IKLAN BERBAYAR

Wednesday, May 30, 2012

JANGKAAN POLITIK 10 SEN AKU MAKIN TEPAT.

kadiaq sheikh fadzir nak buat parti baru.
nama parti tersebut adalah ikatan.
senang cerita kita namakan ia parti kadiaq.

kadiaq buat parti lepas dipecat atau bahasa lembutnya belah bila tak lama dengan NGO amanah.

kata kadiaq aku akan cabaq BN sampai teguling. teguling melengkung macam tenggiling.

tambah kadiaq lagi, aku akan tarik peliaq BN sampai terkucil teloq BN. ini no mercy tambah kadiaq dengan sora garang.

bagus kadiaq. lagi banyak lagi baguih.
jangkaan politik 10 sen blog aku ni makin tepat.

tepat bilamana akan banyak lagi partai/NGO/bebas akan tumbuh bagai cendawan untuk lawan BN.

hari itu ada hindraf.
hindraf pecah jadi mindraf.
mindraf pecah jafi makal sakti.
hindraf pecah jadi HRP.
3 hari lepas HRP pecah jadi MIV.
mampuih satu kelompok.

dulu ada kelab penyokong pas.
depa mintak dan dak desak pas untuk bagi satu seat parlimen/dun untuk setiap negeri. mampuih pas.

pkr..ni satu lagi bakal peranap masa depan pakatan.
pkr di selangor akan pecah 3.
satu kumpulan kalid gagap.
satu kumpulan azmin ali.
satu lagi kumpulan baling kerusi.

pas dan dap dan pkr akan saling berentap untuk mendapat safe seat di beberapa kawasan terutamanya kawasan melayu dan campuran.

di sabah bekas naib presiden pkr, jefry kitingan mula balun pkr sabah.

jefry tubuhkan STAR (tak silap aku la namanya) dan membawa idelisme borneonisasi untuk pecah hegamoni dan taklukan kerusi yang DAP dan pkr cuba pegang.

SEBENARNYA BORNEONISASI BAWAAN JEFRY KITINGAN INI TAK LAIN NAK HALANG PARTI DARI SEMENANJUNG (PKR DAN DAP) DARIPADA BERTAPAK DAN BERKUASA DI SABAH DAN SARAWAK.

semalam kadiaq nak tubuh parti kadiaq.

aku harap kadiaq tak buat lawak bodoh dalam menyertakan syarat keahlian.

jangan keluar arahan semua ahli laki dan pompuan dikehendaki memakai bow dah lah !

28 comments:

jejakazman said...

HE HE HE...PARTI BOW...OK GAK TUU....PRESIDEN PAKAI BOW MERAH...NAIB PRESIDEN PAKAI BOW HIJAU...TIMBALAN PAKAI BOW KUNING....HE HE HE TRAFFIC LIGHT LA JADINYEEE....ANYWAY IM THE FIRST...

Anonymous said...

Tahniah Kadiaq. Harap2 parti hang menang p.raya boleh bentok kerajaan federal. Hang jangan jadi PM. Jadi menteri pelancongan dan pengerusi MAS dahlah. Jangan lupa bila pakai baju melayu pakau jugak bow.

Anonymous said...

PAS lambang bulan
PKR lambang mata dajjal
DAP lambang roket
BN lambang dacing

...Parti Kadiaq lambang BOW TIE RAMBUT KALER!

hahahahahahahahaha

...udah2la kadiaq...zikir dlm mesjid lagi baik...

-nik ajis mahafiraun-

Anonymous said...

sudah sudah laa kadiaq oiiii....patutlah masa hang jadi ketua bahagian KBB dulu pemuda di bawah kepimpinan Dato AD baguih punya dok lawan hang...la ni terbukti bahwa depa tu betoi....tahniah Dato AD...

Anonymous said...

percayalah, parti kadiq tu tak akan sampai kemana, eksen je lebih, lihat saja parti Zaid apa jadi? jgn risaulah pasal si kadiaq tu. ...

Anonymous said...

Apa guna parti bnyak kalau tujuan tak sama dan semua hanya kepemtingn peribadi je.
Hidup BN..........

Anonymous said...

.

Marilah kita semua menjadi manusia yang bertanggungjawab , jujur dan amanah .

.

Melayu Perak said...

HOME
MEDIA
BLOG
NEUTRAL
PRO BN
OPPOSITION
STATE
SELANGOR
PERAK
PENANG
KEDAH
SARAWAK
SELATAN
SABAH
KELANTAN
PANTAI TIMUR
WILAYAH PERSEKUTUAN
ANWAR
ABOUT
Home » » Scorpene: Politik kotor SUARAM dan pembohongan saat akhir
Scorpene: Politik kotor SUARAM dan pembohongan saat akhir
Posted by The Unspinners at 5/30/2012

Sudahlah .... RPK pun ngaku ianya reka-cerita

Isu scorpene ditimbulkan oleh pembangkang ‘di saat-saat akhir’ sebelum pengunduran Tun Abdullah Ahmad Badawi sebagai senjata terakhir untuk memastikan Dato’ Seri Najib tidak akan ditabalkan sebagai pengganti beliau.

Setelah gagal mengubah takdir di mana Dato’ Seri Najib telah dilantik sebagai Perdana Menteri, isu ini diteruskan oleh pembangkang dengan harapan dapat memendekkan tempoh pemerintahan beliau.

Seperti yang diketahui, pembangkang menggunakan berbagai-bagai jenis penyamaran untuk menyerang BN, antaranya Majlis Peguam, Suhakam, Himpunan Hijau, Suaram dan macam-macam lagi yang semuanya bersikap memusuhi kerajaan.

Dalam kes scorpene ini, pembangkang telah menggunakan Suaram untuk melancarkan serangan awal bagi pihak mereka.

Sebagai permulaan, Suaram telah memfailkan aduan terhadap DCNS, syarikat yang membina dan menjual kapal selam kepada negara ketiga termasuk Malaysia di mahkamah Perancis kerana ‘mengesyaki’ kegiatan rasuah dalam urusan pembelian kapal selam tersebut.

Isu ini dikatakan berkait rapat dengan pembunuhan Altantuya Sharibuu, seorang model Mongolia yang kemudiannya cuba digambarkan sebagai mempunyai hubungan sulit dengan Perdana Menteri.

Penyelaras Suaram, Cynthia Gabriel dilaporkan berkata, “kes ini spesifik kepada pemberian komisen 114 juta Euro yang diberikan kepada syarikat Perimekar.”

Dah kesitu pula ... kalau sebelum ini, Suaram kata pada bukan September, Najib dan beberapa orang lagi akan dipanggil mahkamah. Tiba-tiba bulan April baru nak buat permohonan ke mahkamah?

Sebelum mahkamah siasat, SUARAM perlu yakinkan ada asas untuk mahkamah siasat. Tunggu ada ke asas lagi? Kerana sebelum mereka jumpa lawyer yang ada, tiada orang mahu ambil kes mereka.

Kemungkinan Anwar guna high level contact dengan ejen asing untuk reka cipta konspirasi baru. Kerana ikut konpirasi lama, Anwar tak dapat buktikan ada komisyen RM500 juta kepada Najib. Dia janji nak tunjukkan document dari Ijok 2007 tapi sampai lani tiada.

Hairan kenapa SUARAM timbulkan hanya isu 114 juta euro kepada Perimeker, mana dia isu faks dari Najib mintak USD1 billion komisyen? Mana dia cerita ada kompeni nama Terasasi yang dituduh dapat komisyen dan main suka cakap aje kata untuk UMNO?

Kalau setakat isu duit pada perimekar, semua tertulis dalam kontrak bertarikh Jun 5hb 2002. Bagi bayaran itu, Perimekar bertanggungjawab menyediakan perkhidmatan berikut:

- menyediakan kediaman lengkap bagi 27 keluarga pegawai di Perancis dan Sepanyol untuk tempoh 6 tahun.

- Menyediakan pejabat urusan dan kediaman lengkap bagi krew kapaal TLDM seramai 156 orang dan 30 staf penyelenggara pengkalan di Perancis dan Sepanyol untuk tempoh 6 tahun.

- Membayar elaun harian dan elaun krew kapal selam sebanyak EURO50 sehari setiap seorang untuk tiga tahun pertama dan EURO60 sehari seorang untuk tiga tahun kedua.

- Membiayai kos penerbangan pergi-balik setiap krew kapal selam untuk balik bercuti ke Malaysia setiap empat bulan sekali.

- Syarikat ini juga bertanggungjawab memastikan penyertaan syarikat Malaysia dalam pembinaan dan membantu syarikat yang berpotensi untuk menyertai program offset.

- Membantu kontraktor utama berhubung prosedur kerajaan dalam perlaksaan kontrak.

- Menyelaras latihan antara krew, kontraktor dan kerajaan.

- Menyediakan laporan koordinasi dan lain-lain lagi.
Kiralah sendiri berapa agak-agak menelan belanja?

Ada ke RM500 juta yang anwar tuduh Najib????

Baca sepenuhnya di Merah Mato sini

Anonymous said...

kadiaq ni jgn bg chan...buat malu mamak seluruh negara...kaki putar alam...suru dia jga jam n bini dia...bkn knal org...jenis tk hormat org klau da senang n pangkat besaq...bkn tahu adat mamak sekor ni...buat malu pelancungan negara....dia ingat negara india(msa jdi menteri)jgn sokong....

takbirrrr....

Anonymous said...

.





ANON 3:27 PM !!!

SAMPAI BILA KAMU MAHU TULIS BENDA SAMA JA ?





.

Anonymous said...

bertambah fening lah Subki Latief hendak mengulas perkembangan dunia politik nusantara.

1. Pas caca marba

2. PKR skandaloka

3. Dap towerluka

4. melaise tolak parti agama tetapi masuk sama ada kandang dog & pig atau buka kandang baru.

kalau aku jadi Subki...akupun boleh megren Bro..

ATAS PAGAR

Anonymous said...

he he he parti kadiaq.. he he .. malu aku nak daftar jadi ahli..! nama parti tu nanti Parti Bow.. he he!

☺ ♂ ☺

Anonymous said...

Anon May 30, 2012 3:59 PM
Memang betul, anom
May 30, 2012 3:27 PM dia tu anak haram. Homoseksual punya gampang.

Anonymous said...

Kepada Kadir Sheikh Fadzir, lebih baik saya cadangkan anda membina business baru, seperti buka perusahaan pembaikan kesekitaran alam, membuka business guna pakai, atau recycle plastic dan kertas, cardboard, gunapakai minyak masak, recycle air keroh dan macam-macam lagi yang boleh diterokakan.
Buat apa lagi membentuk parti politik baru? Sudah banyak parti politik diMalaysia ini, membuang masa anda dan orang ramai juga.
Lainlah kalau anda ada keistimewaan yang luar biasa dari PM Najib, kalau tidak, jadi ahli politik kedai kopi, kan menyakitkan hati sahaja?
Menjadi ketua politik mesti ada charisma, ada pendirian yang hebat, peribadi yang dapat memberikan impak kepada generasi muda, kalau tidak, menghabiskan wang sponsor sahaja dan membuang masa pendengar sahaja.
Bukankah baik jika anda pergi ke masjid membersihkan iman dan meninggikan kesucian diri sebelum ajal kita sampai tidak kita ketahui, nanti sudah lambat baru hendak menyesal.

rakab said...

Apabila tertubuhnya parti Kadiaq
maka terselamatlah nanti PKR dari
mengungguli kedudukan tercorot dalam PRU13.

kah kah kah kah !!!

Anonymous said...

Parti KITA mane nak letak?? Presidennya pencinta Irshad Manji penyokong LGBT tegar tu??? Semua tu penghancur undi Melayu...

Yang undi Cina solid pada DAPig.... makin bodoh Melayu kat Malaysia ni. Tapi tu tak termasuk Melayu yang sokong BN, tetap memberi undi popular pada UMNO.. Tahniah...

Parti Melayu, separa Melayu, bau-bau bacang Melayu akan mampus lepas PRU-13 ni.... Kah kah kah kah kah

Anonymous said...

pakai bow tie, rambut kaler....apa yg tak ade lagi, huh ? Hidung merah! Baru meriah poitik negara kita. Sorry no kadiaq...lawak badut jer!

Tukang Komen said...

Aduhai Kadiaq! Nyamok lebih bahaya dari hang punya parti. Cuba hang buat khairat kematian ada jugak pekdahnya. KADIAQ, BULUH RUNCING SATUUU!

Juara Wira said...

buat la parti baru boleh gak zaid ibrahim jadi presiden parti hang kadiaq oii.... irsha anjing jd P.A zaid.... arak jadi minuman rasmi... hang ni betoi la kadiaq... bodoh tahap maksima dah hang ni..... dah nak pi dah hang ni oi...... lupakanlah parti parti ni... jgn ikut father nicky ajies tu... dia ada kunci sorga.. hang apa ada??? peliaq ja yg ada.... khaaikkkkkkk ptuiihhhhhhh!!!!

Anonymous said...

ekekekeke.....

kambing kalu dipakaikan bow pun bleh masuk parti kadiaq...ekeke

puak2 merana ni tgh congak2 bro...

depa cuba nak dpt undi org melayu yg kecewa dgn PAS dan UMNO...

puak2 merana ni tak ramai manaa....campoq2 dpt la satu kandang kambing ekekeke.....

otai
subang

Anonymous said...

Kadiaq..kadiaq..tak sadar diri betul la lahabau ni. Masih perasan ada penyokong2 sebab tu nak tubuhkan parti baru. Masa glamor kamu dah hanyut ditelan zaman, orang dah tak pakai Bow lagi la. Bow..Bow...boleh belah.

Anonymous said...

ala... dia ni anggap je la debu2 di atas meja... ambik kain buruk, lap aje..

tak ke mana pun dia ni.. dia bertanding dlm pru pun lom tentu menang

Kelopak Salak said...

sudah la kadiaq oii, hang tu dah tak laku, buat cara tak laku

ni dah bulan rejab, bulan depan bulan sya'aban, pas tu nak mai bulan posa pulak. banyak benda lain yang lebih berfaedah buleh buat, paling bodo pun apply la gerai pasar ramadan meniaga nasi ulam ka ikan bakaq ka kalau nak bagi glamer balik

kalau dia tubuh parti cap bow, aku pun nak tubuh parti juga la... parti cap kot (coat) cendoi

amirul ilham said...

admin gerakan anti pkr boleh tuan memasukan blog anakjati-kedah.blogspot.com ke list update 24 jam tuaan...terima kasih

Anonymous said...

essioviviguMASUK JANGAN TAK MASUK PARTI KADIAQ.JANGAN SAMPAI KENA BOW DENGAN KADIAQ SUDAH...

Anonymous said...

Kadiaq...awat tak join Pas pas pasemboq Satuuuu !!

Anonymous said...

Di istana Hugh Hefner iaitu Playboy Mansion,ramai yang pakai bow tapi bertelanjang bulat.Sambutan hari gay,lesbian dan homoseksual di US juga ramai yang buat perarakan tanpa baju tapi bow tetap jadi pujaan.Harap parti baru ini berdaya maju.Bow Kadiaq Bow!!!

Anonymous said...

buat parti baru macam banyak pengikut.. anak beranak jela ahli perti ni.. ahhahaha..

susah la orang perasan bagus macam ni.. sepanjang dalam kerajaan pun apa die buat..haram..