IKLAN BERBAYAR

Tuesday, October 30, 2012

STRAITS TIMES SINGAPURA DESAK ANWAR NYATAKAN KABINET BAYANGAN ( NAK TAHU DAP DI MANA)


dah masuk 4 artikel ST pasal kabinet bayangan pakatan.

straits times singapura begitu 'push' anwar untuk nyatakan kabinet bayangan.kerana apa ?

kerana dorang nak anwar confirm kan memang terdapat DAP dalam pimpinan tertinggi.

lagi satu pasal dorang ni tak percaya kat anwar.
depan cakap lain belakang buat lain.

jadi melalui straits times singapura, sekali lagi anwar didesak untuk nyatakan senarai kabinet.
MEREKA NAK TAHU DAP DI MANA ?

bukan setakat itu. mereka sebenarnya nak ikat anwar awal-awal, supaya tak menipu di kemudian hari.


Singapore Straits Times undermined PM Najib’s claim for the ‘shadow Cabinet’ from Opposition.  
 
Salim Osman reasoned out why Anwar did not fulfill his promise of shadow Cabinet.  

1.    Anwar formed a shadow Cabinet before 2008 general election.

2.    He repeated his promise in 2010, last year and in January this year. However, he failed to announce his shadow Cabinet line-up, which will be led by him as the prime minister in PR government.

He explained that Malaysia is not a suitable country as compared to Britain and Australia .

3.    Anwar received a challenge from PM DS Najib that he should do as demanded by BN. According to the article,
·    The Opposition party were not in favour of revealing the shadow Cabinet to the public as these would invite more problems and risks.
·     It was a delicate matter to reach a consensus on power- sharing formula among the DAP,PAS and PKR.
 
At this juncture, Salim favoured Opposition party.
 
4.    He wrote that DAP and PAS blamed Utusan Malaysia for fabricating the distributions of Cabinet ministers, (PKR 13 seats, DAP 10 seats and 8 for PAS).

5.    He further stated that Utusan Malaysia had rippled a racial sentiment in their political findings.

·     BN warned that Malay electorate would lose political power should Opposition took over Putrajaya with too many non-Malays given important portfolios like finance, trade, industry and defence. This could lead to the mistrust of opposition voters, as Anwar would be branded as a traitor for pawning out his race.

·    PAS would be accused of being a puppet to the ‘infidels’.

·   Anwar would definitely become the Prime Minister, since no other candidate can contest for it.

7.  Currently, DAP has been pushing for an investigation targeting at  former PM Mahathir Mohamad, when Anwar was then the Finance Minister at that time. The case of scandal involved the loss of RM 30 billion of Bank Negara’s reserves through foreign exchange speculation in 1994.

8.  He doubted there would be a potential problem in the Cabinet line-up if investigation     found out that Anwar got entangled in this  scandal case. That was why PR had to avoid       disclosing the issue of shadow Cabinet to the public. 
 - - - - - - - - - -- - - -- - - - - - - - - - - -    

         Didn’t Salim realize that he had not produced sufficient arguments to justify his prediction          that PR would gain a victory in the next general election?

            H.S.

17 comments:

MegaBidaman said...

setuju , dalam PR ni kalau sama2 berdepan muka masing2 ada manisss .. kalau di belakang , masing2 tak percaya kat masing2 , terutama antara DAP dan PKR . Pak pak lebai PAS mungkin terkecuali sebab depa hanya pandai angguk ja... asal bukan UMNO depa sokong . Dari artikel Singapore ni ,jelas menunjukkan memang negara tu tak boleh percaya manusia yang bernama Anwar Ibrahim ,bakal melingkup la Anwar lepas ni...

Tukang Komen said...

Kabinet Mat Jenin. Tak akan jadi kenyataan. Mugkin dua tiga hari sebelum membuang undi Anwar akan hebahkan kabinet bohongnya.

Anonymous said...

1. Ngape Spork sebok sgt pasai Malaysia...Malaysia neh jajahan Spork ke? tu pon PAS xnmpk...

2. Cina DAPig n PAPig mmg xpernah PERCAYAkn org Melayu wlpon org itu ialah BAPAK SGL PENGKHIANAT DLM DONIA..Sang ANUwar n PAS...

3. Jelas mnunjukkn Spork mmbayangi sgl percaturan politik di Malaysia..mrk mahu menentukn siapa yg akan mmrintah Malaysia...MAHUKAH ANDA SEMUA MALAYSIA DI BWH SPORK?

4. Niat Spork menguasai Malaysia melalui proksi mrk biaDAPig sialan...

Penganut PAS n PKR n DAP yg beragama Islam...buke mata la..LIHAT TANGAN SAPA YG DI BELAKANG SEMUA KEKALUTAN DI NEGARA KITE SKRG??

ADA ANASIR LUAR YG TERAMAT TERINGIN MENGUASAI MALAYSIA MELALUI PROKSI/EJEN MRK...

JGN JADI SI KITUL MODEN....KRN DENDAM KESUMAT XDPT JWTN ..HANCUR NEGARA DI JAJAH ....

Anonymous said...

Politician kita low class..baik BN maupun PAKATAN..

Anonymous said...

seluruh dunia dah tau...najibaltatunya itu pm Barisan Neraka terakhir malaysia....maka berkubor lah umno tanpa nisan..

Anonymous said...

Pas kerr...pKr kerr....aku tetap plilh BN yg terbaik !!

Anonymous said...

assalamualaikum, kum, kum, kum,,,,,,,

Memang bahasa org BN & PR standart mat pet ke? klu jagoh mencarut & putar belit boleh bg kat BN, tp klu juara maki hamun & merepak boleh bagi kat kat PR. Ape bezanya? penyokong BN mati2 tak suka PR sb bersekongkol dgn cina dap yg dicurigai. penyokong pkr pun same sebab 1Malaysia tahu BN jg negara mcm mn, mana ade pemimpin umno miskin semua kaya raya. dah 54 tahun merdeka, org melayu tak mampu nk beli rumah kat negra sendiri, klu najib tak tolong dgn skim rumah pertamaku, duk rumah sewalah melayu sampai tua. cina juga yg boleh kaya kat neg kita. (tq pm). bukan nak rasis tp itu hakikat.

Yg PR pun same jg, tido sebantal, mimpi lain2. klu dap memerintah kot2 org melayu ramai jd maid kat rumah bangsa asing sebab tak boleh buat keje, yg dorg boleh ialah kacau ceramah org- ni perangai umnolah. & buat demostrasi, pasal nk masuk toilet kena byr pun kot nak buat duduk bantah aman kot - ni perangai pembangkang.

So sape hebat?umno? yg mengkayakan kroni je, tak payah hujah nk belalah, 1Malaysia tahu menteri umno mcm mn, ni bukan zaman tun razak, pemimpin jujur & ikhlas. PR? celik mate ceramah, sebelum tutup mate pun ceramah, isinya tkde, buat tuduhan pandai. bukti simpan dlm kotak.

Ikut lah mana2, yg umno teruslah mencarut sebab memang tu pun trade mark umno, yg PR teruslah maki, klu tak maki sehari, terasa murtadnya tu. same je, buat blog tkde hasil, syok sendiri dgn penyokong sendiri. tak membina pun,

aku tetap sokong bn sebab pkr mmg kalah punya, mana boleh lawan bn, byk duit dia org ni, pr mana ade duit, tak pandai ketuk kontraktor, yg pandai bw tin dumex balut kertas minyak minta sedekah. ;-)

xoxo

Anonymous said...

xoxo

eh, kau baru tahu ke?kau ni baru balik malaysia ke atau baru bgn tido lepas 20 tahun terlelap.

sejak bila dia org ni beradap? 1 hebat dlm ayat2 makian & cercaan, 1 lagi hebat dalam bab2 porno & bercakap lucah.

Kalau nk debate mcm obama & pencabar dia, berhujah dgn fakta & kemukakan perancangan masing2 untuk d nilai oleh org mcm kita jgn mimpilah. klu anuar mungkin dia nak sebab dia suka bercakap sampai dlm tido pun bercakap, klu pm? tak berani, dia berani kat tv3,tv1,utusan je. alsan ketua pembangkang tak layak. padahal dia tak berani.

org pas, pkr pula politik sepanjang tahun, klu padi pun ade ms menuai, ade masa berehat, dia org tak, dalam sembahyang pun teringat2. tu lah politik malaysia, just nk kongsi kot kau tak tahu lg. kau tak caya? kau bc komen penyokong BN yg kate melayu sgt tu, kaye budi bahasa dgn penyokong PR yg konon ahli syurgalah. same, tkde beza - xoxo :-p

Anonymous said...

pujian buat pemimpi pr & ostad2 pas bukan kerana kebolehan memerintah Negara tpi kerana kebolehan mereka memperbodohkan penyokong hingga penyokong bengap tk lgi dpt berfikir dan menilai....

Kebenaran said...

seluruh dunia dah tau....aljuburi dan pok nik itu pembohong besar...maka berkubor lah para munafik dalam lubang taik tanpa nisan.

Anonymous said...

Kabinet bayangan gurauan pkr ........jangan mimpilah anwar nak jadi pm.....rakyat akan sokong bn semula......pakai mata hati, jangan pakai mata petai ...renung renungkan lah .

Anonymous said...

Kamu tuhan ke sbb bole tentukan takdir manusia??????inilah mentaliti perosak melayu dlm pembangkang....

Anonymous said...

Setujuuuuuuuuuuuu.......

Anonymous said...

Dap, pas dan pkr tido sebantal tapi mimpi lain2. Cuba renung2 dan pikir2 kan jika mendengar ceramah setiap parti terutama dgn ahli parti masing2....

Anonymous said...

cina2 ingat dap cerdik boleh tipu pkr

tp pkr lg lah cerdik.... musti ada udang. latu...

apa2,pun... pas lah paling bodoh sekali...

sapa dpt jd pm pun dia tak kisah...

Tun Teja said...

1. Even the news portal Malaysian Insider had reached a lower level of trust in Anwar. They vented up their disappointment on behalf of DAP,
“All talks of capturing Putrajaya is hollow if PR can’t even show to Malaysians that it can share ministerial portfolios on merit.”

2. On the Pakatan Rakyat side, the promise of capturing Putrajaya seemed insincere and mistrustful since the voters are unable to know who will be representing DAP to take up the ministerial portfolios. Opposition impatiently had been hunting for more important portfolios like finance, defense and trade and industry.

3. Only those on the less important portfolio posts should be given to PAS when the merit system is based to give way to outstandingly successful candidates in Cabinet line-up.

We should know from now that :
• DAP consists of pro-Chinese party, as they want to hold important portfolios in the Cabinet. Malays will no longer hold important political roles and rights governing Malaysia.
• PKR leader brags too generously about capturing Putrajaya and he hoped to balance up his conflict of interest by offering high portfolios to DAP as compared to PAS.
• PAS will be treated like guinea pigs as DAP who strives for materialistic and liberal idealism sees PAS more suitable to lead Malaysians in spiritual idealism in the next Malaysian political era.

Lessons that can be learned from now is:
DO NOT VOTE FOR PAKATAN RAKYAT in the coming election.



Pekong Pondan said...

It is childish to believe that a mentally retarded psycopatic homosexual can create anything sustainable. The homosexual can only prepare the way for DAP to change the constitution and overtake Malaysia.

Because...

Anwar did it in the shitta hole..., shitta hole..., shitta hole...
Anwar did it in the shitta hole..., in Saifuls pretty buttock.
(Song: The three little pigs)

Pig 1: Anwar Ibrahim
Pig 2: Lim Guan Eng
Pig 3: Hadi Awang

"Can I fuck you today"? He asked Saiful when he saw Saiful naked only covered with a white towel. Anwar paid Saiful RM 10,000