IKLAN BERBAYAR

Saturday, April 30, 2011

AMK MERUSUH DALAM MASJID : PAS BIDAS KEBODOHAN SAMSUL ISKANDAR !

 tindakan AMK merusuh dalam masjid semalam sudah memakan diri.

rusuhan melampau AMK yang diketuai oleh samsul iskandar rupanya telah mengundang padah. beberapa laman web pro pas secara terang terangan membidas kebodohan perusuh masjid yang diketuai oleh samsul dan gerombolan keldai AMK nya.
kata mereka , tindakan perusuh AMK yang merosakkan kemuliaan masjid tidak boleh dimaafkan pas.

bukan sekadar itu,  rusuhan AMK di dalam masjid sentul semalam sebenarnya telah memberikan signal besar kepada rakyat.

kalau anwar bukan dalam video tersebut, kenapa si bodoh AMK membuat rusuhan dalam masjid sentul ? 

kah kah kah.

KARTUNIS ZUNAR : KALIMAH ALLAH DAN MUHAMMAD PUN JADI BAHAN LAWAK !

zunar dan isteri
 dalam lakaran nya , zunar telah melukis gambar 2 ulamak yang mewakili ulamak (pas) dan umno.
di belakang lakaran foto ulamak (pas), tertera kalimah ALLAH dan MUHAMMAD.

manakala untuk mensensasikan lakaran tersebut, di belakang lakaran wajah ulamak umno pula zunar telah menambahkan perkataan MAHATHIR 'MUHAMMAD' dan ABDUL 'LAH' BADAWI sebagai bahan lucuan.

skrin ini aku ambil daripada laman web pas, tranungkite.
 masyaallah inilah perangai manusia desperate bernama zunar. 

kalimah ALLAH dan MUHAMMAD pun sanggup dia gunakan sebagai bahan lucuan politik.

melampau sungguh. 

apa zunar fikir orang umno ni tak ada agama ke ?
bukan orang islam ke ?

bertaubatlah zunar. melampau sungguh kau jadikan kalimah sebagai bahan lawak politik kamu !

PASCA SUMPAH : PULUHAN RIBU RAKYAT HADIR DI CERAMAH ANWAR DI AMPANG.


itulah semangat kontol pkr. selagi boleh menipu arakiannya dia akan terus menipu.

rekayasa pembohongan pakatan sudah lama rakyat tahu, yang tak tahu hanya sekelumit penyokong mereka yang taksub.

selepas trio datok T selesai melakukan sumpah, malam tadi pkr buat ceramah di ampang.

dalam twitter azmin ali, disebut RIBUAN RAKYAT hadir dalam program ceramah itu.

manakala dalam web dajal tranungkite, lagi haru. ayat tertera PULUHAN RIBU RAKYAT hadir di ceramah anwar malam tadi.

bila didesak oleh rakan twitter azmin ali yang minta foto disiarkan, azmin diam membisu.

namun tian chua sempat merakamkan FOTO PULUHAN RIBU RAKYAT sepertimana yang dimaksudkan oleh azmin ali.

saksikan sendiri proses membodohkan penyokong yang dilakukan oleh azmin ali...macam ni ke istilah 'ribuan rakyat' ?
kelompok ni tak sampai seratus orang.
manakala kelompok ni pulak tak sampai 30 orang.

Friday, April 29, 2011

TERBARU : ALLAHUAKBAR ! VIDEO TRIO DATO T YANG DAH BERSUMPAH LAKNAT !







ALLAHUAKBAR !
ALLAHUAKBAR !
ALLAHUAKBAR !

trio dato T akhirnya telah berjaya melakukan sumpah laknat.


"Dato Eskay bersumpah bahawa Beliau turut berada di lokasi kejadian dan lelaki yang melakonkan adengan seks adalah Dato Seri Anwar Ibrahim"

VIDEO EHSAN  PAPA GOMO.

PKR MERUSUH DALAM MASJID SENTUL. TAHNIAH TRIO T !





program sumpah laknat yang eskay nak buat terpaksa dibatalkan.
program tersebut terpaksa dibatalkan kerana provokasi melampau orang pkr.

dengar cerita pengarah jawi pun kena halau.

alahai orang pkr, kalau betul anwar tak buat kenapa korang kelam kabut takut sangat dengan eskay ni , tahniah eskay kerana telah membuktikan kebenaran ! 

kebodohan AMK buat rusuhan sebenarnya secara indirectly nya membuktikan anwar sudah gelabah berok ! 

apa kata kita mintak trio T buat sumpah ni depan kaabah ! alang-alang menyeluk perkasam biar sampai ke pangkal lengan !

ps: terimakasih kepada rakan baik aku yang telah mengirimkan foto ini 
sms dari dato eskay
" Apakah zaman nabi Lut sudah berlaku di Malaysia apabila  peliwat dan penzina dipertahankan dan penegak Kebenaran di Tentang? Tunggu Petunjuk dari Allah"


PERMOHONAN MAAF GAP KEPADA TUN DR MAHATHIR DAN KELUARGA.


sejak 2 september 1998 atau lebih tepat hari anwar dipecat aku sudah berada dalam kem reformasi atau sebut ADIL. kemudiannya ia beralih kepada penubuhan parti keadilan nasional dan akhirn sekali pkr.

anak muda dan darah muda. gelojak amarah aku mula berpihak kepada anwar sejak dia dipecat.

2 september 1998 hari bermulanya sokongan tidak berbelah bahagi aku kepada anwar. banyak foto yang aku simpan, insyaallah tiba masanya akan aku keluarkan satu persatu.

foto yang melibatkan penglibatan aku (dan rakan) berjuang jiwa dan raga demi untuk perjuangan anwar.

asalnya dulu, aku pelajar yang cukup pro kepada dr mahathir. pada zaman belajar dahulu, setiap ucaptama dr mahathir akan aku simpan sebagai koleksi bacaan.

namun dek kerana darah muda pemecatan anwar membuatkan aku sedikit keliru.

aku dihasut untuk menyertai perjuangan anwar hanya berlandaskan kepada satu kaset sahaja, kaset yang disebarkan di seluruh pelosok tanahair yang merakamkan perbualan pemecatan anwar ibrahim sewaktu mesyuarat MT yang terakhir.

kerana aku bekerja shif, maka aku mampu memberikan hampir 70% masa,tenaga,wang ringgit demi untuk perjuangan anwar.

fanatiknya politik taksub kepada anwar hingga ke tahap karier kerja pun sanggup kami jadikan taruhan.

tanya pada kami, apa yang kami tak sanggup buat demi anwar ibrahim ? segalanya aku sanggup offer demi reformasi, demi anwar ibrahim.

demonstrasi,arsenik,konvoi kamunting,kesas highway, prk lunas,indera kayangan,ijok, pilihanraya sarawak (tahun 2002) yang ada diantara kami hampir ditetak dengan pedang samurai oleh puak BN,kongres,demo, ceramah,bawak karung kutip duit ceramah,jadi MC ceramah, jadi tukang jaga jalan masa ceramah,beli cd ceramah untuk diedarkan kepada rakan,kereta bertampal logo justice 4 all hatta tampal satu persatu sticker anwar sakit kat tiang lampu pun kami buat.

fanatik tahap melampau. semuanya kerana dah ditarbiyah oleh semangat anwarisme.

dulu, bagi kami dr mahathir adalah manusia yang paling tidak demokratik dan kejam. biarlah aku menulis jujur kali ini. jujur yang paling jujur. bukan nak mendedahkan aib atau kelemahan, sekadar nak bagitahu rakyat betapa silapnya aku membuang masa hampir belasan tahun menyokong perjuangan anwar yang akhirnya terbukti palsu.

MANA DATANGNYA NAMA 'GERAKAN ANTI PKR' ?

nama ini dah wujud sejak 2004 sewaktu raja petra melupuskan web FAC (free anwar campaign) dan mewujudkan laman barunya malaysia today.

aku tukang komen paling tegar dalam malaysia today, bersama-sama dengan rakan bloger mat saman kati (dulu anwarista sekarang dah tarik hand brake).

waktu itu aku pakai nama gerakan anti pas, aka GAP. pasal aku benci dengan perangai hipokrit pas.

aku sokong anwar kerana projektori imejnya yang islamik dan pro melayu. ini asal asas semangat anwarista aku.

dr mahathir digambarkan sebagai pemimpin zalim. pelbagai fitnah dan gelaran kami beri kepada tun mahahir dalam semua web pembangkang yang wujud ketika itu, terutamanya web malaysia today.

anwar melontarkan ide dan benih fitnah kepada kami. di sini terletaknya daya usaha kami untuk spin dan burukkan pimpinan dr mahathir.

mesej dan propaganda yang anwar sampaikan kepada kami, kami telan hidup-hidup. tanpa ada rasa terdetik untuk berfikir apatahlagi untuk argue (persoalkan) fakta yang dibentang.

proses politik yang berat sebelah ini (one sided) telah berjaya melahirkan gerombolan anak muda yang condong kepada fahaman anwarista.

buktinya, pada tahun 1999 atau lebih tepat semasa pilihanraya telah wujud hampir 650 ribu pengundi baru yang muncul selepas pasca reformasi.

nasib baik lah daftar pemilih baru ini tidak sempat digazetkan, jika tidak berkemungkinan kerajaan umno/bn sudah tumbang pada pilihanraya 1999 !

masa berlalu. harapan kami hancur luluh selepas tewas teruk pada pilihanraya 2004.

pkr tinggal sebatang kera, sebatang kara di parlimen. wan azizah wakil tunggal pkr di parlimen manakala dominic ng menjadi calon tunggal pkr untuk dun padungan di sawarak.

arakian teruk kena dengan BN sekalipun, semangat perjuangan kami tak pernah padam. lesu tak menghalang kami untuk terus bergerak. moral down tiada dalam istilah kamus kami.

kerana kami mengharapkan tatkala anwar bebas, maka kegemilangan politik pkr akan bersinar semula.

anwar bebas dari penjara namun selama 2 tahun pasca dia bebas, anwar langsung tidak melakukan apa-apa.

apa anwar tak menghargaikah perjuangan orang yang di luar penjara, bisik hati kami.

anwar telah mengecewakan hampir separuh penggerak reformasi selepas dia keluar dari penjara.

expectation (jangkaan) kami adalah mengharapkan agar selepas pulang dari munich, anwar akan memacu semula momentum semangat petang 10 september di dataran merdeka.

enjin movement politik aku mulai kendur.

hilangnya anwar rupanya punyai maksud. dia memasang strategi politik baru. 

politik lama anwar yang dia perjuangkan iaitu pertahan hak islam dan pro melayu sudah dibuang ke longkang. anwar yang nampak pada hari itu adalah anwar yang baru.

baru kerana anwar menyokong pemurtadan lina joy ! di sini bermulanya renggang politik aku dengan pkr.

apa sudah jadi dengan anwar ? dulu dialah pejuang islam sekarang tidak lagi.

stage kedua aku putuskan hubungan sama sekali dengan pkr apabila peristiwa padang chetty klang berlaku.

apa dia peristiwa padang chetty klang ? peristiwa dimana anwar hadir di hari perarakan kumpulan hindraf yang menyambut gembira pembebasan 'salah tapi bebas' mahkamah sesyen klang terhadap 6 puaka hindraf.

saat itu di mata aku anwar sudah lari dari perjuangannya.
anwar bukan lagi ultra melayu. 
anwar bukan lagi bekas presiden abim yang hebat.
anwar bukan lagi bekas timbalan presiden umno.

saat itu aku melihat anwar sebagai penyundal agama dan bangsa.

sungguh sia-sia perjuangan aku mendokong reformasi.

kalau orang macam aku yang 12 tahun menyokong anwar, tanpa dia kenal siapa aku pun boleh merasa kesal cuba kamu bayangkan pula apa perasaan dr mahathir yang puluhan tahun 'menatang minyak yang penuh' terhadap anwar.

keputusan pilihanraya 2008, akhirnya telah menyedarkan aku bahawasanya dr mahathir adalah betul.

anwar ibrahim adalah puaka politik bangsa. lahanat dap menang kerana anwar ibrahim. janji puaka bangsa ini yang menyebabkan cina dap menyokong agenda politik baru anwar ibrahim.

waktu itu aku dah mengaku silap. aku jugak yakin anak muda yang seangkatan dengan aku pada zaman reformasi pun berfikiran yang sama.

flow dan perjalanan sejarah puaka pakatan anda telah ketahui.

anwar dipecat antara sebabnya adalah kerana masalah moral .

anwar dipecat kerana masalah moral.
anwar dipecat kerana masalah moral.

sebab anwar dipecat adalah kerana masalah moral.

masa hari anwar dipecat, aku kata dr mahathir telah melakukan fitnah. tapi hari ini...semua tindakan dr mahathir satu persatu ditunjukkan kebenarannya.

khianat bangsa.
khianat agama.
khianat negara.

masa anwar dipecat dr mahathir kata anwar ada masalah moral. kata dr mahathir dia(anwar) telah melanggan pelacor.

2 september 1998 aku langsung tak percaya..tetapi hari ini ia telah dipertontonkan di depan mata.

ianya mengambil masa hampir 13 tahun untuk rakyat mengetahui kebenaran cerita dr mahathir.

aku kini menjadi penulis blog sepenuh masa, nama blog ini gerakan anti pkr.

gerakan anti pkr wujud selepas pilihanraya 2008. wujud kerana anwar menyokong lina joy murtad. wujud kerana anwar menyundalkan hak agama dan bangsa lalu diperjudikan  nasibnya oleh anwar ibrahim.

3 minggu lepas video seks anwar keluar. hari ini full version klip video itu sudah tersebar.

walaupun nama blog ini gerakan anti pkr, namun bagi aku ia masih kosong dan terasa kekurangan.

aku sedaya upaya untuk menebus balik kesilapan aku sepanjang berada dalam kem anwar. maka cara menebus kesilapan ini adalah dengan mewujudkan blog GAP. 

alhamdulillah blog ini sudah berada di tahap yang sewajarnya  sepertimana yang aku kehendaki namun satu perkara lagi masih tertinggal.

aku sudah banyak kali bertembung secara fizikal dengan tun dr mahathir. namun atas dasar keterbatasan dan faktor keselamatan tun, maka agak sukar untuk orang kebanyakan macam aku  mendekati tun dr mahathir.

hari ini hari jumaat.

aku tak tahu bila lagi aku berpeluang untuk berjumpa secara dekat tun dr mahathir.

apa pun sebagai anak muda, aku wajib bercakap jujur dalam hidup. sepanjang kesilapan 13 tahun dalam pkr banyak perkataan  kurang enak  telah aku lemparkan kepada tun dr mahathir.aku telah silap dan aku harus mengakui kesilapan lama aku.

BISMILLAHHIRAHMANNIRAHIM

ASSALAMUALAIKUM WB AYAHANDA TUN DR MAHATHIR DAN KELUARGA.

saya, dengan nama pena blog gerakan anti pkr menyusun sepuluh jari memohon jutaan ampun dan maaf di atas kebiadapan saya melabel ayahanda tun dr mahathir dan keluarga sewaktu saya berada dalam pkr.( selama 12 tahun).

maaf kan saya . ayahanda tun ,segala cerita  ayahanda mengenai anwar ibrahim akhirnya telah dipertontonkan oleh ALLAH SWT akan kebenarannya.

maaf kan saya. dosa saya selama  ini cukup banyak kepada ayahanda tun.penyesalan ini luar biasa dalamnya.penyesalan ini takkan bisa padam selagi saya tak dapat cium tangan ayahanda tun dan melafazkan permohonan jutaan ampun dan maaf.tolonglah maafkan kesilapan saya wahai ayahanda tun..

dengan perasaan rendah diri, sudilah kiranya ayahanda tun memaafkan kesilapan dan keterlanjuran saya. sekali lagi ayahanda tun..maafkan saya.wasalam.

ANWAR DUDUK TAHYAT AWAL UNTUK SAPU AIR MANI ?!

 lihat foto di atas.. amati nya dengan fokus yang serius.

apa anwar buat ?

pada 9 april bersamaan dengan hari sabtu aku dedahkan satu perkara penting tentang isi kandungan video seks anwar ibrahim.

dalam artikel 9 april aku tulis anwar duduk tahyat awal untuk sapu air maninya... aku siap lukis lagi foto evidence tersebut. lakaran ala-ala dalam mahkamah la.
semalam seluruh isi kandungan video seks tersebut dah tersebar.

jelas dakwaan aku tepat. anwar memang duduk dalam keadaan tahyat awal untuk sapu air maninya dengan tisu.

KLIK SINI untuk mengimbau semula artikel 9 april yang aku maksudkan.

BEZAKAN 2 FOTO PEMIMPIN INI.

 adakah anda nampak jelas mata,hidung,bentuk muka lelaki yang ada dalam foto ini.

sekali imbas memang agak sukar untuk kita menilai siapa lelaki ini dan apa yang sedang dia lakukan sewaktu foto ini dirakamkan.
kerana apa sukar mengenalpasti kelibat lelaki ini ? kerana ini foto yang statik dan bukannya video.

namun dalam kesamaran foto yang jelas nyata di atas, pembangkang tetap mengatakan bahawasanya lelaki itu menyerupai chua soi lek.

selepas 4 jam bermesyuarat dengan mca bahagian labis, chua soi lek akhirnya mengaku dialah lelaki yang tertera kelibatnya dalam foto tersebut.

ini sikap jantan seorang kafir bernama chua soi lek. 

anwar bagaimana ?



Wednesday, April 27, 2011

TERKINI :VIDEO SEKS ANWAR PART 2 SUDAH ADA !







 Anwar dah arahkan balacinya untuk buang video tersebut.
tapi jangan risau, kami dah simpan dan akan upload semula video tersebut.
taktik buang video ni dah kami tahu.
buat sementara itu, perhatikan kronologi print screen dari video tersebut.VIDEO INI BOLEH DIKONGSI PUNYA MAAA...KASI DOWNLOAD VIDEO NI. HILANG KITA MASUK LAGI !

TIK TOK TIK TOK! VIDEO SEKS ANWAR PT 2 DIDEDAHKAN !

ANWAR IBRAHIM.. TIK TOK..TIK TOK.

video


bagai pungguk rindukan bulan.
mengharap bulan bilakan  jatuh ke riba.

PEGAWAI KHAS AHLI PARLIMEN BN BELASAH MUHYIDIN YASIN ?

 ada orang hantor email kat aku. katanya ada pegawai khas ahli parlimen belasah menteri pelajaran ts muhyidin yasin.

aku dah publish keratan FB dia. nama mamat yang belasah ts muhyidin yasin ni 'rizuan ahamad'.

ada orang panggil dia onie.

pegawai khas ahli parlimen mana ?

aku bagi clue.. ahli parlimen ni mangsa belasahan parpukari. kalau benarlah mamat ni pegawai khas ahli parlimen 'itu' maka amat wajarlah kamu dinamakan 'pegawai khas ahli parlimen itu'...typical oxfart !

ANWAR IBRAHIM....TIK TOK TIK TOK.

 anwar ibrahim...

tik
tok
tik
tok

tik tok..tik tok... ini adalah signal bunyi jarum jam di dinding..ia tampak berdetik, lagi lama berdetik lagi bergoncangkan jiwa si puaka bernama anwar ibrahim.

Deputy police chief Khalid Abu Bakar says the identity of the main actor will be revealed if the need arises.

(Bernama) - The police will not hesitate to reveal the real identity of the “main actor” in a sex video, which showed a man looking like Opposition Leader Anwar Ibrahim having sexual intercourse with a woman believed to be a sex worker.

Deputy Inspector General of police Khalid Abu Bakar said investigation into the distribution of the sex video was still ongoing and “we would reveal whatever that needs to be revealed and whatever that does not need to be revealed would not be revealed.”

“For the police, we would investigate first and when the time comes the police will reveal who was the actor in the sex video.

“We are still investigating the case under Section 292 of the Penal Code,” he said. The section involves distribution of obscene material.

Asked why the Attorney-General’s Chambers had returned the police investigation papers to Bukit Aman, Khalid said that it was a normal procedure to ensure an air tight case.

“We completed the investigation papers and naturally it was sent to the A-G chambers. If the AG feels that there are some issues which need clarification, he would send it back to us.

“We follow whatever instructions given to us. This is a normal procedure and there is a possibility that we would hand over the investigation papers again to the chambers this week,” he said.

On March 21, the sex video was shown to selected journalists at Carcosa Seri Negara by a group of three Datuks who only wanted to be known as Datuk T at that point.

Recently, Inspector-General of Police Ismail Omar announced that the video was genuine after it was inspected by local experts.


Tuesday, April 26, 2011

MELAYU/BUMIPUTRA DALAM BAHAYA . (BAHAGIAN 2 )

 percayakah kamu kalau aku cakap kita boleh gagalkan perancangan dap ( cina raya) dengan syarat kita berani.

di mana kita perlu mengorak langkah ?
jawapan aku kita mulakan di sarawak.

memerhati movement dap yang berterusan mengorak langkah di sarawak dan yang terbaru sabah membuktikan iltizam politik mereka yang nampak bersungguh-sungguh.

kenapa dap melonjak ?
kenapa dap begitu bersungguh-sungguh untuk menguasai politik negara ?

tiada lain kerana pengundi cina sudah memberikan ikrar taat setia untuk terus bersama dap sehingga mereka menang pada pru ke 13 nanti.

ada orang kata 'pengundi cina' akan kembali bersama BN.

ini pandangan orang, aku tak boleh nafikan haknya untuk bercakap apa pun. bukankah ruang  internet ini adalah platform demokrasi digital .

apapun sikap kita, pesanan aku berhentilah daripada menjadi pengemis politik.

cina takkan kembali kepada mca.
cina takkan kembali kepada gerakan.
cina takkan kembali kepada snap.
cina takkan kembali kepada supp.
dan yang pasti cina takkan kembali kepada BN.

sejarah tidak pernah berbohong wahai sahabat.

tak perlu kita merenung jauh di zaman politik yang warna televiseyennya hitam putih.

perhatikan kepada keputusan pilihanraya kecil pertama selepas pru 2008, iaitu di parlimen kuala trengganu.

dun bandar menyaksikan penolakan hampir 80% pengundi cina terhadap calon barisan nasional iaitu wan farid.

wave atau gelombang penolakan pengundi cina terhadap BN berterusan di permatang pauh, bukit gantang, hulu selangor, tenang,sibu dan yang terbaru katstrophi di sarawak.

bagaimana layaknya untuk kita mampu berfikir, ada calon dap boleh memperolehi majoriti 6-7 ribu kertas undi di sarawak merupakan signal untuk BN melakukan research yang ad-hoc, dengan kadar segera.
meletakkan rayuan dan kebarangkalian angan-angan mat jenin bahawasanya cina akan kembali menyokong BN merupakan tindakan berbahaya.

merbahaya kerana ia bisa menimbulkan kekesalan luar jangka hebatnya.

cina akan sokong BN, umpama angan-angan kita memohon agar regim israel mengakui kesilapannya membunuh puluhan ribu umat palestin.

jadi apa solusinya untuk kita memulakan langkah menyekat kemaraan dap ?

tiada lain, kita harus menggunapakai ide persempadanan semula dun di negeri yang BN menang majoriti 2/3.

kita mulakan langkah ini di sarawak.

di sarawak BN telah menang 2/3 atau lebih mudah menang 55 daripada 71 kerusi yang dipertandingkan.

jika dap mahu memulakan langkah dan cita-cita politik besar mereka di sarawak, maka dengan sarawaklah kita harus mematikan langkah mereka.

perhatikan kedudukan seat dun di sana.

pbb 35
prs 8
spdp 6
supp 6
pkr 3
dap 13
bebas 1

negara kita mengamalkan pemerintahan demokrasi berperlembagaan. ketua nya adalah YDPA. rang undang-undang negara digubal oleh ahli dewan rakyat yang digelar ahli parlimen. rang ini dipanggil akta.

manakala dalam sistem pentadbiran sebuah negeri, undang-undang dipanggil enakmen. ia digubal oleh ahli dewan undangan negeri yang dipilih oleh rakyat.

rakyat memberikan mandat kepada adun untuk melaksanakan dasar pemerintahan. dasar pemerintahan pula berlandaskan kepada gabungan parti yang dipilih.

di sarawak BN telah mendapat mandat rakyat. majoriti sokongan rakyat adalah luarbiasa.

jadi sebagai negara/negeri yang mengamalkan demokrasi maka kuasa majoriti 2/3 boleh digunakan untuk meminda mana-mana akta/enakmen yang tidak menguntungkan perjuangan parti.

dap dilihat sebagai pembangkang dalam dun sarawak. jadi bagi melindungi kepentingan kerajaan negeri BN di sarawak ............

maka gerakan anti pkr mendesak agar persempadanan semula dilakukan di negeri sarawak.

pembangkang tidak boleh mengatakan bahawasanya ini tindakan tidak demokratik.

BN sarawak telah mendapat mandat rakyat. BN sarawak telah mendapat 2/3 majoriti. maka dengan mandat ini arakiannya adalah perlu untuk kerajaan BN di sarawak membuat semakan dan seterusnya melakukan persempadanan semula kerusi dun negeri.

pehin seri taib mahmud boleh mencontohi ide ini yang gerakan anti pkr ambil contohnya daripada tun dr mahathir.

pasca pilihanraya umum 1999, umno telah kalah teruk di kawasan parlimen melayu.

tahun 2001 tun dr mahathir berlandaskan peruntukan dan kuasa yang diberikan (mandat 2/3) telah melakukan persempadanan semula kerusi parlimen.

banyak kerusi parlimen yang majoritinya pengundi melayu telah dipecahkan. antara contoh terbaik parlimen shah alam yang dipecah  menjadi 2 iaitu parlimen shah alam dan parlimen kota raja.

kuasa yang ada pada ketua menteri sarawak adalah kuasa yang halal dari segi perlaksanaan demokrasi.

pehin seri telah melihat sendiri bagaimana tatacara komunis dap merencanakan/menghuru harakan sarawak sepanjang kempen pilihanraya negeri berlangsung.
kita tak perlu mengemis undi cina. sudah kami bentangkan keputusan pru 2008,keputusan 16 prk selepas 2008 yang menunjukkan indikasi peralihan undi cina terhadap dap semakin melonjak naik.

ayuh lakukan persempadanan semula.

mereka mahukan  'CHANGE' dan dengan slogan  'CHANGE' jugalah yang kita bagi !

kita gabungkan kerusi-kerusi DUN di bandar yang dimenangi dap daripada 3 menjadi 1.( sebagai contoh)

manakala kerusi dun baru untuk pengundi setia melayu/melanau/bumiputra perlu ditambah.

persempadanan semula ini tidak boleh dicabar di mahkamah.

NANTIKAN BAHAGIAN KE 3 ARTIKEL INI.
AKAN AKU PASTIKAN BUNTUT DAP PANAS !

SAMBUNGAN ARTIKEL MELAYU/BUMIPUTRA DALAM BAHAYA.

 nantikan sambungan artikel  aku jam 3 petang ini. (bahagian 2).