IKLAN BERBAYAR

Saturday, December 31, 2011

BERAPA BANYAK 3RD FORCE DAAAA ?

third force sana.
third force sini.

itulah ramalan dan fantasi bergentayangan segelintir politikus dalam menanam cita-cita mahu menjadi kuasa penentu politik tanah air pada pru ke 13.

3rd force ini dicanangkan sebagai kuasa ketiga politik.
3rd force ini muncul bila wujudnya pakatan.

dari satu kelompok parti ia lahir serpihan. dari serpihan ia berderai jadi serpihan.

yang kelakarnya semuanya mengaku 3rd foce.

ahli politik mengaku 3rd force.
dinasor politik pun mengaku 3rd foce.
jaga sekolah pun mengaku 3rd foce.

dari hindraf ia bermula dan berjangkit kepada sang peng angan-angan politik.

hindraf pecah.
lahir makal sakthi.
pastu lahir mindraf.
lepas tu lahir HRP.
mereka kata mereka 3rd force.

pkr berpecah jadi KITA.
KITA pun tengah berantakan.

raja petra yang hangin tak dapat duit dari anwar, pun tubuhkan 3rd force. dalamnya ada haris ibrahim, munafik yang berangan nak jadi prime minister.

beberapa bulan lepas lahir AMANAH, pun mengaku 3rd foce.

kuli berapa kali nak mengaku jadi kuasa ketiga, bermula dari 1990 sampailah sekarang tak habis-habis mengaku dia 3rd force.

dah terlalu banyak kelompok 3rd force yang lucu hingga ia telah menghilangkan kredibel nama kuasa ke3.

macam macam lah ragam politik. 3rd force dah macam 3rd class.

HADIAH TAHUN BARU : PAKATAN ROBOH KUIL LAGI !

tu lah kau hindraf bodoh sangat sokong pakatan.


pengumuman terbaru, dalam masa seminggu ni je pakatan roboh 4 kuil.


1 di kedah.
2 di kapar selangor dan 1 di KL.


apa tunggu lagi hindraf, kasi demo la depan SUK selangor.

DATARAN MERDEKA AKAN BERLAKU DEMO MALAM INI.

inilah FB V for vendetta yang cadangannya mahu melakukan demonstrasi di dataran merdeka malam ni.

mohon polis lakukan sesuatu. malam new year ni ramai keluarga akan keluar. 

mohon tahan pengacau demokrasi sayap kiri ni !

ANWAR MASUK PENJARA , NURUL IZAH JADI PRIME MINISTER.

anwar masuk penjara.
nurul jadi prime minister.
lepas tu nurul izah masuk penjara.
bibik dia pulak jadi prime minister.

lawak sungguhlah perancangan pakatan nak raih undi simpati.
pakatan telah membuatkan politik malaysia jadi low class.
takde kualiti.

hallo mister anwar, propaganda reformasi 1998 dah tak laku lah.

tolonglah cari penulis skrip lain. apa kejadah masih pakai pudin nasution tu.

ASPIRASI SEMAKIN HEBAT.

mahasiswa pro aspirasi bagi ultimatum kepada pudin abdullah untuk bertanggunjawap pada insiden di pwtc.

kalau takde respon dalam 15 hari aspirasi akan melakukan move seterusnya, desak saifudin letak jawatan.

tahniah kepada kebangkitan mahasiswa pro aspirasi.

KASI PANAS LAGI.


Friday, December 30, 2011

MEREKA DAH MULA MENYIBUK !

boleh dikatakan straits times singapura dok hari hari kupas cerita mengenai politik malaysia.

aku teringat jahabar dan kalimullah.

JANGAN BIADAP SETAN !



PEMUTIHAN 6P KELAM KABUT :KELUHAN YANG PERLU PENAMBAHBAIKAN.

2 malam lepas buletin utama melaporkan akan kesesakan luar biasa di pejabat imigresen putrajaya.

semuanya kerana free. free dalam maksud pendaftaran sistem 6P yang dilakukan di pejabat imigresen putrajaya tiada dikenakan bayaran. 

sebaliknya pendaftaran melalui agen yang sebelum ini menjadi keutamaan pendaftaran sudah semakin tidak mendapat sambutan.

malam tadi aku lepak kat uptown damansara dengan kawan-kawan. sambil makan sotong goreng sempat jugak kami berborak dengan peniaga yang dikenali.

mereka mengeluh mengenai keadaan kelam kabut dalam mendaftarkan pekerja asing (pekerja mereka).

datang seawal pagi pun pun tidak memungkinkan pendaftaran mereka boleh selesai pada hari yang sama.

jika yang mereka yang berdekatan sekitar putrajaya pun mengeluh susah, bagaimana pulak yang majikannya datang dari kelantan dan trengganu.

keadaan ini telah menimbulkan keluhan. buang masa ,berhimpit dan tidak teratur.

tadi KSU kdn kata masih ada 1.2 juta lagi PATI belum mendaftar. imagine kalau 10% daripada jumlah itu datang menyerbu pejabat imigresen dalam 2-3 hari ni ?


tak ke sesak dibuatkan. 
hari tutup pendaftaran tinggal beberapa hari lagi.

sistem dan penyelarasan.  kenapa sungguh kelam kabut ?

kenapa hanya beberapa pejabat imigresen sahaja yang jalankan operasi.

kenapa tidak pada setiap negeri, kata peniaga yang aku jumpa semalam.

kami difahamkan sistem yang digunakan juga tidak di uji terlebih dahulu.

majikan menyerbu pejabat imigresen kerana pendaftaran percuma namun ianya tidak melepasi kehendak dan ekspstasi majikan. kalau dah datang beratus kilometer segala kos terpaksa ditanggung.

peralatan yang digunakan (NERS) jugak tidaklah secanggih yang didakwa. siapa yang promosikan peralatan NERS ini ?

jelaslah malam tadi keluhan majikan adalah luar biasa.

tolonglah buka pendaftaran PATI ini pada setiap negeri. janganlah create ketidakpuasan majikan pada isu yang tidak sepatutnya timbul.

TERBAIK : USTAZ FATHUL BARI KUPAS MENGENAI IMAM MAHADI PALSU AKA ANWAR BERAHI.

9 JAN 2012 : SEBENARNYA, PAS AMAT BERHARAP AGAR ANWAR MASUK PENJARA.

di sebalik kecelaruan anwar dalam mempertahankan diri mendepani 9 jan 2012, aku berkeyakinan ada pihak yang tersenyum dengan pancaroba yang dihadapi anwar.

ini kisah lama, aku cuba ingat sebaik mungkin untuk kita fahamkan stail dan gaya politik pakatan.

reformasi 1998 sebenarnya telah menguntungkan pas. untung dalam ertikata pas sebenarnya dah mati pada 1995.

pas memanipulasi protes melayu pada era reformasi. anwar ke penjara.

kumpulan pembangkang yang digelar barisan alternatif itu adalah bertujuan mahu membebaskan anwar. 

namun hari ke hari, bulan ke bulan pas dilihat semakin tidak berminat kepada agenda pembebasan anwar.

mudahkan cerita, sekitar 2001 pas mulai menunjukkan wajah arogan mereka.

dasar negara islam dan hudud diperjuangkan. yang paling galak menjuarai isu ini adalah hj hadi dan hasan ali.

dalam setiap ceramah mereka, hudud dan negara islam dipentaskan. wacana pun tak terlepas membincangkan hal demikian.

pasca pilihanraya 1999, kedudukan pas di parlimen adalah cukup kuat.

dap hancur lebur kerana BN diselamatkan oleh undi cina dan india.

manakala parti keadilan nasional sekadar cukup makan, gah hanya di perarakan pentas rostrum dan demonstrasi.

melihatkan peluang yang terbentang luas, pas mengambil langkah sendiri.

dasar perjuangan digodak dan dipelopori.
pejuang reformasi,reformis,NGO dan dap melopong sendiri.

apa sudah jadi pada konsensus barisan alternatif ?
apa sudah jadi pada deklarasi permatang pauh ?

akhir sekali tepat pada tahun 2002 dap istihar keluar dari gabungan barisan alternatif.

anwar menghidu kesialan pas.
anwar tahu pas sial.
sial pas kerana menggunakan isunya untuk kepentingan diri.

lalu anwar mengarahkan agar parti keadilan nasional bergabung dengan parti rakyat malaysia, serpihan parti sosialis rakyat malaysia.

parti berlogo seladang ini merupakan bahan arkib filem negara malaysia.

kenapa anwar mahu pkn bergabung dengan prm ?

kerana anwar tahu undi melayu sahaja tidak cukup untuk memberikan impak besar pada pru 2004.

sayang tindakan penggabungan ini sudah terlambat.
dap sudah awal lagi mendapat undi cina dan india.

pru 2004, pas mati.
pru 2004, pkr pun mati.

buat pertama kali dalam sejarah pilihanraya ahli parlimen dari dap mendominasi kerusi pembangkang di parlimen.

kenapa dap kuat ?

kerana mereka tegas dan fokus pada perjuangan malaysian malaysia nya.

2008 sudah menjadi sejarah.

pakatan menang adalah kerana undi protes orang melayu , cina dan india.

pakatan menang bukan kerana mereka punyai jentera yang kuat.

pakatan menang bukan kerana mereka punyai track record yang baik.

ianya perkataan mudah, protes. protes dan protes. tak lebih dari itu.

ekpektasi rakyat dengan ceritera kehebatan dan masturbasi politik pakatan telah dicernakan dengan memberi undi kepada mereka.

sayang seribu kali sayang. 3 tahun pakatan memerintah negara sudah menuju kepada situasi haru biru yang cukup dahsyat.

mana pernah kita terfikir bahawa islam,melayu,asas perlembagaan hatta raja-raja melayu pun sudah boleh dijadikan bahan eksperimentasi ceramah dan celaan politik bawaan pembangkang.

hari ini sudah tidak jadi masalah kiranya islam dihina.

hari ini sudah tidak jadi masalah kiranya hak melayu yang sudah tersedia termaktub dalam perlembagaan dicabar.

semuanya berpunca kepada agenda politik baru dan ketuanan rakyat.

lebih malang bilamana pencegahan kepada isu sensitif ini dibiar lesu pula oleh si pembawa keris bernama hishamudin.

pasca pru 2008, hampir 16 pilihanraya kecil diadakan.

8 pusingan awal dimenangi oleh pakatan.

namun agak memeranjatkan apabila 8 pusingan akhir pula dimenangi oleh BN.

apapun BN tidak wajar mendabik dada dan selesa pada signal yang terakhir itu. 

pas yang pada awalnya dipercayai boleh menggantikan umno sudah tiada kedapatan lagi wajah seri pada perjuangan politiknya.

pas cukup sial bila bercerita bab melayu.

bertambah sial bila mereka menggadaikan kalimah ALLAH pada kristus.

amat malang bila pas ber onani politik pada tahap yang cukup memualkan.

pas adalah bapa penggadai kepada segala pemusibatan dan pembantaian islam dan melayu.

pas adalah pemangkin kepada kehancuran asas hak seperti yang telah lama kita persetujui.

jadi pada 9 jan 2012 sebenarnya, pada hakikatnya, pada yang tersuratnya pas amat berharap kepada satu perkara.

semoga anwar kembali ke penjara sungai buloh.
semoga anwar terperosok masuk semula ke penjara.

dengan terkorbannya anwar, maka untuk kali ketiga pas boleh melakukan pemulihan politik terhadap partinya.

kembalinya anwar ke penjara, maka peluang pas untuk mendapatkan sokongan kepada parti semakin terbuka luas.

itulah hakikat sejarah politik pas.

dia hidup di atas penderitaan orang lain.
1990 sudah membuktikan sejarahnya.
1998 sudah membuktikan ceritanya.

kali ini, tepat pada 9 jan 2012 sekali pas berharap anwar anwar masuk semula ke penjara. dengan ini mudah lah mereka kembali bernyawa setelah mendapat TKO 6-0 pada prk yang lalu.

jika ditanya kepada dap, maka harapan mereka sama juga sengih nya dengan pas.

ANUGERAH AHLI POLITIK MEROYAN 2011.

jatuh pada nizar jamaludin aka nizar bintang 3.
sampai sekarang masih guna nama MBNIZAR.


britney spears pun pernah meroyan tapi tak sampai bertahun nizar ooi.

BAHAN KEMPEN PRU 13.


ZAHID HAMIDI CABAR AGEN KOMUNIS JUMPA !



Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi hari ini mempelawa Datuk Zaid Ibrahim untuk ‘duduk semeja’ menjelaskan isu pembelian enam kapal peronda generasi kedua (SGPV) yang didakwa dibuat melalui orang tengah.

Selain Zaid selaku Pengerusi Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (KITA) itu, turut dipelawa ialah Setiausaha Publisiti DAP, Tony Pua yang sebelum ini lantang mempertikai keputusan kerajaan dalam pembelian aset pertahanan negara.

Ahmad Zahid berkata, kedua-dua individu berkenaan perlu tampil bertemu beliau bersama bukti agar mereka serta rakyat tidak mendapat maklumat yang salah mengenai isu berkenaan.

Katanya, Kementerian Pertahanan terbuka untuk menjawab apa jua persoalan termasuk dakwaan Tony Pua yang mengatakan kos membina kapal tempur pesisir pantai (LSC) melambung kepada RM9 bilion daripada RM6 bilion.

‘‘Dari mana dia (Tony Pua) dapat jumlah itu? Dari Dr. Kua Kia Soong (Pengarah Suara Rakyat Malaysia-Suaram)? Dia sepatutnya jumpa saya. Jangan takut dengan saya. Saya bukannya singa atau buaya.

‘‘Begitu juga dengan Zaid. Boleh datang jumpa dan saya akan terangkan,’’ katanya.

baguslah zahid kerana anda tegas begini. mudah kerja kami. beberapa hari lepas zahid sound tepat kat seorang mangkok yang pro mahasiswa sewel. hari ni dia ajak oposisi berdepan dengan dia.

zahid, kalau jumpa tony pua dan kua kia song ni  ni kasi kaw-kaw  sikit ! dr kua kia song ( pengetua kolej di kajang)  ni propagandis yang mengatakan 13 may dap tak bersalah !

ANWAR IBRAHIM IMAM MAHADI.



kupasan terbaik mengenai isu ini.
mohon sebarkan.
KLIK SINI

Thursday, December 29, 2011

AKU TAK SABAR NAK BERENTAP !

aku dah tak sabar nak berentap pada pru ke 13 ni !
TAK SABAR NAK RENTAP BRO !

ANWAR IMAM MAHADI :DR MAZA ASAK BADRUL AMIN.



MINTA MAAF : HASAN ALI SAHKAN HARAKAH PENIPU !


DENGOR BETUL-BETUL YA : AZIZ BARI DILAMAR PAS.

aziz bari, prof kangkung yang kekangkungan akan jadi penganggur pada 1 jan 2012.

jadi penganggor pasal mulut dia macam pantat ayam.
habis semua isu dikupas suka ati kepala server dia je.
sultan dia balun, melayu dia bantai.

pas macam biasa ambil kesempatan.

PAS OFFER AZIZ BARI MASUK PAS.
ULANG.
PAS OFFER AZIZ BARI MASUK PAS.

apa alasan pas minta aziz bari masuk pas ?

jawapannya pas kata ;

supaya dapat mengembalikan sistem negara kepada landasan yang betul dan tepat.

landasan yang betul dan tepat ????

pas selama 50 tahun kata nak tegakkan hudud dan negara islam.
tapi haji hadi kata hudud dan negara islam takde dalam quran.

bagaimana pas minta aziz bari memperbetulkan negara pada landasan yang betul dan tepat kalau pimpinan pas sendiri pun pening mengenai landasan perjuangan parti mereka.

landasan yang betul dan tepat ???

bagaimana aziz bari nak memperbetulkan negara pada landasan yang betul dan tepat kalau prime minister in waiting mr anwar ibrahim pun keliru dalam memilih lubang jantan dan betina ?

WTF

NGA KOR MING, LU PUNYA KARIER POLITIK SUDAH HABIS LAH !

trojan horse umno, iaitu malaysiakini sekali lagi buat kejutan.

malaysiakini siarkan kenyataan adun malim nawar keshvinder yang mengesahkan nga kor ming ada memberi arahan mulut kepada majlis bandaraya ipoh dan adun pakatan perak untuk untuk menempah kot di butik milik bini nga kor ming.

habislah lah ko nga kor ming.
pas ni boleh jual kerbau pendek la.

tahniah malaysiakini, anda untuk kesekian kali berjaya melaksanakan tugas dengan jaya sebagai trojan horse.

DAP SUDAH BUANG PAS !

dap istihar mahu tarik kuda tua umno masuk dap.

alasannya pasal mahu tangkis serangan yang mengatakan dap anti melayu.

bila dap istihar mahu tarik beberapa kuda tua umno untuk join dap , apa signal nya ?

signalnya keldai dap bernama nizar jamaludin sudah takde kualiti.

ia juga membawa maksud pas selaku keldai ulung dap sudah tidak mahu digunakan lagi pada pru ke 13.

pas gagal dalam melaksanakan arahan dap.
gagal dalam ertikata pas gagal dalam memahamkan melayu bahawa dap itu bukanlah anti melayu.

typical chinese.
dah pakai maksima, pastu buang.

siapa yang bodoh dalam politik di kalangan pakatan ?
tolong jawap.


POK NIK NAK JADI MB LAGI KE LEPAS PRU 13 NANTI ?

pok nik kata boleh amik BR1M tapi undi bulan.

ehh betullah tu pok nik.

macam kata pok nik gak, masuk pas boleh masuk sorga. 
rakyat kata, dengar boleh tapi percaya jangan.

pok nik nape tak keluarkan kenyataan, adakah pok nik ajis masih lagi nak jadi menteri besar lepas pru ke 13 nanti ?

siannn husam janapari.

ANWAR DAN ROADSHOW KEPALA BANA !


pembodohan berulang kali.

anwar kata dia akan buat roadshow LIWAT semaksima mungkin sebelum keputusan diputuskan pada 9 jan 2012.

roadshow yang ditetapkan dijangka berjumlah 18 kali.
itulah anwar, yang digelar imam mahadi oleh pkr.

roadshow itu katanya mahu mempertahankan diri.
roadshow itu katanya mahu mengatakan mahkamah tak adil.
roadshow itu katanya mahu mengatakan dia tak meliwat.

roadshow kepala bana.
berpuluh kali tangguh lagi kata mahkamah tak adil.

orang suruh bawak pakar DNA, kau bawak amatur dalam hal DNA.
lu silap besar lah nuar.

lu punya peguam pun ada kata, itu liwat adakah aksi  suka sama suka.
paham ka suka sama suka ?

rakyat mahu tunggu lu punya explaination pasal liwat.
apasal lu punya air mani ada dalam lubang dubur saiful ?
tapi lu tada jawap itu soalan.
lu kata itu konspirasi rekayasa umno dan barisan nasional.

roadshow kepala bana apa lu buat bro ?

PAPAGOMO..LU MEMANG ROCK !

lu memang rock la brader.
ikuti temubual papagomo dengan MD.
KLIK SINI

Wednesday, December 28, 2011

TRAGIS SUNGGUH CERAMAH PKR.



depan kerusi pun jadilah.
janji boleh sampaikan ceramah.
PKR menghitung hari je.

RAJA PETRA ,ALJUBURI DAN KEHANCORAN PKR !


One may ask, “Who the Hell is Al Sheikh Al Juburi and who is this Faithful Assistant that is being referred to?” The answer can be acquired from Mat Sabu (PAS Deputy President).
Back in the dark ages (1977) when DSAI was still the Finance Minister and DPM of Malaysia and prior to Sodomy I, Mat Sabu made this reference against DSAI as a tit-for-tat after Ummi Hafilda lodged a complaint to A/L Kutty that his deputy is bonking his driver, one Azizan Abu Bakar from the rear and one Shamsidar Taharin (Azmin Ali’s missus) from the front. This was pure revenge for DSAI’s chief conspiratory role in having Mat Sabu caught for “close proximity” at Hotel Perdana in Kota Bharu on January the 31st, 1995, two years after the Kelantan State Legislative Assembly approved the motion on Hudud and Qisas.

Jubur refers to the posterior or the rear end, but in Kelantan it also refers to the female private part. Mat Sabu chose such an appropriate tag to describe DSAI as an abnormal individual who have preferences for the front part (Shamsidar) and the posterior (Azizan Abu Bakar). Realmente Magnifico!
History has of course acquitted DSAI of Sodomy I and Mat Sabu had to literally eat his words but it has also provided Umno with the ammunition to re-launch Sodomy II. This article however does not make reference to either Sodomy I or its sequel but concentrates purely on Al Sheikh Al Juburi’s faithful assistant and his coterie of henchmen who are becoming more like Umno than Umno itself.
Mohamed Azmin bin Ali was born in Singapore on August the 25th, 1964 (Year of the Dragon), which makes him Singaporean by birth. However his education was purely KL stuff, first at the English-based primary school, Gurney Road School [2] (now SK Jalan Gurney) and its secondary education at Technical Institute in Jalan Cheras (now SM Teknik Cheras). From thereon it was to the University of Minnesota where he obtained his Bachelor of Science degree in Mathematics and Economics (1986) and his Master of Education in Mathematics and Economics a year later.
First job home in Malaysia was as a Special Officer to the Minister of Education and two years later in 1989, Azmin was promoted to being DSAI’s private secretary. He served in the same capacity after DSAI was first promoted to being the Finance Minister (1991) and then later to be the Deputy Prime Minister of Malaysia (1993).
One year before DSAI was sacked from Umno in 1998, Azmin took a two-month hiatus from work to enroll at St. Catherine's College, Oxford University where he successfully completed an Executive Training Program on Political Administration. At this juncture of time, Azmin had already accumulated a full decade of political experience and was groomed to be someone of note but his initial plans were seriously derailed after DSAI was dismissed from all his political positions.
However this proved to be somewhat of a blessing in disguise, as he was elected Selangor State Assemblyman for Hulu Kelang in 1999, and therefore launched his political career earlier than if he was still DSAI’s private secretary.
In November 2001, while DSAI was still in jail, Azmin was elected as a Vice President of Keadilan and in 2008, he won the Gombak parliamentary seat and Bukit Antarabangsa state seat in Selangor. By now he had over twenty years of political experience and with no one evidently challenging him on his smooth and sheltered ride to the upper echelons of PKR, Azmin brought together an assembly of his loyal supporters and delegates that climbed the party ladder together without a notable hitch (except for Khalid Ibrahim) and fully backed by the defacto leader himself.
When Keadilan merged with Parti Rakyat Malaysia in 2002 and launched itself in 2003 as PKR, Azmin was still pretty confident of his position within the newly merged party. However he was knocked down one notch when Khalid Ibrahim was selected as the Menteri Besar of Selangor after the 2008 state election victory.
Then came Zaid “Sea-Biscuit” Ibrahim one year later in 2009 and this intimidated Azmin’s “now seemingly precarious” position in PKR and within Pakatan Rakyat itself.
From the onset, it was seen that Zaid was his own man and not someone else’s poster boy. This was his first big mistake as his escalating popularity was challenging Azmin and posed as an affront to DSAI, and this made the entire PKR EXCO gang up on him (less the few loose cannons). As a recent former Umno minister, Zaid did not understand how the PKR party politics were being played and by standing out as a candidate that could pose as a serious replacement for DSAI so soon after joining PKR, he was in fact threatening Azmin’s position, status and future.
The second mistake Zaid did was his attempts to entrench himself as the number two man in PKR and Azmin was not having any of that.
Even when Zaid was grabbing national headlines alongside DSAI, the latter acknowledged the fact that PKR is in reality stronger with Zaid and therefore portrayed itself as a creditable replacement to Umno. Additionally, DSAI also knows that Zaid could not possibly challenge him as the defacto leader of PKR and that should Pakatan win the next general elections, DSAI will unquestionably become the Prime Minister of Malaysia.
The scenario is however completely different with Azmin. With Zaid showing tremendous form, one of the DPM seats (DSAI proposed 3 DPM posts, one each from the three coalition parties) suddenly looked awfully remote and getting further and further away from his outstretched grasp, and something had to be done to curb his ominous headlong slide to mediocrity. The PKR party elections hence became the definitive battleground to rein in Zaid (and along the way Khalid as well) and to resolve the issue once and for all and Selangor was chosen to be the ultimate frontline, no holds barred.
The controversy laden 2010 PKR party elections proved to be tainted by allegations of vote rigging, undemocratic practices, existence of two different register rolls, missing ballot boxes, fraud, electoral misconduct, double standards, bribery, etc and its corresponding results became so dubious that Azmin-crony Molly Cheah, the PKR party election committee chairperson, was taken to task over the final announced results. Hell, even A/L Kutty was pleasantly surprised with the Umno-tactics used in the PKR party elections. Nonetheless, Azmin and his clique have done their damage and finally, Zaid and Khalid were left standing alone.
Zaid resigned from PKR and Azmin took full advantage to be appointed the PKR Chief of Selangor, replacing incumbent Khalid Ibrahim, the Selangor MB who was reassured that he shall remain the Selangor PKR Chief by PKR President Kak Wan less than a month ago (29 days to be exact). For those who stood by him, all were suitably rewarded. PKR Wanita Chief, Zuraida Kamaruddin became the PKR Deputy Chief of Selangor. Zakaria Abdul Rahim aka Zakaria Bola was selected as the PKR Pandan Chief (even when the corresponding
party elections was a tie between him and incumbent Nik Md. Zain Nik Mohmad). Mansor Othman and ninety percent of all PKR honchos and cohorts were praised and rewarded. N. Surendran was appointed as one of the party’s Vice Presidents. Datuk Dr Tan Kee Kwong was retained as the party disciplinary bureau chairman. For the remaining 10 percent who was not of the DSAI-AA-ZK gang, the witch-hunt began in earnest.
Amongst the “biggies” on the list, Batu Kawan division women wing chief Dr. Joyce Lee Yueh Choo was the first one to be served suspension papers (later sacked). Wangsa Maju MP Wee Choo Keong was next to go. Mustaffa Kamil Ayub, Padang Serai MP N. Gobalakrishnan and Nibong Tebal assemblyman Tan Tee Beng were sidelined. Nik Nazmi Nik Ahmad was ignored and many municipal councilors who defied Azmin or Zuraida had their appointments terminated. PKR Deputy Secretary General, Jonson Chong of Kelana Jaya were amongst the 29 active members that were sacked. 10 members were suspended and 12 others received warning letters. Even Tian Chua did not have sufficient clout to stop the “cleansing” ala Mao’s Cultural Revolution style elimination of all resistance within the party while Wan Azizah pretended ignorance.
Anyone suspected of not condoning the “Cult of DSAI-AA” were systematically dismissed from the party (and it is still happening now). PKR Deputy Chief of Selangor, Zuraida Kamaruddin then took this opportunity to do a bit of personal cleansing and started sacking anyone who question her actions and sidelined those who does not serve her purpose (including the time she instructed all Selangor’s PKR Cabang’s official minutes that were detrimental against her be “misplaced”). Way to go.
Yes, PKR really needed to clean up their house a long time ago but it should be done against those who opposes the Party’s ideology, not those who would not support either DSAI, AA or ZK. Keadilan should stand for the people not these three individuals alone. PKR, as with DAP and PAS, is about presenting themselves as a viable alternative to BN, and not acting like them. PKR should act like a political party and not a cult.
With DSAI possibly going in for another stint after Sodomy II, Azmin is now attempting to present himself as the only suitable candidate to lead PKR and Pakatan to GE13, and to do so he needs 100 percent backing from PKR itself, henceforth the cleansing exercise that is turning the party upside down.
Parti Keadilan Rakyat is becoming more Umno-like than Umno itself these days and Al Sheikh Al Juburi’s Faithful Assistant & Clique are responsible for it. If the Azmin-Zuraida team is capable of doing what they are doing now to PKR, imagine what they will do if Pakatan wins the next general elections without DSAI to control these two.
Be warned. Be especially warned.