Tuesday, June 17, 2014

JIKA ANDA BERBANGGA MENJADI SEORANG ISLAM YANG BERBANGSA MELAYU..SEBARKANLAH !


11 comments:

Anonymous said...

KEJAM betul BUMIPUTERA ISLAM/Melayu diANIAYA dgn. begitu HINA di NEGARA ISLAM kita, PUSAKA nenek moyang kita ini - oleh si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL!

Yg. herannya mcmmana kes ini boleh dibicarakan di mahkamah sivil asalnya?!

Harapnya lepas kejadian ini MAIS/JAIS akan lebih TEGAS menggunakan kuasa EKSEKUTIF DYMM YDPA/Kesultanan ISLAM/Melayu utk. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya, mengikut undg-undg Perlembagaan pun! Dan jgn. nak tunduk pd. GERTAKAN si JPM-LIBERAL, yg. disyaki nak MEMANIPULASI JAKIM, mengikut kerakusan politik DAJAL JPM-LIBERAL, utk. ambil-alih kuasa EKSEKUTIF Kusultanan Melayu/MAIS-JAIS ini!

Lihat artikel yg. sungguh BERNAS ini yg.membuktikan tentang Majlis Agama Islam Negeri (MAIN) di bawah kuasa DYMM YDPA/Kesultanan Melayu sbg. Ketua/Penjaga Agama Islam, lebih berkuasa dari K'jaan negeri mengikut Perlembagaan Persekutuan pun! Dan artikel yg. sungguh BERNAS ini juga membuktikan begitu jelasnya PENGIKTIRAFAN pelansongan kuasa EKSEKUTIF Raja/Sultan Melayu (Executive Monarchy - walau tidak mutlak) dari sebelum PENJAJAHAN British-ZIONIS; semasa Perlembagaan Persekutuan digubal, bukan sekadar “Hiasan/Simbol Adat“ (Ceremonial Monarchy), terutamanya dlm. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya – sepatutnya PENASIHAT-PENASIHAT mcm Haji Mahamad Naser bin Disa, Peguam Kanan Persekutuan, Ahli Lembaga Pemegang Amanah Dewan Amal Islami (DAMAI) - di lantik sbg. PENASIHAT TULEN dlm MT UMNO, Utusan Melayu dan JPM (ketiganya yg. disyaki sudah dikuasai si LIBERAL-plg-merbahaya) – lihat di https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

Dan lihat bagaimana YAB Ayahanda Tun sendiri telah MEMERTABATkan kuasa Mahkamah Syariah dlm. Perlembagaan Persekutuan, dari genggaman MUSUH ISLAM, yg. begitu galak menggunakan undg-undg sivil si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, utk.menjatuhkan KEDAULATAN ISLAM dan hak umatnya di NEGARA ISLAM ini - di
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0223&sec=Bicara_Agama&pg=ba_04.htm , Jangan usik perkara 121 Perlembagaan, Oleh ZAINUL RIJAL ABU BAKAR, 23/02/2012!

Makcik Sambal Belacan.

maae said...

Kita iringi dengan munajat fisabilillah...

sarawakiana said...

salam perjuangan,

mohon jasa baik untuk membantu pautkan link kami di blog tuan.

http://www.sarawakiana.net

terima kasih.

Anonymous said...

Asyik suruh orang jadi lembu je. Berapa nak bayar?

RM sangat diperlukan untuk hidup kat bandar. Berpolitik jer, tak Akan turun kan RM.

Faham?

Anonymous said...

Mari kita turun beramai-ramai makan beramai-ramai, biak beramai-ramai, berdoa beramai-ramai, meramai-ramaikan apa sahaja, budaya orang melayu....alah porrahh cikkkk baik duk kat rumah dengan kipas angina dan air cond daripada nak berak beramai-ramai kat manu tu...bodoh!!!! Budaya orang bodoh sombong....mati beramai-ramai lah kalau berani!!!

raismazzadam said...

Kita lihat pertahankan KALIMAH ALLAH KE ANWAR IBRAHIM SEDAP MENJUBO YG RAMAI..SAPE SANGGUP BARING ATAS JALAN...

raismazzadam said...

Kita lihat pertahankan KALIMAH ALLAH KE ANWAR IBRAHIM SEDAP MENJUBO YG RAMAI..SAPE SANGGUP BARING ATAS JALAN...

Anonymous said...

KONSESI UITM SEREMBAN III KEPADA SYARIKAT KONGSI MILIK ADIK DATO’ SERI SHAHRIZAT JALIL

Konsesi penswastaan kampus UiTM yang kedua yang akan didedahkan adalah pembinaan, operasi dan penyenggaraan UiTM Cawangan Seremban III di Negeri Sembilan.

Jawapan Perdana Menteri pada 10 April 2014 menunjukkan bahawa konsesi selama 23 tahun yang dianggarkan mencecah RM1.5 bilion sepanjang tempoh konsesi ini dianugerahkan kepada sebuah syarikat bernama Inovatif Mewah Sdn Bhd.

Semakan menunjukkan bahawa pegangan saham di dalam Inovatif Mewah Sdn Bhd adalah seperti berikut (rujuk carian Suruhanjaya Syarikat Malaysia yang disertakan bersama):

1. Menang Development (M) Sdn Bhd dengan pegangan 51% saham

2. Menang Industries (M) Sdn Bhd dengan pegangan 20% saham

3. Tentu Selesa Sdn Bhd dengan pegangan 29% saham

Menang Development (M) Sdn Bhd dan Menang Industries (M) Sdn Bhd adalah syarikat-syarikat yang dikawal dan/atau dimiliki sepenuhnya oleh Menang Corporation (M) Berhad, iaitu sebuah kumpulan pembangunan hartanah yang dikawal oleh keluarga Dato’ Abdul Mokhtar Ahmad.

Manakala Tentu Selesa Sdn Bhd pula adalah syarikat yang dikuasai oleh dua tokoh yang rapat dengan Umno. Semakan SSM menunjukkan bahawa pengarah-pengarah Tentu Selesa Sdn Bhd adalah seperti berikut:

1. Dato’ Shahrir Abdul Jalil

2. Dato’ Aidit Ghazali


Tentu Selesa Sdn Bhd adalah sebuah syarikat dengan saham terbitan hanya RM2 sahaja dan dipegang oleh dua individu iaitu Saharudin Abdullah dan Sumami Kiman. Siasatan saya menunjukkan bahawa Saharudin Abdullah dan Sumami Kiman juga adalah pemegang saham kepada banyak syarikat RM2 yang digunakan di dalam pelbagai urusniaga kontroversi termasuklah cadangan pengambilalihan KFC dan PLUS. Ini menunjukkan bahawa kedua-dua individu ini menjalankan perniagaan menubuhkan syarikat bermodal RM2 untuk dijual kepada pihak-pihak ketiga yang seterusnya menggunakan syarikat ini bagi tujuan urusniaga yang lain.

Oleh itu, Tentu Selesa Sdn Bhd adalah syarikat yang dikawal sepenuhnya oleh Dato’ Shahrir Abdul Jalil dan Dato’ Aidit Ghazali.


Semakan lanjut menunjukkan bahawa Dato’ Shahrir Abdul Jalil adalah adik kepada Dato’ Seri Shahrizat Jalil, Ketua Wanita Umno Malaysia. Dato’ Shahrir Abdul Jalil pernah menjadi Ketua Bahagian Umno Lembah Pantai yang kemudiannya digantung selama 3 tahun oleh Lembaga Disiplin Umno pada tahun 2005 kerana didapati bersalah dengan amalan politik wang.


Dato’ Shahri Abdul Jalil adalah pengarah kepada pemegang konsesi Inovatif Mewah Sdn Bhd, selain menjadi pengarah kepada Tentu Selesa Sdn Bhd.


Seorang lagi pengarah Tentu Selesa Sdn Bhd adalah Dato’ Aidit Ghazali, iaitu Timbalan Presiden Jalur Tiga (JATI), sebuah NGO sayap kanan yang ditubuhkan oleh Dato’ Hassan Ali selepas beliau (Hassan Ali) dipecat dari PAS. JATI dilihat begitu kuat mendokong Umno dan banyak menyerang tokoh-tokoh Pakatan Rakyat.

Susun atur pemegang konsesi penswastaan UiTM Cawangan Seremban III menunjukkan bagaimana kroni kapitalisme digunakan di Malaysia untuk mengkayakan ahli-ahli politik yang rapat dengan Umno. Sebuah syarikat bermodal RM2 sahaja diberi pegangan sehingga 29% di dalam satu konsesi bernilai RM1.5 bilion hanya kerana ia dikuasai oleh tokoh-tokoh Umno atau yang rapat dengan Umno.


Model ini turut digunapakai di dalam beberapa konsesi yang lain, iaitu tokoh-tokoh Umno menjadi pemegang saham minoriti dan syarikat yang membina (selalunya syarikat yang memang terlibat di dalam sektor pembinaan) memegang saham selebihnya. Ia membayangkan seolah-olah syarikat yang dikawal ahli politik mendapat pegangan kerana membuka ruang “kabel politik” untuk dianugerahkan satu konsesi lumayan sedang syarikat pembinaan menjalankan kerja-kerja pembinaan sebenar.


Model ini yang menunjukkan penglibatan ahli politik dalam kroni kapitalisme adalah sarang rasuah yang akhirnya membebankan rakyat dengan konsesi-konsesi penswastaan seperti konsesi UiTM Cawangan Seremban III ini.

SATU LAGI PROJEK OLEH SIN AND BAD AND CO. (SINBAD CO) DOSAJAHAT

KRONI DIDAHULUKAN, RAKYAT DIPERAS DAN DITERJAH SAMPAI MATI...!!!

Anonymous said...

Mempertahankan kalimah ALLAH adalah kewajipan umat islam. Tidak ada kena mengena dgn PAS atau UMNO. Orang politik ada kepentingan. Orang PAS dan UMNO takut nak pertahan islam kerna takut hilang undi. Jadi kewajipan kitalah utk mempertahankan islam, Kita tak boleh harapkan org politik. mereka ada kepentingan. mereka akan sokong jika membawa keuntungan pd politik mereka. marilah kita bersatu mempertahankan kalimah ALLLAH.ikutlah jejak kerajaan brunei.

Anonymous said...

Mempertahankan kalimah ALLAH adalah kewajipan umat islam. Tidak ada kena mengena dgn PAS atau UMNO. Orang politik ada kepentingan. Orang PAS dan UMNO takut nak pertahan islam kerna takut hilang undi. Jadi kewajipan kitalah utk mempertahankan islam, Kita tak boleh harapkan org politik. mereka ada kepentingan. mereka akan sokong jika membawa keuntungan pd politik mereka. marilah kita bersatu mempertahankan kalimah ALLLAH.ikutlah jejak kerajaan brunei.

Anonymous said...

TERUS BANGKIT MENDAULATKAN DAN MEMPERKASAKAN PERLEMBAGAAN NEGARA.