Monday, April 8, 2013

AKIBAT PANIK, STRAITS TIMES SINGAPURA TERPAKSA FITNAH NAJIB TENTANG 7 ISU !



Singapore Straits Times propagates Wan Saiful Wan Jan’s conflicting article, infusing some 7 false information against BN.



  1. Wan Saiful Wan Jan disapproved of PM Najib’s leadership by the latter’s delaying to seek a mandate by calling a snap election. He blasted the echoes of threats by Opposition leader Anwar Ibrahim who constantly seeking revenge against PM Najib’s leadership for his own gluttonous ambition to rule Putrajaya. 



  1. It is totally NOT TRUE to equate both BN and PR are exercising battles of gaining popularity. PR is on the ugly side exclusively. Prime Minister Najib has been faithfully dedicated to his aspirations based on the concept of ideology 1Malaysia as well as public policy.



In 1Malaysia, the concept is chronologically staged in 4 consecutive years:



2009 – People First, Performance Now (Rakyat Didahulukan Pencapaian

           Diutamakan)



2010 – Generating Transformation (Menaja Transfomasi)



2011 – Transformation Successful, People Prosperous (Transformasi Berjaya, 

           Rakyat Sejahtera)



2012 – Promises Fulfilled (Janji Ditepati)



  1. Another false belief is that ‘it is no secret that this election will be the toughest for BN.’ Wan Saiful bit the chillies and he felt the heat in his tongue. BN has been committing ceaseless dedications to the people by narrowing the gap between the poor and the rich. But it is the richest who are the masterminds that manipulate the mediums like Wan Saiful who myopically cannot see the difference between blue sky and the blue ocean.



  1. It was Wan Saiful’s wild dreams that PR would have a real chance to recapture Perak and Negeri Sembilan. This is false belief. In reality, BN is the toughest party to be defeated over the recapture by abnormally immoral PKR leader.



  1. BN will definitely win against Johor; including Gelang Patah’s PR old dinosaur 84 year old opposition,  Pahang, Sabah and Sarawak judging by the trust the people acquired in BN’s strong and tenaciuos leadership. In Lahad Datu’s case, the Sabahans strengthen their trust in BN’s credibility with systematic strategies defending the state from Sulu incursions.    



  1. Wan Saiful reinforced his lies again by giving impression that BN gave free citizenship to intruders. Mark his words; this is his motive to defame BN in Singapore media and indirectly seeking urban voters’ negative reactions.



  1. He continued his cynical remarks over the reactions from urban and non-Malay voters. The truth is they were manipulated by oppositions’ provocative remarks, false accusations, slanders and lies thrown by vindictive opposition leaders to fit into their political motive by reasoning that urban and non-Malay voters want to punish Umno. Wan Saiful blurred himself from acronym ABU. It would be more suitable acronym for “Allah Bersama Umno” instead of “anything-but-Umno”. Because Umno interprets these issues as a lesson to be learned, and they did improve tremendously so far.



Wan Saiful Wan Jan needs to master and weigh all the calculations in four operations systems in his analysis of government policies and he should compare them fastidiously with the opposition. The government policies have gone through from first priorities to the people, transformations that results in promises fulfilled, and these gigantic practice of stratagem have evidently shown excellent progress. In the final analysis, contrary to WSWJ’s opinion, the battle will be fought on policies, not popularity. 



H.S.  

14 comments:

Anonymous said...

singapura pukimak babihutan ni sibuk pasal pru msia pehal?? gampang betul... elok bom je biar semua mampus...

Anonymous said...

I think Wan Saiful is related Wan Azizah.

Anonymous said...

dia orang ni menyibuk apa hal?

Anonymous said...

This stupid Singaporean Malay just want to please his master in order to survive the kiasu community overthere

Anonymous said...

Adalah lebih baik manusia yang bernama Wan saiful dari Singapore St Times ini menumpukan kritikannya kepada regime PPP yang diterajui Lee Kuan Yew dan anaknya sekarang Lee shian Loong.Dia sepatutnya menghentam kerajaan Singapore ni kerana nasib orang Melayu yang tidak terbela di sana.Apa kah dia takut dengan regime Lee Shian Loong sehingga kecut nak mengkritik kerajaan Singapore ni.Apa yang dia dapat dari menghentam Kerajaan Malaysia pimpinan orang Melayu Islam....lebih elok dia berjuang demi menaikan ekonomi Melayu Singapore dari mencemburui kejayaan Melayu Malaysia.

Anonymous said...

better he ask why LKY not die..

sure Straits Times close office.

They even cannot talk about their own Gomen..feel no fear..American/China would protect the small island from sink.

If i were US or China president I will ingore this 'short penis' to shout about funny things.

Nothing special abour S'pork anymore. Nobody cares except Pig people who don't understand their heritage.

Anonymous said...

Biarkan The Straits Times Malaysia merapu. Biarkan biarkan.

Nanti 2016 bila Singapore ada election kita komen pulak mereka tahap BABI GABAN.

Adilkan???

celana biru said...

Pandangan dan pendapat wan saiful ni begitu jangkal dan songsang. Mungkin dia seorang penulis novis yang pengalamannya cetek.
Banyakkanlah membaca dan mengikuti perjalanan politik Malaysia.
Jangan terus terjun diri untuk menulis. BURUK PADAHNYA.

celana biru said...

Pandangan dan pendapat wan saiful ni begitu jangkal dan songsang. Mungkin dia seorang penulis novis yang pengalamannya cetek.
Banyakkanlah membaca dan mengikuti perjalanan politik Malaysia.
Jangan terus terjun diri untuk menulis. BURUK PADAHNYA.

Anonymous said...

Bila dia bantai pakatan orang suka. Bila dia komen pasal bn hangpa menggelupoq.

Pui!

Anonymous said...

aku nak tengok Straits Times punya pusig bila BN menang land slide victory nanti..

jangan heran jika straits times tutup seminggu kerana malu!!

gen2felda

Anonymous said...

dia ni bukan rakyat singapura. tapi rakyat malaysia. ahli pas se umur hidup.baca profile dia di wikipedia. dia di pelajarkan oleh produk umno belajar di asrama dan di hantar belajar ke uk tapi sekarang kencingkan umno.

Tun Teja said...

Wan Saiful Wan Jan penyebar Liberisma dari IDEAS think tank.

Ideas taik yang keluar dari kepala dia!!

1. Sayugia diingatkan,bahwa, Wan Saiful Wan Jan adalah rakyat Malaysia, dia bukan rakyat Singapura. Beliau adalah chief executive of the IDEAS (Institute for Democracy and Economic Affairs), pertubuhan bebas think-tank di Malaysia. IDEAS adalah ditubuhkan di London pada tahun 2006 dan berpindah ke Kuala Lumpur pada tahun 2009.

2. Straits Times Singapura sudah banyak kali mengalu-alukan artikel penulisan Wan Saiful Wan Jan, kerana beliau adalah penyokong Pakatan Racun, terutama PAShit dan Parti Kencingkan Rakyat.

3. Seorang penganalisa dari Singapura Ooi Kee Beng pada tarikh March 29hb lalu pernah memuji scholars orang Melayu yang bermastautin di Kuala Lumpur mencapai impian liberisma dan demokratisasi disuntik didalam pemikiran orang Melayu.

4. Ooi Kee Beng yang pro-DAP ada pernah memuji WSWJ kerana idea barunya liberalisasi yang mahu mengubah fikiran orang Melayu/Malaysia Islam.

5. Ooi Kee Beng adalah timbalan pengarah Institute Asia Tenggara yang bertapak diSingapura dan aku sudah matang dengan perkembangan mereka diinstitute ini menghentam BN kerana mahu mengulingkan BN dan menaikkan kerajaan PR, didalam artikel beliau pada tarikh di atas.

6. Wan Saiful Wan Jan adalah penganjur, pengembang liberalisma. Mengikut fahaman beliau,
• Seorang liberalisma berhak mempunyai kebebasan memilih cara hidupnya sendiri, dan setiap individu bebas melakukan apa saja selagi dia tidak membahayakan hidup dan hak-hak milik orang lain.
• Setiap liberalisma yakin bahawa dia tidak memerlukan batasan terhadap urusan dan keputusan dari pemerintah yang berkuasa. Paksaan dan kekangan keatas seorang individu harus dicegah dan dikecam.
• Dalam semangat kemerdekaan dan kepercayaan diri, seorang liberalisma percaya dia ada tanggungjawab dan toleransi.

7. Terdapat kesan buruk dari fahaman liberalisma ini. Bermakna setiap individu boleh memilih cara hidup yang bercanggah dengan ajaran dari Alquran:
• Gaya hidup dengan berkhalwat, gaya hidup secara LGBT, berleseran masa dengan sahabat lelaki tanpa mahram dan tanpa tujuan urusan tertentu, kehidupan songsang seperti Pengkid, kehidupan sebilik bersama suami atau isteri orang lain, kehidupan bersama lelaki atau perempuan yang berlainan ugama di anggap hak kebebasan individu l liberalisma. Melakukan sex berkumpulan kebebasan liberisma ?
• Incest atau mahram songsang dibenarkan?

Inikah yang diperjuangkan oleh Wan Saiful mengembangkan fahaman liberalisma?

Aku harap masyarakat Melayu, generasi X dan Y baby boomers dapat merenungkan sedalam-dalamnya fahaman ini. Adakah kita semua bersedia untuk menerima masyarakat liberalisma pada masa akan datang?

1. Di dalam aspek ekonomi, seorang liberalisma berhak menjalankan kegiatan ekonomi tanpa diganggu oleh pihak berkuasa. Lantaran itu, libertarian menekankan bahawa kuasa dan peranan kerajaan atas bidang ekonomi di bataskan agar pasaran bebas daripada kekangan dan monopoli dapat dilaksanakan supaya prinsip ini memakmurkan dan memajukan ekonomi Negara. Ada kebaikan dan keburukan kecuali penganjur liberalisma ini dapat menganalisakan lebih luas dalam fahamannya, bukan sahaja dengan fakta yang di wawarkan.
2. Ramai masyarakat akan menafsirkan perbezaan pendapat masing-masing sehingga akhirnya akan menyebabkan kekeliruan mahkamah dalam akta perundangan untuk menyelesaikan setiap kekusutan yang di lakukan oleh setiap liberalisma.

Cendakiawan orang Cina yang bebas berfikir memang suka akal Wan Saiful keparat !!

Anonymous said...

wan saiful wan jan bukan anak singapura tetapi di lahirkan di Malaysia . sekloah asrama penuh . ahli pas seumur hidup.
dia waktu belajar a product of MARA dan belajar sampai ke UK atas tajaan kerajaan . sekarang dia kencingkan tangan yang buat dia pandai. ini lah kaduk naik junjung