GUNUNG SEMANGGOL !

CETEKNYA PIKIRAN HANG PASAL TAK CUTI KIRA DAH HINA ALMARHUM?

CUTI HANYA KEPADA SULTAN ATAU KETUA KERAJAAN YANG MANGKAT SEMASA MASIH DALAM JAWATAN!BODO!

KALAU RAKYAT RASA SAYANG DAN HORMAT PATUTNYA BERKORBAN DENGAN AMBIK CUTI SENDIRI LA!

SEMUA UMNO BUAT TAK BETOI TAPI HARAP PAS BUAT APA?
TAIK BERKETOI-KETOI !

Anonymous said...

tv1 1 pagi...49 report thd mat sabu

waris kpd mohd akeb... sedih ...sebab sampai skrg xtahu dimana kubur ayahnya..

waris lain pula...
xmahu bercakap dgn sapa2 apa2 walau dlm sanak saudara...TERLALU SEDIH...!!!

WARIS LAIN DIBUNUH DLM TIKAR DGN 'PISAU BABI'

DSBNYA

INGAT SEDARAKU KOMUNIST TELAH MEMBAKAR KITAB2 Suci AL QURAN DLM PERJUANGAN MRK..
.

Anonymous said...

Pas bukan Dap. Penyokong Pas bukan semestinya penyokong Dap dan begitu juga sebaliknya.

Anonymous said...

Komando melayu, selamat hari raya maaf zahir batin, taun ni aku beraya di perak. Sini semua sedara mara alhamdulillah masih PAS, dakyah UMNO susah nak masuk mungkin sbb kami semua dah dididik dari kecil dgn didikan sempurna dan cukup kasih syg. Kami tak diajar benci dan bongkak mcm UMNO ajar. Kalau anuti fahaman UMNO sampai mati pun tak akan tahu hadis nabi saw diantaranya berbunyi tak masuk syurga sehingga kamu berkasih sayang sesama ummat.

rakab said...

Aku dah kata tadi,...hang cepat lariii..!!

Komando melayu dah datang !!

Haah! Sekarang hang jawab laa...

Anonymous said...

UMNO- Parti kurap

August 30, 2011 1:11 AM
________________________________________________

NI LAGI SATU KES SAKIT JIWA AHAP KRONIK!!!

UMNO- Parti Kurap tu KERAJAAN KAU BAHLOL!!

TAK RETI2 KE??

BESAR PUNYA BAHLOL!!

Anonymous said...

kalau penyokong UMNO boleh beri undi pada Pas makanya tidak ada apa halangan buat penyokong Pas beri undi pada UMNO.

komandomelayu said...

ANON 1;11 TERIMA KASIH

SALAM AIDILFITRI BUAT TUAN SEKELUARGA DI MENTAKAB.

MAAF ZAHIR BATIN

JAZAKALLAH!

Anonymous said...

kalau akidah jadi pertaruhan, sudah tentu mukmin pembangkang yang ada jati diri tidak teragak-agak untuk buang undi protes,. percayalah.

Anonymous said...

rentile carut same2 melayu..cubele same2 usehe camne nak persatukan pemimpin2 umno/pas yg di atas tu..pikirla gak camne nak reject pemimpin2 umno/pas yg bahayakan agama,bangsa dan negara @ tak berguna dgn menggunakanmedium siber ni..sebelumnasi jadi bubur,marahkan nyamuk kelambu di bakar,menang sorak kampung tergadai

Anonymous said...

rentile carut same2 melayu..cubele same2 usehe camne nak persatukan pemimpin2 umno/pas yg di atas tu..pikirla gak camne nak reject pemimpin2 umno/pas yg bahayakan agama,bangsa dan negara @ tak berguna dgn menggunakanmedium siber ni..sebelumnasi jadi bubur,marahkan nyamuk kelambu di bakar,menang sorak kampung tergadai

----------------------------
sokong, tapi bersyarat..

UMNO yang kena masuk PAS bukan PAS masuk UMNO

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Pas Pas buang jelah perkartaan Islam dari nama parti korang ni, dah takde value

Apa kata perkasa and NGO melayu buat memo target Lima juta signature untuk merealisasikan ni, dah lama sangat parti ni memesong akidah org Islam negara ni

to paria sabutoh ni lah akibatnya asyik berceramah aje keje ngonko ni dan kenyang makan duit haram PBAPP khaik ptuiiiiih

berentilah ajelah dari jadi MP. Aku tahu dia ni bangga sangat dapat jadi MP. Kalau dia tak layak lagi jadi MP game overlah dia ni

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

anon 1;20,

sekali bah, sekali pantai berubah. kalau Pas yang asal memang saya bersetuju dengan anda tetapi kalau Pas yang ada pada hari ini, menyesal pulak kalau rekomenkan yang itu. saya juga skong Pas, tetapi...

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
zat said...

rakab

Brittish berikan kemerdekaan bukan kerana tekanan komunis,tapi kerana nak menyekat pengaruh komunis dari merebak di asia tenggara.

-----------------------------------
ayat anda bercanggah...tekanan itu sebhgian dr pengaruh yg sdg melanda ketika itu..

dan ini membuktikan UMNO bkn pjuang mutlak kemerdekaan..

zat said...

Anak 10

masa Tunku tk dpt cuti sbb dia anti UMNO Baru...

Anonymous said...

kalau dulu celuparan ameno bawa petaka kini dek celuparan mat pas jangan ingat depa ada pendinding bagi segala petaka. ingat, Bro, New York jua boleh banjir apabila datang petaka.

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
true said...

1.13 syukur pak sedara aku dah mula tune hati...

dia dah terkata::
''kadang2 benda ni fitnah ''

dulu bukan main kutuk umno sampai NAJIB BAGI 500 Dulu ..punya rasuah umno..nak menyukakan org melayu dah nak pilihraya...

keh3 pru xsampai2 lg..

aku cite satu je kat pak sedara aku tu...

cam ni pak long..DAP KAT PENANG NAK BAGI 400 Kat kaki tgn negeri dia sempena apa aku xingat..
dia war2 kanlah..mm

tp duit mintak kat najib..hanta surat..
NAJIB SERBA SLAH..DAP LIM TU NAK TRAP. SINAJIB NI...

PADA NAJIB..XBAGI SALAH DAN BAGIPUN SALAH..

BAGI..MAKNA KALAH DAN MCM DESPERATE... XBAGI KENALAH KUTUK DARI DAP...

DIA NAK PERANGKAP NAJIB PAK LONG...MINTAK SURAT JAWAB..

INILAH POLITK JAHAT PAKLONG..JADI UTK KELAUR DARI MASLLAH NI ...NAJIB UMUM BG 500 Utk kakitangan pusat... SELESAI SEMUA MASALAH...DAP YG JAHAT MALU SENDIRI.padan muka..

JADI ITU BUKAN RASUAH KKTGN KERJAAN TP CARA UTK AJAR POLITIK JAHAT DAP...

SEJAK ITULAH PAKCIK MULA SKIPTIK SKET DGN BERITA GILA haprakah dan keldaituan..

SYUKUR AKU DPT SELAMATKAN PAKCIK AKU DARI TERJERUMUS PLURALISME SERTA 'ZEROI'SME


SEKIAN...

Anonymous said...

kalau juak PKR nak menipu janganlah sampai mengaku tanam padi kat Ipoh?

Anonymous said...

Masalah melanda ummah hari ini ialah sikap lupa daratan. Apabila sudah ada ilmu agama mulalah buat hal. Apabila ada lebih ilmu duniawi mulalah buat ahl. Dan paling jengkel apabila ada lebih sokongan politik mulalah buat hal.

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
anakkelate said...

anak10..mu ni bengong tahap kena masuk wad gilo doh.. otok kalu dok lutut ginilah jadinya... kalu pemimpin2 mu hok mikir supo mu aku raso kalah berat parti mung.. mu otok liberal sapa mapuh la.. banyak dah mu hina agama, bangsa dan negara..mu tok layak duduk di malaysia kalu mu rase xpuah hati..

Anonymous said...

anak10..mu ni bengong tahap kena masuk wad gilo doh.. otok kalu dok lutut ginilah jadinya... kalu pemimpin2 mu hok mikir supo mu aku raso kalah berat parti mung.. mu otok liberal sapa mapuh la.. banyak dah mu hina agama, bangsa dan negara..mu tok layak duduk di malaysia kalu mu rase xpuah hati..

---------------------------

apa mung ingat Malaysia ni UMNO yang punye ke? Bodoh punye statement

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
anak kelate said...

anon 1.53

aku tok kata umno punya lah bebal..otok kalu bengong payah dah nak betul..otok kalu sumpat sopo mung ni baik tido xyah wat nyemok sinila... natang gilo

abisla ko said...

AKU BERHARAP.SGT..KALU MAT SABU OHH KENA TUTUH DGN SAPA2 Jgn tuduh UMNO DALANG. LAH...

BE GENTLEMENN LA LABU... BRANI BUAT BRANI TGGJWB

SEBAB AKU TENGOK TV TADI MCM NGERILAH...''parut lama la...luka balik..

KALAU BAB AKIDAH GEREJA TU..ANCAMAN KIRA2 40% Je kalu dibanding respond kali ni

HABIH LA MAT SABU OHH..KENE PARENNNG LAM MU...

TAKPUN KENE KAPAK KECIK LAMU

CUMA TOLONG JGN SALAHKAN UMNO KEY...

GAP RASANYA KENA HIGHLIGHT SKET..'' TOLONG JGN SALAHKN UMNO JIKA PRAJURIT NAIK HANGING...

BERANI CKP BRANI TGONG..(tolong jgn kata lupa la...kliru lah... tak ingat la bikan sy cakap la konspirasi la..)

.

anakkelate said...

anak10
puak2 mung la hok duk putar belit pasal agama, bangsa negara..mu nak kecek agama mung buka ustak, mu nak kecek bangsa/sejarah mung pun baru beranok..tok tahu hal sebenar tp mung nak kecek jgk.. payah kalu mikir pakai siku ni..

komandomelayu said...

ANAK10

HABIS KALAU TAK CUTI BERDOSA KE?
KALAU BERDOSA ITU TUN M YG TANGGUNG! YANG KAU NAK TANGGUNG DOSA KERING HINA ALMARHUM BARUA BRITISH KENAPA PULAK?

TUN RAZAK MENINGGAL DALAM JAWATAN LAH BONGOK!LAGI PUN BUKAN ZAMAN TUN M JADI PM!

HAL REMEH TEMEH PASAL CUTI ALMARHUM YG MANGKAT DAH BERPULUH TAHUN YG HANG DOK SEBOK?

PERISTIWA KOMUNIS BUKIT KEPONG YANG DAH 50 TAHUN HANGPA NAK TULIS BALIK?BOLEH HINA POLIS DAN SOKONG KOMUNIS YANG SAH2 ANTI TUHAN LA BAHLOL!

APA PUNYA BODOH TAHAP BANGANG KORANG DARI PEMIMPIN SAMPAI PENYOKONG TAK ABIS2 TUNJUK KEBODOHAN MASING2!

APASAL TAKAT NI SAJE KE OTAK KORANG BOLEH BERPUSING DAN BERANGAN NAK TADBIR PERINTAH NEGARA NI?

BUAT MALU SAJA OTAK SAMA TARAF KAMBING CUMA YANG BEZA JANGGUT KAMBING LAGI HENSEM DARI MUKA HANG!

Anonymous said...

psywar pkr yg dok menyamar ahlul pas tu

cukup la bos mu dah tido tu...

kira malam ni kira special pay la...

mu tido la dulu...kesian mlm2 raya pung kena angkat punggung dap komunis tinggi2

serius la sian aku tgk.. nanti aku tulung mu la...

--->> mu berok la umngok..komunis tu siap solat mlm lg... mcm perang rasillullah dulu...pasal depa lah british.. jepun .. serunder..fuhhh berapa ramai yg syahid...fuh..

komandomelayu said...

ANAK10

KALAU UMNO YANG DOK HINA AGAMA! HANG TU SAMPAI SEKARANG TAKDE PELUANG NAK KENAL AL QURAN LA BANGANG!

HABIS BUAT APA UMNO TUBUHKAN UNIVERSITI ISLAM,SISTEM TAKAFUL ISLAM,SISTEM PERBANKAN ISLAM,IKIM,ISIS,USIM,JAKIM,KOLEJ ISLAM DAN BINA SEKOLAH2 AGAMA YG MODEN DAN BAYAR GAJI GURU KAFA? BAHLOL!

PAS HANG TUBUH APA?
BANGUNAN IBUPEJABAT PARTI PAS HANG KAT CHOW KIT TU NAK MUNTAH BILA LALU KAT DEPAN!
SEKARANG TERLEBIH PANDAI DARI ULAMAK TOK GURU PILIH MAT SABUN PULAK BUANG NEGARA ISLAM NAK TUBUH NEGARA KOMUNIS? TOLOL!!!

GUNA OTAK YG KAT KEPALA BUKAN YANG KAT KEPALA TAKOK!

Anonymous said...

jepun kalah dan seterusnya british berundur tiada kaitan dengan serangan komunis atau kempen Pas atau perjuangan Dap tetapi adalah disebabkan ledakan bom atom di hiroshima dan nagasaki. kalau bom ataom tak gugur ada kemungkinan jepun masih memerintah tanah besar dan juga singapura.

komandomelayu said...

ANAK10

MANA HANG TAU HIDUP KAMI SENANG SANGAT?

TU PASAI AKU NAK JEMPUT HANG MAI KEM AKU NAK TENGOK HANG MERANGKAK KUAK LENTANG 100 M BOGEL ATAS JALAN TAR JAM 1 TGHARI!

TU LAH PENTING ISLAM SURUH TUNTUT ILMU DUNIA DAN AKIHIRAT UNTUK MENGANGKAT NASIB SESORANG DAN UMMAH BUKAN DENGAN STAKAT MENGUTUK DAN MENCARI SALAH KERAJAAN SETIAP MASA SEMUA TAK BETOI HANYA PASAL HANG TAK KERJA SENANG!

KALAU TAK KERANA TUN M PEKAN SEMANGGOL TU DOK MCM MASA 1970AN LAGI DAN HANG TU TAK KENAI INTERNET NI!MANGKUK!

komandomelayu said...

SALAM EIDULFITRI ANON 1:13

JAZAKALLAH!

Anonymous said...

macam mana pulak mukmin boleh baca niat pengganas komunis mahu memerdekakan tanah melayu walhal tanah melayu bukanlah tanah asal mereka? baghal ke apa?

Anonymous said...

tak mungkin bintang tiga mahu menentang British kerana mereka terhutang budi pada pihak British yang telah memberikan mereka kehidupan baru di Tanah Melayu. itu lawan tauke namanya. kini apakah parti lsler juga nak ikut jejak BT lawan tauke?

Anonymous said...

anak 10 patut la hidup nya tk senang. kerja nya dok kutuk org aje. cam na allah nk bg hidayah. ada org lgi susah, tpi brsyukur. itu tanda org beriman. dasar kturunan mat sabun anak 10 ni.he he.

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

kalau misi bintang tiga berjaya, bukan saja ameno dan parti isler tak ujud malah tak timbullah isu kafir mengkafir, kah kah kah

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
komandomelayu said...

ANAK10

AKU BENCI BTUL ORANG ISLAM CAKAP PUTAR BELIT MCM HANG NI!

HANG NI TONGONG KE APA?
KAU PEGI LA MUZIUM POLIS DAN MUZIUM TENTERA DARAT KT PD TU SEMAK FAKTA TENTERA KALAU DAH TAK MAU PERCAYA BUKU SEJARAH!

BAHLOL! FILEM TU JINS SAMSUDIN BUAT BERDASARKAN FAKTA SEJARAH
BUKAN UMNO YG REKA SKRIP LA BONGOK!

KAT MANA YG BESAR SANGAT JASA KOMUNIS NI PUN AKU TAK PAHAM YG HANG NAK SANJUNG SANGAT!
KE MEMANG HANG SEPUPU SEPAPAT CHIN PENG?

HANG TOK SAH SEMBAHYANG RAYA LA KALAU TAK CAYA QADAK DAN QADAR! BAIK HANG PI JIRAT CINA KOMUNIS BESOK!

Anonymous said...

kalau bintang tiga berkuasa Pekan Semanggol mungkin sudah jadi sejarah atau ditukar jadi Pekan Bintang Tiga?

komandomelayu said...

ANAK10 JADIK KETUA KOMUNIS BINTANG TIGA SEMANGGOL!

Anonymous said...

nak raya macam mana kalau bintang tiga yang tentukan anak bulan? usah mengarutlah, Yoep.

komandomelayu said...

ANAK10

AKU DOAKAN PINTU HATI KAU TERBUKA UNTUK TERIMA KETENTUAN ILAHI.

AKU RASA SEDIH TENGOK MELAYU ISLAM MACM HANG NI!

MAAF ZAHIR BATIN

stop.roger out

Anonymous said...

kalau bintang tiga tentukan anak buler, marhaen yang ada anak 10 potong kerbau pendek ke? nah sikit punyai gizi tuh!!!

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
komandomelayu said...

anak10

raya ke 5 aku nak jumpa hang! semanggol kat mana?

komandomelayu said...

peluru aku kenal musuh! mana satu pengkhianat dan mana satu kaki putar belit!

rakab said...

Anak sepuluh,

Cukuplah tu !

Esok Hari Raya !

Nanti kita sambung sampai kau masuk umno !!!.

anaksepuluh said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Anak 10, lu blgak sial.. wa tau la lu hidup senang.. asal ayat lu mcm pukimak je yg geli nk cucuk kad tiap2 hjung bln? lu tau tak bape org yg struggle nk survive & mmg kena cucuk kad bl hjung bulan.. mulut lu mmg patut komando suap dgn grenade

hancing punya Melayu!

komandomelayu said...

hang pandai suruh org jaga emosi?

tapi hang keluar hujah mcm puki basi bakar hati org boleh pulak!

nak jaga emosi kau pikir dulu berkali2 sebelum nak komen jgn ikut sedap hati mcm asyik nak tutuh bangsa sendiri!

Anonymous said...

Kepada anon:August 29, 2011 10:11 dan anak10... amik ni..praappp..dua x pelempang kat pipi korang...dushhh satu x penumbuk kat bawah dagu korang..prappp..satu x pelempang kat belakang kepala korang...amik kau..bebal sesangat..buat malu mak jer...

Anonymous said...

Assalamualaikum dan Salam Aidilfitri,

firstly anak10 tulis bgth keje freelance, so ape nk bising psl cuti ? pelik..maybe sbb bini2 seme keje mkn gaji ?

2nd, ajak jumpa takmo, sorg lwn 1000lah but komen2 semua cam bunyi berani kerana benar..camnih cerita leh main laga kote ngan anwar lah kot..

then, apsal nk concern psl bende yg dah lepas ? current issue kat state yg fuckatan pgg pun berlambak2 takleh nk settle..dulu kalo g penang, leh dgr org mengaji dulu baru azan subuh, skrg tetiba org mengaji dah takde dah..amalan yg baik berpuluh2 tahun tetiba dah takde bila korg join fuckatan..


UMNO plak, ye kot, ramai anak muda skrg menyampah sbb dr zaman Tun M sampai ke laa nih, line UP PRU tetap org yg sama..
dr zaman sekolah till dah jadi zaman sizen..
dah takde line UP yg much better ke ape ?

rakab said...

Zat,

Memang Umno adalah pejuang kemerdekaan.

Diperingkat awal, banyak persatuan melayu yang menentang British secara bersendirian.

Umnolah yang telah menyatukan semua persatuan ini dibawah satu payung.

British tidak mahu bermusuhan dengan Umno kerana akan merugikannya pada jangka masa panjang.

Ketika itu , British adalah kuasa besar dunia yang baru saja menang perang dunia ke 2.

British yang lengkap bersenjata itu tak mungkin tunduk dengan ancaman komunis[PKM].

Sebaliknya dengan memberikan kemerdekaan kepada Tanah Melayu, akan menjamin hubungan baik yang berterusan dengan Malaya.

British memastikan demokrasi menjadi amalan di Malaya dengan itu juga akan menyekat ideologi komunis dari merebak di Asia Tenggara.

Walaupun selepas merdeka, pihak British terus membantu kerajaan perikatan dalam usaha mengekang ancaman komunis.

Jelas tekanan komunis berterusan sejak sebelum dan selepas Tanah Melayu merdeka.

Perjuangan Umnolah faktor mengapa British memberikan kemerdekaan.

Anonymous said...

:-)ko heran ke...akutak heran..esok2 JAIS tangkap muslim lari atah bara api budha.. budak2 10ekor nile yg siap pertahan budha plak.. ada.penganut budha tentang British. nk merdeka JUGAK..UMNO TAK BACA CRITA BUDHA PULAK...

PUAK2 Ketagih undi Budha plak kuar peetahan nabi2 budha....podahhhhh

Anonymous said...

bukan anak1o tapi anak setan

Anonymous said...

dari kes mat sabu komunis dah melalut pasal mende merepek2... dah takde dh nk spin pasal bukit kepong dan stetmen mat sabu? dah spin cerita tuanku abdul rahman pulak, dh melalut bongkak geli guna kad atm, dah riak tanpa sedar... oh lupa pulak idola kan hilang ingatan bila dah mulut bersembur menghina para si mati... apa salahnya pun dia lupa dan hilang ingatn jugak... yg geli tu dalam pd nk upkan diri yg tak perlu bertuankan sape... sibuk juak nk junjung nama tunaku abdul rahman... bukan sblm2 stemen tu dibantainya sokong ckp tuanku bkn bapa kemerdekaan? AKAI ADA?!! so skrg dh nk spin berlagak mcm baik simpati kat tunku la pulak... belasah la pulak TUN M... kan? yg part riak tu jgn ckp la. ingat2lah sikit kat kiri kanan tu ada pencatat. bwk2 la bersyukur... mungkin secara tak sedar diri tu dh mmg kelihatan riak pun... sedarlah sikit senang lenang kamu hidup tak bertuankan sape2 tu sb negara ni dipimpin olh mrk yg cuba memakmurkan negara... kamu pun dlm pd ak bertuankan sape2 dan geli geleman guna ATM kad... kamu sendiri guna jalan, guna kemudahan yg disediakn kerajaan yg ada. kamu simpan duit dlm bantal ke? kamu guna bank jugak kan... kalau guna bank maknanya kamu guna juga kemudahan hasil budi kerajaan sb kalau kerajaan x wujudkan bank negara yg jaga system semua bank... kamu tak merasa la simpan duit dlm bank... itu baru satu contoh tu. jgn la dok riak ckp geli geleman sgt... kalau kamu rasa kamu hebat sgt kerja tak bertuan... kamu buat bisness tu pun kalau takde sistem tukaran wang dan sbgnya kamu rasa kamu blh maju ke depan ke... ohhhh lupa kamu boleh guna sistem barter... sudah2 la riak sgt tu...bwk2 mengucap dn istighfar la...

Anonymous said...

Ptt x pyh layan ja anak 10 tu,aku baca komen dia dr mula smpi last semua mcm bodoh ja....

zat said...

rakab

apa punya analysis ni? British beri kemerdekaan sbb mereka dh bangkrap nk tanggung koloni mereka..kemudian ancaman nasionalis & komunis..mmg di era itu politik tidak stabil di asia..

ancaman kominis mmg ada..itu sy tk nafi..tetapi ia juga diturut serta ancaman puak2 nasionalis melayu yg wujud sebelum UMNO lg...UMNO adalah hanya satu puak yg bagi British tidak mendatangkan apa2 ancaman...

British berkuasa time tu..jd mereka boleh pick & choose dgn sapa mereka nk berunding utk kemerdekaan..British pun time tu dh tk mampu berperang dgn nasionalis atau kominis selepas WW2..so mereka pilih UMNO...bukan UMNO yg berjuang...erti kata lain UMNO ni tukang score gol je...

komandomelayu said...

APA PUNYA BALOG LIAT ANAK10
DAN SI ZAT!

KORANG PATUTNYA BAHAS MACAMANA NAK MAJUKAN AGAMA DAN BANGSA KE ARAH MASA DEPAN YANG LEBIH GEMILANG DENGAN HUJAH YG MEMBINA BUKAN SIBUK NAK BAGI HUJAH BODOH NAK MUNDUR KE BELAKANG NAK PINDA SEJARAH LA,NAK BERJUANG UNTUK MERDEKA APA LAGI DAH KITA MERDEKA SKRG NI!

PUNYA BUSUK HATI DENGAN PEJUANG BANGSA DAN PEMIMPIN NEGARA TERDAHULU SAMPAI NAK PUJI KOMUNIS PULAK!

Anonymous said...

mmg betul bukan umno sahaja yang berjuang untuk mencapai kemerdekaan .. tak dinafi .. semua rakyat ditanah melayu waktu tu memuncak mahukan kemerdekaan,

isunya sekarang adakah KOMINIS adalah HERO sebenar ..

jawapanya TIDAK .. TIDAK sama sekali dan tidak mungkin orang melayu akan setuju ..

kecuali mat sabu "mudah lupa" dan seangkatan dengannya .. :)

zat said...

komando

kekadang kita kena mundur setapak utk maju ke hadapan..

takde sapa yg nk julang kominis.. cuma UMNO jgn lah ambik kredit sorang..sbb bila dunia ni berputar di sekeliling UMNO je mcm ni la kita jd nye..

Anonymous said...

zat - mana ada umno ambik kredit kesemua sejarah .. apa yang di ceritakan itu mmg sejarah dan fakta yang benar .. yang nak ambik kredit adalah mat sabu .. nak ambik kredit HERO malaya Adalah KOMONIS dan pejuang kemerdekaan yang lain adalah cuma pegawai british .. kan ? :)

komandomelayu said...

ZAT

TAPI AKU PELIK KENAPA KAT KELANTAN PAS MUNDUR BERTAPAK -TAPAK TAK BERGERAK LANGSUNG KE HADAPAN PUN!

YANG AKU BELAJAR MUNDUR SETAPAK PASTU TERUS TERAJANG MUKA MUSUH!

KALAU NAK HARAP MAT SABU KAU NEGARA NI BUKAN MAJU KE DEPAN TAPI MUNDUR TERUK DARI BURMA!

Anonymous said...

YB Karpal seorang peguam yg lebih berilmu dan beretika Guaman yg tak sebodoh Md Sabu yg standardnya setaraf politician gerai tepi jalan..

Secara ikhlas aku beritahu orang2 atau lebih tepat perwakilan PAS merosakkan kewibawaan PAS yg tak seterok dizaman YB Nasaruddin dgn menobatkan Md Sabu sebagai Timbalan Presiden PAS!

Diharap dimasa2 akan datang pinggirkanlah pemimpin yg BANGANG ini dari menjawat jawatan Tertinggi KEPIMPINAN PAS.

Md Sabu MEMALUKAN PAS keseluruhannya. Md Sabu harus diterajang olih KOMANDO2 TENTERA, KOMANDO 69 dan UTK. Biar dia tau mcm mana rasa penangan PERWIRA2 NEGARA KITA!

Anonymous said...

Sistem samarata samarasa = sistem komunis.

Melayu! jagalah bangsa , besarkan ISLAM dan ALLAH SWT.

ALLAHUAKBAR!
ALLAHUAKBAR!
ALLAHUAKBAR!








klarmyarmtongteng
Bangkok.

Anonymous said...

Anak 10 dia pon blum lahir lagi masa zaman
kemerdekaan agaknya..kat mana jumpa fakta2 dan data pon x tau la, dalan Youtube agknya... sian badut anak10 JIWA KACAU rupanya.

Anonymous said...

SALAM MERDEKA RAYA...

ANAK 10;

Masa almarhum Tunku mangkat memang tak diberi cuti tanda penghormatan kepada almarhum...

tapi kami rakyat biasa semua berbaris di tepi jalan raya menghormati jenazah almarhum sambil diiringi al-fatihah.

peristiwa ini masih jelas di ingatan walau telah lama berlalu,
aku warga Johor tapi diberi berkesempatan dan ruang untuk menghormati tokoh kemerdekaan hingga detik-detik terakhir.

ingat... manusia mati meninggalkan NAMA

-jln. ledang ke kg.gelam-

Anonymous said...

kerana Mat Sabu sekor, semua orang jadi biol macam dia juga

Sejarah adalah sejarah !!

Korang buatlah apa, korang ubahlah apoa korang nak ubah !!

sejarah adalah sejarah !!

Yang penting sekarang apa yang dihadapan !!

UMNO dan BN dah lama berhempas pulas hendak memajukan negara

termasuklah berhempas pulas macamana nak membetulkan kepala PAS yang lari allignment dan dah sampai tahap biol ...

UMNO adalah puak majoriti Melayu yang dah dominan

so apa pula tanggung jawap PAS????

PAS is a typical busuk hati ..