IKLAN BERBAYAR

Wednesday, June 30, 2010

GEMPAR ! AGENDA (40:1).. DATOK HARON DAH TAHU ?!

benarkah agenda besar dap sejak penubuhannya (PAP ke DAP) sudah diketahui oleh almarhum dato haron ? benarkah rancangan 40:1 sudah lama diketahui oleh almarhum dato haron ?

benarkah datok haron memiliki kebijaksanaan 'luar biasa' dalam berhadapan dengan isu 40:1 ?

nantikan pendedahannya dalam masa terdekat !

( 40:1) BLOGER BANTU UMNO.

apa itu malapetaka 40:1 ? ia adalah nisbah jumlah pengundi berdaftar antara kaum. 40 bukan melayu dan 1 untuk melayu. maknanya, selepas 40 pengundi bukan melayu mendaftar, barulah diikuti dengan 1 melayu.

berita menggemparkan ini menjadi bualan rakyat.

yang jelas melatah dalam isu nisbah 40:1 ini adalah ketua pemuda dap, yb loke. aku tak pasti apa punca dan mengapa perlunya untuk ketua pemuda parti anti islam/melayu ini melatah ?

atas platform mana dan atas dasar apa yb loke perlu menuduh isu ini rasis ?

adakah kerana rahasia besar 'pemikir pemikir' komunis untuk menguasai kerusi parlimen telah di dedahkan dalam media ? adakah benar agenda 40:1 yang diarahkan oleh chen man hinh (penasihat seumur hidup dap) telah diketahui umum ?

apa sebab dap nak melatah aku tak peduli, yang penting signal 40:1 ini adalah amaran kepada seluruh umat islam dan bangsa melayu. mereka merangka strategi terbesar malaysian malaysia.

MAKLUMAT UNTUK SELURUH PIMPINAN UMNO.

di bawah ini aku detailkan senarai penting statistik :-
JUMLAH PENGUNDI,JUMLAH PENGUNDI YANG LAYAK MENGUNDI TETAPI BELUM BERDAFTAR,DAN PENGUNDI BERDAFTAR.

hentikan segala program merepek. hentikan juga kegiatan bahagian yang tak pernah buat program. bloger tak boleh buat apa-apa untuk melaksanakan tugasan ini. tetapi kami melihatkan senario 40:1 ini sebagai malapetaka yang bakal menimpa umat.

platform kami sekadar mahu membantu umno. umno pusat,negeri,bahagian dan cawangan. maklumat telah kami kumpulkan.fokuskan kepada jumlah pengundi yang belum mendafar (lihat statistik dibawah). ini sebahagian daripada gerakan rakyat yang mahukan umno/bn merampas balik negeri dan kerusi yang telah hilang.

pakatan tidak kompeten/tidak mampu lagi untuk memerintah. 2 tahun ini penuh dengan politiking. 16september,liwat,gadai islam,gadai hak melayu,minta bantuan kuasa luar,percakaran politik dalaman pakatan,skandal seks,gadai negara,rompak pasir,rasuah semuanya membosankan kami, membosankan rakyat.

peluang sudah terhidang di depan mata.jelas rakyat sudah kembali menyokong umno/bn tetapi performance pemimpin umno yang ada sekarang wajib berubah !

signal 40:1 cukup penting kepada pengekalan kuasa bangsa melayu di tanah melayu. jangan pandang remeh cita-cita besar komunis dap mahu memerintah malaysia.

BLOGER SUDAH BANTU UMNO. UMNO TOLONG GERAKKAN USAHA BESAR-BESARAN TAMBAH PENGUNDI,FOKUSKAN KEPADA PENGUNDI BARU DARIPADA BANGSA MELAYU !!

Tuesday, June 29, 2010

ANWAR VS KALID GAGAP VS AZMIN VS DAP !

"Saya beri amaran terakhir. Mana-mana lagi kenyataan terbuka yang mempertikaikan Menteri Besar Selangor, terus (dihantar) ke Lembaga Disiplin." Demikianlah kata-kata yang terkeluar dari mulut Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim dalam satu mesyuarat pimpinan pusat PKR, menurut sumber dalam parti itu.

Malah, Anwar Ibrahim (gambar kiri) memberi kata-kata akhirnya, "Saya sudah cukup dengan ini. Sesiapa yang cuba menguji kesabaran saya, anda boleh cuba."

Selain itu, sumber maklumat tersebut memberitahu MerdekaReview, bahawa Anwar Ibrahim mengarahkan Azmin Ali untuk menarik balik perletakan jawatannya sebagai Pengerusi Lembaga Pengarah Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS). Bagaimanapun, Azmin Ali cuba membantah atas alasan langkah ini bakal menjejaskan kredibiliti dirinya, malah beliau meluahkan kekhuatirannya bahawa keputusan mengambil alih jawatan Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri Selangor pada ketika ini mudah mencungkil kesangsian terhadap dirinya.

"Tiada (ruang untuk) pendapat lain. Ini adalah arahan," tegas Anwar.

Imej Azmin terpalit

Menurut seorang pemimpin yang turut hadir dalam mesyuarat tersebut, Azmin mempersoalkan, "Orang luar berkata ini dan itu terhadap saya, dan kamu masih menyerahkan jawatan ini kepada saya. Bukankah dengan ini, kamu mahu saya jadi 'orang jahat'?"

Namun, pimpinan yang hadir dalam mesyuarat tersebut menganggap langsung tiada masa yang sesuai untuk Azmin Ali (gambar kanan) mengambil alih jawatan Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri Selangor dalam keadaan yang paling sempurna. Jadi, ada yang membuka mulut, "Kalau ada sesiapa yang cuba menodai imej kamu, minta maaf, kamu hanya boleh bersabar."

Jelas, tindak tanduk ahli parlimen Gombak merangkap ADUN Bukit Antarabangsa kebelakangan ini memperlihatkan "cita-cita"-nya yang "tidak kecil". Sumber dalam parti tidak menolak kemungkinan bahawa Azmin Ali cuba mengambil kesempatan daripada "ketidakpuasan terhadap Khalid Ibrahim". Namun, dari perspektif luar parti, merebut kerusi dengan Khalid Ibrahim yang meraih sokongan tinggi dalam soal selidik, semestinya berakhir dengan nama diri yang terpalit.

Harus diingatkan, pemilihan PKR yang bakal berlangsung pada akhir tahun ini bukan lagi menggunakan sistem perwakilan seperti dahulu, tetapi kira-kira 300 ribu orang anggota dari seluruh pelusuk akan menggunakan undi dalam tangan mereka untuk memilih pimpinan tertinggi PKR. Maka, hubung antara calon dengan perwakilan tempatan menjadi kurang penting, malah anggota parti secara umumnya akan mengundi berdasarkan persepsi dari media. Sesiapa yang ditonjolkan dengan imej yang lebih positif dalam media, maka beliaulah mempunyai peluang yang lebih cerah.

Khalid Ibrahim dalam PKR Selangor

Sumber memberitahu MerdekaReview, Azmin Ali sebenarnya mengambil kesempatan untuk mendesak Khalid Ibrahim, tetapi "sepanjang proses ini, beliau (Azmin Ali) turut tercedera."

Ketika ditanya laporan bahawa 15 orang ahli parlimen bersepakat untuk mendesak agar Khalid berundur, seorang wakil rakyat mempertikaikan, "Berapa orang ahli parlimen yang kami ada?"

Sememangnya, PKR hanya mempunyai 24 orang ahli parlimen sekarang, termasuk Khalid Ibrahim. Jikalau benar 15 orang ahli parlimen cuba menggulingkan Khalid, maka angka ini telah melebihi separuh daripada jumlah ahli parlimen PKR.

Apakah kekurangan yang ada pada Khalid, sehingga mencungkil ketidakpuasan yang mengombak dari parti? Seorang anggota Majlis Pimpinan Negeri Selangor berkata, selaku MB Selangor, Khalid tidak memberi sumbangan yang besar kepada PKR Selangor. Biarpun Selangor menjadi negeri yang terkaya antara negeri Pakatan Rakyat, namun keadaan kewangan PKR di Selangor amat tidak memuaskan.

Kurang peka dalam politik

Ketua Penerangan PKR Selangor, Tan Yee Kew (gambar kanan) berkata, Khalid Ibrahim tegas membantah penyaluran dana dari khazanah kerajaan ke tabung parti. Jadi, PKR hanya boleh bergantung kepada sumbangan dana daripada ahli parlimen, ADUN dan anggota parti. Ada wakil rakyat yang mencadangkan agar MB mengutip wang parti dengan mengadakan jamuan, tetapi prestasi Khalid jelas tidak memuaskan dalam hal ini.

Selain itu, bekas tokoh korporat ini dikatakan meneliti sendiri kesemua urusan perdagangan, malah enggan melepaskan kuasa kepada orang di bawahnya, menjurus kepada tundaan dan kelewatan dalam prosedur. Keadaan ini mengundang tuduhan bahawa Khalid tidak mempercayai orang lain, maka mereka mengambil kesempatan untuk mendesak agar Khalid akan berubah.

Di samping itu, Khalid yang selama ini berkecimpung dalam dunia korporat, diadu kerana kurang peka dalam politik. Beliau yang berusia 64 tahun mempunyai ego dirinya, dan enggan mendengar cadangan atau pandangan lapisan pemimpin yang lebih muda daripadanya. Malah, latar belakang ini menyebabkan pandangannya sentiasa berbeza dengan NGO dan ahli politik, misalnya ketika berdepan dengan media, Khalid jelas kurang peka.

EXCO Senior Selangor, Teresa Kok dari DAP turut menyifatkan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng, yang juga Setiausaha Agung DAP sedemikian, "Ketua Menteri ini mungkin tidak berpengalaman dalam pengurusan, tetapi beliau tahu apa yang dikehendaki media. Jadi, beliau tahu bagaimana mengolah hujahnya agar disambut baik NGO dan media."

Secara perbandingannya, publisiti Khalid tidak setanding dengan Lim Guan Eng (gambar kanan). Lantaran daripada itu, pelucutan jawatan Pengerusi PKR Selangor mungkin sesuatu yang dialu-alukan oleh Khalid Ibrahim sendiri, menjelaskan mengapa beliau masih berjenaka dalam mesyuarat tersebut setelah keputusan dibuat.

"Gembira sangatnya (Khalid). Beliau pernah berkata di banyak tempat, bahawa beliau tidak sukar menguruskan hal ehwal dalam parti. Paling baik untuk beliau menumpukan sepenuh perhatiannya dalam pentadbiran kerajaan negeri," kata seorang anggota Majlis Pimpinan Negeri Selangor.

Keputusan pelucutan jawatan Pengerusi ini mungkin melegakan Khalid Ibrahim, yang sering diadu kerana tiada masa untuk menguruskan hal ehwal parti, namun rakannya dalam kerajaan pula menganggap Khalid selaku Menteri Besar, sebenarnya menerima tamparan daripada keputusan parti ini.

*Wong Shu Qi ialah wartawan MerdekaReview, edisi bahasa Cina. Tulisan ini diterjemah dan disunting oleh Lim Hong Siang, daripada teks asal.

HAI, NAMA I AZMIN ALI (SIRI 1)

hai semua,apa kabar you alls di sana. nama i azmin ali. ahh sori okay, i baru lepas mandi swimming fool kat hotel. tak sempat nak pakai tuala tutup aurat. tapi takpe kan, i ni metroseksual..

i dah bayar gap untuk publish kan artikel menarik tentang gaya hidup i dalam artikel, KISAH AZMIN THE SERIES. hahahaha seronoknya jadi glamer kat blog umno , i peduli apa !

ramai orang bercerita tentang i sekarang ni.OMG, ada yang tuduh i nak jadi menteri besar selangor..really ?! mmmm...yeeahh memang betul la i ada pasang cita-cita tapi sikit je..

bukan apa nyah.. jika you alls bandingkan i dengan kalid gagapp tewww.. i lebih senior ok. i dari dulu aktivis keadilan nasional. apa you alls lupa ke i pernah jadi adun bukit antarabangsa masa pru 1999. mana kalid ? takde ok.

ok sebelum i detailkan cita-cita besar i nak jadi menteri besar, you alls tengoklah dulu citarasa dan taste i ok .

ha, ini gambar lukisan i dan wife i, shamsidar. kami abadikan gambar ni atas katil pasal ....katil we alls harganyaa RM26 ribu nyah... i beli tahun 1996 masa i jadi setiausaha anwar ibrahim...sssssss aarrhhhhh...anwar mmmm...oppss sori terlajak berkhayal lak..

jadi daripada dulu lagi taste i memang tinggi. jangan kata i tipu you alls..kat bawah ni ada resit pembelian katil i..klik kat gambar resit tu ok..

no, i bukan nak menunjuk, tapi sebelum anwar pilih i jadi menteri besar nanti, kenalah tunjukkan ketelusan dan intergriti..


ok sambung lagi dalam kisah kedua, KISAH AZMIN THE SERIES. (by mama juwi)



NISBAH 1:40. KERJA UNTUK UMNO SELANGOR !



semalam berita harian telah mengeluarkan pola pendaftaran pengundi baru.mengikut kajian, nisbah pendaftaran pengundi baru antara melayu dan bukan melayu adalah 1:40.

nisbah ini menakutkan dan boleh membawa implikasi besar kepada politik tanahair, lebih-lebih lagi apabila kita semakin menghampiri kepada pru ke 13.

2 minggu sejak kebelakangan ini umno selangor telah ditegur oleh banyak pihak. bloger,umno bahagian malah suara rakyat juga kedengaran dalam sesi brain wash segelintir pemimpin umno selangor yang kelihatan lesu.

bila kena tegur, dia kata kita buat dakyah. apanak buat, taknak mengaku kelemahan diri.ni ha, kerja pertama untuk pemimpin umno selangor. tengok nisbah pendaftaran pengundi baru ni.

apa tunggu lagi wahai umno selangor, buatlah gerakan besar-besaran tambah pengundi.

ini hasil kajian bloger tentang fakta baru pengundi.

JUMLAH PENGUNDI DI SELANGOR : 2,421,663
JUMLAH YANG TELAH BERDAFTAR : 1,622,622
JUMLAH BELUM MENDAFTAR DI SELANGOR : 799,001.

jumlah belum mendaftar mengundi di selangor adalah 799,001.

jadi ketua penerangan umno selangor shukor,setiausaha umno selangor satim,suhaimi ,noh omar....BILA NAK MULA GERAK ?

YB SRI MUDA CARI PUBLISITI MURAHAN !

yb pkr adun sri muda nak saman umno kota raja.kah kah kah
kenapa dia nak saman umno kota raja ?
pasal umno kota raja bakar akhbar suara keadilan semalam.kah kah kah
adun sengal sri muda ni sensitif..kah kah kah
dia kata umno kota raja telah mengguris hati dia ..kah kah kah
akhbar fitnah keldaian rujukan muktabar dorang, sensitif kalau di bakar..kah kah kah


yb sengal ni sebenarnya dah tertekan..kah kah kah
pasal melayu sri muda dah tolak dia..kah kah kah
pasal melayu kota raja dah tolak dia..kah kah kah
pasal india kota raja dah tolak dia...kah kah kah
dia risau kalau kalah pru ke 13 nanti...kah kah kah

alahai yb sengal...ko lupa ke pkr jugak pernah bakar akhbar utusan..

siapa mangkok yang bakar utusan kat gambar ni ? ...KLIK SINI
umno ke pkr ? kah kah kah

sudahlah suhaimi. jangan cari publisiti murahan macamni..akuilah paper keldaian ni 0.5% je yang betul..itu pun ejaan je , fakta kosong penuh dengan fitnah..takde manafaatnya kau nak rasa terguris hati paper keldaian dibakar..

lebih baik kau bersedih hati pasal pkr dan pas dah lama lacurkan islam demi kepentingan politik binatang mainan anwar tu !AKU SARAN UMNO BAHAGIAN SELURUH MALAYSIA HARUS BAKAR PAPER KELDAIAN NI !

Monday, June 28, 2010

DOKUMEN LADANG BABI MEGA PAKATAN SELANGOR DIDEDAHKAN !

april 2008,sebulan selepas memerintah selangor,pakatan telah bercadang membina sebuah ladang babi mega di kuala langat. cadangan ini mendapat bantahan seluruh rakyat selangor termasuk para aktivis alam sekitar.

mengapa perlu sebuah ladang babi mega dibina sedangkan hasil mahsul ekonomi kerajaan negeri selangor cukup banyak dan masih boleh diterokai. aktivis alam sekitar juga membantah pembinaan ladang babi tersebut kerana khuatir akan pencemaran anak sungai di kuala langat seterusnya akan memberikan impak besar kepada pantai morib.

cadangan pembinaan ladang babi mega pada april 2008 ini 'disenyapkan' seketika. hinggalah ia muncul secara senyap-senyap pada 2009. perhatikan kepada tarikh cadangan dan kelulusan NO MTES yang telah dimerahkan tulisannya.

DOKUMEN INI ADALAH HAK MILIK KERAJAAN SELANGOR.
NO FAIL : (R) 508/12 jld. 3 (12)
NO MTES : 2/18/2009

KERTAS MESYUARAT EXCO MTES
daripada unit perancang ekonomi

CADANGAN KAEDAH PENGAMBILAN BALIK TANAH UNTUK TUJUAN 'MODERN PIG FARMING' (MPF) DI MUKIM BATU, KUALA LANGAT.

1. TUJUAN
kertas mesyuarat ini bertujuan memohon pertimbangan dan kelulusan exco MTES berhubung cadangan kaedah pengambilan balik tanah bagi tujuan 'modern pig farming' (MPF) seluas 337.09 ekar di mukim batu kuala langat.

2. LATAR BELAKANG

2.1 KEPUTUSAN MMKN 5/2009 BERTARIKH 11 FEBRUARI 2009

-meluluskan pengambilan balik tanah PT3420,PT3425 dan PT3426 seluas 337.09 ekar di mukim batu daerah kuala langat dibawah seksyen 3(1) atau 3(1)(b) kanun tanah negara 1960 mengikut kesesuaian.

3. ULASAN PENGARAH TANAH GALIAN NEGERI SELANGOR.

-ulasan yang berbahagia dato pengarah tanah dan galian negeri adalah seperti berikut.

-pengambilan tanah bagi tujuan modern pig farming (MPF) di mukim batu daerah kuala langat hendaklah mengikut akta pengambilan balik tanah 1960 (APT 1960)
-proses pengambilan dibawah seksyen 3(1)(a) APT 1960 adalah tidak disokong memandangkan ppengambilan bagi projek tersebut tidak mengikuti kehendak seksyen tersebut iaitu bagi apa apa maksud awam.
-disyorkan proses pengambilan bagi projek tersebut dibuat dibawah seksyen 3(1)(b) APT 1960.

4. TINDAKAN MAJLIS TINDAKAN EKONOMI SELANGOR (MTES)
-exco MTES yang bersidang dipohon untuk menimbang dan meluluskan perkara berikut.

a) meluluskan pengambilan balik tanah di PT3420,PT3425 dan PT3426 seluas 337.09 ekar di mukim batu kuala langat sebagai modern pig farm (MPF) di bawah seksyen 3(1)(b) akta pengambilan tanah 1960.

b) task force MPF diminta menyatakan syarat kepada syarikat-syarikat yang berminat agar memasukkan kos pengambilan balik tanah didalam kertas cadangan masing-masing.

c)task force MPF diberi kuasa mengenalpasti individu yang mempunyai kepakaran didalam ternakan babi untuk dijemput sebagai panel penilai ke atas permohonan syarikat-syarikat yang berminat membangunkan MPF

d) pegawai daerah kuala langat akan meneruskan prosedur pengambilan balik tanah setelah kerajaan negeri memilih syarikat yang akan melaksanakan MPF.

5 SYARIKAT YANG BERMINAT MEMBANGUNKAN MODERN PIG FARM

1) PPAD INTERGRATED (M) SDN BHD
shah alam. tindakan mohd hanifah abdul latif

2)BEAUTY PROJECTS SDN BHD
batu caves. tindakan syed abdul jalil shah

3)INDUSTRIAL ENVIRONMENTAL ENGINEERING PTE LTD
singapura. tindakan tan keaw chong

4)CHOROEN PAKPHAND JAYA FARM (M) SDN BHD
pelabuhan klang. tindakan ng kui chong

5)NUMAC MACHINERY SDN BHD
petaling jaya. tindakan chong tim

KEPUTUSAN KERAJAAN SELANGOR PADA 1 JULAI 2009.

CABUTAN DARIPADA KEPUTUSAN MESYUARAT MAJLIS MESYUARAT KERAJAAN NEGERI KE 22/2009 YANG DIADAKAN PADA 1 JULAI 2009 YANG TELAH DISAHKAN OLEH MAJLIS MESYUARAT KERAJAAN NEGERI SELANGOR KE 23/2009 PADA 22 JULAI 2009.

5.3.4 KERTAS EXCO MTES NO :2/18/2009

cadangan kaedah pengambilan balik tanah untuk tujuan modern pig farm (MPF) di mukim batu daerah kuala langat.
daripada : seksyen sektoral UPEN

(R)508/12 jld. 3(12)
IPK SEL (R) 505 jld. 145 (10)

majlis mesyuarat kerajaan negeri telah menimbangkan dan bersetuju meluluskan pengambilan balik tanah di PT3420,PT3425 dan PT3426 seluas 337.09 ekar di mukim batu daerah kuala langat sebagai modern pig farm (MPF) di bawah seksyen 3(1)(b) akta pengambilan balik tanah 1960 dan kos pengambilan dimasukkan dalam model kewangan syarikat seperti syor di para 6 kertas ringkasan.

majlis mesyuarat kerajaan negeri juga bersetuju enakmen berkaitan ternakan babi dipinda.

tindakan : timbalan setiausaha kerajaan negeri (pembangunan), pengarah PTG, pentadbir daerah kuala langat,timbalan pengarah seksyen sektoral UPEN.

AGENDA DAP MENGHALAU KELUAR MELAYU KUALA LANGAT BERMULA !

PROJEK 'LADANG BABI MEGA' DITERUSKAN !

malam tadi ada beberapa dokumen mesyuarat kerajaan negeri selangor sudah diserahkan ke tangan gap. 4 isu panas dokumen ini akan didedahkan satu persatu.

projek ladang babi mega yang sebelum ini pernah mencetuskan kontroversi sejurus pakatan mengambil alih selangor, rupanya masih diteruskan secara senyap.

nantikan pendedahan lengkap dokumentasi projek ladang babi mega, dalam masa beberapa jam lagi.

2 daripada 5 syarikat yang turut membida pembinaan ladang babi mega ini adalah kepunyaan melayu ! selangor makin menghampiri kebankrapan tahun 2012, jadi nak cari duit maka jalan senang bela babi. ibu babi sekali beranak 20 ekor. 6 bulan dah boleh jual. maknanya kalau pkr dan pakatan selangor bela 6000 ekor babi induk, ladang babi pkr ni akan punyai 120 ribu ekor anak babi.

bayangkan kalau ada 60 ribu ekor babi induk..berapa jumlah anak babi akan lahir ? jumlah nya pasti mencecah juta ! apa kesannya ? orang melayu akan secara halus dihalau keluar dari kawasan penempatan,puncanya tak tahan dengan bau babi,wajah babi,lori babi,kilang babi,pusat sembelihan babi dan segalanya yang berkaitan dengan babi.

Sunday, June 27, 2010

TAHNIAH PEMUDA UMNO KOTA RAJA !

aku memberikan salute dan tabik hormat kepada seluruh jentera pemuda umno kota raja kerana akhirnya bertindak tunduk kepada 'suara rakyat' apabila mengusulkan dalam mesyuarat pemuda bahagian, mendesak ketua pemuda umno selangor berundur !

tiada salahnya seluruh jentera pemuda umno kota raja berbuat demikian, malah act atau aksi sebegini akan dianggap sebagai wira kepada rakyat.

suhaimi ghazali amat gagal,telah gagal dan cukup gagap. terlalu banyak bola tanggung kelemahan pakatan selangor tidak dilibas oleh ketua pemuda paling lemah dalam sejarah.

umno itu mewakili suara melayu, suara rakyat. jika umno itu tidak perform ke tahap yang sepatutnya, maka wajarlah gerakan suara rakyat menegur mereka dilakukan.

allahyarhamah fatimah sidek pasti gembira mendengar suara kejantanan umno kota raja. allahyarham aziz ishak pasti gembira melihatkan kebangkitan anak muda kota raja.

pru ke 13 sudah semakin hampir. jika umno itu tidak respon kepada kebangkitan suara rakyat yang mahu pakatan dihancurkan, maka umno akan tewas, tewas di mata rakyat.

tahniah seluruh jentera pemuda umno kota raja, yang lain bagaimana ? shah alam,klang,subang,puchong,PJS,PJU,kelana jaya,tanjung karang,kuala selangor dll ? nak jadi hero suhaimi atau nak jadu hero kepada kebangkitan rakyat !

Saturday, June 26, 2010

SELANGOR BANKRAP 2012: PAKATAN TERNYATA GAGAL !

Kerusi Menteri Besar Selangor merupakan kerusi MB yang paling panas, berbanding negeri-negeri yang lain. Kenapa ini berlaku ? Tidak lain tidak bukan kerana selangor adalah negeri yang paling maju dan negeri yang paling makmur ekonominya.

Sedari awal rakyat boleh melihat betapa rapuh sebenarnya Khalid Ibrahim menjadi menteri besar. Khalid tidak ada pengalaman politik. Dia pernah kalah bertanding sebagai ketua umno cawangan dan ketua umno Bahagian Kuala Selangor berpuluh tahun dahulu.

Khalid mungkin hebat sebagai ahli korporat. Itu pun disebabkan oleh orang kelilingnya yang hebat-hebat dan di bayar gaji besar - semasa dia berada di PNB. Itu cara pengurusan korporat dimana setiap pegawai kanan diberikan gaji dan "perks" yang tinggi untuk menjayakan matlamat syarikat agar boleh mencapai untung besar dalam perniagaan nya.

baca selanjutnya. KLIK SINI

SAMADA AZMIN ATAU KALID.PKR TETAP MELIWAT ISLAM DAN MELAYU !

perhatikan gambar di atas. mamat ni bukan ronaldinho,bukan kembar ronaldinho. dia bukan player brazil,bukan bekas penyerang barcelona jauh sekali untuk menggantikan tugas ronaldinho sebagai striker di ac milan.

mamat ni namanya sodikin, nama popular ronaldikin. ronald sempena mengambil nama hero bolasepak pujaannya, ronaldinho. ronal + dikin = ronaldikin.

sodikin muka macam ronaldinho,gigi macam ronaldinho,hidung,rambut,warna kulit seiras ronalinho. sekali imbas kalau jumpa kat airport KLIA, pasti kita akan bergambar dengan sodikin, menyangkakan yang sodikin itu adalah ronaldinho.

sodikin adalah fantasi, dia tak boleh mengaku yang dia itu satu konsep realiti. buatlah macamana sekalipun, sodikin tetap sodikin, dia bukan ronaldinho walaupun 200 juta rakyat indon menggelarkannya ronaldikin.

tengok pula 2 wajah mangkok hayun dari pkr. seorang menteri besar dan seorang lagi bercita-cita besar. seorang badan besar seorang lagi punyai nafsu besar. keduanya dari pkr.

seorang nak langgar mb,yang mb pulak nak pertahankan jawatan.seorang kata mb tak perform. mb pulak nafikan dakwaan.

apapun cerita,apapun skandal melanda,apapun strategi politik dirangka. semuanya bisa gagal,bisa tumbang,bisa pecah,bisa hancur.

mana mungkin azmin ali mampu perform karektornya menjadi lebih baik daripada kalid, bukankah mereka daripada satu parti yang sama, iaitu pkr manifestasi parti tong taik yang rosak akhlak politiknya ?

mana mungkin azmin ali bisa merobah menjadikan pkr itu lebih baik,lebih bersih,lebih sopan. keduanya kong kali kong, putar-putar daripada produk pkr juga,putar putar daripada tong taik yang sama jugak.

rakyat jangan tertipu dengan mainan politik murahan dua pemimpin taraf mangkok dari pkr. mereka takkan mampu pertahankan islam,takkan mampu pertahankan hak melayu,takkan mampu pertahankan maruah sultan,takkan mampu pertahankan DEB..

tak mampu,tak mampu dan tak mampu. pkr tarafnya umpama pelacor politik. sanggup menggadai dan digadai demi memuaskan sekelumit nafsu politik yang maha songsang.

tanya sama azmin, beranikan dia menyanggah anwar dalam kontroversi kalimah ALLAH?
tanya sama azmin,beranikah dia mengeluarkan kenyataan mempertahankan DEB ?
tanya sama azmin,beranikah dia menegur pas kerana permainkan hukum hudud ?
tanya sama azmin,beranikah dia membelasah DAP yang jelas anti islam ?
tanya sama azmin,beranikah dia pertahankan isu murtad dan liberalisme ?

azmin ali atau kalid gagap, manifestasi kepimpinan yang tidak mampu mentadbir perjuangan.

tak perlu membohongi rakyat kononnya kamu mahu melaku perobahan. 2 tahun kebelakangan ini yang mampu kamu tonjolkan adalah politik gampangan. rakyat sudah menolak kamu,bangsa melayu sudah menolak kamu.

kisah krisis antara azmin dan kalid gagap, pusing macamanapun kamu tetap daripada produk politik yang sama, pkr maha palsu yang suka menipu.sekurang-kurangnya sodikin lebih baik daripada kamu !

Friday, June 25, 2010

DALAM PARLIMEN (18DEC 1997) KARPAL SAHKAN ANWAR PELIWAT/ MELIWAT!

apa kabar saudara kita, saiful bukhari ? tanpa rakan tanpa teman dia bersendirian . aku kesian kat nasib anak muda ni. dia sepatutnya menjalani kehidupan yang sama seperti kita. sayang hidupnya disekat kerana anwar suka menangguhkan kes liwat.

saiful pertahankan maruah dirinya. memang benar dia telah dihina oleh anwar,penyokong anwar,pengundi pakatan,ulamak pas . BIARKAN..BIARKAN.. aku bersama kamu saiful,bloger bersama kamu,pembaca bersam kamu dan seluruh RAKYAT bersama kamu.

rakyat sudah tahu siapa benar siapa salah. ALLAH akan tunjukkan kebenaranNya ,percayalah samada keputusannya sudah dekat atau jauh itu semua perancanganNya yang maha hebat.

kami doakan ketenangan kamu saiful, moga tabah dan insyaallah kemenangan akan akhirnya berpihak kepada kamu. pedulikan fitnah mereka. doa kami tidak pernah padam untuk terus membela kamu!







DATO HARON DIN BELASAH ANWAR/PAS !

"Mana-mana umat Islam yang menyokong keputusan Mahkamah Tinggi membenarkan penggunaan kalimah 'Allah' dalam akhbar mingguan Herald-The Catholic Weekly dalam penerbitannya boleh membawa kepada kekufuran.

Menyokong kepada sesuatu perkara yang salah di sisi Islam juga secara tidak langsung boleh menyebabkan berlakunya kekufuran dan syirik. Saya menyeru kepada sahabat-sahabat saya supaya mempertimbangkan semula pendirian mereka. Kalau kita sokong perkara yang kufur, kita pun secara tak langsung akan kufur sama.

Saya kesal terhadap beberapa penulis blog termasuk di kalangan beberapa pemimpin parti-parti politik tertentu yang menyatakan sokongan mereka kepada keputusan berkenaan. Saya harapkan orang-orang ini boleh bersatu pandangan, memanglah setiap orang itu ada kebebasan bersuara.

Kalau hal politik memanglah ada banyak pandangan, tapi kalau hal agama, kita perlu balik kepada kaedah agama. Kalau kita berpuas hati dengan perkara yang syirik ia akan membawa kepada kekufuran".

detail KLIK SINI

UNDI RAKYAT YANG SIA-SIA !

baru 2 tahun 4 bulan selangor sudah tonggang langgang.gila bila bekas banduan dan penggemar hobi kaum sodom dilantik menjadi punahsihat ekonomi selangor. atas apa kriteria bekas banduan diangkat tarafnya menjadi penasihat ekonomi aku pun tak tau.

sekadar bijak orator bukan lambang dia punyai kepimpinan yang baik. moralnya hancur,akhlaknya boleh berubah-ubah,sekejap melayu,sekejap abim,sekejap pro baling,sekejap anti soviet,sekejap pas,sekejap umno,sekejap pkr,sekejap pro yahudi,sekejap pro murtad,sekejap anti melayu..

inilah lambang gila seorang pemimpin politik gila daripada parti gila yang dibarisi oleh pemimpin yang berotak gila.

perhatikan pada wajah pemimpin pakatan selangor,penuh dengan skandal . takde seorang pun yang boleh membawa harapan rakyat,menguntungkan islam dan menguntungkan melayu.

elizabeth wong..ohh aiskrim kangkang.
kalid gereja..hallelujah pas.
kalid gagap..tepuk dahi.
xavier..anti islam anti melayu.
theresa kok..cicit komunis.
ronnie beer liu..bapak komunis tapi pandai pakai kopiah.
tony pua..hancurkan islam.
sivarasa..ketuanan melayu mesti dihapuskan.
hasan ali..pelakon terbaik iklan rampasan arak.
suhaimi shafei..hancor.
yakop sapari..gila pasir.
azmin ali..kekasih awal dan akhir anwar.
dr mariah..jual ALLAH kat sibu.

aduhai..ruginya undi rakyat selangor !

Thursday, June 24, 2010

PKR SELANGOR HANCOR ! 2 KEM DIDEDAHKAN !


KLIK SINI

PKR SELANGOR MAKIN HANCOR ! AZMIN ALI VS EXCO SELANGOR !

terbaru-terbaru. azmin ali melancarkan serangan terbaru ! 15 MP PKR akan serang kalid gagap di selangor. kalid diarah undur !KLIK SINI

itu daripada star online. ni daripada sumber dalaman pej mb ! exco kerajaan negeri akan pertahankan kalid habis-habisan ! kalid gagap mampu lakukan sesuatu yang diluar jangkaan !

APA LAGI KALID , BUBAR DUN LAH !
hancor hancor !

AYUH RAKYAT,JOM JOIN FB GAP !

jika kamu :

sayang islam ASWJ (ahlul sunah wal jamaah)
anti murtad
sayang bangsa melayu
sayang malaysia
anti anwar
anti pkr
anti pas
anti dap
anti pemimpin rasuah
berani perjuangkan hak rakyat
berani bercakap yang hak
berani menegur pemimpin umno

yang kesemuanya untuk kepentingan agama,bangsa dan negara !

ayuh join facebook kelab penyokong gerakan anti pkr. sebarkan pada sahabat melayu cina india sikh kadazan dusun dll ! KLIK SINI

PANAS,YBK GEMPUR PAKATAN SELANGOR !

tadi ada sidang media YBK di kelana jaya. dalam sidang media ni ada 4 agenda penting.3 untuk rakyat dan 1 untuk perjuangan mempertahankan hak rakyat.

aku lebih fokus pada agenda terakhir dalam sidang media tersebut. iaitu kes saman YBK terhadap beberapa entiti dalam kerajaan selangor.

kes pertama : permodalan YBK sdn bhd vs pentadbir tanah daerah hulu selangor.YBK diwakili oleh tetuan kamarul hisham & hasnal rezua manakala PTD hulu selangor diwakili oleh edmund bon.

kes kedua : saman YBK terhadap PTD hulu selangor,exco dan kerajaan selangor. sama seperti di atas, YBK diwakili kamarul hisham manakala kerajaan negeri diwakili oleh edmund bun.

kes ketiga : saman fitnah YBK terhadap kalid gagap dan yakop sapari. sama seperti di atas,peguam kedua belah pihak diwakili oleh orang yang sama.

ADA CERITA PANAS ?

bila saman dilakukan oleh YBK , rupanya pihak kerajaan negeri selangor telah meminta tempoh/tangguh ! macam bos dorang jugak dalam kes liwat,asyik dok tangguh memanjang. haha,kepimpinan melalui teladan.rupanya bacul jugak kerajaan pakatan haram ni.

PERSOALAN ?
kenapa edmund bon, dilantik menjadi peguam yang mewakili kerajaan negeri.memang pada dasarnya tak salah, tetapi perlantikan ini sebenarnya telah melanggar tabie sebuah kerajaan negeri yang lengkap berstruktur.

jadi apa guna nya, penasihat undang-undang kerajaan negeri YB datin paduka zauyah be? pakatan selangor pimpin negeri dah tak ikut protokol dah, habis semua yang status quo diliwatnya ! KLIK SINI

PENYELARASAN HUKUM MURTAD : GAP SOKONG ZULKIFLI NORDIN

selagi hayat dikandung badan,perjuangan aku untuk menghancurkan usaha memurtadkan umat islam takkan padam. apa yang buat aku hormat pada ahli parlimen bebas kulim bandar baharu? sejak zaman aku belajar sampai lah sekarang, zulkifli nordin cukup konsisten dalam hal memperjuangkan/mempertahankan isu murtad.

dia pernah berjuang dan adakala dia mengeluarkan ide bernas tatacara memperbaiki permaslahan isu murtad. zul4kulim, gap sokong saranan kamu. KLIK SINI

KEHANCORAN PKR BERMULA..DI SELANGOR !


baca artikel terbaik bloger warisan 2057.KLIK SINI

Wednesday, June 23, 2010

GAP DAH KATA ! AZMIN ALI LETAK JAWATAN !

azmin ali letak jawatan pengarah PKNS ! ini sebagai tanda protes beliau terhadap kalid gagap yang melucutkan jawatan nik nazmi sebagai setpol menteri besar.

nik nazmi adalah orang azmin dalam pejabat mb. nik nazmi dipecat, lalu kalid gagap melalui ARAHAN presiden parti melantik faekah husin sebagai setpol terbaru menteri besar.

umum mengetahui faekah adalah musuh ketat azmin ali,loyalist presiden parti. faekah dan wan azizah daripada dulu tak suka azmin ali.

tak percaya ? SURUH WAN AZIZAH BERGAMBAR DENGAN SHAMSIDAR !

semalam aku dah keluarkan artikel kenapa nik nazmi dipecat. KLIK SINI.

hari ini azmin ali telah meletakkan jawatan sebagai tanda protes terhadap perlantikan faekah.KLIK SINI . soalan , anwar akan berpihak kepada siapa, azmin atau azizah ?

85 RIBU RAKYAT BANJIRI CERAMAH KALID GEREJA,MAT SABU DAN ZAID IBRAHIM !




haha..inilah kerja bloger. fisabilillah nak menangkan umno selangor. tapi bila bloger tegur pemimpin umno selangor dalam blog...merajuklah,tak angkat telefonlah,berada di luar negaralah,tak dapat dihubungi..pemimpin umno selangor berjiwa plastik.

last-last kerja turun kepada rakyat pun bloger terpaksa buat.

ini ceramah khalid gereja,zaid ibrahim dan mat sabu.mat sabu gantikan hatta ramli.

3 nama penceramah ini memang top,cukup popular dikalangan penyokong pas. sebut nama mat sabu,konpem ceramah pasti penuh. apatahlagi jika ditambah nama zaid brahim. lebih hebat bila ceramah tu dibuat dikawasan parlimen khalid gereja sendiri.

aku diberitahu ada ceramah ni minggu lepas. nak bawak kamera tak boleh,nanti orang cam. jadi terpaksalah pakai hp kamera.

aku sampai masa khalid gereja tengah berucap. dia membebel mengenai GST, dia hasut rakyat GST membahayakan ekonomi dan poket rakyat..dia kata GST tak pernah di implement di mana-mana negara !

memang siot mamat ni, dia bohong rakyat shah alam buta-buta je. dia sengaja tutup kebaikan perlaksanaan GST di 45 buah negara di seluruh dunia..dia konar dia konar..

bila start panas,kalid gereja bohong lagi. dia kata kerajaan malaysia (umno) langsung tak bantu kapal bantuan yang dihantar ke gaza ! orang pas yang dengar pun..TAKBIR !

aku menggelitik kepanasan duduk kat belakang, mangkok hayon mamat ni ! nak je aku bagi penampor ! tak sedar diri,perasan ko tu hebat.apa kapal rachel corie dan marvimarmara tu bukan kapal bantuan dari pemimpin malaysia ke, apa kejadahnya nama PGPO selalu disebut dalam senarai penghantar bantuan !?

zaid ibrahim..dia sentuh pasal suruh pas dan suruh mat sabu buat demonstrasi BERSIH sekali lagi..orang pas..TAKBIR ! hahaha..dalam hati aku cakap , terang-terang lah pkr ni mengkaldai kan korang ,time mat sabu cakap aku dah blah.buang masa aku je!

apa yang dapat kita simpulkan daripada gambar ni ? pkr pas ditolak secara total oleh melayu,kalid gereja akan tumbang di shah alam !

Tuesday, June 22, 2010

FAEKAH HUSIN GANTI NIK NAZMI ! ( WAN AZIZAH VS AZMIN ALI )

terbaru. nik nazmi akhirnya dicampak keluar daripada pejabat menteri besar selangor. jawatannya sebagai setiausaha politik kepada menteri besar telah dilucutkan.

faekah husin,nama lama yang popular dikalangan gerakan reformasi telah dilantik untuk menjawat jawatan setiausaha politik kepada kalid gagap.

faekah husin adalah loyalist paling setia kepada wan azizah. faekah husin juga merupakan musuh ketat azmin ali..tanya lah penggerak reformasi ,mereka pasti tersenyum membaca terjahan nakal gap.faekah cukup benci kepada anwar ibrahim.

kenapa nik nazmi ditendang keluar ? adakah kerana kaitan tugasan sampingannya sebagai 'posmen azmin ali' yang berperanan membocorkan segala rahsia kalid gagap ?

apa kaitannya kes nik nazmi dilucutkan jawatan setpol mb dengan kes kehilangan puluhan dokumen pasir dalam pejabat menteri besar ?

percaturan politik dalaman pkr nampak semakin panas. nik nazmi mewakili azmin ali manakala fakah husin mewakili presiden parti pkr...

jelas kak wan sudah menunjukkan taringnya dengan membuang proksi seteru politik utamanya azmin ali dari pejabat mb.

soalan. anwar akan berpihak kepada siapa ?

ALTANTUYA: ANWAR HABIS MODAL !



hari ni dalam soalan bertulis, ahli parlimen subang dari pkr r sivarasa tanya hisham menteri amaran dalam negeri (MADN), kaitan bekas pegawai khas ds najib iaitu dato nasir dalam pembunuhan altantuya.

soalan bodoh ini ditanya berlandaskan pada cerita saksi yang paling tak konsisten dalam dunia,balasubramaniam yang mendakwa nampak kelibat dato nasir dalam kereta depan rumah razak baginda.

pahamkan kronologi menambah-nambah cerita daripada pimpinan pkr. nama dato nasir terus dikaitkan oleh saksi bengong balasubramaniam selepas dato nasir melepaskan jawatan ekoran 'tragedi tak paham maksud' segelintir audience di melaka.nama dato nasir naik selepas modal mereka kaitkan rosmah di lokasi tak menjadi,hasil bukti yang dikeluarkan bloger.KLIK SINI

sungguh tragik politik malaysia sekarang. asal nampak je kelibat yang boleh dorang spin, dorang akan spin.

hari tu petra dah terkantoi dengan dakwaan kononnya rosmah ada di lokasi pada malam pembunuhan altantuya. bloger dah keluarkan bukti bergambar, rosmah ada dalam majlis meraikan hadiah kepada anak yatim di tabung haji.

dulu masa prk ijok,depan mata aku sendiri aku dengar anwar kata dia ada bukti gambar kaitan najib dengan altantuya.. dah masuk 4 tahun, satu keping gambar pun anwar tak mampu nak keluarkan.

pakatan dah banyak kali terkantoi dengan bloger.

SELANGOR BANKRAP 2012 : ARTIKEL MENARIK MALAYSIADIGEST

web malaysiandigest semakin meningkat popularitinya apabila berjaya menyeimbangkan berita-berita yang balance informasinya, baik daripada kerajaan mahupun pakatan.

aku yakin kredibeliti web malaysiandigest akan terus mendapat perhatian seluruh rakyat tatkala pru ke 13 menjelang nanti.

malaysiandigest diyakini bakal menjadi salah satu rujukan portal rakyat dan dijangka akan mengatasi web-web anti islam/melayu seperti malaysiakini,malaysian insider dan web gila malaysia today.

baca analisa terbaru daripada malaysiandigest, .KLIK SINI

LAGU RASMI UMNO SELANGOR.

sebelum dengar lagu rasmi umno selangor, baca dulu kisah umno selangor yang sedang nyenyak tido. suhaimi ghazali ketua pemuda umno selangor katanya ada urusan luar negara..perggh ada program daftar pengundi baru kat jakarta ke wahai ketua pemuda doremon ? KLIK SINI