IKLAN BERBAYAR

Monday, April 30, 2012

UNIT AMAL AMBIGA..SEBELUM MELAKUKAN RUSUHAN !

memantau dari kepingan bangunan sebelah dataran.

33 comments:

Anonymous said...

HOI,APE PANJAT2 TUE BERUK..
TURUNN LA..
INI LA KEBANGGAAN BARUA2 PEMBANGKANG...
CUIHHH

Anonymous said...

NANTI ADA LA KOMEN2 BARUA2 PEMBANGKANG SIBOK ALIH PERHATIAN DAN MENGATAKAN DORG NIE HERO..LOL

Anonymous said...

tu bukan org pembangkang tu umno sebotaj..aku dah muak alasan ni aku bukan org umno pun tau ni juak juak kelantan mari naik bas nik aziz support...suatu pembaziran ...

Anonymous said...

1. http://cucunenekkebayan.blogspot.com/2012/04/bershit-30-kesilapan-strategi-pr.html

2. http://cucunenekkebayan.blogspot.com/2012/04/bersihkan-kepala-hotak-bapak-kau-dulu.html

GAP KEMBALI said...

hehe komen puak pakatan kat blog ni.

adeh sian dorang meratap merayu mintak rakyat malaysia percaya video ganas tu bukan penyokong bershit.

respon yang aku dapat cukup memberangsangkan.

Anonymous said...

Wahai barua2 pembangkang yg terhormat,
dh mcm2 dh perangai "sebenar"
dorg terserlah jua..

SAMPAI BILE AGAKNYEW BARUA2 PEMBANGKANG NIE NK KOMEN KT SINI MENIPU JE KEJE NYEW HAH?? NK MENGABURI MATA RAKYAT KONON...

KATAKAN TIDAK PADA PEMBANGKANG...
CUIHHHHH

Anonymous said...

Bro

Baca blog Ameno World yang tidak menyangka langsung tindakan Anwar memberi isyarat kepada Azmin untuk memecah masuk ke dataran semasa cikgu bard memberi penerangan untuk tidak memecah masuk ke dataran. Video tu sangat jelas, sambil tersenyum Anwar memberi isyarat kepada Azmin yg terus mengikut arahan. Hinggakan ada penyokong pakatan yg takut video tersebut dijumpai oleh pihak lawan.

Saksikan bro sebelum dipadam.

kingnek said...

CIA telah bermaharajalela, azmin memberi isyarat, yang dapat arahan tahu maksudnya, setelah diberi manual dari CIA dan MI 6, pada pendapat aku, hishamudin dan juga najib, ya , najib juga telah gagal menjaga martabat polis yang dianiaya sebegitu rupa. namun, najib dan juga hishamudin masih boleh kembali ke pangkal jalan dan menangkap mereka yg bertanggungjawab merusuh. bulan semua yang menyertai bersih, hanya mereka dan pemimpin yang merusuh. jangan dipolitikkan hal oni, kesian pdrm, tugas telah dipolitikkan hingga nyawa mereka terancam.

Anonymous said...

Tahniah malaysia dh porak peranda hanya kerana kuasa...dulu rakyatnya suka takbur mengejek bangsa lain yg dtg bekerja dinegara ini...sekarang rasalah diuji...dan saya percaya bnyk lg akan berlaku dan malaysia bakal hancur...kafir laknatullah berpesta melihat umat muhammad saw berpecah belah.sedih melihat negara ini hancur tp inilah balasan akibat keceluparan kita.ingatlah kita akan terima bencana dan akan menyesal kelak jika perkara ini tidak dpt diperbaiki...

Anonymous said...

Ni..Zoo kat mana nih??

Anonymous said...

tu bukan org pembangkang tu umno sebotaj..aku dah muak alasan ni aku bukan org umno pun tau ni juak juak kelantan mari naik bas nik aziz support...suatu pembaziran ...
April 30, 2012 2:59 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
XPYH LA NK MENIPU..... NIE SUME AGENDA PEMBANGKANG NK HANCORKAN NEGARA!!
LAJU GILER MACAI PEMBANGKANG NIE DOK SALAHKAN KERAJAAN...MCM PARTI KO TUE BTOL SGTTT....AIR KELANTAN PON WARNA HITAM....

Anonymous said...

Anon barua pembangkang atas tue dh panas....heh!

mula la nk putarbelit...

CUIHH..

figura said...

Nota daripada seorang sahabat di Universiti Medina kepada Bersih 3.0

Bismillah....

Sebelum bersungguh-sungguh ingin menghapuskan korupsi pada pemerintah, rakyat harus

menghapuskan korupsi pada diri mereka sendiri. Berapa ramaikah rakyat yang mengabaikan solat

namun mengharapkan pemimpin seperti Umar Abdul Aziz? Berapa ramaikah rakyat yang menipu

dalam urusan perniagaan namun mengharapkan pemimpin yang jujur dalam harta negara ? Berapa

ramaikah rakyat yang sangat kedekut dalam bersedekah namun mengharapkan mereka mendapat

harta negara dengan saksama ? Berapa ramaikah rakyat yang melanggar undang -undang

keselamatan jalanraya namun mengharapkan mahkamah yang telus? Berapa ramaikah rakyat yang

tidak peduli terhadap mesej kenabian lalu mengharapkan pemimpin yang memimpin dengan jalan

kenabian ?

Sebelum rakyat bising mereka ditipu oleh Kerajaan, semak dulu adakah rakyat sudah berlaku jujur

dalam urusan mereka dengan kerajaan. Masih ada lagikah rakyat yang tipu ketika 'punch card' di

tempat kerja. Masih ada lagikah rakyat yang tipu 'office hour' dengan meng'ular'. Masih ada

lagikah rakyat yang ambil M.C tanpa ada apa-apa keuzuran. Masih ada lagikah rakyat yang tipu

'claimn' untuk out station. Masih ada lagikah rakyat yang gunakan harta pejabat untuk kegunaan

peribadi. Jika rakyat masih tipu kerajaan, maka tidak pelik kerajaan juga akan tipu rakyat.

Telah menjadi Sunnatullah bahawa kaum-kaum yang zalim itu diperintah oleh orang yang zalim.

Firman Allah: “Dan (penduduk) negeri itu telah Kami binasakan ketika mereka berbuat

kezaliman.” (Surah Al Kahfi, 18: 59)

Al-Walid ath-Tharthusi rahimahullah berkata, “Sehingga sekarang masih terdengar orang-orang

berkata, “amalan - amalan kalian adalah pekerja-pekerja kalian”, sebagaimana kalian sekarang ini;

maka seperti itulah kalian akan dipimpin."

Di dalam al-Qur’an terdapat ayat yang semakna dengan perkara ini.

“Dan demikian kami jadikan sebahagian orang-orang yang zalim itu menguasa sebahagian yang

lain disebabkan apa-apa yang mereka (masyarakat) usahakan.” (Surah Al-An’am, 6: 129)

Imam Ibnu Katsir rahimahullah menjelaskan (berkenaan ayat tersebut)

“Tiada orang yang zalim pun melainkan ia akan diuji dengan orang yang zalim. Dijadikan dari

kalangan orang-orang yang zalim, mereka dikuasai oleh orang- orang-orang yang zalim lainnya

Sebahagian mereka dihancurkan dengan sebahagian lainnya, dan sebahagian mereka disiksa

dengan sebahagian lainnya, sebagai balasan atas kezaliman mereka.” (Rujuk: Shahih Tafsir Ibnu

Katsir, Terbitan Pustaka Ibnu katsir, jil 3, m/s. 430)

“Wahai rakyatku! Bersikap adillah kepada kami! (Bagaimana mungkin) kalian mahukan dari diri

kami sebagaimana yang dilaksanakan oleh Abu Bakar dan Umar, sedangkan kalian tidak pun

mengerjakan sebagaimana apa yang mereka amalkan?!” (Siraj al-Muluk, m/s. 100-101).

Pemimpin itu asalnya adalah seorang Rakyat. Zalimnya seorang Pemimpin disebabkan zalimnya

seorang Rakyat, begitu juta sebaliknya

*****Fikir fikirkan lah....setakat mana amalan kita sebelum kita mengharapkan amalan baik dari

Pemerintah ?

1. Sudahkah kita membayar zakat dengan telus

2. Sudahkah kita mendidik anak dengan didikan islam

3. Sudahkah kita menjalankan amalan Rukun Islam dengan sempurna

4. Sudah kah kita membantu kaum keluarga seperti di syariatkan

5. Sudahkah kita menjadi anak atau abang lelaki yang bertanggung jawab

6. Sudahkah kita solat 5 waktu sebelum bercakap hal agama

7. Adakah kita bertanggung jawab terhadap Mak Bapak dan kaum keluarga

8. Adakah kita menjadi jiran mengikut ajaran islam

Dan banyak lagi....Tanya lah diri kita setakat mana amalan kita? sebelum bercakap mengenai islam

dalam negara ?

~NPP~ p/s: sape yg nak unlike page ni silekan..admin tak paksa pun korg like page admin

ni..bukan admin yg berlagak..tp pndg cermin lihat diri dlu..

Anonymous said...

terlampau ramai sampai terpaksa panjat dinding...

mentaliti PARTI ANJING SETIA(PAS)

pejuang hamas...

Anonymous said...

mengharap nampak surga seperti yg dijanjikan oleh nabi mereka nik ajis serta imam mahadi mereka anwar

Anonymous said...

Tu la kerja ANWAR BIN IBRAHIM nak menghancurkan negara je kerja nya...Melaga2kan sesama melayu..ko buatlah demo setiap hari pun takpa biar rakyat semakin benci kat anwar ibrahim...

Anonymous said...

inila gambar gedebe gedebe berok yg di hantar oleh berok tua berjubah dgn duit nya sendiri...
sebijik mcm berok...selagi ada pokok, bangunan, selagi itu lah berok berok akan berlonggok...

Anonymous said...

1 perkara yg saya nak komen ialah lemahnya sistem kehakiman kita, tidak berkesannya Jabatan Peguam Negara & Menteri Dlm Negeri Malaysia. Sbg bandingan di London, ketika demo & rusuhan berlaku pada 6-9 august thn lalu, hanya dlm beberapa minggu je lebih 3 ribu ditangkap & sehingga 12 Sept lebih 1,700 didakwa dimahkamah. Malah mahkamah bersidang lebih masa sehingga hari Ahad! Kebnyakan mereka ini kemudiannya dipenjara sehingga 18 bulan. Dan yg paling menarik ialah pd 17 august, 2 remaja dihukum penjara 4 tahun krn posting mrk dlm facebook mengajak rakyat turun demo dijalan...kat Malaysia? Huh..cubalah sdr baca dlm Malaysiakini, komen2 & artikel mslnya artikel Hishamudin Rais yg ajak anak muda kejalanan..apa tindakan pihak berkuasa? Tak de apa pun...

Utk makluman sdr, masa demo di UK tempohari, menteri dlm negeri UK ialah Theresa May..pompuan tau..kat Malaysia...alaaaahaaiiiii..menteri
amaran..hellooooo, rakyat bkn saja dah bosan dgn
Geng2 pakatan demo ni, tp rakyat dah makin bosan dgn kerajaan khususnya menteri dlm negeri yg lembik...huh

Anonymous said...

DEMOKRASI. VS

DEMOBERUKKKK


NAJIB OK LAWAN ANUA K.O.

NAJIB SABAR NAK JADI PM

LAWAN

ANWAR CRAZY NK JADI PM

Anonymous said...

Disebabkan kebodohan melayu macam ni la cina tak nak ambik dia orang kerja. Lebih baik ambik bangla..lagi cerdik. Cuba tanya yang memanjat tu kerja apa? Merempit, belajar kat unversiti pun memanjang repeat..melayu2 bodoh sebab nak jatuhkan kerajaan org islam semata mata nak bagi cina dap jadi ketua. Ko ingat cina tu nak amik korang keje?..pi balik la...kerja/ belajar kuat2..jadi orang cerdik dan lebih bermaruah. Aku nampak yang memanjat kat atas ni melayu je..

Anonymous said...

Parti anjing sesat PAS dari kelantan.. Macam beruk, pegi balik kelantan la, ko bole cari kerja ke kt sana, org kelantan yg sokong kerajaan ke bole stay..

Anonymous said...

bendera PAS bendera Kelantan.. mmg kelate tak sedar diri!!!!

Anonymous said...

Bangganya aku akibat dari kejayaan BERSIH 3, pencacai-pencacai umno yang kerjanya basuh tahi pemimpin mereka , sudah menyampah sekarang spt apa yang berlaku pada Hishamuddin. Kuasa Allah tiada siapa yang mampu menegahnya, tiap-tiap hari dlm media umno diceritakan keburukkan PR, last sekali umno sendiri dah nak hancur. Alhamdulillah. Takbir

Azman

Anonymous said...

Bangganya aku akibat dari kejayaan BERSIH 3, pencacai-pencacai umno yang kerjanya basuh tahi pemimpin mereka , sudah menyampah sekarang spt apa yang berlaku pada Hishamuddin. Kuasa Allah tiada siapa yang mampu menegahnya, tiap-tiap hari dlm media umno diceritakan keburukkan PR, last sekali umno sendiri dah nak hancur. Alhamdulillah. Takbir

Azman Tanjong Rambutan

April 30, 2012 2:02 PM

-----------------------------------

SEMOGA SAUDARI DI ATAS DAPAT MENGGAPAI CITA2 NK MASOK WAD GILA..

XPYH LA NK MENENTANG KEBENARAN...
KOMEN BARUA2 PEMBANGKANG..

xoxoxoxo

Anonymous said...

SEKOQ BARUA PEMBANGKANG KECOH JEW KT SINI...

APAHAL LA KO NAK AJAK RAKYAT PI SOKONG AMBIGAGA PEJUANG MURTAD,ANTI ISLAM,PEJUANG PERHIMPUNAN BERSIH TUE...

LOL

WAHAI MACAI BARUA PEMBANGKANG XYAH LA K...

Anonymous said...

Penangan BERSIH 3.0 membuatkan juak-juak umno & blogger murahan umno gila meroyan. Bangganya aku. hehehehe

Anonymous said...

Penangan BERSIH 3.0 membuatkan juak-juak umno & blogger murahan umno gila meroyan. Bangganya aku. hehehehe

April 30, 2012 5:00 PM

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NIE HAH CONTOH KOMEN BARUA2 PEMBANGKANG YG SAKIT,BANGGA DAN BERMEGAH2 JADI PENYEMBAH AMBIGA SERTA SUKA GILERR KERAJAAN MELAYU TUMBANG..

xoxoxoxo

Anonymous said...

Beruk dari Kelantan memang dilatih untuk memanjat tempat yang tinggi, apatah lagi gunung puncak dua yang tak halal pun beruk-beruk ni sapu......

Anonymous said...

Anon 2.02, mencederakan polis, merosakkan harta awam, membuang sampah merata2, merugikan peniaga2, tu kau kata kejayaan, kau letak kepala otak kau kat mana? Apalah malamgnya ada rakyat Malaysia macam kau ni.

Anonymous said...

Islam kah puak-puak ni???? Atau Selam????????

Anonymous said...

beruk gila yg terlepas

Anonymous said...

kejayaan????hahaha dia x tahu berapa rmaai yang marah kat diorg lepas bersih 3.0 tue...hahahahha belajar politik lagi bro...

Anonymous said...

ha...ha...haaaaaaaaa
monyet malaya yg dibela pak anwar dan pak ajis